logo The Swatch Group

The Swatch Group

Warszawa

Opinie o The Swatch Group

Tagos 2012-04-10 21:48
Plotki słyszałeś, plotki...
Pracownik 2014-10-14 11:56
Praca w Swatch Group jest naprawdę przyjazna mimo b wielu wymagan. Firma bardzo dba o pracowników i duzo od siebie daje, ale pracownicy musza sie odwdzięczac tym samym. Nasza ekipa jest super zgrana, polecam! :)
1
eployee 2014-12-27 01:03
Zgadzam się. Konkurencja na tyle się nas obawia że zdolna jest do wymyślania nieprawdziwych historii. Firma o tak bogatej historii z wieloma fajnymi wartościami coś jednak w sobie ma skoro ludzie tam pracują i są razem jak rodzina.
1
Ktoś tam 2015-09-14 20:24
No chyba, że pracujesz w biurze a nie w sklepie.... Tu jest trochę inaczej. Jest osoba, która potrafi zniechęcić nawet najlepiej pracującego, która nie pozostawi suchej nitki jeśli nie daj Boże ma dziś zły dzień... A taki jest prawie codziennie... Przychodzisz różne stany pracując z tą osobą - od zdziwienia po załamanie...od łez do śmiechu...z bezsilności... Nie polecam.
1
Dobry człowiek 2015-09-23 14:50
Mam pytanie odnośnie firmy Swatch. Są może jakieś przyjecia na sprzedaż , widzieliście może jakieś ogłoszenia . HELP !!! :)
Odradzam 2016-01-19 20:54
Niestety nie polecam. Mimo niezłych warunków zatrudnienia (umowa, wynagrodzenie) trudno wytrzymać - ciężka atmosfera, nieprzyjemni przełożeni, długie godziny pracy (stoi się po 12 godzin w okreslonej pozycji, nie ma możliwości sobie usiąść choć na jakiś czas, nie ma jak normalnie zjeść posiłków będąc cały dzień w pracy, bo jest problem by wejść na przerwę, a na sklepie nie można się nawet napić), problemy z L4 (po 3 dniach telefony ze wypadało by już przyjść do pracy), ogłupiające procedury, presja wyrobienia sprzedaży
zajka 2016-02-18 13:49
Beznadziejna firma, rekrutacja odbywa się w kawiarni w obecności ludzi.
Dwie dziewczyny rekrutujące w ogóle nie kompetentne zadające dużo pytań jak na stanowisko menedżerskie...Brak profesjonalizmu ze strony firmy!
Zajka 2016-02-26 20:54
Kaju to nie chodzi o to czy są światowym liderem czy też nie. Są niekompetentni jeśli chodzi o rekrutację która odbywa się publicznie :) Są beznadziejne!!!
zajka 2016-03-06 22:15
@jarku , a może warto się zastanowić nad tym co się piszę @jarek :)
nevermind 2016-08-20 00:21
plusy: to umowa o prace juz od samego początku, premie do wyrobienia, benefit system, wszystko na czas.
minusy: brak czasu na życie osobiste- grafiki koszmarne w ciągu miesiąca np 8 dni wolnych i tylko jeden weekend! często praca po 4-5 dni pod rzad, dzień wolnego i znów 3-4 dni pracy. Brak możliwości rozwoju (nie ma stopniowania pracowników), a na stanowisku asystenta sprzedaży za 1600zł wykonujesz zadania kierownika, sprzedawcy, VM'a i pracownika biurowego. Często zmiany układane sa tak ze siedzisz przez 5h sam w sklepie i musisz radzić sobie jak wejdzie ci do sklepu chmara klientów, możliwe ze nawet złodziej i nie będziesz miał szansy zauważyć ze zaginał ci zegarek w tym oblężeniu. Jakbyś sie źle poczuł to też nikt cie nie uratuje. O siedzeniu w pracy można zapomnieć, całe zmiany na nogach. Afery o krzywo ułożone kostki cenowe, bo jedna stona o milimetr za bardzo w lewo przesunięta, i o szlufki nierówno osadzone na zegarku...
3
Trend 2016-08-31 09:20
Czytam Wasze opinie i przede wszystkim trzeba rozgraniczyc prace w biurze, sklepach Swatch i salonach Hour Passion. W Swatchu jest luzna atmosfera, pracuja mlodzi ludzie, rzeczywiscie zmiany czesto 12h. Hour Passion to juz inna historia- nigdy nie jestes sam na zmianie, inny klient, pracownicy to czesto pasjonaci, przyjemna atmosfera, firma dba o pracownika - oczywiscie tez wymagajac zaangazowania i pracy. W ogole SG jest firma godna polecenia, mozna sie z nia zwiazac na lata bo mozliwosci awansu jest mnostwo.
Mario 2016-09-26 21:25
nie polecam
B. 2016-09-29 13:18
Polecam.
Wypłaty na czas, podstawa na sprzedawcę porównywalna jak w innych sklepach, a nie namęczysz się jak w odzieżówce (+ fajne premie do wyrobienia).
Zespoły są młode i zgrane, atmosfera w pracy naprawdę fajna w większości sklepów. Małe rotacje i mała liczba ogloszeń również świadczą na korzyść pracodawcy= pracownicy zostają na dłużej. Ja również pracowałam tam killa lat.
Pojawił się komentarz, że trzeba stać w pracy po kilka godzin...a w którym sklepie można siedzieć i dłubać w nosie?
To wynika ze specyfikacji branży.
Możliwość rozwoju również są.
Podsumowując: bardzo polecam.
1
Alicja 2016-09-29 18:11
A możesz rozwinąć swoją wypowiedź? :) właśnie zastanawiam się nad aplikacją.
Pozytywnych opinii jest znacznie więcej, więc chyba nie jest tak źle
Nowa 2016-10-10 16:00
Idę w tym tygodniu na rozmowę rekrutacyjna na stanowisko asystenta sprzedaży. Powiecie mi czego można się spodziewać? Jak z wynagrodzeniem? Ile godzin dziennie się pracuje? Jakieś wskazówki żeby dobrze wypaść?
kaja 2016-10-10 16:08
Pamiętaj, że to butki gdzie sprzedaje się m.in. Calvina Kleina więc musisz przede wszystkim dobrze i schludnie wyglądać, doświadczenie w branży też jest istotne @nowa
Zfemotywowana 2017-02-03 20:54
Praca w rodzinnej atmosferze niespotykane w biurach. Czasami faktycznie trzeba więcej popracować ale wszystko zależy od stanowiska- im wyższe tym więcej pracy to oczywiste. To drugi dom ale... brak podwyżek działa demotywująco po kilku latach. Premia nie na każdym stanowisku występuję więc nie ma zbyt dużego pola manewru w zarobkach.
Zostaw swoją opinię o The Swatch Group - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie The Swatch Group