brak logo

C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.

anonim 2011-04-26 04:11:40
Ale bezsensowny wpis. Wlasnie ogladam ogloszenie tej firmy i szukam informacji na jej temat. Na pewno nie zaaplikuje, dodatkowo zwazywszy, ze to holenderska firma, wiec warunki finansowe na pewno beda zenujace, nie wspominajac o atmosferze pracy.
4
Forwarder30 2012-01-03 15:25:56
Zgadzam sie , pieniadze proponuja żenujące, w zwiazku z tym maja problem z rekrutacja , wiec od razu do tych zenujacych pieniedzy wspominaja o nadgodzinach ktore sa standardem wlasciwie. Jak ktos sie nudzi w domu, i nie zycia prywatnego i szuka zajecia za niska pensje - to miejsce jest idealne ! Oczywiscie to wszystko dopiero po paru poziomach rekrutacji :)
1
Jonas 2012-05-15 12:21:38
Zgadza się. Jak pracowałem tam kilka miesięcy temu, atmosfera jaka tam panowała była bardzo dziwna i ciężka. Człowiek żyje w wielkim stresie, jest bardzo nerwowo wśród pracowników, szefowie czepiają się czego tylko się da, nadgodziny to standard, za mało pracowników na taki przemiał roboty. Masakra. I teksty, że są na nas skargi bo nie robimy jak trzeba, nie terminowo, a tu człowiek flaki z siebie wypruwa by było jak najlepiej. Ale tego i pochwał od kontrahentów/klientów nikt nie widzi. Nikt nie docenia. I mydli się tylko oczy darmowymi wizytami w hotelach - kolacyjka, śniadanko, które i tak hotele załatwiają, albo dają załatwione skądś darmówki. Dobra firma jak się chce sprawdzić swoją wytrzymałość!
3
stella 2013-03-14 22:06:27
jestem zażenowana oddziałem we Wrocławiu. Na dzień dobry widać bałagan: kurtki wiszą wszędzie, segregatory i torby na podłogach, pomieszczenie wygląda jak wielkie wypakowanie po przeprowadzce a nie profesjonalna firma outsouringowa. Rozmowa rekrutacyjna: spotkanie osobno z trzema osobami, gdzie każda zadaje ten sam zestaw pytań. Przy trzeciej osobie ma się ochotę rzucić jakimś sarkazmem, zwłaszcza ze "team leaderka" (pod sobą mająca dwie osoby), zadaje pytania nacechowane jedynie negatywami typu: co Ci się nie podobało w poprzedniej pracy? odp. wszystko było w porządku. zrezygnowałam z powodów osobistych. -oj, na pewno znajdziesz coś co Ci się nie podobało.
wieje brakiem kompetencji. Jakby część osób była po stosunkach międzynarodowych albo europeistyce.
pesska 2013-03-22 16:52:42
stella - 2013-03-14 22:06:27

jestem zażenowana oddziałem we Wrocławiu. Na dzień dobry widać bałagan: kurtki wiszą wszędzie, segregatory i torby na podłogach, pomieszczenie wygląda jak wielkie wypakowanie po przeprowadzce a nie profesjonalna firma outsouringowa. Rozmowa rekrutacyjna: spotkanie osobno z trzema osobami, gdzie każda zadaje ten sam zestaw pytań. Przy trzeciej osobie ma się ochotę rzucić jakimś sarkazmem, zwłaszcza ze "team leaderka" (pod sobą mająca dwie osoby), zadaje pytania nacechowane jedynie negatywami typu: co Ci się nie podobało w poprzedniej pracy? odp. wszystko było w porządku. zrezygnowałam z powodów osobistych. -oj, na pewno znajdziesz coś co Ci się nie podobało.

wieje brakiem kompetencji. Jakby część osób była po stosunkach międzynarodowych albo europeistyce.
a możesz powiedzieć na jakie stanowisko tam aplikowałaś?bo ja mam własnie za nie dlugo rozmowę i zastanwiam się czy w ogole warto..a warunki finansowe dobre?
2
gussien 2013-06-07 12:56:04
chciałabym się dowiedzieć jak wygląda proces rekrutacji, rozumiem, że wszystkie etapy są w języku angielskim...(?)
i jak warunki finansowe? może ktoś podać kwotowo??
i są jakieś pakiety benefitów?
z góry dziękuję za wszystkie informacje !
6
ALIK 2013-06-26 14:49:38
Hej :) w skrócie :) Czy CH Robinson to porażka :) zgadzam się z opiniami powyżej. Zarobki żenujące. Chore zasady korporacji, zakaz wyrażania własnego zdania :) NIE POLECAM !!!!
Inka Spinka 2013-07-06 12:29:46
Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Nie polecam nikomu tracić czasu.
1
nikimiki 2013-08-02 21:02:00
ALIK - 2013-06-26 14:49:38

Hej :) w skrócie :) Czy CH Robinson to porażka :) zgadzam się z opiniami powyżej. Zarobki żenujące. Chore zasady korporacji, zakaz wyrażania własnego zdania :) NIE POLECAM !!!!
możesz napisać coś więcej? jakieś konkrety? i w jakim oddziale?
no name 2013-08-28 22:04:55
hahah, śmieszą mnie wszystkie wpisy, widać że nikt nie pracował wczesniej w korporacji. Jak mozna oceniac firme po pozostawionych torbach i wiszacych kurtkach, jakiego biura szukasz dziewczyno, jak chcesz spiny to ich do banku. Pracuje w Robinsonie od ponad roku, wczesniej 7 lat wielkiej korporacji i powiem ze nie mam sie czego przyczepic, pieniadze nie sa mega duze ale na prace w ksiegowosci, czytaj mechaniczna w zyciu nie zaplacila bym sobie tyle :). Sytuacja na runku pracy wyglada bardzo kiepsko i z tego co słysze to zarabiaja duzo mniej od nas, do tego dobry socjal, zero spiny. Ja na razie nie zamienił bym tej pracy na inna. Może jest malo ambitna ale bez stresu i pieniadze jak juz mowilam nie są złe.
szara myszka 2013-09-18 16:27:14
jeśli ktoś lubi siedzieć po pracy w pracy i spędzać czas z ludźmi z pracy za małe pieniądze to jest to praca idealna.Jedynym plusem jest możliwość porozmawiania po 'angielskiemu'-bowiem taki jest język pracy. Poza tym minusem jest ciężka atmosfera, nadgodziny,niekompetencja, stres, małe pieniądze a wymagania olbrzymie.Za taka pracę na rynku można znaleźć o wiele lepszą ofertę wystarczy poszukać. Nie ma żadnych szkoleń i podnoszenia kwalifikacji,jedynie awans na płaszczyźnie poziomym tzn, coraz więcej zadań za niskie wynagrodzenie. Są plusy i minusy tej pracy albo 'plusy bliższe lub dalsze minusy'.Daje ocenę mierną, miernota do kwadratu.
uk never ever 2014-09-07 12:00:04
poprosze o informacje o warunkach finansowych w warszawskim oddziale na stanowisku mlodzszy spedytoe
byly 2014-11-13 21:06:34
Jako byly pracownik nie polecam jej. Wyscig szczurow. Atmosfera kiepska. Szefowie ciagle cisna, chca wiecej,sa niezadowoleni. Pochwal brak. Nadgodziny i spory stres. Kasa do tego kiepska. Na prawde na rynku sa lepsze firmy. Poronujac ja do innych 3 korporacjach w ktorych pracowalem ta jest najgorsza. O pozostalych slowa zlego nie powiem. Jedyna zaleta to niezly socjal, ale ne warty caloksztaltu. DAJCIE ZYC!!!
2
paweł 2015-01-28 14:20:46
ale spójrzmy prawdzie w oczy, wyścig szczurów to jest wszedzie tak naparwde, wiec dobrze, ze nie ejst to jakąś większą korporacją, bo było jeszcze gorzej coś tak czuje, więc zobaczcie, ż einni nie tylko mają czasem lepiej, ale również gorzej też się zdarza, dlatego warto naprawde pomyśleć zanim coś takiego się napisze.
ja 2015-03-17 19:25:46
Czy ktoś pracuje w IT? Mogę prosić kilka słów na temat pracy? Jacy są przełożeni? Czy są możliwości rozwoju i awansu?
ano nim 2015-07-11 01:12:53
Jeśli chodzi o oddział Gliwicki to szczerze powiedziawszy praca dobra żeby w CV fajnie wyglądało, że pracowało się w amerykańskiej firmie - nic poza tym. Praca dobra dla studenta na zdobycie jakiegokolwiek doświadczenia w branży, bo jeśli chodzi o kasę to słabo jak na tak dużą firmę oraz ogrom pracy jaki trzeba wykonać. Kierownictwo oddziału chyba zapomniało, że to praca jest dla człowieka a nie na odwrót. Dokładanie pracy przy cięciu etatów i mobbingowanie przez jednego z przełożonych hasłami że jest was za dużo powoduje kiepską atmosferę oraz konflikty między pracownikami. Kreatywne myślenie i jakakolwiek ambicja od razu jest tłamszona bo szeregowy pracownik jest od wykonywania poleceń a nie od myślenia. Rozwój zawodowy i osobisty zdecydowanie odpada. Awansować też nie ma za bardzo jak pomimo częstych obietnic.
Ogólnie praca po 12h w systemie zmianowym również w weekendy. Użeranie się z kierowcami bez wsparcia ze strony przełożonych wyniszcza człowieka i sprawia że nie da się zbyt długo tam wytrzymać.
Z plusów to pakiet socjalny w postaci opieki medycznej, multisporta czy premii które i tak są przydzielane wg niejasnych zasad, od widzi mi się osób je przydzielających.
2
Lejla 2015-07-17 11:05:38
Polecam najpierw popracowac a dopiero pozniej sie wypowiadac. Firma CH Robinson jest korporacja ale nie na takim poziomie "szczura" jak inne. Wpisy jakie czytam świadcza a lbo o braku zrozumienia czym jest korporacja albo o braku doświadczenia. Nie powiinismy zniechęcac sie jakimis, czyimis wpisami osób które byc może celowo je umieszczają. :) Ja tu pracuje ponad 5 lat i jestem bardzo zadowolona bo praca jest dobrze płatna, swietna atmosfera a ponadto stabilne zatrudnienie.
Serdecznie pozdrawiam
1
JCH 2015-08-10 11:20:51
Jeśli ktoś lubi brak szacunku to znakomicie odnajdzie się w tej firmie. Serdecznie polecam każdemu kto lubi być zastraszany i poniżany na każdym kroku. Gdy chcesz mieć cokolwiek z życia, zdrowia to omijaj tą firmę szerokim łukiem.
3
JCH 2015-10-09 14:24:07
Nie raz byłem świadkiem totalnego braku wyrozumiałości przełożonych względem pracownika. Masz robić i tyle. Nie robisz tyle ile wymagają to groźby zwolnieniem. Do tego dochodzi brak zgłoszeń wypadków przy pracy. Ta firma to jedna wielka ściema
1
caryca 2015-10-23 20:35:45
dobrze płatna?!ktoś ma poczucie humoru.jeżeli będziesz zadowolony ze 100zł BRUTTO podwyżki po roku pracy to gratuluję!no ale możesz jej wcale nie dostać bo "można Cię łatwo zastąpić".
2
Karla 2015-10-27 21:55:54
Good Human useless. Count how many times you live your working place but do not even notice you work over time and do not pay for it. Promises and promises. Do not pay as agreed in job offer after probation period. Managers trying to motivate you by cakes;-). Trustworthless. Some of so called "managers" trying to show their boss they are hardly working and running their plan schedule. Truly, delegating the tasks for employees. The atmosphere in a team simply horrible. Each trying to show others he/she is the best worker with accent on a command spirit. Well, it's a good job for students but the managers like elder 28-30 y.o. with wide life experience. What was noticed by me especially how the employees kiss the managers ass to be honored as a good worker. At last, may be you will be the next victim at this company;) good luck!
5
mlody 2016-02-04 09:39:57
Witam,

NIE POLECAM!!!
Atmosfera fatalna, groźby zwolnieniem, praca po 12 godzin (platne za 8) czasami caly czas bez przerwy i nocne telefony. MASAKRA!!! Poza tym ciągłe groźby i coraz wiecej obowiązków...uciekajcie od tej firmy.
1
zainteresowany 2016-08-23 09:46:05
A stanowisko Supervisor ds. Transportu na jakie wynagrodzenie może liczyć?
2
Flu 2016-08-24 22:27:19
Pani rekrutujaca chamska i wredna. Całą rozmowę nie próbowała na mnie krzyczeć...tak chciała pani zająć miejsce managera!dlatego pani nie pracuje ? Dramat. Później dostałam maila jakoby nie spełniam ich oczekiwań bo nie umiem 7 języków masakra Bogu dzięki ze nie wszyscy rekrutujacy są tak bezczelni jak ta.kobieta
Flu 2016-08-25 08:41:24
Oj widzę że Pani rekruterka odpaliła...hehe :)
flu 2016-08-26 08:24:34
Chaotyczna czy nie- fakt jest faktem. Osoby, które zajmują się rekrutacją nie potrafią jej przeprowadzić w sposób rzetelny. Nie bez przyczyny szukacie do kadr osoby już pół roku ? I sądzę, że będziecie szukać dalej.... Pozdrawiam :)
Nicolas 2016-08-30 21:21:05
Robinson szuka dyspozytorów przez agencje pracy Randstad. Placa 2500 brutto hahah, praca 12h dwa dni i dalej 2 dni przerwy, także w weekendy. Szkoda czasu na wysyłanie cv na oferty pracy zamieszczane przez pośredników. To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorego nikt nie chce.
1
zniesmaczona !!! 2016-08-31 08:09:22
Mnie zaproponowali przez pierwsze trzy miesiące 1600 zł netto. Potem 2000. Żadnych dodatkowych benefitów. Praca tak jak wyżej napisane po 12 godz. z weekendami. Jest to żenujące !! że śmią proponować 1600 zł kandydatowi z 5 latnim doświadczeniem, wyższym wykształceniem i językiem angielskim. Mój siostrzeniec jako wózkowy bez matury na dzień dobry dostał 1800 netto a potem 2500 - ludzie nie dajcie się tak poniżyć !!!
1
M 2016-09-02 11:08:04
Witam. Rozumiem że jeśli przez Randstad to chodzi rekrutację do nowego centrum w Komornikach. Również byłem, i powiem szczerze że spotkanie z kierownictwem, czyli teoretycznie już II stopień rekrutacji było krótsze i "prostsze" niż I stopień w innych firmach, gdzie np. od razu rozwiązywałem jakieś studium przypadku, lub rozmowa - wspomnę tylko bardzo konkretna rozmowa - trwała dużo dłużej. Czy na waszym spotkaniu również był dyrektor ze Stanów? Powtarzał parę razy o tym że są notowani na giełdzie w Nowym Jorku, są ujęci w S&P 500, oraz o nagrodach które posiada firma np. Top 10 3PL Excellence Awards. Fajnie że są liderem usług outsourcingowych w transporcie, szkoda tylko że wiele z tego dla pracowników nie wynika, a to ludzie tworzą przedsiębiorstwo. Oczywiście mówię o naszym "podwórku" bo wątpię, aby specjaliści w USA mieli tak śmieszne stawki. Kiedy podałem kwotę - nie wchodząc w szczegóły - ponad 2000 netto, to miałem wrażenie że przyszły kierownik zespołu, który notabene również jest nowy w firmie wciągnął jakieś "lewe powietrze" i trochę zaniemówił.

Od Pani z agencji dowiedziałem się że, zadają pytania typowo HR-owe, motywacja itp. Sam próbowałem zejść na kwestie techniczne transportu, wypytywałem o system. Widać że szukają świeżego narybku do "uformowania", szkoda tylko że za tak śmieszne pieniądze biorąc pod uwagę typ pracy. Z mojej inicjatywy rozmowa się przeciągnęła, przy czym w między czasie Pan Amerykanin sobie wyszedł - ok:). Biorąc pod uwagę, że w tym projekcie jeśli chodzi o zasoby to dają tylko ludzi, komputery i system to wynagrodzenie śmieszne w porównaniu do tego co na tym zyskają. W końcu centrum i cała infrastruktura należy do Tesco, również transport. Robinson jedynie ( i aż ) koordynuje. Nie mają nawet swoich naczep z brandem itp. tylko jadą na plecach przewoźników, którzy się na nich skarżą ( w sumie jak na każdą spedycję:)). Aktualnie oczekuję na odpowiedź z ich strony, ponieważ na rozmowie nie zaproponowano konkretnie stawki itp., ale powiem szczerze że jeśli proponowali wam 1600 netto, to śmiech - jeszcze przy tym Amerykaninie - bo ile to jest w dolarach, co to Trzeci Świat? Nikt nie każe iść do tej pracy. To zawsze jakaś alternatywa dla kogoś na start, duża amerykańska firma dobrze wygląda w CV, oczywiście mówimy tutaj o pracy na specjalistycznym stanowisku. Właśnie specjalistyczne stanowisko wymagające zalet twardych tj. wiedzy, oraz miękkich - odporności na stres, i bardzo dobrej organizacji pracy. Szanujmy się.
1
kinia 2016-09-02 11:32:08
kaz, owszem, super stawka na start, tylko czy później rośnie...
stefan i enko 2016-11-18 08:34:49
Kiedys z nimi dzialalem i powiem, ze to spedycja z małolatami. Siedzą i klikaja tylko dla amerykanskich klientow. Olewajcie ich, ja bezposrednio przejalem klienta i nic mi nie zrobili, bo po prostu to leszczyki. Smiech na sali.
Zostaw swoją opinię o C.H. Robinson Poland Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie C.H. Robinson Poland Sp. z o.o.