brak logo

Ready4s

Kraków

Opinie o Ready4s

Mateusz1313 2014-12-29 12:56
Młody i ambitny zespół ludzi, których łączy pasja i talent. Przyjemna, komfortowa atmosfera w pracy, lokalizacja w centrum Krakowa. Szybki rozwój zawodowy i elastyczny grafik pracy.
7
K.asia 2015-05-11 10:01
Firma, która daje dużą możliwość zdobycia cennego doświadczenia zawodowego i poznania ludzi, którzy naprawdę lubią swoją pracę. Godziny pracy mogłam dopasować do studiów, plusem jest także lokalizacja, nie musiałam marnować czasu na dojazdy.
5
XXXOO 2015-11-24 15:11
Firma w porządku. Daje możliwość rozwoju.
Jasne zasady współpracy. Młody, dynamiczny team.
Comiesięczna integracja.
Ogólnie dużo plus. Bardzo spoko.
3
Kukuryku 2015-12-09 09:05
Firma ma problemy z przeprowadzeniem rekrutacji.
Ciągała tygodniami z kolejnymi etapami rekrutacji na staż, by po prawie miesiącu uznać, że jednak zaczną cię rekrutować na inne stanowisko. Nie było pytania czy mnie to stanowisko wgl interesuje. Nie mogłam sie doprosić o podanie mi stawek czy zakresu obowiązków. Co kilka dni rozmawiałam z innymi osobami, którzy zadawali jedne i te same pytania, które każdy z nich skrupulatnie notował na laptopie (może oczekiwali, że w końcu komuś odpowiem inaczej i złapią mnie na kłamstwie?). Ogólnie za długo, za mało konkretnie i za dużo nieścisłości. Przyszłym kandydatom radzę więcej stanowczości bo jeżeli chcesz zrezygnować z rekrutacji do ich firmy, nagle proponują ci stanowisko :)
2
Gndalf009 2015-12-23 20:43
Firma to typowy StartUp! Brakuje tu doświadczenia w prowadzeniu rekrutacji oraz fachowej wiedzy. Niestety kasa też mała dlatego jeśli nie chcesz tracić czasu szczerze odradzam.
3
Mika 2015-12-23 20:47
Firma rekrutuje na potęgę na staże i praktyki! Niestety nie idzie za tym nic więcej! Brak profesjonalnego podejścia! Odradzam!
6
Adrian66 2015-12-23 20:49
Kompetencje można zweryfikować na wiele sposobów. Szkoda czasu na Ready4s!
6
karol 2015-12-26 14:00
Kilka dni po złożeniu do nich CV dzwoni jedna z ich pracownic w celu przeprowadzenia "rozmowy kwalifikacyjnej". Pierwsze pytanie - ile chcesz zarabiać. Czyli widać od razu, że nie liczą się dla nich kwalifikacje tylko to, kto mniej zażąda. Potem padają jeszcze jakieś głupie pytania w stylu jaki masz cel w życiu. Merytorycznych pytań brak. Kiedy próbowałem pytać o warunki zatrudnienia kilkukrotnie usłyszałem "wszystko ustalane jest indywidualnie". To po co w ogóle ta rozmowa, skoro przeprowadza ją niekompetentna osoba?
5
Milius78 2015-12-28 12:09
Karol, zgadzam się z Tobą. Rozmowa bez konkretnych ustaleń. Priorytetem jest kasa. Odradzam! Szkoda czasu!
4
krkko 2016-01-01 15:31
Ktoś tu chyba się nie dostał do pracy i mu się nudzi wieczorami :D pracowałam ponad pół roku i bardzo dobrze wspominam, fakt, że proces rekrutacji to nie jedna rozmowa, ale było warto ;)
2
aglo_90 2016-01-06 18:18
Byłam na rozmowie. Teraz czekam na odp. :) Ja nie mam w ogóle zarzutów żadnych Wszystko było ok i miło. Chłopak kumpeli z roku był u nich na praktykach, ale to jako programista. On sobie chwalił i to bardzo. Teraz chyba nawrt już po studiach, jak wrócili do siebie współpracuje z nimi zdalnie.
4
zxcv 2016-01-18 11:19
Współpracowałam z Ready i wszystko było ok.
3
konrxx 2016-01-31 15:33
Hajs się zgadzał no i gitara! :)
2
Tomek 2016-01-31 15:42
konrxx możesz podać wokół jakiej kwoty oscylował ten "hajs"?
6
she 2016-02-03 21:44
I jak odpowiedz??
samar 2016-02-05 16:04
Jak się dobrze pracuje, to można dobrze zarobić. Mocno premiują efekty. Dbają o ludzi.
3
mon90 2016-02-07 18:11
To pozytywne miejsce. W ogole nie rozumiem tego komentarza u góry. Organizacyjnie ok, a reszta to już w ogóle hula! 10 na 10! :D No, może 9,99 lol :)
Zespół cudowny, młody, wesoły do tego no i jasne zasady, podkreślają cele, widzisz sens tego co robisz.
3
bbbbbb 2016-02-16 10:54
Fajny zespół. Dobra lokalizacja.
2
dookołaglobu 2016-03-15 15:19
No, tu jest pozytywnie :) Naprawdę zgrany, młody team!
Świetna lokalizacja, właściwie środek miasta.

To jak rozwija się ta młoda firma jest wręcz oszałamiające! I to bardzo zachęca do pozostania w Ready.
2
nutella 2016-03-24 14:45
nie moge wypowiedziec sie o firmie ale proces rekrutacji wola i pomste do nieba, nigdy nie spotkalam tak nieprofesjonalnego rekrutera, jak w tej firmie:
- kiedy odebralam telefon, powiedzialam ze nie moge rozmawiac ale oddzwonie za godzine (PANI sie zgodzila) po czym oddzwonilam po godzinie raz, drugo, trzeci i zero odpowiedzi, na nastepny dzien mowie sobie ze sprobuje ostatni raz - Pani odebrala, ale okolo 2 minut zabralo jej odnalezienie w komputerze kim jestem i czego w ogole szukam, totalnie nie pamietala ustalen z poprzedniego dnia, 3 pytania ktore uslyszalam podczas screena to: 3 moje wady, 3 zalety i gdzie siebie widze za 5 lat - na podsatwie odpowiedzi na powyzsze pytania,Pani stwierdzila ze chce mnie zaprosic na rozmowe (zero pytania o doswiadczenie, o motywacje, NIC)
- Kiedy przybylam na rozmowe, Pani zadawala mi osobiste pytania, totalnie nie zwiazane z moim zyciem zawodowym, odrywala wzrok od komputera tylko w momencie zadawania pytania, cala reszte utkwiony wzrok miala w komputerze i skrzetnie notowala, nawiazanie do jakiejkolwiek mojej odpowiedzi nie mialo miejsca
- proponowane zarobki sa bardzooo niskie w porównaniu do rynku krakowskiego
- moze dla osob zwiazanych z IT jest to fajna opcja do rozwoju ale wszelkie wspierajaca funkcje sa mocno slabe, przede wszstkim przed brak kompetencji zatrudnionych ludzi

Generalnie nie polecam!
- feedback oczywiscie nie zostal udzielony w
7
tester 2016-03-30 18:59
Był ktoś może na rozmowie technicznej (programistycznej) w tej firmie? Czego można się spodziewać z zakresu testowania aplikacji?
jkugvivi 2016-04-01 16:29
Poproszą Cię o wykonanie zadania :)
2
mrówka0 2016-04-07 09:29
Moja przyjaciółka tam pracuje od jakiegoś czasu i chwali sobie. Proces rekrutacji mieli raczej standardowy, na nic nie narzekała. Biorą najlepszych.
Często ma integracje, imprezę firmową i pracują tam prawie sami faceci :) :) Wiadomo programiści :)
2
vvv90000 2016-04-21 21:05
:D dla mnie bomba.
Na start dla develolera po prostu idealna opcja :) idzie się nauczyć, masz tutora, potem jak tylko Ci się chce pracować proponują staż, a i dalej zdaża się bardzo często, że zostajesz do stałej pracy. MOżesz się tak ugadać, że cześć już potem pracujesz zdalnie
3
kakao 2016-06-15 13:04
Na start w IT Ready4S to idealna opcja. proste :)
1
jack 2016-08-06 16:50
Nie polecam. Nie jest to pracodawca marzen.
A komunikatywnosc... wola o pomste do nieba.
4
O 2016-08-06 18:03
Mi się tam wydaje, że wartościowo byłoby spróbować tutaj jakiejś fajnej pracy z ogłoszenia, iOS developer i to zdalny brzmi naprawdę spoko, mi się podoba, bardzo dobra rzecz, więc ja polecam całkowicie
1
amaro 2016-12-19 16:32
Dziewczyna z Hr-u tragedia. Nieprofesjonalna, moje spotkanie odbyło się nie o czasie, pytania dziwne, i w dodatku ubytki w uzębieniu. Jak taka osoba ma reprezentować firmę ?


9
Obi Wan 2017-01-06 20:10
Nie polecam. Wynagrodzenie dla programisty na stażu to jakieś kpiny. Nie ma sie od kogo uczyć od razu wrzucają cię do samodzielnego projektu.
9
Rusl 2017-01-10 16:25
Bardzo pozytywnie. Po pierwsze rozmowa przeprowadzona profesjonalnie, po drugie zgodnie z obietnicą dostałem informację zwrotną z konkretnym feedbackiem (po wykonanych zadaniach), co jest rzadkością w rekrutacjach. Nie wiem jak praca, ale proces rekrutacyjny bardzo w porządku.
3
mark 2017-01-11 14:12
trudno się nie zgodzić...
2
IT 2017-01-11 19:01
Nie wiem kto próbuje ratować wizerunek ale z daleka widać że to próba napisania czegoś pozytywnego.
Niestety prawda jest taka ze wynagrodzenie dla programisty to żart, umowa często podpisywana po czasie a na umowę o prace nie ma co liczyć. Tylko i wyłącznie zysk się liczy, pracownicy ciagle się zmieniają.
4
Adek 2017-01-11 19:54
Ta firemka (bo trudno to nazwa firmą) to żenada - oferują śmieszne pieniądze - więcej można dostać w Lidlu albo Biedronce (tam jest przynajmniej multisport, umowa o pracę i urlop) - firma zdecydowanie odstaje od tego co obecnie oferują firmy z branży iT. Szkoda iść nawet na staż, bo nie ma się od kogo uczyć. Rotacja pracowników większa niż w korporacjach, biuro w jakieś zapuszczonej kamienicy, brak procesu wytwórczego oprogramowania i standardów kodowania. Nazwa angielska a firma do bólu polska. Jedyną pozytywną rzeczą jest darmowy alkohol na integracjach.
4
Juliusz Cezar 2017-01-11 22:48
Burdel, syf i malaria. Zero szacunku dla pracownika. Omijajcie szerokim łukiem. Brak umowy o prace, stawki śmieciowe i pełny wyzysk.
5
Aggi 2017-01-12 17:51
Powiatowa Inspekcjo Pracy - przybywaj !

4
xyz 2017-01-15 00:50
Po darmowych praktykach i półdarmowyn stażu doczekałem się stawki prawie jak na ulotkach... Na umowę o pracę nie ma co liczyć. Fajni ludzie ale taka rotacja że nie wiadomo kto będzie za niedługo. Generalnie wyzysk studentów i kilku stałych pracowników, jedynym plusem jest spora możliwość pracy z domu. Polecam tylko jak ktoś nie znajdzie nic lepszego i chce szybko nabrać jakiegokolwiek doświadczenia
9
Wiktor 2017-01-23 18:37
Czy można liczyć w Ready na umowę o pracę i jakiej faktycznie wysokości są stawki dla programistów ?
Bede wdzieczny za odp.
1
Code 2017-01-30 10:29
Nie licz na umowę o prace - w całej firmie nie posiada jej nikt.
A stawki w zależności na jakie stanowisko chcesz aplikować ale ja szalone stawki nie licz.
3
Mateusz Stanuszek 2017-02-02 17:53
Cześć,

jestem Dyrektorem Operacyjnym w Ready4S i widząc, że nagromadziło się w ostatnim czasie kilka pytań oraz wątpliwości, chciałbym na nie odpowiedzieć.

Możliwe są u nas różne formy zatrudnienia - zawsze są wynikiem indywidualnych ustaleń i charakteru wykonywanej pracy. Wysokość wynagrodzenia uzależniona jest od kompetencji pracownika oraz zajmowanego stanowiska. Ścieżka kariery zaczyna się u nas od praktykanta, a kończy nawet na przynależności do Zarządu. Rekrutujemy zarówno na samodzielne stanowiska, jak i juniorskie, co ma wpływ na wysokość stawki.

Realizujemy projekty dla zagranicznych startup'ów, które średnio trwają od 3 do 6 miesięcy. W procesie ich tworzenia bierze udział Project Manager, Developerzy, Designerzy oraz Testerzy. Pracujemy w modelu iteracyjnym, korzystając z metodologii Agile'owej.

Zapraszam do bezpośredniego kontaktu zarówno osoby, które mają pytania dotyczące naszej pracy, jak i te, które chcą podzielić się swoimi uwagami. Jestem otwarty na każde pytanie i konstruktywny feedback, abyśmy mogli stale ulepszać nasze działania.

Mateusz Stanuszek
COO, Ready4S
mateusz.stanuszek@ready4s.com
4
Anakin Skywalker 2017-02-02 20:55
Mateuszu, czy to Ty jestes tym Mateusz1313 z pierwszej opinii?
4
Alucard 2017-02-05 19:20
Chyba to ten sam Mateusz i desperacki krok ratowania wizerunku firmy :D
2
Mateusz Stanuszek 2017-02-06 12:00
Anakin,

nie, to nie moja opinia. Równocześnie zachęcam raz jeszcze do bezpośredniego kontaktu, chętnie wyjaśnię wszelkie wątpliwości i odpowiem na nurtujące pytania.

pozdrawiam
Mateusz
1
Vincent 2017-02-08 18:49
Czy Ready4S w ogóle istnieje ? Po danych zamieszczonych na stronie głównej firmy a konkretnie numerze NIP znalazłem informację o likwidacji spółki ... mało wiarygodnie to wygląda :/
Mateusz 2017-02-08 19:18
Hej Vincent,

spółka Ready4S przekształciła się w inny typ działalności gospodarczej - Ready People sp. komandytowa (http://www.krs-online.com.pl/ready-people-sp-z-o-o-spolka-komandytowa-krs-5856815.html), marka pozostała ta sama. Faktycznie na stronie widnieją jeszcze stare dane, dzięki za info -poprawimy to:)

pozdrawiam
1
Vincent 2017-02-09 21:24
Dziękuje za odpowiedź :) Ale faktycznie, poprawcie koniecznie dane na stronie, bo wprowadzają w błąd zarówno przyszłych pracowników jak i przyszłych klientów :)

1
Marika 2017-02-11 21:58
Mam tam znajomego mówi ze jest duży rozrzut poziomu ludzi i kasy. Są tacy programersi co zarabiają nawet 7000 netto a są jeszcze na studiach. Są tacy co mało. O jednych dbają bardzo o innych nie. Trzeba się wybić zeby przytulić dobre pieniądze.
6
Michał 2017-02-14 22:04
Mam wrażenie, że niektórzy naoglądali się za dużo youtuba i myślą, że każdy developer zarabia 10-15k. Owszem, można dojść do takiej kasy ale wymaga to czasu tak samo jak w innych branżach. Nawet teraz, gdy parcie na programistów jest ogromne to nie można wymagać, że nagle z zerowymi umiejętnościami ktoś nam rzuci walizką pieniędzy na stół. Zaczyna się od normalnej stawki tak samo jak w innych zawodach, tyle że jeśli się poświęci i pokaże, że coś się potrafi to większa kasa przychodzi bardzo szybko w porównaniu do innych branż. To ile się zarobi, zależy też od umiejętności negocjowania, więc jeśli ktoś narzeka że mu "zaproponowali stawkę jak na ulotkach" to po prostu sam sobie na to pozwolił, lub był po prostu słaby ;>

Odszedłem niedawno z Ready4S, ale miło wspominam tam prace iOS deva. Mimo, że pracowałem tylko 4 miesiące to nauczyłem się bardzo bardzo dużo. Wchodzisz umiejąc podstawy, dostajesz projekt do zrobienia i nagle następuje weryfikacja czy się do tej pracy nadajesz. Albo spędzasz bardzo długie dni googlając jak coś zrobić, dokształcasz się i starasz się ile możesz albo jesteś zwykłym klepaczem kodu - wybór należy do każdego z osobna. Wybrałem pierwszą ścieżkę i praca w Ready (a bardziej problemy, na które natknąłem się podczas robienia projektu i znalazłem sposoby żeby je rozwiązać) otworzyły mi drogę do dalszej kariery. Kasa nie była moim priorytetem, jak się pokazało że coś się potrafi to nie ma problemu wynegocjować godziwej stawki. Umowy o dzieło czy zlecenie to norma we wszystkich startupach, gdyby ktoś czuł się oszukany taką umową ;) Btw. nigdzie nie znajdziecie tak elastycznych godzin pracy jak w Ready.

PS. Nie przejmuj się anonimowymi hejterami Mateusz! :D
6
Iza 2017-03-16 00:20
Ja też chętnie powiem miłe słowo o Ready ;) Przyszłam do nich po jakimś czasie spędzony w korpo i przyznam, ze baaardzo pozytywnie się zaskoczyłam - trzeba było od razu iść do startupu! Stawka taka sama jak w znacznie większej firmie (a stanowisko wspierające, nie programista ani nic stricte związanego z produkcją), codziennie nowe wyzwania, możliwosć wykazania się, spora samodzielność, elastyczne godziny + możliwość pracy zdalnej kiedy Ci sie zamarzy (idealnie dla studentów dziennych!), świetni, pozytywnie nastawieni do pracy (i siebie! ;) ) ludzie, a jak komuś przeszkadzała "zatęchła kamienica" - to teraz jesteśmy w nowiutkim, przestronnym biurze na Krowodrzej Górce i to właśnie zasługa Mateusza ;)
3
Zostaw swoją opinię o Ready4s - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ready4s