brak logo

Łmeat-Łuków S.A. Zakłady Mięsne Centrum Dystrybucji

Zamość

Opinie o Łmeat-Łuków S.A. Zakłady Mięsne Centrum Dystrybucji

Słońce 2015-09-11 22:33:46
Dzień dobry. Również pracowałam w łukowskim sklepie w wyszkowie, byłam kierownikiem sklepu. Nie narzekam. Wszystko zalezy od kadry, i od tego jak sie sprzedaje towar. Kto jest leniem i nie chce pracować to zawsze wszystko skrytykuję. Ja mam bardzo miłe wspomnienia z tym sklepem, kadro Wyszkowsko i dyrekcja łukowską. Pozdrawiam.
1
BAMBI1985 2015-09-18 15:47:10
bedac w sklepie na ulicy Wojska Polskiego w Pruszkowie spotkala mnie nie mila sytuacje dowiedzialam sie ze bardzo mila pracowita jak pszczolka dziewczyna zostala zwolniona z pracy.Jak mozna zwalniac uczciwych i tak zwinnych ludzi jak ona?Zostaly te dwie starsze panie ktore sa tak bardzo sztucznie przemile az sie nie dobrze robi.Mam tylko nadzieje ze dlugo tam nie popracuja czego im zycze.
2
klient piaseczno 2015-09-22 22:52:52
Droga Klientko z Piaseczna z tego co mi wiadomo to zmienił się personel na Kościuszki. Teraz są tam dwie nowe bardzo sympatyczne dziewczyny(pracują chyba od tygodnia bo wcześniej ich nie widziałem),nie śmierdzi w tym sklepie jak ty to piszesz kierowniczka jest sympatyczna towaru dużo i świeży.Często jakieś promocje i za przyzwoite pieniądze można kupić coś smacznego.Więc na przyszłość nie oceniaj z góry tylko sprawdź ponownie zanim oczernisz jakiś sklep i zniechęcisz ludzi do robienia w nim zakupów.GORĄCO POLECAM TEN SKLEP CODZIENNIE ROBIĘ TAM ZAKUPY. DZIEWCZYNY PRZEMIŁE!!!!!!!!!!
1
BAMBI1985 2015-09-28 12:10:02
promocje sa bo towar jest po terminie
6
amandi 154 2015-10-07 13:38:43
witam mam do ciebie pytanie czy za każdym razem spłacałaś niedobór bo my zebrałyśmy się w kilka osób i występujemy na drogę sądową jak ktoś chce może się przyłączyć bo uważamy że te niedobory to tylko naciąganie pracowników żeby było z czego pokryć straty jak ktoś chce się przyłaczyć zapraszamy
4
BAMBI1985 2015-10-07 19:02:33
a w jaki sposob chcecie im to udowodnic? macie jakies pomysly?
1
amanda 2015-10-14 11:15:30
Tak mamy dokumenty i jest nas kilka nie pracowaliśmy razem
Milka 2015-10-17 20:10:20
w jaki sposob sie moge z Panią skontaktowac "amanda"?
amanda 2015-10-20 14:33:16
Do Milka a co chcesz się przyłączyć im nas więcej tym lepiej
amanda 2015-10-20 14:34:36
Do Milka a co chcesz się przyłączyć im nas więcej tym lepiej
jack 2015-11-02 21:53:08
Do amanda chcem sie przylaczyc
amanda 2015-11-06 12:04:37
Zapraszamy napisze na moją pocztę annag-18@o2.pl
klintka 2015-12-01 09:52:08
O tak promocje są często, ale to nie promocje tylko przeceny, bo albo towar "leci", albo data się kończy. Rzeczywistość drodzy klienci. Prawdziwych promocji jest nie wiele.
6
klintka 2015-12-01 09:52:35
O tak promocje są często, ale to nie promocje tylko przeceny, bo albo towar "leci", albo data się kończy. Rzeczywistość drodzy klienci. Prawdziwych promocji jest nie wiele.
2
klientka 2015-12-01 10:01:57
Powodzenia. Dawno tam nie byłam i być może teraz jest już lepiej, choć ciężko mi w to uwierzyć. Bo jeśli kierowniczka jest ta sama to wątpię żeby było lepiej. Zresztą znam zasady w tej firmie i żeby towar był zawsze świeży i nie mrożony a potem rozmrażany to musi być duża rotacja towaru i nie może być narzutów (dokładek do tego co sam sklep zamawia). Ale na pocieszenie napisze, że że to częste praktyki stosowane w tego typu sklepach. Znam to z autopsji-6 lat w tej branży :-)
Pieszy 2015-12-31 09:26:32
Sklep Mięsny przy ulicy Rakowieckiej w Warszawie.
Podkładanie starej wędliny do aktualnie sprzedawanej. Proceder odbywa się na karajalnicy, która jest ustawiona tak by klient nie mógł zobaczyć skrawków starej zjełczałej wędliny. Pogaduszki z klientkami a kolejka czeka.
Kurpulentna sprzedawczyni na zwróconą uwagę (pokrojona wędlina niedbale zawinięta i pognieciona) rzuca wędlinę na wagę i usiłuje kłócić się z klientem.
5
lila 2016-01-04 19:53:15
MASAKRA towar kilka razy mrożony np.udka tak samo jest z częściami z indyka bywa,ze mieso jest śmierdzące wtedy jest myte w zlewie na zapleczu i sprzedawane jako świeże po normalnych cenach ,no chyba że juz nic się nieda zrobic to wtedy jest przecenione
lila 2016-01-04 20:01:32
oni tak liczą ze zawsze braknie do premi teraz nawet zabrali kwartalną a przyznają od utargów i mało kto się załapie
3
zosia119 2016-02-27 16:20:10
w zupełności się z tym agadzam
zosia119 2016-02-27 16:23:00
Witam.Chciałabym się z Tobą jakoś skontaktować, może email podasz?
mileczka 2016-03-11 19:47:48
administratorzy forum zostawiają tylko to co w jakimś stopniu im odpowiada a rzeczy które oczerniają firmę a są tak naprawdę zgodne z faktycznym stanem usuwają co jest tak naprawdę śmieszne...
Piastowianka 2016-03-16 11:16:44
W Piastowie jest sklep miesny Lukow na Wysockiego,chcialam powiedziec ze sprzedawczynie oszukuja na wadze,jezeli kupuje sie kawalek miesa i prosi o zmielenie,wiec jest wazone przed zmieleniem po zmieleniu nie.Jezeli w domu sie zwazy to mieso to ok. 10dkg.zazwyczaj brakuje.Na rachunku jest waga przed zmieleniem i jest wyzsza niz ta prawdziwa.
2
Luiza 2016-03-27 09:23:52
To akurat jest normalne. W każdym sklepie wisi kartka informacyjna, że mięso jest ważone i wycenione przed - a nie po zmieleniu. To zarządzenie odgórne a nie widzimisię personelu. Normalne jest, że mięso zostaje w maszynce. Mielenie mięsa jest swojego rodzaju usługą i nie ma powodu żeby sklep pokrywał tego koszty. Zawsze można sobie kupić mięso i zmielić w domu. Za wygodnictwo i lenistwo trzeba zapłacić.
4
Luiza 2016-03-28 20:29:49
Droga Piastowianko. Jak się rozejrzysz to zobaczysz tabliczkę informacyjną, że mięso jest ważone i wycenione PRZED mieleniem. To nie jest widzimisię personelu - a zarządzenie odgórne. Naturalne jest, że mięso zostaje w maszynce i podaj powód, dla którego pracownicy sklepu mają ponosić koszty za Twoje i innych lenistwo? Wystarczy zmielić mięso samemu w domu - zamiast doszukiwać się złodziejstwa i oszustwa. Nie można mierzyć wszystkich swoją miarą!
1
Luiza 2016-03-28 20:45:45
Droga Piastowianko. Może zamiast szukać złodziei i oszustów - kup mięso i zmiel sobie sama w domu ?? Dlaczego inni mają płacić za Twoje lenistwo? Normalne jest, że mięso zostaje w maszynce.....a jak dobrze popatrzysz to zobaczysz tabliczkę, że mięso jest wyceniane przed zmieleniem i nie jest to widzimisię personelu - a zarządzenie odgórne!. Nie oceniaj ludzi swoją miarą.
Luiza 2016-03-28 20:48:11
Droga Piastowianko. Może zamiast szukać złodziei i oszustów - kup mięso i zmiel sobie sama w domu ?? Dlaczego inni mają płacić za Twoje lenistwo? Normalne jest, że mięso zostaje w maszynce.....a jak dobrze popatrzysz to zobaczysz tabliczkę, że mięso jest wyceniane przed zmieleniem i nie jest to widzimisię personelu - a zarządzenie odgórne!. Nie oceniaj ludzi swoją miarą.
Luiza 2016-03-30 15:23:06
Przepraszam za ten spam, ale serwis nie przyjmował wypowiedzi - by w efekcie wyświetlić wszystkie.
Marcin 2016-04-03 09:42:50
Pani sklepowo Luizo,moze tak troche grzeczniej,w innych sklepach waza mieso tez po zmieleniu,w moim przypadku brakowalo 13 dgk.do wagi,to juz jest sporo,zona machnela reka ale mnie to sie nie podoba,przepisy sa po to zeby je zmieniac,moze bierzcie oplate za usluge zmielenia a pieniadze zgodnie z waga towaru. Marcin
Luiza 2016-04-03 21:20:26
Faktycznie pobieranie dodatkowej opłaty za mielenie będzie MEGA uczciwe :) Gratuluję pomysłowości :)
ekspedientka 2016-04-04 21:05:10
Poczytałam sobie nieco wasze żale , komentarze itp. Chciałam Wam przekazać , że jeśli chodzi o odpowiedzialność materialną to macie racje. Ona jest po to żeby pracownicy zapłacili za wszystko czego nie sprzedadzą. Jest to niestety nie złodziejstwo pracodawcy a zwykły chwyt cwaniacki i niestety zgodny z prawem. Wyjście z tej sytuacji jest takie - albo grupowe zwolnienie się z pracy , albo uświadamiać innych, że do łukowa nie warto iść pracować. Osobiście ja mogę na swoim przykładzie napisać jakie skutki są pracy w tej firmie po
1 dżwiga się ponad normę, towar jest w pojemnikach które zawsze trzeba
przeważyć a jeden pojemnik potrafi warzyć 40 kg i raz za razem po co
najmniej 10 jeden po drugim na wagę- kręgosłup do bani
2 jest stosowany (niestety trzeba to powiedzieć) mobbing psychiczny bo jak można to inaczej nazwać jeśli dwoisz się i troisz aby sprzedać towar to jeszcze słyszysz mało mało mało i tak naprawdę nie ma za nic pochwały a jest bez przerwy informacja w poczcie z centrum dowodzenia o karach- jednym słowem jak byś się nie starała i tak będziesz ukarana
3 firma zabrała wszystko co kiedyś pracownikowi przysługiwało -śniadaniówki, talony na święta Bożego Narodzenia - jeszcze co zostało to 0,80 zł za dzień przepracowany za pranie fartucha
Długo by tu wyliczać , niestety nikt na siłę nie zmusza do pracy w tej firmie zawsze można się zwolnić i poszukać czegoś lepszego mit ,że nie mamy wyboru jest MITEM bo każdy ma wybór. Praca jest lepsza gorsza ale jest wystarczy chcieć ją znależć. W każdym razie wszędzie trzeba pracować bo nikt za bezczynność płacić nie będzie. Najważniejsze aby pracować w zgranym zespole to już uważam największy sukces. A i jeszcze jedno ością w gardle stoją wam regionalne ale one nas duszą dlatego bo i one mają zarobek na nas i tyle. Trzymam za was kciuki i głowy do góry z tego OBOZU PRACY jest ucieczka i dzięki Bogu nie ma siatki pod napięciem(jeszcze)
9
Wapniak 2016-04-09 13:18:36
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami negatywnymi. Pracuje w zakładach to wiem co się dzieje. Jednym słowem WYZYSK. Kierownicy regionalni albo pomogą albo zgnoją zależy od kierownika.Jeśli chodzi o mielenia mięsa podam przykład..przychodzi kobieta i prosi o zmierzenie schab z kością klient nasz pan ;) logiczne ze wszystkich schab z kością nabijasz odporcjowujesz od kości i mielisz PRACOWNICY NIE POWINNI DOKLADAC KASY DO TEGO ZE BRAKUJE TO ZE MIESO MIELONE JEST NA ŻYCZENIE TO JEDNO A JA JAK CHCE SIE MIELONE KUPIC TO PRZECIEZ SA PAKOWANE MIESA MIELONE. Odnośnie wynagrodzeń to fakt zabrane jest wszystko co możliwe talony deputat żywnosciowy zostało pranie fartuchy. Najbardziej boli fakt iż zamawiasz 30 kg a dają wrzuty po 70 kg mięso niby w terminie a śmierdzi. Ludzie pracują bo muszą bo wypłata minimalna ale jest na czas i wcale to nie takie proste rzucić prace jak pracodawcy inni mogą być gorsi!!!! AHA JESZCZE JEDNO KIEROWNICY REGIONALNI POWINNI SAMI STANĄĆ ZA LADE I ZOBACZYC JAK TO JEST JAK MUSISZ SPRZEDAC COS CZEGO NIE ZAMAWIALES A DOSTALEŚ. Najlepiej to gdybać i pouczać.
11
Sklepowa 2016-04-10 14:45:39
Każdy kij ma dwa końce. Klient wymaga bo płaci - a sprzedawca dba o to żeby do tych wymagań nie dopłacać więc kradnie i kombinuje ! Przykre jest, że klient może się pomylić - ale sprzedawca - NIE. 60 dkg wędliny to już jest "dupka" nie zdatna do spożycia. Łatwo się zapomina o ciężkich czasach, gdy za tą " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; po rękach całowano. Teraz trzeba oddać za darmo - wtedy będzie pyszne! i nie ma znaczenia , że inni za to zapłacą ?
Pierwszy raz przeczytałam stwierdzenie, że przepisy są po to by je zmieniać !
Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - byle na swoją korzyść bo klient to nasz pan???? Większej bzdury jeszcze nie czytałam.
Jeszcze to przywoływanie do grzeczności! Masakra. Nazwać kogo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest ok jak najbardziej......ale posądzenie o lenistwo już jest beee ? Jaki problem - zawsze można kupić mielone paczkowane - wtedy waga jest nabijana z opakowania i nikt nikogo nie okrada! Wtedy smacznie wiemy co jemy, nikt nie musi myć maszynek i nie czuje się oszukany i posądzany o lenistwo więc - obrażany :)
Pozdrawiam wszystkich sprzedawców. Każdy inżynier czy księgowy zna swoje obowiązki - i nikt mu nie mówi co i jak ma robić. My też się nie dajmy!! :)
8
klientka 2016-06-16 21:58:16
a co powiecie o obsłudze w Piastowie w sklepie mięsnym Łuków..??
Karol 2016-06-25 11:25:14
Ja jestem rolnikiem który sprzedaje swój żywiec wołowy do Z.M. w Łukowie. Współpracuje tak od około trzech lat. Ale to co się dzieje od początku tego roku z klasyfikowaniem i wagą po ubojową to szczyt złodziejstwa. Jestem bardzo mocno nie zadowolony z takiej współpracy. Jedyne co mogę zrobić w takiej sytuacji to więcej nie sprzedawać żywca. I wszyscy moi znajomi tak właśnie zrobią. Jak prezes nie potrafi pilnować żetelności w firmie to nie nadaje się on na to stanowisko. Dziękuje za współpracę oszuści!!!!
6
kontrahent 2016-07-05 19:53:31
Zgadzam się z poprzednikiem, a do tego pani kierownik w skupie chyba stanowisko uderzyło do głowy. Niby miła, ale jak co do czego to tak potraktuje dostawce że szkoda gadać. Z taki podejściem ta zamiast pozyskiwać klientów to zaczną ich tracić
1
Zielonka 2016-07-20 04:45:30
Jak tu się pracuje? Ludzie są zwyczajnej gnebieni. Ochrona żyć nie daje, a szanowny pan Stokłosa potrafi nawet ludzi wiezic. Około miesiąca temu na samym tylko dziale o nazwie konfekcja 3 osoby w ciągu 2 tygodni karetka zabrała.
Tu jest zwykły wyzysk, a ludzie są oszukiwani zarówno na umowach gdzie zleceniowke potrafią ci dac na rok albo i dłużej, jak i pieniądzach. Np. Osoba pracująca na nocy zarabia maksymalnie 1700zł i to jak jej premii za jakąś blachostke nie zabiorą.
Osoba na zleceniowce zarabia 1500-1600 zł.
I jeszcze na dodatek ludziom żyć nie dają. Mięso często jest sprowadzane z zagranicy. Nie chcecie wiedzieć nawet co tam z nim przedtem robili.
Ostatnio np. Wróciło 30 ton mięsa ponieważ daty ważności nie wytrzymało.
Pozdrawiam
Pracownik tego szamba jakim są te zakłady.
2
Zielonka 2016-07-20 04:53:43
Chyba nie widziałeś chyba z czego to jest robione.
Skąd jest mięso i jak często jadles ich produkty po terminie.
Pamiętam jak w tamtym roku pracowałem na komserwach.
Kiełbasa w słoiku była już jakiś czas po terminie.
Zmienialismy daty na dodatkowy rok ważności.
Tyle w temacie co do ich produktów.
3
Zielonka 2016-07-20 05:01:33
@arek powiedz to komuś komu brakuje 5 lat do emerytury i wie że nigdzie indziej pracy nie znajdzie.
Pouczać jest fajnie, lecz niestety rzeczywistość nie znika.
2
Załamany 2016-08-08 14:59:26
Byłem pracownikiem w sklepie.
Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ale jeżeli jest stosowany mobbing przez kierownika regionalnego który pracuje od niedaleko roku to tego człowiek nie zniesie.
Kierownictwo działy sieci własnej nie wie co robią regionalni.
Nie twierdzę że wszyscy są źli ale jedna zawsze się trafi która po trupach idzie do celu i nie dość ze dobija człowieka zastraszającym to jeszcze sieje plotki.
Pracowałem uczciwie lubiłem to co robię alw oba doprowadziła mój stan psychiczny do ruiny.
Szkoda że szary pracownik nie ma prawa głosu, a regionalna i tak się wybrani a z Ciebie zrobi śmiecia.
Mówią że rude to wredne i fałszywe, z tym drugim to się zgadzam.
Obrabiarki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie tylko sklepom ale i pracownikom sama sieje dym.
Dobrze ze juz nie pracuje mam spokuj psychiczny.
6
POSZKODOWANY 2016-08-21 18:12:41
najgorsze mielonki i wyroby nie polecam fuj
POSZKODOWANY 2016-08-21 18:14:10
he kiełbasy sląskiej wiesniro nie jadłas i nie bedziesz jadla tylko umnie na ślasku sa slaskie wuszty a ty jesz 3 gatunku oszukane
1
POSZKODOWANY 2016-08-21 18:16:24
oszuści do sanepidu ich podać do warszawy oszukana firma rodzinna
monika 2016-08-27 21:46:55
Witam, w sklepie Łukowskim w Pruszkowie przy ul. Kościuszki sprzedali mi cuchnące udka kurczaka a wczoraj sprzedali mi śmierdzące piersi z kurczaka, wielokrotnie kupiłam w tym sklepie nieświeże mięso. Nie kupię nic już w tym sklepie i szczerze nie polecam tego sklepu.
3
klientka 2016-09-07 21:09:59
a ja tam robie zakupy w sklepie Łukowskim w Piastowie i jestem zadowolona z towaru..
1
Klientka 2016-09-12 09:08:06
Dlatego ja lubie chodzic do sklepu miesnego lukow w piastowie bo nie dosc ze jest swiezy towar to i ekspedientki sa bardzo mile i usmiechniete..
1
Realny 2016-09-18 20:45:06
Klienci uważają że osoby pracujące w sklepach Łukowskich mają dobre warunki i życie bezstresowe i tu się mylą.
Gdyby spojrzeć na to z punktu widzenia osób pracujących wygląda to tak:
,, bez względu jak się starasz zawsze mało i mało. Musisz sprzedać za wszelką cenę aby wyrobić normę miesięcznego utarg bo inaczej jest źle.
Jeśli sklep jest dla zakładu mało rotacyjny wysluchujesz ze trzeba więcej i bardziej się starać.
Z 4 osób na sklepie zostają 3 jeśli nadal dla zakładu jest mało to kierownicy regionalni ostrzegają i z 3 osób robią się 2 na sklepie bo tak zwane zwolnienia lub brak przedłużania umów.
Teraz tak logicznie się zastanowić gdzie będzie życie osobiste a gdzie praca. Człowiek nie jest maszyną a i maszyny się psują.
Człowiek ma dom rodzinę a wiadomo pracować musi opłaty ma a i odrobinę życia z rodziną mu się należy.
Kiedyś było lepiej teraz to brak słów.
Niech się nie wydaje ludziom ze pracownicy sklepów mają słodko, nikt nie wie ile łez wylewają po pracy i ile zdrowia tracą bo zawsze jest mało i mało.
8
duff 2016-10-20 17:09:20
hej zgadzam się z Tobą w 100% masz rację, łzy, nerwica, choroby kręgosłupa, brak życia osobistego i ciągle mało. Wszyscy myślą, że tam jest sielanka a tak naprawdę jest tragedia i jeśli masz rodzinę na utrzymaniu plus kredyty to nie możesz sobie pozwolić na utratę pracy i zgadzasz się na wszystkie warunki, które oni stawiają. Żadne kontrole, inspekcje nie pomogą. Dodatkowo kierowcy też tam nie mają kolorowo latem przy transporcie towaru nie chłodzą "paki" bo jak za dużo zużyją paliwa to muszą płacić. Wyzysk, wyzysk jeszcze raz wyzysk, a i jeszcze jedno za towar, który się psuje też trzeba płacić.
3
MARIA O. 2016-11-28 19:24:37
DZIŚ MIŁA NIESPODZIANKA MNIE SPOTKAŁA WCHODZĄC DO SKLEPU ŁUKÓW NA UL.KRASZEWSKIEGO.
CZYSTO,PEŁNA LADA MIĘSA I WĘDLIN, POUKŁADANE A NIE WRZUCONE JAK TO TAM BYWAŁO.MIŁY PERSONEL, UŚMIECHNIĘTY CO W TYCH CZASACH RZADKO SIĘ SPOTYKA!!!!!!! POLECAM TEN SKLEP
2
nie znam szczegółów 2016-12-03 17:42:29
zamiatanie nie jest pracą nikomu uwłaczającą ale jak rozumiem wypowiedź przedmówcy jest to praca odpowiednia do kwalifikacji tej Pani
1
obserwator 2016-12-06 18:39:16
czytam te wypowiedzi i się zastanawiam może ci co piszą te bzdury o personelu niech się zarudnią i zobaczymy na co ich stać może będzie lepiej pozdrawiam.A firma pewnie taka jak każda ma swoje minusy i plusy do sprzedawcy i kierowników obowiązku nie należy tylko obsługa klijenta jest to szereg innych obowiązków jak wszędzie trzeba spojrzeć troche dalej jak swój czubek nosa ja nie zazdroszcze żadnej pani obojętnie na jakim stanowisku pracującej w sklepie czy to w tej firmie czy w innej.Dzisiejsze społeczeństwo ma bardzo mało szacunku do siebie ;powiedzenie ja płacę to wymagam a gdzie szacunek człowieka do człowieka żadna praca nie uwłacza nawet zamiatanie ulic bez takich ludzi byśmy żyli w brudzie.
2
Zostaw swoją opinię o Łmeat-Łuków S.A. Zakłady Mięsne Centrum Dystrybucji - Zamość
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Łmeat-Łuków S.A. Zakłady Mięsne Centrum Dystrybucji