logo brightONE Sp. z o.o.

brightONE Sp. z o.o.

Szczecin

Opinie o brightONE Sp. z o.o.

Tom 2014-06-28 17:20
Bardzo dobra firma. Przyjazna i rozwojowa.
PracujeTu 2014-07-06 22:26
Stabilna firma, dobre zarobki, socjal (opieka med., obiady ...), nowoczesne biura, dobra atmosfera. Nie ma czego się czepić :). BrightOne potrzebuje jedynie więcej ludzi do szczęścia żeby szybciej się rozwijać.
xxx 2016-07-13 15:36
Nie wierzcie w to co tutaj piszą :) Ten komentarz pewnie też usuną, jak większość tutaj negatywnych. Spójrzcie na daty - najstarszy pozytywny komentarz z 2014 a potem nagle przeskok na 2016 :) Takie praktyki pokazują co to za firma.

Co do samej pracy, nie było źle, ale nie było też dobrze. Na + że można się doszkolić i złapać cenne doświadczenie. I ... to by było tyle z plusów.
Co do minusów, to jest ich trochę :) Dziury w projektach, management nie umie oszacować realnych terminów, przez co ludzie byli zmuszani przychodzić w soboty do pracy. Management ukrywa błędy wykrywane przez testerów by sprzedawać bajki o tym jak to w projekcie nie ma błędów i zgarniają za to premie :D

Rada dla przyszłych "praktykantów". Nie wierzcie, że was zatrudnią. Praktykanci to najlepsza siła robocza b1 i przede wszystkim najtańsza. Niestety mało kogo tam zatrudniają z praktyk, bo i po co, skoro można za chwilę zrobić kolejny nabór, który da z siebie 200% tylko po to by dostać szansę na normalne zatrudnienie.
Nie bez przyczyny jakiś czas temu na praktykach robiło się 4h dziennie za chyba 1k a potem jak zobaczyli jak ludzie są chętni do roboty i siedzą więcej po to żeby się wykazać, to podnieśli czas pracy do 8h za ten sam hajs :D
1
xxx 2016-07-13 15:47
@mic Zgadzam się, tylko że już widziałem tutaj jak normalne komentarze były usuwane, które nie łamały regulaminu. Mój komentarz też nikogo nie obraża, a raczej pokazuje jaka jest/była sytuacja w firmie.
mic 2016-07-13 16:48
xxx' wiesz co ja tez uważam, że jezeli chodzi o zatrudnienie pracowników dajmy na praktykantow to ludzie sie chyba z tym licza, ze nie zarobią tyle samo co pracownicy zatrudnieni na umowie, wiec sami sie w to pakuja swiadomie
KtosInny 2017-01-06 12:47
Opinia wyżej to rage quit. Człowiek nic nie robił i do wybitnych nie należał. Nikt nie chcial mu dac innego projektu bo by to zawalil.
Prawie wszyscy praktykanci są zatrudniani czego dowodem są ostatnie 4 osoby z przed 2 tygodni.
Fakt, ze ilosc projektow nie powala ale firma ratuje się dobrą atmosferą oraz tym, ze pracuje sie bezstresowo. Informacje o wymuszanych nadgodzinach i pracach w sobote to klamstwo. Nikt nigdy mi nie kazal zostawac, a jedynie prosili. Ludzie korzystają z tego bo zarobki podwójne.
Ogolnie rzecz biorąc BrightOne jest top 5 najlepiej płacących firm w Szczecinie jezeli chodzi o IT.
3000-15000brutto
Bob 2017-01-30 16:00
Dotyczy brightONE Wrocław. Należy podejść z dużą rozwagą do tej firmy dlatego że firma nie robi software ale jest tylko podwykonawcą a co za tym idzie może podpisać kontrakt bez porozumienie z zatrudnioną osobą w brightONE gwarantująca że osoba ta nie zostanie zatrudniona przez kontraktura np firmę NOKIA co jest standardem. Dalej ciągłe kontakty z kontraktorami gwarantują ciągłą wymianę informacji np. na temat wynagrodzeń. Pewien menadżer się nawet tym szczycił że se pogadał z kolegą z IBM i pracownik nie dostał tyle ile chciał bo koledzy z IBM wiedzieli co i jak i zatrudnili go dużo taniej. Dane o pracownik lub byłych pracownik są rozprowadzane bez ŻĄDNYCH ale to ŻADNYCH ograniczeń, co jest nie tyle nie etyczne co nielegalne. Miernoty są awansowane na zasadzie kolesiostwa a co lepsi się zwalniają. Generalnie firma trzeciego sortu.
1
były 2017-01-30 16:09
Można do tego dodać że jak się zatrudnisz jako C++ to po zakończeniu projektu będziesz musiał zostać dżawowcem albo testerem liczników dla subkontraktora z Ruminii. Kupa śmiechu - najsłabsza część której Tieto się pozbyło podobno za małe pieniądze. Żenada.
1
Ex 2017-01-31 19:15
Ja tam pracowałem jeszcze gdy to było Tieto i musze powiedzieć że to raczej przyjazna firma z dobrym klimatem - a co do projektów to faktycznie bywało róznie raz gorzej raz lepjej - jak wszedzie . NSN przy tej firmie to podobno obóz koncetracyjny :) - więc jak w życiu różnie bywało - ale ogólnie polecam :). Zarobki bez szału ale bywa dużo gorzej więc raczej mały plus na rzecz brightONE.
Paulina 2017-03-01 14:28
@Ex, jasne, zawsze są jakieś pozytywy i negatywy! Cieszę się, że wspominasz brightONE Sp. z o.o. dobrze. Polecasz firmę innym?
sUsU 2017-04-23 12:40
a ja lubię B1. Jestem szeregowym pracownikiem i nie nie mam na co narzekać. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ;) Przydałby się jakiś projekt bo troszkę nudno się robi.
jaa 2017-05-09 18:41
Niestety ta firma to nie to samo co kiedyś, stracili duże projekty i większość ludzi się zwolniła. Nie polecam, szczególnie patrząc na menadżerów - nie są w stanie pozyskać nowych projektów. Finansowo też nieciekawie
Zostaw swoją opinię o brightONE Sp. z o.o. - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie brightONE Sp. z o.o.