brak logo

Agile Bemanning AS

norwegia

Opinie o Agile Bemanning AS

krysiek 2016-04-10 16:32
pracowalem dla agile. opdragi powinni dawac przed rozpoczeciem pracy a nie dawali w ogole a to tak jakbys pracowal na czarno/nie powinienes wchodzic na plac na budowy. wyplaty dostawalem na czas. wojtek generalnie to polski cwaniak ktory nauczyl sie norweskiego i na tym jedzie. wywalili go z adeco wywalili go z clockworka za przekrety a teraz jedzie w agile.
7
Romek 2016-04-23 08:34
Nie dostaniesz zapłaty za nadgodziny(nawet jeśli na budowie Foreman Ci podpisze), zawsze jest problem ze zwrotem pieniędzy za dojazdy, pracując na budowie jako jedyny nie masz aktualnego Oppdragu(nie wiem dlaczego w Agile to taki problem) zapomnij o jakiejkolwiek pomocy przy załatwianiu formalności na miejscu, pamiętaj nikt tu Ci nie pomorze, Wojtek zazwyczaj nie odbiera telefonu nie licz na niego, musisz podpisać umowę w której w przypadku odejścia z pracy potrąci Ci się z wypłaty np: 5000nok za ciuchy, 8000nok za odejście przed 8 miesiącami, przyjeżdżając po raz pierwszy pamiętaj, że w drugim miesiącu potrącą Ci dwukrotną kwotę za mieszkanie tak by opłata pokrywała 1 mięs na przód np 8200nok( mocno się zdziwisz jak zobaczysz to na lonslipie), i to wszytko zapłacisz jeżeli będziesz miał cały czas pracę, (co w Agile nie jest takie pewne) w przeciwnym razie wpadasz w spiralę długów. Pokój wynajmą Ci za 5500nok do 6000nok, warunki różne możesz trafić do chlewu, a możesz trafić na normalne warunki, nie wiem od czego to zależy. Ogólnie to decyzja o przyjeździe tylko dla ludzi dobrze zabezpieczonych o mocnych charakterach, realnie pierwsze pieniądze zaoszczędzisz po ok 3+4 mięs. Pod warunkiem że cały czas zasuwasz ok 200 godz.
11
Mark 2016-05-11 15:33
Jak wszędzie za Granicą Polak Polaka w dupe charata najgorzej to pracować pod Polakiem i z Polakami a inne narodowości się szanują byłem we wszystkich krajach w Europie i tak jest, takim jesteśmy poje.. narodem.
6
nowy 2016-05-17 13:55
Moim obowiązkiem poinformowanie jest przyszłych pracowników tej niby firmy, nigdy do tej firmy ,oszuści i kłamcy żadnego szacunku o wszystko trzeba się prosić nie polecam .
9
sandal 2016-05-27 12:47
Witajcie a ktos zna P.Macieja bo chce mnie zganac do NO.i teraz rodzi sie pytanie czy to tez jest kolejny POLSKI SFANIAK ???
Dajcie cyne pozdro.
4
Koscierzyna 2016-06-19 18:35
Oszusci praca na sezon a w zimie siedzenie w domu i potroncanie za mieszkanie
5
W.D. 2016-07-20 21:58
A tanie sa jak bramki po 45 koroni czasem trzeba dwie takie przekroczyć w jedna strone do pracy a gdzie paliwo,pani jak sie cos nalezy to nie chce tego dostac?
4
Marooo 2016-07-28 13:23
Nie no to jest jedna wielka poraszka wielki szef Wojtus lata nawciagany co przy kazdej okazji nie wie jusz sam co gada i co sie dzieje a najlepiej bawi sie zawsze na imprezach firmowych i czestuje pracownikow w ogole sie z tym nie kryje koles oderwany od rzeczywistosci. Na starcie poznalem z 15 osob ktorym wisi pieniadze za dojazdy, swieta itd. sam zmienia timelisty nawet te podpisane przez majstra i wyplaca mniej niz sie nalezy....kwestia czasu az mu sie dobiora do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak nie za przekrety to za wciaganie tego gowna dziwie sie ze sobie tak na to pozwala przy pracownikach ja na szczescie szybko ucieklem do innej agencji to co sie tu dzieje to jakis kosmos. NIE POLECAM !
12
cinek 2016-08-09 10:40
Prawda nie w tej firmie a wojtek to bym juz nawet klamce obrazil
3
Martinez 2016-08-19 18:41
Nie długo podam Wam adres na Youtube, zobaczycie w jakich warunkach mieszkałem przez pół roku pracując dla agille
4
nik 2016-09-26 18:11
To czemu nie robisz bez pośrednio cwaniaku za 220nok.
5
wolny 2016-10-11 17:54
Witam przyszłych pracowników tej niby firmy Norweskiej i UWAGA !!! pracowałem dla nich i to była wielka pomyłka wolę suchy chleb jeść bez smalcu jak dla nich pracować ktoś napisał e to firma Norweska i warunki muszą być Norweskie pracowałem to wiem jak Wojtek przestrzega tych praw nie miałem nigdy wypłaty normalnie zawsze coś było nie tak jak trzeba o wszystko trzeba się upominać potrafią za chorobowe nie płacić a dojazdówki do pracy zapomni ,tak e przestrzegam przyszłych pracowników a pracownikom współczuje .
9
kama 2016-10-12 22:10
moze zle trafiles, moze pracownicy ktorzy z toba pracowlai tez nie zrobili na tobie wrazenia, ale tak to ejst jak sie pracuje u polaka za granicą
4
welder 2016-11-01 10:30
witam,,,cieszy mnie to ze sa takie miejsca ze mozna przeczytac opinie o pracodawcach.ja chcialem jechac do pracy do agilli ale po tym co tu czytam juz mi sie odechcialo.i za chwile pisze meila ze nie chce jechac do nich..niech moje papiery wyzuca i nie zawracaja mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
6
wolny 2016-11-01 17:25
Welder bardzo dobrze postąpiłeś cieszy mnie to że ludzie czytają opinie o pracodawcach ja znalazłem tę stronę troche za późno i teraz żałuje że za czołem pracę dla nich ale już z nimi skończyłem i teraz pracuje bezpośrednio u Norwega i mam spokój nie muszę się o nic upominać ,a ten wojtek to największy oszust na ziemi niech powie dlaczego go wyrzucili z adeco i cloka baran i nierób .
5
wyzwolonyniewolnik:-)) 2016-11-08 14:01
Ku przestrodze dorzucę coś od siebie. Też miałem "przyjemność pracować " dla tego palanta, ale już wiem, że to był czas stracony a zdrowia i nerwów w tym czasie ile zjadłem to szkoda gadać. Jednym słowem Rodacy!!! jak zaproponują wam pracę w tym czymś zwanym Agile, to szybko kończcie dyskusje, , bo uwierzcie komuś kto miał z tym tworem o imieniu Wojtek Osmański do czynienia. To coś ciężko nazwać pracodawcą, a nawet człowiekiem, bo dorabiać się czyjąś krzywdą , to już uwłacza człowiekowi. Pracujesz po 10 godzin, masz je potwierdzone podpisem majstra, a ten tylko czeka, żeby cie okroić na godzinach , na dojazdach, na czym tylko się da i w żywe oczy się wypiera, że firma nie płaci...o ironio!. Tak jak ktoś wyżej napisał on jakby miał na tym interes, sprzedałby swoją matkę, żonę, czy dzieciaki. Kłamca, cwaniak totalne dno, który myśli, że wszystko mu się uda. Przykro mi Wojtusiu, ale twój czas takich praktyk dobiega końca. Zbyt dużo instytucji ma cię pod lupą. Ludzka krzywda odbije ci się czkawką. Nie z takimi rekinami sobie poradzono, a ty jesteś tylko maleńką płotką. Jak widziałem rozgoryczenie ludzi , z którymi pracowałem, jak większości z nich coś ukradłeś, to wstyd mi za ciebie, że jesteś Polakiem. Współczuję ci tylko , życząc wszystkiego najgorszego! Twój były , a już wyzwolony pracownik W.
9
Tragedia 2016-11-17 14:12
Pracowałem dla tego gnoja przez pół roku i najgorszemu wrogowi bym nie polecił tej firmy. Cóż wiele pisać , wszystkie negatywne opinie powyżej są w 100% prawda. Jeśli masz zamiar podjąć prace w tej agencji po przeczytaniu tych komentarzy to uwierz mi ze ty wrócisz. Pozdrawiam vqurwiony Góral.
6
Popek monster 2016-11-29 15:12
Mam wyjechać z tej firmy i nie wiem co mam zrobić ktoś pomoże lub coś napisze na temat tej firmy czy pośrednika czekam pozdrawiam
3
już wolny 2016-11-29 19:56
Witaj,jeśli mam coś Ci doradzić to przeczytaj uważnie jeszcze raz opinie powyżej. To powinno dać Ci odpowiedź.One nie są wyssane z palca, to czysta prawda. Powiem krótko, ta niby firma ma już ewidentny koniec. Tam nikt nie chce robić, każdy kto tylko mógł już zmienił bemanning, a za takie zagrywki jakie robi wojtuś(to ten co się robi szefem) to nie dostanie już wkrótce zleceń od Norków, bo skoro oni płacą dla niego, to też chcą aby to było przekazane pracownikom za ich pracę, a nie okrajane jak się da.W tym względzie Norwedzy są uczciwi. Decyzja należy do ciebie, ale życzę mimo wszystko powodzenia. Moja sugestia jest taka, że spróbuj znaleźć innego pośrednika, bo tam szkoda zdrowia. On tylko czeka na kolejne naiwne owieczki z Polski, bo z nich w końcu leci kasiorka. Pozdrawiam
4
Popek monster 2016-12-05 15:28
Dzięki za odpowiedź zdziwiło mnie to że jakiś Kamil który mnie chciał zatrudnić nie chciał mi dać numeru telefonu do jakiegoś kolegi który tam niby sam pracuje chciałem się sam dowiedzieć jak tam jest a jeszcze pytanko czym zajmuje się ta firma bo ja miałem jechać jako blacharz
3
wolny 2016-12-05 20:56
Kamil to jest od zaopatrzenia i nie wiem dlaczego nie chciał dać tego numeru ponieważ rozmawiałem z nim i on raz powiedział mi żebym nie słuchał szefostwa ,a co do pracy jako blacharz to teraz jest tyle ofert że ja odmówiłem chyba z 5-ęć potrzebują do Adecco ,Clok Work ,Skutewiken ,personal Expert,pro puro ,tak że jest w czym wybierać jeżeli masz pojęcie i znasz się na robocie to bez problemu znajdziesz pracę ja pracowałem jako blacharz dla agile i nigdy więcej nie chcę słyszeć o nich wolę chyba wyemigrować do KOREI PÓŁNOCNEJ ,ale znalazłem pracę bezpośrednio i zajęło mi to dwa dni tak że życzę powodzenia tylko nie dla agile.
3
już wolny 2016-12-06 18:48
Ta niby firma wynajmuje różnych budowlańców (malarzy glazurników zbrojarzy blacharzy elektryków monterów e.t.c), zaś ten Kamil to taki przyd...sek Wojtka co gra i śpiewa jak mu Wojtuś karze. Od nich nawet nie warto brać jakichkolwiek kontaktów, bo logiczne, że jeśli dadzą, to tylko takie, co będą dla nich korzystne, więc to mija się z celem. A jak tam jest, to jeszcze raz odsyłam do lektury powyżej. Daj znać co dalej. Pozdrawiam.
6
Popek monster 2016-12-07 21:49
Panowie dziękuję za odpis ja podziękowałem im bo nie poraz pierwszy raz jechałem na kontrakt i warto jest poczytać i posłuchać ludzi co tam robili tak ze jeszcze raz dziękuję pozdrawiam i będę szukać dalej
4
Kamil 2017-01-09 14:01
Ta jasne wszystkie pozytywne opinie o tej firmie pisze wojtek osranski ktory bedzie chodzil siwy jak go spotkam firma oszustow naciagaczy najgorsza firma w bergen
11
Robson061 2017-01-28 21:10
Ja sie tylko pytam skad sie wziela w biurze niby norweskiej firmy jakas wielka pani "rekruterka" ktora nie dosc ze w ogole nie mowi po norwesku, po angielsku ledwo, to jeszcze nie ma pojecia o budowlance??? :) Jak 20 lat pracuje za granica czegos takiego jeszcze nie widzialem, glupio usmiechnieta blondyna lamanym angielskim pyta mnie na rozmowie o doswiadczenie a potem nie rozumie co sie do niej mowi bo poprostu nie ma o tym zielonego pojecia !!! Pozniej sie dowiedzialem ze to ich sprzataczka ktorej dali awans...ciekawe co sie kryje za ta historia hehehe Pozdrawiam Patrycje i zycze dalszej szybkiej kariery :)
8
NieDajSięOszukać 2017-01-30 15:27
Szczerze NIE POLECAM tego pracodawcy. Pomimo tego że masz profesję np. montera wentylacji to okaże się że zaraz będziesz w szalunkach, bo: "jak nie pasuje, to siedź w domu". Szanowny Pan W.Osmański w dniu wypłaty tylko czeka aż będzie mógł sobie coś odjąć dla siebie. Abyś Ty drogi pracowniku albo olał sprawę kilku koron albo szedł co chwilę na ring i wychodzi ze złudną wygraną że osiągnąłeś sukces w sprawie pełnowartościowej wypłaty, która Ci się należy. SAM ZDECYDUJ CZY WARTO WGL. ZACZYNAĆ !
Pan W. na koniec zawsze wykorzysta przewagę, aby nie rozliczyć się z Tobą należycie kiedy już definitywnie będziesz zmierzać do ojczyzny. On bowiem wie że o kolejne parę koron nie będzie Ci się chciało tam wracać. Grosz do grosza i mu się uzbiera ze wszystkich leniwców.
Nie będę już wspominał o Oppdragach, których nie uświadczysz aby potem przedstawić całą sprawę w odpowiednich instytucjach ścigania takich oszustów.
5
Chętny do pracy 2017-02-27 12:41
Czy ktoś ma Polski adres Wojtka.......
8
Wojospeed 2017-03-02 19:59
Praca w tej firmie to rzeczywiście największy dramat jaki mógł mnie spotkać w Norwegii.Po pierwsze nie potrafią ściągnąć karty podatkowej,ściągali mi 50procent na podatek.Po drugie zapewniaja pracę a po paru dniach nagle pracy brak!Po trzecie mieszkanie to rudera tylko do zburzenia.Po czwarte nie wyplacili mi zarówno za pracę,za dojazdy ani feriepenger.Po czwarte nie mogę się rozliczyć z podatku,bo celowo nie chcą mi przysłać zestawienia rocznego.Po piąte brak kontaktu ze zlamasami ,totalne dno, te szmaty polskie co tam pracuja to najlepiej byłoby zepchnąć do fiordy z Troltungi, ale nie chce mi się gówna kulac na taką wysokość.Takze omijać tą po żal się Boże firmę i to bardzo szerokim łukiem.Pracownikom tej firmy a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szczerze życzę murzyńskie pęto w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] l
7
nick 2017-03-05 13:46
Unikajcie tej firmy ,tkz szefostwo Wojtek i Marius nie mają pojęcia o kierowaniu firmą, ale przyznaje, że złodziejstwo i matactwo mają powyżej przeciętnych norm. Tak samo, jak pracownicy biurowi Kamil i Patrycja,jest to przykład jak się Polak potrafi sqrvic , za lżejsza prace i norskie korony.

Znam opcje, które naprawdę niewielu ludzi zna ,bo co niektórzy nie umieli gęby na kłódkę trzymać.

Mi kiedyś też odradzali tej firmy a głupi bylem z tam poszedłem.
5
Molsztyn 2017-04-05 16:51
Potwierdzam wszystkie negatywy. Miałem z nimi do czynienia w ubiegłym roku. Za kilka dnia pracy nie dostałem ani noka. Policzyli sobie za mieszkanie. Żona przysłała mi na bilet aby wrócić do Polski. Oszuści i złodzieje. D-numbery w Skacie musieliśmy wyrabiać sobie sami. Zamierzam o tej sytuacji powiadomić ten urząd. Nie rozumiem, jak w tym poukładanym kraju pozwalają na taki syf. Przestrzegam wszystkich. UWAŻaAJCIE.
4
pracowitypolaczek 2017-04-07 00:48
A co ty sobie myslisz, ze ci bedzie agencja biegac do podatkowego i zalatwiac? To jest TWOJ numer i twoj ineteres, zeby pracowac legalnie a nie ich i dlaczego mieliby to robic za ciebie? No tak, POlaczek tylko czekac zeby go ktokolwiek w czyms wyreczyl. Poszedl bys do innej agencji np manpower to by nikt z toba nie rozmawial bez tych dokumentow. A swoja droga to tak, agile to syf.
3
Fuckagile 2017-04-10 18:37
Tez bym chetnie chcial go poznac...
6
AGILLE to OSZUSCI IKRĘTY UWARZAJCIE NA NICH 2017-05-06 17:08
Witam uwarzajcie na ta firme to sa oszusci krety nie rozumiem dlaczego ta agencja istnieje tylu ludzi poszkodowanych i nic z nimi nie robią to cos nie wyobrazalnego nie podpisujcie zadnych umów z nimi bez opdragu czyli zlecenia na prace NAJLEPSZY BYL BY ZBIOROWY POZEW PRZECIWKO NIM TAK JAK ZROBILI CLOK WORKIEM
3
Molsztyn 2017-05-09 10:20
ja mam gotowe pismo do Skata w Bergen odosnie naszej sprawy. Okazuje się, że oni nie zgłosili naszej pracy do Skata. Jest t przestępstwo gospodarcze. To będzie początek ich końca.
Amen
3
Sebas 2017-05-19 10:29
@Robson061 racja najwieksza beka ciagle z tej awansowanej sprzataczki :D Laska dostala MacBooka sluzbowego i zwariowala hahaha mimo ze nie mowi po norwesku, nie mowi po angielsku, nie zna sie na budowlance, w sumie na niczym sie nie zna ale grzecznie wykonuje polecenia bo nie mysli a nie chce wracac do latania ze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec jest im potrzebna :) Typowy polski karierowicz ze wsi :) Pozdrawiam Patrycje !
4
ja 2017-05-21 14:16
apropo adresów wojtka i innych to idzie pochytac to jakos ,mozna ponaciskac ludzi i sie dowiemy,a apropo pozewu zbiorowego jestem chętny i znaqm ludzi co tez to zaakceptują
5
Gość 2017-06-18 21:04
Odradzam pracę dla Tych oszustów, oszukują ludzi na każdym kroku, a później nie wiele można im zrobić, tylko tracić czas na latanie po policji i związkach które rozkładają ręce, Wojtek Osmanski Pan psycholog który miłym głosem powie Ci co chcesz usłyszeć i na tym się kończy, a Kamila trzeba rozumu nauczyć, ale to kwestia czasu jak bęcki dostaniesz.
Jeszcze z Wami nie skończyłem.Pozdrawiam
4
1234 2017-06-29 14:48
Witam,mialem okazje pracowac dla tej agencji i jestem pewien ,że nigdy tam nie wrócę.Osmański okrada ludzi w każdy możliwy sposób,nie wypłaca dojazdówek,często pomyłki w liczbie godzin(tzn. mniejsza liczba godzin) i jak zwykle wytłumaczenie ,że to wina księgowego a o postojowym,czy tzw sykku można zapomnieć.Ubrania dostajesz stare,poszarpane (jakby cie psy pogryzły)a najgorsze ,że buty po kimś dostajesz.Ludzi ściągają z Polski obiecując im pracę (telefonicznie wszystko wygląda super i wiarygodnie)a na miejscu czekają aż pójdą za kogoś na zastępstwo na jeden dwa dni a później rzekomo pracodawca się wycofał i starym powiedzeniem Osmańskiego ....no zesrało się!Osoby pokrzywdzone i oszukane przez tą firmę proszę o jakieś namiary.
4
Marco 2017-07-09 00:15
Dobry wieczór wszystkim macie złą opinie o agile to prosze o kontakt ze mną to wam pomoge i pieniądze będą jak wam winien Wojtek tylko szybko.Marek Chałupka
4
Kaleta Michał z Katowic 2017-07-09 08:45
A jak podejmowalismy temat z prowadącym Piotrkiem to było "Riki nie placi" albo "Jak sie wam niepodoba to mozecie sie zwolnic" Riki to wspólwiaściciel SUND MORSTOL ricki SUnd
3
Kamil G 2017-07-10 08:44
No chyba dobrze dziobiesz a po pierwsze w Agile nikt nie umie ani nie zna się na robocie daje przykład Patrycj od laptopa bez języka polskiego dobrze nie umie????????????????
4
zaszkoczony 2017-07-11 20:05
cześć wszystkim i nie wiem jak wy do życia podchodzicie ale wiem ze firma agile nie ma pszyszlosci w norwegi jesli ktos sie nie przekonal sie na swojej skuse do moze do firmy agile bemaning pracowac .
Ja sie przekonalem wiem ze ta firma to zlodziej daje stawki 185.5 na godzine przyjezdzasz to norwegi mieszkanie ci zalatwia placisz 5500nok ale przy pierwszej wyplacie potraca ci za dwa miesiace
moze popracujesz miesiac i czekasz na prace tylko nie wiadomo kiedy do bedzie i kiedy zadzwonia pisze to po sie pszekonalem na sobie. zycze wszystkiego najlepszego tym osobom kturzy beda pracowali na agille bemaning tylko jak cie oszukaja nie badz zdziwiony. Pozdrawiam
4
Kaleta micha. 2017-07-12 20:08
ZAKŁADAMY TA SPARWE ? CO? PISZECIE JAK CO NA michalkaleta@o2.pl ,ja bym wyrwal chwasty tutaj w bergenlandzie ,przynajmnie troche stłumił


dobre to forum

a jak sie boicie to przynajmniej podac nr personalny i nazwisko i jakies dane i wysłać co komu tam niepasi zebrac jaknajwiecej podpisów

Z KLOKIEM JUZ WYGRALI
5
artur 2017-07-13 16:25
ja jestem na tak
3
Diablo 2017-07-13 18:52
Skontaktujcie się z Marek Chałupka on ma link strony SKATT. On zakłada sprawe o AGILE
3
Kaleta Michal 2017-07-13 20:01
dokladnie (usunięte przez administratora) na fejsie , albo domnie (usunięte przez administratora)katowice czarne zdjecie profilowe czarny obraz
4
Marta 2017-08-11 07:59
@Kaleta Michal , może lepiej takie sprawy wyjaśniać bezpośrednio z pracodawcą? Forum to miejsce gdzie informujecie się o ważnych kwestiach tj, zatrudnienie czy oferty pracy, natomiast sprawy załatwić bezpośrednio z pracodawcą,
4
Molsztyn 2017-08-11 16:53
Ja wysłałem pismo do Skata w Bergen odnośnie firmy Agila.
Poczekam na reakcję.
4
Kaleta 2017-08-11 20:42
Marta, były pracodawca Marius był w lutym w mojej nowej/obecnej firmie i powiedzial ze "............"(mimo iz juz nie byłem nawet pracownikiem Agile) mineło pół roku i zaczynam działać ,nie popuszce ,bede pisał na forach ,wysyłał maile ,napisze do TVP albo do Organizacji Praw człowieka jak bedzie czeba(albo innych niefajnych norweskich) :) nie popuszcze za to ,wydobede najmniejsze drobnostki i niedociagniecia Michal Kaleta znajdziecie mnie po numerze w norwegi albo na fejsbuku ,czarne tlo
6
mowcochcesz 2017-08-22 08:22
Nie nie i raz jeszcze nie. Wytlumaczyli to powyzej a skrot firmy do AGILE czytaj Ale Glownie I Lepszy Etat bedziecie mieli bez odbierania maili i telefonow przez nas oraz bez waszej znajomosci branzy. Bo my tak chcemy i "wy mozecie szukac gdzie indziej jaksie nje podoba" to sie tam najbardziej podoba jak szefostwo po katach sie "chowa"
6
Zostaw swoją opinię o Agile Bemanning AS - norwegia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agile Bemanning AS