Smart Effect Sp. z o. o.

Kraków

Opinie o Smart Effect Sp. z o. o.

Elessar 2015-02-13 22:51:11
W tej firmie będziecie się zajmować bezpośrednim pozyskiwaniem klienta "biznesowego" - wiecie co to za praca(usunięte przez administratora) - aplikowałem na promotora projektu kulturalnego (mam wykształcenie związane z kulturą i sztuką oraz mediami), a na samej rozmowie było około 12 osób, które aplikowały na 3 różne stanowiska (Dział handlu, promotor, dział obsługi), co i tak nie miało znaczenia, bo praca to tylko i wyłącznie bezpośrednie pozyskiwanie klienta. Pracownik, który przeprowadzał ze mną rozmowę był niemiły, ale przede wszystkim gubił się w scenariuszu (!) przeprowadzania rozmowy.. W biurze wielkości kawalerki na stolikach leżą mapy i stosy umów do podpisywania przez "klientów biznesowych". Opinia dotyczy oddziału w Katowicach.
7
Nowy 2015-02-20 18:34:26
Od dwóch tygodni jestem „świeżakiem” w Smart Effect. Co do rozmów rekrutacyjnych miałem pewne wątpliwości ale co do pracy jest ok. Mamy wypłacane tygodniówki, co mi odpowiada bo nie czekam cały miesiąc na wypłatę. Mamy fajne szkolenia, nie tak jak w mojej poprzedniej pracy gdzie wszystkiego musiałem uczyć się sam (agent nieruchomości) i co rano mamy poranne atmosfery (czasem są fajne czasem nie, ale widać, że komuś zależy na dobrych relacjach pracowników).
5
Addamon 2015-02-22 20:21:16
Świetna firma! :D w pierwszy tydzień szło mi strasznie ale w drugi zarobiłem 800 zł! 8 stówek w tydzień! Ja tam jestem zadowolony :D :D
URVVIS 2015-02-27 10:00:45
Zostałem zaproszony na rozmowę ws. pracy jako kurier (do rozwożenia "wcześniej przygotowanych" dokumentów). Pracował ktoś już na tym stanowisku ? Jak konkretnie praca wygląda ? Wydaję mi się, że w treści ogłoszenia zostały użyte metody manipulacji słownej. Mianowicie wyczuwam, iż praca opierać się będzie na podpisywaniu umów z klientami. Proszę rozwiać moje wątpliwości ;) pozdrawiam
1
chanell 2015-03-03 18:57:38
Prosze mi opowiedziec na czym polega drugi etap rekrutacji w smart effect? wiem ze ma on charakter szkoleniowy - zadaniowy ale co sie podczas niego dokładnie dzieje? BARDZO PROSZE TEZ ZEBY KTOA ROZJASNIL MI CZYM KONRETNIE ZAJMUJE SIE TA FIRMA
Smart Effect Sp. z o. o. 2015-03-04 11:01:46 [pracodawca]
Praca na stanowisku kuriera polega na dostarczaniu zamówień do klienta. Pozdrawiamy.
Smart Effect Sp. z o. o. 2015-03-04 11:51:55 [pracodawca]
Podczas drugiego etapu zaproszone osoby otrzymują informacje nt. zakresu obowiązków, regulaminu pracy, narzędzi i produktów, a my mamy możliwość jeszcze raz sprawdzić, czy jesteśmy zainteresowani współpracą.
9
ciekawy 2015-03-04 14:06:44
A czy ktoś pracował przy projekcie szkoleniowym? W ogłoszeniu cos jest o pozyskiwaniu klientów czy sponsorów. Ktoś wie jakie zarobki?
Smart Effect Sp. z o. o. 2015-03-05 08:47:19 [pracodawca]
Zadaniem pracownika, którego poszukujemy jest pozyskiwanie klienta. O zarobkach informujemy podczas spotkania rekrutacyjnego.
Olek 2015-03-06 11:00:15
Wczoraj byłem na rozmowie, dowiedziałem się od pracownika, że mają konkursy z różnymi nagrodami. Teraz mają wycieczke do Francji czy tam Włoch.
monika 2015-03-10 00:51:24
czy osoba, ktora nie posiada jeszcze doswiadczenia w pracy a chce go jakos zdobyc ma szanse w tej pracy?
Smart Effect Sp. z o. o. 2015-03-11 08:39:55 [pracodawca]
Prosimy złożyć CV, jeśli będziemy zainteresowani oddzwonimy do Pani :)
były pracownik 2015-03-12 21:54:35
a na PITy się doczekamy?
8
bury 2015-04-01 12:30:53
Wiadomo, ze opinie zawsze są podzielony, tj: jeden lubi blondynki inny brunetki.
Podobnie z pracą w handlu jeden się sprawdza a inny nie - wg mnie kwestia predyspozycji i wytrwałości. Ja wyzwanie podjąłem i nie żałuję.
W pierwszym tygodniu z racji braku doświadczenia rezultaty były przeciętne, ale kolejne dwa tygodnie zarobiłem ponad 500 zł za tydzień i jestem z siebie zadowolony. Co do innych opinii to każdy ma prawo do swojego zdania, ale jak zauważyłem w Smart, najwięcej narzekają Ci którzy najmniej pracują. No cóż tak chyba już musi być.

Wysłane z iPhone'a
6
meLA 2015-04-01 14:13:18
Świetna opinia! szkolenia i atmosfera super, dobrze się bawiłam, tylko nie szło mi z klientami, a za 1500 nie się nie utrzymam więc zrezygnowalam
7
robinson 2015-04-07 20:41:28
Przyszedłem na rozmowę, później na drugi etap i dostałem pracę. Drugi tydzień już pracuje i bardzo mi się podoba praca! Nie miałem doświadczenia, ale je cały czas zdobywam, w dodatku bardzo szybko wzrosła mi pewność siebie dzięki pracy z ludźmi i dzięki szkoleniom. Dobrze bo system jest jak w Anglii i co tydzień dostaję pieniądze. Atmo jest inna niż w przeciętnej pracy. Polecam, jeśli lubisz prace z ludźmi!
7
M. 2015-04-13 14:39:37
A jakie sa wymaania na pracownika administracji? Bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam.
gibs 2015-04-18 23:26:15
wow,normalnie bajka!kto tam trochę popracuje zobaczy jak jest naprawdę
8
katowice 2015-04-19 11:23:44
Pracowałam już w kilku firmach zajmujących się obsługa klienta.
Ze swojej strony muszę przyznać że największą wartością dla mnie są produkty i usługi: uczciwe i nie naciągające klienta. Sama z nich skorzystałam i polecam innym. Pozdrawiam
8
chłopak z Katowic 2015-04-28 15:57:06
Trafiłem do oddziału w Katowicach z polecenia, klienta który korzysta z ich uslug. Bylem zielony z pracy z klientami biznesowymi, ale tak jak pisał poprzednik przekonały mnie produkty i fakt sprzedaży 50% rabatów do najlepszych kin, teatrów, restauracji I Pubów. Wiara w produkt robi swoje ponieważ pierwszym tygodniu zarobiłem ponad 800 zł. Prawda jest jednak też taka, że mało pewna siebie osoba nie poradzi sobie w rozmowie z szefem lub prezesem firmy oraz wiadomo praca w terenie ma swoje plusy i minusy. Ja na szczęście widzę więcej plusów. Pozdrowienia dla chłopaków z Krakowa.
5
Mario 2015-05-14 21:41:01
Ja zostalem zaproszony na jutro na drugi etap w i bede mial podobno jakies testy, orientujecie sie o jakie testy chodzi? i jak dokladnie wyglada projekt o kulturze i rozrywce?
kinia 2015-05-21 23:10:04
Pewnie te same co były u mnie: autoprezentacja, test z wiedzy produktowej i planu marketingowego firmy. Projekty opierają się na 50% rabatach do kin, teatrów itp...
Klientami są firmy i ich pracownicy. Powodzenia
3
ciekawski 2015-06-19 11:21:27
Witam, chciałbym się dowiedzieć czegoś odnośnie pracy /przedstawiciela/reprezentanta firmy. Rozumiem, że zadaniem takiego pracownika jest pozyskiwanie nowych klientów, jak to robi? Czy Smart effect ma jakąś bazę? Czy robi to przy współpracy z ich call center (jeśli takowe posiadają) czy po prostu szuka na własna rękę? Jak to wygląda? I kolejne pytanie jak wygląda rozliczanie się za przejazdy do klientów? W ogłoszeniu nic nie pisało o samochodach służbowych, czy firma zapewnia kkm, czy to już "problem" pracownika?
2
klara 2015-06-22 16:27:41
Nie polecam tej firmy,( usunięte przez administratora )
6
dsa 2015-06-23 17:26:04
Jak długo trwa drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej?
Nick 2015-06-26 09:30:05
U mnie drugi etap rozmowy trwał jakieś 4 godziny, ale było ciekawie. Dużo się dowiedziałem i zdobyłem nowe doświadczenie, od środy zaczynam pracę w Krakowie
Rafi 2015-07-02 12:07:40
Pracowałem tam jakis czas temu. Praca jak praca, duzo wymagają, płacą zwykle w terminie, ale trzeba się orobić żeby zarobić. Na pewno największym plusem były szkolenia. Meli tam goscia, ktory świetnie znał się na tym. Jeśli nic się nie zmieniło to polecam, bo doświadczenie dobre. Ale praca trudna, trzeba być miłym nawet głupich ludzi.
zadowolona 2015-07-08 17:24:01
Pół roku temu zatrudniłam się w firmie Smart Effect. Pomijając fakt, że jak na mój młody wiek zarabiam więcej niż wszyscy moi znajomi to atmosfera w pracy jest naprawdę niesamowita. Dodatkowo przez ten krótki okres miałam okazję wziąć udział w kilku naprawdę rozwijających szkoleniach z technik sprzedaży. Rozumiem, że nie każdemu odpowiada taki rodzaj pracy ale jeśli jest ktoś komunikatywny to ta praca jets idealna dla niego!
1
emeryt 2015-07-09 22:12:21
To prawda co pisze zadowolona. Jeżeli ktoś się odnajduje jako akwizytor(usunięte przez administratora)- polecam!
pracownik 2015-07-14 16:20:58
Nie rozumiem niezadowolenia niektórych osób, ja pracuję w tej firmie od 9 miesięcy i nigdy nic złego mnie nie spotkało. Zawsze pensja jest na czas, atmosfera jest świetna (aż miło się chodzi do pracy) co jakiś czas wyjazdy integracyjno-szkoleniowe, szybkie awanse a co za tym idzie coraz większe pieniądze. Jasne jak się komuś nie chce pracować to i z funkcji prezesa gdzie nic robić by nie musiał byłby niezadowolony. Także hejterom dziękuję !
jojo 2015-07-28 20:14:59
Dziś byłem na 1 etapie i z obserwacji i rozmów z innymi kandydatami wywnioskowalem ze prowadzili nabór na asystentke do administracji, do biura jako opiekunów klienta oraz przedstawicieli do pracy z firmami. Ciekawe czy to co przedstawili na 1 etapie potwierdzi się na kolejny procesie rekrutacji. Za 3 dni jestem zaproszony do biura na 2 etap wiec napiszę coś więcej. Pozdrawiam Jarek
1
muminek 2015-07-29 17:05:17
Byłam na rozmowie w sprawie pracy na stanowisku administracyjnym. Już na początku miałam ochotę podziękować za zaproszenie i wyjść, kiedy to Pan rekrutujący przyjął pierwsze kandydatki z niemal 15 minutowym opóźnieniem. Jak dla mnie brak szacunku dla drugiego człowieka. Sama rozmowa przebiegła bardzo pozytywnie. Pan rekrutujący był uprzejmy, tłumaczył wszystko jasno,przejrzyście. Jedynym minusem jak dla mnie jest to, że rozmowy odbywają się po 2 osoby (rekrutujący + 2 kandydatki) oraz to, że nawet na drugim etapie żadna z nas nie dowiedziała się czy będą zatrudnione dwie czy jedna osoba i na jakim etacie ewentualnie te osoby będą pracowały (lub będzie pracowała). Na drugim etapie - 3 minutowa autoprezentacja. Dodam jeszcze, że firma ma swoje "szablony" poszczególnych zachowań. Jak się w dany "szablon" wstrzelisz chociaż trochę - masz plusa. Jeśli nie - Twój (chyba) pech.

Z większych dziwactw zaobserwowanych w firmie - zapalanie wszystkich świateł w całym biurze podczas słonecznej pogody. Nie dowiem się po co.

Ogólnie praca wydaję się być "taka sobie". Jak to mówią - kto nie spróbuje ten nie wygrywa. Może jednak warto.
3
dano 2015-08-03 20:50:51
Skończyłem studia prawnicze i takiej pracy szukałem, ale wiadomo jak jest i dlatego zacząłem pracę w Smart. Na początku nie potrafiłem sobie siebie wyobrazić w roli przedstawiciela, ale jak nie spróbujesz to nie wiesz i co się okazało - byłem dobrym przedstawicielem. Głowna w tym zasługa mojego Trenera - pozdro Mateusz. Dlaczego bylem, ponieważ już pracuję w kancelarii adwokackiej, ale tęsknię za atmosferą, no i wypłatami co tydzień - pracowałem przez 2 miesiące i nie licząc pierwszego tygodnia mniej niż 500zł/tyg nie zarobiłem (rekord 890 zł/tydz). Pozdrawiam
edek 2015-08-22 17:36:52
Wpadłem na ofertę Smart Effect, co prawda już nieaktualną, ale przykuła moją uwagę swoja nazwą. "Pracowałeś w terenie? To dobrze, zapłacimy Ci(usunięte przez administratora)+ prowizje bez limitu!" - czy ktoś może z tej rekrutacji niecały rok temu dostał się do pracy i może powiedziec jak to wyglądało i jakie faktyczne są zarobki.
vc 2015-10-02 15:16:59
Po drugim tygodniu pracy zarobiłem 840 zł w tydzień.
Pozdrawam z Katowic
Marcin 2015-10-04 08:52:41
Hej wszystkim. Pracowałem na produkcji na umowie o dzieło i szukałem pracy z umowa zlecenie lub o pracę. Bylem na 1 i 2 etapie. Dowiedziałem się czego chciałem, zobaczyłem spotkania z klientami (6 finalizacji) oraz poznałem regulamin i załącznik finansowy. Osobą która mnie trenowala była bardzo profesjonalna (pozdrowienia Piotr). Zaproponowali mi 1500 podstawy + premie i prowizje (widziałem rozliczenia innych pracowników i wychodzi ze zarabiają między 600 a 1000 zł tygodniowo- wiec bardzo Ok) i pewnie bym pracował gdyby nie zadzwonili do mnie i nie dali mi umowy o pracę. Wiem ze zarobie dużo mniej ale mam już 33 lata I potrzebuje jej. Tak czy inaczej polecam innym i kto wie może sam się do nich jeszcze zgłosze.
1
Michał 2015-10-06 20:52:17
dealna praca dla kogoś kto lubi różnorodność, chce się rozwinąć a przy tym dobrze zarobić. Podczas 6 miesięcy nauczyłem się więcej Niż przez ostatnie 2 lata studiów (chodzi tu o Umiejętność miękkie, które teraz są poszukiwane przez pracodawców) Warunki finansowe są naprawdę ok i do tego panuje fajna atmosfera w firmie. Przy każdym rodzaju pracy pojawia się opinie negatywne, ale ja osobiście szczerze polecam Smarta :)
1
f1 2015-10-06 21:39:19
Byłem bardzo sceptyczny d o pracy, ale po tym jak zobaczyłem oferowane produkty to zmieniłem zdanie. Sam Stałem się klientem Smart Effect z miejsca i rzecz jasna pracownikiem.
1
matt 2015-10-10 14:49:47
cenie sobie prace w smarcie zarobilem i szybko awansowalem atmofera geniialna
1
gienio 2015-10-26 11:09:08
Byłem na 2 etapie, a razem ze mną było 7 osób. Szkolenie było w biurze przez 4h I pracę podjęło 3 osoby. Do mnie mieli zadzwonić, ale sam nie wiem czy praca w kontakcie bezpośrednim jest dla mnie. Plusem jest to ze dostałem na 2etapie od nich za darmo kupony rabatowe do pubów i restauracji - wiec czasu prżynajmniej nie starciałem. Ogólnie może być, w skali 1-10 daje 7.
telemarketing 2015-11-04 12:02:09
"Osób, które poszukujemy dołączą do jednego z zespołów zajmujących się w naszej firmie prowadzeniem kampanii reklamowych dla takich partnerów z obszaru kultury i sztuki jak: Teatr Stu, Teatr Łaźnia Nowa, Kino Ars, Kabaret Piwnica Pod Baranami, Teatr Komedia, Filharmonia Krakowska, Kino Kijów Centrum" - brzmi zachęcająco a, jak się okazuje, chodzi o telemarketing... Ehh...
1
beta 2015-11-06 16:26:50
Aplikowalem do promocji kultury Katowice 2015/2016. Na początku nie byłem przekonany, ale jak się mówi raz kozie śmierć;) do tej pory nie było tygodnia, abym zarobila mniej niż 500 zl/tyg. Oczywiście praca z klientem bywa też nie wdzięczna, trzeba się ochodzic ale chyba widzę więcej plusów.
asia 2015-11-17 13:21:31
Hej tez dostałam kupon do restauracji i Clubu. Chyba stały element rekrutacji, ale całkiem mily. Rekrutacja do pacy stacjonarnej lub mobilnej. Dostałam propozycje współpracy 1500 + prowizję na zleceniu, ale wybrałam ostatecznie umowę o pracę w innej firmie. Wrażenie firmy ogolnie dobre.
kocur 2015-12-14 20:47:29
Hej wszystkim zainteresowanym. Pracowałem wcześniej w kilku firmach zajmujących się praca z klientem i wychodzi na to, że w Smart znalazłem to czego szukalem. Wypłaty są regularnie co tydzień (zarabiam 600-900tygodniowo), dobre szkolenia oraz atmosfera wraz z integracja (paintball, Gokarty, strzelnica, bar&restauracja)
Widac ze firma tez sie rozwija ponieważ otworzyli 3 oddział w Bydgoszczy. Oczywiście nie każdy odnajdzie się w pracy z klientem, wiele osób ma złe doświadczenia i brak predyspozycji lub sa ma nie wie czego chce, jednak Ci którzy swoją karierę wiążą z klientem/ obsluga/sprzedażą to Smart jest dobrym miejscem aby zacząć a następnie rozwijać swoje kompetencje.
paulina 2016-01-08 11:50:51
Hej pracowałam w okresie przerwy studenckiej przy promocji kultury (kino kijow), praca w której faktycznie trzeba być wytrwały (różne dni, klienci, pogoda) ale nigdzie nie nauczylam sie tyle co w Smart i rzeczywiście ten kto robił minimum to 2500 zawsze zarobił. Nie podobało mi się ze na szkoleniach było za mało ćwiczeń praktycznych, głupie wrzucanie 1 zł za spóźnienia oraz nie mogłam decydować z kim w zespole mam pracowac. Pisze też ponieważ podobno dla całego zespółu trenerów i asystentów firma zapłaciła wyjazd do Włoch? Czy to prawda? Pozdrowienia dla Matiego z Krakowa.
1
Rafał 2016-01-08 14:47:08
Byłem na rekrutacji - zrezygnowałem z powodów niezależnych; firma wydaje się być dobrze zorganizowana: wiedzą co i jak chcą robić, mają określoną wizję, a więc mają również określone, przemyślane oczekiwania - jeśli komuś będzie z tym po drodze, to na pewno będzie zadowolony.
1
rzeszow 2016-02-02 09:44:00
Witam zaprosili mnie na rozmowę w Rzeszowie. Czy ktoś może powiedzieć coś o tym oddziale?
kasia 2016-05-11 10:22:44
Pracowałam już w kilku firmach zajmujących się obsługa klienta.
Ze swojej strony muszę przyznać że największą wartością dla mnie są produkty i usługi: uczciwe i nie naciągające klienta. Sama z nich skorzystałam i polecam innym. Pozdrawiam
gabry,ś 2016-07-05 09:44:11
wiesz, tutaj jednak masz takie ofertty w sprzedaży d2d, a to wiadomo że nie dla każdego będzie stabilne bo trudna robota
Moś 2016-08-18 14:39:28
Mi się wydaje, że Smart Effect Sp. z o. o. ma się naprawdę dobrze, generalnie chyba warto się zaznajomić z nimi
Zostaw swoją opinię o Smart Effect Sp. z o. o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Smart Effect Sp. z o. o.