logo Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opole

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

pracownik 2017-06-01 17:43
umowa zlecenie nie jest umową o pracę, żeby ci przysługiwał urlop
szukającypracy 2017-06-13 10:06
dziękuję za miłe słowa :) oczywiście podzielę się wrażeniami jak już będę po rozmowie - wkrótce... :)
Jeszcze nasunęła mi się jedna kwestia w związku z pracą w sieci DOZ, może ktoś z Was się orientuje i będzie w stanie mi podpowiedzieć? Czy w sieci DOZ, przykładowo po przepracowaniu pól roku/1 roku, istnieje szansa przeniesienia do pracy w innym mieście, chociażby na takie samo stanowisko?
buggersee 2017-06-14 13:28
ja osobiscie jako doświadczona na rynku pracy farmaceutka nie polecam, jezeli masz mozliwosc to pracuj gdzie indziej, są zalety i wady, więcej jest jednak wad, tylko część aptek z danej grupy wyrabia te ich premie, bardzo ciężko jest je wyrobić gdzie indziej mimo to ich głownym argumentem na rozmowie kwalifikacyjnej np dla technika jest "można sobie dorobić premią", premii z reguły średnio wychodzi jedyne 100zł miesięcznie, bardziej opłaca się robić coś dodatkowo niż się o nią starać, dyktatura nastawiona głownie na zyski gdzie niektóre rzeczy nie mają w ogóle sensu i zostały wymyślone przez osoby, które nigdy niczego nie sprzedawały, wymuszanie sztucznego zachowania względem klienta, do tego dochodzą małe pieniądze za większe obowiązki niż w zwykłej aptece, great place to work - nagroda którą sami sobie przyznali dzięki pracownikom 4 najlepszych aptek spośród 20, niemożliwość uzyskania podwyżki, brak nadgodzin, niektóre spółki mają charytatywne dyżury nocne , przestawianie towaru z lewej na prawo co chwile, często nieadekwatna ilość pracowników do ilości pracy w aptece, ciągle te same ogłoszenia, spotkania co miesiąc, ciągłe zwracanie towaru, który i tak przyjedzie spowrotem, cochingowe brednie, później dziwią się że ludzie się zwalniają, zalety? stabilość finansowa firmy ale tutaj wystarczy trafić do płynnego finansowo nie-dozowego pracodawcy, wszystko jest legit - buty, fartuchy, kolektory - ułatwiają pracę, pewnych czynności w kamsoftcie są automatyczne, dostępność preparatów, które nie są dostępne w innych aptekach, asysta przy refundacji, grunt to trafić na normalnego koordynatora bo bez tego praca w tej firmie to koszmar
5
Felicja 2017-06-17 18:27
Generalnie to sieć jest spoko. Jak ktoś będzie bardzo chciał ponarzekać to powód zawsze się znajdzie.
Pracujaca w DOZ 2017-06-20 07:03
Tak nie jest, ale pomoc apteczna to tez czlowiek ktory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam za wszystkich i uwazam, że tak samo nalezy jej sie urlop. I oczywiscie zmiana umow na normalne by sie przydala bo niby taka porzadna firma, a pomocom aptecznym wciskaja jakies smieciowe umowy.
Pracujaca w DOZ 2017-06-20 07:04
Tak nie jest, ale pomoc apteczna to tez czlowiek ktory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam za wszystkich i uwazam, że tak samo nalezy jej sie urlop. I oczywiscie zmiana umow na normalne by sie przydala bo niby taka porzadna firma, a pomocom aptecznym wciskaja jakies smieciowe umowy.
Farmacja 2017-06-20 19:07
Fajna firma i chciałabym pracować w dziale administracji, czy jest jakiś etat wolny?
bugnosee 2017-06-20 20:49
skomentuje tylko to co napisali poprzednicy twierdzący, że negatywne komentarze o dozie dotyczą osób, które chciały by nic nie robić w pracy, to jest prosta matematyka - zarabiasz tyle same bez zbędnych obowiązków, idziesz tam gdzie się bardziej opłaca pracować..
Obecny 2017-06-24 18:47
Zgadzam się z opinią, że człowiek idzie pracować tam gdzie lepiej zarobi. Ale nie rozumiem po co jest oskarżanie, często bezpodstawnie firmy, bo ktoś ma złość?
1
krimikam 2017-06-25 14:30
Czy mógłby ktoś podzielić się opinią jak wygląda praca w centrali DOZ? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
Ania 2017-06-29 10:48
Zarówno charakter pracy, jak i rekrutacja zależy od stanowiska
Gandzia 2017-07-02 10:45
Czy ma ktoś wiedzę jak będzie dalej wyglądał temat aptek po wprowadzeniu nowych przepisów? To może bardzo zmienić w firmie? A co będzie z już istniejącymi aptekami, czy one mogą pozostać tak jak są? Miałem zamiar aplikować do firmy ale nie wiem co robić?
dagmara_wwa 2017-07-04 13:14
DOZ daje możliwość przeniesienia się do innej placówki (nawet jeśli jest ona w innym miescie). Oczywiście dużo zależy od tego, jakie są powody wniosku o przeniesienie, czy są wolne etaty dla pracowników. DOZ ceni dobrych pracowników i dba o to, aby ich nie tracić. Możliwości jest wiele, sieć działa w całej Polsce.
Madeline 2017-07-04 13:18
Z pewnością wiele zależy od koordynatora. Sieć rządzi się innymi prawami, niż prywatne miejsca pracy. Aby zapewnić wysoki standard obsługi klientów oraz przyjazne środowisko pracy dla zatrudnionych, DOZ stara się cały czas rozwijać. Są zwolennicy spotkań coachingowych, osobiście do nich należę. Lubię też zmiany, więc zupełnie nie przeszkadza mi przeorganizowanie apteki od czasu do czasu. Dzięki temu cały czas coś się dzieje. Nie wyobrażam sobie pracować w miejscu, w którym każdy dzień wygląda tak samo. Lubię pracę w mojej DOZ-owej aptece, ludzie są otwarci, a szefostwo stara się być elastyczne.
Dominika_farmacja 2017-07-04 13:23
Zgadzam się z Felicją, sama pracowałam zarówno w „sieciówkach”, jak i w prywatnych aptekach. Oczywiście każde miejsce pracy ma swoje wady i zalety, jednak w DOZie pracuje mi się najlepiej. Stabilizacja, dobre zarobki i godne warunki pracy to duża wartość na dzisiejszym rynku pracy, dlatego już od kilku lat pracuję w DOZie 
Robert 2017-07-04 13:26
Ostatnio widziałem kilka nowych ogłoszeń, ale etaty dość szybko się zapełniają. Najlepiej wysłać zapytanie z CV do centrali z zaznaczeniem miasta.
Szukającypracy 2017-07-04 13:30
pytanie co powoduje, że „opłaca się” pracować? Mniej obowiązków? Niektórzy wolą coś robić, niż siedzieć bezczynnie za ladą. Są osoby, które irytują się tym, że przychodzą klienci.. może nie powinni oni pracować w aptece?
farmacja_magister 2017-07-04 13:34
Ludzie są bardzo roszczeniowi, wolą narzekać, niż starać się wykonywać dobrze swoją pracę.
Anna 2017-07-06 08:34
Z przeniesieniem nie ma problemu.
Jeżeli np zmieniasz miejsce zamieszkania, DOZ znajdzie Ci miejsce w innej aptece.
aaa 2017-07-06 08:38
Apteki, które już istnieją, mogą funkcjonować dalej, więc nie ma się o co martwić.
Z resztą myślę, że sieci szybko znajdą sposoby na nową ustawę
Martuśka 2017-07-11 12:22
Witam, czy ktoś z Was pracuje jako konsultant infolinii w dozie? Jak kasa? Jaka umowa? Godziny pracy?
Amatorka 2017-07-16 12:24
Widzę, że DOZ ma pokaźną listę ofert pracy? Jaka jest tego przyczyna? Czy nowe przepisy nie zmienią czegoś?
farmacja_magister 2017-07-27 10:29
DOZ to duża sieć, więc normalne, że cały czas mają pokaźną listę ofert pracy :) i jak już wyżej było wspomniane, apteki które istnieją mogą funkcjonować dalej.
Fan 2017-07-28 12:17
Interesuje mnie stanowisko menadżera regionalnego. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka ważnych punktów przed rozmową rekrutacyjną? Jakie wyposażenie daje pracownikowi firma? Każda informacja przyda się tym bardziej, że to dobra firma i mogą mieć duże wymagania!
Robert 2017-08-01 10:26
jak stanowisko menadżera regionalnego to firma oferuje umowy o pracę, pakiet benefitów (prywatna opieka medyczna, karta Fit Profit, ubezpieczenie, świadczenia socjalne), udział w licznych szkoleniach wzmacniających kompetencje menedżerskie + pewnie laptop, telefon jako podstawowe narzędzia pracy. Firma wymagania ma na pewno duże biorąc pod uwagę to, że znajduje się na liście GREAT PLACE TO WORK 2017
Paulina 2017-08-02 14:36
aplikuj, trzymamy kciuki, na pewno sobie poradzisz :)
na takim stanowisku pewnie wyposażenie jest dobre adekwatnie do wymagań.
Magda 2017-08-02 15:12
czy ktoś orientuje się jak często można liczyć na dodatkowe szkolenia w DOZ? czy w tej sprawie powinno się pytać regionalnego koordynatora?
Felicja 2017-08-09 21:51
Słyszałam sporo dobrego o tej sieci aptek. Mam pytanie z nadzieją, że ktoś podpowie mi kilka informacji . Interesuje mnie praca w dziale reklamacji.
Agnieszka 2017-08-16 23:16
W dzisiejszych czasach kwestia rozwoju zawodowego jest bardzo ważnym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu. Czy podejmując pracę w Dbam O Zdrowie mamy jasno określone możliwości rozwoju? Czy prowadzone są szkolenie dla pracowników podnoszące kwalifikacje zawodowe?
iza 2017-08-23 09:56
Sklep jest FATALNY,,przysyłają nie to co się zamawia!!!!! a jak chcesz reklamować to nakazują przesłać na własny koszt !!!! NIE POLECAM!!!
Mania 2017-08-24 10:34
Chciałabym pracować w aptece i szukam właściwej. Czy apteki Dbam O Zdrowie to byłoby dobre miejsce na pierwszą pracę? Porady aktualnych pracowników są dla bardzo istotne. Co można oczekiwać od firmy na początek? Czy do podstawy dochodzi premia od sprzedaży?
Robin 2017-08-28 09:35
Pojawiło się stanowisko Kierownik ds. Administracyjnych w Dziale Franczyzy. Orientuje się ktoś na jakie wynagrodzenie można liczyć? Jak wyglądają godziny pracy?
Robin 2017-08-28 09:37
Pojawiło się stanowisko Kierownik ds. Administracyjnych w Dziale Franczyzy. Orientuje się ktoś na jakie wynagrodzenie można liczyć? Jak wyglądają godziny pracy?
Paulina 2017-08-28 13:05
hmm... w zasadzie ciężko odpowiedź na to pytanie, chyba trzeba je skierować do rekrutera albo osób, które były w ostatnim czasie na rozmowie? Ja kojarzę ze swojej rozmowy, która była kilka lat temu, że miałam przedstawioną ścieżkę/hierarchię rozwoju zawodowego.
Ania 2017-08-28 14:13
Mogę polecić z czystym sumieniem pracę w aptece sieci DOZ jako aktualny pracownik. Firma znajduje się na liście GREAT PLACE TO WORK 2017. Na początek można liczyć na opiekę medyczną, co z mojego punktu widzenia jest istotne. Jeśli chodzi o premie od sprzedaży, to szczerze mówiąc już nie pamiętam jak to zostaje ustalane. Czy od razu jest możliwość otrzymania premii czy dopiero po okresie próbnym....
Pozdrawiam.
Robert 2017-08-29 10:54
z tego co słyszałem od znajomych to sklep internetowy poprawił warunki zakupów, ponieważ wziął pod uwagę kilka ostatnich zgłoszeń klientów.
ula 2017-09-01 18:05
Witam na jaką pensje może liczyć technik farmaceutyczny po stażu w DOZ
1
Justyna 2017-09-02 16:52
Szukam pracy w aptece i wchodziłam na forum innych aptek. Bardzo podoba mi się ta rzeczowa informacja od pracowników na tym wątku. Z całą pewnością pomoże w decyzji.
Dominika_farmacja 2017-09-13 12:35
zgadza się - informacje są konkretne co do pracy w sieci DOZ :)
W takim razie życzymy powodzenia w znalezieniu tej właściwej apteki i czekamy na Pani opinię :)
Klaudia 2017-09-13 12:38
Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć coś w temacie pracy dla kierownika ds. administracyjnych w dziale franczyzy? Jaka jest atmosfera w firmie? Coś powinnam wiedzieć jeszcze żeby na rozmowie dobrze wypaść?
aa 2017-10-01 13:51
Można liczyć dopóki jesteś potrzebna, jak się okazuje, że zarabiasz "za dużo" i na twoje miejsce jest znajoma/y kierownika za nic mają czas przepracowany w sieci, zaangażowanie, wyniki. Plus to, że zwalniają zawsze ostatniego dnia miesiąca, tak żebyś broń boże nie miał/a więcej czasu na znalezienie nowej pracy. Bardzo bezpardonowi i bez klasy, a wymagania (i to czasami cudaczne) coraz większe. Ale jeśli kierownik jest ok (z tym, że takich po kolei zwalniają), to da się dogadać.
Fanka 2017-10-03 13:32
Widziałam ich aktualną ofertę pracy i powiem, że sporo ludzi potrzebują. Na rynku brak rąk do pracy, może podniosą wynagrodzenie?
Dominika_farmacja 2017-10-05 10:28
Pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji. A możesz wskazać w jakim województwie tak się dzieje?
Robert 2017-10-05 10:33
Sieć się rozwija, więc może to jest związane z większym zapotrzebowaniem na pracowników.
A druga strona medalu jest taka, że PODOBNO farmaceutów jest coraz mniej, więc pracodawcy doceniają pracownika.
Paulina 2017-10-09 14:09
jako obecny pracownik sieci DOZ mogę podzielić się moją opinia na temat pracy. Pracuję około roku i nie spotkałam się do tej pory ze złym potraktowaniem przez pracodawcę/ bezpośredniego kierownika. Kiedy potrzebuję wolne to otrzymuję - wystarczy tylko wcześniej uprzedzić. Premie są. Benefity są. Wszystko ok.
Ania 2017-10-09 14:19
Zaczęłam jakiś czas temu pracę na stażu, po którym zaproponowano mi umowę o prace, pensję może bez szału, ale zawsze płatną w terminie. Ponadto nigdy nadgodzin nie robię, wszystko odbywa się zgodnie z grafikiem. Sprzedaż przykasowa najpierw mnie trochę irytowała, ale z czasem przywykłam. Generalnie praca nie jest najgorsza.
Justyna 2017-10-11 18:24
Praca spoko, atmosfera u nas jest bardzo fajna. Wydaje mi się, że jak ktoś idzie do firmy z założeniem solidnej pracy to będzie mu dobrze wszędzie, tak to działa!
Aplikantka 2017-10-13 14:20
Czy ktoś wie o co chodzi? Od ponad roku sukcesywnie pojawia się ogłoszenie dot. asystentki członka zarządu w DOZ. Czy jest tam aż taka rotacja na tym stanowisku?
Regina 2017-10-14 23:16
Dla mnie praca w aptece Dbam O Zdrowie to spoko miejsce. Nie narzekam poniewaz nie ma na co i tyle .
Ktos 2017-10-16 19:56
Witam.Chcialbum dowiedzieć się na jaką pensje może liczyć technik farmaceutyczny po stazu w doz? Z 2 letnim stażem?
Zostaw swoją opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)