logo Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opole

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Sylwia 2017-04-04 15:21
sorry, ale ja się z Tobą nie zgodzę. Owszem nie zawsze da się sprzedać zamienniki, ale zdecydowanie nie powiedziałabym, że to celowe... wyzysku pracowników też nie zauważyłam, wręcz przeciwnie są wprowadzane zmiany na lepsze, aby docenić pracowników i zmotywować.
1
A 2017-04-06 12:30
Potwierdzam.
A 2017-04-06 12:32
Wyzysk.
Agnieszka 2017-04-06 13:09
@Sylwia, o jakich zmianach wspominasz? Powiesz więcej w tym temacie?
Sylwia 2017-04-14 13:21
mam na myśli "ludzkie" podejście przełożonych do pracowników :)
benefity dla pracowników i premie :)
pracuję się dobrze w tej sieci.
2
Agnieszka 2017-04-19 10:53
@Sylwia to dobrze, że jesteś zadowolona z pracy. A jakie benefity oferuje Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) swoim pracownikom? Na jakie dodatki mogą liczyć osoby zatrudnione?
xxx 2017-04-23 15:13
Potwierdzam i szczerze odradzam współpracę, chyba, że jesteś masochistą.
Agnieszka 2017-04-24 11:43
@xxx, dlaczego odradzasz współpracę z Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)? Jaka nieprzyjemna sytuacja Cię spotkała? Powiedz nam więcej o swoich doświadczeniach.
Sylwia 2017-05-09 10:26
Agnieszko, przeglądając forum wydawało mi się, że ktoś już kiedyś wspomniał o benefitach dla pracowników DOZ.
Co dla mnie istotne? opieka zdrowotna - na pierwszym miejscu. Jak wiemy nie u każdego pracodawcy jest to zapewnione.
Pozdrawiam.
Luidzi 2017-05-10 22:54
Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) ma w najnowszej ofercie pracę dla grafika w Łodzi. Może ktoś słyszał coś więcej o tej robocie? Jakie wymagania ma firma na początku? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Słyszałem wcześniej dobre opinie o firmie ale lubię sprawdzić.
Madeline 2017-05-17 12:17
a praca zdalna czy w siedzibie DOZ? :)
ja mogę wypowiedzieć się jedynie z perspektywy osoby pracującej w aptece sieci DOZ :) atmosfera w pracy moim skromnym zdaniem bardzo na plus :) co do wymagań wypowiadać się nie będę, bo pewnie na każdym stanowisku są inne wymagania :)
pozdrawiam,M.
1
Magister_Warszawa 2017-05-17 20:55
Opieka medyczna, karta Fitprofit, rabaty na produkty, szkolenia ( ja miałam ze sprzedaży i DermoExperta), ubezpieczenie zdrowotne, różne premie, wiem, że dla młodych mam są jakieś paczki / niespodzianki ( koleżanka dostała), coś dla pierwszoklasistów, itp. ... Generalnie jako pracodawca dają dużo pracownikom, a to że oczekują zaangażowania to wręcz zrozumiałe.. to nie są czasy "czy się siedzi, czy się leży..." i to nie tylko w doz'ie, wszędzie tak jest. Pracowałam kiedyś w prywatnej aptece, później w innej znanej sieci i szczerze mówiąc cieszę się, że jestem tu gdzie jestem, a kontakt z koordynatorem i HR Managerem jest rewelacyjny... Nie powiem - kiedy trzeba to zwrócą uwagę ale zawsze można na nich liczyć, zawsze są bardzo pomocni i wysłuchają każdego pracownika. Ja cieszę się, że pracuje w DOZie i polecam.
1
Magister_Warszawa 2017-05-17 20:59
Agnieszka wstałaś o benefity: Opieka medyczna, karta Fitprofit, rabaty na produkty, szkolenia ( ja miałam ze sprzedaży i DermoExperta), ubezpieczenie zdrowotne, różne premie, wiem, że dla młodych mam są jakieś paczki / niespodzianki ( koleżanka dostała), coś dla pierwszoklasistów, itp. ... Generalnie jako pracodawca dają dużo pracownikom, a to że oczekują zaangażowania to wręcz zrozumiałe.. to nie są czasy "czy się siedzi, czy się leży..." i to nie tylko w doz'ie, wszędzie tak jest. Pracowałam kiedyś w prywatnej aptece, później w innej znanej sieci i szczerze mówiąc cieszę się, że jestem tu gdzie jestem, a kontakt z koordynatorem i HR Managerem jest rewelacyjny... Nie powiem - kiedy trzeba to zwrócą uwagę ale zawsze można na nich liczyć, zawsze są bardzo pomocni i wysłuchają każdego pracownika. Ja cieszę się, że pracuje w DOZie i polecam.
Farmacja 2017-05-17 22:27
Może ktoś słyszał czy praca dla grafika jest jeszcze aktualna? Słyszałam sporo dobrego o firmie i mam zamiar składać cv. Lubię mieć wiedzę o firmie przed rozmową rekrutacyjną a nie ma wówczas niespodzianek.
Agnieszka 2017-05-18 09:25
@Magister_Warszawa dziękuję za szczegółową ocenę.
@Farmacja wszystkie aktualne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy: http://dozsa.pl/kariera/biezace-rekrutacje/centrala/
szukającypracy 2017-05-18 11:38
mogłabyś doprecyzować jakie premie/za co? i jak często są przyznawane? czy to są premie miesięczne, kwartalne czy roczne?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Magister_Warszawa 2017-05-18 20:15
Premie są miesięczne -zależną m.in od indywidualnej sprzedaży ale są jak najbardziej osiągalne.
Jerzy 2017-05-21 21:06
Myślę, że firma Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) otrzymuje zasłużone pochwały. Pracuję tu od dawna i również jestem z tej pracy zadowolony. Podobnie jak moi poprzednicy z forum chcę powiedzieć, że praca dla profesjonalisty to jest przyjemność.Wiem co mam robić i wiem za ile.
szukającypracy 2017-05-22 14:49
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na pytania dotyczące pracy w DOZ. Czytając je, myślę że warto aplikować do pracy w sieci DOZ. Trzymajcie kciuki :)
szukającypracy 2017-05-22 14:50
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na pytania dotyczące pracy w DOZ. Czytając je, myślę że warto aplikować do pracy w sieci DOZ. Trzymajcie kciuki :)
Agnieszka 2017-05-22 15:07
@Jerzy to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony. Jakie stanowisko piastujesz? Co więcej możesz napisać o pozytywach pracy w Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)? Co Ci się szczególnie podoba?
@szukającypracy w takim razie trzymamy kciuki. Powodzenia! Koniecznie podziel się z nami wrażeniami po odbytej rozmowie kwalifikacyjnej.
pracownik 2017-06-01 17:43
umowa zlecenie nie jest umową o pracę, żeby ci przysługiwał urlop
szukającypracy 2017-06-13 10:06
dziękuję za miłe słowa :) oczywiście podzielę się wrażeniami jak już będę po rozmowie - wkrótce... :)
Jeszcze nasunęła mi się jedna kwestia w związku z pracą w sieci DOZ, może ktoś z Was się orientuje i będzie w stanie mi podpowiedzieć? Czy w sieci DOZ, przykładowo po przepracowaniu pól roku/1 roku, istnieje szansa przeniesienia do pracy w innym mieście, chociażby na takie samo stanowisko?
buggersee 2017-06-14 13:28
ja osobiscie jako doświadczona na rynku pracy farmaceutka nie polecam, jezeli masz mozliwosc to pracuj gdzie indziej, są zalety i wady, więcej jest jednak wad, tylko część aptek z danej grupy wyrabia te ich premie, bardzo ciężko jest je wyrobić gdzie indziej mimo to ich głownym argumentem na rozmowie kwalifikacyjnej np dla technika jest "można sobie dorobić premią", premii z reguły średnio wychodzi jedyne 100zł miesięcznie, bardziej opłaca się robić coś dodatkowo niż się o nią starać, dyktatura nastawiona głownie na zyski gdzie niektóre rzeczy nie mają w ogóle sensu i zostały wymyślone przez osoby, które nigdy niczego nie sprzedawały, wymuszanie sztucznego zachowania względem klienta, do tego dochodzą małe pieniądze za większe obowiązki niż w zwykłej aptece, great place to work - nagroda którą sami sobie przyznali dzięki pracownikom 4 najlepszych aptek spośród 20, niemożliwość uzyskania podwyżki, brak nadgodzin, niektóre spółki mają charytatywne dyżury nocne , przestawianie towaru z lewej na prawo co chwile, często nieadekwatna ilość pracowników do ilości pracy w aptece, ciągle te same ogłoszenia, spotkania co miesiąc, ciągłe zwracanie towaru, który i tak przyjedzie spowrotem, cochingowe brednie, później dziwią się że ludzie się zwalniają, zalety? stabilość finansowa firmy ale tutaj wystarczy trafić do płynnego finansowo nie-dozowego pracodawcy, wszystko jest legit - buty, fartuchy, kolektory - ułatwiają pracę, pewnych czynności w kamsoftcie są automatyczne, dostępność preparatów, które nie są dostępne w innych aptekach, asysta przy refundacji, grunt to trafić na normalnego koordynatora bo bez tego praca w tej firmie to koszmar
1
Felicja 2017-06-17 18:27
Generalnie to sieć jest spoko. Jak ktoś będzie bardzo chciał ponarzekać to powód zawsze się znajdzie.
Pracujaca w DOZ 2017-06-20 07:03
Tak nie jest, ale pomoc apteczna to tez czlowiek ktory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam za wszystkich i uwazam, że tak samo nalezy jej sie urlop. I oczywiscie zmiana umow na normalne by sie przydala bo niby taka porzadna firma, a pomocom aptecznym wciskaja jakies smieciowe umowy.
Pracujaca w DOZ 2017-06-20 07:04
Tak nie jest, ale pomoc apteczna to tez czlowiek ktory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tam za wszystkich i uwazam, że tak samo nalezy jej sie urlop. I oczywiscie zmiana umow na normalne by sie przydala bo niby taka porzadna firma, a pomocom aptecznym wciskaja jakies smieciowe umowy.
Farmacja 2017-06-20 19:07
Fajna firma i chciałabym pracować w dziale administracji, czy jest jakiś etat wolny?
bugnosee 2017-06-20 20:49
skomentuje tylko to co napisali poprzednicy twierdzący, że negatywne komentarze o dozie dotyczą osób, które chciały by nic nie robić w pracy, to jest prosta matematyka - zarabiasz tyle same bez zbędnych obowiązków, idziesz tam gdzie się bardziej opłaca pracować..
Obecny 2017-06-24 18:47
Zgadzam się z opinią, że człowiek idzie pracować tam gdzie lepiej zarobi. Ale nie rozumiem po co jest oskarżanie, często bezpodstawnie firmy, bo ktoś ma złość?
1
krimikam 2017-06-25 14:30
Czy mógłby ktoś podzielić się opinią jak wygląda praca w centrali DOZ? jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna?
Ania 2017-06-29 10:48
Zarówno charakter pracy, jak i rekrutacja zależy od stanowiska
Gandzia 2017-07-02 10:45
Czy ma ktoś wiedzę jak będzie dalej wyglądał temat aptek po wprowadzeniu nowych przepisów? To może bardzo zmienić w firmie? A co będzie z już istniejącymi aptekami, czy one mogą pozostać tak jak są? Miałem zamiar aplikować do firmy ale nie wiem co robić?
dagmara_wwa 2017-07-04 13:14
DOZ daje możliwość przeniesienia się do innej placówki (nawet jeśli jest ona w innym miescie). Oczywiście dużo zależy od tego, jakie są powody wniosku o przeniesienie, czy są wolne etaty dla pracowników. DOZ ceni dobrych pracowników i dba o to, aby ich nie tracić. Możliwości jest wiele, sieć działa w całej Polsce.
Madeline 2017-07-04 13:18
Z pewnością wiele zależy od koordynatora. Sieć rządzi się innymi prawami, niż prywatne miejsca pracy. Aby zapewnić wysoki standard obsługi klientów oraz przyjazne środowisko pracy dla zatrudnionych, DOZ stara się cały czas rozwijać. Są zwolennicy spotkań coachingowych, osobiście do nich należę. Lubię też zmiany, więc zupełnie nie przeszkadza mi przeorganizowanie apteki od czasu do czasu. Dzięki temu cały czas coś się dzieje. Nie wyobrażam sobie pracować w miejscu, w którym każdy dzień wygląda tak samo. Lubię pracę w mojej DOZ-owej aptece, ludzie są otwarci, a szefostwo stara się być elastyczne.
Dominika_farmacja 2017-07-04 13:23
Zgadzam się z Felicją, sama pracowałam zarówno w „sieciówkach”, jak i w prywatnych aptekach. Oczywiście każde miejsce pracy ma swoje wady i zalety, jednak w DOZie pracuje mi się najlepiej. Stabilizacja, dobre zarobki i godne warunki pracy to duża wartość na dzisiejszym rynku pracy, dlatego już od kilku lat pracuję w DOZie 
Robert 2017-07-04 13:26
Ostatnio widziałem kilka nowych ogłoszeń, ale etaty dość szybko się zapełniają. Najlepiej wysłać zapytanie z CV do centrali z zaznaczeniem miasta.
Szukającypracy 2017-07-04 13:30
pytanie co powoduje, że „opłaca się” pracować? Mniej obowiązków? Niektórzy wolą coś robić, niż siedzieć bezczynnie za ladą. Są osoby, które irytują się tym, że przychodzą klienci.. może nie powinni oni pracować w aptece?
farmacja_magister 2017-07-04 13:34
Ludzie są bardzo roszczeniowi, wolą narzekać, niż starać się wykonywać dobrze swoją pracę.
Anna 2017-07-06 08:34
Z przeniesieniem nie ma problemu.
Jeżeli np zmieniasz miejsce zamieszkania, DOZ znajdzie Ci miejsce w innej aptece.
aaa 2017-07-06 08:38
Apteki, które już istnieją, mogą funkcjonować dalej, więc nie ma się o co martwić.
Z resztą myślę, że sieci szybko znajdą sposoby na nową ustawę
Martuśka 2017-07-11 12:22
Witam, czy ktoś z Was pracuje jako konsultant infolinii w dozie? Jak kasa? Jaka umowa? Godziny pracy?
Amatorka 2017-07-16 12:24
Widzę, że DOZ ma pokaźną listę ofert pracy? Jaka jest tego przyczyna? Czy nowe przepisy nie zmienią czegoś?
farmacja_magister 2017-07-27 10:29
DOZ to duża sieć, więc normalne, że cały czas mają pokaźną listę ofert pracy :) i jak już wyżej było wspomniane, apteki które istnieją mogą funkcjonować dalej.
Fan 2017-07-28 12:17
Interesuje mnie stanowisko menadżera regionalnego. Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć kilka ważnych punktów przed rozmową rekrutacyjną? Jakie wyposażenie daje pracownikowi firma? Każda informacja przyda się tym bardziej, że to dobra firma i mogą mieć duże wymagania!
Robert 2017-08-01 10:26
jak stanowisko menadżera regionalnego to firma oferuje umowy o pracę, pakiet benefitów (prywatna opieka medyczna, karta Fit Profit, ubezpieczenie, świadczenia socjalne), udział w licznych szkoleniach wzmacniających kompetencje menedżerskie + pewnie laptop, telefon jako podstawowe narzędzia pracy. Firma wymagania ma na pewno duże biorąc pod uwagę to, że znajduje się na liście GREAT PLACE TO WORK 2017
Paulina 2017-08-02 14:36
aplikuj, trzymamy kciuki, na pewno sobie poradzisz :)
na takim stanowisku pewnie wyposażenie jest dobre adekwatnie do wymagań.
Magda 2017-08-02 15:12
czy ktoś orientuje się jak często można liczyć na dodatkowe szkolenia w DOZ? czy w tej sprawie powinno się pytać regionalnego koordynatora?
Felicja 2017-08-09 21:51
Słyszałam sporo dobrego o tej sieci aptek. Mam pytanie z nadzieją, że ktoś podpowie mi kilka informacji . Interesuje mnie praca w dziale reklamacji.
Agnieszka 2017-08-16 23:16
W dzisiejszych czasach kwestia rozwoju zawodowego jest bardzo ważnym czynnikiem przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu. Czy podejmując pracę w Dbam O Zdrowie mamy jasno określone możliwości rozwoju? Czy prowadzone są szkolenie dla pracowników podnoszące kwalifikacje zawodowe?
Zostaw swoją opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)