logo Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opole

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

gość 2015-04-30 19:12:22
Superspecjalista zatrudnia pomoce apteczne. Zatrudnia... Umowa zlecenie i marne grosze. Temu w dozach taki chlew, pomoce mają mało godzin i jeszcze płacone grosze.
Lek_Batrafen 2015-05-01 07:57:43
Miałem nieprzyjemność dokonania zakupu leku na receptę w aptece Dbam o Zdrowie (DOZ) na ulicy Granicznej 2A we Wrocławiu w centrum handlowym. Był to pierwszy i ostatni zakup w tej sieci aptek. Aptekarze dowolnie manipulują sobie cenami jak im się tylko podoba. Kupowałem lek na receptę, którego cena wynosiła ok 80 zł. Jednak okazało się, że leku akurat w tym dniu nie było na stanie, ale pan aptekarz może zamówić i nazajutrz będzie już do odebrania. Więc zgodziłem się. Jakie było moje zdziwienie gdy odbierałem lek na drugi dzień... lek kosztował już nie 80 a 111 zł! Najciekawsze jest jednak to, że pani która lek mi wydawała powiedziała, że gdybym lek zamówił dzisiaj to na dzisiaj cena jet 75 zł!! Dodatkowo poinstruowała mnie, żebym wziął ich wizytówkę i następnym razem pytał o lek telefonicznie i będzie jeszcze taniej!! :) Ta apteka ma klientów za idiotów i frajerów i tak ich też traktuje, oczywiście nigdy się już nie pojawię w tej sieci i Wam radzę też ją omijać szerokim łukiem tak byśmy jako klienci pokazali kto jest kim!
Najlepsze jest jednak to, że gdy ów pan aptekarz składał zamówienie na lek zapytał czy lek ma być z importu - wtedy będzie o 1 zł taniej... po prostu śmiać mi się chce :)
Pozdrowienia dla aptekarzy z ulicy Granicznej 2A we Wrocławiu :)

Apteka to dno.
2
monia 2015-05-06 07:15:43
Witam jeszcze raz;)! Nie tak dawno pytalam jak się ma sprawa PA w Poznaniu,bo mialam podjąć pracę w DOZ-ie. No i juz odpowiadam jak się ma,ponieważ już zakończyłam współpracę z tą apteką. Kierowniczka apteki przejechała po mnie po całości,traktując jak szmatę do sprzątania! Czytała w moim telefonie moje prywatne sms-y,a żeby bylo śmieszniej napisała na ten temat maila do swoich przełożonych,ponieważ byla oburzona,że wypisuję sms-y na Jej temat z moją przyjaciółką. Jak rzuciłam jej art.z Kodeksu Pracy,ze to co zrobiła jest karygodne, wyrzuciła mnie z biura. Duzo by pisać! Przestrzegam wszystkie osoby,które chciałyby się zatrudnic w tej aptece jako pomoc. Farmaceuci myslą,ze jak mają mgr.przed nazwiskiem,to są niewiadomo kim. Ja tez mam i bylam na szmacie,żadna praca mnie nie upodli bardziej niż beznadziejny człowiek.Apteka na os.Lecha w Poznaniu. KATASTROFA!!! Może mgr.mają tam dobrze,ale PA jest traktowana masakrycznie!!!!
6
Krystyna 2015-05-21 23:31:04
Koszmarne warunki pracy, opóźnienia w wypłatach i chamskie zagrywki kierowniczek. Jeżeli nie startujesz na kierownika omijaj szerokim łukiem!!!
kaśka 2015-05-28 19:15:46
No teraz jak ktoś chce to może startować na wyżej wspomnianego Kierownika apteki i to w kilku miejscach bo do Świebodzina, Gryfina, Mrągowa i Kluczborka. Chyba zmienia się personel w sieci Aptek dbam o zdrowie, bo dużo też magistrów farmacji szukają, np. w Ostrołęce, Kwidzynie, Inowrocławiu i Białymstoku
JaneQ 2015-06-03 18:15:29
To chyba trzeba mieć sporego pecha żeby trafić na takiego przełożonego. Ja pracuje w DOZ od dwóch lat i nigdy nie miałem takiej sytuacji. Owszem czasem zdarzają sie spięcia, ale to chyba normalne.
Lola 2015-06-14 00:21:31
Pracowałam w tej sieci. Nigdy więcej. Teraz pracuje w innej aptece gdzie doceniają pracownika i większa pensje dostajesz. Człowiek głupi i siedzi w tym bagnie, cieszy sie ze ma prace. Zacznijcie szukać innej pracy i napewno nie pozalujecie. Trzeba zawsze sobie powtarzać ze może być tylko lepiej, a jeśli chodzi o DOZ to tylko tak może być. To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
porta 2015-06-16 21:19:47
Fajni ludzie, szacunek, zdrowe relacje - ale niskie pensje. Jeśli kadry w porę się nie ogarną odejdzie spora część personelu odejdzie do konkurencji.
1
biko 2015-06-28 02:08:29
już masa ludzi musi czuć sięw pracy w Dbam o Zdrowie niepewnie skor szukają w całej Polsce kierowników aptek jak choćby tutaj http://www.pracuj.pl/praca/kierownik-apteki-pleszew,oferta,3967286 . Ostatno słyszałem , że to raczej w związku z rozwojem firmy , ale w te nowinki nie do końca chce mi wierzyć
JaneQ 2015-06-29 13:43:52
Ostatnio w DOZ był swego rodzaju przeglad kadr... sytuacja się normuje, a nowe apteki też otwierają, więc szukają personelu. To chyba normalne.
Karola 2015-07-11 11:26:35
Byłam na rozmowie w biurze aptek. Rozmowa bardzo przyjemna, jednak od samego początku widać, że rekrutującym brakuje klasy. Oczywiście zapewniają, że poinformują o wynikach rekrutacji (sami z siebie) a później cisza. Cóż, przez takie drobnostki poznaje się firmę w której chciałoby się pracować. Brak szacunku, więc czy warto dla kogoś takiego pracować ?
tomek 2015-07-29 12:33:23
@Karola wydaje mi się, że jeśli chodzi o prace to nie można jej łączyć z rozmową rekrutacyjną. Co innego jest zatrudnienie a co innego normalne obowiązki w firmie, przecież potem nie ma się styczności z HRem.Wydaje mi się, że warto jednak u nich popracować przez chwile i wiedzieć jak to wygląda od środka
JaneQ 2015-07-31 17:12:34
@tomek - zgadzam się. Najważniejszy jest bezpośredni przełożony. Mi się trafiła super kobieta: traktuje z szacunkiem, potrafi wytłumaczyc co i jak (niestety bardzo szybko mówi), doceni jak jest ok. Nie przejmuj się rekrutacją. W wielu firmach obiecują, że odpowiedza tak czy siak a pozniej różnie z tym bywa...
1
edr 2015-08-30 17:47:27
ostatnio znalazłam parę ofert firmy Sieć Aptek Dbam o Zdrowie DOZ S.A., może ktoś z was byłby zainteresowany praca tam..zatrudnią magistra i technika farmacji w Gliwicach, menadżera regionalnego w województwie kujawsko- pomorskim, magistra farmacji w Malborku i Braniewie, Elblągu, analityka danych w Łodzi oraz w Warszawie
1
Angelaaa 2015-08-31 16:32:34
Dzięki edr! Poszukam i ogarnę temat. Chcę tam wrócić bo mam już dość pracy u małego lokalnego prywaciarza.
biko 2015-09-29 21:36:56
Czytałem sporo na temat firmy bo miałem nadzieję , ze uda się tutaj załapać do pracy. Niestety do dnia dzisiejszego nie udało mi się to i powoli zaczynam tracić nadzieję. Wiem , że w ostatnim czasie w sumie nie szukali nowych twarzy ale mimo wszystko podobno zdarza się że nagle potrzebują kilku osób, magistrów farmacji chociażby
boo 2015-09-30 21:31:28
Minusy:
-niskie pensje dla techników i magistrów, chyba najsłabiej płacący pracodawca na rynku aptecznym
- nękanie pracowników mailami/telefonami/pouczeniami/konferencjami w kwestii tzw. dosprzedaży, nieustanna kontrola planu obrotowego/rozliczanie sprzedaży
- konieczność wciskania pacjentom kitu w postaci tzw. przykasówki, marki własnej, mydełek, szamponów, kremików itp. dupereli, przeterminów wynikających z błędnej polityki magazynowej i nietrafionych zakupów centralnych
- polityka firmy sprzyja a wręcz premiuje, moim zdaniem, nieetyczne zachowania - polecanie produktów gorszych jakościowo/cenowo, nasilenie zjawiska lekomanii,
- równoważny czas pracy (doczytajcie sobie czym to pachnie :) )

Plusy:
- jak Cię nie chcą nigdzie przyjąć to zaproponuj odpowiednio niską stawkę w DOZ-praca murowana

Podsumowując - magistrom odradzam, technikom - też odradzam, i zalecam przekwalifikowanie na pielęgniarkę/-arza.

Aha - jeśli już pracujesz w "Dbam o Zysk" to wiedz, że na necie, a przynajmniej na witrynie apteki wisi ogłoszenie o naborze na Twoje stanowisko - a nuż ktoś przyjdzie za mniejsze pieniądze i można się będzie Ciebie pozbyć nierobie/darmozjadzie :D
5
Rosa 2015-10-22 08:03:33
Jeśli tylko nie będzie wymagana znajomość ortografii na poziomie podstawowym, to na pewno masz szansę.
bazia 2015-10-30 16:35:50
@rosa nie zgadzam się za bardzo z tobą, bo moim zdaniem skoro zatrudniona chcesz być w aptece to nie ortografia jest najważniejsza ale moim zdaniem wiedza farmaceutyczna, chociaż wiaDomo że z powodu lekarzy wypadałoby mieć też zaawansowaną wiedzę grafologiczną. powinno moim zdaniem pojawić się prawo zabraniające lekarzom bazgrać
1
ktoś 2016-01-22 21:49:52
Apteka DOZ na os. Lecha w Poznaniu- MASAKRA. Kierownik- TERROR. Zdecydowanie nie polecam. No chyba że ktoś jest sado maso.
3
beksa 2016-01-22 21:51:33
A wiadomo jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na magistra farmacji? Super, że jest zapewniona umowa o pracę i nawet ubezpieczenie lekowe, widać, że dbają o pracowników.
2
Aga 2016-01-26 21:56:55

to zależy czy idziesz na rozmowę do apteki franczyznowej czy rdzennej dozowej. W rdzennej dozowej powiedzieli mi, że za dużo kasy chcę (jestem technikiem) ;P i tyle co chcę to mogę w Szczecinie żądać co najwyżej ;D a w prywatnej dostałam z pocałowaniem ręki tyle co chciałam, a nawet więcej, więc zrezygnowałam z propozycji pracy w DOZie ;). Pytają co byś poleciła na to czy na to (sprawdzają czy ogarniasz co to koszyk i sprzedaż wiązana (warto powtórzyć) - czyli musisz mówić, że do antybiotyku probiotyk, do furaginy wit. C lub żurawina itp. a najlepiej jeszcze globulki, bo układ moczowy ma powiązanie z płciowym ;)). U mnie skończyło się na tym, że miałam zadzwonić jak się zdecyduję ale to było parę lat temu...na mgr pewnie rozmowa podobna...
gronzo 2016-01-27 14:42:28
aga po prostu nie stać ich na Ciebie - nic dziwnego. Kryzys każdego po trochu dotknął. A ogłaszają się apteki dbam o zdrowie że magistrów to minimum 3-4 potrzebują.
Aga 2016-02-04 14:30:37
Ogólnie słyszałam, że dają umowy na rok i zastraszają tabelkami, że za mało sprzedałaś magnezu DOZ - product itp.
gronzo: Naprawdę niską kasę proponowali i wtedy nie było kryzysu ;). Rotacja u nich jest mega duża. Masa osób tyle co po stażu i potem po pół roku uciekają. U mnie masa CV w aptece DOZowców leży i jedną dziewczynę mamy, byłą pracownicę dozu właśnie. Jakby było dobrze to ludzie by nie uciekali tak masowo :)
werftgy 2016-02-04 14:52:39
no do apteki @gronzo to wiadomo ze trzeba miec odpowiednie doswiadczenie i kwalifikacje przeciez w koncu to stanowisko magistra farmacji, rekrutuja w wielu miastach
olek 2016-02-06 19:24:20
może i te oferty są fajne, ale tak naparwde mi się rzuciła w oczy tylko ta jako Technik Farmaceutyczny, bo tutaj liczy się doświadczenie przede wszystkim.
1
mig 2016-02-12 21:28:36
superspecjalista to była firma zatrudniająca pomoce apteczne w dozie 400 zł ale za 70h pracy obecnie zmieniła się ta forma zatrudnianaia i doz sam zatrudnia pomoce bez pośrednika i zarobki są wyższe
mocik 2016-02-13 11:27:51
No bardzo możliwe, że teraz po zmianie zarobki są wyższe. Powiem wam, że jak przeglądałem oferty do nich to fajnie wygląda ta na kierownika apteki. Co prawda trzeba mieć doświadczenie na podobnym stanowisku i w zarządzaniu zespołem, ale pieniądze są rzędu 5 tysięcy złotych jak nie więcej.
gloria 2016-02-13 19:38:39
Ostatnio byłam w aptece DOZ jako pacjentka i jestem przerażona. Kolejka ludzi pod drzwi, jedna pani obsługująca i każdemu musiała wciskać: "polecam produkty DOZ, polecam nasze promocje, czy zwróciła pani uwagę na naszą gazetkę?" aż żal mi się zrobiło tej dziewczyny bo już nie wiem czy jest farmaceutką czy machiną od promocji? Na prawdę wizerunek farmaceutów przez takie apteki spada poniżej poziomu, a firmie chyba pomyliły się priorytety. Apteka powinna wspierać pacjentów, a nie wciskać im swoje ekstra produkty. Chyba nie chciałabym być tak postrzegana. Zdecydowanie nie polecam
1
list 2016-02-15 11:46:13
@gloria, takie są minusy sklepów czy sieciowych aptek. Niestety, musza wciskać, namawiać i zachęcać, bez względu na kolejkę. Chociaż farmaceutka tutaj mało nie zarabia, więc może się tak poświęcić.
Zyta 2016-03-11 22:54:20
Minusy:
- wciskanie pacjentom przykasówki, produktów komplementarnych, proponowanych przez system, marki własnej (+ rozliczanie ze sprzedaży)
- tajemniczy pacjent
- premia wyłącznie dla małego odsetka aptek ze ścisłej czołówki
- zbyt mała liczba pracowników
- równoważny czas pracy
- ciągłe mailowe i telefoniczne "motywowanie" pracowników do zwiększania obrotów przez koordynatorów
- telefony z działu monitoringu
- niska płaca, bardzo rzadko podwyżki
- comiesięczna zmiana ekspozycji
- pomoce z firmy zewnętrznej na 2-3h dziennie tylko do sprzątania
- sprawdzanie towaru przez techników i magistrów
- brak możliwość zamawiania niektórych preparatów dla pacjentów
- natłok informacji, papierkologii, chaos
- w ważnych sprawach brak komunikacji
4
Miok 2016-03-13 21:13:05
No te minusy to niestety pojawiają się w kompletnie kazdym chyba sklepie, a już nie mówiąc że w aptece, ogólnie to sytuacja na rynku wymusza takie praktyki
Martyna 2016-03-17 23:46:37
Apteka to nie sklep, leki to nie kaszanka, farmaceuta to pracownik wykwalifikowany po studiach a nie pani ze spożywczego, porada to nie powinno być wmawianie biednej emerytce, że ten kremik z przykasówki jest dla niej najlepszy. Praca dla młodych, dynamicznych nastawionych na wyniki w cyferkach.
1
karateka 2016-03-18 09:22:17
@martyna weź pod uwagę że apteka to jednak sklep, jest sprzedaż, musi być negocjacja marketing zysk. pomyśl też jak pełno jest teraz na każdej ulicy aptek, trzeba przetrwać silną konkurencję
kier apt 2016-04-29 08:43:07
ehhh nie wiem kto pisze te brednie....tak jest marka własna, ale mamy z tego dodatkowe premie, tak jest regionalny, który nas rozlicza, ale robi to w normalny sposób, tak, że chce się te cele osiągać, tak jest dużo pracy no ale polecam popracować u prywaciarza....uwstecznianie się, brak pewności co do wynagrodzenia itp.. doz płaci sensowne pieniądze, atmosfera ok... minus brak pieniędzy na remonty, serwisowanie itp
bazia4 2016-04-29 08:45:45
e tam u prywaciarza takiego moim zdaniem pracuje się najlepiej, prywaciarz ma trudniej i bardziej smusi starać rozwijać firmę, i bardziej potrafi docenić pracownika
1
cesja 2016-05-05 22:18:50
Ciekawe jakich zarobków może się spodziewać taki menedżer ds. rozwoju sieci franczyzowej, ale ważne że wypłata terminowa.
mgr_farmacji 2016-05-19 13:04:02
I w sieciówkach jest ludziom źle i u prywaciarzy. Chyba nigdy nie będzie idealnie. Ja osobiście preferuję prace w sieciówkach, ze względu na większe możliwości szkoleń niż u prywaciarzy, którzy skąpie w inwestycje w pracownika :)
1
Farma 2016-05-31 21:15:51
czytam Wasze opinie i mam wrażenie, że pracuję w innym DOZie niż Ci co tu ujadają..... po pierwsze wynagrodzenie podobne jak w innych firmach, lepiej niż u prywaciarza bo w całości na papierze a nie pod stołem i w dodatku zawsze na czas... po drugie naprawdę w porządku przełożony(umie docenić i pomóc na ile to możliwe), po trzecie szkolenia chociaż mogłoby być więcej.... minusy też są: problemy z zatowarowaniem w deficyty, procedury utrudniające pracę...ale ogólnie na plus
olek 2016-06-11 15:34:01
Widocznie nie ma oferty, bo atmosfera znacznie dopisuje.
1
BarbaraHR 2016-06-21 22:32:39
Witam,

Reprezentuję agencję rekrutacyjną, która pomaga farmaceutom w znalezieniu pracy lub w zmianie pracy. Bardzo proszę o kontakt jeżeli jest ktoś kto chce zmienić swoje dotychczasowe warunki pracy: barbara.wolska@hrcontact.pl
tomek 2016-06-22 09:52:31
hmm.. a wiecie może na co może liczyć osoba zatrudniona jako Młodszy Specjalista ds. Komunikacji u nich?
dozia 2016-07-12 20:45:11
Pracowałam w tej sieci 3 miesiące. Jak przyjmowali do pracy obiecywali normalną umowę o pracę a później okazało się że to było tylko zastępstwo o czym nie poinformowali . Zostałam bez pracy. Wynagrodzenie takie na jakie się umówili.
kama 2016-07-12 21:01:06
dozia' jak to? przecież powinni cie poinformowac o tym na jakiej jestes umowie, poza tym powinnas miec umowe na zastepstwo jak cie zatrudnili? to owiem ci ze bardzo nieladnie z ich strony jak tak postepują z ludzmi to nieuczciwe i tak sie nie robi,nic z tym nie zrobilas?
pharma 2016-07-20 15:25:15
Pracowałam w tej sieci i nie mogę powiedzieć nic dobrego.... Niskie wynagrodzenie, nieosiągalne premie i w dodatku konieczność wciskania przykasówek to tylko niektóre minusy.
Obecnie pracuje w innej sici i jest dużo lepiej, mam czas dla Pacjentów i nie muszę wciskać im marki własnej bo jej nie ma!
olek 2016-07-20 15:42:22
Asystentka Działu Marki Własnej tez jest jeśli chodzi o rekrutacje jeszcze.
se 2016-08-15 22:39:22
Szanowni Państwo praca w apt Doz to pasmo nie ustających walk z klientem, cotygodniowe wciskanie przykasówki shit i tyle, kasa dla technika 2000 na rękę czyli 12,5 na godz. rób z siebie głąba za pensję pracownika Lidla (bez obrazy, bo bardzo Was szanuję)pensja na czas - ale jak wątpliwości to rozpatrzą w przyszłym miesiącu. Czyli mają Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
boczek 6 2016-08-15 22:41:52
@olek gdzie ty sokole oko taką oferte w internetach lub ogłoszenie wypatrzyłeś? ja to owszem widze teraz do nich rekrutacje na asystentów ale do takich działów jak handlowy w dwóch lokalizacjach, daj namiary
grrrrrr 2016-08-24 11:56:37
Apteka Braniewo. Bardzo niemiła obsługa. I taktują ludzi jak rzeczy. Dziękujemy...
tomek 2016-08-24 11:56:55
Na pewno i tak zapewniają odpowiednie szkolenia, bo są jakieś benefity w pracy.
Zostaw swoją opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Opole
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)