logo Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opole

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

grrrrrr 2016-08-24 11:56
Apteka Braniewo. Bardzo niemiła obsługa. I taktują ludzi jak rzeczy. Dziękujemy...
Lucy 2016-09-15 23:53
Hej a czy ktoś z was pracował lub miał doczynienia że stanowiskiem asystentki członka zarządu? Aplikuję na to stanowisko i jestem ciekawa opinii.
Lucy 2016-09-15 23:54
Hej a czy ktoś z was pracował lub miał doczynienia że stanowiskiem asystentki członka zarządu? Aplikuję na to stanowisko i jestem ciekawa opinii.
renii 2016-09-18 10:59
Panie kolego/kolezanko po fachu i stanowisku niestety mówisz nieprawdę.System premiowy na obecnych warunkach to wielka ściem,albo dostajesz grosze albo nic.Kluczowy jest wynik tajemniczego którego koordynatorka/koordynator moze podesłać na zmiane osoby o najslabszych wynikach.Mogłabym wiele,bardzo wiele napisać.Dodatkowo kierownicy maja nad sobą szklany sufit i szanse na awans sa iluzoryczne.chyba ze chcesz byc twarzą dozu :D...
6
ja 2016-09-23 12:02
mniej
antkamuzykantka 2016-10-09 19:20
Pracowałam w DOZIE w Krakowie kilka miesięcy jako magister farmacji, po czym zwyczajnie się zwolniłam i przeszłam do konkurencji. Pozwólcie, że wyrażę swoją opinię. Otóż jak się okazuje, praca w tej sieci nie niesie ze sobą żadnych plusów. Pracowałam już w kilku aptekach - w innych sieciach i u prywaciarzy i z ręką na sercu muszę przyznać, że w DOZie pracowało mi się najgorzej.

Oto minusy:
-niskie pensje dla magistrów, chociaż ostatnio się chyba przestraszyli braków personalnych i podnieśli, aczkolwiek szału nie ma.
- nękanie pracowników mailami/telefonami/pouczeniami/konferencjami w kwestii tzw. dosprzedaży, NIEUSTANNA kontrola planu obrotowego/rozliczanie sprzedaży (koordynator nie rozumie, że miesiąc miesiącowi, a rok rokowi nierówny). Do tego dochodzą tzw 'rozmowy motywujące zwiększenie sprzedaży'...MASAKRA. Zamiast doradzać pacjentowi, w głowie wyliczasz słupki swojej sprzedaży, koszyki, czy jak za wszelką cenę zrobić sprzedaż łączoną.
- konieczność wciskania pacjentom dziadostwa w postaci tzw. przykasówki, marki własnej, mydełek, szamponów, kremików itp. , przeterminów wynikających z błędnej polityki magazynowej i nietrafionych zakupów centralnych
- polityka firmy sprzyja,a wręcz premiuje nieetyczne zachowania - polecanie produktów gorszych jakościowo/cenowo, nasilenie zjawiska lekomanii (paracetamol za 1gr do zakupów powyżej iluś tam, ludzie!!! Paracetamol to nie jest cukier!)
-tajemniczy pacjent, od którego oceny uzależniona jest premia dla personelu całej apteki, a nie tylko dla słabo ocenionego pracownika. To jest okropna presja! Dodam tylko, że tajemniczy pacjent specjalnie utrudnia wykonanie tych wszystkich "standardów" - np. udaje, że okropnie boli go głowa i ze łzami w oczach ponagla obsługę "szybko, bo nie wytrzymam!" I jak można takiemu komuś proponować przykasówkę, czy durną gazetkę?! Masz być jak AUTOMAT... i choćby ktoś dosłownie umierał w aptece, to nie zapomnij polecić przykasówki, bo będziesz z tego rozliczony.

Plusy:
-BRAK, chyba że dla kogoś plusem jest umowa o pracę i terminowa wypłata, chociaz to ostatnie akurat to psi obowiązek pracodawcy, a nie powód do pochwały.

W związku z powyższym PRZENIGDY nie poleciłabym pracy w tej firmie nikomu, nawet największemu jeleniowi. Nie ma co się tak szmacić, lepsza już praca za mniejszą pensję, niż robienie z siebie automatu od sprzedaży. Gorzej jak na stacji benzynowej (serdecznie współczuję osobom pracującym na stacjach)!

Pozdrawiam!
8
kama 2016-10-09 19:31
Jezeli jestes studentką czy studentem to może faktycznie moga cie zatrudnic na jakies praktyki czy staż bo masz wiedze toretyczna chyba ze jestes na zaocznych to moze umowe ci dadza?
Oliwia_Praktykantka 2016-10-25 14:36
tajemniczy pacjent? ludzie, przecież teraz prawie w każdej pracy i każdej branży jest tajemniczy klient/pacjent :) to nic strasznego, jeśli ktoś wykonuje rzetelnie swoje obowiązki to nie ma co się obawiać tajemniczego ;)
3
miki 2016-11-14 13:16
zgadzam się jestem za wszędzie dobrze gdzie nas nie ma pracuje sie ok
Pracownik DOZ 2016-11-15 17:44
Stanowcze i nagminne łamanie prawa pracy. Brak zachowania doby pracowniczej to chyba najlżejsze z wykroczeń... Jeszcze w tym tygodniu zgłaszam tę firmę do Inspekcji Pracy
3
Tom 2016-11-23 22:27
ja również chyba pracuje w innym Dozie. Prawda jest taka, że piszą zazwyczaj CI, którym się nie podobało....a Ci, którym się podoba porostu pracują i nie ukrywam , również rozwijają się.
Praca naprawdę b.dobra. Swietny kontakt z przełożonym i Managerem regionu. Przykasówka do wyboru do koloru więc nikt nie karze wciskać czegoś co mi nie pasuje, sam dokonuje wyboru. Tajemiczy Pacjent mi osobiście pomógł zrozumieć nad czym popracować. wypełniam obowiązki prawidłowo i 2*100% wpadło. ABSOLUTNIE nie zgadzam się z powyższymi opiniami.
sieciowy_pracownik 2016-11-29 11:49
Tom, popieram Cię w 100%.
Najłatwiej jest oczerniać pracodawcę w momencie kiedy się nie udało w pracy. Ludzie, czego wy oczekujecie, że pójdziecie gdziekolwiek do pracy, będziecie leżeć, pachnieć i jeszcze wam za to zapłacą?? :) brawo Wy, świetne podejście, narzekajmy, obrażajmy się i oczerniajmy dalej- ahh ta polska mentalność... :) jak widać na przykładzie Toma, wystarczy być elastycznym i wyciągać na bieżąco wnioski, aby poprawić swoją pracę a wówczas 2*100% nawet wpadnie :) powodzenia!
bombom 2016-12-01 15:05
Ile zarabia technik farmacji po stażu w DOZ'ie? Dwójkę dostanie na rękę?
3
sieciowy_pracownik 2017-01-20 13:13
dla osób pytających o pracę w aptekach sieciowych doz - jestem pracownikiem apteki doz i chciałabym podzielić się nowymi, pozytywnymi zmianami w dozie. Mianowicie firma wprowadziła opiekę medyczną dla pracowników oraz "wyprawki" dla pierwszoklasistów, jeśli ktoś ma dzieci :)
kontakt z przełożonym również na duży plus.
Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w dozie.
Pozdrawiam.
Smig 2017-01-20 22:08
A jak wygląda sprawa z Regionalnymi HR Managerami???
Farmacja 2017-01-21 19:03
Szukam pracy w aptece i po przeczytaniu tych wpisów myślę , że zapytam w aptece z sieci DOZ . Tylu pozytywnych wpisów nie zdarzyło mi się spotkać. Super sieć.
zuzka 2017-01-22 23:08
Mi po stazu zaproponowano.....tyle samo co Na stazu czyli najnizsza....juz tam nie pracuje
1
sieciowy_pracownik 2017-01-24 13:29
jeśli chodzi o mnie, to nigdy jakiś złych doświadczeń z Regionalnymi HR Managerami nie miałam. Byłam rekrutowana przez Regionalnego i trafiłam na bardzo kompetentną osobę i zarazem sympatyczną.
Po roku pracy w DOZ-ie zgłosiłam się do osoby, która mnie rekrutowała o podwyżkę i sprawa miała pozytywny dla mnie wydźwięk. Zwalniać na pewno się nie zamierzam, może to nie jest szczyt moich marzeń, ale jest stabilnie i rozwojowo :)
sieciowy_pracownik 2017-01-24 13:34
spróbuj - warto:) sieć się rozwija, docenia pracowników.
I podziel się swoim zdaniem później :)
gosc 2017-01-24 19:35
ja po stażu dostałam więcej o 760 zł na rękę , co miesiąc mam premię , tak więc zuzka czy Ty na pewno pracujesz w DOZ ?
sieciowy_pracownik 2017-01-27 10:30
Zuzka chyba pomyliła pracodawców :) albo nie odniosła się do tego czy nie pracowała w DOZ kilka dobrych lat wstecz :)
Aptekarz 2017-02-04 16:31
Szukam pracy jako kierownik apteki w Kielcach lu okolicach. Może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Ta sieć aptek jest solidna , sprawdziłam ich. Za pomoc będę wdzięczna
Gdańsk 2017-02-06 23:41
Nie polecam. Jako pomoc apteczna pracowałam w Gdańsk cały czas na umowa zlecenie.
Pięć dni w tygodniu i zero urlopu. Buty do pracy i badania lekarskie trzeba było we własnym zakresie opłacić.
Żenada nie polecam
ania_k 2017-02-08 11:24
Pracuje w tej sieci już kilka lat jako kierownik. W żadnej innej aptece, której pracowałam nie nauczyłam się tak dużo jak właśnie tutaj. Firma co jest dzisiaj niedoceniane jest przede wszystkim bardzo rzetelna w stosunku do swoich pracowników. Mam opiekę medyczną, kartę Fitprofit i zawsze pełne wynagrodzenie w terminie na koncie, i często powiększone o premie:)). Współpracuję z fajnymi ludźmi.
W samej aptece pracy jest dużo (ale gdzie jej nie ma:) ale firma cały czas usprawnia nam codzienne obowiązki. Ostatnio dostaliśmy małe komputery do wprowadzania dostaw i cenówek. Cudo:)) Osobiście jak ktoś się nie boi pracy to polecam!
1
aaa 2017-02-09 10:55
Faktycznie, zmian jest sporo i dzięki temu łatwiej się pracuje. Prywatna opieka medyczna dla wszystkich pracowników też jest zmianą na plus.

Jeżeli chodzi o HR menedżerów to nie można powiedzieć o nich złego słowa. W trakcie swojej doz-owej kariery współpracowałam z większością z nich. Nawet, jak się nie dodzwonisz, zawsze oddzwonią, pomagają nawet w sytuacjach, które nie leżą w ich obowiązkach.
Farmatka 2017-02-12 18:08
Pracuję w tej sieci już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona! Super współpraca między ludźmi. Najbardziej złoszczę się jak czytam te wpisy z ubolewaniem nad sobą!!
Oliwia 2017-02-14 16:00
ja też po jakimś czasie pracy mogę dołożyć swoją cegiełkę i przyznać, że współpraca z ludźmi jak i warunki pracy, które się poprawiły jest na bardzo duży plus :)
Oliwia 2017-02-14 16:01
ja też po jakimś czasie pracy mogę dołożyć swoją cegiełkę i przyznać, że współpraca z ludźmi jak i warunki pracy, które się poprawiły jest na bardzo duży plus :)
Fanka 2017-02-22 22:43
Przy tak dużej konkurencji firma musi bardzo dużo pracować aby osiągać odpowiednią sprzedaż i zyski. Ludzie też nie są bez znaczenia bo dobry pracownik to pół sukcesu firmy. Jak przeczytałam kilka wpisów to widzę, że ludzie są zadowoleni z pracy , super
Mlodafarmaceutka 2017-02-23 12:19
trafne spostrzeżenie - "dobry pracownik to pół sukcesu firmy". Więc tak sobie myślę, że może to było powodem sporych rotowań w firmie, o których niektórzy KIEDYŚ wspominali z negatywnym wydźwiękiem. Może pracownicy powinni wyciągnąć z tego taki wniosek, że jeśli wymagają dużo od pracodawcy to powinni też dać tyle samo od siebie.
Spotykam się ostatnio tylko z pozytywnymi opiniami o firmie, więc zdecyduję się na aplikację do tej firmy :)
Mlodafarmaceutka 2017-02-23 12:20
trafne spostrzeżenie - "dobry pracownik to pół sukcesu firmy". Więc tak sobie myślę, że może to było powodem sporych rotowań w firmie, o których niektórzy KIEDYŚ wspominali z negatywnym wydźwiękiem. Może pracownicy powinni wyciągnąć z tego taki wniosek, że jeśli wymagają dużo od pracodawcy to powinni też dać tyle samo od siebie.
Spotykam się ostatnio tylko z pozytywnymi opiniami o firmie, więc zdecyduję się na aplikację do tej firmy :)
Agnieszka 2017-02-27 15:58
Jakie macie doświadczenia z Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)?
Luiza 2017-03-06 16:22
Widze ze duzo sie zmienilo na plus, a powiedzcie jak z zarobkami na stażu i po stażu ;)
1
Agnieszka 2017-03-07 08:31
@Luiza dobre pytanie. Czy firma często poszukuje stażystów?
była_stażystka 2017-03-16 10:36
Na stażu jak to na stażu - kokosów nie ma :) ale po stażu warto zostać - bynajmniej wg mojej skromnej oceny. Umowa, wypłata na czas, miła atmosfera pracy, dodatkowe benefity. Wynagrodzenie wyższe oczywiście po stażu.
Agnieszka 2017-03-16 10:48
@była_stażystka dziękuję za informację. A często zdarzają się przypadki, że firma nie jest zainteresowana dalszą współpracą ze stażystą?
była_stażystka 2017-03-17 13:06
szczerze mówiąc nie przypominam sobie takiej sytuacji. Ale to może dlatego, że w moim kręgu współpracowników były osoby pracowite i ambitne, więc nikt do nich nie miał żadnych zastrzeżeń :)
Agnieszka 2017-03-17 13:16
@była_stażystka bardzo dziękuję. A jak Ci się obecnie podoba praca w powyższej firmie?
herbata91 2017-03-17 16:49
Mnie po stażu zaproponowali 2200zł na rękę. Podziękowałem. Poszedłem na produkcję na start 2800zł netto + wszelkiej maści premie. Możliwośc awansu/rozwoju. Zostałem i pracuję do tej pory. Oczywiście mam na myśli technika farmacji.
była_stażystka 2017-03-20 10:18
Pracuję już 2 lata w sieci DOZ i nadal jestem zadowolona z pracy, więc nie zamierzam zmieniać :)
Agnieszka 2017-03-20 10:36
@była_stażystka, @herbata91 cieszę się. Dziękuję za Wasze komentarze.
pracownik 2017-03-31 10:05
Praca w tej sieci to masakra wyzysk przerośnięta biurokracja, wprowadzanie w bląd pacjentów i wymogi żeby pacjentom sprzedawać jak najdrosze leki mimo tańszych zamiennikòw,wyzysk pracownik odradzam
1
Agnieszka 2017-03-31 10:13
@pracownik, a jakie plusy zauważyłeś w pracy?
Sylwia 2017-04-04 15:21
sorry, ale ja się z Tobą nie zgodzę. Owszem nie zawsze da się sprzedać zamienniki, ale zdecydowanie nie powiedziałabym, że to celowe... wyzysku pracowników też nie zauważyłam, wręcz przeciwnie są wprowadzane zmiany na lepsze, aby docenić pracowników i zmotywować.
A 2017-04-06 12:30
Potwierdzam.
A 2017-04-06 12:32
Wyzysk.
Agnieszka 2017-04-06 13:09
@Sylwia, o jakich zmianach wspominasz? Powiesz więcej w tym temacie?
Sylwia 2017-04-14 13:21
mam na myśli "ludzkie" podejście przełożonych do pracowników :)
benefity dla pracowników i premie :)
pracuję się dobrze w tej sieci.
Agnieszka 2017-04-19 10:53
@Sylwia to dobrze, że jesteś zadowolona z pracy. A jakie benefity oferuje Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) swoim pracownikom? Na jakie dodatki mogą liczyć osoby zatrudnione?
xxx 2017-04-23 15:13
Potwierdzam i szczerze odradzam współpracę, chyba, że jesteś masochistą.
Zostaw swoją opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)