Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Pracowałeś w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Orevik - 2014-07-04 09:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli pieniądze są dobre, a umowa stała to nie ma chyba co narzekać. Co do oskarżeń zatrudniania na czarno to nic mi nie wiadomo.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-17 15:58:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
nic o takich ofertach pracy na czarno nie słyszałem,nie sądze że tego typu zatrudnienie mogło by mieć miejsce w DOZ, szybciej już w prywatnej aptece takie praktyki się stosuje. Swoją drogą każdy powinien być legalnie zatrudniony i tak jest właśnie w sieciówkach.
zdjecie uzytkownika
Lola - 2014-07-22 10:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Pracowałam w tej sieci 9 lat. Nigdy w życiu nie polecę. Chyba ze ktoś lubi być traktowany przedmiotowo. Fakt ze jakieś 5 lat temu było spoko nawet czasami premie sie dostało ale teraz w dobie kryzysu trzeba oszczędzać na pracownikach wiec o premii i podwyżce można pomarzyć a jeszcze przyjadą i aneks dadzą do podpisania ze zgadzasz sie pracować 10% mniej . Jak nie podpiszesz wyjmują z drugiej teczuszki wypowiedzenie. Możesz z siebie flaki wyprówac a i tak dostaniesz zj.. Od MM. Ogólnie lipa jak stodoła.
zdjecie uzytkownika
Marek - 2014-08-17 13:47:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jestem od niedawna klientem doz.pl ale długo to nie potrwa. Chodzi oczywiście o ceny, na niektóre leki są niższe do 20% niż przeciętnie, na większość wyższe o 50% - 100% niż znalezione na ceneo. To budzi oburzenie i zdecydowaną reakcję - filozof i malarz szukają frajerów!
zdjecie uzytkownika
graza - 2014-09-22 16:16:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tez dla nich pracuje, i jak na razie nie narzekam, moze mam troche inne podejście, bo liczy się dla mnie praca jaką mam, kolorowo to chyba nigdzie nie jest i to nie tylko w branży aptecznej. Mam znajomych zupłenie z innych sektorów rynku którzy też nie raz narzekają. Mimo to sądzę, że dzięki temu, że maja tak dużo punktów aptecznych, dają ludziom zatrudnienie, technikom też, co ważne.
zdjecie uzytkownika
lako - 2014-09-25 11:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W wielu przypadkach-nie wiem jak w DOZ kryzys to tylko wymowka na zmniejszenie swiadczen dla pracownika. Trzeba byloby sie dowiedziec i zastanowic czy aby na pewno kryzys spowodowal zmniejszenie dochodow w firmie, a dopiero potem oskarzac. Gdzie sie da trzeba walczyc o wyzsze stawki i lepsze traktowanie..
zdjecie uzytkownika
ada - 2014-10-19 20:55:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Co do faktu zawalczenia o leszą płace to jestem jak najbardziej za, jednak kwestia niskich płac to nie domena DOZ-u, gdzyż podobne płace są w innych sieciówkach, a z kolei w prywatnej aptece czasem nawet nizsze, badź płącone bez umowy.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2014-10-20 19:56:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem zatrudniona w DOZ od roku. Do tej pory nie zauwazylam znacznych minusow pracy. Nie wiem czym kieruja sie ci, ktorzy tak narzekaja na ich apteki, chyba ich wymagania wzgledem pracy i obowiazkow sa wygorowane. Tylko czy gdzies jest lepiej. Sadze ze wszedziew sieciowkach jest porownywalnie.
zdjecie uzytkownika
ji - 2014-10-21 22:34:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Lola - 2014-07-22 10:07:06]:
popuściłem ze śmiechu...
zdjecie uzytkownika
Mójcion - 2014-11-20 10:15:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wygórowane? A czy ty uważasz, że dasz radę pracować całe życie przykładowo za 1500 złotych, na które umówiłaś się początkowo w pracy? Jak dla mnie taka sytuacja nigdy nie będzie miała miejsca dlatego każdy chce walczyć o jak najwyższe umowy dla siebie i nie powinno to nikogo dziwić. Ruch piłeczki dalej należy do pracodawcy, który podejmie decyzję czy dany pracownik zasługuje na tyle ile żąda.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-03 23:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w DOZ. Nie wierzyłam, dopóki nie przekonałam się sama na własnej skórze. Takiego wyzysku nie widziałam, może tylko apteka, w której byłam tak funkcjonowała, nie wiem. Jednakże stwierdzam, że za żadne pieniądze tam bym nie wróciła.
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-12-05 11:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownica - 2014-10-20 19:56:25]:
No to długo Pani pracuje, bo ja nie uważam, żeby luksusem było pracować za darmo nadgodziny, bo tam przecież pracuje się "zadaniowo".Teraz szukam w innym miejscu pracy i dla mnie luksusem będzie jak wyjdę o normalnej godzinie i będę miała, za te godziny, które pracuje zapłacone.
zdjecie uzytkownika
pracownica - 2015-02-13 15:24:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pensja może wygórowana nie jest, ale przynajmniej pracę mam stabilną. Nie wiem gdzie szukasz obecnie pracy, ale jeśli w prywatnej aptece, to nie sądze, by udało ci się uzyskać zapłatę za nadgodziny, u tzw. prywaciarzy często praca jest rozliczana tak jak zechce tego właściciel.
zdjecie uzytkownika
magro - 2015-02-28 13:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kochani moi, jestem świeżo po studiach farmaceutycznych i właśnie bardzo ale to bardzo zależy mi na pracy w zawodzie... bo wiecie, teraz ideałem po prostu jest znaleźć po studiach pracę w zawodzie, ale oczywiście nie należy to do najprostrzyszh rzeczy. Czy do apteki Dbam o Zdrowie jest szasnsa żeby przyjeli takirgo laika jak ja?
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-03-18 08:49:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Orevik - 2014-07-04 09:49:36]:
prawda jest taka.ze ta firma SuperSpecjalista zatrudnia teraz na umowe smieciowa,ale tak wykorzystuja ludzi,ze bajka..Z daleka omijac szerokim lukiem..Robisz za 20-tu a kasa marna-400 zl,umowa po ponad miesiacu,ogolnie nie polecam...Straszne wykorzystywanie a czlowiek to nie robot...
zdjecie uzytkownika
Donovan - 2015-03-20 15:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@gg Jakoś mnie nie przekonała Twoja wypowiedź, przecież to jest niedorzeczne żeby pracować za 400 zł miesięcznie. Albo jesteś z konkurencji albo poprostu bajkopisarzem. Mi zależy na wiarygodnych informacjach. Chętnie bym się zatrudnił, doświadczenia dużego nie mam i wiem że kokosów nie zbiję ale jednak spróbuję swoich sił, bo czemu nie ?
zdjecie uzytkownika
gg - 2015-03-23 15:19:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Donovan - 2015-03-20 15:19:16]:
Dobrze przeczytaj!!A potem pisz o bajkopisarstwie!!Nie piszemy o pracy mgr,kierownika czy technika !!A o pracy jako pomoc apteczna!!Nie rozsmieszaj mnie-konkurencja..czego?Sprzatania?Zenujace!!!Superspecjalista zatrudnia niby pomoce apteczne a potem okazuje sie,ze jezdzisz na szmacie i jestes popychadlem i zapiep..za 400 zl na miesiac z zakresem obowiazkow na 2 strony A4,niewazne jakie masz wyksztalcenie a przez tel slyszysz,ze tylko sprawdzenie daty waznosci lekow i apteka do ogarniecia a potem dopiero okazuje sie prawda,co masz robic-zatrudnij sie przez SS jako pomoc apteczna a zaobaczysz,jak slodko i,jakie to bajkopisarstwo..Kumpela pracowala poprzez DOZ jako pomoc apteczna i za 8 godz pracy dostawala 360 zl,wiec nie pisz bzdur a zatrudnij sie i sprawdz.
zdjecie uzytkownika
Jareq - 2015-03-30 12:29:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tez znam osoby, które w DOZ sie do pomocy zatrudniały, były zadowolone, pensja owszem szału nie było, najczęściej z powodu niewielkiej liczby wypracowanych godzin, ale sama praca ok, nie słyszałem żeby ktoś narzekał.
zdjecie uzytkownika
żenua - 2015-04-18 14:45:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
OSTRZEGAM wszystkich przed pracą w tej sieci aptek!
złego traktowania pracowników dopuszczają się nie tylko na zwykłych mgr czy tech, ale na samych kierownikach aptek z 15-letnim doświadczeniem pracy - nie płacenie na czas, za godziny nadliczbowe, straszenie sądem za podskakiwanie, część płacą "pod stołem", nie zapewniają dobrych warunków (brak wody pitnej) Drogie leki, wyzysk, mobbing i nie szanowanie pracowników - wolą zatrudniać młode magisterki za grosze niż trzymać doświadczonych rzetelnych pracowników, którzy włożyli niemało serca w rozkręcanie im tego biznesu.
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-04-20 22:44:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Chcialam zapytać jak się sprawy mają w Dozie z Poznaniu? Na dniach mam zacząć pracę jako pomoc apteczna i nie ukrywam,ze jestem przerażona! Kurcze takie opinie? Masakra. Zaproponowali mi 6 zł/h wiem ,ze to żenujaco malo,ale lepsze to niż nic. Po 21 dniach pracy żeby nie było nawet 1100 zł, to żenada ale jeść trzeba.:(
zdjecie uzytkownika
Ewel - 2015-04-30 16:32:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem jak jest w Poznaniu, nie mówili nic, że po okresie próbnym będzie podwyżka i możliwość dalszego rozwoju? wydaje mi sie, ze jest szansa na podwyżkę:)
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-04-30 19:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OJEK - 2014-06-02 11:54:38]:
Superspecjalista zatrudnia pomoce apteczne. Zatrudnia... Umowa zlecenie i marne grosze. Temu w dozach taki chlew, pomoce mają mało godzin i jeszcze płacone grosze.
zdjecie uzytkownika
Lek_Batrafen - 2015-05-01 07:57:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mgr - 2014-04-02 21:54:26]:
Miałem nieprzyjemność dokonania zakupu leku na receptę w aptece Dbam o Zdrowie (DOZ) na ulicy Granicznej 2A we Wrocławiu w centrum handlowym. Był to pierwszy i ostatni zakup w tej sieci aptek. Aptekarze dowolnie manipulują sobie cenami jak im się tylko podoba. Kupowałem lek na receptę, którego cena wynosiła ok 80 zł. Jednak okazało się, że leku akurat w tym dniu nie było na stanie, ale pan aptekarz może zamówić i nazajutrz będzie już do odebrania. Więc zgodziłem się. Jakie było moje zdziwienie gdy odbierałem lek na drugi dzień... lek kosztował już nie 80 a 111 zł! Najciekawsze jest jednak to, że pani która lek mi wydawała powiedziała, że gdybym lek zamówił dzisiaj to na dzisiaj cena jet 75 zł!! Dodatkowo poinstruowała mnie, żebym wziął ich wizytówkę i następnym razem pytał o lek telefonicznie i będzie jeszcze taniej!! :) Ta apteka ma klientów za idiotów i frajerów i tak ich też traktuje, oczywiście nigdy się już nie pojawię w tej sieci i Wam radzę też ją omijać szerokim łukiem tak byśmy jako klienci pokazali kto jest kim!
Najlepsze jest jednak to, że gdy ów pan aptekarz składał zamówienie na lek zapytał czy lek ma być z importu - wtedy będzie o 1 zł taniej... po prostu śmiać mi się chce :)
Pozdrowienia dla aptekarzy z ulicy Granicznej 2A we Wrocławiu :)

Apteka to dno.
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-05-06 07:15:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam jeszcze raz;)! Nie tak dawno pytalam jak się ma sprawa PA w Poznaniu,bo mialam podjąć pracę w DOZ-ie. No i juz odpowiadam jak się ma,ponieważ już zakończyłam współpracę z tą apteką. Kierowniczka apteki przejechała po mnie po całości,traktując jak szmatę do sprzątania! Czytała w moim telefonie moje prywatne sms-y,a żeby bylo śmieszniej napisała na ten temat maila do swoich przełożonych,ponieważ byla oburzona,że wypisuję sms-y na Jej temat z moją przyjaciółką. Jak rzuciłam jej art.z Kodeksu Pracy,ze to co zrobiła jest karygodne, wyrzuciła mnie z biura. Duzo by pisać! Przestrzegam wszystkie osoby,które chciałyby się zatrudnic w tej aptece jako pomoc. Farmaceuci myslą,ze jak mają mgr.przed nazwiskiem,to są niewiadomo kim. Ja tez mam i bylam na szmacie,żadna praca mnie nie upodli bardziej niż beznadziejny człowiek.Apteka na os.Lecha w Poznaniu. KATASTROFA!!! Może mgr.mają tam dobrze,ale PA jest traktowana masakrycznie!!!!
zdjecie uzytkownika
Krystyna - 2015-05-21 23:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Koszmarne warunki pracy, opóźnienia w wypłatach i chamskie zagrywki kierowniczek. Jeżeli nie startujesz na kierownika omijaj szerokim łukiem!!!
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)?
Zadaj pytanie
alert