logo Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Opole

Opinie o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)

Karola 2015-07-11 11:26
Byłam na rozmowie w biurze aptek. Rozmowa bardzo przyjemna, jednak od samego początku widać, że rekrutującym brakuje klasy. Oczywiście zapewniają, że poinformują o wynikach rekrutacji (sami z siebie) a później cisza. Cóż, przez takie drobnostki poznaje się firmę w której chciałoby się pracować. Brak szacunku, więc czy warto dla kogoś takiego pracować ?
5
JaneQ 2015-07-31 17:12
@tomek - zgadzam się. Najważniejszy jest bezpośredni przełożony. Mi się trafiła super kobieta: traktuje z szacunkiem, potrafi wytłumaczyc co i jak (niestety bardzo szybko mówi), doceni jak jest ok. Nie przejmuj się rekrutacją. W wielu firmach obiecują, że odpowiedza tak czy siak a pozniej różnie z tym bywa...
1
Angelaaa 2015-08-31 16:32
Dzięki edr! Poszukam i ogarnę temat. Chcę tam wrócić bo mam już dość pracy u małego lokalnego prywaciarza.
boo 2015-09-30 21:31
Minusy:
-niskie pensje dla techników i magistrów, chyba najsłabiej płacący pracodawca na rynku aptecznym
- nękanie pracowników mailami/telefonami/pouczeniami/konferencjami w kwestii tzw. dosprzedaży, nieustanna kontrola planu obrotowego/rozliczanie sprzedaży
- konieczność wciskania pacjentom kitu w postaci tzw. przykasówki, marki własnej, mydełek, szamponów, kremików itp. dupereli, przeterminów wynikających z błędnej polityki magazynowej i nietrafionych zakupów centralnych
- polityka firmy sprzyja a wręcz premiuje, moim zdaniem, nieetyczne zachowania - polecanie produktów gorszych jakościowo/cenowo, nasilenie zjawiska lekomanii,
- równoważny czas pracy (doczytajcie sobie czym to pachnie :) )

Plusy:
- jak Cię nie chcą nigdzie przyjąć to zaproponuj odpowiednio niską stawkę w DOZ-praca murowana

Podsumowując - magistrom odradzam, technikom - też odradzam, i zalecam przekwalifikowanie na pielęgniarkę/-arza.

Aha - jeśli już pracujesz w "Dbam o Zysk" to wiedz, że na necie, a przynajmniej na witrynie apteki wisi ogłoszenie o naborze na Twoje stanowisko - a nuż ktoś przyjdzie za mniejsze pieniądze i można się będzie Ciebie pozbyć nierobie/darmozjadzie :D
14
Rosa 2015-10-22 08:03
Jeśli tylko nie będzie wymagana znajomość ortografii na poziomie podstawowym, to na pewno masz szansę.
ktoś 2016-01-22 21:49
Apteka DOZ na os. Lecha w Poznaniu- MASAKRA. Kierownik- TERROR. Zdecydowanie nie polecam. No chyba że ktoś jest sado maso.
10
Aga 2016-01-26 21:56

to zależy czy idziesz na rozmowę do apteki franczyznowej czy rdzennej dozowej. W rdzennej dozowej powiedzieli mi, że za dużo kasy chcę (jestem technikiem) ;P i tyle co chcę to mogę w Szczecinie żądać co najwyżej ;D a w prywatnej dostałam z pocałowaniem ręki tyle co chciałam, a nawet więcej, więc zrezygnowałam z propozycji pracy w DOZie ;). Pytają co byś poleciła na to czy na to (sprawdzają czy ogarniasz co to koszyk i sprzedaż wiązana (warto powtórzyć) - czyli musisz mówić, że do antybiotyku probiotyk, do furaginy wit. C lub żurawina itp. a najlepiej jeszcze globulki, bo układ moczowy ma powiązanie z płciowym ;)). U mnie skończyło się na tym, że miałam zadzwonić jak się zdecyduję ale to było parę lat temu...na mgr pewnie rozmowa podobna...
Aga 2016-02-04 14:30
Ogólnie słyszałam, że dają umowy na rok i zastraszają tabelkami, że za mało sprzedałaś magnezu DOZ - product itp.
gronzo: Naprawdę niską kasę proponowali i wtedy nie było kryzysu ;). Rotacja u nich jest mega duża. Masa osób tyle co po stażu i potem po pół roku uciekają. U mnie masa CV w aptece DOZowców leży i jedną dziewczynę mamy, byłą pracownicę dozu właśnie. Jakby było dobrze to ludzie by nie uciekali tak masowo :)
3
mig 2016-02-12 21:28
superspecjalista to była firma zatrudniająca pomoce apteczne w dozie 400 zł ale za 70h pracy obecnie zmieniła się ta forma zatrudnianaia i doz sam zatrudnia pomoce bez pośrednika i zarobki są wyższe
1
gloria 2016-02-13 19:38
Ostatnio byłam w aptece DOZ jako pacjentka i jestem przerażona. Kolejka ludzi pod drzwi, jedna pani obsługująca i każdemu musiała wciskać: "polecam produkty DOZ, polecam nasze promocje, czy zwróciła pani uwagę na naszą gazetkę?" aż żal mi się zrobiło tej dziewczyny bo już nie wiem czy jest farmaceutką czy machiną od promocji? Na prawdę wizerunek farmaceutów przez takie apteki spada poniżej poziomu, a firmie chyba pomyliły się priorytety. Apteka powinna wspierać pacjentów, a nie wciskać im swoje ekstra produkty. Chyba nie chciałabym być tak postrzegana. Zdecydowanie nie polecam
6
Zyta 2016-03-11 22:54
Minusy:
- wciskanie pacjentom przykasówki, produktów komplementarnych, proponowanych przez system, marki własnej (+ rozliczanie ze sprzedaży)
- tajemniczy pacjent
- premia wyłącznie dla małego odsetka aptek ze ścisłej czołówki
- zbyt mała liczba pracowników
- równoważny czas pracy
- ciągłe mailowe i telefoniczne "motywowanie" pracowników do zwiększania obrotów przez koordynatorów
- telefony z działu monitoringu
- niska płaca, bardzo rzadko podwyżki
- comiesięczna zmiana ekspozycji
- pomoce z firmy zewnętrznej na 2-3h dziennie tylko do sprzątania
- sprawdzanie towaru przez techników i magistrów
- brak możliwość zamawiania niektórych preparatów dla pacjentów
- natłok informacji, papierkologii, chaos
- w ważnych sprawach brak komunikacji
10
Martyna 2016-03-17 23:46
Apteka to nie sklep, leki to nie kaszanka, farmaceuta to pracownik wykwalifikowany po studiach a nie pani ze spożywczego, porada to nie powinno być wmawianie biednej emerytce, że ten kremik z przykasówki jest dla niej najlepszy. Praca dla młodych, dynamicznych nastawionych na wyniki w cyferkach.
4
kier apt 2016-04-29 08:43
ehhh nie wiem kto pisze te brednie....tak jest marka własna, ale mamy z tego dodatkowe premie, tak jest regionalny, który nas rozlicza, ale robi to w normalny sposób, tak, że chce się te cele osiągać, tak jest dużo pracy no ale polecam popracować u prywaciarza....uwstecznianie się, brak pewności co do wynagrodzenia itp.. doz płaci sensowne pieniądze, atmosfera ok... minus brak pieniędzy na remonty, serwisowanie itp
mgr_farmacji 2016-05-19 13:04
I w sieciówkach jest ludziom źle i u prywaciarzy. Chyba nigdy nie będzie idealnie. Ja osobiście preferuję prace w sieciówkach, ze względu na większe możliwości szkoleń niż u prywaciarzy, którzy skąpie w inwestycje w pracownika :)
1
Farma 2016-05-31 21:15
czytam Wasze opinie i mam wrażenie, że pracuję w innym DOZie niż Ci co tu ujadają..... po pierwsze wynagrodzenie podobne jak w innych firmach, lepiej niż u prywaciarza bo w całości na papierze a nie pod stołem i w dodatku zawsze na czas... po drugie naprawdę w porządku przełożony(umie docenić i pomóc na ile to możliwe), po trzecie szkolenia chociaż mogłoby być więcej.... minusy też są: problemy z zatowarowaniem w deficyty, procedury utrudniające pracę...ale ogólnie na plus
2
BarbaraHR 2016-06-21 22:32
Witam,

Reprezentuję agencję rekrutacyjną, która pomaga farmaceutom w znalezieniu pracy lub w zmianie pracy. Bardzo proszę o kontakt jeżeli jest ktoś kto chce zmienić swoje dotychczasowe warunki pracy: barbara.wolska@hrcontact.pl
dozia 2016-07-12 20:45
Pracowałam w tej sieci 3 miesiące. Jak przyjmowali do pracy obiecywali normalną umowę o pracę a później okazało się że to było tylko zastępstwo o czym nie poinformowali . Zostałam bez pracy. Wynagrodzenie takie na jakie się umówili.
1
pharma 2016-07-20 15:25
Pracowałam w tej sieci i nie mogę powiedzieć nic dobrego.... Niskie wynagrodzenie, nieosiągalne premie i w dodatku konieczność wciskania przykasówek to tylko niektóre minusy.
Obecnie pracuje w innej sici i jest dużo lepiej, mam czas dla Pacjentów i nie muszę wciskać im marki własnej bo jej nie ma!
1
se 2016-08-15 22:39
Szanowni Państwo praca w apt Doz to pasmo nie ustających walk z klientem, cotygodniowe wciskanie przykasówki shit i tyle, kasa dla technika 2000 na rękę czyli 12,5 na godz. rób z siebie głąba za pensję pracownika Lidla (bez obrazy, bo bardzo Was szanuję)pensja na czas - ale jak wątpliwości to rozpatrzą w przyszłym miesiącu. Czyli mają Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
grrrrrr 2016-08-24 11:56
Apteka Braniewo. Bardzo niemiła obsługa. I taktują ludzi jak rzeczy. Dziękujemy...
Lucy 2016-09-15 23:53
Hej a czy ktoś z was pracował lub miał doczynienia że stanowiskiem asystentki członka zarządu? Aplikuję na to stanowisko i jestem ciekawa opinii.
Lucy 2016-09-15 23:54
Hej a czy ktoś z was pracował lub miał doczynienia że stanowiskiem asystentki członka zarządu? Aplikuję na to stanowisko i jestem ciekawa opinii.
renii 2016-09-18 10:59
Panie kolego/kolezanko po fachu i stanowisku niestety mówisz nieprawdę.System premiowy na obecnych warunkach to wielka ściem,albo dostajesz grosze albo nic.Kluczowy jest wynik tajemniczego którego koordynatorka/koordynator moze podesłać na zmiane osoby o najslabszych wynikach.Mogłabym wiele,bardzo wiele napisać.Dodatkowo kierownicy maja nad sobą szklany sufit i szanse na awans sa iluzoryczne.chyba ze chcesz byc twarzą dozu :D...
3
ja 2016-09-23 12:02
mniej
antkamuzykantka 2016-10-09 19:20
Pracowałam w DOZIE w Krakowie kilka miesięcy jako magister farmacji, po czym zwyczajnie się zwolniłam i przeszłam do konkurencji. Pozwólcie, że wyrażę swoją opinię. Otóż jak się okazuje, praca w tej sieci nie niesie ze sobą żadnych plusów. Pracowałam już w kilku aptekach - w innych sieciach i u prywaciarzy i z ręką na sercu muszę przyznać, że w DOZie pracowało mi się najgorzej.

Oto minusy:
-niskie pensje dla magistrów, chociaż ostatnio się chyba przestraszyli braków personalnych i podnieśli, aczkolwiek szału nie ma.
- nękanie pracowników mailami/telefonami/pouczeniami/konferencjami w kwestii tzw. dosprzedaży, NIEUSTANNA kontrola planu obrotowego/rozliczanie sprzedaży (koordynator nie rozumie, że miesiąc miesiącowi, a rok rokowi nierówny). Do tego dochodzą tzw 'rozmowy motywujące zwiększenie sprzedaży'...MASAKRA. Zamiast doradzać pacjentowi, w głowie wyliczasz słupki swojej sprzedaży, koszyki, czy jak za wszelką cenę zrobić sprzedaż łączoną.
- konieczność wciskania pacjentom dziadostwa w postaci tzw. przykasówki, marki własnej, mydełek, szamponów, kremików itp. , przeterminów wynikających z błędnej polityki magazynowej i nietrafionych zakupów centralnych
- polityka firmy sprzyja,a wręcz premiuje nieetyczne zachowania - polecanie produktów gorszych jakościowo/cenowo, nasilenie zjawiska lekomanii (paracetamol za 1gr do zakupów powyżej iluś tam, ludzie!!! Paracetamol to nie jest cukier!)
-tajemniczy pacjent, od którego oceny uzależniona jest premia dla personelu całej apteki, a nie tylko dla słabo ocenionego pracownika. To jest okropna presja! Dodam tylko, że tajemniczy pacjent specjalnie utrudnia wykonanie tych wszystkich "standardów" - np. udaje, że okropnie boli go głowa i ze łzami w oczach ponagla obsługę "szybko, bo nie wytrzymam!" I jak można takiemu komuś proponować przykasówkę, czy durną gazetkę?! Masz być jak AUTOMAT... i choćby ktoś dosłownie umierał w aptece, to nie zapomnij polecić przykasówki, bo będziesz z tego rozliczony.

Plusy:
-BRAK, chyba że dla kogoś plusem jest umowa o pracę i terminowa wypłata, chociaz to ostatnie akurat to psi obowiązek pracodawcy, a nie powód do pochwały.

W związku z powyższym PRZENIGDY nie poleciłabym pracy w tej firmie nikomu, nawet największemu jeleniowi. Nie ma co się tak szmacić, lepsza już praca za mniejszą pensję, niż robienie z siebie automatu od sprzedaży. Gorzej jak na stacji benzynowej (serdecznie współczuję osobom pracującym na stacjach)!

Pozdrawiam!
2
kama 2016-10-09 19:31
Jezeli jestes studentką czy studentem to może faktycznie moga cie zatrudnic na jakies praktyki czy staż bo masz wiedze toretyczna chyba ze jestes na zaocznych to moze umowe ci dadza?
Oliwia_Praktykantka 2016-10-25 14:36
tajemniczy pacjent? ludzie, przecież teraz prawie w każdej pracy i każdej branży jest tajemniczy klient/pacjent :) to nic strasznego, jeśli ktoś wykonuje rzetelnie swoje obowiązki to nie ma co się obawiać tajemniczego ;)
2
miki 2016-11-14 13:16
zgadzam się jestem za wszędzie dobrze gdzie nas nie ma pracuje sie ok
Pracownik DOZ 2016-11-15 17:44
Stanowcze i nagminne łamanie prawa pracy. Brak zachowania doby pracowniczej to chyba najlżejsze z wykroczeń... Jeszcze w tym tygodniu zgłaszam tę firmę do Inspekcji Pracy
1
Tom 2016-11-23 22:27
ja również chyba pracuje w innym Dozie. Prawda jest taka, że piszą zazwyczaj CI, którym się nie podobało....a Ci, którym się podoba porostu pracują i nie ukrywam , również rozwijają się.
Praca naprawdę b.dobra. Swietny kontakt z przełożonym i Managerem regionu. Przykasówka do wyboru do koloru więc nikt nie karze wciskać czegoś co mi nie pasuje, sam dokonuje wyboru. Tajemiczy Pacjent mi osobiście pomógł zrozumieć nad czym popracować. wypełniam obowiązki prawidłowo i 2*100% wpadło. ABSOLUTNIE nie zgadzam się z powyższymi opiniami.
sieciowy_pracownik 2016-11-29 11:49
Tom, popieram Cię w 100%.
Najłatwiej jest oczerniać pracodawcę w momencie kiedy się nie udało w pracy. Ludzie, czego wy oczekujecie, że pójdziecie gdziekolwiek do pracy, będziecie leżeć, pachnieć i jeszcze wam za to zapłacą?? :) brawo Wy, świetne podejście, narzekajmy, obrażajmy się i oczerniajmy dalej- ahh ta polska mentalność... :) jak widać na przykładzie Toma, wystarczy być elastycznym i wyciągać na bieżąco wnioski, aby poprawić swoją pracę a wówczas 2*100% nawet wpadnie :) powodzenia!
bombom 2016-12-01 15:05
Ile zarabia technik farmacji po stażu w DOZ'ie? Dwójkę dostanie na rękę?
1
sieciowy_pracownik 2017-01-20 13:13
dla osób pytających o pracę w aptekach sieciowych doz - jestem pracownikiem apteki doz i chciałabym podzielić się nowymi, pozytywnymi zmianami w dozie. Mianowicie firma wprowadziła opiekę medyczną dla pracowników oraz "wyprawki" dla pierwszoklasistów, jeśli ktoś ma dzieci :)
kontakt z przełożonym również na duży plus.
Z czystym sumieniem mogę polecić pracę w dozie.
Pozdrawiam.
Smig 2017-01-20 22:08
A jak wygląda sprawa z Regionalnymi HR Managerami???
Farmacja 2017-01-21 19:03
Szukam pracy w aptece i po przeczytaniu tych wpisów myślę , że zapytam w aptece z sieci DOZ . Tylu pozytywnych wpisów nie zdarzyło mi się spotkać. Super sieć.
zuzka 2017-01-22 23:08
Mi po stazu zaproponowano.....tyle samo co Na stazu czyli najnizsza....juz tam nie pracuje
sieciowy_pracownik 2017-01-24 13:29
jeśli chodzi o mnie, to nigdy jakiś złych doświadczeń z Regionalnymi HR Managerami nie miałam. Byłam rekrutowana przez Regionalnego i trafiłam na bardzo kompetentną osobę i zarazem sympatyczną.
Po roku pracy w DOZ-ie zgłosiłam się do osoby, która mnie rekrutowała o podwyżkę i sprawa miała pozytywny dla mnie wydźwięk. Zwalniać na pewno się nie zamierzam, może to nie jest szczyt moich marzeń, ale jest stabilnie i rozwojowo :)
sieciowy_pracownik 2017-01-24 13:34
spróbuj - warto:) sieć się rozwija, docenia pracowników.
I podziel się swoim zdaniem później :)
gosc 2017-01-24 19:35
ja po stażu dostałam więcej o 760 zł na rękę , co miesiąc mam premię , tak więc zuzka czy Ty na pewno pracujesz w DOZ ?
sieciowy_pracownik 2017-01-27 10:30
Zuzka chyba pomyliła pracodawców :) albo nie odniosła się do tego czy nie pracowała w DOZ kilka dobrych lat wstecz :)
Aptekarz 2017-02-04 16:31
Szukam pracy jako kierownik apteki w Kielcach lu okolicach. Może ktoś ma wiedzę w tym temacie? Ta sieć aptek jest solidna , sprawdziłam ich. Za pomoc będę wdzięczna
Gdańsk 2017-02-06 23:41
Nie polecam. Jako pomoc apteczna pracowałam w Gdańsk cały czas na umowa zlecenie.
Pięć dni w tygodniu i zero urlopu. Buty do pracy i badania lekarskie trzeba było we własnym zakresie opłacić.
Żenada nie polecam
ania_k 2017-02-08 11:24
Pracuje w tej sieci już kilka lat jako kierownik. W żadnej innej aptece, której pracowałam nie nauczyłam się tak dużo jak właśnie tutaj. Firma co jest dzisiaj niedoceniane jest przede wszystkim bardzo rzetelna w stosunku do swoich pracowników. Mam opiekę medyczną, kartę Fitprofit i zawsze pełne wynagrodzenie w terminie na koncie, i często powiększone o premie:)). Współpracuję z fajnymi ludźmi.
W samej aptece pracy jest dużo (ale gdzie jej nie ma:) ale firma cały czas usprawnia nam codzienne obowiązki. Ostatnio dostaliśmy małe komputery do wprowadzania dostaw i cenówek. Cudo:)) Osobiście jak ktoś się nie boi pracy to polecam!
aaa 2017-02-09 10:55
Faktycznie, zmian jest sporo i dzięki temu łatwiej się pracuje. Prywatna opieka medyczna dla wszystkich pracowników też jest zmianą na plus.

Jeżeli chodzi o HR menedżerów to nie można powiedzieć o nich złego słowa. W trakcie swojej doz-owej kariery współpracowałam z większością z nich. Nawet, jak się nie dodzwonisz, zawsze oddzwonią, pomagają nawet w sytuacjach, które nie leżą w ich obowiązkach.
Farmatka 2017-02-12 18:08
Pracuję w tej sieci już jakiś czas i jestem bardzo zadowolona! Super współpraca między ludźmi. Najbardziej złoszczę się jak czytam te wpisy z ubolewaniem nad sobą!!
Oliwia 2017-02-14 16:00
ja też po jakimś czasie pracy mogę dołożyć swoją cegiełkę i przyznać, że współpraca z ludźmi jak i warunki pracy, które się poprawiły jest na bardzo duży plus :)
Oliwia 2017-02-14 16:01
ja też po jakimś czasie pracy mogę dołożyć swoją cegiełkę i przyznać, że współpraca z ludźmi jak i warunki pracy, które się poprawiły jest na bardzo duży plus :)
Fanka 2017-02-22 22:43
Przy tak dużej konkurencji firma musi bardzo dużo pracować aby osiągać odpowiednią sprzedaż i zyski. Ludzie też nie są bez znaczenia bo dobry pracownik to pół sukcesu firmy. Jak przeczytałam kilka wpisów to widzę, że ludzie są zadowoleni z pracy , super
Mlodafarmaceutka 2017-02-23 12:19
trafne spostrzeżenie - "dobry pracownik to pół sukcesu firmy". Więc tak sobie myślę, że może to było powodem sporych rotowań w firmie, o których niektórzy KIEDYŚ wspominali z negatywnym wydźwiękiem. Może pracownicy powinni wyciągnąć z tego taki wniosek, że jeśli wymagają dużo od pracodawcy to powinni też dać tyle samo od siebie.
Spotykam się ostatnio tylko z pozytywnymi opiniami o firmie, więc zdecyduję się na aplikację do tej firmy :)
Mlodafarmaceutka 2017-02-23 12:20
trafne spostrzeżenie - "dobry pracownik to pół sukcesu firmy". Więc tak sobie myślę, że może to było powodem sporych rotowań w firmie, o których niektórzy KIEDYŚ wspominali z negatywnym wydźwiękiem. Może pracownicy powinni wyciągnąć z tego taki wniosek, że jeśli wymagają dużo od pracodawcy to powinni też dać tyle samo od siebie.
Spotykam się ostatnio tylko z pozytywnymi opiniami o firmie, więc zdecyduję się na aplikację do tej firmy :)
Zostaw swoją opinię o Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.) - Opole
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Dbam O Zdrowie (DOZ S.A.)