logo Atos IT Services Sp. z o.o.

Atos IT Services Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Atos IT Services Sp. z o.o.

IleWołać 2017-06-17 02:03
Ile można wołać na stanowisko programistyczne - juniorskie mając doświadczenie w Warszawskim oddziale? Da radę uzyskać 7-8k brutto?
Josef 2017-06-17 12:28
Salem alejkum,
Dobrze to słyszeć, też szukam nowej pracy jako senior DBA. A jak wygląda atmosfera pracy? W mojej obecnej firmie są z tym problemy, na każdym kroku ksenofobia, homofobia i ogólna nienawiść, ale na rozmowie z HR słyszałem, że Atos podobno stawia mocno na cultural diversity? Miło będzie w końcu pracować w normalnej firmie.
4
piotrek 2017-06-17 16:21
To świetnie trafiłeś, cultural diversity est tutaj ogromne, szcczególnie jeśli chodzi o afrykanerów którzy znają FR i chcą pracować za śmieszne stawki. Poza Polska Atos bardzo się otwiera też na Hindusów i Malezję oraz inne lokacje gdzie można otrzymać pracownika za miske ryżu.

Przygotuj się też, że mieszkańcy czarnego lądu często poza ojczystym jezykiem nie wiele wiecej wnoszą do pracy zespolu, a ktoś za nich robić i ich pilnować musi - zgadnij czyja to przeważnie rola?:)
1
marcin 2017-06-20 23:32
hej, jaka jest pensja ludzi z order desk? mam tam znajomych ale nie chcą się ujawniać...sasasa
Reset 2017-06-22 21:06
Chyba żartujesz. Na więcej jak 5 -5,5k brutto nie masz nawet co liczyć.

Dobra firma na start dla kogoś niezbyt ambitnego i niezbyt wymagającego. Ci bardziej ambitni odchodzą po roku lub dwóch. Raczej zatrudniają tanią siłę roboczą za grosze. O podwyżki ciężko ze względu na nieogarnięte HR i zwyczajne cięcie kosztów na projektach. Zaczynają walczyć o pracownika dopiero jak odchodzi i ma najczęściej ofertę rzędu 8k brutt, którą próbują przebić lekko wyższą stawką. Jedyny plus to zespoły, gdzie można trafić na fajnych ludzi.
2
Ania 2017-06-27 15:15
Nie ma przedziału wiekowego. Pracują zarówno studenci (chociaż ostatnio nawet licealistów przyjmują) jak i ludzie mający spore doświadczenie życiowe (60+). Wszystko zależy od tego na ile znasz język i na ile dasz radę z multitaskingiem.
Neopat 2017-06-28 13:40
Witam,
wie ktoś jak wyglądają zarobki na stanowisko Tour Manager w Atosie Bydgoszcz? Obecnie jestem na etapie rekrutacji ale nie otrzymałem na chwile obecną żadnych konkretów bo będzie to jakiś nowy projekt. Ktoś już tam pracuje na w/w stanowisku i może coś o tym powiedzieć?
Z góry dzięki za odp
dwerw 2017-06-28 22:16
jeśli masz już siwe wlosy na glowie lub chcesz je w krótkim czasie mieć to praca dla Ceibie.
2
Neopat 2017-06-29 12:13
Czyli? Możesz doprecyzować proszę?
Hmmm 2017-07-01 12:56
Coraz gorzej. Czasami nie przyznają premii, a teraz na stałe zabrali bonus do wakacji. Nie ma podwyżek. Tną koszty ile wlezie.
4
nn 2017-07-02 21:44
Obciążono mnie pracą ponad siły, wyniki od klienta były dobre, nawet bonus w postaci nowych kontraktów, niestety stres wyłaził ze mnie i efekt....zabrano mi premię, postawili dwóję, obsmarowali na appraisal i grożono zwolnieniem.... w podziękowaniu za nowe kontrakty....Poważnie...
3
Świeżak 2017-07-09 09:28
Niech mi proszę ktoś wytłumaczy na czym konkretnie polega w Atosie system 24/7 ? Chodzi mi czy trzeba w nocy siedzieć w firmie czy eksternistycznie?
piotrek 2017-07-09 15:56
A na czym polega system, ze sklep monopolowy jest otwarty 24/7? Tak, tutaj działa to identycznie.
Click 2017-07-10 03:47
Na czym polega praca w Atosie. Podobno to jest jedno wielkie call center informatyki. Jeden informatyk ma podobno pod soba 50 licealistow lub magistrow politologii Wykonukacych non stop ta sama prace co człowiek na produkcji. Duzo trzeba sie uczyc na kursie? Ileozna dostać na dzień dobry bez szkoły
3
Click Click 2017-07-12 20:43
Po filologii zarządzasz 50 technicznymi ludźmi i zarabiasz więcej niż oni :)
4
Swieżak 2017-07-16 12:56
Chodzi mi o to czy siedzisz w firmie czy jesteś online w domu (HomeOffice) ?
piotrek 2017-07-16 20:48
Na pracy zmianowej nie było HO, przynajmniej w zespole w ktorym pracowałem
ile zarabia sie na drugiej lini wsparcia 2017-07-18 14:15
ile zarabia sie na drugiej lini wsparcia ?
bimben 2017-07-20 21:25
http://wynagrodzenia-it.pl tutaj macie wiekszość pozycji w korpo z zarobkami ,serwis juz od 2 lat na rynku
piotrek 2017-07-24 14:32
I to od razu zostają koordynatorami, albo dostaja inne stołki do kierowania, choć doświadczenia w IT tyle że kot napłakał
1
Arkidoki 2017-07-24 14:56
szukam jakis inforamcji na temat zarobków itp ktoś moze coś ma , szukałem i znalałem tylko opinie na gowork i http://mojepobory.pl/atos/atos/ ktoś sie wypowie pozdrawiam
3
Kasia 2017-07-25 09:36
Witam,

Ile średnio zarabia się w Atosie na stanowisku Configration Manager/Analist?
Zastanawiam sie ile powiem krzyknąć :)
piotrek 2017-07-25 10:43
Krzyknij tyle na ile sie wyceniasz, a nie ile średnio dają...Tobie ma cena przede wszystkim pasować
Pracownik Atos były 2017-07-25 12:39
Omijaj jak ognia! Firma nie płaci. Byłem zatrudniony przez pośrednika w ATOS, Atos nie płacił temu pośrednikowi od miesięcy, w końcu pośrednik nie płacił mi, bo nie miał pieniędzy. Ze strony Atos zero wytłumaczenie, zwalali sprawę na porednika co było nieprawdą. Słyszałem już od wielu wielu osób, że problem z płatnością to tam norma, bo nie płącą aby podbijać sobie słupki zysku. OMIJAJ ATOS JAK MOŻESZ, na ryku jest tyle firm dobrych co poszukuje pracowników IT, nie marnuj tam czasu!
2
miłek 2017-07-27 19:38
Czy Atos daje pracownikom jakieś dodatki, bonusy, premie? Czy można liczyć na coś więcej poza podstawą?
Aga 2017-07-27 19:40
Czy ktoś wie ile się czeka na ostateczną decyzje w sprawie zatrudnienia ?
Bull 2017-07-27 19:44
Ile zarabia się na Business Continuity Coordinator??
ewa 2017-07-27 19:48
Hej, czy ktoś może napisać co to jest "pakiet relokacyjny", co dokładnie wchodzi w jego skład, jakie to pieniądze ?
Nick 2017-07-27 19:51
Witam. Jak długo czeka się na odpowiedź po rozmowie kwalifikacyjnej?
ed 2017-07-27 20:36
Jakie są zarobki na stanowisku Network Security Engineer? Nie wiem czy opłaca się myśleć o przeprowadzce..
Zbych 2017-07-29 13:03
Startował ktoś na akademię, przeszedł rozmowy i czeka na odpowiedź?
Magii 2017-07-29 13:06
Od czego zależy fakt, że do niektórych po rozmowie face2face odzwaniają już na drugi dzień z dobrą wiadomością, a inni czekają dwa tygodnie i dłużej za jakąkolwiek informacją???
pole 2017-07-29 13:13
Hey, jaka jest roznica miedzy 1st line supposupport engineer i support analyst? Sa jakies roznice w job description?
kinia 2017-07-29 13:34
w jakim jezyku złożyliscie aplikacje do firmy, wystarczy tylko w j. polskim czy równiez musi być przetłumaczona na angielski
śmieszek z 407 2017-08-01 18:40
engineer zdalnie instaluje sterowniki myszki (co takiego?) a analyst wystawia zlecenie dla engineera na instalację tej myszki. potwierdzone info
7
vegejazz 2017-08-06 21:03
witajcie, mam pytanie dotyczące pracy project managera (nie ukrywam, że wpływ ma na to m.in. możliwość pracy zdalnej), generalnie patrząc na wymagania tragedii nie ma, jeden słaby punkt to angielski oceniając siebie krytycznie bardziej stawiam na coś pomiędzy b1 a b2 a tutaj b2 must, warto startować? na jakie wynagrodzenie może liczyć project manager?
Atosowcembyłem 2017-08-12 09:26
Atos wzoruje się na artykule z 2015 o polskiej armii.
Polska armia w 1920 r.
143 generałów
990 000 żołnierzy
na jednego generała przypadało 6923 żołnierzy

Polska armia w 1939 r.
97 generałów
1 200 000 żołnierzy
na jednego generała przypadało 12371 żołnierzy

Wojsko Polskie teraz
119 generałów
99 778 żołnierzy
na jednego generała przypada 838 żołnierzy

Z czego pewno klasę mają jednostki specjalne.
W Atos jest podobnie nietechnicznych managerów (czytaj osób które nie rozwiążą problemu technicznego , a zarabiają dużo czyli są kosztem ) jest ogrom. Techniczny się z technicznym dogada, ale jak językowiec zacznie gadać o wykresach w excelu to będzie to trudne. Będąc klientem Atos za to że tak dużo rozwiązali ticketów . Duża ilość świadczy o tym , że moje IT jest teraz w rękach firmy , która nie radzi sobie, nie potrafi zrobić czegoś co uspokoi sytuację. To tak jak mieć zatrudnioną firmę ochroniarską i ciągle mieć okradany sklep.
11
Pimpin 2017-08-25 16:01
Ile moglbym się spodziewać na stanowisku konsultanta w wawie (przy 3 letnim doświadczeniu)?
Człowiek z liściem na głowie 2017-08-30 13:44
Zgadza się.
Zdecydowana większość kadry zarządzającej ma bardzo mgliste pojęcie o IT. Potrafią odpalić komputer, outlooka i excella gdzie skupiają się tylko na tabelkach i własnych profitach.
O podwyżkach możecie pomarzyć, premie? (uznaniowe, możesz stawać na rzęsach, ale koniec końców będzie taki, że obejdziesz się smakiem), benefity - śmiech na sali, MultiSport i raz jakiś czas dadzą z łaski bilet do kina. Szkolenia - jak zrobisz prywatnie to super, bo projektowo nie ma szans, chyba, że masz dobre plecy lub jesteś czyimś pupilkiem. Są pewne działy i grupy osób w tej firmie, w których wszystko odbywa się na tych zasadach.
12
Developer 2017-09-04 13:29
Atos nie polecam. Obiecują premię że będą za miesiąc mija pół roku gdzie powinna być już druga premia a tu cisza. Nikt nie ma odwagi powiedzieć że nie ma premii. Podwyżki - żart. Projekty padają bo najlepsi odchodzą. Pracowałem tam 3lata. Dawne AMG to była firma ale nawet najlepsza firmę można zepsuć przez zle decyzję. Ktoś naprawdę się musiał postarać.
2
JJ 2017-09-04 16:28
To co opisujesz nijak m się z prawdą. Premie są zawsze, raz tylko byla okrojona ze wzgledu na nie wykonanie targetu. Ja szczerze polecam ta firme przyszlym pracownikom, Podwyzki i szkolenia sa, ale dla ludzi ktorzy o IT pojecie mają, a nie znaja tylko jezyk i tickety przerzucaja.
ja chora bylam bo w Atos bylam 2017-09-04 20:41
jj to pewno manager i prawde prawi . Podwyzki sa, ale dla managerow. Szkolenia po co komu wiecej pracy pozniej za te same pieniadze.
4
Developer 2017-09-06 19:17
Proszę Cię ... Kto dostał premie za H2 2016…? Napewno nie developerzy ani Du ani testerzy.... Raz była okrojona a później nie było w ogóle pomimo że jedna Pani obiecala na spotkaniu ze w marcu będą. Szkolenia jakie? Ja nie przerzucałem papierków uwierz. Czemu już jak odchodziłem było pusto i czemu już nie ma najlepszych pracowników, czemu wszyscy odchodzą? Na pewno dlatego że firma jest godna polecenia ???????? wiem że trzeba bronić firmy w której się pracuję ale tylko jeżeli szacunek jest wzajemny.
1
śmieszek z 407 2017-09-12 12:45
niestety dobrze prawisz. nam tez obiecywali że w ogóle dadzą informację czy ona będzie i co?? CISZAAAAAAA bo nie ma Head'a który by podpisał papierki premiowe. Oczywko menażeria swoje dostała tylko dla murzynów którzy zasilają menażerię zbrakło. Norma w atosie od x czasu. Jak ktoś się dobrze wypowiada to chyba z drugiej spółki na otwartym akwarium albo z pokoju splendoru na 4p.
2
Były 2017-09-14 23:01
Unikajcie Network Operator with French, German, English
2
Screamel 2017-09-15 23:57
Dlaczego unikać?
2
IT guy 2017-09-19 08:06
Cześć,
Czy ktoś może mi odpowiedzieć czy w tej firmie są dyżury po godzinach? Jestem w trakcie rekrutacji i raz mówią trochę tak, raz nieco inaczej, jak z tym jest naprawdę?
tabakierka 2017-09-19 10:08
Jakieś opinie nt. akademii Atosa ? Ile % najlepszych biorą, czy można się czegoś ciekawego dowiedzieć, czy kończy się ona jakimś certyfikatem, czy ogólna strata czasu ?
Developer 2017-09-21 20:53
Są nocki na operatorce
humanista 2017-09-24 17:34
Jeśli idziesz jako Application Administrator to możesz po normalnych 8 godzinach pracy mieć dodatkowo dyżur pod telefonem resztę dnia jakby wpadały tickety do pilnego zrobienia. Nie wiem czy cokolwiek za to dodatkowo płacą.
Zostaw swoją opinię o Atos IT Services Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Atos IT Services Sp. z o.o.