brak logo

Ship Center

Ciechanów

Opinie o Ship Center

?? 2015-10-31 20:13
kryptoreklama wpis wyżej aż boli. nie wiem czy do właściciela/właścicielki dotrze to że reklamowanie się w ten sposób na każdym forum nie da szans na jakiś super rozwój. gdzie jesteście w gogle w porównaniu np. z epaką czy strefą paczki ( osobiście wysyłam w epaka ) i współpracuję z nimi od jakiegoś czasu. Co do drukowania nie mam rozeznania ale wpisując cokolwiek z drukowanych rzeczy w gogle wychodzą niższe ceny niż u was no a wy się nie pojawiacie na żadną skalę praktycznie.
jak rozumiem dajecie franczyzy i partnerstwa - ile musi za to zapłacić franczyzobiorca a ile mniej partner, bo rozumiem że chcecie pieniądze miesiąc w miesiąc. Na czym polega partnerska współpraca ?

pzdr
2
SebaMce 2015-11-02 10:18
Ship Center... 3 cwaniaczków siedzących w siedzibie w Katowicach, którym wydaje się, że są "Panami" świata, naciągają i wciągają ludzi we współpracę obiecując "dobrze prosperująca markę". Marki tak na prawdę nikt nie zna, więc gdzie ta rozpoznawalność o której tak mówicie ?? Oferują pomoc telefoniczną dla każdego franczyzobiorcy, tak na prawdę telefonu nie odbierają prawie nigdy, a jak już odbiorą to z pretensjami... Biznes rozwija się beznadziejnie, ludzie nie znają marki, ceny i rabaty też są niesamowicie słabe... Nie polecam nikomu, nie pakujcię się w takie szambo bo później niesamowicie ciężko z niego wyjść... Byłem głupi nie popełniajcie mojego błędu.
14
obiektywny 2015-11-18 08:32
Witajcie,
Tak czytam te opinię, i widzę że dużo ludzi chce wejść w interes za śmieszne kwoty i oczekiwać w 2 miesiące milionów, to tak zwane ,,czuby" bez zerowego doświadczania, śmieszy mnie fakt że po co biorą się za interes , jak nie mają o tym pojęcia. Przykładowo MC DOnald inwestycja na poziomie 2,5mln zł , zwrot min 10 -15 lat. Z tego co przejrzałem firmy, to dużo jest franczyz, ale np. Ship Center - jest tanią siecią, to nie wymagajcie bez pracy zwrotu w 2 miesiące, też prowadzę punkt kurierski co prawda innej sieci, i zawsze początki a tak na prawdę do 1 roku to trudny okres, ale to normalna sprawa. Jak ktoś jest pracowity to na wszystkim zarobi.
2
Masakra 2016-01-05 08:51
W całym internecie wpisy właścicieli z centrali i konkurencji. Czy może się ktoś wypowiedzieć, kto zdecydował się na współpracę. I darujcie sobie wpisy..." -To do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mówię wam... - A skąd wiesz? -Znajomy znajomego ma znajomego co kiedyś się prawie zdecydował... ale stwierdził że to do du..."
Ślązak 2016-01-10 00:19
Na śląsku na pewno nie warto!!! cwaniaczki jak ktoś napisał biorą wszystko dla siebie a sąsiednie miasta mają lipe wiem bo znajomi zamknęli szybko interes w Świętochłowicach. Wiele punktów się pozamykało a właściciele zostali z długami. Sama centrala przeniosła się na metraż piwnicy to świadczy że sami na siebie nie potrafią zarobić ale doją naiwniaków obiecując wysokie zyski. Nie bądź jednym z nich!
2
julia_wp 2016-02-14 10:45
Witam,
Czytając te opinie też zastanawiam się nad punktem kurierskim, nie koniecznie jestem zdecydowana na ShipCenter czy też Epakę, jednak w zasadzie biorę te dwie firmy pod uwagę, oferta bardzo podobna, też pół roku za darmo mają, inwestycja mniejsza w ShipCenter ale znowu Epaka więcej ma placówek, większa siec.. sama nie wiem. Jedyne co mnie przekenuje na ShipCenter to fakt iż w samej inwestycji nie otrzymuje tylko biurka , wagi i cenników jak to jest w Epace ale dużo wiecej sprzętu... mam nadzieję że podejmę dobrą dezycję, opinie są różne zarówno dla obu sieci, ale wiadomo, każdy ma swoją.
2
kacha19 2016-03-07 20:10
Witam; czytam twój wpis i zastanawiam sie czy sie zdecydowałas, ja rowniez mam dylemat!
Pandobrarada 2016-06-29 09:13
Strzeżcie się jak ognia! Są mili i przyjaźni dopóki nie podpisze się umowy i nie dostaną pieniędzy, potem to już du*a. Mają gdzieś Ciebie i radź se sam człowieku!
1
Norbert. 2016-06-29 20:47
Jak prowadzisz placówkę to napisz z jakiej jesteś - oczernianie nic nie da, akurat mam inne zdanie, mi zawsze pomagają , i robią wszystko aby było jak najlepiej.
1
Obiektywny 2 2016-08-01 11:36
Zwykli ściemniacze i naciągacze. Większość punktów, które dumnie widnieją u nich na mapce jest albo zamknięta, albo niedługo będzie. Na palcach jednej ręki można policzyć oddziały które jako-tako sobie radzą, większość zamyka się w pierwszym roku. Wszystkie koszty (opłaty wstępne, licencja, ceny sprzętów i usług np. strony oddziału) są w większości z palca wyssane, każdy punkt, w zależności od okresu kiedy się otwierał, ma inne koszty tych samych rzeczy (zazwyczaj wyższe). Panowie z Katowic patrzą, na ile z kim mogą sobie pozwolić i szukają jeleni. Zerwać z nimi kontakt nie jest łatwo, a kasę będą doić dopóki im się ryja od koryta nie odstawi. Pomijając fakt, że każde usługi, z wyjątkiem druku 3d (który wali amatorszczyzną w tym wykonaniu) jest zwykłym pośrednictwem. W zamian za idiotyczne pieniądze dostaje się "subkonta" do firm kurierskich i poligraficznych, a do reszty kontakt ze słabymi rabatami i warunkami. Marka to żadna, a jak ktoś chce wywalać 15-20 tyś, albo i więcej, to niech lepiej na własną rękę coś założy, bo tutaj zobaczy prędzej straty niż zyski.
4
marko 2016-09-19 15:34
Witam.Ogólnie jesli juz zapłacisz wszystkie formalności związane z otwarciem punktu, to liczysz tylko na siebie. Panowie tylko przypominaja o fakturach...maja średnią wiedzę,dodatkowo nie można im nic powiedziec negatywnego o cenach...ceny sie zmieniaja,na gorsze z reguły,brak okazywania nowych umow.
Pawel 2016-10-17 19:30
Ja osobiście przejrzałem wszystkie oferty konkurencji i skrupulatnie przeliczyć em wszystko uważam że ship center właśnie jako jedyna sieć nie ukrywa nic i skupiają się na rozwoju co bardzo widać bo spędziłem aż rok czasu aby zdecydować się na otwarcie punktu kurierskiej. Prowadzę dopiero ok 2 miesiące ale jak na razie jestem zadowolony.
gentel 2016-10-17 19:32
no jednak chyba się rozwijają, przecoeż patrz ile ogłoszeń wrzucli teraz do internetu że szukają właścicieli punktów kurierskich
sara 2017-02-17 23:16
i co z tego że szukaja??? zawsze znajdzie sie któs co skorzysta.Podobno stałe podwyżki,brak pokazywania umów.Ludzie z sieci narzekają...dzwoniłam do kilku punktów.
2
Karol 2017-03-04 15:50
Powinni się nazywać SHITcenter!
4
klient 2017-05-04 16:54
nadalam przesylke z rana w ship center, oplacilam podwojna staweke za expresowa przesylke po czym dzwonie o godz. 15.30 do Ship Cener i pytam co z moja przysylka czemu kurier nie przyjechal, a Pan do mnie (ze tak brzydko powiem) z mordą, ze on ma soje zycie, remont w domu i nie ma czasu zajac sie szukaniem mojej przesylki. Na koniec mowi ze sie spieszy i juz wychodzi z pracy po czym pytam; to do ktorej Pan pracuje? a Pan do nie: a co Pania to obchodzi ?? i wylaczyl tel
1
Florian 2017-05-13 09:18
Prowadzę pkt od 4 m-y. Na początku byli ok a teraz zero kontaktu z nimi- nie można się dodzwonic bo nie odbierają telefonów a i na meble nie odpowiadaja olewaja franczyzobiorca i doja tylko kasę. Żałuję że w to wszedłem. a ceny mają wyższe niż inni pośrednicy.
3
Ship Center 2017-05-26 14:14
Panie Florianie , jakiś naciągany ten Pana wpis:) Nie mamy żadnego Franczyzobiorcy o imieniu Florian.
Co do kontaktu, jest uruchomiona specjalna infolinia dla franczyzobiorców , która zawsze odpowiada w określonych godzinach przekazanych na początku współpracy.
Jeśli prowadzi Pan NASZĄ placówkę, to myślę iż trafniej było by użyć stwierdzenia, iż ceny MAMY wyższe niż inni pośrednicy...
Natomiast to też zupełnie mija się z prawdą. Proszę o sprawdzenie oferty na stronach pośredników

Proszę konkurencję nie dawanie takich wpisów, ponieważ kłamstwo ma zawsze krótkie nogi.
Zawsze można przecież wszystko sprawdzić:)

Pozdrawiamy
1
Ship Center 2017-05-26 14:19
Prosimy o informację w której placówce tak Panią potraktowali?
Dbamy o to aby nasi klienci były w pełni zadowoleni z naszych usług i takie sytuację jeśli miały miejsce powinny zostać zgłaszane na maila info@shipcenter.pl
Wyciągniemy odpowiednie konsekwencję od punktu który tak Panią potraktował.
Pozdrawiamy
1
Zostaw swoją opinię o Ship Center - Ciechanów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ship Center