brak logo

Ship Center

Ciechanów

Opinie o Ship Center

?? 2015-10-31 20:13:08
kryptoreklama wpis wyżej aż boli. nie wiem czy do właściciela/właścicielki dotrze to że reklamowanie się w ten sposób na każdym forum nie da szans na jakiś super rozwój. gdzie jesteście w gogle w porównaniu np. z epaką czy strefą paczki ( osobiście wysyłam w epaka ) i współpracuję z nimi od jakiegoś czasu. Co do drukowania nie mam rozeznania ale wpisując cokolwiek z drukowanych rzeczy w gogle wychodzą niższe ceny niż u was no a wy się nie pojawiacie na żadną skalę praktycznie.
jak rozumiem dajecie franczyzy i partnerstwa - ile musi za to zapłacić franczyzobiorca a ile mniej partner, bo rozumiem że chcecie pieniądze miesiąc w miesiąc. Na czym polega partnerska współpraca ?

pzdr
2
SebaMce 2015-11-02 10:18:59
Ship Center... 3 cwaniaczków siedzących w siedzibie w Katowicach, którym wydaje się, że są "Panami" świata, naciągają i wciągają ludzi we współpracę obiecując "dobrze prosperująca markę". Marki tak na prawdę nikt nie zna, więc gdzie ta rozpoznawalność o której tak mówicie ?? Oferują pomoc telefoniczną dla każdego franczyzobiorcy, tak na prawdę telefonu nie odbierają prawie nigdy, a jak już odbiorą to z pretensjami... Biznes rozwija się beznadziejnie, ludzie nie znają marki, ceny i rabaty też są niesamowicie słabe... Nie polecam nikomu, nie pakujcię się w takie szambo bo później niesamowicie ciężko z niego wyjść... Byłem głupi nie popełniajcie mojego błędu.
9
obiektywny 2015-11-18 08:32:55
Witajcie,
Tak czytam te opinię, i widzę że dużo ludzi chce wejść w interes za śmieszne kwoty i oczekiwać w 2 miesiące milionów, to tak zwane ,,czuby" bez zerowego doświadczania, śmieszy mnie fakt że po co biorą się za interes , jak nie mają o tym pojęcia. Przykładowo MC DOnald inwestycja na poziomie 2,5mln zł , zwrot min 10 -15 lat. Z tego co przejrzałem firmy, to dużo jest franczyz, ale np. Ship Center - jest tanią siecią, to nie wymagajcie bez pracy zwrotu w 2 miesiące, też prowadzę punkt kurierski co prawda innej sieci, i zawsze początki a tak na prawdę do 1 roku to trudny okres, ale to normalna sprawa. Jak ktoś jest pracowity to na wszystkim zarobi.
1
Masakra 2016-01-05 08:51:53
W całym internecie wpisy właścicieli z centrali i konkurencji. Czy może się ktoś wypowiedzieć, kto zdecydował się na współpracę. I darujcie sobie wpisy..." -To do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mówię wam... - A skąd wiesz? -Znajomy znajomego ma znajomego co kiedyś się prawie zdecydował... ale stwierdził że to do du..."
Ślązak 2016-01-10 00:19:25
Na śląsku na pewno nie warto!!! cwaniaczki jak ktoś napisał biorą wszystko dla siebie a sąsiednie miasta mają lipe wiem bo znajomi zamknęli szybko interes w Świętochłowicach. Wiele punktów się pozamykało a właściciele zostali z długami. Sama centrala przeniosła się na metraż piwnicy to świadczy że sami na siebie nie potrafią zarobić ale doją naiwniaków obiecując wysokie zyski. Nie bądź jednym z nich!
julia_wp 2016-02-14 10:45:52
Witam,
Czytając te opinie też zastanawiam się nad punktem kurierskim, nie koniecznie jestem zdecydowana na ShipCenter czy też Epakę, jednak w zasadzie biorę te dwie firmy pod uwagę, oferta bardzo podobna, też pół roku za darmo mają, inwestycja mniejsza w ShipCenter ale znowu Epaka więcej ma placówek, większa siec.. sama nie wiem. Jedyne co mnie przekenuje na ShipCenter to fakt iż w samej inwestycji nie otrzymuje tylko biurka , wagi i cenników jak to jest w Epace ale dużo wiecej sprzętu... mam nadzieję że podejmę dobrą dezycję, opinie są różne zarówno dla obu sieci, ale wiadomo, każdy ma swoją.
kacha19 2016-03-07 20:10:08
Witam; czytam twój wpis i zastanawiam sie czy sie zdecydowałas, ja rowniez mam dylemat!
Pandobrarada 2016-06-29 09:13:45
Strzeżcie się jak ognia! Są mili i przyjaźni dopóki nie podpisze się umowy i nie dostaną pieniędzy, potem to już du*a. Mają gdzieś Ciebie i radź se sam człowieku!
Norbert. 2016-06-29 20:47:59
Jak prowadzisz placówkę to napisz z jakiej jesteś - oczernianie nic nie da, akurat mam inne zdanie, mi zawsze pomagają , i robią wszystko aby było jak najlepiej.
Obiektywny 2 2016-08-01 11:36:26
Zwykli ściemniacze i naciągacze. Większość punktów, które dumnie widnieją u nich na mapce jest albo zamknięta, albo niedługo będzie. Na palcach jednej ręki można policzyć oddziały które jako-tako sobie radzą, większość zamyka się w pierwszym roku. Wszystkie koszty (opłaty wstępne, licencja, ceny sprzętów i usług np. strony oddziału) są w większości z palca wyssane, każdy punkt, w zależności od okresu kiedy się otwierał, ma inne koszty tych samych rzeczy (zazwyczaj wyższe). Panowie z Katowic patrzą, na ile z kim mogą sobie pozwolić i szukają jeleni. Zerwać z nimi kontakt nie jest łatwo, a kasę będą doić dopóki im się ryja od koryta nie odstawi. Pomijając fakt, że każde usługi, z wyjątkiem druku 3d (który wali amatorszczyzną w tym wykonaniu) jest zwykłym pośrednictwem. W zamian za idiotyczne pieniądze dostaje się "subkonta" do firm kurierskich i poligraficznych, a do reszty kontakt ze słabymi rabatami i warunkami. Marka to żadna, a jak ktoś chce wywalać 15-20 tyś, albo i więcej, to niech lepiej na własną rękę coś założy, bo tutaj zobaczy prędzej straty niż zyski.
1
marko 2016-09-19 15:34:32
Witam.Ogólnie jesli juz zapłacisz wszystkie formalności związane z otwarciem punktu, to liczysz tylko na siebie. Panowie tylko przypominaja o fakturach...maja średnią wiedzę,dodatkowo nie można im nic powiedziec negatywnego o cenach...ceny sie zmieniaja,na gorsze z reguły,brak okazywania nowych umow.
Pawel 2016-10-17 19:30:29
Ja osobiście przejrzałem wszystkie oferty konkurencji i skrupulatnie przeliczyć em wszystko uważam że ship center właśnie jako jedyna sieć nie ukrywa nic i skupiają się na rozwoju co bardzo widać bo spędziłem aż rok czasu aby zdecydować się na otwarcie punktu kurierskiej. Prowadzę dopiero ok 2 miesiące ale jak na razie jestem zadowolony.
gentel 2016-10-17 19:32:04
no jednak chyba się rozwijają, przecoeż patrz ile ogłoszeń wrzucli teraz do internetu że szukają właścicieli punktów kurierskich
Zostaw swoją opinię o Ship Center - Ciechanów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ship Center