logo eMediator.pl Sp. z o.o.

eMediator.pl Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o eMediator.pl Sp. z o.o.

Paula 2015-07-13 08:20:20
Miła atmosfera pracy, super ludzie, dużo szkoleń. Świetny pracodawca!
efka 2015-07-13 08:43:48
Świetna atmosfera, zgrany zespół, zmiany na plus, fajna kasa
Szymon 2015-07-13 21:51:07
Podejrzewam że pozytywne opinie wpisywane przez Pawła, Patrycję, Paulę i "efkę" zostały wpisane przez jedną osobę. Wpis Pawła i Patrycji dzieli niespełna dwie minuty! Przypadek? Zaś pomiędzy wpisem Patrycji i efki zaledwie 23 minuty. Przypadek??? Od pierwszego i ostatniego pozytywnego wpisu nie minęło nawet 12 godzin. Przypadek??? Na stronie UP widziałem wiele ogłoszeń tej firmy, ja zauważyłem jedynie oferty proponujące umowę śmieciową. Umowa śmieciowa to śmieciowe traktowanie pracownika. Być może się mylę, ale radziłbym ostrożnie podchodzić do tej firmy.
10
Informator 2015-07-15 12:52:57
eMediator sp. z o.o. (KRS 0000476840) = Porwetto finance polska
Wystarczy poczytać informacje w sieci...
2
Informator 2015-07-15 12:58:35
Inna sprawa, to bardzo mnie interesuje w jaki sposób zdobyli 2,1 tys polubień na FB.
Patrycja 2015-07-15 21:50:28
Ja pracuje na stanowisku konsultant telefoniczny. Jeżeli chodzi o godziny pracy to nie ma z tym problemu, można się dogadać. Sama jeszcze studiuję dziennie. Więc spokojnie możesz aplikować.
mmm 2015-07-28 11:21:25
Powiem tak. na początku szału ni ma, ale jeśli jest się zaangażowanym w to co się robi i posiada wiedzę przydatną firmie można szybko awansować bo zespół jest młody i nie ma "betonu" :)
efka 2015-08-05 14:16:23
Kamil - jako Konsultant telefoniczny i jest możliwość ustalania grafiku
Kalik 2015-11-03 06:09:37
Hej wszystkim, nie radziłbym iść do tej firmy, gdyż nie dotrzymują obietnic jakie składają. Najpierw wszystko do uzgodnienia a potem i tak nic z tego. Nie potrafią powiedzieć prawdę w oczy.
1
Ewa 2015-11-23 22:39:17
Trzymać się jak najdalej. To kolejna odsłona firmy Porwetto czy Ostatnia deska Ratunku. Niech was nie zmylą, te akcje typu "slachetna" paczka, czy powoływanie fundacji.
1
SylwiaW 2015-11-24 11:36:12
Dużo możesz zyskać, bardzo dużo...są możliwości, wystarczy tylko z nich korzystać, mieć czas i ochotę...
Ewa 2015-11-30 03:46:50
Korzystanie z tzw. firm oddłużających to najgorsze co może zrobić osoba zadłużona. Najczęściej zostają z dodatkowym długiem. Jest to żerowanie na ludzkiej tragedii.Obiecuje się takim ludziom cuda. Po podpisaniu umowy klient musi płacić, bez względu na rezultaty. Ofiarami najczęściej padają osoby najuboższe, najsłabiej wykształcone.
3
Cisza 2016-01-18 16:39:33
Omijać z daleka.
Po rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko PHP Developer i zadaniu zadzwonili do mnie z informacją że przeszedłem pomyślnie proces rekrutacyjny i mogę zaczynać pracę od 1 Lutego.
Poszedłem do HRu firmy w której obecnie pracuje poinformować o tym że odchodzę i po niecałym tygodniu dostałem informacje że oferta pracy jest już nieaktualna.
Może nawet lepiej wyszło, bo skoro takie cyrki robią jeszcze zanim człowiek zacznie pracować to nie chcę wiedzieć jak tam się faktycznie pracuje.
Niepoważna firma, nie polecam.
9
mała mi 2016-02-16 13:24:01
Atmosfera może i na początku była miła po pierwszych dwóch tygodniach pracy na stanowisku konsultanta ta owa miła atmosfera się diametralnie zmieniła. nie było już tak ciekawie i wesoło. zaczęły się zakazy nakazy ... aż w końcu doszło do tego że człowiek siedział po 13 godzin by mieć ich święty TARGET
Ja rozumiem że to jest kasa ale ludzie z umiarem to ma być praca a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wspominając o tym że soboty niedziele miały być wolne i nie były jeśli nie przyszedłeś w sobotę patrzeli na ciebie z góry ze nie chodzisz w weekend do pracy. Jeśli masz życie prywatne i idąc tam do firmy musisz liczyć się z tym że te życie prywatne stracisz w mgnieniu oka bo zmuszą cię siłą perswazji do siedzenia po 13 godzin dziennie i w weekendy po 10. A jak za szybko zaczniesz awansować jeden team leaderów zacznie pokazywać że nic nie znaczysz i będzie ci dogryzał. Mimo że jest tam papierek o nie stosowaniu mobbingu wobec innych. Niektórzy się po prostu do niego nie stosują. Fakt firma może i szybko się rozwija zauważcie że mają dużą "rotacje" a to ze względu na to że ludzie nie wytrzymują tam psychicznie
6
małami 2016-02-16 15:47:49
to tak nie działa. tam po prostu jest sztuczna atmosfera a jeśli chodzi o premie dostają ją pupilki kierownika a jest ich niewiele (15) nawet jeśli target masz a godziny się nie zgadzają nie dotniesz premii. pracowałam tam pare miesięcy więc doskonale wiem jak to działa. I wiem też że nie polecę tej firmy nikomu.
4
Dar 2016-02-20 17:47:33
Bardzo bardzo nie polecam. Praca podejrzana, atmosfera napięta i po zapytaniu Bartka czy dostane dokument upoważniający mnie do posługiwania się cudzymi numerami PESEL- w odpowiedzi dostałam rozmowę po godzinach pracy w której dowiedziałam się że jestem zwolniona. Najlepiej dla nich gdyby nikt nie zadawał pytań a przecież wypadałoby wiedzieć czemu zakładamy konta bankowe za pomocą PESEL ludziom których nigdy nie widzieliśmy na oczy. Przepracowałam tam 2 tygodnie, o pieniądze musiałam się upominać dobre dwa miesiące, byłam zbywana na wszelkie sposoby, Bartek miał tysiące wymówek dla których nie mogłam podpisać umowy wstecznej, łącznie z jego chorobami, księgowej, popsutymi drukarkami itd. Dziewczyny z którymi pracowałam- istny koszmar, puszczają discopolo i przechwalają się która bardziej się upiła poprzedniego weekendu. żenada
11
lalala 2016-02-22 09:14:27
Żenadą jet na pewno to co Dar napisała! Pracuję tu już długo i jestem bardzo zadowolona a jak ktoś nie umie pracowac i nie chcę, wymaga nie wiadomo czego a sam nie umie się zaklimatyzować wśród normalnych, wesołych ludzi to już niestey jego (jej) problem ...
1
eta 2016-02-26 21:30:44
Bo pracują tam w większości baaaardzo proste dziewczyny i upicie się w weekend jest szczytem ich ambicji ;)
2
lalala 2016-02-27 12:43:43
Uważam, że każda metoda na relaks w weekend i jest dobra i czy ktoś zabaluje mniej czy więcej to do pracy tak przyjdzie i to treźwy ... do tego odpręzony, zrelaksowany i z nową energią na nowy tydzień ... tego nikt w pracy nie neguje, często imprezuje się też razem, zespół jest tak zgrany ALE DAR NI BYŁA W STANIE TEGO ZROZUMIEĆ, więc nie dziwię się, że ktoś taki nie może zaklimatyzować się wśródnormalnych ludzi a muzyka DISCO POLO też porywa czasem do życia, poprawi nastrój i sluchania takich kawałków nie jest niczym złym,ale PANI DAR tego nie rozumie bo myśli, że jest nainteligentniejszą, najmądrzejszą istotą, która nie dorasta tym, którzy cenią sobie fajną i przyjazną amosferę w pracy! I nie pracują tu prości ludzie *dla takich są inne prace..) bo praca ta wymaga nieco intelektu, wiedzy, kompetencji i umiejętności pracy z ludźmi a to TY DAR jesteś na tyle prosta, że nie posiadasz takich umiejętności.
Erwin!!! 2016-02-27 23:09:40
Ludzie!!!!!!!! Pod żadnym pozorem nie róbcie czegoś co jest niezgodne z prawem, bo jeszcze do was przyjdzie prokurator.
1
nie polecam 2016-03-02 14:14:46
Nie polecam. Dziwne formy zatrudniania pracowników, niekompetentni przełożeni.
2
martaW 2016-03-02 17:55:29
Nie rozumiem co dziwnego widzisz w umowie zlecenie - to nie jest dziwna forma zatrudnienia. NIE POLECAM - nie wiem z jakiego jesteś czy byłeś działu, ale samo stwierdzenie nie polecam jest mega ogólne i nic nie wnosi. Pracuję w tej firmie i bardzo mi się podoba. Jestem po 5 letniej pracy w kopro i w stosunku do tego co się tam dzieje, jest bosko. I owszem spotkałam się z 1 niekompetentnym przełożonym, ale cała reszta jest ok. Naprawdę nie mogę narzekać
Ed 2016-03-17 19:14:31
Do Marta - to że np. pracując na umowie zlecenie skazujemy się na minimalną emeryturę, to że nie liczy się do stażu pracy, to że nie mamy prawa do płatnego urlopu i chorobowego. A przede wszystkim to że umowa zlecenie to nie forma stosunku pracy! W Gliwicach przy odrobinie chęci można bez problemu znaleźć pracę na umowę.
3
OlaKola 2016-03-18 12:14:06
A gdzie? W jakim Call Center?
sdr 2016-04-06 23:16:01
Nikomu nie polecam w pracy w tej pożal sie boże firmie !
Nie bede wymieniał z nazwiska pana który jest najwyżej ale to wszystko to jedno wielkie oszustwo.
4
seba 2016-04-06 23:18:25
Zgadzam sie z przedmówcą
Pracowałem kilka dni i naprawde jeśli chcesz miec spokojną przyszłość zastanów sie kilka razy zanim złozysz tam CV
3
zse 2016-04-10 22:32:37
Pracowałam w tej firmie i powiem tylko tyle jeżeli ktoś powiąże firmy działające wcześniej z emediatorem to będą niezłe jaja
2
Czajnik 2016-04-11 17:44:16
Radziłbym zachować powściągliwość w ferowaniu wyroków, gdyż można sobie narobić problemów, nawet mają słuszne intencje. Od tego jest prokuratura a potem sąd
Erwin 2016-04-11 23:20:48
MartoW- jeśli nie widzisz nic dziwnego w zatrudnianiu na umowach zleceniach, to mam nadzieję że się nie zdziwisz, gdy ZUS Ci wkrótce wyliczy emeryturę na poziomie 55 zł :)
1
tytus 2016-04-12 22:59:07
Kadra zarządzająca do wymiany !
2
Gościówa 2016-04-13 21:21:08
Powiem wam tak: Pracowałam na słuchawce w tej firmie. Z pewnością jest to jedno z lepszych call center jeśli chodzi o wybór godzin (elastyczność czasu pracy), nie ma tam ciśnienia (mobbingu), oczywiście są szkolenia......nie zawsze rady dają Tobie osoby kompetentne do tego (np. chudy chłopaczek z bródką który wygląda jakby w dniu Twojego szkolenia ukończył co dopiero 18 lat i gada Ci w jaki sposób masz rozmawiać z klientem....... trochę szkoda gadać jacy ludzie pracują z Panią kierownik..... natomiast atmosfera w pracy jest fajna, targety są do wyrobienia bez problemu. Problemy zaczynają się kiedy pytasz któregoś liderów lub kogoś z pokoju kierowniczego o umowę..... zapewniają Cię że jutro już będzie a ty czekasz 3 tygodnie żeby ją dostać;). Zdarzają się też problemy z kadrami, ponieważ np. u mnie wystąpiły błędy kadrowe związane z zatrudnieniem i rozwiązaniem umowy...pilnujcie sobie tego.....prawdopodobnie w tej firmie pracują też niekompetentne osoby które nie znają przepisów;) Ogólnie praca w miarę fajna dla osób które chcą sobie dorobić, nabyć doświadczenia w rozmawianiu z klientem i poprawnym wysławianiu się.
2
martaW 2016-04-21 16:34:41
@Gościówa - chudego chłopaczka z brodą już nie ma:( no mnie też grał na nerwach, jak czytał skrypt zamiast prowadzić szkolenie, bo czytać to ja potrafię i nie potrzebuję z tego szkolenia ....
martaW 2016-04-21 16:36:03
i stąd to ogłoszenie na coacha, które się wyświetla:)
1
gościu 2016-04-22 21:39:58
WITAM, TERAZ MOŻE JA SIE OPOWIEM NA TEMAT OWEJ FIRMY ... PRACOWAŁEM TAM BARDZO DŁUGO .... BAAAARDZO .... NOOO I PO TAK DŁUGIM CZASIE, ORAZ WŁOŻENU CALEGO SERCA W OWA FIRMA ... NA SAMYM KONCU DOSTAEM W PYSK ... POTRAKTOWALI MNIE JAK OSTATNIA SZMATE ... DLATEGO ODESZŁEM I WIEM, ZE TO BYŁO NAJLEPSZE ... DODAM ZE NIE PRACOWAŁEM NA SŁUCHAWCE .... BRAK MOŻLIWOŚCI ROOOOZWOJU .... CHCESZ PRACOWAC W NORMALNEJ FIRMIE ? TO NIE POOOOLECAM !!!! A NA KONIEC MAŁY DODATEK ; http://pressmania.pl/?p=26166 ;
4
lalala 2016-04-23 11:39:06
a może po prostu się nie sprawdziłeś ... i taka twoja reakcja ... wiele osób pracuje tu długo i baaardzo długo ... i nie odchodzą, dalej pracują, sa zadowloleni i się angażują :-)
xxx 2016-04-23 11:52:51
Czytając te opinie uważam, że pisza je tylko ci, którym zwyczajnie nie chciało się pracować, albo oczekiwali nie wiadomo czego nie mając jeszcze pojęcia o pracy zawodowej i tym jak jest w innych firmach. W tej firmie jest WSZYSTKO, bardzo dobra atmosfera, wzajemny szacunek, wspólne imprezy, wyjazdy integracyjne, nagrody i premie za zaangażowanie, więc oddawanie serca tej pracy NA PEWNO przynosi odpowiednin rezultat, wszystko zalezy tylko od ciebie, czy chcesz. Nie brakuje pomysłów na twój udział w rozwoju firmy jak też pomysłów na wspólne imprezy, wyjazdy. Zero mobbingu i dbanie o pracownika!
Roman 2016-04-23 22:21:00
Gościu- strona którą podajesz była już tu kilkukrotnie. Radca straszy sądami, więc lepiej odpuść sobie, a jeśli masz coś do powiedzenia to zgłoś to prokuraturze.
Mrówa 2016-04-24 17:55:36
co dokładnie masz na myśli? zastanawiałem się nad złożeniem CV własnie do call center, a jak wiadomo osoba w kadrze zarządzającej musza być odpowiednie osoby.
2
tytus 2016-04-27 00:38:16
Poczytaj Opinie wszędzie gdzie to możliwe ...
Zero pojęcia o zarzadzaniu, prowadzeniu firmy
1
Info 2016-04-29 15:35:46
xxx- takie kity pani P. czyli Kadrowo to proszę sobie w domu opowiadać. Nie ma niczego, a przede wszystkim nie ma tego co jest najważniejsze czyli umowy o pracę. Wyjazdami czy imprezami na emeryturę ani staż pracy sobie nie zapracuję.
xxx i lalala to ta sama osoba. Widać jak na początku tematu sami sobie wpisywali pozytywne opinie. Porponuję poczytać idiotyzmy jakie są wypisywane na stronie: http://ratujemycidupe.pl/category/uratowani/ jednego z klonów emediator.
4
HD 2016-06-13 16:06:18
To oszuści z porwetto. Żerują na krzywdzie ludzkiej, i nic nad to.
2
Erwin 2016-06-19 08:07:42
Buhahah:) Ten wpis ze stażem to sami sobie umieścili. Matko Boska, czy Wy macie ludzi za idiotów?
1
MKK 2016-07-09 19:28:49
Chodzi o to zapewne że oni sami sobie wystawiają pozytywne opinie. Staż w emediator to trochę szalony pomysł, choćby ze względu na brak umów o pracę. Po za tym poprzednia nazwa tej firmy to porwetto finance. W sieci można dowiedzieć się bardzo dużo złego...
2
Kam 2016-09-17 03:43:58
Potwierdzam co pisze mala mi. Również prosilam sie o wyplate a pracowalam jak w obozie po 11 godzin. Wykorzystuja ludzi i mydla im oczy. Prezesik Marcin Kokoszka lansuje sie na miliardera a to wszystko fikcja. Podobno firma ma mase długów.
Krucha 2016-09-20 12:33:04
A kto Ci kazał pracować po 11h?
i zgadzam się z "na oriencie" podawanie nazwisk na forum nie jest dobrym pomysłem.
SeSE 2016-09-21 20:51:35
Przecież każdy kto zechce to sprawdzi kto jest twórcą porwetto ( emediator) i jego klonów, oraz bardzo szybko znajdzie opinie "zadowolonych" klientów i artykuły na temat działalności tego bagna.
Były pracownik 2016-09-22 08:20:55
Emediator to pochodna Porwetto Finanse Polska, które reklamowało się jako "ostatnia deska ratunku" - zwana przez klientów "ostatnim gwoździem do trumny". Wiecie dlaczego zmienili nazwę, dlaczego się ulotnili? Bo do biura w Gliwicach wparował program UWAGA! Nakręcili piękny reportaż jak oszukują i naciągają ludzi. Z całego serca Was przed nimi przestrzegam.

Pracowałam tam 3 miesiące, miałam dostać umowę o pracę, a dostałam umowę zlecenie. Wyzysk - tak był od koordynatora. Dopiero jak go uświadomiłam tj. powiedziałam, że zgłoszę sprawę na policję i PIP to wyluzował i powiedział tak "dlaczego mówię takie brzydkie rzeczy, przecież się przyjaźnimy, jesteśmy zespołem".

Paweł - Partrycja - Paula - czy to przypadek, że tego samego dnia (różnica 2/3 minut) na forum ukazują się opisy "zadowolonych" i zachwalających firmę pracowników. Dzień później jest czwarty "pozytywny" komentarz?
5
p 2016-09-23 12:49:55
program nakręcili?
Bodzio 2016-09-26 11:27:27
Ela to pracownica emediator, te barany stosują takie niby inteligetne zagrywki. Jacy ludzie po studiach? Specjalnie piszą takie idiotyzmy by sprawić wrażenie normalnej firmy. Ela i Monika to te same osoby. Fajnie by było, gdyby były pokazywane adresy IP.
6
Am 2016-09-26 23:11:44
A ja tam uważam, że jeśli eMediator.pl Sp. z o.o zatrudnia w tym momencie, to trzeba powiadomić jak najwięcej znajomych, ogólnie praca tutaj jest całkiem w porządku, moim zdaniem naprawdę warto próbować
2
Zostaw swoją opinię o eMediator.pl Sp. z o.o. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie eMediator.pl Sp. z o.o.