logo DELCARGO Transport Międzynarodowy

DELCARGO Transport Międzynarodowy

Warszawa

Opinie o DELCARGO Transport Międzynarodowy

KIEROWCA 2014-09-19 17:50
ZGŁASZAJCIE DO INSPEKCJI TRANSPORTU DROGOWEGO!!!!!!
3
KIEROWCA 2014-09-19 17:59
Chętnie przyjdę na sprawę w sądzie w charakterze świadka.Jeżeli będzie taka potrzeba to piszcie na tej stronie termin i adres.Może znajdzie się ktoś jeszcze.
Były kierowca
2
byly driver 2014-09-22 11:17
ja rowniez chetnie opowiem przed sadem o pracy w firmie Delcargo. ( usunięte przez administratora )
1
grzegorz 2014-09-26 14:50
janek jestes kozak... zdrowia i pomyslnosci zycze
1
janek 2014-09-29 15:42
pisalismy nie raz ale zle komentarze zaraz zostaja usuniete, moze maja jakies ,,wtyki,, na tym portalu hehe
1
Jacek 2014-11-05 10:29
Nie warto tam iść do pracy.Gość wstawia ogłoszenie na gumtree.pl chyba od roku i nikt mu nie chce pracować.Jego oferta jest też w urzędzie pracy na ul.Ciołka w Warszawie.Już sam się zareklamował.
1
byly pracownik 2014-11-10 14:32
ogloszenia to juz kilka lat sa w internecie i w wyborczej, to chyba cos znnaczy jak taka mala firma prowadzi nabor caly czas :)ogolnie nie polecam pracy w tej firmie, duzo stresu,( usunięte przez administratora )
1
janek 2014-11-19 16:43
Waldek jak nie wierzysz to sie tam zatrudnij, wrocisz z trasy i uslyszysz ze spalanie za duze, ze zarysowales auto( chociaz rysa jest juz od miesiecy) i ze dostajesz 500 zł za kurs bo reszta poszla na pokrycie stratt i jeszcze pozew do sadu za wyssane z palca zarzuty, a co do stanowisk to na pewno szukaja kierowow( od kliku lat):)
2
bistro 2014-11-23 21:06
nie polecam tej firmy, rotacja ciągle bo po jednej trasie ludzie odchodzą. Obiecane dobre zarobki, kończy się podstawą i obcinaniem nawet za dzień nieobecności a to powinien być urlop. ( usunięte przez administratora )
2
łobuz bambo 2014-12-25 20:39
a więc wnioskuję z ostatniego wpisu że rotacja jest duża, to wedłuig mnie minus dla firmy ale jeszcze jakimś cudem nie zniechęca mnie do szukania u nich dobrej pracy. tylko czy w takim razie teraz będą jakiekolwiek miejsca pracy do wzięcia? może jednak się ktoś wykruszy bo święta i nowy rok... a ile za godzinę?
Burtus 2015-01-09 21:26
Myślę, że tutaj najistotniejsza byłaby opinia jakiegoś pracownika bądź byłego pracownika, który jasno stwierdziłby, że jest tak i tak. Poza tym jest nowy rok - nowe możliwości. Może coś w tym temacie się zmieni, wiadomo czy firma planuje jakieś zmiany na nowy rok i czego można się spodziewać w kwestii finansowej?
kierowca byly 2015-01-16 13:10
Sprawdzaicie zus
znajomy 2015-01-19 11:14
opinia skasowana standart mozna tego sie spodziewac ponawiam prosbe do pokrzywdzonych przez tą firme muj adres argo70@wp.pl zostawcie tez nr tel trzeba zakonczyc nierówną walke z ta firma skoro nie ma ona skrupułów by tak postępowac z kierowcami musimy razem to rozwiązac urzędowo tym bardziej ze mamay dowody w reku
1
poszkodowany 2015-01-23 12:28
szukam poszkodowanych przez tą firme arusi1@wp.pl
1
grzes 2015-01-30 16:48
Ta firma żeruje na kierowcach po miesiącu kierowcy odchodzą a szef zakłada większości kierowcom sprawy w sądzie o coś czego nie zrobili ,dość ze kierowca nie dostaje wypłaty to jeszcze musi się po sądach wluczyc prze z firmę( usunięte przez administratora )
zeus 2015-01-30 17:01
Pracowałem jakiś czas w tej firmie ale jak sprawdziłem ZUS to się bardzo zdziwiłem i zrezygnowałem z pracy nie poleca firmy strasznie ( usunięte przez administratora )
1
pracownik 2015-02-16 17:25
Na moje nieszczęście też trafilem do tej firmy ,wytrzymalem tylko do pierwszej wypłaty i odszedlem ,delkargo założyło mi sprawę w sądzie o spuznienie do klienta ,dość ze wypłaty nie dostałem, to jeszcze muszę się po sadach wluczyc
pracownik 2015-02-27 23:10
Również pracowałem w tej firmie przez krótki okres, nie polecam tej firmy nikomu.Kierowcy rezygnuja z pracy jak tylko uda im sie wrócić z trasy, spedytor musi posidać mocna psychike aby utrzymać sie do pierwszej "wypłaty"
poszkodowany 2015-03-03 11:20
miesiadz to i ja pracowałem w tej firmie jak dowiedziałem się co wyprawia ta firma i ze o kase tzeba się sadzic to odszedłem , po odejściu z pracy ta firma założyła mi sprawewe sadową o uszkodzenie samochodu ,którego nie uszkodziłem ,skończyło się to tak że nie dostałem kasy za prace i zmarnowałem dużo czasu na chodzenie po sądach
były pracownik 2015-03-09 12:59
Widze, ze nic sie nie zmienilo w firmie Delcargo, tez tam pracowalem i moge tylko potwierdzic to co widzimy wyzej, straszny stres, wlasciciel (usunięte przez administratora)
bylykierowca 2015-04-30 10:16
czesc kolega ja pracowalem v tej firmy i mam rozpravu na sondzie 9.09.2015. we WARSZSAWIE. Wienciej informaciji na emaile hurnyi.gabor@o2.pl albo tel.(usunięte przez administratora)
jacek 2015-06-15 09:43
Odpowiedz jest prosta Gaban... Czasami nie masz wyjscia, szukalem w miedzy czasie innej pracy ale o normalna firme bardzo ciezko. Czasami lepszy wrog znany niz ten nowy.Dlatego odradzam tym, ktorzy zamierzaja podjac prace w Delcargo
jacek 2015-08-28 10:42
@Fejm...Dobra atmosfera w pracy...Padlem i leze, szybko sie nie podniose. Jak tam jest dobra atmosfera to ja sie nadaje do baletu:)W zyciu nie pracowalem w firmie, w ktorej byla taka zla atmosfera. Chyba sam grzegorz pisal ten post
3
jacek 2015-09-04 17:44
wlasnie do mnie dzwonili szukaja juz daleko od bazy dobrze ze mam kolege z okolic warszawy to wystarczy nazwa firmy i wiem co grane tu nawet ukraincy uciekaja
3
pan rysiek 2015-11-14 18:48
prosze uwazac na tego pana ma sprwe wsadzie zgosilo si eduzo osub co nie yplacil pensjiteraz podajez ema firme w rembertowi to ejst ten sam pan z wesolej
1
Jan 2015-12-09 13:23
fff@ a gdzie takie bzdury slyszales? :) Powiedz to sie posmiejemy wspolnie///
gucio 2015-12-14 10:32
Witam cię walny. Pracuję w DELCARGO i nie słyszałem o benefitach świątecznych. Mało tego nikt ich nigdy w tej firmie nie widział więc nie wiem z kąt posiadasz takie informacje. A co do ofert pracy to są, jak najbardziej, bo mało kto wytrzymuje długo tą dobrą atmosferę jaka tu panuje.
3
zsiwiał w DELCARGO 2016-04-18 13:25
Do tych co nie wieżą w powyższe posty to niech dzwonia i ida tam pracowac(Bedziemy mieli ubaw po pachy jak wróci z kółka i napisze tu)... Pracowałem tam pewien czas i powiem ze mimo tego ,że uwielbiam być za kierownicą to nie wytrzymałem. Jak tylko wyjedziesz z bazy to jedziesz na stresie praktycznie do samego powrotu(chłopaki jeszcze sporo nie napisali, myślę ze nikt by w to nie uwierzył... Sam bym nie uwieżył jak bym tam nie pracował) PS
Za mojej krótkiej kadencji przewaliło sie ok 50-60 osób, po zjezdzie wszyscy rezygnowali..
3
Jelcyn 2016-04-21 15:18
Potwierdzam post kolegi co ,,zsiwiał w Delcargo,, Jesli ktos nie wierzy to niech sprobuje... Podziwiam ludzi, ktorzy wytrzymuja dluzej niz mieciac. Warto dodac, ze trzeba sie dobrze zakolegowac z magneto bo inaczej nie podolasz wymaganiom wodza :PPPPPP
2
Jelcyn 2016-05-09 12:00
do ytre... Ja nie mysle kolego, ze tak jest tylko wiem :) Pracowalem tam jakis czas. Przyczyna jest podejscie ,,cudownego Grzegorza,, czytaj szefa. Czlowiek nie ma szacunku nawet do wlasnej rodziny i do siebie a co dopiero mowic o obcych ludziach. Znerwicowany gamon, ktory tylko czeka jak Ci nie wyplacic kasy
1
Jelcyn 2016-05-09 12:01
do ytre... Ja nie mysle kolego, ze tak jest tylko wiem :) Pracowalem tam jakis czas. Przyczyna jest podejscie ,,cudownego Grzegorza,, czytaj szefa. Czlowiek nie ma szacunku nawet do wlasnej rodziny i do siebie a co dopiero mowic o obcych ludziach. Znerwicowany gamon, ktory tylko czeka jak Ci nie wyplacic kasy
6
sma 2016-06-06 11:22
czy mogę prosić jakis kontakt do Pana? Mam kilka pytań.. Firma Pana Grzegorza okazala sie bardzo niesolidna i mamy z nim trochę kłopotów teraz. Przydałaby się jakas opinia osoby "ze srodka".
ADAM 2016-09-02 17:46
Kierowcy kturzy przychodzà do tej firm dostaja do podpisania duzo dokumentow o odpowiedzialnosci za wszystko nawet za przeladowane ciezarowki Co jest w ten firme codziennoscia po podpisaniu tych documentow kierowca odchodzi z dlugamI ,biezcie do pzeczytania wszystkie papiery do domu nie podpisujcie nic tego dnia Co wyjazd , szef mowi ze jest ladune spuzniony szybko podpisac I tza szybko jehac wielu tak podpisuje a puzniej placze
1
ADAM 2016-09-02 17:47
Kierowcy kturzy przychodzà do tej firm dostaja do podpisania duzo dokumentow o odpowiedzialnosci za wszystko nawet za przeladowane ciezarowki Co jest w ten firme codziennoscia po podpisaniu tych documentow kierowca odchodzi z dlugamI ,biezcie do pzeczytania wszystkie papiery do domu nie podpisujcie nic tego dnia Co wyjazd , szef mowi ze jest ladune spuzniony szybko podpisac I tza szybko jehac wielu tak podpisuje a puzniej placze
3
ADAM 2016-09-02 17:59
CiekaWe czemu jeszcze ITD nie dobralo sie do tej firmy przeciez ta firm wieczorami bardzo duzo na rzepie jezdzi ,kierowcy sa zastraszani ,ze wiedza jakie piery podpisali I jak niebeda sie sluhac to bed a mieli powazne problemy finansowe , wiem bo sam tu jezdzilem
2
pytka 2016-09-26 12:45
witam
opinie kierowców już znam a czy wiecie może jak to wygląda na stanowisku spedytora bo widziałem ogłoszenie że szukają do pracy,
pytka 2016-09-26 12:45
witam
opinie kierowców już znam a czy wiecie może jak to wygląda na stanowisku spedytora bo widziałem ogłoszenie że szukają do pracy,
by 2016-09-26 22:16
Hej, ale jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? W końcu oprócz dobrej podstawy dorzucają jeszcze premie co znacznie ułątwia wykonywanie zadań.
1
Spedytor 2016-10-26 11:56
Witam
Pracowalem tam jako spedytor jakiś czas , szef czepia się do wszystkiego , nigdy nie dostałem umówionego wynagrodzenia. Bierzesz ladunki pod presja szefa choć z góry wiesz ze nie dojedziesz w terminie. później oczywiście tłumaczy się spedytor . ogolnie Chaos , non stop krzyk i wileka patologia.
szczególnie odradzam tego pracodawcę.
11
stresik 2016-11-07 21:35
Wszystkie opinnie ta fakt... Pracowalem tam jakis czas i na koniec mojej kadencji przeliczylismy z jedym kierowca ze przewalilo soe okolo 60 osob!!!! A to noe byl dlugi czas!!!! Chcesz zsiwiec ze stresu i nie otrzymac calej wyplaty i jescze przy zwolnieniu sie, miec sprawe w sadzie to cos dla ciebie...
9
Darek 2017-01-30 07:43
Dawno tu nic nie slychac, chyba ze firma juz nie dziala?
petr 2017-03-03 19:03
Je oceniać? Dla mnie pryyschla sprawę w sądzie
Maja 2017-03-17 15:33
Pracujesz w DELCARGO Transport Międzynarodowy? Chętnie dowiemy się więcej na temat obecnych warunków zatrudnienia. Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy?
Spedytor 2017-05-05 11:16
Witam

Omijajcie z daleka tę firme, Katastrofa.
Nigdy , przenigdy nie pracowalem w takim syfie.
5
Maja 2017-05-05 12:51
@Spedytor mógłbyś powiedzieć coś więcej? Co wpłynęło na Twoją opinię o firmie? Masz na myśli jakieś konkretne sytuacje?
spedytor 1 2017-08-10 11:32
witam pracowalem w firmie jakis czas jako spedytor i z calego serca odradzam. nie dostalem nigdy pelnej pensji. zawsze prezes ucinał mi za byle powod.
wiele razy byla sytuacja ze kierowca za 4 tygodnie pracy dostal tylko 10% pensji za to ze spoznil sie na jakis rozladunek w exporcie oczywiscie z winy szefa. Ogolnie katastrofa masakra , chora atmosfera, sprawy sądowe z kierowcami i bylymi pracownikami...
4
Ja 2017-08-10 16:50
Pracowałem tam jako spedytor , tylko dla ludzi o mocnych nerwach, ja na szczęście takie mam i chyba byłem jedyną osobą która nie była tam oszukana. Generalnie to ciężko uwierzyć, że można tak funkcjonować, koleś jedzie po bandzie po całości, nabiera ładunków jak mu pasuje, później zrzuca te które mu nie pasują, 80 % jest spóźnionych. Połowa firm nie chce mu dawać ładunków, jako spedytor przyzwyczaiłem się do odpowiedzi jak "wolałbym w rękach zanieść" :-) . W Szwajcarii cały czas robi przemyt, jak kierowca wpadnie to nawet nie chce mu pomóc, "niech walczy". Kierowcy są oszukiwani cały czas, odpowiedzialność za chore decyzje "szefa" są obciążani, jak jest jakiś problem to wychodzi z biura i brak sensownych decyzji. Oszukuje każdego pod byle pretekstem, np. mniejsza wypłata o 100zł, bo wziąłeś 1 dzień urlopu, mechanik dostał mniejszą wypłatę, bo coś ktoś gdzieś ukradł z auta i "w tym miesiącu tyle nie ma". Jak kierowcy się burzą to wzywa policję. Żaden kierowca nie jest nigdzie zgłoszony, ani we Francji, ani w Niemczech, presja żeby jeździli na magnesie, mają powiedziane że będą mieli za to płacone, później i tak nikt tej kasy nie dostaje pod byle pretekstem. Jak jest mniej kierowców to spedytorzy dostają bezpłatny urlop, jazda po całości, drze mordę od rana, nie wiadomo o co. Ustalone jest że ciężarówki mają jeździć za 1€ za km , jak czasem się zdarzy się że z jakiegoś rejonu trzeba wyjechać za 0,80€/km to robi aferę i wypomina w nieskończoność. Gostek ma tak poryty beret że na prawdę nie ma sensu robić sobie nadziej że jakoś to będzie...
5
Maja 2017-08-16 14:41
@Ja - piszesz, że nie zostałeś oszukany przez DELCARGO Transport Międzynarodowy - skąd zatem informacje o innych oszustwach? Czy możesz merytorycznie opisać warunki zatrudnienia na stanowisku spedytora? Te informacje będą pomocne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
Ja 2017-08-18 14:06
Maja, jeśli to co powyżej napisałem nie jest dla Ciebie merytoryczne, to wybacz, ale do bardziej łopatologicznego poziomu już nie chcę schodzić. Skoro tam pracowałem, a jest tam tylko jedno biuro, to siłą rzeczy widziałem i słyszałem co się dzieje, oraz miałem kontakt z oszukanymi osobami, co powinno być dla Ciebie oczywiste. Wielokrotnie była dyskusja żeby zaniżyć mi pobory pod wieloma pozorami, ale nieugięcie obstawałem przy swoim, a to też wynikało z tego że był uzależniony ode mnie, ponieważ inny spedytor się zwolnił. Nigdy nie usłyszy tam nikt słowa pochwały, natomiast krytyka często bezpodstawna to standard. Jeżeli lubisz merytoryczne argumenty, to tam ich nie uświadczysz nigdy. Masz ochotę trafić do zoo, to idź tam, ciekawe doświadczenie...
2
grzegomir 2017-08-24 15:37
Zdecydowanie potwierdzam slowa powyzej. Tragedia jest w tej firmie. Psychiatryk, a nie firma transportowa. Dziwne, ze to jeszcze istnieje. Ukraincy nie chca jezdzic wiec mozna sobie wyobrazic, Spedytorzy gnojeni na kazdym kroku za byle co. generalnie czlowiek dorobil sie na krzywdzie innych ludzi, Oszust!!!
3
Zostaw swoją opinię o DELCARGO Transport Międzynarodowy - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DELCARGO Transport Międzynarodowy