brak logo

QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.

Wrocław

Opinie o QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.

telmimor 2014-11-22 20:31:31
Qiagen we Wroclawiu ma złą opinię na rynku pracy. Brak kompetentnej i rzetelnej kadry zarządzającej, okropna atmosfera i brak mozliwości na awans. Chyba że po znajomości. Taka ma opinie takze nie polecałbym.
byla 2015-05-02 08:36:14
Czesc.
Jesli ktos nie ma pracy lub doswiadczenia, to firma jest dobra alternatywa.
Jesli jednak szukasz czegos na dluzej lub myslisz o pokonywaniu kolejnych szczebli rozwoju to nie jest to dobre miejsce. Wybrany model biznesowy - marna kadra zarzadzajaca rekrutuje ludzi, ktorzy nie moga jej zagrozic a jak ktos zapyta o mozliwosc rozwoju lub podwyzki to nie otrzyma merytorycznej odpowiedzi.
Ogolenie warunki pracy sa bardzo przyzwoite, niestety nie idzie za tym duzo wiecej. Bardzo duza rotacja, mozna przesledzic po ilosci ogloszen w internecie. Wiekszosc stanowisk kierowniczych obsadzili ludzie z HP i przeniesli to czego sie tam nauczyli lub czego nie nauczyli ;-)
ja pracowalam tam poltora roku i bylam jedna z najdluzej pracujacych. nie zalezy im na zatrzymywaniu ludzi tylko na rekrutacji nowych.
Wiele dziewczyn zachodzi w ciaze i w ten sposob odpoczywa od tej pracy ;-)
coz, swiat sie nie zawali i jutro tez wstanie slonce.
a to, ze firma wygrala konkurs na pracodawce w 2014 to cetrala w niemczech, tutaj przegralaby w przedbiegach.
4
ula 2015-06-01 17:18:14
dzisiaj mialam rozmowe co do socjala to jest benefit, multisport, karta w medicover, kursy jezykowe, wellness days. Ktos wie jakie tam sa widelki na HR specialist z 2 jezykami?
6
luzny 2015-07-07 20:40:14
co do socjalu to prawda. customer care na niemcy, jak nie teraz to zaraz bedzie nowa rekrutacja. wlasnie 2gi raz kompletnie wymienil sie caly zespol - w ciagu 2 lat!!!!. moze to zasluga kierownika, ktory dostal tutaj stanowisko kierownicze po tym jak zostal zwolniony z call centre.
no to jak ma byc w przelozonym oparcie i wsparcie. ale sa fajni ludzie.
tgb 2015-07-19 23:18:27
W jaki sposób sprawdzają język? Chodzi o to, że wiem mniej więcej, co potrafię powiedzieć/napisać, ale nie mam na to dokumentu, nauka własna i doświadczenie w stosowaniu języka w czasie wyjazdów zagranicznych. Czy ten język jest używany w zakresie, który wymagają w ogłoszeniach? Bo w niektórych BPO wymagania są na wyrost, zauważyłem już.
pracus 2016-01-21 15:10:42
Pracowalem prawie rok W Qiagen z czystym sercem musze przyznac, ze firma jest w porzadku. Opieka medyczna w Medicover, System Benefit, Multisport, wiele roznych ciekawych akcji zorganizowanych. Jesli tylko uda Wam sie dostac (co nie jest latwe) to nie zastanawiajacie sie, warto. Tak jak poprzednicy napisali, firma gdzie pracuja fachowcy o duzej wiedzy i co najwazniejsza w lepszej atmosferze nigdy wczesniej i pozniej nie pracowalem . DLa mnie to byl strzal w dziesiatke, dzieki temu czego sie nauczylem rozwijam sie w nowej firmie na kierowniczym stanowsku.
Polecam !
1
Kolo 2016-02-23 07:06:45
A jak mylicie jakie mniej więcej zarobki mogą oferować na stanowisko Specialist SCM & Customer Care Analytics (m/f)- nie wiem czy w ogole warto wyslać CV.
truskawka 2016-06-12 21:39:23
Pracuję w firmie już od jakiegoś czasu więc mogę się wypowiedzieć. Super firma- ja jestem bardzo zadowolona. Pensja zawsze na czas (czasem nawet wcześniej!), brak wielkiej korpo presji, umowa na czas nieokreślony po 3 miesiącach próbnych. Atmosfera zależy od zespołu ale ogólnie jest swobodna i przyjacielska. Nie zauważyłam wyścigu szczurów czy zawiści... Ale zarobki mogłyby być wyższe...
4
ona 2016-06-13 11:30:26
zastanawiam się, czy aplikować do nich i miałabym pytanie na jakie widełki można u nich liczyć w pracy z 2 językami obcymi ?
Misieł 2016-09-20 07:12:01
Pojawiło się ogłoszenie na Administrative Buyera...któryś raz w przeciągu 2 lat. Czemu jest taka rotacja n tym stanowisku?
marek 2016-09-20 10:33:10
Hej, a jaka u nich panuje atmosfera? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie QIAGEN BUSINESS SERVICES SP. Z O.O.