brak logo

BUDEX-BAU UG

Warszawa

Opinie o BUDEX-BAU UG

pracownik 2014-06-29 16:08:31
Firma Budex-bau ug

NIE POLECAM!!!!!

Przed wyjazdem do pracy obiecują atrakcyjne zarobki, mieszkanie, godziny i dni pracy (pon-pt, godz. 7-17 i sporadycznie sobotę), a na miejscu rzeczywistość jest inna...więcej godzin i dni pracy, a pieniędzy mniej, bo pracodawca uważa, że trzeba pracować tyle ile oni chcą, a pieniądze...mamy się cieszyć, że w ogóle jakieś dostaniemy. Masz robić 24 dni w miesiącu, jeśli będzie mniej to obcinają stawkę. Często pracuje się tam ponad ustalone godziny pracy, ale za to już się nie dostaje więcej pieniędzy ("najważniejsze są przecież potrzeby firmy"). Mieszkanie zapewniają, ale z cenami to różnie bywało...na początku było mówione, że 250euro/os za miesiąc, ale oczywiście cena wzrosła.
(usunięte przez administratora) Ogólnie nie polecam pracować u tej firmy. Stracicie tylko pieniądze na dojazd i nerwy.

(usunięte przez administratora)
Nie dajcie się zbajerować ich gadaniem, bo tylko to im dobrze wychodzi.
5
obserwator 2014-06-29 21:50:11
Na prace w budex bau trzeba mieć naprawde dużo pieniędzy, nie każdego stać aby praować w tej firmie, opłacając na własny koszt mieszkanie, prąd śmieci...(usunięte przez administratora)
3
Pracownik Ciesla 2014-07-24 15:41:59
Witam,

tez pracuje w tej Firmie i jak dotad nie mialem problemow ani z umowa
ani z wyplata wynagrodzenia. Co wiecej Firma gwrantuje pakiet ubezpieczenia socjalnego oraz pomaga przy zlozeniu wniosku na dodatek rodzinny na dzieci mieszkajace w polsce.

Uwazam ze ci trzej panowie solidnie wykonuja swoja prace i do tego jezeli ktos potrzebuje pomocy sa w stanie ja udzielic.


Panowie ktorzy usiluja skrytykowac Firme Budex to pewnie osoby ktore w drugim dniu po podjeciu pracy pobrali zaliczki ktore zamiast na bierzace wydatki przeznaczyli na konsumpcje alkoholu.

Wiekszosc panow ktorzy opisuja tutaj negatywnie ta firme ma problem z alkoholem i do tego maja sie za fachowcow ktorzy nie maja pojecia jak zmontowac szalunek, zlozyc zbrojenie badz postawic prosty mur.Zglaszajac sie do pracy jako ciesla, zbrojarz badz murarz trzeba miec pojecie o tym co sie robi. Panowie wychodza z zalozenia ze jezeli u siebie na wsi postawili sasiadowi kurnik to zasluguja na miano Inzyniera budowlanego. Niestety ale sa pewne normy wykonawcze ktore obowiazuja nawet w polsce. Jezeli ci akurat panowie potrzebujacy calego dnia na zlozenie szalunkow na slupa o wymiarach 30x30x280 cm maja czelnosc mowic o sumiennej pracy to naprawde zal mi pracodawcy ktory nastepny skusi sie na ich uslugi. Porazka. Zal mi was panowie. Niestety panowie nie na tym rzecz polega. Decydujac sie na prace za granica nalezy sie liczyc z tym ze trzeba sie wziac do pracy i sumiennie ja wykonac. Znam temat tej budowy na ktorej ci panowie opiniotworcy pracowali. Brak fachowosci i jakiegokolwiek pojecia o bodowie, ci Panowie ktorzy oczerniaja nie zasluguja nawet na stawke pomocnika poniewarz nie potrafia nawet posprzatac balaganu ktorego sie dopuscili na budowie.

2
Sumienny 2014-08-02 09:24:49
ciekawe dlaczego ludzie sa tacy naiwni ze nie powiedzial bym glupi.
czy w polsce jak wyjezdzaja z dziury zabitej dechami do warszawy czy gdziekolwiek indziej to tez im pracodawca w polsce zalatwia mieszkanie, meldunek, i inne sprawy urzedowe????

zastanowcie sie czego wymagacie... nalezaloby popatrzec na sumiennosc swojej pracy i na problemy alkoholowe wielu pracownikow ktorzy juz o 7.30 rano pociagaja wodeczke w szatni na budowie.

pracuje w tej firmie i nie mialem jeszcze zadnych problemow z wyplata badz z czym innym.

firma jest w miare solidna i trzyma sie swoich ustalen.

polecam .
pozdrawiam
2
NIE-PIJĄCY 2014-08-02 19:44:02
Człowieczku małej wiary, który piszesz takie głupoty.
Czy tu chodzi o meldunek, czy "inne sprawy urzędowe"? Skoro wyjeżdżasz z domu na tzw. DELEGACJĘ, pracodawca ma OBOWIĄZEK zagwarantować Ci lokum, gdzie będziesz przez czas wykonywanej pracy zamieszkiwał. Więc zanim następnym razem w ogóle cokolwiek odezwiesz się na ten temat, obeznaj się trochę w temacie.

A do pracy z "dziury zabitej dechami" nie wyjeżdżają sami pijacy. Wyjeżdżają też porządni ludzie, którzy chcą postawić swoją rodzinę w lepszych warunkach bytu. Ale jak widać pracodawcy w Polsce, jak i polscy pracodawcy za granicą przejmują Pańskie toki myślenia. Pracodawcy którzy na poważnie traktują swoją firmę nie pozwolą na to, by podwładnemu, który SUMIENNIE wykonuje swoją pracę,stała się krzywda.

Powtórzę więc jeszcze raz. Skoro nie znasz się na prawach i obowiązkach Pracodawcy/pracownika, nie odzywaj się, bardzo ładnie proszę.
Mam nadzieję, że wyraziłem się jasno.
Dziękuję.

Do KORBI:
Poszukaj lepiej gdzie indziej i posłuchaj się tych, którzy źle mówią o tej firmie. (usunięte przez administratora) Poszukaj jakiejś porządnej firmy, a jeśli znasz język, poszukaj u zagranicznych pracodawców.
Pozdrawiam.
2
michał 2014-08-09 18:01:40
witam czy ktoś ostatnio pracował w firmie budex-bau w karlsruhe przy budowie zajezdni tramwajowej proszę odpisać pozdrawiam
andrzej 2014-08-11 13:07:02
pracuje z ta Firma na tej budowie w karlsruhe od 10 Czerwca i jak dotad nie mialem zadnych problemow z platnosciami. Firma otrzymuje pieniadze o wykonawcy generalnego i zaraz na drugi dzien przyworza kase na budowe.

placa w miare regularna srednio co 2 tygodnie.

polecam.

solidna Firma i zleceniodawca.
kolega 2014-08-11 17:09:54
nie rozumiem dlaczego prosto w oczy kłamią mieliśmy tam wykonywać zlecenie ale po rozmowie byli zbyt mili dlatego jesteśmy z wami solidarni pozdrawiam
pracownik 2014-08-13 21:11:32
Ciekawe czemu administrator usunął część negatywnych i jednocześnie prawdziwych opinii na temat firmy. Po co w takim razie istnieje strona z opiniami o firmie ? Czy pracownicy, którzy chcą podjąć pracę w danej firmie mają tylko znać opinie samych szefów, którzy się po prostu bronią? Szefowie tej firmy chcą nadal naciągać ludzi na duże pieniądze, a oszukani pracownicy chcą tylko przestrzec innych przed stratą pieniędzy i czasu.
Nie warto pracować w tej firmie, ponieważ stracicie pieniądze. Nie zwracajcie nawet uwagi na te kilka dobrych opinii, ponieważ to szefostwo broni imienia swojej firmy. Ktoś w końcu musi pracować i zarabiać na ich rodziny i nowe samochody.
2
Sumienny 2014-08-15 08:14:11
Mysle ze Administrator uznal niektore opinie za wykraczajace poza zasady etyki.

niestety jeszcze raz powtarzam- pracuje dla tej firmy od Maja i jeszcze ani razu nie bylo problemow z pensjami.czasami zdarzylo sie ze wyplata byla jeden albo dwa dni spozniona ale to oczywiscie nie jest podstawa do oglaszania strajkow i szantazowania pracodawcy. Panowie ktorzy za nierobienie prawie niczego chcieliby otrzymac zlote gory powinni zostac w domu i korzystac z uslug urzedu pracy. mysle ze nieudolnosc tych osob przejawia sie tym ze nigdy chyba naprawde nie podjeli sie sumiennej pracy tylko skakali z firmy do firmy strarajac sie przy tym wyludzic wyplaty za marne wykazanie sie w tym ze sie potrafi pracowac. co niektorzy posuwaja sie nawet do innego nieodpowiedzialnego dzialania i opuszczajac powierzone im mieszkania zostawiaja je w katastrofalnym stanie. niszczac wyposazenie i zostawiajac stery smieci. czy tacy ludzie sa odpowiedzialni???? uwazam ze nie!!!! proba oczernienia tej firmy na tym portalu jest jednak nie skuteczna. bo sa tez jeszcze ludzie ktorzy sumiennie wykonuja powierzone im obowiazki i za takia wlasnie sumienna prace otrzymuja swoje ustalone wczesniej wynagrodzenie.

co tyczy sie wypowiedzi Kolega:

mam nadzieje czlowieku ze nie wiesz o czym mowisz.
czy to ze ktos jest mily to odrazu ma zle zamiary???
ludzie zastanowcie sie nad tym co wy wogole piszecie. takie stanowisko swiadczy tylko o waszej checi do pracy!!!!

na koniec chialbym tylko dodac ze warto z ta Firma wspolpracowac.

Pozdrawiam
Sumienny
pracownik 2014-08-16 21:26:07
Ciekawe jest tylko to, że wszyscy pracownicy zatrudnieni od maja odeszli z tej firmy i został tylko syn jednego z szefów i oni sami. Jedni odchodzą, a następnych już bajerują, żeby dalej ktoś dla nich pracował. I tak się kręci w tej firmie.
1
sumienny 2014-08-17 12:34:17
To sie czlowieku troche pomyliles bo jest nas kilku ktorzy sumiennie pracuja a nie Tak jak niektorzy co zbyt czesto zagladaja do kieliszka i za pijanstwo wylatuja z pracy. Zaden pracodawca nie bedzie tolerowal pijanstwa i nierobstwa...

Wasze bezsensowne opinie SA bezzasadne
Ktos kto nierobstwo i Alkohol ma w glowie nigdy nie bedzi sumiennie pracowal.

pracownik 2014-08-18 09:52:48
Sumienny (czyt. pracodawco) wasze bronienie się jest bezsensowne, cały czas mówicie, że pracownicy to nieroby i pijacy, a jakiego pijaka musieli pracownicy wozić? Już szefowie wiedzą kogo z was woziliśmy.

Pracownicy, którzy pracowali w tej firmie nie zostali zwolnieni tylko sami odeszli i dali jeszcze wypowiedzenie.
Ludzie i tak będą pewnie wyjeżdżać, ale szybko wrócą do Polski. Jeśli ma się jeszcze za co wrócić. Nikt wam nie odpuści tej kasy, na którą zapracował.

A na koniec idealne polskie przysłowie na szefostwa tej firmy:

"KTO POD KIM DOŁKI KOPIE, TEN SAM W NIE WPADA"
2
pracownik 2014-08-25 21:32:38
Witam, to wszystko prawda co ludzie piszą w tych komentarzach. Szefowie to naciągacze i nic więcej!!! Przepracowany miesiąc a wypłata jak za tydzień pracy. Ktoś wcześniej wspomniał o stronie internetowej i to prawda, zero wiarygodności. Nic tylko czekać aż sprawiedliwości stanie się zadość!!! Żeby Polak Polaka wykorzystywał i okradał?? Zero honoru dorabiając się na ludzkiej krzywdzie!!!
2
oszukany R 2014-08-30 16:30:38
Witam ci co piszą negatywne opinie o tej firmie to sama prawda, obiecują i na tym się kończy. Tych trzech niby szefów nie ma pojęcia o prowadzeniu firmy ani współpracy z ludzmi, zero pojęcia o budownictwie. Ta firma to BANKRUT- BAU. Ten co wystawia pozytywne opinie to jeden z szefów,albo wazeliniarz,dają śmieszne zaliczki 20 euro dla czterech na weekend,wszystkie samochody mają w leasing,groszem nie śmierdzą,odradzam współpracę z tą niby firmą sam zostałem oszukany jak i ponad 20 osób, jeśli chodzi o picie to nie prawda nie piją bo nie mają za co,nie mają za co jeść jeden drugiemu pożycza,każą brać kasę z domu 200 euro niby na początek a pózniej ludzie sami uciekają do innej firmy tak jak ja i wielu innych. Przyjmują byle kogo,złodzieja giną laptopy, telefony i jedzenie.To jest cała prawda o tej firmie,pozdrawiam oszukanych,a z oszustami spotkamy się w sądzie.
2
uuuuu 2014-09-01 18:54:02
ta firma i jej szefowie są bezmyślni , zaden z oszukanych nie odpuści im pieniędzy i w końcu doczekają się wyroku. tak jak oszukali mase ludzi w hamburgu tak i teraz w mannheim. oni jeszcze chyba nie są świadomi na co się porywają.
1
prawnik oszukanego 2014-09-16 20:48:18
Potrzebuje adres albo jakiś kontakt do tych panów bo mam pewne sprawy do wyjaśnienia które pomogą wszystkim oszukanym i zakończy się ta gra
1
oszukany ciesla 2014-09-18 11:24:51
podaj maila to ci wysle bo tu nie mozna Taki info wysylac. admin zablokuje
zyczliwy 2014-09-21 14:33:58
witam, wlasnie dzisiaj sie dowiedzialem ze ci panowie oglosili upadlosc firmy. podejrzewam ze juz nikt nie odzyska swoich pieniedzy. Pozdrawiam. i powodzenia zycze.
grzegorz 2014-09-23 18:06:19
tez bym chcial adres i dane tych panow
2
grzegorz 2014-09-23 18:08:56
grzegorzslas@wp.pl i zamierzam isc do sadu , ktos chetny pisac na meila
2
zyczliwy 2014-09-25 15:31:50
grzesiu a ja myslalem ze ty stoisz po ich stronie....
czyzby cie zawiedli???
1
grzegorz 2014-09-27 08:18:50
tak , wisza mi ponad 3000euro
1
robol budexu 2014-09-28 19:35:10
koledzy uwierzcie jednemu z wielu oszukanych w tej firmie. Cała ekipa z manheim z kwadratów nie dostała pieniędzy za sierpien o wrzesniu nie wspomne. Nikt nie pił ani nie odwalał lipy. 15 ukraińców też oszukali. Nawet nie mieli za co wrócić musieli pożyczać. Koledzy oszukani a jest nas bardzo wielu jesli macie jskies informacje dawajcie na maila racket77@wp.pl. Sami nie zrobimy nic musimy się zebrać a wpisy pozytywne to sami pisza. Oszukali w hamburgu, w manheim karlsruhe a ten co pisze ze od 10 czerwca pracuje i ma wyplate to chyba sie nacpał. Pozdrawiam i czekam na jakiś kontakt.
1
grzegorz 2014-09-29 10:13:35
Odp dla robol budexu sprawdz skrzynke mailową.
Dla reszty pokrzywdzonych też odpisze.
Pozdrawiam
1
GRZEGORZ 2014-10-02 15:47:56
;)KTOS DOSTAL WYPOWIEDZENIE . BO JA TAK TYLKO CO JA MAM Z TYM ZROBIC .....:):):)
byly pracownik 2014-10-06 08:35:48
Panowie.
dalej jezdza mercedesami smieja sie w twarz i zarabiaja dalej.
(usunięte przez administratora)
2
murarzzkwadratów 2014-10-06 18:48:51
Witam proszę o kontakt jak wyżej jestem za założeniem sprawy proszę o kontakt szymgo995@wp.pl pracowałem z ojcem są nam winni 3500 euro, jeśli ktoś poczynił jakies kroki prawne niech da znać oni oszukali mase ludzi powinni isć za to do więzienia, oni byli bezlitośni i my tak samo musimy im odpowiedzieć,
ciesla 2014-10-08 09:46:45
witaj
masz jakis namiar na adwokata bo tez chcialbym sie zglosic... mi tez wisza 2000 euro
grzegorz 2014-10-08 16:31:45
pisz na meila
grzegorz 2014-10-19 10:21:15
JA JUZ WSZYSTKO ZALATWILEM JAK CHCESZ PISz NA MEILA I PODAJ SWOJ NR TEL. OCZYWISCIE JAK CI ZALEŻY NA PIENIADZACH TO POWIEM CO I JAK , A JAK NIE TO NIE bo takich co tu pisza jest wilu a z tego co wiem to niewielu sie chce walczyc . FRAJERZY troche telefonow troche pism ale to sie trzeba przylozyc ale jak komus sie nie chce i nie ceni siebie to jego sprawa
1
ciesla 2014-11-24 09:51:22
Witam
Panowie to wszystko bez sensu jest. Nic nie otrzymamy i nikt nam nic juz nie zwroci.
Wzielem adwokata w niemczech i pokazalem mu wszystkie papiery zlozyl sprawe do sadu pracy jednak po pierwsze okazalo sie ze firma budex juz nie istnieje i oglosila upadlosc po drugie wypowiedzieli mi skutecznie umowe o prace na pismie i ja niedotrzymalem terminow zlozenie sprawy w sadzie wiec sad odrzucil moja sprawe. Po trzecie nie mozna wystapic przeciwko tym trzem oszusta gdyz jak wynika z dokumentow firmy jeden byl tylko prezesem drugi wspolnikiem a trzeci nie pojawil sie calkowicie w zadnych dokumentach. Firma upadla i mozemy tylko pisac zazalenie do Pana Boga bo w zaden sposob juz nic prawnie nie osiagniemy.
A szkoda....
Powodzenia zycze.
1
ciesla 2014-11-24 09:53:30
wydalem tylko 200 euro na adwokata i nic nie wskoralem
szkoda bylo moich pieniedzy...
pracownik 2014-12-02 20:19:15
Witam została tylko windykacja osobista
ciesla 2014-12-25 19:20:45
no niestety ale chyba raczej nic nie da bylem u jednego z panow w domu i zaraz za tydzien byla u mnie policja na przesluchaniu za to ze go nachodze... takze osobiesta windykacja nie wchodzi tez w gre...
pracownik 2015-01-20 19:24:16
(usunięte przez administratora)na mieście przez osoby trzecie
superbohater 2015-01-25 05:51:47
jak on ci skutecznie wypowiedzial umowe ja na wypowiedzeniu mialem tylko "wypowiadam panu umowe tego i tego dnia" to jest wypowiedzenie raczej kpina . nie jest napisane kto ci wypowida umowe na jakich zasadach nic innego jak papier toaletowy. a swiadectwo pracy ? a dokumenty o tym ile zarobiles ? kpina
ciesla 2015-01-25 11:55:42
no niestety.... adwokat mi powiedzial ze to w moim interesie bylo zeby to wypowiedzenie podwazyc. Niestety jest juz za pozno i w zadnym sadzie nic nie wskuram. Poprostu przespaismy wszyscy. 200 Euro tylko na adwokata wydalem i co. A panowie podobno znowu nowa firme zalozyli i dalej sobie lody kreca. bylem w mannheim i widzialem jednego tego pozal sie Boze inzyniera co po budowie latal a nie wiedzial jak sie szalunki sklada. taki dlugi z ojcem razem pracowal cz z tesciem. takze panowie dalismy im poprostu zarobic.
grzegorz 2015-03-01 08:29:07
no pewnie ze tak pan arek z tesciem i spolka ale wedle prawa dalej jestesmy zatrudnieni bo nikt nam wypowiedzenia nie dal ja przynajmniej nic im nie podpisalem a teraz wydostaje sie z dlugow i jak bede mial wolna kase to panu rysiowi wytocze sprawe cywilna i tyle mi zaplaci ze sie nie pozbiera
grzegorz 2015-03-01 08:36:17
ja tam pisze bez chowania sie za nickiem bo nic mi zrobic nie moga za to ze pisze prawde to ze sa w niemczech dalej tez wiem od swojego adwokata tylko ze teraz to juz inna firma bycmoze inny wlasciciel . daleko do niego niemam(rysiunia) i niezapomne mu tego. adres tez juz mam . pozatym rozliczacie sie teraz gdzie zarobki z niemczech"oczywiscie niema" to o jakim wypowiedzeniu umowy my mowimy dalej tam pracujemy a pieniarzki leca
grzegorz 2015-03-06 19:43:34
jeszcze raz napisze żadna firma zden czlowiek umowy mi nie wypowiedzial , umowe o prace z firma mam i chyba my wszyscy , potem jak juz bede wiedzial jak sie dobrac do nich to napisze . to ze emerytury z niemczech nie mamy to chyba oczywiste , bo nawet rozliczenia z tamtad niemamy , ja mysle ze pozew zbiorowy w polsce przeciwko rysiowi zalatwil by sprawe , ale moj e-meil znacie
grzegorz 2015-12-12 14:49:52
na koniec powiem tyle napisalem sie jak glupi , myslalem bog wieco ale jak chama spotkam a moze to byc prawdopodobne to tak mu przypier...... ze sie nogami zakryje pajac jeden
kwadratymannheim 2016-01-18 21:47:59
Dopiero niedawno wszedłem na te opinie i krew mnie zalewa jak piszą ze firma uczciwa. Rysiu i arek i Piotrek grubas przerobił wszystkich na kwadratach. Ja pracowałem w 2014 roku wiszą mi 2500 euro a na Facebooku ten młody tylko zdjęcia wstawia z wycieczek. Ci co robili na banku tez są przerobienia. I co ciekawe oszukali tez ludzi ze swojej okolicy. Jeśli ktoś wie czy może w końcu ktoś się za nich wziął to niech pisze. Ja mam na Kaszuby za daleko bo już dawno bym im połamal gnaty
PracownikzKwadratow 2016-05-13 23:34:17
Widze ze znowu zaczynaja, ciekawe ktory z tych pajacow podszywa sie pod wystawiajacego opinie? Alkoholik(grubas) Przykurcz (slepy) czy Zebaty? Jednym slowem unikac tej firmy. Nieuczciwi ludzie, oszusci wykolowali na duze pieniadze ponad 20 osob jak nie wiecej. Zaczynaja nowy sezon wiec zaczna sie ogłoszenia. Ostrzegam kazdego ktory chce albo zastanawia sie nad podjeciem pracy! Nie rob tego bo pozalujesz, zostaniesz oszukany, zostawia cie bez dachu nad glowa i bez grosza. Ludzie tacy jak oni powinni dostac dozywotni zakaz prowadzenia jakiejkolwiek dzialnosci. Pozdrawiam pana Piotrka J. Ryszarda B, i pana kierownika Arka takich jak was 3 to nie powinno nigdy nikogo zatrudnic, oszukalicie mase ludzie i znowu zaczynacie? Na koniec kazdy kto sie podejmie dla nich pracy zostanie oszukany powtarzam jak kros nie zrozumial to sa oszusci i naciagacze.
ciesla 2016-06-12 10:49:10
z tego co wiem to firma ma sie dobrze i dziala pod innym nazwiskiem...
ale funkcjonuje calkiem normalnie i placa moze nie tak duszo ale regularnie.
Murarz z kwadratow 2016-08-23 15:18:12
Widze ze moja ostatnia opinia zostala usunieta, zal patrzec co ten Pan sumienny pisze. Sumienny to pewnie jeden z trzech rzekomych szefow. Jeszcze raz radze z dala od nich.
Opisze wam pewien schemat jak ci Panowie dzialaja. Umawiaja sie na dzien wyplaty powiedzmy dzien x, przyjezdza nastepny wielki boss i mowi ze ma tylko jakas kwote bo uslyszal od drugiego ze ta osoba jedzie do Polski... I zostajecie moze z 200 euro w kieszeni za miesiac pracy. Pamietajcie jesli slyszycie obietnice od Ryszarda B. Piotra J lub Arka to nie ma to nic wspolnego z prawda, wydymaja was bez mydla, ich gowno obchodzi czy masz rodzine rachunki. Pozdrawiam pana sumiennego powiedz gdzie mozemy porozmawiac a chetnie sie do ciebie wybiore.
edrf 2016-08-24 10:09:28
na pewno u nich można zarobić dobrą stawke tutaj, bo jednak są na pewno premie dosyć spore no i zastnawiam się jak sparwa wygląda jeszcze "od kuchni".
Zostaw swoją opinię o BUDEX-BAU UG - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BUDEX-BAU UG