brak logo

Castelia s.c

Kraków

Opinie o Castelia s.c

mar 2013-06-18 13:12:52
Top jest najgorsza firma zarządzająca z jaką się spotkałem, nie robią NIC, zwodzą tylko , obgadują , skłócają ludzi między sobą. trzymajcie się od nich z daleka
5
Tren 2013-07-18 21:52:32
mar - 2013-06-18 13:12:52

Top jest najgorsza firma zarządzająca z jaką się spotkałem, nie robią NIC, zwodzą tylko , obgadują , skłócają ludzi między sobą. trzymajcie się od nich z daleka
Zgadzam się z poprzednikiem. Nowoczesne zarządzanie nieruchomościami w ich przypadku to jakiś ŻART. nie robią kompletnie NIC, już nei jedno osiedle zmienia ich na inną firmę. NIE RADZĘ.
3
Jaelka 2013-12-21 17:55:37
A ja tam jestem zadowolona. Prawda jest taka, że ludzie nie mają pojęcia o niczym i od zarządcy wymagają wszystkiego. Patrzcie co kupujecie. Ja kupiłam i żałuję ale pretensje mogę mieć tylko do siebie a nie do zarządcy. Ogólnie zarządca ok, miłe panie, duża wiedza....do poprawy - lokalizacja biura bo do wizyt nie zachęca.
7
Alek 2014-05-05 13:39:00
Polecam zmienić tego zarządce jak najszybciej, mają bałagan w dokumentacji, stoją zawsze po stronie dewelopera a nie mieszkańców, którzy im płacą....
3
Jola 2014-05-25 21:04:41
No to bardzo ciekawe skoro na mojej nieruchomości mamy dwie sprawy w toku pko deweloperowi i wszystko przygotowywał Zarządca (Zarząd bo mamy powierzony), wcześniejsza o kasę zakończyła się sukcesem....porządek mają przynajmniej w biurze które nas obsługuje, a Panie bardzo miłe i pomocne. No ale wszystkich się nie zadowoli......
6
piotrek 2014-11-08 15:52:02
MAM kontakt z zarządcą i powiem szczerze : mało kto jest z wszystkiego zadowolony " stańcie kiedyś czołem z grupą około 100-150 osób i słuchajcie ich problemów , ocen , i opinii " później po spotkaniu bądźcie najlepszymi zarządcami , jak każdy mi znany dotychczas zarządca robią ile mogą , zapier..... żeby wszystkim się zając i dotrzymać terminów spotkań w sprawach uchwał i innych , wiadomo można powiedzieć ZA TO K..WA IM PŁACIMY , tak ale nie zdajemy sobie sprawy ile czasu potrzeba aby znaleźć porządnych wykonawców na obiekty , ile się trzeba nagonić aby terminy były dopasowane z innymi pracami , tonie jest byle co dlatego TE BAŁWANY CO WYPISUJĄ TE OPINIE NEGATYWNE NIECH SAMI ZARZĄDZAĆ ZACZNĄ A NIE (usunięte przez administratora) TAKICH GŁUPOT, TAK JAK NA WESELU ZAWSZE ZNAJDZIE SIĘ TAKA OSOBA CO SOS NIE TEN , ROLADA (usunięte przez administratora)I MOZE NAWET ORKIESTRA ZA GLOSNO GRA LUB MOGŁA BYĆ INNA , NAPRAWDĘ STANĄC PRZED OBLICZEM TYLU OSÓB I WYSŁUCHAĆ , POŻNIEJ JAKOŚ PRÓBOWAĆ LUB CALKOWICIE SPROSTAĆ POTRZEBOM TO WIELKA SZTUKA , NIE JEDEN Z WAS NIE POTRAFI SAM PORZĄDNIE DUPY WYTRZEĆ A NA INNYCH GADA I WYRZUCA BŁĘDY , TO TYLE NIE CHCE MI SIE JUŻ PISAĆ
5
Michał N. 2014-12-22 22:53:15
Prawda jest taka, że nie każdemu się dogodzi. Każdy ma prawo do przekazania swojej opinii. Ludzie są i będą roszczeniowi a czasami niestety sami są sobie winni bo jaka jest wina zarządcy że ktoś kupił mieszkanie na beznadziejnie wykonanym osiedlu? Panie w Katowicach bardzo miłe, szczególnie jedna Pani brunetka z długimi włosami :-) ma dużą wiedzę, zawsze jest uśmiechnięta, pomocna. Niestety jak już się przekonałem czasami chcą załatwić coś po swojemu jednak centrala blokuje, tutaj jest problem.....lepiej tam nie dzwonić jak biuro w Katowicach niedostępne bo nawet nie wiadomo gdzie się człowiek dodzwonił, nikt się nie przedstawia, nie wiadomo czy to bar mleczny czy inna instytucja a spychologia rządzi centralą tej firmy. To na pewno do poprawy. Sprawy w sądzie prowadzą ok, przygotowują, współpracują, pomagają właścicielom choć oni wymagają że wszystko wszyscy za nich załatwią...... trochę przykro że nikt im nawet za to nie powie dziękuje z czystej rzyczliwości. Pozdrawiam i polecam.
5
Klient 2015-04-29 05:30:59
Zgroza z daleka od Castelii, nie maja pojęcia co robią, tracą klienta po kliencie . Fałszywi ludzie, gdyby byli w porządku 100 ludzi by ich nie przerażało. Korzystamy teraz z i
Usług innej firmy zarządzającej i nie ma takich problemów jak z nimi. Pozdrawiam
2
Klient 2015-05-12 14:01:53
Jednym słowem: Tragedia...
2
Wojtek 2015-06-04 17:03:38
Tragedią jest posiadanie starego typu zarządcy, który to podpisuje na wszystko umowy bez konkursu ofert, windykacji nie robi tylko każe płacić windykatorom i wymyśla inne bzdury rodem z PRLu. Nowi też nie są wielcy ale lepsi bo mają świeże i inne pomysły. w naszej Wspólnocie dokonaliśmy zmiany na stary konglomerat zajmujący się kamienicami to dopiero jest masakra. Prawdą jest że Castelia nie działała wspaniale, popełniają błędy jak każdy ale mając porównanie o niebo lepiej od naszego obecnego wodza, który nie ma pojęcia co robić jak wynika problem podstawowy. Internet stanowi wspaniałe źródło wiedzy, dopóki ktoś złośliwy nie dorwie się do klawiatury i zacznie bluzgać ze złości jak wyżej widać. Nie wszystkim się dogodzi w tej sam sposób moi Państwo, proszę o tym pamiętać. Ja mimo tego, że nie byłem zadowolony z ich pracy mogę polecić i to szczerze. Po roku z nowym zarządcą mając porównanie twierdzę że popełniliśmy błąd ale pretensje możemy mieć tylko do siebie. Zresztą ostatnio miałem możliwość uczestniczyć w zebraniu w imieniu córki na którym odwoływana była Castelia z Katowic, szczerze to żenujące było zachowanie ludzi w nim uczestniczących. Rada uparła się, przyszła żeby znajomkowi dać zarobić, uwierzyła deweloperowi że to tamto no i bluzgała ile płuca dały. Szkoda tylko że ucierpią na tym pozostali, no ale cóż ich wybór. Ja wyszedłem i odmówiłem głosu bo do cyrku chodzi się jak się jest małym dzieckiem. Miłego dnia wszystkim i życzę rozwagi przy robieniu zwrotów o 360 stopni.
3
Wspolnota 2015-06-29 15:07:36
Witam serdecznie ,chciała bym dodać negatywna opinie na temat zarządzania , od trzech miesięcy wynajmuje lokal i nie moge sie doprosić faktury nie znam kwoty jaka będę płacić wiec jestem w stresie panie od 2 miesięcy każą mi czekac dramat, wybieram sie do prawnika ponieważ robią sobie jaja pani PAulina nie jest osoba kompetentna zeby dać numer do pani Basi ,która od dwóch miesięcy oblicza ,idzie mi czwarty czynsz
3
opinia 2015-10-29 17:19:49
Ta firma to złodzieje - oszuści - kombinatorzy i nieudacznicy.
Same sprawy sądowe - z tego żyją. chcecie popaść w długi
mieć problemy z Sądem to tylko do Castelii. Niekompetencja
zero znajomości przepisów, tylko aby doić kasę wspólnoty.
Pozbyć się tych nędzników jest ciężko bo sa przyspawani do
wspólnot. Jak najdalej od tych ludzi. Rozsyłać gdzie się da.
Te pozyctywne opinie tutaj to od opłacanych ludzi z Castelii,
tak to wygląda.Fałszywi ludzie,
2
negatyw 2015-10-29 17:23:03
Poczytajcie forum o tych oszustach Castelii
(usunięte przez administratora).> Takich zapisów jest cała masa. Złodzieje i kombinatorzy. Uciekać bo was przerżną na grubą kasę, tak jak u nas w Katowicach. Do tego sprawa jedna za drugą sądowa,
zero wiedzy, tylko kasa i okradanie wspólnot
3
odpowiedz 2015-10-29 17:48:23
zgadzam sie całkowicie. oszusci jakich malo
2
nowy mieszkaniec 2015-10-29 19:22:30
właśnie czytam i przecieram oczy. Własnie mamy tego zarządcę w Krakowie. Na dodatek mamy zebranie we wspólnocie za jakiś czas, a z tego co mówią niektórzy mieszkańcy to ta firma ma we wspólnotach "swoich" ludzi, którzy ich forują w zamian oni opłacają im czynsze i dają w łapę.
1
Daniel K. 2016-01-25 11:50:41
Ale bzdury piszecie, gdyby ktoś ukradł środki finansowe dawno wylądowałby ze sprawą w sądzie a oni żadnej nie mają. No ale internet wszystko anonimowo przyjmie....
2
Amelia 2016-01-31 16:25:15
Dokładnie, myślicie że tak łatwo kasę zabrać i nic, cisza....? Pierdoły piszecie żeby tylko opinie zepsuć, a i tak widzę że musiała je napisać jedna osoba z uwagi na czas wpisów. Poza tym jak czytałam wyżej, rzeczywiście nie są idealni ale przynajmniej się starają pomagać i działać. Każdy zarządca ma plusy i minusy ale przyznam, że większych bzdur jak wyżej nie czytałam. Poza tym starają się jak mogą, na naszej Wspólnocie wynegocjowali obniżkę taryfy dla ciepła mimo że wcześniej się nie dało, zrobili optymalizację planu gospodarczego i mamy złotówke taniej na m2. To się nazywa zarządzanie drodzy internauci i wredna konkurencjo. Och ludzie ludzie zastanówcie się zanim coś napiszecie, ja stawiam plusik mimo że mają kilka słabych punktów.
4
Loko 2016-04-19 19:37:15
Polecam tego zarządcę. W porównaniu z innymi jest dobrze. Co do wypowiedzi wyżej jak ktoś dobrze zauważył internet przyjmie wszystko i jest anonimowy.
2
Piotr 2016-04-28 20:17:45
Ukraść tak szybko się da,Ale ktoś kontrolował koszty ,które nam wlepiają,Przeglądnijcie faktury, to włos się jeży.Mają bałagan.Ale żeby to zobaczyć to trzeba mieć pojęcie o zarządzaniu.Wciskają właścicielom ciemnotę.Na ogół młodzi właściciele są zajęci i nad tym się nie zastanawiają. Ale naprawdę z nimi jest horor.. Obniżka gazu jest z Urzędu, żadna ich zasługa..Tak potafią przypisywać sobie zasługi. Ale od przejećia budynku,zaraz proponują pieniądze zarządowi.No i co ?? maja popleczników.
1
Jan 1976 2016-10-07 09:57:59
Prawda !!! Zaraz po przejęciu budynku proponują wynagrodzenie dla zarządu wspólnoty i dalej hulaj dusza - piekła nie ma ! Mają zarząd za sobą, który niczego nie kontroluje bo na niczym się nie zna. Bałagan w dokumentach, faktury w różnych teczkach i miejscach, zamiast w jednym segregatorze dla 1-go budynku. Księgowość nie wiadomo gdzie. Panie miłe dopóki nie zechce się ich kontrolować. Brak znajomości podstawowych praw właścicieli m.in do kontroli i dostępu do pełnej dokumentacji (umowy, faktury). Spróbujcie to się przekonacie !
1
anna 2016-10-09 15:32:02
Każdy ma swój system pracy @Jan 1976 to, że faktury nie są poukładane nie musi świadczyć o tym, że są w nich błędy! Piszesz sami się przekonajcie jak bym chciała się przekonać ale od wewnątrz jak to naprawdę wygląda bo coś nie chce wierzyć mi się w to co wy piszecie
Piotr.Franciszkańskie 2016-12-02 11:16:18
Czy koś z Franciszkańskiego może podać konkretne przykłady pozytywnej lub negatywnej współpracy z Firmą Castelia. To osiedle dopiero powstaje więc informacje takie mogą się przydać dla przyszłych mieszkańców.
Zostaw swoją opinię o Castelia s.c - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Castelia s.c