brak logo

FedEx

Łódź

Opinie o FedEx

FedeX 2014-10-07 16:47
Opek Sp. z o.o., część FedEx Express Adres: Ulica Rokicińska 156, 92-412 Łódź <-
Praca na umowę zlecenie dla osób które lubią dźwigać naprawdę ciężkie i poważne ciężary i mają solidną kondycję. Nie przesadzę że Pudzianowskiemu by weszło w kość ! Czasem można też zatrudnić się na wózki widłowe (trochę lżej) chociaż jeździsz na stojąco cały czas. Sortownia paczek, tiry z całej Polski zwożą paczki, tutaj są sortowane i rozdzielane na poszczególne miasta/regiony w Polsce. Nie można mieć przy sobie telefonu, nawet zegarka. W miesiącach jesienno ziomowych ubieraj się naprawdę ciepło !
6
kristofwar 2014-12-30 05:02
Nie polecam pracy jako kurier
16
Pracownik a nie niewolnik 2015-04-08 17:37
Typowy ( usunięte przez administratora ) jakich przybywa w ostatnich latach na terenie łodzi.
Szukają do sortowania listów i paczek- a tak naprawdę, to listów jest około 1% a reszta to paczki, gdzie większość przekracza 30-40 kg. Non stop przez 8h dzwigania z jedną przerwą 15 min, odliczaną przy pomocy stopera. Przepisy BHP tam nie istnieją, chyba, że Audyt się pojawia. To nawet rękawiczki bez dziur dostaniesz podczas kontroli i miejsca do poruszania się w wyznaczonym terenie nie są zastawione paletami.
Jeżeli nie masz ambicji, zarabianie najniższej średniej krajowej Ci wystacza, lubisz być przez przełożonego poniżany i mieszany z błotem to właśnie praca dla Ciebie.
Ostatnio jak zamawiałem produkt w e-sklepie to sprawdziłem czy przypadkiem moja paczka nie będzie przechodziła przez FeDex, bo mimo, że na etykiecie szkło to by była rzucana min kilkanaście razy, bo na to się nie zwraca uwagi. Towar jest na samochody dopychany i nie ważne, że inne paczki są uszkadzane. Towaru jest na 1,5 TIRa, a musi wejść na jeden- bo to oszczędność, a klient ma zawsze prawo reklamować uszkodzoną paczkę.
NIE POLECAM tej firmy do pracy !!
Kwestia czasu jak sami Ukraińcy będą tylko tam pracować za 7 zł, bo dla niech to spora kasa, mimo, że to typowy obóz pracy.
9
Łukasz 2015-04-28 13:57
Popieram "pracownik a nie niewolnik". Przełożeni nie zwracają uwagi na to czy się daje radę czy nie. paczki muszą iść. Wszyscy drą na siebie ryja.Nowi pracownicy są mieszani z błotem a paczki są rzucane jakkolwiek i upychane na siłę nieważne czy to szkło, pojemniki z płynami czy jakieś inne rzeczy które łatwo uszkodzić. Rzadko kiedy idą listy, zazwyczaj są to paczki po 30-40 kg które trzeba samemu dźwigać bo nikt nie chce pomóc.
5
zdunskowolanin 2015-06-24 15:04
Praca bardzo ciężka paczki max 30 kg śmieszne.każdy na każdego się wydziera nawet brygadzisci.Przerwa 20min z stoperem w ręku. Nawet nie możesz się spóźnić 1 min.Kradną wszystko na stołówce kanapki picie. Szafek nie ma torby plecaki leżą przy wejściu na halę jeden na drugim zostaw coś a już nie będziesz miał. A ochrona uważaj się nie wiem za co a to tylko zwykły ci.c.a zanim wejdziesz na teren zakładu musisz wstać się w ogromnej kolejce po przepustkę której i tak nikt tego nie sprawdza a na koniec oddajesz to na ochronie a oni to wyzucaja.Wszystkich pomału zwalniają i Ukraińców zatrudniają. Nie polecam tej pracy nikomu. A ten progres to wogole porażka.
6
były desperat 2015-06-26 17:55
Popieram. naprawdę BARDZO ciężka praca na umowę zlecenie, na noce, bez urlopu zwolnienia itp. za mniej niż najniższa krajowa, to praca dla desperatów bez możliwości awansu. pracownik fedexu to tak zwane 'mięso armatnie'. jeśli nie masz ambicji sam siebie nie szanujesz i niezależny ci na zdrowiu to polecam
3
pastorro 2015-08-03 15:08
to kobiety tez tam robia????
2
świeżak 2015-10-06 11:32
Właśnie miałem się zatrudnić w FedEx na same noce, ale po tym co tu przeczytałem wolę jednak omijać te firmę z daleka.
5
Rekr 2015-10-13 18:27
Nawet nie umieją ułożyć ogłoszenia o pracę-śmieszne.
5
Pracownik magazynowy ll zmiana 2016-04-03 23:44
Długo zajęło mi napisanie opinii o pracy w Fedexie. Cóż ja pracowałem tylko na ll zmianę i nie Polecam tej pracy. Zacznijmy jednak od początku. Pracownik magazynowy dostaję umowę zlecenie, ok. 9 zł/h, czyli ok. 1514 zł miesięcznie. Jest to suma, która nie odpowiada ilości obowiązków jaką dostajemy do wykonania. I nie jest warta nerwów jakie w pracy na nas czekają. Już nie mówiąc że pracujemy tylko popołudniu,14-22…praca dla rozwodników lub dla ludzi bez rodziny. Atmosfera w pracy jest tak radioaktywna jak ziemia w Czarnobylu. Naszym zadaniem jest obsługa klienta, odbieranie i wydawanie paczek, przekierowywanie i zwrot przesyłek, odpisywanie na maile no i wisienka na torcie…kurierzy. Drukowanie listów przewozowych, skanowanie przesyłek, zważyć trzeba że większość kurierów jest przekonana że są Twoimi panami i jak pstrykną palcem ty potulnie wykonasz ich rozkaz. Po trzech miesiącach praca wysysa z ciebie całą chęć do wykonywania jej i zastanawiasz się co ty tu jeszcze robisz? No i dodajmy warunki pracy. Kodeks pracy i przepisy bhp w tej firmie nie istnieją. Drogi komunikacyjne notorycznie zastawione, i chyba to co w pracy najważniejsze temperatura. Latem temperatury potrafią przekraczać 30 stopni, zimą trzeba się ubierać ciepło bo warunki są takie jak na dworze. 14 stopni jakie jest w kodeksie pracy to rzadki luksus. Jeżeli pomimo tego zdecydujecie się pracować w tej firmie to gratuluje głupoty ale jedno jest pewne po 3 miesiącach zwątpicie w słuszność waszego wyboru. Praca dla desperatów!
11
foros 2016-05-11 12:49
@mlok nie tylko na magazyn szukają, ale owszem, są oferty. Taki pracownik magazynowy zajmuje się załadunkiem i rozładunkiem towaru, sortowaniem oraz skanowaniem przesyłek a także dbaniem o powierzony sprzęt firmowy. Myślę, że to nie są takie ciężkie zadania.
2
Rambo Bambo 2016-11-07 23:03
Najlepszy jest kierownik II zmiany który najprawdopodobniej wcześniej pracował chyba w ORMO nie potrafi maili pisać wszystko trzeba za niego robić a jego najlepszym zajęciem to z ucha strzelać żeby nikt go nie zwolnił bo już kiedyś parę razy był zwalniany
5
Kamil33 2017-01-04 20:46
Pracuje w tej firmie od prawie 5 lat po 6 miesiacach awansowalem na wyzsze stanowisko bo nie opierdzielalem sie jak tu wiekszosc piszacych.... z tego co widze to wiekszosc tu kobiet chyba pisze bo jakos dalem sobie rade z paczkami.....ekipa fajna i zgrana... a jak sczekasz na lidera grupy to dostajesz zjebki i to jest oczywiste....polecam.
1
heniek 2017-01-30 20:26
to pisał ktos z fedexu same bzdury ,jestescie beznadziejni piszac takie brednie
3
Porażka nie zbyt polecam tą firmę 2017-05-15 15:59
Masakra normalna paranoja pracowałem przez progres w Fedex na umowę zlecenie nie spòźniałem jedynie jeden raz robiłem ponad siły ale i tak im źle było nie dość że pospieszali to jak kretyn się przemieszczało z jednego punktu do drugiego a natomias jape darli jedni się opierdzielali a drugi musiał za niego robić a w tym progresie to wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają nie wiedzą jak żyją
3
Romek 2017-07-04 10:31
Pracowałem przy sortowaniu paczek. Praca ciężka ale znośna. Wystarczy odpowiednia tężyzna fizyczna i spokojnie da się radę.
Chyba że brakuje Rs-ów co od niedawna stało się pewnym standardem.
W firmie żałują nawet opasek aby zabezpieczyć Rs-a, trzeba więc kręcić powrozy ze streczu - normalnie przypomina się wczesny PRL.
Liderzy jak chodzą jak zagubieni we mgle, zamiast pomagać siedzą na komórkach.
Ostatnio brakowało nawet palet, paczki kazali rzucać na ziemię.
Za takie przygotowanie pracy w normalnej firmie liderzy już dawno by wylecieli z pracy.
Trudno więc się dziwić że rotacja jest tam ogromna.
Do pracy przyjmują każdego nie trzeba posiadać badań lekarskich, szkolenie bhp trwa 5 minut chyba że szybciej podpiszesz odpowiednie papiery.
6
wozkowy trzecia zmiana 2017-07-15 04:27
Heniu jest the best,jest tylko ormowcem dla swoich desperatow,reszta ma na niego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
byly pracownik nie polecajacy tej pracy 2017-07-15 05:13
pracowalem w fedex,choc mi nie polecano,mialo byc dorobic i spadac,prawda jest taka,jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kolega Roman napisal brak RS czyli koszy i palet,ale na paletach tylko starzy zawodnicy potrafia szybko i sprawnie ukladac i ostreczowac(paleta nie ma prawa sie rozsypac gdy wozkowy ja zabiera)a tych zawodnikow jest doslownie kilku !!!podziw z mojej strony dla trzech gosci ktorzy pracowali po jednej stronie sortera,chyba juz dlugo pracuja(liderzy omijali ich bokiem) bo to co oni potrafili na paletach zrobic to az sie niedowierzalo,niewazne ile by sie paczek i jakich sypalo oni zawsze nadazali a ich palety rowne i jakies2,5metra!!!nowi przy takim nawale pracy nie wiedza co sie dzieje i stoja jak oblakani,nie mowiac juz o ulozeniu roznego typu paczek na palecie,nie mozna polozyc byle jak,musisz dopasowac tak paczki zeby powstala paleta wysokosci conajmniej wysokosci RS!!!czyli mniej wiecej1.90nic nizej,zadna paczka nie moze wystawac za obrys palety bo wtedy liderzy i wozkowi dra sie na ciebie bo na auto nie wejda dwie palety obok siebie wiec albo zrzutka zapchana za co dostajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od lidera bo paczki wtedy jeszcze raz naokolo leca i zle bo za wolno robisz albo zrzucasz na glebe,z tego co ostatnio widzialem to rzadko kiedy jakis polak sie tam zatrudnia,tylko sami ukraincy,niewazne ze polowa tepa jak obuch(tak jak kierownictwo a w szczegolnosci taki grubas co na niego arbuz wolaja) ale robia za psie pieniadze,jeszcze raz,nie polecam nawet tym co chca dorobic na wakacje,jedyny plus z tej pracy?lubisz wysilek ponad norme?to tylko fedex!!!
2
Lidia 2017-07-25 09:33
@bylypracownik a o jakiej stawce mówimy przy takiej pracy? W każdym ogłoszeniu gwarantują umowę zlecenie więc nie mogą tutaj zejść poniżej ustanowionej stawki czyli 13 brutto na godzinę. Zamieszczając informacje pamiętajmy żeby je uszczegóławiać bo wiele osób poszukujących pracy szuka tutaj informacji, nie wprowadzajmy ich więc w błąd.
1
pracownik 2017-07-26 17:18
Sam to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] napisałeś ale tak nie pracowałeś. Próbujesz opinie podnieść.
2
Lidia 2017-08-14 13:24
@pracownik a jak Ty oceniasz pracę w FedEx? Możesz napisać, na jakim stanowisku pracujesz, czy odnajdujesz plusy w tym zatrudnieniu?
Zostaw swoją opinię o FedEx - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FedEx