brak logo

Kielecka Fabryka Mebli PPHU

Kielce

Opinie o Kielecka Fabryka Mebli PPHU

klient 2015-12-17 10:34
nie polecam,kupiłam meble za kilka tysięcy i dość że wożą je na raty to jeszcze żądają zapłaty za transport ponieważ jeden brakujący mi mebel,którego nie mieli w magazynie nie przekracza kwoty tysiąca zł., pomimo że kupiłam meble jednocześnie i zapłaciłam gotówką 3 miesiące temu, totalna żenada, już nigdy tam nic nie kupię
7
zadowolona 2015-12-18 10:21
Polecam. Kupowałam kilka razy w KFM, w tym raz cały zestaw mebli. Z żadnym zamówieniem nie miałam problemu.
polecam 2015-12-18 10:28
Krótko i na temat - zamawiałem, zapłaciłem, dostałem i jestem zadowolony... nawet bardzo.
zadowolony klient 2016-01-03 21:39
To mój drugi zakup i jestem zadowolona. Tym razem kupiłam komodę. Szybka i sprawna dostawa. Polecam i jetem pewna, że jeszcze nie raz zrobię tam zakupy. Jest tam bardzo duży wybór mebli, także każdy coś dla siebie znajdzie:)
ania musikowska 2016-01-27 18:04
Szczerze polecam, ponieważ uważam, że naprawdę mają największy asortyment, najkorzystniejsze ceny i profesjonalną pomoc osób, które tam pracują. Sympatyczne panie doradzają i pomagają dobrać właściwe meble. Cenę można negocjować z kierownikiem, co również jest dużą zaletą. Transport i wniesienie to najtańsze usługi w Polsce a w niektórych sytuacjach są bezpłatne. Inne sklepy meblowe powinny brać przykład z Kieleckiej Fabryki Mebli.
Adrian 2016-01-29 16:24
Żartują z człowieka, na meble czekałem maksymalną długość 8 tygodni. Nie wszystkie meble przyszły takie jak powinny, więc je zareklamowałem. Reklamacje uwzględnili i miałem czekać maksymalnie do 8 tygodni, a czekam już 3,5 miesiąca. Gdy do nich dzwonie to cały czas coś kręcą i oszukują. Omijać szerokim łukiem!
5
oskar_o 2016-02-03 19:25
Czytam wszystkie te opinie i szczerze mówiąc jestem mocno zdziwiony. Zamawiałem już kilkakrotnie meble w KFM i nigdy nie było żadnych problemów. Wręcz przeciwnie. Obsługa doradzała profesjonalnie za każdym razem, gdy czegoś nie wiedziałem. Jeśli o mnie chodzi POLECAM bardzo!!!
julitaKA 2016-02-04 20:14
A ja polecam :) Robili dla mnie meble na zamówienie. W trakcie jego realizacji wyszła zmiana z mojej strony, ale nikt w KFM nie robił z tego powodu problemów. Zrealizowali zamówienie zgodnie z planem i moimi prośbami, zgodnie z terminem i cenowo też bardzo atrakcyjnie.
ErykS 2016-02-10 19:16
Nie kupowałem nic na zamówienie, ale kupowałem u nich na miejscu komplet do jadalni. Zostałem obsłużony przez profesjonalny personel, meble dostarczyli do domu bez żadnego problemu i nic się z nimi złego nie dzieje, a eksploatowane są non stop przez całą rodzinkę ;)
Kaśka 2016-02-12 19:40
Ma być rzetelnie to będzie - POLECAM :) Sprawdziłam na własnej skórze, że problemów nie ma ani z zamówieniem, ani z realizacją, ani z dostawą i montażem. Profesjonalizm i tyle
zainteresowany 2016-02-26 20:40
Ludzie to jest forum PRACOWNICZE. O PRACODAWCY a nie cze jesteście zadowoleni z obsługi... Nie pracowaliście tam więc nie zaśmiecajcie wpisami o jakości usług... Chcę się dowiedzieć o warunkach zatrudnienia, zarobkach, atmosferze w pracy a nie ile czekaliście na je.any tapczan....
11
KGB 2016-03-12 20:07
Nie no to specjalnie taka manipulacja , sprytna ale zdecydowanie manipulacja !
Taka zeby zaburzyć info o firmie , spotkałem się już z tego rodzaju dezinformacją !
3
Rafał Kielce 2016-03-16 23:52
Praca na hali w znośnych warunkach , ludzie mili , fajni ,uprzejmi i pomocni . Nikt się nie czepia a wręcz pomaga . Można poczuć się jak w Rzeczpospolitej Obojga Narodów bo i ktoś ze wschodniej granicy się trafi , Co można zaliczyć jako dodatkowy smaczek . Zakurzenia hałasu brak . Pieniądze to taka podstawowa krajowa plus to co sobie wywalczymy przy montażu punkcikami .Na początku śmiecióweczka bez ubezpieczenia co jest minusem a, ale jak ktoś jest zdrowy młody to nie ma z tym problemu . Ogólnie polecam .Ciekawostka jest to ze jest kilka mniejszych przerw i jedna większa co także należy uznać za plus . Ogólnie pracodawcę polecam i meble które produkuje !
4
Damian Kielce 2016-03-23 23:02
Takie pytanie mam czy pracownicy maja duzą zniżke na meble, gdyby chcieli coś kupić dla siebie ??
3
Marcin 2016-03-24 12:29
Pozytywne opinie pisane są przez pracowników firmy!!! NIE KUPUJCIE TAM NIC!!! SKLEP GDZIE CZAS OCZEKIWANIA NA TOWAR 6 TYGODNI TO W ICH MNIEMANIU BARDZO KRÓTKI CZAS!!! A BABY NA SKLEPIE KŁAMIĄ JESZCZE ŻE BĘDZIE SZYBCIEJ. CZEKAMY NA MEBLE 6TY TYDZIEŃ I ŻADNYCH WIADOMOŚCI. NIGDY WIĘCEJ NIE WEJDĘ ANI WY NIE WCHODŹCIE DO TEGO SKLEPU!!!przekażcie też znajomym
4
Beata 2016-03-25 18:36
Żeby odnaleźć tutaj jakąś opinie na temat pracodawcy graniczy z cudem bo większość ludzi nie ma bladego pojęcia do czego służy ta strona! Ogarnijcie się i nie zaśmiecajcie tej strony!
Proszę o informację na temat pracy na stanowisku sprzedawca. Jaka jest atmosfera w pracy itp.
1
KIELECKA FABRYKA MEBLI 2016-04-01 11:02
Zamówienie o którym Pan pisze zostało złożone 20.02.2016. Zostało ono zrealizowane 25.03.2016 czyli po czterech tygodniach wraz z darmową dostawą oraz wniesieniem.
1
Maria Kozioł 2016-04-03 17:17
Meble do całego mieszkania kupiłam w Kieleckiej Fabryce Mebli. Ogromny wybór, korzystne ceny i do tego prawdziwe raty 0%. Meble były gotowe w 5 tygodni. Dowóz i wniesienie- gratis:) Polecam!
1
Hanna48 2016-04-28 17:58
Polecam z czystym sumieniem Kielecką Fabrykę Mebli jako poligon do wyboru mebli do swoich czterech ścian. Fachowa obsługa na pewno doradzi odpowiednio i pomoże w wyborze konkretnych mebli. Cenię sobie również wykwalifikowany personel, który niejednokrotnie wykazuje się wiedzą i właściwym podejściem do każdego klienta. Obsługiwała mnie ostatnio Pani Dorota. Potrafiła mi odpowiednio doradzić a przy tym była bardzo miła i sympatyczna. Wyszłam z salonu zadowolona na 100%. Jeśli będę kupować meble w przyszłości, to naprawdę tutaj, w Kielcach, w Kieleckiej Fabryce Mebli.
1
Wanda 2016-07-04 15:53
Już kilkukrotnie robiłam zakupy w Kieleckiej Fabryce Mebli i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 4 tygodnie. Meble odbierałam zawsze sama a dzięki temu otrzymałam m.in komplet kieliszków, innym razem wybrałam młynek elektryczny. Super obsługa i wysokiej jakości meble w korzystnej cenie.
1
Sławek 2016-07-07 00:57
Unikać tą pracę szerokim łukiem nikt nie chce tam pracować za śmieszne pieniądze ściągają Ukraińców którzy rzecz jasna pracują za grosze. Przebieralnia w jakimś slamsie gdzie leży stara kanapa zakurzone sterta opon , olej wylany na wylewke nie ma jak stanąć aby się przebrać nie mówię juz aby się dało tam zjeść czy siąść odpocząć na przerwie... Nadgodziny które są przymusowe jak nie to straszą ze zwolnia.. mnóstwo dźwignia przyjeżdżają tiry pełne po brzegi z kanapami wszystko trzeba ściągać ręcznie zero wózka widłowego czy czego kolwiek jeszcze stoi nadety buc kierownik nad Tobą i patrzy Ci na ręce. . Gdyby któryś z dobrodzieji KFM zaprzeczał temu jakie tam warunki panują mogę wstawić zdjęcia! Nie pozdrawiam tej firmy innych przestrzegam szkoda czasu szkoda nerwów szkoda zdrowia !
17
Przemek 2016-07-12 14:23
Również pracowałem w tej firmie. Owszem praca nie jest lekka, ale przyjmując się tam wiedziałem co będzie należeć do moich obowiązków. Logiczne jest, że do sklepu meblowego przyjeżdżają pełne tiry mebli i wiadomo, że ktoś to musi to rozładować a kierownik nie jest po to, żeby patrzeć na ręce tylko, żeby sprawdzić dostawę bo w końcu za to jest odpowiedzialny. Ja mimo wszystko miło wspominam lata pracy tam spędzone. Pracowałem tam podczas zaocznych studiów i nigdy nikt nie robił mi problemów z wolnym ani też nie przymuszał do nadgodzin. Fajna ekipa, pensja przyzwoita także warto spróbować swoich sił zamiast wydawać kasę na siłkę.
2
Zdziwiony 2016-08-22 10:29
Ludzie! To jest portal gdzie zamieszcza się opinie o pracodawcy!!! Tu nie wylewa się frustracji z powodu błędnego zakupu! Nie mogę uwierzyć, że tylu jest kretynów w tym kraju! na 130 opinii, tylko z 10 jest o pracodawcy, reszta to opinie o "produkcie"! Ludzie, ogarnijcie się trochę umysłowo!
4
Pytający 2016-08-23 22:51
Mam pytanie do pracowników Kieleckiej Fabryki Mebli. Czy orzeczenie o stopniu niepełnosprawności ma w tej firmie jakieś znaczenie, czy raczej nim się nie chwalić? Mowa oczywiście o aplikacji na stanowisko umysłowe, nie fizyczne! Czy posiadanie takiego orzeczenia jest in plus, czy in minus?
KFM 2016-08-24 18:44
Każda osoba ubiegająca się o stanowisko pracy jest tak samo brana pod uwagę. Czynnikiem decydującym o zatrudnieniu nie jest to czy ma orzeczenie czy nie, tylko jakie posiada kwalifikacje.
1
...ds 2016-10-01 20:09
Rozmowa przebiegła dość profesjonalnie. Osoba rekrutująca wydawała się bardzo kulturalna..Po podjęciu pracy już nie koniecznie bo zwracanie się " Ej ty " albo co drugie słowo na k. nie świadczą o kulturze osobistej. A raczej o jej braku .Obiecywane gruszki na wierzbie. itd , itp.
Ostatecznie robi się wszystko. Codziennie inne stanowisko. A kończy się na stanowisku sprzątaczki .
Posiadamy kartę , która przykładamy gdy zaczynamy pracę, oraz kiedy ja kończymy i np pierwsza zmiana od 6-14. Jak odbijesz się o 6:01 to do 7 pracujesz charytatywnie . Stawka 7 zł za godzinę.
2
Śmiało 2016-10-19 22:38
No powiem Wam, że dużo słyszałem o tej Fabryce Mebli, generalnie jest w porządku chyba, nie wiem skąd minusy
BB 2016-10-28 09:24
Pracowałem w tej firmie wiele lat. I nic dobrego nie mogę powiedzieć, pracuje się za najniższą krajową, szefostwo jest chamskie w stosunku do pracowników. Traktują ludzi jak śmieci. Nie polecam tego pracodawcy.
9
Klient 2016-11-23 11:30
widzę że same stare opinie więc czas dodać coś nowego
salon meblowy jest w porządku ale jego właściciele to ludzie bez skrupułów traktują swoich pracowników jak śmieci czas najwyższy żeby jakaś instytucja się tym zajęła bo inaczej pracownicy będą chodzić w pampersach niebawem pozbawieni podstawowych zasad panujących w normalnej firmie
wszystkim zainteresowanym pracą w tej firmie proponuję aby znaleźli normalną firmę a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracy
Janek 2016-11-29 21:25
Dział "reklamacje" w tej firmie to pomyłka. Kupiłeś meble i masz problem? - zostajesz z nim sam mimo że zgłaszasz usterkę. Większość mebli nie jest od nich i nie wiedzą jak załatwić reklamacje
Kielecka Fabryka Mebli 2016-12-02 13:49
W celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji prosimy o kontakt z działem reklamacji.
Telefon 413316340 wew 217
Mail: reklamacje@k-f-m.pl
lub osobiście Kielce ul Zagnańska 232
w dniach od pon-pt w godzinach 10-18
Lidka 2016-12-11 14:30
Kupiłam łóżko w tej fabryki . Po 2 m-c pękła listwa podtrzymująca stelaż na materac. W trakcie wymiany korespondencji napisali że nie uwzględnią reklamacji bo uszkodzenie mechaniczne. Nikt nie przyjechał nie zobaczył . W końcu napisałam bezpośrednio do fabryki. Od 20 listopada żadnej odpowiedzi . Żenada po prostu.
Benek123 2016-12-17 14:28
Najgorsza firma na świecie,praca polega na mordowaniu pracownikow za najnizsza krajowa niby jest premia ale nie dostaniesz jej bo cos wymysla ze no za wolno skladales meble albo cos szef obiecuje ze zaplaci tyle i tyle i albo nie placi tego wcale co obiecal albo pierwsza wyplate dostaniesz 1300zl plus 300zl premi bo to jedna z najwiekszy h premi w tej firmie a potem tylko 1300zl co miesiac jestes gnojony na kazdym kroku zwolni cie po miesiacu dwoch albo sam uciekniesz 90 procent pracownikow to ukraince a jezeli chodzi o firme z perspektywy kloenta to beznadzieja bo dostajesz rozwalone meble po pol roki ci je przywioza,wszystkie pozytywne opinie ma tym forum pisali pracownicy ktorym szefowa dala na kartce tekst ktory maja wpisac bylem pracownikiem wiem na czym to polega nie wymyslilem nie wyolbrzymilem nawet w 1 procencie tego co tu napisalem nie polecam firma dno
13
aaa 2017-02-06 19:58
Najgorsza firma w Kielcach, nie polecam tam pracy. Nie miła atmosfera, a ten cały prezes to najgorszy burak jakiegokolwiek widziałam.
12
Były pracownik 2017-02-07 10:20
Bagnooo !
15
adolf 2017-02-12 20:37
Byłem tam na rozmowie na produkcje. Tragedia.
Już sama rozmowa z jakimś chamskim szczylem, który nie wie chyba jak powinna wyglądać rozmowa kwalifikacyjna. Na wejściu traktują cie jak śmiecia, a co dopiero tam pracować. Jak ktoś chce tam wysłać CV to niech się zastanowi. Nie polecam, a mebli tam na pewno nie kupię :)
12
Wiola 2017-02-17 16:23
Stanowczo odradzam ! Zamówiłam z mezem 4grudnia meble do salonu do dzis ich nie mamy choć miały być dostarczone w styczniu. Za każdym razem kiedy dzwonilismy było obiecywane ze za tydzień będzie dostawa i nic. Dzis okazało się że producentowi mebli popsula się maszyna ! Istna kpina, robią sobie z ludzi żarty a ja ubrania trzymam w workach ! Dramat
6
Inglot 2017-03-09 21:05
Niestety praca marzeń to nie jest. Musisz miec olbrzymią odpornośc na stres. Pracujesz za najniższą krajową i dostajesz premię. Na początku umowa o dzieło. Umowę o pracę może dostaniesz po dwóch miesiącach, ale najpradopodobniej zrezygnujesz po miesiącu jak weźmiesz 1350 PLN. Musisz byc przygotowany na chamskie odzywki przełożonego. Plusy to takie, że fajni ludzie. Pozdrowienia oraz szybkiego powrotu do zdrowia dla Vadima.
8
Marko 2017-03-27 17:22
A w jakich godzinach pracuje Dział zakupów w Kielcach ?
KFM 2017-03-28 18:32
Sklep czynny jest od pn-pt w godz 10-19, sb-ndz 10-16.
Kinga 2017-03-31 23:07
Masakra !!!!!!! Nigdy już tam nic nie kupię i każdemu będę odradzać! Zakupiłam 2 fotele, trzeba było zapłacić całośc z góry. Nie czekałam długo na fotele ale jak przyszły to się okzało że zły kolor boków. Panowie mówią że zostawią i prosze używać. prosze pojechać do sklepu i zgłosić reklamacje. Prawie 2 miesiące czekaliśmy aż ktoś przyjedzie sprawdzic czy faktycznie reklamacja może zostać uznana. Zabrali fotele i znowu czekanie 1,5 miesiąca az przywiozą te z odpowiednim kolorem bokow. Przyjezdzają fotele więc od razu patrzymy czy się wszystko zgadza a tu .....zły kolor boków!!!!!!!!!!!!!
It 2017-04-04 09:50
Pracuje w tej firmie od roku i nie mam zażaleń praca jak każda a robić trzeba bo to nasz obowiązek. Płaca jak na zarobki kobiet bardzo zadowalająca :) a nie robię nadgodzin. JA polecam
K... 2017-04-04 16:36
Nie wiem skąd takie negatywne opinie, pracuję w KFM już długo i nie spotkałam się z sytuacjami opisywanymi na tym forum. Mam wrażenie, że to opinie zupełnie innej firmy... atmosfera przyjazna, zarobki zadowalające, szefostwo nie robi problemów a wręcz przeciwnie. Odkąd zmieniło się kierownictwo firma się rozwija, klientów przybywa - co najważniejsze zadowolonych. Wiadomo nie są to wakacje a praca - więc pracować trzeba i wywiązywać się z obowiązków, a jeżeli ktoś oczekuje, że się go postawi i zapłaci ,,za ładne oczy" to nie dziwne, że ktoś jest rozczarowany i oburzony i wypisuje te wszystkie rzeczy. Ja jestem zadowolona, jak większość moich kolegów i koleżanek z pracy.
młody 2017-04-04 19:39
u mnie to samo nie polecam wręcz odradzam - kupiłem 4 krzesła czekałem 10 tygodni po czy otrzymałem brudne, używane, podbite filcem, pomarszczonym i powycieranym materiale, po reklamacji otrzymałem pismo że krzesła były na 100% nowe ! ! to kpina i chamstwo - sprawę zgłaszam do rzecznika praw konsumenta dobrze że zrobiłem kilka zdjęć tych "nowych krzeseł", dodam że krzesła nie były tanie bo po 349zł za sztukę! ! !
były pracownik 2017-05-10 08:31
Jestem byłym już pracownikiem tej firmy ale moje odczucia są pozytywne,pracowałem tam 2,5 roku zrezygnowałem, bo trafił mi się wyjazd za granice , składając wypowiedzenie byłem przekonywany abym został jednak byłem zdecydowany. W ostatni dzień mojej pracy przełożony podziękował mi za współpracę i zapewnił, że po ewentualnym powrocie miejsce dla mnie zawsze tutaj będzie. Postanowiłem aż napisać o tym na forum bo czytałem kiedyś negatywne komentarze o firmie a z mojej strony będę dobrze wspominał KFM
giemza 2017-05-28 11:55
witam praca jak praca robic trzeba za darmo nikt wam nic nie da ale tak zwany kierownik jakis mlody szczurek pastwi sie na pracownikach hamstwo pracownik to smiec do pierwszej wyplaty tam pracuja ludzie ze mobingu jeszcze nikt nie zglosil nie dziwie sie ze ludzie tam nie chca pracowac bylem pracowalem wiem pamietacie afere w BIEDRONCE z przed lat TO TAM TO PIKUS
4
Popi 2017-05-28 22:01
Zgadzam się, kierownik produkcji to cham, nad chamy, mlody szczyl zero szacunku, wychowania..
2
WG 2017-06-27 09:42
czekam na narożnik już 8 tydzień a mówili żer realizacja jest w ciągu 4 - 6 tygodni . Na dodatek jak zadzwoniłem odebrał pracownik który nie był w ogóle w temacie i odpowiedział że on nie wie kiedy będzie towar do odbioru.
Jarosław 2017-07-08 09:53
Ja już czekam 8 tygodni, ani widu, ani słychu. Miało być do 3 tygodni, lipa. Kupiłem u nich pierwszy i ostatni raz. Pozdrawiam zadowolonych. Napiszcie ile oczekiwaliście, a jak krótko, to jak to załatwiliście.
Nick 2017-07-08 10:00
Te, Zainteresowany, ja tej firmie daję zarobić, właścicielowi i jego pracownikom, to mogę, swoje niezadowolenie z pracy pracowników tej firmy, na forum pracowniczym wyrazić. Jest to jednocześnie opinia o pracodawcy i standardach, które w swojej firmie wprowadził.
Zostaw swoją opinię o Kielecka Fabryka Mebli PPHU - Kielce
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kielecka Fabryka Mebli PPHU