brak logo

Kielecka Fabryka Mebli PPHU

Kielce

Opinie o Kielecka Fabryka Mebli PPHU

ak 2015-10-13 15:30:55
mam dokładnie tak samo, najpierw zapewnianie, że na pewno realizacja nie potrwa dłużej niż 7-8 tygodni a teraz, kiedy mija ten czas, okazuje się, że trzeba czekać 12 tygodni i nie ma odstępstwa. kpina i zwyczajny podły marketing
1
elunia 2015-10-15 07:11:20
Mimo negatywnych opini odwiedziłam sklep i z czystym sumieniem polecam meble w Kieleckiej Fabryce Mebli . Kupiłam kompletowane , zamówienie trwało 1 miesiąc ( trochę długo ) ale jestem bardzo , bardzo zadowolona . Panowie od transportu wnieśli meble bez żadnych problemów . Na transport czekaliśmy kilka dni wszystko przebiegło sprawnie , za transport i wniesienie nie płaciliśmy , sklep oferuje to gratis . POLECAM i warto odwiedzić ten sklep .
anka 2015-10-15 09:06:34
Bardzo ładny sklep, duży, przestronny i dobrze poukładany. Z ogromną przyjemnością będę polecała ten sklep każdemu kto chce kupić meble za rozsądną cenę. Przywóz mebli w dogodnym terminie na dodatek za darmo. Polecam.
1
klienta 2015-10-19 10:57:59
Na meble czekam już miesiąc pomimo, że przy zakupie informowana byłam o 2-8 tyg czasie oczekiwania pomimo, że w umowie jest 12 tyg. Po upływie 12 tyg ciągle przeciągano termin realizacji o kolejne tyg i tak z 12 tyg zrobiło sie 16 tyg. Obsługa nie kompetentna wprowadza w błąd klienta już przy zakupie (2-8 tyg oczekiwania w umowie jest 12tyg) obiecują tel z informacja w piątek nie dzwonią i informują mnie że mieli zadzwonić w poniedziałek,panie rzadko kiedy mogą udzielić informacji o zamówieniu trzeba czekać na rozmowę z kimś innym lub z kierownikiem.... Dostawa mebli totalna porażka pomimo że czekasz na spóźnione zamówienie to jeszcze nie mogą przyjechać z towarem bo jest im nie po drodze to się nazywa wyjść na przeciw klientowi i zacierać złe wrażenie.... Nie polecam!!!!! Sklep tylko dla ludzi o mocnych nerwach
klienta 2015-10-19 11:00:12
zgadzam się niestety spotkało mnie to samo NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kaaasss 2015-11-02 19:07:37
Witam
Zamówiłam w KFM narożnik, czas oczekiwania 8 tygodni. Mieszkam w domu jednorodzinnym gdzie wydawałoby się że nie będzie problemu z wniesieniem i montażem owego narożnika. Okazało się jednak że narożnik jest w częściach ale gabaryty jego są niestandardowe i nie zmieściły się w drzwiach które mają normalne standardowe wymiary. Niedosyć że Panowie którzy przywieźli meble mieli być o 16 a przyjechali po 18 to jeszcze mieli pretensje że futryna za wąska. Nikt przy zamówieniu mebli w KFM nie uprzedził że drzwi muszą być dwuskrzydłowe. Narożnik zostawili w garażu niezłożony owinięty folią i powiedzieli że ich to nic nie obchodzi co dalej z tym zrobię. Zostałam z narożnikiem zamiast w salonie to w garażu. Także proponuję zastanowić się jeśli będzie ktoś chciał kupić meble w KFM i dopytać o dosłownie WSZYSTKO!!
1
hana 2015-11-06 14:07:09
nie polecam nikomu zakupów w tym sklepie. pod koniec sierpnia zamówiłam tam narożnik a pani która mnie obsługiwała poinformowała mnie że czas oczekiwania to od 6 do 8 tyg. Dziś mija 10 tydzień i nic. Gdy zadzwoniłam zapytać o swoje zamówienie pani która odebrała telefon była bardzo nie miła i miała pretensje po co ja dzwonię bo przecież na umowie jest termin do 12 tyg. OSZUSTWO NIE POLECAM NIKOMU
1
pol)ck 2015-11-07 08:31:19
Przeczytaj dokładnie umowę. Po 12 tygodniach, znowu maja chyba z 9 tygodni, jeśli i w tym czasie się nie wyrobią, możesz odstąpić od realizacji zamówienia... Ja zastanawiam się czy z ta umowa nie iść do rzecznika. Generalnie, kupujący oprócz rezygnacji z zamówienia po kilku miesiącach oczekiwania, nie ma żadnych praw dochodzenia odszkodowania. W końcu ktoś obraca przez ten czas zaliczką. Najlepsze jest wprowadzanie w błąd 4-6 tygodniami.
1
Maria 2015-11-09 19:19:52
Polecam ten sklep. Miło zaskoczył mnie duży wybór mebli. Zakupiliśmy zestaw do salonu, na który czekaliśmy około 8 tygodni. Obsługa również trafiła nam się miła. Generalnie jesteśmy zadowoleni.
mariusz 2015-11-09 21:14:05
Zamawiałem w tym sklepie kilka razy i się nie zawiodłem. Realizacja zamówienia nigdy nie przekroczyła 9 tyg. transport mebli jest bezpłatny to duży plus. tak jak w mojej ocenie
Polecam
adam 2015-11-10 21:46:01
Kupiłem sofę mogłem ją odebrać tego samego dnia z magazynu, ale skorzystałem z darmowego transportu, czekałem na dostawę kilka dni.Jestem zadowolony z zakupu, sofa ładna i wygodna, a dostawa przebiegła bez zarzutów. Polecam
Paulina 2015-11-21 08:29:51
Najgorsza firma z jaką miałam styczność. Oczekiwanie na meble z 4 tygodni wydłużyło się do 9; Po kilkudziesięciu telefonach w końcu okazało się że meble dotarły ale zapomniano mnie o tym poinformować; no nic pojechałam opłacić co się okazało że mogą mi je dostarczyć za następne cztery tygodnie!! 10 km od sklepu będą mi 4 tyg wieźć meble! Omijajcie ten sklep z daleka! Kompletna kpina z klienta!
1
Agata 2015-11-24 19:29:12
Kupowałam w KFM zestaw mebli Luxor. Jestem zadowolona nie tylko z samych mebli, ale z szybkiej i profesjonalnej realizacji zamówienia. Polecam KFM!!!
2
Adam 2015-11-29 13:15:19
Polecam jak najbardziej moje zamówienie zrealizowali tak jak zapewniali. Mili pracownicy. Polecam zakupy w Kieleckiej Fabryce Mebli
izaaa 2015-12-09 18:17:55
Nie polecam tego sklepu kłamią nas ze czas zamówienia to 6-8tygodni a potem mówią że 12 u mnie minęło już 12 tygodni a mebli nie mam pieniądze wpłacona w całości przy zamówieniu i wcale nie mała kwotę bo 3000 tyś zł a mebli jak nie było tak nie ma
2
marko 2015-12-12 23:56:31
Nie polecam....Czas realizacji itp. to jedno wielkie nieporozumienie. Nawet do domu nie potrafią dostarczyć na czas po wcześniejszym ustaleniu terminu. Pierwszy i ostatni raz tam zakupiłem meble.
1
rogala 2015-12-14 12:16:21
Jestem zadowolona i z czasu realizacji mojego zamówienia, i z obsługi i z samych mebli. Polecam
Grzesiek 2015-12-15 16:34:56
Zamawialiśmy kilka mebli z jednej kolekcji, ale nie wiedzieliśmy na co dokładnie zwrócić uwagę, tak żeby pasowały do naszego małego mieszkania. Obsługa fachowo poleciła nam najlepsze rozwiązanie i profesjonalnie zrealizowała zamówienie, więc polecam tą firmę.
Kasia 2015-12-15 22:44:07
Chciałabym polecić ten sklep wszystkim,którzy szukają ciekawych i funkcjonalnych mebli w dobrej cenie. Bardzo miła obsługa. Zakupiłam u nich meble do jadalni i jestem bardzo zadowolona.
klient 2015-12-17 10:34:04
nie polecam,kupiłam meble za kilka tysięcy i dość że wożą je na raty to jeszcze żądają zapłaty za transport ponieważ jeden brakujący mi mebel,którego nie mieli w magazynie nie przekracza kwoty tysiąca zł., pomimo że kupiłam meble jednocześnie i zapłaciłam gotówką 3 miesiące temu, totalna żenada, już nigdy tam nic nie kupię
1
zadowolona 2015-12-18 10:21:36
Polecam. Kupowałam kilka razy w KFM, w tym raz cały zestaw mebli. Z żadnym zamówieniem nie miałam problemu.
polecam 2015-12-18 10:28:10
Krótko i na temat - zamawiałem, zapłaciłem, dostałem i jestem zadowolony... nawet bardzo.
zadowolony klient 2016-01-03 21:39:43
To mój drugi zakup i jestem zadowolona. Tym razem kupiłam komodę. Szybka i sprawna dostawa. Polecam i jetem pewna, że jeszcze nie raz zrobię tam zakupy. Jest tam bardzo duży wybór mebli, także każdy coś dla siebie znajdzie:)
ania musikowska 2016-01-27 18:04:24
Szczerze polecam, ponieważ uważam, że naprawdę mają największy asortyment, najkorzystniejsze ceny i profesjonalną pomoc osób, które tam pracują. Sympatyczne panie doradzają i pomagają dobrać właściwe meble. Cenę można negocjować z kierownikiem, co również jest dużą zaletą. Transport i wniesienie to najtańsze usługi w Polsce a w niektórych sytuacjach są bezpłatne. Inne sklepy meblowe powinny brać przykład z Kieleckiej Fabryki Mebli.
Adrian 2016-01-29 16:24:41
Żartują z człowieka, na meble czekałem maksymalną długość 8 tygodni. Nie wszystkie meble przyszły takie jak powinny, więc je zareklamowałem. Reklamacje uwzględnili i miałem czekać maksymalnie do 8 tygodni, a czekam już 3,5 miesiąca. Gdy do nich dzwonie to cały czas coś kręcą i oszukują. Omijać szerokim łukiem!
1
oskar_o 2016-02-03 19:25:34
Czytam wszystkie te opinie i szczerze mówiąc jestem mocno zdziwiony. Zamawiałem już kilkakrotnie meble w KFM i nigdy nie było żadnych problemów. Wręcz przeciwnie. Obsługa doradzała profesjonalnie za każdym razem, gdy czegoś nie wiedziałem. Jeśli o mnie chodzi POLECAM bardzo!!!
julitaKA 2016-02-04 20:14:44
A ja polecam :) Robili dla mnie meble na zamówienie. W trakcie jego realizacji wyszła zmiana z mojej strony, ale nikt w KFM nie robił z tego powodu problemów. Zrealizowali zamówienie zgodnie z planem i moimi prośbami, zgodnie z terminem i cenowo też bardzo atrakcyjnie.
ErykS 2016-02-10 19:16:56
Nie kupowałem nic na zamówienie, ale kupowałem u nich na miejscu komplet do jadalni. Zostałem obsłużony przez profesjonalny personel, meble dostarczyli do domu bez żadnego problemu i nic się z nimi złego nie dzieje, a eksploatowane są non stop przez całą rodzinkę ;)
Kaśka 2016-02-12 19:40:50
Ma być rzetelnie to będzie - POLECAM :) Sprawdziłam na własnej skórze, że problemów nie ma ani z zamówieniem, ani z realizacją, ani z dostawą i montażem. Profesjonalizm i tyle
zainteresowany 2016-02-26 20:40:49
Ludzie to jest forum PRACOWNICZE. O PRACODAWCY a nie cze jesteście zadowoleni z obsługi... Nie pracowaliście tam więc nie zaśmiecajcie wpisami o jakości usług... Chcę się dowiedzieć o warunkach zatrudnienia, zarobkach, atmosferze w pracy a nie ile czekaliście na je.any tapczan....
5
KGB 2016-03-12 20:07:49
Nie no to specjalnie taka manipulacja , sprytna ale zdecydowanie manipulacja !
Taka zeby zaburzyć info o firmie , spotkałem się już z tego rodzaju dezinformacją !
2
Rafał Kielce 2016-03-16 23:52:11
Praca na hali w znośnych warunkach , ludzie mili , fajni ,uprzejmi i pomocni . Nikt się nie czepia a wręcz pomaga . Można poczuć się jak w Rzeczpospolitej Obojga Narodów bo i ktoś ze wschodniej granicy się trafi , Co można zaliczyć jako dodatkowy smaczek . Zakurzenia hałasu brak . Pieniądze to taka podstawowa krajowa plus to co sobie wywalczymy przy montażu punkcikami .Na początku śmiecióweczka bez ubezpieczenia co jest minusem a, ale jak ktoś jest zdrowy młody to nie ma z tym problemu . Ogólnie polecam .Ciekawostka jest to ze jest kilka mniejszych przerw i jedna większa co także należy uznać za plus . Ogólnie pracodawcę polecam i meble które produkuje !
3
Damian Kielce 2016-03-23 23:02:11
Takie pytanie mam czy pracownicy maja duzą zniżke na meble, gdyby chcieli coś kupić dla siebie ??
1
Marcin 2016-03-24 12:29:42
Pozytywne opinie pisane są przez pracowników firmy!!! NIE KUPUJCIE TAM NIC!!! SKLEP GDZIE CZAS OCZEKIWANIA NA TOWAR 6 TYGODNI TO W ICH MNIEMANIU BARDZO KRÓTKI CZAS!!! A BABY NA SKLEPIE KŁAMIĄ JESZCZE ŻE BĘDZIE SZYBCIEJ. CZEKAMY NA MEBLE 6TY TYDZIEŃ I ŻADNYCH WIADOMOŚCI. NIGDY WIĘCEJ NIE WEJDĘ ANI WY NIE WCHODŹCIE DO TEGO SKLEPU!!!przekażcie też znajomym
Beata 2016-03-25 18:36:48
Żeby odnaleźć tutaj jakąś opinie na temat pracodawcy graniczy z cudem bo większość ludzi nie ma bladego pojęcia do czego służy ta strona! Ogarnijcie się i nie zaśmiecajcie tej strony!
Proszę o informację na temat pracy na stanowisku sprzedawca. Jaka jest atmosfera w pracy itp.
KIELECKA FABRYKA MEBLI 2016-04-01 11:02:04
Zamówienie o którym Pan pisze zostało złożone 20.02.2016. Zostało ono zrealizowane 25.03.2016 czyli po czterech tygodniach wraz z darmową dostawą oraz wniesieniem.
1
Maria Kozioł 2016-04-03 17:17:16
Meble do całego mieszkania kupiłam w Kieleckiej Fabryce Mebli. Ogromny wybór, korzystne ceny i do tego prawdziwe raty 0%. Meble były gotowe w 5 tygodni. Dowóz i wniesienie- gratis:) Polecam!
1
Hanna48 2016-04-28 17:58:22
Polecam z czystym sumieniem Kielecką Fabrykę Mebli jako poligon do wyboru mebli do swoich czterech ścian. Fachowa obsługa na pewno doradzi odpowiednio i pomoże w wyborze konkretnych mebli. Cenię sobie również wykwalifikowany personel, który niejednokrotnie wykazuje się wiedzą i właściwym podejściem do każdego klienta. Obsługiwała mnie ostatnio Pani Dorota. Potrafiła mi odpowiednio doradzić a przy tym była bardzo miła i sympatyczna. Wyszłam z salonu zadowolona na 100%. Jeśli będę kupować meble w przyszłości, to naprawdę tutaj, w Kielcach, w Kieleckiej Fabryce Mebli.
1
Wanda 2016-07-04 15:53:11
Już kilkukrotnie robiłam zakupy w Kieleckiej Fabryce Mebli i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 4 tygodnie. Meble odbierałam zawsze sama a dzięki temu otrzymałam m.in komplet kieliszków, innym razem wybrałam młynek elektryczny. Super obsługa i wysokiej jakości meble w korzystnej cenie.
1
Sławek 2016-07-07 00:57:49
Unikać tą pracę szerokim łukiem nikt nie chce tam pracować za śmieszne pieniądze ściągają Ukraińców którzy rzecz jasna pracują za grosze. Przebieralnia w jakimś slamsie gdzie leży stara kanapa zakurzone sterta opon , olej wylany na wylewke nie ma jak stanąć aby się przebrać nie mówię juz aby się dało tam zjeść czy siąść odpocząć na przerwie... Nadgodziny które są przymusowe jak nie to straszą ze zwolnia.. mnóstwo dźwignia przyjeżdżają tiry pełne po brzegi z kanapami wszystko trzeba ściągać ręcznie zero wózka widłowego czy czego kolwiek jeszcze stoi nadety buc kierownik nad Tobą i patrzy Ci na ręce. . Gdyby któryś z dobrodzieji KFM zaprzeczał temu jakie tam warunki panują mogę wstawić zdjęcia! Nie pozdrawiam tej firmy innych przestrzegam szkoda czasu szkoda nerwów szkoda zdrowia !
8
Przemek 2016-07-12 14:23:07
Również pracowałem w tej firmie. Owszem praca nie jest lekka, ale przyjmując się tam wiedziałem co będzie należeć do moich obowiązków. Logiczne jest, że do sklepu meblowego przyjeżdżają pełne tiry mebli i wiadomo, że ktoś to musi to rozładować a kierownik nie jest po to, żeby patrzeć na ręce tylko, żeby sprawdzić dostawę bo w końcu za to jest odpowiedzialny. Ja mimo wszystko miło wspominam lata pracy tam spędzone. Pracowałem tam podczas zaocznych studiów i nigdy nikt nie robił mi problemów z wolnym ani też nie przymuszał do nadgodzin. Fajna ekipa, pensja przyzwoita także warto spróbować swoich sił zamiast wydawać kasę na siłkę.
1
Zdziwiony 2016-08-22 10:29:35
Ludzie! To jest portal gdzie zamieszcza się opinie o pracodawcy!!! Tu nie wylewa się frustracji z powodu błędnego zakupu! Nie mogę uwierzyć, że tylu jest kretynów w tym kraju! na 130 opinii, tylko z 10 jest o pracodawcy, reszta to opinie o "produkcie"! Ludzie, ogarnijcie się trochę umysłowo!
1
Pytający 2016-08-23 22:51:16
Mam pytanie do pracowników Kieleckiej Fabryki Mebli. Czy orzeczenie o stopniu niepełnosprawności ma w tej firmie jakieś znaczenie, czy raczej nim się nie chwalić? Mowa oczywiście o aplikacji na stanowisko umysłowe, nie fizyczne! Czy posiadanie takiego orzeczenia jest in plus, czy in minus?
KFM 2016-08-24 18:44:41
Każda osoba ubiegająca się o stanowisko pracy jest tak samo brana pod uwagę. Czynnikiem decydującym o zatrudnieniu nie jest to czy ma orzeczenie czy nie, tylko jakie posiada kwalifikacje.
1
...ds 2016-10-01 20:09:14
Rozmowa przebiegła dość profesjonalnie. Osoba rekrutująca wydawała się bardzo kulturalna..Po podjęciu pracy już nie koniecznie bo zwracanie się " Ej ty " albo co drugie słowo na k. nie świadczą o kulturze osobistej. A raczej o jej braku .Obiecywane gruszki na wierzbie. itd , itp.
Ostatecznie robi się wszystko. Codziennie inne stanowisko. A kończy się na stanowisku sprzątaczki .
Posiadamy kartę , która przykładamy gdy zaczynamy pracę, oraz kiedy ja kończymy i np pierwsza zmiana od 6-14. Jak odbijesz się o 6:01 to do 7 pracujesz charytatywnie . Stawka 7 zł za godzinę.
Śmiało 2016-10-19 22:38:12
No powiem Wam, że dużo słyszałem o tej Fabryce Mebli, generalnie jest w porządku chyba, nie wiem skąd minusy
BB 2016-10-28 09:24:39
Pracowałem w tej firmie wiele lat. I nic dobrego nie mogę powiedzieć, pracuje się za najniższą krajową, szefostwo jest chamskie w stosunku do pracowników. Traktują ludzi jak śmieci. Nie polecam tego pracodawcy.
Klient 2016-11-23 11:30:37
widzę że same stare opinie więc czas dodać coś nowego
salon meblowy jest w porządku ale jego właściciele to ludzie bez skrupułów traktują swoich pracowników jak śmieci czas najwyższy żeby jakaś instytucja się tym zajęła bo inaczej pracownicy będą chodzić w pampersach niebawem pozbawieni podstawowych zasad panujących w normalnej firmie
wszystkim zainteresowanym pracą w tej firmie proponuję aby znaleźli normalną firmę a nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracy
Janek 2016-11-29 21:25:03
Dział "reklamacje" w tej firmie to pomyłka. Kupiłeś meble i masz problem? - zostajesz z nim sam mimo że zgłaszasz usterkę. Większość mebli nie jest od nich i nie wiedzą jak załatwić reklamacje
Kielecka Fabryka Mebli 2016-12-02 13:49:13
W celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji prosimy o kontakt z działem reklamacji.
Telefon 413316340 wew 217
Mail: reklamacje@k-f-m.pl
lub osobiście Kielce ul Zagnańska 232
w dniach od pon-pt w godzinach 10-18
Zostaw swoją opinię o Kielecka Fabryka Mebli PPHU - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kielecka Fabryka Mebli PPHU