Yabimo

Tarnów

Opinie o Yabimo

Marek L 2016-08-12 19:43
jest tak strona PUE ZUS i tam wyraźnie widać wpłaty lub brak wpłat.
Marek L 2016-08-12 20:27
Sprawdzę twoje wersję,
ale mam pytanie - otrzymałem PIT 11 za 2015 rozliczyłem się z US , dostałem zwrot (na dzieci) powiększony o składki społeczne i zdrowotne, czy to według ciebie fikcja - US wypłacił mi bezprawnie ....
ozzy 2016-08-14 22:22
Witam!Jestem obecnie na projekcie na Islandii.Parę kwestii:1 pieniądze przychodząna konto ok.20.
8
ozzy 2016-08-14 23:02
C.D.2 paski wypłat jeszcze pózniej.3 dużo niejasności z ubezpieczeniem.4 bilety lotnicze przysyłane są w przed dzień wylotu.Kwestie wyżej wymienione może nie są wyjątkowo straszne,jednak widząc profesionalnie zrobioną stronę internetową firmy można spodziewać się trochę innych standardów.
1
Robert 2016-08-16 12:49
Witam czekam za wyjazdem do islandi już dobre 30 dni a obiecywali wyjazd od ręki widzę po wpisach że są mieszane opinię może kto już jest na miejscu w islandi w miejscowości hasavik jako cieśla zbrojaz i może się podzielić opiniami???
Kamil1975 2016-08-18 13:27
Witam czy ktos cos wie o pracy w Islandii? Kiedy bedzie wyjazd ? Juz 3 tygodnie czekam na tel i nikt sie nie odzywa nic nie wiadomo
ozzy 2016-08-22 23:15
Witam!Po raz kolejny wypłata jest opózniona.Chyba Szef zakupił dom lub super auto.Brak informacji z siedziby co się dzieje itylko lakoniczna informacja że pieniądze będą ok 20 sierpnia.Czekać trzeba bo chyba zapłacą,jednak niesmak i obniżone morale pozostają.A wydawało się że to firma stabilna jednak kasa i pazerność zawsze idą w jednej parze.Stanowczo odradzam ,chyba że są chętni pracować i martwić się o czas kiedy wpłyną ich własne pieniądze.Dam znać jak się sprawa zakończy.....
1
GOŚĆ 2016-08-23 09:45
Jest 23 a kasy niema nadal to jest jakaś paranoja i tak co miesiąc Jedni powiedzą czas przywyknąć było że to się nikt za to nie weznie
4
GOŚĆ 2016-08-24 06:58
jest 24 a wypłaty nima i co wy na to
3
GOŚĆ 2016-08-25 06:34
co miesiąc tak jest zamiast 15 jest 24 tak jak wczoraj
3
Tomasz 2016-08-26 10:08
Siema wszystkim a co jest tym wyjazdem do islandi bo juz troche czekam i chyba nie tylko ja cos moze wie na te temat ??? I jakie sianko ta da sie zarobic w islandi ,piscie co wiecie pozdrawiam
Tomasz 2016-08-26 10:10
Siema wszystkim a co jest tym wyjazdem do islandi bo juz troche czekam i chyba nie tylko ja cos moze wie na te temat ??? I jakie sianko ta da sie zarobic w islandi ,piscie co wiecie pozdrawiam
gość 2016-08-26 14:29
w jakim charakterze masz tam jechać
byly pracownik 2016-08-26 16:38
Oszuści szkoda zaczynać z tą firmą Obiecują wysyłają umowę i każą czekać miesiącami na robotę a później gumka niema nawet kto telefonu odebrać frajerstwo, jak macie inne opcje Panowie Bez wachania brać olać tych kłamców !!!
2
gość 2016-08-26 18:04
gdzie (miałeś) byłeś i w jakim charakterze
Tomasz 2016-08-29 20:58
gość 2016-08-26 14:29:37

Ja mam jechać jako cieśla zbrojarz ale gadałem z kumplem co już był przez tą firmę właśnie w islandi i robią systemem 30 dni a 2 tygodni w kraju to jest ten minus i z tego co się dowiedział bo dzwonił do tej firmy i kadrowe mu powiedziały że kontraktu są 6 mis a roboty mają na 3,4 miesięcy a obiecują przez tel tyle praca i zastanawiam się czy jechać bo jak ma 30 dni robić a 2 tygodniu w kraju być i nie mieć za to płacone to lipca aa jeszcze jedno robi się w miesiącu 180 godz nie wiecej to wychodził mój kumpel 1900 euro to bardzo mało jak na warunki irlandzkie....
pola 2016-08-30 09:43
Branża sportowo-restauracyjna jest dośc trudna, ale wiadomo jakich zarobków można się spodziewać? Dzięki
Tomasz 2016-08-30 19:49
A to warto jechac ??? i normalnie sie odbywa kontrakt czyli 6 miesiecy czy robisz jak jest tylko praca ????
arkadiusz 2016-09-08 21:53
Dzis rozmawialem z bardzo miłA Pania Karolina z biura z Krakowa,nie pamietam jej nazwiska, szacun dla tej kobity chyba jako jedyna z tej firmy odbiera telefon nawet po pracy, do innych nie idzie sie dodzwonic. Planuja jakis projekt w Holandii szukaja monterów izolacji i blacharzy z angielskin lub niemieckim oferuja w miare dobre warunki.
Waldek 2016-09-11 02:50
Zdawal ktos te testy po angielsku na stanowisko izoler ?? Ciezkie sa ?
19
pif 2016-09-11 13:11
Hej, a jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na project manager, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo dbają o stabilne warunki pracy, a to dobry znak, że się u nich dobrze dzieje. Dziękuję za szybką odpowiedź
1
nemo 2016-11-07 17:39
składki zus nie są opłacone a jeśli tak to tylko od fikcyjnej umowy zlecenie(lojalki że nie będziesz pracował po zakończeniu projektu dla islandora lojalka to tylko 100,00 pln najczęściej podpisywana przez dupowłazów z południa polski) składki były tylko za 2015 kiedy byliśmy pracownikami delgowanymi ,teraz pracuje się na warunkach islandzkich i z tamtejszymi stawkami odnośnie pani co odbiera telefony to automat telefoniczny nigdy nic nie wie , odnośnie kasy jest wypłacana ale zawsze z odroczoną zapłatą tj 25 i jak w tej sytuacji najmniej do powiedzenia mają ci z południa co najlepiej mówią po angielsku najwybitniejszy to adaś i daruś co to niby strajk robił w norwegi ja byłem na dwóch rotacjach dobrze że trafiła mi się inna robota pozdrawiam


0
3
nemo 2016-11-07 17:40
składki zus nie są opłacone a jeśli tak to tylko od fikcyjnej umowy zlecenie(lojalki że nie będziesz pracował po zakończeniu projektu dla islandora lojalka to tylko 100,00 pln najczęściej podpisywana przez dupowłazów z południa polski) składki były tylko za 2015 kiedy byliśmy pracownikami delgowanymi ,teraz pracuje się na warunkach islandzkich i z tamtejszymi stawkami odnośnie pani co odbiera telefony to automat telefoniczny nigdy nic nie wie , odnośnie kasy jest wypłacana ale zawsze z odroczoną zapłatą tj 25 i jak w tej sytuacji najmniej do powiedzenia mają ci z południa co najlepiej mówią po angielsku najwybitniejszy to adaś i daruś co to niby strajk robił w norwegi ja byłem na dwóch rotacjach dobrze że trafiła mi się inna robota pozdrawiam


0
3
Marek L 2016-11-08 17:46
Cześć. Nie twierdzę że twoje doświadczenie nie ma racji bytu. Ja stwierdziłem że moje składki są opłacone i widnieją w PUE ZUS. Kolego ja tam nie mam wujka i obecnie dla nich nie pracuję, mój kontrakt się skończył (fakt polska umowa zlecenie). Jeżeli kogoś oszukali to śmiało do ZUS - zrobią kontrolę. Pozdrawiam
3
Alek251 2016-11-19 15:57
Posłuchaj baranie jeden ja tam pracuje i jestem z południa i nie podpisywałem tzw lojalki a jak masz jakiś problem do ludzi z południa to możemy się spotkać i porozmawiać . jaro ?
1
Tomek 2016-11-25 16:57
Zdawał ktoś się testy na izolacje? Jak to się odbywa?
Bolo 2016-11-25 21:28
Na miłość boską dlaczego Pejta został zatrudniuny do naszej firmy....a było tak fajnie
10
Stachu 2016-11-29 08:44
Slyszal ktos o wyjazdach do Korei?
kit 2016-12-20 18:51
Czy ktoś.wie.jak wyglada proces.rekrutacji.na stanowisko biurowe w krakowie?rozmowa po.polsku czy angielsku?
ania 2016-12-20 19:20
Możesz napisać jak wygląda rozmowa?
hatna 2017-01-19 14:09
Witam! Wie ktoś czy jest możliwość dostania "do ręki'' Site Test'ow? Mają obowiązek udostępnić je pracownikowi czy maga trzymać na nich łapę bezkarnie? Słyszałem ze są one w bazie Beerenberg'a bo to on za nie płacił. Ma ktoś wiedzę na ten temat?
Mariusz 2017-01-24 16:39
wiecie moze na jakiej platformie jest ta oferta pracy na elektryka offshore? Trzeba znac norweski czy angielski wystarczy?
stolarz 2017-01-25 19:38
Witam. Czy ktoś coś wie na temat wy.jazdu jako cieśla okrętowy do Norwegii ? Dzwonili do mnie w grudniu i do tej pory cisza.
stolarz 2017-01-25 21:35
Witam. Wiecie coś może na temat wyjazdu jako cieśla okrętowy do Norwegii? Ponad miesiąc temu dzwonili do mnie a potem cisza. Nawet już tel. nie odbierają.
plettac 2017-01-28 15:26
Na offshore tylko z norweskim
ssol 2017-01-30 12:52
@Stolarz
Ja mam info ze projekt rusza w kwietniu
Pozdrawiam
Marko 2017-01-30 14:42
@plettac - bzdura,
@Mariusz - wystarczy angielski
Valentin 2017-02-08 11:18
Its ok!!!
valentin 2017-02-08 11:26
Its ok!!!!!
mp 2017-02-20 09:58
witam Panie marku. mam jechać na projekt z yabimo na islandię jako elektryk. Czy warto wchodzić z nimi w układ?? proszę o kontakt 515418496 mp
Ewa Ogrodnik, Yabimo 2017-02-21 14:54
Jestem koordynatorkom islandzkiego projektu, w razie jakichkolwiek wątpliwości i pytań zapraszam do kontaktu. Dokładamy wszelkich starań by praca na projektach była zgodna z ustaleniami. Ewa Ogrodnik, Yabimo Mój numer telefonu: +48 533 814 714
9
xyz 2017-05-15 19:24
Może ktoś napisać na czym polega w praktyce praca jako Automation and Electrical Engineer w biurze w Krakowie ? Czy są jakieś wyjazdy jeśli tak to ile średnio rocznie?
coto 2017-05-24 18:09
Dajcie sobie spokój!!!!!!!!!!1
MB 2017-05-25 10:28
Poszukuję roboty na monterkę albo izolację czy moze ktos mi podać namiary ( od pól roku siedze w chacie taka posucha ? )
Yabimo 2017-05-25 12:32
Dzień dobry bardzo proszę o kontakt oczywiście postaramy się Panu pomóc znaleźć pracę (usunięte przez administratora) ( (usunięte przez administratora)
koksu 2017-06-02 09:42
Witam w przyszłym tyg jest wyjazd do Korei czy ktoś coś wie na ten temat jakie warunki i czy firma jest wypłacalna warto jechać?
koksu 2017-06-02 09:59
Witam w przyszłym tyg jest planowany wyjazd do Korei czy ktoś coś wie na ten temat jak to wyglada i czy firma jest wypłacalna ?
135/PF/PC 2017-06-08 02:18
W Korei stawka 20 rubli na godzine i wyjazd autokarem mile widziany rower wlasny
3
Ciekawy 2017-06-15 19:03
Witam wszystkich forumowiczów.otrzymalem oferte od YABIMO do norwegii czy ktos pracowal lub pracuje u nich na Skandynawii.?czy wasteful jest opłacane w sensie składki itd.z tego co wiem to na Islandii chłopaki mieli wszystko oplacone.czy ktos node pomoc lub sama firma.
Gruby 2017-06-21 22:59
Ogólnie po kilku miesiącach na Nyhamnie złego słowa powiedzieć nie mogę wszystko jak najbardziej w porządku. Może ktoś się orientuje czy będą jakieś nowe projekty bo niestety od kwietnia susza.
1
Zostaw swoją opinię o Yabimo - Tarnów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Yabimo