brak logo

FIT SPECIALIST RECRUITMENT

Warszawa

Opinie o FIT SPECIALIST RECRUITMENT

fit_specialist 2014-05-29 15:31:15
Firma FIT SPECIALIST RECRUITMENT jest agencją rekrutacyjną, która zatrudnia głownie osoby bez żadnego doświadczenia lub z doświadczeniem bardzo niewielkim. Wykorzystuje obecną sytuacją na rynku pracy aby znaleźć tanią siłę roboczą. Firma oferuje możliwość współpracy z doświadczonymi konsultantami, szkolenia wewnętrzne oraz rozwój.

Rozwój zawodowy rzeczywiście jest ale we własnym zakresie. Można zapomnieć o współpracy z doświadczonymi konsultantami. Każdy uczy się na własnych błędach i nie ma żadnej osoby doświadczonej, która mogłaby wyszkolić osoby bez doświadczenia. Najważniejszy w firmie jest zysk, który jest wyznacznikiem pracy każdej z osób, bez względu na doświadczenie. Jeżeli zysk jest niewystarczający, pracownicy są zastraszani na różne sposoby po to tylko aby zwiększyć ich wydajność. Jedyną osobą z długoletnim doświadczeniem jest ukierunkowana na sprzedaż i nie ma nic wspólnego z rekrutacją. Próbuje bardzo nieudolnie zarządzać działem rekrutacji, nie mając żadnego doświadczenia w tym zakresie. Osoby, które spełniły swoje zadanie w firmie lub szukające możliwości rozwoju są zwalniane.

Firma oferuje umowę o dzieło, obiecując, że w przyszłości zostanie ona zamieniona na umowę o pracę. Do zmian w żadnym z przypadków nie doszło. Natomiast nawet obowiązująca umowa nie jest dla firmy FIT RECRUITMENT SPECIALIST żadnym wyznacznikiem, pracuje się od poniedziałku do niedzieli najlepiej od rana do wieczora. Pracownicy zajmują się nie tylko rekrutacją, ale również obsługą sekretariatu, prywatnych gości osób zarządzających, sprzątaniem itp.

Długie godziny pracy oraz praca pod wielką presją powinna być wynagradzana w adekwatny sposób. Jednak zasady te nie obowiązują w firmie. Wynagrodzenie plasuje się na poziomie minimalnej stawki krajowej. W firmie obowiązują prowizje. Jednak nie są to kwoty adekwatne do prowizji za projekt. Są to stałe kwoty, bardzo niskie.

Zdecydowanie odradzam współpracę z tą firmą jak i z osobą zarządzającą. Firma nie ma szacunku do swoich pracowników co równa się z poziomem usług jakie oferują.
10
ex_fit 2014-06-08 11:31:26
Jestem były pracownikiem, zgadzam się w 100% z przedmówcą. Zdecydowanie NIE POLECAM. Sama strona świadczy o poziomie jakości usług i oszczędnościach jakie firma poczynia, nie tylko na pracownikach(usunięte przez administratora)
7
były FITowiec 2014-06-22 10:17:49
Firma FIT to firma o podobnej rotacji, co giganci na polskim rynku. Zatrudniając studentów, oferuje się im złote góry, tłumacząc, że przecież reszta firm rekrutacyjnych jest zdecydowanie poniżej poziomu wspomnianego FIT. Pracuje się w oparciu o umowę o dzieło, która podpisywana jest na początku współpracy i trwa aż do jej zakończenia, co niekoniecznie jest zgodne z prawem.

Premie, uzależnione od wyników rekrutacyjnych, są identyczne niezależnie czy projekt dotyczy stanowiska najniższego czy najwyższego. Pracujesz dobrze i myślisz, że będziesz odpowiednio doceniony? Zapomnij, wystarczy Ci zaszczyt pracy w wybitnym zespole, kierowanym przez osobę, która po prostu w odpowiednim momencie założyła własną działalność.

Z jednej strony- spora samodzielność przy realizacji projektów, z drugiej ciągłe monitorowanie i naciskanie na podjęcie działań sprzedażowych, do których oczywiście nie zostaje pracownik przygotowany. Pracownik podejmujący się mimo to sprzedaży, a, któremu nie powodzi się wynikowo, zostaje zwolniony bez żadnych negocjacji albo choćby propozycji powrotu na dawne stanowisko czy ewentualnych szkoleń i pomocy. Jeśli jednak sprzedaż działa i pracownik liczy na % od rekrutacji, zostaje wyśmiany i odpowiedzią jest, że przecież trzeba się przekonać, czy pracownik faktycznie to potrafi czy trafiło mu się coś przypadkiem.

Masz inne zdanie niż przełożony? Czeka Cię zwolnienie razem z obniżoną procentowo wypłatą lub nawet jej brakiem. Masz ochotę odejść? Nie licz na utrzymanie przyjaźni albo niepalenie mostów, szefowa już zadba o to, żebyś ewentualne rekomendacje dostał słabe. Cały czas jednak, mówi się o wszechobecnym zaufaniu, które musi działać w stronę pracodawcy, nigdy pracownika.

Zdecydowanie nie polecam.
7
P. 2015-01-28 14:13:19
W tej firmie byłam na najgorszej rozmowie kwalifikacyjnej w swoim życiu.Dwie panie starały się wykazać,że nic nie wiem, nie umiem i do niczego się nie nadaję. Ponadto wychwalały pod niebiosa swoją firmę jako "lidera rynku", choć nie podały żadnych obiektywnych źródeł na dla swoich opinii. Panie owe chyba myślą,że zaszczytem jest pracować dla nich na umowie o dzieło za tysiąc złotych na pełnym etacie.Szkoda czasu iść tam na rozmowę,są lepsze firmy.
4
AnK_Fit 2015-08-17 22:25:21
Jakiś czas temu w moim życiu zaszły duże zmiany i musiałam ograniczyć swoją aktywność zawodową, przez co zakończyłam współpracę z tą firmą, jednakże w przeciwieństwie do zamieszczonej powyżej opinii, posiadam zupełnie inne odczucia względem firmy FIT RECRUITMENT SPECIALIST. W momencie, kiedy przychodziłam na rozmowę kwalifikacyjną do niniejszej firmy, nie posiadałam żadnego konkretnego doświadczenia zawodowego. Po odbyciu rozmowy byłam bardzo mile zaskoczona faktem, że głównym czynnikiem determinującym dobór pracowników do zespołów, nie są wygórowane wymagania, a zaangażowanie i chęć samodoskonalenia. Takie nastawienie jest ważne z perspektywy młodych osób, które najzwyczajniej w świecie nie mogą posiadać pięcioletniego doświadczenia na podobnym stanowisku bezpośrednio po lub w trakcie trwania studiów. Odnośnie rzekomo problematycznej umowy o dzieło, chcę zaznaczyć, że w większości firm o podobnym charakterze, sytuacja umów wygląda podobnie. Dlatego trudno w takie sytuacji czuć się oszukanym, jeżeli komuś nie odpowiada taki rodzaj pracy/ umowy, to niestety powinien szukać, czego innego.
6
FITTER 2015-08-18 10:48:40
Polecam firmę FIT SPECIALIST RECRUITMENT, jeżeli komuś zależy na rozwijaniu swojej kariery w branży headhunterskiej to dobre miejsce do rozpoczęcia swojej drogi i co najważniejsze pracy nad ciekawymi projektami dla klientów, którzy poszukują prawdziwych specjalistów i nie ograniczają się wyłącznie do portali pośrednictwa pracy.
5
Neo 2015-08-18 13:41:12
Odnośnie tej umowy o dzieło to prawda. Mój kolega pracuje na produkcji w TVN24 i również posiada wyłącznie umowę o dzieło. Tego typu sytuacja, może nie jest najlepsza, ale to specyfika rynku, trudno z nią dyskutować.
4
Rozi 2015-08-19 15:27:24
Fit Specialist Recruitment to dobra firma, pracuje tam od dłuższego czasu i jestem zadowolona. Szkoda, że zawsze znajdą się ludzie, którzy szukają dziury w całym. Zamiast krytykować lepiej spróbować założyć coś własnego i wtedy udowadniać innym, jak powinno się prowadzić firmę.
6
Kris 2015-08-19 15:29:26
Popieram, więcej pracy mniej gadania. Trudny rynek, a wszyscy narzekają ...
4
J. 2015-08-20 09:19:23
Pracowałam w firmie FIT Specialist Recruitment i muszę przyznać, że podjęcie tam pracy w tej firmie było dobra decyzją. Dzięki pracy w Fit zyskałam doświadczenie, które przydaje mi się w ramach mojej obecnej aktywności zawodowej. Chociaż, nie jestem już pracownikiem FIT, zawsze będę mile wspominać tę firmę i jej kibicować. Dziwię się, że ktoś opisał sytuacje w której został rzucony na głęboką wodę bez wsparcia, przeszkolenie wstępne z mojej perspektyw porusza główne wątki pracy researcher’a, a i tak trzeba sobie zdawać sprawę z faktu, że najbardziej efektywnie człowiek uczy się na bazie praktyki.
3
E. 2015-08-21 10:23:05
Możesz powiedzieć coś więcej na temat rozmowy kwalifikacyjnej? Jakie pytania, czego można się spodziewać?
J. 2015-08-21 10:32:40
Pewnie, rozmowa kwalifikacyjna opiera się na swobodnej dyskusji, w której poruszane są pytania odnośnie twojej wcześniejszej ścieżki zawodowej, zainteresowań oraz posiadanej przez ciebie świadomości odnośnie tematyki headhunterskiej. Oczywiście, czym lepiej znasz się na wspominanej tematyce, tym lepiej, jednakże, nie musisz się obawiać trudnych pytań, bo w całej tej rozmowie głównie chodzi i wybadanie twojego zaangażowania.
1
E. 2015-08-21 10:35:37
Dzięki,w takim razie może spróbuje się umówić :)
exFIT 2015-08-21 15:34:50
Bardzo interesującym jest fakt, że nagle pojawiła się fala pozytywów na temat tej agencji.Co więcej, okazuje się, że pozytywnych opinii jest więcej niż byłych pracowników !. Czyżby właścicielki za wszelką cenę chciały uratować swoją reputację ? Na próżno.
Drogie właścicielki, pamiętajcie, że mimo waszych starań poprawienia wizerunku na tym portalu, na rynku pracy funkcjonują realni byli pracownicy, którzy zawsze będą dbać o prawdę, potwierdzając wszystkie napisane tutaj negatywne opinie.
2
FITTER 2015-08-22 14:02:16
Jeżeli zakładasz, że opinię mogą zgłaszać wyłącznie byli pracownicy to najwidoczniej, nie rozumiesz sensu niniejszego portalu. Każdy z osób, które pracowały lub pracują w FIT ma prawo do subiektywnej oceny i dlatego szanuje twoje zdanie, natomiast proszę również o uszanowanie mojej, jak i reszty zamieszczanych tutaj opinii. Nikt nie ma monopolu na prawdę, pozdrawiam.
1
fit 2015-08-23 11:15:48
"Monopol na prawdę"? Te wszystkie superlatywy dzień po dniu nawet nie stały obok prawdy. Powodzenia w poszukiwaniu taniej i naiwnej siły roboczej, MTG.
3
J. 2015-08-29 17:08:43
Popieram, z samego hejtowania nic dobrego nigdy, nie wyniknie.
1
E. 2015-08-30 17:26:53
Raz jeszcze dziękuję, za informacje odnośnie rozmowy, w sumie biorąc pod uwagę to czego się tu dowiedziałam, nic mnie nie zaskoczyło ;-). Czekam na odzew od Pani, która prowadziła ze mną rozmowę. Zobaczymy pozdrawiam :-)
2
E. 2015-09-06 21:20:17
Hej udało się :), pracuje już od tygodnia i faktycznie, nie jest to łatwo ale w końcu to dopiero początek. W każdym razie moje wrażenia z pierwszego tygodnia są zdecydowanie pozytywne.
2
hahahah 2015-09-18 20:32:40
Rzeczywiście. Wygląda na to,że właścicielki w desperackim zrywie postanowiły sobie same wystawić laurki, bo te pseudopinie niestety są napisane językiem jakiego użyłyby właśnie one same:)Do tego są pisane w tak krótkich odstępach czasu,że każdy człowiek o przeciętnym IQ zrozumie że są fałszywe:) np. jeden komentarz 9 minut po poprzednim( J. - 2015-08-21 10:32:40) . Żenująco nieudolna próba ratowania swojego zasłużenie fatalnego wizerunku.
2
rozsadek 2015-09-19 19:34:32
Odnosząc się do twojej wnikliwej analizy, warto zaznaczyć, że jak mało kto śledzisz materiały pojawiające się na tym forum. Osobiście wyczuwam w twoich działaniach niezdrową konkurencję, która nie ma poparcia w komentarzach innych osób.
hahahaha 2015-09-20 16:01:41
Moja analiza ma poparcie z komentarzach wszystkich osób,które naprawdę istnieją,w tym mnie, a nie zmyślonych przez właścicielkę "pracowników", którzy nagle wszyscy pojawili się tu w ostatnim miesiącu :D
Niezdrowa konkurencja?Schlebia Pani sobie niezwykle sądząc,że liczące się firmy będą sobie Panią zwracały głowę. :) Konkuruje Pani półdarmową, niedoświadczoną i znoszącą wyzysk siłą roboczą. To chyba jest dopiero niezdrowa konkurencja?
2
rozsadek 2015-09-21 16:52:55
Masz prawo do swojego zdania, jednakże trudno mi uwierzyć w to, że poświęcasz tyle czasu na komentowanie wyłącznie z własnej woli. Trudno, jak już wcześniej ktoś tutaj wspomniał należy o takich sprawach rozmawiać bezpośrednio z pracodawcą, a nie żalić się na forum.
że co? 2015-10-04 07:05:44
Rozsądku, jeśli uważasz się za menadżera tego przybytku, to obrażasz przełożonych którzy faktycznie na to miano zasługują. Twój styl pracy i kierowania ludźmi, a raczej wykorzystywania ich jest żałosny. W jakim celu dodajesz opinie ze zmyślonymi historiami? Niestety trzeba było zadbać o opinię trochę wcześniej, bo to jak PRAWDZIWY pracownik wypowiada się o pracodawcy świadczy o ogólnej ocenie. Przestań więc już się poniżać.
2
rozsadek 2015-10-04 11:20:39
Przedstawiłeś/aś już swoją opinię wielokrotnie, jednakże nie wnosi ona nic poza szczególną dawką "hejtu",mam wrażenie, że nie uda się na tym forum osiągnąć porozumienia. Jak już wcześniej wspomniałem, jedynym sensownym krokiem jest podjęcie rozmów z samym pracodawcą.
haha. 2015-10-04 11:59:30
Porozumienia to nie z tobą. Wracaj podpisywać umowy z zakazem konkurencji z researcherami bez doświadczenia, to jest za to szczególnie zabawne.
2
Realista 2015-10-05 14:14:58
Jakieś kłótnie na forum nic nie dadzą. Zawsze w HR jest ciężko ale z doświadczenia wiem, że wysiłek i ciężka praca z czasem się opłaca. Pozdrawiam :)
zniesmaczona 2015-10-12 20:59:15
Faktycznie opisywane fakty dotyczące wspomnianej firemki mogą być utożsamiane z "hejtem" - co zrobić, taka rzeczywistość w firmie FIT. Niewiele dobrego tam się działo i zapewne dzieje, bo pochlebne komentarze wystawiane przez właścicielki czy ich "wysłanników" mylą jedynie biednych młodych ludzi, którzy są gotowi skorzystać z każdej oferty pracy.
Oczywiście - podstawa to solidna praca, zaangażowanie - szkoda tylko, gdy sami właściciele demotywują. Bo ile można dawać tylko od siebie, nie uzyskując nic w zamian?! I nie mówię tu o pieniądzach, choć wstyd się przyznać ile się w tym czasie zarabiało, ale choćby o dobrym słowie, zamiast wiecznych pretensji i podejrzeń czy aby na pewno pracownik wykonał tych dziesięć telefonów o godzinie 20, najlepiej w niedzielę.
Reasumując - właścicielce brak szacunku do innych ludzi. A bez tego nie zajdzie się daleko. "Dobrym gadanym" długo nie da się nadrobić.
Ponadto należy się zastanowić czemu trudno o osoby, które by przepracowały w tym miejscu dłużej niż ok. 1,5 roku. Kiedyś miarka się przebiera i do człowieka dociera, że każda zmiana będzie lepsza, byleby uwolnić się od tego terroru psychicznego.
4
zażenowana 2015-10-21 15:38:09
Zgadzam się ze zniesmaczoną. Mam nadzieję,ze zła karma wróci do właścicielek.Przykre,że firmy,które nie szanują swoich pracowników mają w ogóle rację bytu w naszym kraju.
2
były pracownik 2016-01-10 13:20:55
Zdecydowanie zgadzam się ze wszystkimi złymi opiniami na temat pracy u Pani MTG. Jak już ktoś napisał, nie ma mowy o niepaleniu mostów. Właścicielka każdy przypadek odejścia z FIT traktuje jako policzek wymierzony w jej stronę, co skutkuje skandalicznym wręcz sposobem potraktowania odchodzącej osoby.
Co do samej pracy, prawdą jest, że oprócz obsługi klientów firmy, pracownicy muszą się również zajmować prywatnymi gośćmi oraz prywatnymi sprawami MTG.
Właścicielka wymaga od pracowników szacunku, sama jednak wykazuje absolutny brak profesjonalizmu oraz wiedzy w zakresie prowadzenia projektów i zarządzania zespołem. Na własne oczy widziałam ją chowającą się w swoim gabinecie przed klientem, który nie dość że nie mówił tylko po angielsku (na nieszczęście Pani Tylec), to jeszcze nie był zadowolony z poziomu przedstawionych mu kandydatów oraz ze sposobu przeprowadzania rozmów kwalifikacyjnych.
Do tego dochodzi sprawdzanie maili i udowadnianie pracownikowi na każdym kroku jak bardzo się myli i jak bardzo powinien być wdzięczny za możliwość pracy u tak wybitnego "specjalisty", jakim jest Pani MTG.

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
4
kto 2016-01-21 12:07:58
to tam jest tylko jedna właścicielka? a co z drugą?
nana 2016-01-27 08:00:25
Druga to Natalia Woszczerowicz. Podobnie bezczelna jak MTG tylko mniej się udziela.
2
kto 2016-02-03 12:57:28
pewnie ta druga nie jest tak "mądra" jak MTG....
1
pff 2016-05-13 21:25:29
Najpierw naucz się pisać, potem wystawiaj opinie.
1
Byly pracownik 2016-06-13 13:16:02
Obiecuja zlote gory, dostajesz zgnile jablko... Najlepiej, zebys juz wszystko wiedzial, nie potrzebowal szkolen ani rad, tylko zapieprzal na najwyzszych obrotach, a jak nam sie zachce, to ci zaplacimy, moze ci damy umowe, moze nie damy, a zobaczymy.
Tak wyglada rzeczywistosc w firmie FIT SPECIALIST RECRUITMENT. Firma z tego co widac, ma duze problemy, bo ludzie sa zatrudniani tylko na umowe o dzielo, do tego caly stary zespol odszedl, wiec Pani Malgosia i Natalia maja spore prblemy, ale to nie znaczy, ze musza je rozwiazywac kosztem innych... Nie sa slowne, nie sa profesjonalne, umawiaja sie o cos, potem zachowuja, jakby nic sie nie stalo i jakbys sie z nimi na nic nie umawial... to, ze pracowaly w Hays czy innej wielkiej korpo, to nic nie znaczy... wazne jest podejscie do ludzi i to, jak potrafia kierowac zespolem, a jak sie przekonalem/am, to nie potrafia. ODRADZAM, lepiej poszukac pracy, w pozadnej firmie.
3
ex 2016-07-06 11:46:32
8-10 zł/h na umowie o dzieło
1
Realistka 2016-07-21 13:44:24
Zapomnij, że dostaniesz umowę o pracę. Jak to właścicielka lubiła mawiać "nie lubię ZUSu" .
3
walo90 2016-09-21 16:41:02
Ta firma jest przykra... Panie wydały mi się bardzo niekompetentne. Starały się zagiąć mnie dość prostymi pytaniami, na które jak się okazało same nie znały odpowiedzi, pomimo swojego doświadczenia, którym się bardzo pochwaliły. Poza tym rozmowa nie odbyła się o ustalonej godzinie... Najciekawszą sprawą było to, że na samą rozmowę zostałem zaproszony tylko po to by wybadać działanie usług mojej ówczesnej firmy, które Panie miały zamiar wprowadzić w swojej firmie... Zostałem zaproszony na kolejny etap rozmów, ale kontakt się urwał pomimo moich maili i telefonów. Nie ładne zachowanie, w szczególności biorąc pod uwagę profil firmy Fit Recruitment. Nie dziwię się, że mało kto słyszał o ponoć owocnej działalności tej firmy. Gorąco nie polecam kontaktu z tymi ludźmi... Strata czasu, brak znajomości elementarnych zasad prowadzenia rozmowy rekrutacyjnej plus nie boję się użyć słowa oszustwo i podstępne zagranie mające na celu poznanie działania konkurencji.
2
Zostaw swoją opinię o FIT SPECIALIST RECRUITMENT - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FIT SPECIALIST RECRUITMENT