logo COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

Siemianowice Śląskie

Opinie o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.

zainteresowany 2016-10-01 17:24
na rozmowie niczego sie nie dowiesz.
2
zainteresowany 2016-10-01 17:37
jeżeli jesteś zainteresowany to sprawdzaj ogłoszenia w internecie.
Pracownik 2016-10-02 20:23
Zarobki 1850 na rękę o premii można pomarzyć - dla pupili kierownika czy majstra nie wiem ktòry o tym decyduje. Szkolenie żenada wszystko na szybko, papiery podpisywane w czasie pracy (czasem nawet nie wiesz co podpisujesz). Żeby się czegoś dowiedzieć od stałych pracowników to graniczy z cudem nikomu nie chce się szkolić bo jak jest taka rotacja to się im nawet nie dziwię. Po miesiącu stoję sam na maszynie choć niewiele wiem, obsługi maszyny uczyłem się rzucony na głęboką wodę. Kierownika działu widziałem raz nawet nie przyszedł się przedstawić totalna olewka pracownika. Jak robisz tyle co stali pracownicy to widać, że im to nie odpowiada i robią głupie docinki. Na całym dziale jest może 4 spoko pracowników, którzy w czymś pomogą reszta szkoda gadać. Praca nawet spoko ale wymagania...... Najlepiej jakbyś po miesiącu już wszystko wiedział. Najgorszy jest upał i hałas ciężko się do tego przyzwyczaić.
4
byłyp 2016-10-03 16:38
@pracownik: czy to co napisałeś o ludziach dotyczy wydziału Duo Smart ?:)))) ,jestem ciekawy jak się mają ci co są "zakwaterowani" :) w tych trzech kontenerach z których w samych T-shirtach muszą w tym zimnie pylac na do budynku i na hale
Zenek 2016-10-04 11:54
Firma cały czas rekrutuje na produkcję, skontaktuj się z kadrami.
zainteresowany 2016-10-08 11:59
Jest kolejne ogłoszenie dla Elektromechanika, któś wie jak sie tam wiedzie wśród ekipy tego działu?

Podrawiam
zainteresowany
zainteresowany 2016-10-11 08:06
Jest kolejne ogłoszenie dla Elektromechanika, któś wie jak sie tam wiedzie wśród ekipy tego działu?

Podrawiam
zainteresowany
An276 2016-10-20 12:45
Na hali : hałas, w porze letniej bardzo gorąco, wyziewy plastykowe - wszystko to nieobojętne dla zdrowia. Na magazynie - szefowa daje się we znaki.
2
Kubek 2016-10-22 18:43
A ja napiszę tak.Tępych byków i nierobów nam tu nie potrzeba!!!!!!
5
Kubek 2016-10-22 19:07
80% ludzi nowozatrudnianych myśli,że dalej jest u mamusi która wszystko za nich zrobi.Większość nie potrafi nawet pozamiatać hali jak należy,nie mówiąc już o innych pracach.
A nagorsze są pajace którym sie 10 razy coś mówi,a on i tak nie rozumie (takich tępch byków właśnie przyjmują ),albo co mnie rozbawia najbardziej na następny dzien już zapomniał-no paranoja totalna.
A co poniekórzy to zamiast sie rozwijać to wręcz się cofają.A ty człowieku męczysz się z takim tłukiem i tylko masz nadzieje,że dziad sam sie zwolni i będzie spokój.Wreszcie majster sie zlituje i go wy.....bie na zbity pysk.Nie mówiąc już ile jest reklamacji po takich pseudo pracownikach.
Wszyscy my starzy pracownicy cierpimy przez takie przyjmowanie ludzi prosto z ulicy,nie patrząc sie na nic byle sztuka była.Ale taka już polityka niestety tej firmy.
5
Mały 2016-10-27 21:02
Kubek w 100% Cie popieram. Starzy pracownicy sie mecza z takimi bo człowiek szkoli takiego,produkuje sie zeby jak najwiecej sie nauczyl, a ten albo nie zrozumie albo za kilka dni nie przyjdzie i jeszcze Cie oczerni ze byłeś niemiły-skandal. Do tego premii niema przez reklamacje na nowych bo taki to pakuje wszystko a zwróć mu uwage to jeszcze Ci powie-"to ta maszyna tak zle idzie".Ludzie zrozumcie to Wy jestescie od tego zeby buble przebierac a nie maszyna. Katastrofa.
3
krzysztof 2016-11-09 12:31
Mam pytanie jakim człowiekiem zawodowo i prywatnie był plant manager który odszedł po 7 latach i 5 miesięcy ?
Pracowity niedoceniany 2017-01-03 04:55
Pracuje stosunkowo nie długi czas . Pierwszy dzień pracy ( szkolenie ) bhp 10 min , reszte dnia przesiedziałem czytajac segregatory , zmianowy przyszedł po mnie dosłownie 13.45 mowiac tylko kiedy mam przyjsc do pracy . Hierarchia jest do bani , Zmianowy nigdy na nic nie ma czasu , o grafik się doprosiłem po 3 tygodniach , ustawiacze nie robią praktycznie nic , ich robote robia ustawiacze , a od ustawiaczy prace robia pakowacze , odezwać się nie mozesz bo to jedna wielka rodzina , jesli nie bedziesz wchodzic w tylek umowy ci nie przedłużą . Zapierdalasz za 2 w temperaturze 50 stopni , a na koniec słyszysz że mało się starasz.
4
Jojo 2017-01-06 20:13
Ja pracuję w utrzymaniu ruchu jak mechanik niby nie długo ale jak dla mnie jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] praca i jak na Skierniewice dobre zarobki
Albert 2017-01-09 00:04
Mały ty marny ustawiaczu za 5 gr nie kompromituj się.
W skrócie dział DuoSmart
Maszyny w większości stare co chwilę coś się psuje a jak poprosisz ustawiacza o pomoc w naprawie maszyny to wielką łaskę robi że Ci pomoże albo będzie miał na Ciebie wyjeba** i męcz się sam ( a jak nie wyrobisz normy to wielkie pretensje ) . Premia jest zależna od reklamacji na daną brygadę a nie indywidualnie i potem wyładowywanie frustracji na nowych pracowników. W powietrzu unosi się smród kleju, wysoki hałas ,a w lato panuje wysoka temperatura ogólnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie robota a do tego Ci starzy pracownicy pokroju Kubka czy małęgo brak słów .
3
Mały 2017-01-12 17:31
Albert no niestety sie zdziwisz ale ja jestem zwykłym operatorem ktory napierdziela na maszynie. Jesli chodzi o ustawiaczy to chyba trafiłes na najgorsza zmiane bo u mnie ustawiacz jest zainteresowany. I wypraszam sobie obrazanie mojej osoby. Poprostu jestes leniem i najlepiej zwalic wine na maszyne lub ustawiacza bo tak latwiej. Jest wiele nowych ludzi ktorzy chca pracowac i nie marudza.
1
Kubek 2017-01-18 19:13
He he Abert to jeszcze przy cycku mamusi siedzi,taki jeszcze maminsynek no nie?Klej mu śmierdzi.Do perfumerii sie człowieku przyjmij a nie na podukcje.Wymoczkiem czuć na odległość,a ty sie potem męczysz z takim upierdliwcem.Ja takich to zgniatam na dzien dobry jak tego robaka albo karalucha.Mam na zmianie przynajmniej normalnych pracowników a nie wymoczków maminsynków.
1
Romek 2017-01-26 19:11
Stałeś jak kołek, siedziałeś jak kołek… Dlaczego nie napiszesz, że miałeś płacone od 7:00 do 15:00 mimo, że siedziałeś czy stałeś jak kołek?
1
byłyp 2017-01-26 19:58
hehe przygadał kocioł garnkowi.....
byłyp 2017-01-27 10:25
a tak na marginesie, to od kiedy pierwsza zmiana trwa od 7 do 15...
ustawiacz :-) 2017-02-05 17:43
Zawsze znajdą się osoby które będą sobie tą prace chwalić i osoby które będą ją nienawidzić i dotyczy to każdego miejsca, każdego zakładu. Tam gdzie jest wiele osób w jednym miejscu zawsze będzie dochodziło do konfliktów. Po części zgodzę się z przedmówcami i tymi krytykującymi i tymi wychwalającymi zakład. Zasada jest prosta. Osoba która przyjmuje się do zakładu na produkcję musi mieć świadomość pracy ciągłej, a nie opieprzania się. Żaden operator czy ustawiacz nie będzie pomimo własnych obowiązków wykonywał jeszcze pracy za pakowacza. To nie jest przedszkole i nikt tu nie przychodzi, bo lubi. Zgadzam się również, że wielu ustawiaczy czy operatorów to po prostu chamy i buraki bez poszanowania drugiej osoby i to niezależnie od wydziału. Czy to będzie in-line, off-line, duosmart czy drukarnia. Co do szkolenia to faktycznie nie zawsze się po prostu chce szkolić kogoś gdy od razu "widać", że ta osoba ma w d..pie tą prace i traktuje ja jako test jedynie na "5min." Trzeba pamiętać, ze taki operator czy ustawiacz musi poza wykonywaniem swojej pracy dodatkowo poświęcać czas na szkolenie, a i często na początku wykonuje dodatkową pracę za "nowego". Nie wiem jaki Macie problem ze zmianowym na Duosmart (ja pracuje na in-line, najgorszy oddział pod kątem ciężkiej pracy.) Tak czy inaczej wystarczy problem zgłosić do kierownika lub do kadr na maila dotyczącego mobbingu. Co do samej pracy. Praca jest ciężka, uciążliwa, monotonna i nie zawsze w miłym towarzystwie ale jak na realia Polski jest niezłe płatna. Trzeba sobie samemu odpowiedzieć czy jest warta takich nerwów. Co do nowych pracowników to faktycznie wielu z nich to, bez obrazy "dwie lewe ręce" i kombinatorzy którzy myślą, że otrzymają zapłatę za opieprzanie się jak tylko można. Tak się nie da bo tą prace za nich będzie musiał wykonać ktoś inny dlatego tak nie lubi się cwaniaczków. Pisanie na komórce, rozmowy z kolegami, koleżankami, brak sprawdzania tego co się pakuje zamiast pracy. To norma u nowych pracowników. Jednym słowem jak wszędzie są dwie strony medalu. Nikt nikogo na siłę nie będzie trzymał. Pracuję kilka lat w tym zakładzie i również nie zawszę wracam do domu w świetnym humorze ale ogólny bilans jest na plus. Podsumowanie, Panowie Ustawiacze i operatorzy więcej szacunku dla ludzi, Panie i Panowie nowi więcej chęci do pracy.
19
pracownica M 2017-02-17 21:46
To najgorsza praca jaka miałam, wszystko szybko, szybciej i to sie tam tylko liczy wydajnośc ponad wszystko! Niewazne ze jakosc siada byle szybciej i szybciej na sile. Przez takie podejscie fatalne uklady miedzyludzkie, odechciewa sie przychodzic przez to do pracy. ja juz zlozylam CV do innych zakładów i jestem na wylocie, trzy miesiace w takim zoo wystarczy.
10
sowaa 2017-02-24 16:28
Zgadzam sie z opiniami ludzie tam żyją czyimiś niepowodzeniami. Wymagają od nowych pracowników wszystkiego .Aby po miesiącu pracowali tak jak ci dlugoletni .Pracowalam tam dwa miesiące i starczy .Tak samo dzial duo smart .Zastanowcie sie zanim pójdziecie tam do pracy ,nie warto.Z bystrej osoby zrobia z Ciebie debila.Ustawiacze robią laske ze ci maszynę naprawia a to jest ich zasrany obowiązek. Jeden wielki zaklamany dzial tragedia.
4
Rahi 2017-03-16 14:46
Widać, że brak Ci kultury i wyrażasz się po chamsku. Tak wygląda towarzystwo w tej firmie.
3
Joanna 2017-03-17 15:26
Obserwujecie aktualne oferty pracy w COVERIS RIGID POLSKA? Znajdziecie je na stronie: http://www.coverisrigid.com/pl/praca/
Bardzo chętnie poznamy Wasze doświadczenie z procesu rekrutacji do firmy.
wm 2017-03-21 12:14
Duosmart wyglada jak opisala @Jaskolka co tu duzo gadac.
Coveris dobry na chwile na l4 posiedziec i szukac czegos innego.
Za duzy przemial ludzi, praca tylko dla starych pracownikow.
4
golgotha 2017-03-21 15:38
Powiedzmy sobie szczerze ta firma to jedna wielka porazka . Pracowalem 5 miesiecy i powiem Wam jedno nie ma po co to przychodzic .
Ludzie sa sympatyczni i polowe ustawiaczy takze ,ale jak trafisz na te druga polowe to cie swym chamstwem zgnoja i w niczym nie pomoga .
Majstry katastrofa patrza tylko na swoj zadek
Ludzi maja gdzies
Maszyny to jeden wielki zlom .
Wiecej produkuja odpadu niz dobrego towaru .
I tylko je czyscij i jestes uwalony po brzegi , poparzony , pokaleczony .
Ty masz dbac o to by miec czyste rece , byc ogonym , miec maski na brode i wasy , a kubki z maszyny wychodza posklejane , brudne , niedorobione , a jak cos jest nie tak to wina operatora , a polowa ustawiaczy to jedna wielka porazka , i jest jeden taki majster co wczesniej byl majstrem na dziale duo smart teraz jest glownym .
Totalna katastrofa i nieporozumienie .
Skonczylem z ta fatalna firma.
4
pracownik 2017-03-24 13:42
Nie chcesz iść do pracy to siedź w domu...co to znaczy ciężka, praca jak praca chcesz leżeć to leż w domu w pracy się pracuje za leżenie nikt nie płaci !!!
2
Joanna 2017-03-27 15:24
@pracownik a jaka jest Twoja opinia na temat pracy w firmie? Chętnie dowiemy się na co mogą liczyć kandydaci aplikując do Coveris Rigid Polska.
kd 2017-04-16 18:44
Jeśli jesteś osobą bystra i chętna do pracy, to i majster i inni pracownicy to zauważą i będzie pracować się ciężko, ale w miarę ok. szkoda tylko że kierownik pewnego działu nie jest skory do normalnej rozmowy z pracownikami. Ja pracowałem pół roku, poczatek był ciężki, ale ogólnie nie wspominam źle. mimo wszystko nie wrocilbym do Coverisa bo firma gwarantuje małe szanse na rozwój. pozdrawiam :)
3
Joanna 2017-04-19 11:26
@kd a o pracy na jakim stanowisku mówisz? Często warunki zatrudnienia oraz możliwości rozwoju różnią się w zależności od charakteru pracy i zakresu obowiązków.
QIN 2017-06-06 18:54
DO PREZESA CZLOWIEKU CZY TY JESTSI SILEPY I GUHY CZASY PO SIE SKONCZYLY
Joanna 2017-06-07 11:57
Chętnie dowiemy się więcej o pracy w COVERIS RIGID POLSKA oraz o Waszych doświadczeniach, jednak przypominam, że komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu. Przed zamieszczeniem wpisu należy zapoznać się z jego treścią.
sikor 2017-06-08 02:19
Witam jak wygląda praca na utrzymaniu ruchu jakie zarobki ???
stary 2017-07-18 11:40
Witam
Dlaczego na zmianie D u Roberta Ukraincy maja lepsza prace/maszyny niz Polacy?.
Kto na to pozwala i przymyka oko?
Nie wyobrazam sobie analogicznej sytuacji w Niemieckiej czy Angielskiej fabryce.
Niemiec nie dopuscilby do takiej sytuacjii !
Szanujmy sie jako Polacy.
A tych 3 ukraincow ciagle na kontroli w klimatyzowanym pomieszczeniu robiacych sobie przerwy po 35-40 minut?
Robert ludzie to widza.!
2
Joanna 2017-08-11 12:02
@stary narodowość nie ma tutaj nic do rzeczy, jeśli ktoś pracuje na innym stanowisku niż Ty, może mieć inne warunki pracy i inne przerwy. Zatrudnianie obcokrajowców dobrze świadczy na temat COVERIS RIGID POLSKA i powinno być pozytywnie odbierane przez osoby, które chcą podjąć pracę tutaj.
stary 2017-08-17 12:08

Pani Joanno prosze sobie darowac gadanie takich bzdur, sama Pani w to nie wierzy.
To swiadczy o tym, ze praca jest uciazliwa pod wieloma wzgledami, i Polak juz nie chce tego robic, taka odpowiedz uzyska Pani od operatorow.
Na jakiej Pani pracuje maszynie?
Kubek 2017-08-19 08:46
No i znowu muszę się wtracic.Ukraińcy jak inni ludzie też chcą pracować.Jedni sie nadają inni nie jak to też bywa z polakami.Tylko im na tej robocie zależy a Polak to ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i taka jest prawda.Może są problemy językowe,ale wszystko jest do ogarniecia.Najgorsi to są Polacy pisiory,nieroby j....ba...ne, a najwiecej do powiedzenia mają!!!!!!!!!!Ukraińcy wyjadą dalej na zachód a wy pisiorki zostaniecie bo wielu z was ten zakład uratował życie,gdyż nigdzie indziej was nie chcieli!!!!!!!!!Tak więc kasać rękawy i do roboty bo norma musi być!!!!!!!I jak mawiał Ferdek Kiepski-wszyscy dużo do gadania mają a robic nie ma komu.........
1
Kubek 2017-08-19 08:59
stary. Skoro uwazasz że w Niemieckiej czy Angielskiej fabryce.
Niemiec nie dopuscilby do takiej sytuacjii !To czemu tam nie jedziesz???????????Boisz sie ,że bedziesz tam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo niemiec nie da ci lżejszej pracy?????Koleś nie pisz bredni bo to irytujace sie to robi.Skoro nie jedziesz doNiemca i Anglika to jebaj tutaj i tylko pamietaj jedna rzeczo-noram musi byc!!!!!!!!!!!!
Joanna 2017-08-22 07:08
@Kubek czy tobie osobiście dobrze się współpracuje z pracownikami innych narodowości? Nastawienie do współpracowników jest bardzo ważne i wpływa na atmosferę w zakładzie pracy.
Kobieta 2017-08-23 15:16
Pozwólcie ze tez sie dołacze do rozmowy. Z Ukraincami pracuje sie dobrze poniewaz sa robotni i co sie im powie to zrobie i niamaja glupiej miny jak ktos im daje cos do roboty,i to sie ceni. A nie tak ja ci nowi Polacy niedojeby fochy na wszystko maja bo kaza im cos robic.
Kubek 2017-08-29 22:26
@stary, a Tobie się coś nie pomyliło???????A co do odpowiedzi @Joanna to nieważne czy to Ukrainiec czy Polak,ważne by myślał i pracował sumiennie,a nie opierniczał sie i na telefonie siedział całą dniówkę jak to większość z pracowników robi.UWAŻAM tak;albo ku......wa telefon albo robota.
Potem reklamacje......Gniazdka porobić do ładowarek i wi fi i ku....wa za darmo bedą robić!!!!!!!!!!Telefoniczne bezmózgi i na produkcje się pchają.........
zadlo 2017-08-30 01:21
No ja Ci Gabrys zycza tej zmiany zebys ja miol, zeby Ropopelski juz poszol, bo juz sie swoich czepio i ludzie odchodza przez niego a telefon to Irce trza wziasc i gebe ukrucic, Gabrys jo ci zycza bo ty dobry jestes chop nie to co ropeski co ludzi nie umi przy sobie trzymac
2
Joanna 2017-08-30 10:37
@Kubek, od kogo w takim razie zależy kontrola jakości w COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.? Jeśli praca nie jest wykonana bo pracownicy zajmują się czymś innym, to kto za to odpowiada? Rozumiem też, że piszesz wszystko w dużym wzburzeniu ale powstrzymajmy się tutaj od obrażania kogokolwiek.
Kubek 2017-08-31 23:24
@Joanna ja widze że Ty jakis agent jesteś....czyżby ktoś z ' z wyższej góry'???????Ale odpowiem.Tego się nie da wyplenić,połowe załogi by trzeba by codziennie karać za te telefony,a ja bym nawet zwalniał.Dopóki dyrekcja nie zrobi z tym porządku to prowadzący i ustawiacze nie dadzą rady,tym bardziej,że niektórzy ustawiacze są nie lepsi.
Ogólnie jest przyzwolenie na telefony przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo kradną,takie jest tłumaczenie pracowników i po cichu wszyscy sie na to godzą,a jest prosty sposób by to wyeliminować o którym nie bedę sie już rozpisywał.
A @zadlo co pisze to sie nie zgadzam.Ropel to wszystko za ryja na zmianie trzyma i gdyby Gabryś miał prowadzić zmianę to ja sam bym się zwolnił z tej firmy.Chaos i zamieszanie pewne.
Joanna 2017-09-06 13:33
@Kubek jestem na tym forum moderatorem dlaczego zawracałam uwagę na obrażanie innych osób - nie musi to być nikt z "góry". Warto też pamiętać, żeby na forum uzasadniać swoje zdanie, tak ja to zrobiłeś teraz. Co musi się zatem stać, żeby zmiany, o których piszesz zostały w COVERIS RIGID POLSKA wprowadzone?
drukarz 2017-09-06 18:35
Marian (kubek) przestań się już kompromitować i oceniać ludzi na forum publicznym. Idź do kogo trzeba i powiedz mu to w twarz tchórzu. Poza tym sam się weź za pracę zamiast wytykać innym co robią nie tak bucu.
Kubek 2017-09-08 18:24
Może jak klient telefon w kartonie znajdzie to się coś zmieni he he he he a ty @drukarz zajmij sie drukowaniem a nie zgadywaniem kto sie kryje pod jakim nickiem bo detektywem zostaniesz!!!!!!A jakbyś misiu drogi czytał ze zrozumieniem to oceniam tylko jakośc pracy i nowych pracowników {jak zresztą wszyscy tutaj zaglądający}którzy nie nadają się do pracy-musisz być chyba jednym z nich no nie?
A co za różnica? 2017-09-18 22:16
Chyba faktycznie Kubek to Marian. Świadczy o tym to bezsensowne zdanie "Najgorsi to są Polacy pisiory,nieroby j....ba...ne, a najwiecej do powiedzenia mają!!!!!!!!!!" Tak jakby sympatie polityczne miały znaczenie przy produkcji.
Proponuję Marianie mniej agresji i więcej rozsądku. Nie wiesz kto czyta to forum i nie wiesz jakie wnioski wyciągnie z twoich wypowiedzi. Może się zdarzyć, że dosięgną i ciebie.
Joanna 2017-09-21 14:18
@kubek, @drukarz, wzajemne oczernienie się nawzajem nic na forum nie wniesie, pisałam o tym już wcześniej i jako moderator, bardzo proszę o poszanowanie praw innej osoby. Wątek dotyczy COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. i to o firmie i panujących w niej warunkach, powinna głównie toczyć się tutaj dyskusja.
Zostaw swoją opinię o COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O. - Siemianowice Śląskie
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COVERIS RIGID POLSKA SP. Z. O.O.