logo IQ METAL

IQ METAL

Szczecin

Opinie o IQ METAL

iqmetalowiec 2014-07-06 17:34
Moim zdaniem najgorsza firma w jakiej można podjąć prace. Zamiast awansować ludzi, którzy naprawdę na to zasługują, zatrudniają osoby z zewnątrz co prowadzi do tego, że ludzie naprawdę zdolni odchodzą max po 2 latach zdemotywowani brakiem perspektyw na lepsze stanowisko. (usunięte przez administratora). Ogólnie nie polecam chyba, że ktoś szuka pracy "na chwilę".
8
adios 2014-09-17 20:40
a mi sie podoba
2
berek 2014-09-23 14:59
nie ma co się dziwić... zazwyczaj jest tak (usunięte przez administratora)Myślałem , że skoro firma pochodzi z Północy Europy to będzie przynajmniej na przyzwoitym poziomie jaki można zazwyczaj tam spotkać... niestety tak nie jest
1
uczciwy 2014-10-06 10:59
pracowałem tam na laserze!!! wytrzymałem rok bo ekipa na hali bardzo spoko ale z tymi z biura nie dało rady sie wogole dogadac!! szczerze NIE POLECAM
1
Alojzy 2014-10-13 22:27
To żałuj kolego.Nie czytaj bzdur.Narka
3
edi 2015-07-08 10:53
Nie pracowalem tam, ale wydaje sie spoko loko
????? 2015-11-02 13:49
Tak sobie czytam te opinie i nie wiem czy o tej samej firmie mowimy :) pracuje tam może nie najdluzej i nie widze żadnych problemów. Z tego co czytam to niektórzy mają problem z zarobkami. A nawięcej marudzą Ci co długo pracują i mało robią :) Co do biura myślę że da się z nimi łatwo dogadać laserniku :) Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w IQ METAL to wydaje mi się że nie będzie żałował, jeśli zdaje sobie sprawe w jakiej branży działa firma.
:D 2015-11-03 14:09
Ja pracuje długo i nie narzekam!! Jak dla mnie firma godna polecenia. Atmosfera super, firma się ciągle rozwija, z kadrą kierowniczą oraz z dyrekcją wszystko idzie załatwić. Wszystkim co szukają pracy i zastanawiają się nad pracą w IQ METAL, przynoście CV :D
BluKolar 2015-12-18 18:24
A ja jestem zadowolony. Dostałem większa kaskę przed świetami. Zawsze to pare procent do przodu!
2
gondzur 2015-12-29 00:16
Można wiele na temat IQ METAL powiedzieć, więcej dobrego. Pracowałem w innych firmach i wcale gdzie indziej nie jest tak różowo.
operator cnc 2016-04-12 13:45
Szukam pracy. Nie widze zadnych nowych wpisow a slyszalem ze sa jakies zmiany w firmie ?
1
skandalista 2016-04-18 19:12
Dyrektor odszedł z własnej woli to nie musi ale może coś znaczyć. Zmiany cały czas są bo firma stale i dość prężnie się rozwija. Zarobki małe bo dużo ludzi z IQ poszło do innych firm na te same stanowiska za wieksze pieniądze na start niż zarabiali po kilku latach. Trzeba byc asertywnym i sie nie opierdalać w pracy...
4
Max 2016-09-01 22:13
Firma jest naprawdę w porządku można się tu wiele nauczyć. Warunki dla pracowników na hali są na poziomie (no chyba że ktoś palący to może dostać upomnienie za palenie poza czasem wyznaczonym na przerwy) jedyny minus to brak wydajnej wentylacji. Nikt nikomu nie patrzy bez przerwy na ręce, nie ma presji czasu na mniej wprawnych pracowników. Z kierownictwem można się dogadać bez żadnego problemu, ekipa na hali w porządku o dziwo bardzo normalni liderzy co nie zdarza się często. Szybka możliwość podwyżki ale na średnią krajową trzeba trochę popracować i zrobić kilka nadgodzin. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.
Były 2016-10-16 21:45
Firma z kapitałem Duńskim z siedzibą w Polsce z pracownikami ukraińskim nie polecam
6
Boso Przez świat 2016-10-27 20:11
Pracowałem w tej firmie na ocynkowni moja praca w gronie pracowników była bardzo neutralnym gruncie klimat stuczny chamskie podejscie do pracownika i zachowanie na tle pracy szukanie dziury za każdym razem stresująca praca w kółko agresja ze strony p tadeusza do pracowników ,chamskie zachowanie chodzenie do ludzi i obgadywanie i mówienie gupot na mój temat obiecanki cacanki i potem nic ,pan wielki brydzia ze złotym łancuchem szpanuje po hali jak choinka we wigilie jak ma sie problem odradzam pujścia do brydzi bo nic nie zrobi nie potrafi rozmawiać z ludzmi ,dziwne podejscie do pracownika i ukrywanie szczegułów,jak nie pracujesz w soboty to nie masz pracy jak nie bierzesz godzin to nie masz pracy co za system oceniania pracownika na etapie w chodzenia w d,,,,,, jak nie w chodzisz to nie masz umowy tak to jest polskich firmach ,praca okej ale klimat nie polecam .
4
Doświadczony pracownik 2016-11-13 19:45
Jestem spawaczem i obsługuje tez maszyny cnc.
W Iq metal lepiej na które stanowisko sie przyjmować?
1
qwerty 2016-11-27 18:41
W Iq na każdym stanowisku można się wykazac i calkiem przyzwoicie zarobić.
teraz firma mocno idzie w LIN [jakos tak się to pisze].
Max 2016-12-17 00:06
jak ktoś pamięta, to była gra w hotdoga nie tak dawno.
inzynierki madralki - latali z ketchupem
Ciekawe czy cos zrozumieli z tego.
2
Qwerty 2017-02-24 21:51
Tak sie wszyscy napięli ze Dyrektora już z nami nie ma.
Do kiedy ma ten urlop?
Patriota 2017-03-01 17:38
Witam
FIrma daje ogłoszenia na spawacza i jest taki kierowniczek taki Mareczek, który się wywyższa i co to nie on i uważa się za najlepszego spawacza na świecie. Mówiąc i obrażając mnie że wolałby zatrudnić menela z ulicy lub jego córka lepiej by pospawała ode mnie. Takiego pracownika tylko zwolnić za znieważenie osobowości. Przy próbkach powinien być kierownik działu co stoi nad tym pajacem i sam powinien zobaczyć
3
 anon 2017-03-08 12:58
Piotr O. były Dyrektor. Jakieś opinie?
Ciekawy 2017-03-15 18:26
Zadnych opinii. Nie licząc tego, ze włąśnie 3-ci dyrek w przeciągu ca dwóch/trzech lat się wymienil. Ciekawe, kiedy następny:-).
NieCiekawy 2017-03-23 20:15
Lepiej że się zmienia dyrektor, niż zeby pracownicy odchodzili.
np. za ciekawość
spawak 2017-03-24 08:21
ja tam pracuję juz kilka lat. raz jest lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu.
joe 2017-03-24 18:01
IQ jest całkiem niezle.
Mogloby byc jeszcze lepsze - gdyby zgraja tzw. kierownikow nie rzucala klod pod nogi kolejnym dyrektorom.
1
szukam pracy 2017-04-14 13:50
Witam. Widziałem, ze IQ Metal szuka pracowników i zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację do nich.
Mam kilka pytań.
Jaka jest pierwsza umowa? Zlecenie czy umowa o pracę?
Wymagają na okresie próbnym własnego stroju roboczego z obuwiem na okresie próbnym?
Czy po okresie próbnym są szanse na stałą pracę?
Point 2017-04-14 22:28
Zadzwon to sie dowiesz
Hax0r1! 2017-05-17 20:20
@szukam pracy 2017-04-14 13:50
Cześć
Masz na początek umowę o pracę masz z agencji pracy KS Serwis, bezpośrednio to masz od firmy masz na zleceniu na 3 miechy.
Do ciuchów roboczych sam musisz je zorganizować na początek buty też ja akurat dostałem z firmy, (to są buty z podeszwą żelazną są gorsze niż wojskowe zwykłe)
Co do pracy stałej na pewno dadzą jak się nadajesz :) czy tam się wykażesz.
Osobiście nie polecam tam pracy chyba że specjalizacją na dane stanowisko
Ja pracowałem na dziale pakowań i odradzam na pracy.
Praca na 3 zmiany w zależności tam gdzie ja byłem to jedna na rano była na 6:00
2
Zostaw swoją opinię o IQ METAL - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IQ METAL