logo IQ METAL

IQ METAL

Szczecin

Opinie o IQ METAL

iqmetalowiec 2014-07-06 17:34
Moim zdaniem najgorsza firma w jakiej można podjąć prace. Zamiast awansować ludzi, którzy naprawdę na to zasługują, zatrudniają osoby z zewnątrz co prowadzi do tego, że ludzie naprawdę zdolni odchodzą max po 2 latach zdemotywowani brakiem perspektyw na lepsze stanowisko. (usunięte przez administratora). Ogólnie nie polecam chyba, że ktoś szuka pracy "na chwilę".
10
adios 2014-09-17 20:40
a mi sie podoba
2
berek 2014-09-23 14:59
nie ma co się dziwić... zazwyczaj jest tak (usunięte przez administratora)Myślałem , że skoro firma pochodzi z Północy Europy to będzie przynajmniej na przyzwoitym poziomie jaki można zazwyczaj tam spotkać... niestety tak nie jest
1
uczciwy 2014-10-06 10:59
pracowałem tam na laserze!!! wytrzymałem rok bo ekipa na hali bardzo spoko ale z tymi z biura nie dało rady sie wogole dogadac!! szczerze NIE POLECAM
2
Alojzy 2014-10-13 22:27
To żałuj kolego.Nie czytaj bzdur.Narka
3
edi 2015-07-08 10:53
Nie pracowalem tam, ale wydaje sie spoko loko
1
????? 2015-11-02 13:49
Tak sobie czytam te opinie i nie wiem czy o tej samej firmie mowimy :) pracuje tam może nie najdluzej i nie widze żadnych problemów. Z tego co czytam to niektórzy mają problem z zarobkami. A nawięcej marudzą Ci co długo pracują i mało robią :) Co do biura myślę że da się z nimi łatwo dogadać laserniku :) Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w IQ METAL to wydaje mi się że nie będzie żałował, jeśli zdaje sobie sprawe w jakiej branży działa firma.
:D 2015-11-03 14:09
Ja pracuje długo i nie narzekam!! Jak dla mnie firma godna polecenia. Atmosfera super, firma się ciągle rozwija, z kadrą kierowniczą oraz z dyrekcją wszystko idzie załatwić. Wszystkim co szukają pracy i zastanawiają się nad pracą w IQ METAL, przynoście CV :D
BluKolar 2015-12-18 18:24
A ja jestem zadowolony. Dostałem większa kaskę przed świetami. Zawsze to pare procent do przodu!
2
gondzur 2015-12-29 00:16
Można wiele na temat IQ METAL powiedzieć, więcej dobrego. Pracowałem w innych firmach i wcale gdzie indziej nie jest tak różowo.
operator cnc 2016-04-12 13:45
Szukam pracy. Nie widze zadnych nowych wpisow a slyszalem ze sa jakies zmiany w firmie ?
1
skandalista 2016-04-18 19:12
Dyrektor odszedł z własnej woli to nie musi ale może coś znaczyć. Zmiany cały czas są bo firma stale i dość prężnie się rozwija. Zarobki małe bo dużo ludzi z IQ poszło do innych firm na te same stanowiska za wieksze pieniądze na start niż zarabiali po kilku latach. Trzeba byc asertywnym i sie nie opierdalać w pracy...
4
Max 2016-09-01 22:13
Firma jest naprawdę w porządku można się tu wiele nauczyć. Warunki dla pracowników na hali są na poziomie (no chyba że ktoś palący to może dostać upomnienie za palenie poza czasem wyznaczonym na przerwy) jedyny minus to brak wydajnej wentylacji. Nikt nikomu nie patrzy bez przerwy na ręce, nie ma presji czasu na mniej wprawnych pracowników. Z kierownictwem można się dogadać bez żadnego problemu, ekipa na hali w porządku o dziwo bardzo normalni liderzy co nie zdarza się często. Szybka możliwość podwyżki ale na średnią krajową trzeba trochę popracować i zrobić kilka nadgodzin. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne.
Były 2016-10-16 21:45
Firma z kapitałem Duńskim z siedzibą w Polsce z pracownikami ukraińskim nie polecam
9
Boso Przez świat 2016-10-27 20:11
Pracowałem w tej firmie na ocynkowni moja praca w gronie pracowników była bardzo neutralnym gruncie klimat stuczny chamskie podejscie do pracownika i zachowanie na tle pracy szukanie dziury za każdym razem stresująca praca w kółko agresja ze strony p tadeusza do pracowników ,chamskie zachowanie chodzenie do ludzi i obgadywanie i mówienie gupot na mój temat obiecanki cacanki i potem nic ,pan wielki brydzia ze złotym łancuchem szpanuje po hali jak choinka we wigilie jak ma sie problem odradzam pujścia do brydzi bo nic nie zrobi nie potrafi rozmawiać z ludzmi ,dziwne podejscie do pracownika i ukrywanie szczegułów,jak nie pracujesz w soboty to nie masz pracy jak nie bierzesz godzin to nie masz pracy co za system oceniania pracownika na etapie w chodzenia w d,,,,,, jak nie w chodzisz to nie masz umowy tak to jest polskich firmach ,praca okej ale klimat nie polecam .
4
Doświadczony pracownik 2016-11-13 19:45
Jestem spawaczem i obsługuje tez maszyny cnc.
W Iq metal lepiej na które stanowisko sie przyjmować?
1
qwerty 2016-11-27 18:41
W Iq na każdym stanowisku można się wykazac i calkiem przyzwoicie zarobić.
teraz firma mocno idzie w LIN [jakos tak się to pisze].
Max 2016-12-17 00:06
jak ktoś pamięta, to była gra w hotdoga nie tak dawno.
inzynierki madralki - latali z ketchupem
Ciekawe czy cos zrozumieli z tego.
2
Qwerty 2017-02-24 21:51
Tak sie wszyscy napięli ze Dyrektora już z nami nie ma.
Do kiedy ma ten urlop?
Patriota 2017-03-01 17:38
Witam
FIrma daje ogłoszenia na spawacza i jest taki kierowniczek taki Mareczek, który się wywyższa i co to nie on i uważa się za najlepszego spawacza na świecie. Mówiąc i obrażając mnie że wolałby zatrudnić menela z ulicy lub jego córka lepiej by pospawała ode mnie. Takiego pracownika tylko zwolnić za znieważenie osobowości. Przy próbkach powinien być kierownik działu co stoi nad tym pajacem i sam powinien zobaczyć
4
 anon 2017-03-08 12:58
Piotr O. były Dyrektor. Jakieś opinie?
Ciekawy 2017-03-15 18:26
Zadnych opinii. Nie licząc tego, ze włąśnie 3-ci dyrek w przeciągu ca dwóch/trzech lat się wymienil. Ciekawe, kiedy następny:-).
NieCiekawy 2017-03-23 20:15
Lepiej że się zmienia dyrektor, niż zeby pracownicy odchodzili.
np. za ciekawość
spawak 2017-03-24 08:21
ja tam pracuję juz kilka lat. raz jest lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu.
joe 2017-03-24 18:01
IQ jest całkiem niezle.
Mogloby byc jeszcze lepsze - gdyby zgraja tzw. kierownikow nie rzucala klod pod nogi kolejnym dyrektorom.
1
szukam pracy 2017-04-14 13:50
Witam. Widziałem, ze IQ Metal szuka pracowników i zastanawiam się czy wysłać swoją aplikację do nich.
Mam kilka pytań.
Jaka jest pierwsza umowa? Zlecenie czy umowa o pracę?
Wymagają na okresie próbnym własnego stroju roboczego z obuwiem na okresie próbnym?
Czy po okresie próbnym są szanse na stałą pracę?
Point 2017-04-14 22:28
Zadzwon to sie dowiesz
Hax0r1! 2017-05-17 20:20
@szukam pracy 2017-04-14 13:50
Cześć
Masz na początek umowę o pracę masz z agencji pracy KS Serwis, bezpośrednio to masz od firmy masz na zleceniu na 3 miechy.
Do ciuchów roboczych sam musisz je zorganizować na początek buty też ja akurat dostałem z firmy, (to są buty z podeszwą żelazną są gorsze niż wojskowe zwykłe)
Co do pracy stałej na pewno dadzą jak się nadajesz :) czy tam się wykażesz.
Osobiście nie polecam tam pracy chyba że specjalizacją na dane stanowisko
Ja pracowałem na dziale pakowań i odradzam na pracy.
Praca na 3 zmiany w zależności tam gdzie ja byłem to jedna na rano była na 6:00
3
bebek 2017-06-13 21:56
Jakie są zarobki na stanowisku operatora lasera?
fuck you iq 2017-06-15 19:51
1800- 2500 netto z pięcioletnim stażem
1
EDYTA 2017-07-01 19:32
CHCESZ TAM PRACOWAĆ ZASTANÓW SIĘ 100000 RAZY DADZĄ CI UMOWĘ ZLECENIE NA CZAS 3 MIECHY A PO 1 MIESIACU ZWOLNIĄ CIE .PRACUJĄ TAM SAME NIEDOROZWOJE PLOCIUCHY A CI NIBY KIEROWNICY TO PORAŻKA NIEDOUKI PROSTACY DOSTALI PRACE ZA CO. ODWDZIECZE SIĘ im ZA TO
6
PRACOWNIK 2017-07-01 23:09
ODRADZAM TAM PRACE DADZA UMOWE NA 3 MIECHY WYRZUCA PO MIESIACU STWIERDZAJAC ZE SIE NIE NADAJESZ OBARCZAJĄ CIĘ OBOWIĄZKAMI KTÓRYMI NIE JESTEŚ SPROSTA [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] SYF ZLODZIEJSTWO WŚRÓD KADR Z BIURA .A ZA TO OBWINIANY JEST PRACOWNIK ALE TRAFILA KOSA NA KAMIEŃ ODPŁACIC SIE CZAS NIE ODPUSZCZE
6
Jo men 2017-07-14 19:42
I co cwaniaczki robaczki
Nadgodziny ucięte hahaha
2
Natalia 2017-07-21 13:36
@PRACOWNIK - a czy mógłbyś napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w IQ METAL? Na stronie www pojawiła się oferta pracy na stanowisko spawacza - czy wato tam aplikować? Merytoryczna odpowiedź będzie cenna dl forumowiczów, którzy zaglądają to w celu znalezienia konkretnych informacji o potencjalnym pracodawcy.
pracownik 2017-07-26 22:53
praca w IQ normalna. Spawanie bez uprawnień dozorowych, więc artyści spawalnicy nie mają co liczyć na wysoką stawkę.
Liczy się solidne, powtarzalne spawanie.
Atmosfera na hali dobra, ludzie dogadują się.
biuro w większości normalne, jest kilku przypałów z wysokim ego - ale do normalnej pracy to nie przeszkadza.
Ogólnie można polecić.
1
Ktos, kto pracowal. 2017-08-11 23:15
IQ Metal - praca fizyczna na wszystkich działach. Prezes robiony w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kazdym kroku. Kierownictwo fałszywe, będą mydlić Ci oczy, aby przed samym koncem pracy opowiedziec historyjke o tym jak sa z Ciebie zadowoleni, ale nie spelniasz zalozonych przez nich celow. 90% maszyn, wiertarek, itp. zajechane gorzej niz 40 letnia Lada. Brygadzisci, to istna pomyłka, jeden to emeryt, ktory mogłby dorabiac u Rutkowskiego, ale idzie sie z nim dogadac, a drugi to alkoholik. Idac dalej, szczeblami trafiamy na liderow poszczegolnych działow. Wiekszoscc z nich jest ok. Aczkolwiek ta mniejszosc, to istne zakłamane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktorzy przez wazeliniarstwo moga wszystko... Nawet spac w kiblu na nocnej zmianie, ale przeciez nikt tego nie widzi.

Ogolnie rzecz biorac to inwigilacja na poziomie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] niewyobrazalnym. Kierownicy potrafia sprawdzac monitoring Z DOMOW nawet o 3 rano, ale i tak twierdzą, ze sa one tylko dla bezpieczenstwa (i nie podpisuje sie klauzuli o nagrywaniu i kontroli pracy)

Jak juz bylo napisane to dostaje sie na start umowe zlecenie. Jesli ktos nie odpadnie po miesiacu, to odpadnie po dwoch. Natomiast jesli uda sie przetrwac, to stawka maksymalna na umowie o prace wynosi 2000 zl + ewentualna premia (o ile lider badz brygadzista Ci jej nie obetnie, bo za dlugo na kiblu sie siedzi).

Jedna wielka paranoja, gdyz nie chca robic uprawnien na sprzety konieczne do produkcji, a mimo iz zabraniaja i karaja za uzytkowanie owych sprzetow, to wymagaja tego, zeby wszystko bylo idealnie na czas badz i przed.

Jesli chce ktos zlozyc aplikacje do tej firmy, zeby przerobic miesiac, to nawet tego nie polecam. Ewentualnie mozna zrobic tak jak glosi opinia wsrod pracownikow. "Przychodzisz, szkolisz sie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robic za kilka razy lepsze pieniadze", bo w tej firmie jedyne co sie moze rozwinac to papier toaletowy, ewentualnie recznik papierowy... A i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nasmarowane wazelina.
Ktos, kto pracowal 2017-08-11 23:29
1800 na start
ktoś kto pracuje 2017-08-12 21:08
@Ktos, kto pracowal, masz chyba jakiś problem z głową oraz ze swoimi urojeniami. Pisze tyle bzdur, że aż ręce opadają. Szkoda, że nie podpiszesz się imieniem i nazwiskiem pod swoimi bredniami a jedynie śmiesznym nickiem a skoro jesteś taki mądry załóż swój własny biznes i pokaż jak się to robi :) W ogóle to wytłumacz co to są uprawnienia na sprzęt do robienia produkcji :D jesteś łosiem...

Do wszystkich zainteresowanych. Nie czytajcie tych wypocin frustratów co swoje żale wylewają na forach a w robocie siedzą cicho. IQ jest normalną firmą jakich wiele na rynku. Atmosfera jest normalna, hala czysta i ciepła a brygadziści ku wielkiemu rozczarowaniu większości forumowych frustratów nie donoszą na ludzi do biura. Na hali pracuje się spoko więc przyjdźcie, zobaczcie i sami oceńcie.
3
Ktos, kto pracowal 2017-08-13 02:52
Wiesz, kolego, bądź koleżanko po fachu. Pracowalełem w tej firmie 2 lata na kilku różnych zmianach. Przerobiłem na swoim dziale wszystkich liderow zarowno na starym systemie (kiedy lider pracowal na maszynach jak i kiedy jedynym zajeciem bylo dlubanie w nosie). Piszesz, zebym podpisal sie imieniem i nazwiskiem, a nie "smiesznym nickiem" a sam sie nie podpisujesz... Dla mnie to nie problem, ale po co mam ujawniac kiedy, jak i gdzie pracowalem?
Co do problemu z głową to maja karierowicze, ktorzy uwazaja, ze zlapali Pana Boga za nogi dostajac awans za lizanie du**innym wyzszym rangą.

Skoro piszesz, zeby nie sluchac bzdur wypisywanych przez frustratow, to jak wytlumaczysz sytuacje firmy, skoro w przeciagu 3 lat przewinelo sie 4 dyrektorow? Jesli bledy, za ktore moga poniesc konsekwencje ludzie z biura chowa sie maksymalnie jak tylko mozna, zeby bron Boze Bo Fischer Larsen sie nie dowiedzial, a zwyklego pracownika tyra sie za kazdy mozliwy detal?
Jak to jest, jesli zakaz palenia jest wprowadzony na calej hali i nie bardzo wyjsc na papierosa w trakcie pracy (sa kary porzadkowe) a ludzie, ktorzy twierdza, ze nie ma hierarchi (biuro) lataja na fajki co chwile i nikt sie nie czepia... A co lepsze brygadzista dzialu laserow jest czesciej na fajce niz na hali... Tym bardziej, ze najczesciej mozna go zobaczyc ze swoim przydupasem...

Pytasz o uprawnienia... To wytlumacz mi kwestie z dzialu laserow.
Pracownicy lataja sztaplarkami bez zezwolen, bez szkolen. Zurawie sa obslugiwane bez uprawnien... Jeszcze masz jakies wątpliwości? Mam rzucić nazwiskami?

Sorry chlopaku albo dziewczyno, ja nie siedzialem cicho. Smialo wyrazalem swoja opinie i to co mnie boli, ale pomimo tego, ze slyszalem "zrobimy wszystko co mozna, zeby to poprawic"... To gów** jest robione, tylko kozactwo, "ja gadalem", "ja zrobiłem" itd.
Podwyżki w tej firmie to temat tabu... Ja osobiście usłyszałem "pogadamy w grudniu" mimo iż byl luty...

Szary pracownik z firmy nie powie nic, bo zostanie potraktowany tak jak kilku moich kolegow (nie chce podawac nazwisk, bo to jest zupelnie niepotrzebne) i ja sam...

Jesli masz zamiar obrazac mnie, badz innych, ktorzy maja negatywna opinie o tej firmie, to znaczy, ze robisz wszystko, zeby firma miala jakies poparcie, a doskonale wiesz, ze ludzie jak tylko sie przeszkolą to odejda... Bo pracowac, za te pieniądze i przy takiej presji jaka wywieraja na Ciebie to jest po prostu porazka...
2
ktos kto pracuje i mu sie podoba 2017-08-16 23:39
szanowny byly pracowniku o imponujacym stazu dwoch lat.
o liczbie dyrektorow to mogles tylko slyszec opowiesci - ale wiedz, ze przez 8 lat bylo ich 3.
Bo Fischer wie o wszystkim co sie dzieje na firmie - zadne ukrywanie nie jest przed nim mozliwe. Sam zobacz, jak czesto jest na hali.
Zadroscisz "karierowiczom" bo to ludzie, ktorym sie chcialo i chce wiecej niz frustratom piszacym po forach.
Kurs na sztaplarki ma wiele osob wiec nie ma szans zeby jezdzil ktos bez uprawnien.
Jak maszyny sa dla Ciebie za stare, to zaloz firme, kup nowki nie smigane - i zatrudnij ludzi i plac im podwyzki co kwartal, bo nie lapiesz jak widac ze podwyzki sa raz w roku a nie jak ktos sie podrapie w ucho i stwierdzi ze jemu sie nalezy.

FIrma jest normalna i ludzie sa normalni. Socjal jak wszedzie. Cieplo i sucho.
Ja pracuje w dziale bedacym sercem firmy a moje inicjaly sa z poczatku alfabetu.
Pozdrawiam Cie byly kolego!
ps. Wroc do nas, biuro nie jest pamietliwe.
4
EDYTA 2017-08-21 20:48
PRACOWAŁAM TA MIESIAC I TO PRAWDA CO PISZESZ PO MIESIACU STWIERDZILI ZE SIE NIE NADAJE I POPRSTU MNIE WYLALI .NIEKTÓRE OSOBY NIE POWINNY ZNAJDOWAĆ SIĘ NA DANYCH STANOWISKACH .CZYLI TYCH DWÓCH PAJACÓW KIEROWNIKÓW .

Ktos, kto pracowal 2017-08-22 02:38
Brawo Ty, popieram w zupełności Twoje słowa: "niektore osoby nie powinny znajdowac sie na danych stanowiskach".

@ktos kto pracuje i mu sie podoba
Jesli siedzisz na tyłku i jedyne co robisz, to tak jak liderzy, badz brygadzista, czy inne biurowe... chodzisz i denerwujesz innych, to owszem, moze i podoba sie Ci sie praca.
Chcialbym tez zauwazyc, ze klania sie czytanie ze zrozumieniem tego co napisalem, gdyz nie przypominam sobie, zebym napisal, ze ludzie, czy atmosfera pomiedzy szarymi pracownikami byla kijowa. Wrecz przeciwnie, szaraki dla siebie sa bardzo zyczliwi, nie to co bufony majace odrobine wladzy. Socjal jest tak jak wszedzie, wiec nie ma czym sie chwalic.
ktos kto pracuje i mu sie podoba 2017-08-22 15:12
Kolego,
sam sobie sie klaniaj za czytanie ze zrozumieniem.
>> nie przypominam sobie, zebym napisal, ze ludzie, czy atmosfera pomiedzy szarymi pracownikami byla kijowa
Zgadza sie, tez napisalem
"Firma jest normalna i ludzie sa normalni."

>>Socjal jest tak jak wszedzie, wiec nie ma czym sie chwalic.
Zgadza sie, tez napisalem
" Socjal jak wszedzie."

W ramach klaniania się, teraz jeszcze przetlumacz na ludzki:
>>Jesli siedzisz na tyłku i jedyne co robisz, to [...] to chodzisz

To w koncu siedzisz czy chodzisz?
wróżbita Maciej 2017-08-22 21:44
jeżeli ktoś uważa się za najlepszego w firmie (chyba licząc tworzony złom) to logiczne że taki pracownik może podpisać się nickiem "Ktos, kto pracowal "

najlepiej( usunięte przez administratora ) potem gadać jak to firma jest beznadziejna itp.
w firmie mało kto jeździ bez uprawnień, bo większość osób je już ma. a Ci co nie mają a stanowisko wymaga uprawnień to w końcu zostaną wysłani...

GW 2017-08-23 06:58
Pracuje w firmie od 2011 roku, (jestem jednym z najdłużej pracujących osób w tej firmie)
zaczynałem na magazynie, teraz jestem głównym programista itd itp. można awansować w tej firmie, można się rozwijać. więc gadanie że się nie da czy tylko przez układy to głupota. wystarczy się starać, i dawać z siebie więcej niż inni. robienie tylko swojej pracy i nie zwracanie uwagi na cokolwiek co jest obok to nie jest coś co sprawi że się awansuje.

Fakt są rzeczy do których można się przyczepić, ale czy nie jest tak w każdej firmie?

Panie, panowie to że wam nie wyszło to nie znaczy że firma jest najgorsza na świecie itp. może wina tego że nie pracujecie nie lezy po stronie pracodawcy a pracownika?
3
Natalia 2017-08-24 10:36
@GW - a czy możesz napisać nieco więcej o warunkach zatrudnienia w IQ METAL? Wspominasz, że pracodawca zapewnia swoim pracownikom możliwość rozwoju, co również wiążę się z potencjalnym awansem - to bardzo istotna informacja. W jakim systemie jest praca (stałe godziny, czy system zmianowy)?
ktos kto pracuje i mu sie podoba 2017-08-24 11:50
Na produkcji i w magazynie system zmianowy.
w biurze stałe godziny.
Można awansować z operatora na lidera a potem na brygadzistę.
GW 2017-08-24 20:48
niektóre działy mają system 3 zmianowy (między innymi Laser + obróbka, krawędziarki), inne mają 2 zmianowy (spawalnia, montażownia). a co do magazynu to nie wiem czy na pewno tam pracują na 2 zmiany, bo dosyć często rozładunki za nich robi dział laserów
biuro ma 1 zmianę.

oczywiście mogę coś pokręcić który dział robi na ile zmian bo tak naprawdę ja robię 1 zmianę tylko,
pracaaa 2017-09-08 18:35
Moim zdaniem firma daje duze mozliwosci jednak jest bardzo zle zarzadzana , glowny nacisk kladziony jest tam na ilosc wypracowanych godzin ., nie na jakosc czy dokladnosc wykonywanej pracy .( Niektore asy prawie tam mieszkają :))
Kadra kierownicza , brygadzisci i tzw "liderzy" niepowinni zajmowac sie tym czym sie zajmuja poniewaz w wiekszosci nie posiadaja odpowiednich kompetencji i kwalifikacji , powinni zostac ponownie przeszkoleni .
Troche zal mi dunskiego wlasciciela ktory jest oszukiwany na kazdym kroku co jest wina zlego zarzadzania . Moze byloby inaczej gdyby ludziom zalezalo na pracy ale jeszcze pewnie dlugo tak tam nie bedzie gdyz pieniadze ktore oferuja ludziom szału nie robią.
Atmosfera w pracy nie jest najgorsza ale trzeba uwazac na to co i komu sie mowi bo wiesci lubia sie tam szybko rozchodzic ,cos na zasadzie gluchego telefonu :)
Podsumowujac , praca nie jest najgorsza , trzeba zagryzc zeby zrobic swoje i tyle , podszkolic sie troche w tym co sie robi i szukac czegos lepszego gdzies indziej .
2
Zostaw swoją opinię o IQ METAL - Szczecin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IQ METAL