brak logo

MZK

Toruń

Opinie o MZK

anonim 2009-01-22 18:41
duż panstwowa firma,pozim zarzadzania bardzo słaby,kierowcy sa bardzo dobrymi profesjonalistami ,bardzo niskie place,stary choc sprawny sprzet,osobiscie lubie swoja prace lecz nie stac mnie na godne zycie przy tych zarobkach.
2
anonim 2009-02-11 11:53
pracowałem przez 2,5 roku. przez ten okres dostałem 2 podwyżki, i z każdej zarabiałem ok. 50 zł. mniej, nie możliwe? a jednak dla[usunięte przez moderatora]wszystko jest możliwe. Z wysługą zarabiałem od1900 do 2300 brutto, W maju 2008 odszedłem, porażka!. Firma upada i widać to gołym okiem!
2
anonim 2015-04-26 20:02
Ile wynosi pensja na start kierowcy autobusu a ile wynosi pensja motorniczego ?
15
KANDYDAT NA KIEROWCE 2015-12-23 11:40
Chyba sie zapisze na ten kurs:-)))).To rzeczywiscie praca z moich marzen.Za soboty i niedziele oczywiscie wam nie placa ekstra?To choc moze za swieta ?Czy harujecie za te sama stawke?Panie prezydencie Zaleski i RM torunia.Proponuje rozszerzyc grono korzystajacych z bezplatnej jazdy bo jezdzac autobusem widze ,ze tylko ja kasuje bilet a 75% to stare twarze ,ktorym sie nalezy za darmo tzn za glosowanie na wiadoma opcje rzadzaca Toruniem.I obnizyc wiek dla uprawnionych do jazdy za darmo.Na przykald do 50 lat.Wtedy bedziecie mieli nowe i piekne autobusy
bazyliszek14 2016-01-17 21:56
Jak wygląda sytuacja w mzk? Bo też zastanawiam sie nad kursem na autobusy i pracą u nich. Jaka jest płaca zasadnicza, dodatki za święta, soboty i niedziele? Ile dają premii? Prosze o szybką odp:)
byly 2016-01-20 11:24
sytuacja wyglada tak ,ze wszytkie spolki miejskie podostawaly podwyzki ale mzk nie.nie ma zwiazkow ,ktore dbaja o ludzi i jest jak jest .wlasciwie nie wiadomo czym sie zajmuja zwiazki,chyba ze zwiazkowaniem.wkrotce bedzie praca za min krajowa z malym naddatkiem jak wejdzie 12/h brutto ustawowo.dodoatki za swieta ,soboty i niedziele?nie badz bezczelny z tym pytaniem.....:-)...cos takiego nie istnieje,kiedys bylo choc cos za swieto zmarlych czy sylwetra-to za Pani Zawal.obecny prezes zna tylko jedno sformulownie-NIE MA!ktore zapewne nie dotyczy wszystkich...dlatego wkrrotce nie bedzie i kierowcow.na dzien dzisiejszy brak kilkudziesieciu dlatego haruja na nadgodzinach ci ktorzy sa...premia 15% ,ty jako kieorwca placisz za bilet w sytuacji gdy pol torunia jezdzi za darmo lub na ulgowy , 40-50 stopni w kabince latem,zima mroz,9,10h zmiany najczesciej,wstawanie o wiekszosc dni 3ej ,powrot do domu grubo po polnocy,wciskanie nagdodzin bez Twojej wiedzy i pytania w dni wolne.no i badz gotowwy na jazde 15 letnim jelczem ...zobaczysz jaka przyjemnosc i jak sie czujesz po takiej zmianie....no ale na drugi dzien rowniez 10 godzin zmiana....jeszcze jakies pytania?na dzien dobry dostaniesz 1700-1800 na raczke bo bilty ktore sprzedajesz ze 100 nie licze...to jest Twoja dodatkowa praca kosztem Twojego wolnego czasu....odpwoedzialnosc za ludzi ich zycie ,mandaty,chamstwo pasazerow i wynagrodzenie jak dla zbieracza zlomu w bandladeszu
13
Bomba 2016-01-28 20:45
Kumpel pracuje w MZK i mówi, że wcale tak źle nie jest. On po pół roku zarabia 2500 na rękę.
4
Dyzio 2016-03-22 20:55
Pracuje w tej firmie krótko ale już się wykonczylem psychicznie praca po 7 dni pod rząd a jeden wolny ludzie których się wozi to jednym słowem bydło zero poszanowania dla kierowcy ublizanie walka z bezdomnymi i agresywnymi pasażerami to codzienne uroki tej pracy autobusy nie są naprawiane tak jak być powinny zarobki nie powalają na kolana dla mnie nie ma szału za taką odpowiedzialność
9
On 2016-04-10 22:06
Praca w Mzk Toruń to jest tragedia, mobbing, stres, ciągłe czepianie o wszystko itd..... za 1800-2000 zł netto , ciągłe zabieranie premii bez powodu. Na szczęście już im brakuje jakieś 20-30 kierowców, może w końcu zaczną szanować tych co mają albo nie będzie komu jeździć
6
piotrlux 2016-04-11 21:52
dzieki za wiadomosc

przymierzalem sie do nich do pracy

a jakie maja wymagania przyjec? co trzeba zaliczyc?
jak dlugo to trwa?
ulek 2016-04-30 18:51
to niech ci zdradzi jeszcze ile ma nadgodzin?30-40?
5
nowy w mzk 2016-06-22 16:51
Mam umowę o pracę 3/4 etatu. Pracuje faktycznie cały. Stawka 12.05 pln/h plus 10% premii. Żadnych dodatków za pracę w soboty, niedziele i święta. Tylko za nocne urzędowo około 1,5-2 pln/h. Za sprzedaż biletów 12,3%. Pensja 1600-1700 pln. Cena kursu 6 tys. zł. Oceń czy WARTO CZŁOWIEKU.
2
piotrlux 2016-09-05 14:31
Najgorsze że płaca i autobusy na których się jeździ to tragedia.
Patrz na ludzi, sprzedawaj bilety, ruch uliczny i jeszcze musisz wajchować w starym Jelczu,

fenomenalne miasto!
4
awo 2016-10-18 22:19
pewnie, że warto jendka widać niekotrzy mają zbyw=t wieksze ambicje a dosiwadczenia im brak wiec narzekają
driver 2016-10-25 10:31
Wynagrodzenie "na rękę" za 168 h 2200 pln. Pobudka 3:00 - 4:00, powrót z pracy 23:00 - 0:30. Praca od poniedziałku do niedzieli i święta. Oczywiście dzień wolny w tygodniu za przepracowana niedzielę/sobotę/święto. Ale co to za weekend w tygodniu. NIE WARTO ludzie odchodzą po 2-3 miesiącach a nowych brak, koszt prawa jazdy około 7 tys.
4
Ciekawy 2016-10-30 19:20
Czy trzeba umieć wszystkie linie?jakie wynagrodzenia?czy warto zaczynać?
1
naczelny 2016-12-19 06:06
Maszynistka odmówiła śp te sprzedaży biletów dopiero jak w maszynie do kupowania biletów nie przyjmowała złotówek dopiero sprzedala bilet to było rzenujące bo to starsza osoba numer trawaju235 o 6- rano
Lubię jeździć, ale nie w MZK Toruń. 2017-01-16 14:47
Byłem zatrudniony na 3/4 etatu, w rzeczywistości pełny etat. Po 190/200h w miesiącu, na rękę 2100 zł wychodziło. Oczywiście po 9-10 godzin wajchowania na Jelczu. Ktoś tu wcześniej wspomniał, że sprzęt stary, ale sprawny. To wierutne kłamstwo. Sprawne Jelcze możesz policzyć na palcach jednej ręki, bo to tylko numery 485, 489, 511 i 515. Wszystkie inne zarżnięte w opór. Jak dostaniesz linię "ekspresową" i starego Jelonka to po 20/30 minut opóźnienia, za które utną ci premię. Mobbing, straszenie i odbieranie dni wolnych. Za godziny nadliczbowe niezapłacone, tylko dany urlop w postaci jednego dnia w środku tygodnia z którym nie masz co zrobić. Poza tym pasażerowie to ch*** i składają skargę za wszystko. Przykład? Mróz, zima wypadł jakiś kurs, ja sam spóźniony 6 minut, wpada wkurwiona babka która mnie opierdala, że czekała 40 minut na autobus, na co ja tłumaczę jej, że ja jestem spóźniony tylko 6 minut. Złożyła na mnie skargę, że byłem wobec niej chamski. Skutek? Dywanik i ucięta premia. Jebać MZK w Toruniu. Nigdy więcej. Jeżeli siebie szanujecie, to szukajcie pracy gdzie indziej.
15
ArtekK1 2017-01-21 22:05
Jak komunikacja miejska w Toruniu może mieć dobrą opinię, jeśli jej chodzi tylko o wydojenie pasażerów...!
1. Wsiadam do autobusu przy dworcu Toruń Główny. Kolejka do kasownika... Nagle blokada i kontrola biletów!!! Kilka osób niestety nie zdążyło...
2. Kupuję bilet w autobusie w automacie... w jednych trzeba je kasować w innych nie!!! jak prosty człowiek może to wiedzieć...
3. jedzie 2 studentów, jeden ma legitymację UMK drugi międzynarodową. Kupują bilety ulgowe. W trakcie kontroli jeden podobno jest ok. drugi dostaje mandat!!!
To jest zwyczajne k....!!!
piotrek 2017-01-27 00:29
czy mógłbyś się ze mną skontaktować. będę wdzięczny: pk@luservices.eu
Michał 2017-01-28 12:03
Czemu MZK Toruń nie robi kursu na kat D na kontrakt? tak jak w niektórych w miastach jest... Płacisz 1000zł albo i mniej w zamian robią Ci uprawnienia na autobusy i podpisujesz umowę na 2, 3 lata...
kaskader 2017-01-30 10:33
Dostałem info, że MZK w Toruniu ma komplet na stanowisku kierowca autobusu. Trochę dziwne, przecież tyle wolnych miejsc było. Ukraińcy przyjechali?
Piotr Warzycki 2017-02-01 20:32
Spokojnie w połowie lutego odchodzi znów 16 kierowców - emerytura. Wiem też, że wszyscy przyjęci na początku grudnia rezygnują z przedłużenia umowy. Jeżeli masz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] swoje zdrowie psychiczne i fizyczne to śmiało, przyjmuj się na koniec lutego.
kaskader 2017-02-01 22:38
Mają dosyć wajchowania na starych zajeżdżonych Jelczach?
W normalnych "cywilizowanych" miastach wszystko to automaty... nie w Toruniu...
Piotr Warzycki 2017-02-02 12:34
No dokładnie. To co wyjeżdża na miasto nie można nazwać autobusami, to zwykły szrot i skansen na kołach.
2
kaskader 2017-02-02 22:30
Piotrze, pracowałeś tam? Odezwij się jak możesz na pk@luservices.eu

nieznajomy 2017-02-03 10:24
są kursy... już są
Piotr Warzycki 2017-02-03 20:49
Pracowałem, ale jako mechanik. Szkoda gadać.
3
Rafał 2017-02-10 16:49
A co z motorniczymi? pytam bo chce sie wybrac na kurs, ale czy warto?
jak płaca? jakie warunki itd?

7
kaskader 2017-02-27 22:42
koledzy, coś wiadomo, zwolniło się coś? zwalniają się ludzie wg zapowiedzi?
Zostaw swoją opinię o MZK - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZK