brak logo

Boetronic GmbH - BMW A.G.

München

Opinie o Boetronic GmbH - BMW A.G.

realista 2 2014-12-22 18:06:25
troche sie rozpędziłeś z tymi 2500e po odliczeniu życia. realne jest 1400e przy skromnym życiu tu w dingolfing. chyba że jest się na steuer klasse 3 i ma się trójkę dzieci w Polsce to wtedy może i 10tyś zł wyciągniesz przez boetronika w bmw. pozdro

firma nie jest zła robię przez nią juz 2,5 roku teraz nikogo nowego z tego co wiem to do bmw nie przyjmują gdyż ludzi pozwalnianych z monachium przyjmują do dingolfingu i to chyba na zdrowy rozsądek dla nich lepsze niż przyjmować nowych.
2
olas 2014-12-29 00:24:03
A jaki ssytem godzinowy panuje w BMW?
Pyzdra 2014-12-29 18:37:12
Sami jedziecie pchacie na miejsca , i narzekacie.
Biorą tam byle kogo zamiast fachowców po inżynier mechanik technik mechanik.
Chodzą na imprezy , palą papierosy, piją piwo , wino , inne
szukają kobiet do łóżka.
Nie bierzcie więcej takich pracowników,
Dresiarze z blokowiska , i wyrostki niech nie jadą do Niemiec
bo wstyd za nich nic nie umia tylko stoją , i chodzą pracownicy.
3
mich 2015-01-07 15:52:42
Witam, mam takie pytanie. Otoz teraz bede konczyl studia inynierskie mechanika i budowa maszyn, niemiecki znam dobrze, chcialbym przeprowadzic sie razem z żoną i zamieszkac na stale w Niemczech. Prosze mi powiedziec, ale tak bez sciemy ile jestem w stanie zarobic w BMW? pytam, bo nie chce sie pozniej niemilo zaskoczyc. pozdrawiam :)
9
andreas028 2015-01-12 23:08:56
Witam,
jakich pytań mogę spodziewać się podczas rozmowy o prace na wozkach w digingolfie?
8
Przemek 2015-01-25 15:08:34
cala prawda z tymi patałachami z Norymbergi
6
kosir 2015-01-30 15:31:28
witam, jak to jest z tym BMW? Dobra to robota?
kosir 2015-01-30 15:31:28
witam, jak to jest z tym BMW? Dobra to robota?
2
BT 2015-02-03 00:38:23
Robie w Dingolfing od poltra roku, przez Boetronic. Realia w porownaniu do tego co opisujecie o Norymbergii bardzo sie różnią. Przyjechałem tu z mysla znezienia pracy. Bewerbowałem sie przez 3d i w kilku firmach i po 2 dniach rozdzwonily sie telefony. Mogłem wybierać w oferach pracy. Oczywiście wybralem tam gdzie najwięcej placili. Dostalem sie do logistyki na Werk 2.4 i okazalo sie ze chyba lepiej nie mogłem trafic. Boetronic tutaj to slidna filia. Pracuje tam nawet jeden polak. Nigdy mnie na kase nie rabneli. Jak cos nie pasowalo to jedna wizyta i sie wyjasnialo. Ze np. niedopilnowalem kwesti urzedu skarbowego. Teraz zaczynaja przyjmowac na stałe do BMW bo duzo ludzi w tym roku idzie na emeryture.
2
polak 2015-02-03 12:13:35
Witam. Pracowałem 3 tyg. w Boetronic w Norymberdze. Praca znaleziona przez Zitmann w krakowie. Miejsce pracy do Playmobil. Klasę podatkową załatwiłem sam. Mieszkanie również ale słyszałem jakie warunki są skandaliczne, nawet piwnica w jednym pomieszczeniem w 3 osoby. Ogólnie za 3 tyg pracy po 8 godzin dostałem ponad 700 e, a kiedy praca się kończyła szukali jeszcze przez dwa tyg czegoś dla mnie. Ogólnie wypłacili się ze wszystkiego, również z nadgodzin.
polak 2015-02-03 12:17:48
Kolego, że tak zapytam na forum. Z tym przyjmowaniem do BMW to pewne? Bo póki co oferty takiej nie mają, a szukam głównie do tej fabryki gdyż mam doświadczenie.
Koli 2015-02-11 23:02:21
A Ty chyba w biurze pracujesz ze sie tak burzysz Katarzyno S. jestes taka sama jak oni i wciskasz te same sciemy bo za to ci placa (mam na mysli te slawne biuro z Norymberga)
1
Karlo 2015-02-16 21:21:46
KOlego mozesz podac mi swojego e+maila
kolego 2015-03-02 09:11:20
tez pracowałem w Playmobil, stawka 9,07 za godzine na wozki i dodatek za przepracowany dzien 7,5 euro netto dziennie, wszystko sie zgadzało wszystko było ok, wypłacone nadgodziny, umowa z firma na 151,9 godziny a reszta szła na zeitkonto, problem ze stuerklasse 6 ludzie tam mieli ale to mozna szybko naprostowac przez steueramt, idziesz tam zgłaszasz, że dostałes na papierku klase 6, dostajesz dokument, że jestes na 1 a oni dodatkowo dzwonia do firmy i wyjaśniają wszystko :) ale wszystkim i tak tam cos nie pasowało, w tamtym rejonie to jedna z lepszych fabryk i kazdy chciał sie tam dostać, ale ludziom z Polski i wszystko nie pasowało jak w każdej firmie gdzie pracuje i są Polacy, jakoś nikt miejscowy nie marudzil tylko cieszył sie, że ma prace, przestanie jezdzic do Niemiec za chlebem tylko zacznijcie tam żyć, wtedy będziecie szczęsliwi
1
Był I Widział 2015-04-01 14:38:24
Pomijając fakt ze 95% polaków którzy tam pracują to wieśniaki(nie obradzając ludzi którzy mieszkają na wsi) z opolskiego(poznałem kilku normalnych) to praca jest ok jeżeli chce się pracować, największy minus- brak możliwości rozwoju no chyba ze sie liże dupe majstrów co niestety notorycznie robią tam pracujący Polacy. Polak chce wygryźć polaka więc na jakąkolwiek pomoc z ich strony bym nie liczył.
2
Pablo 2015-04-08 13:33:58
Witam, a są jakieś testy sprawdzające znajomość jęz. niemieckiego gdy rekrutują do BMW?
6
sebastian99932 2015-05-05 17:18:18
Pracuje juz w betronicu 4lata i powiem tak: oszukuja na godzinach, umowy od pol roku nie widzialem na oczy, placa najnizsza krajowa, jak wezmiesz sie za jakas gorsza praca to juz innej ci nie daja nawet jak maja bo nikt inny tego nie chce robic udaja ze nie ma innej pracy kiedy sam slysze jak do MAN, BMW, BDW codziennie kilku nowych przychodzi. Jezeli sie robi w bmw robilem tam 3lata to bylo wszystko ok
4
szu 2015-05-14 18:25:56
Tutaj masz calego bloga o pracy w bmw przez boetronic: (usunięte przez administratora) Nie jest idealnie ale da się zarobić
Piiteer 2015-05-30 13:01:11
To jedyny i konkretny gosciu w tej firmie zawsze we wszystkim chetnie pomoze nawet na odleglosc da sie znim zalatwic problemy z mieszkaniem czy praca Naprawde wporzadku gosciu
2
bronson79 2015-06-25 13:43:14
Witam, jaka jest szansa się dostać do bmw monachium, czy będą w tym roku jakieś przyjęcia?
10
Studentka 2015-07-13 13:47:01
Witam! czy ktos sie orientuje gdzie byly by szanse na przyjecie studentki na okres wakacyjny? Chodzi mi o Munchen - BMW. Jakies namiary albo cokolwiek.
5
Ulka 2015-07-30 17:50:52
Witam czy pracuje ktoś lub pracował w Norymberdze przez Boetronic? Napiszcie mi jak tam warunki mieszkaniowe w Weissenburg i ogólnie jak praca tam wygląda?
6
Pani M 2015-08-11 10:50:11
Firma boetronic jest jedną z najlepszych firm pośrednictwa pracy w Niemczech. Jest również jedną z najlepiej płacących. Rzetelna, wszystko się zgadza, wszystko jest na czas bez żadnych problemów. Pracowałam już przez wiele firm i nie raz zostałam oszukana nie raz płakałam, bo tak mnie z pieniędzy okradli, więc mogę się na ten temat wypowiedzieć. Nie tak jak inni nigdzie indziej nie byli a krytykują. Firma naprawdę jest bardzo dobra i godna polecenia :-)
4
były pracownik 2015-08-30 22:08:50
Uwaga na firmę fogel personaldisponent z Monachium.
Z powodów prawnych nie mogę podać żadnych szczegółów.
Mogę tylko kategorycznie odradzić kontakt z tą jednoosobową firmą.
Z tym ,że słowo "firma" to zbyt dużo.
vvviper 2015-09-01 14:28:20
Czy ktos moze pracuje przez Boetronic w Weisseburg in Bayern, w magazynie z zabawkami?? moge prosic o jakies opinie ???
pozdrawiam
4
den 2015-09-01 16:38:29
ta firma to porażka i ludzie którzy tam pracują tez
1
operator cnc 2015-09-06 15:57:26
Liczę na czystą, ludzką wyrozumiałość i dobroć - proszę o kontakt kogokolwiek, kto dostał się do BMW w Monachium za pośrednictwem Boetronic. Mój mail: stanley274@wp.pl
1
luka 2015-09-23 22:31:40
Szukam pracy w BMW wraz z zona na stale nie przez firme czy ktos moze cos pomoc? Najlepiej Dingolfing ale jak tam nie to Monachium moze tez byc.
szym 2015-10-24 23:02:06
Czy ktoś jest w bmw landshut z zeitmann ? Jak warunki mieszkaniowe? Zarobki ? Czy są Polacy sami na pokojach? Czy warto?
1
Limburg 2015-11-17 11:52:24
Ostrzegam, nie wyplacaja, nie kontaktuja sie, unikaja telefonow,nie odpisuja na maile.
Ania, BMW Dingolfing 2015-12-02 18:23:39
Ha ha ha!! A to dobre!!! Bezposrednio??? Nie ma najmniejszych szans!!! Ja mam obywatelstwo niem, znam perfect niemiecki i pracowalam przez 4 lata w BMW przez ManPower, zanim zostalam przyjeta. Dodatkowo zwolniono teraz 600 OS z montazu i nastepne zwolnienia SA zaplanowane po nowym roku. Najszybciej koniec roku 2016, bo wejdzie do produkcji Nowy model, ale na stale nie liczcie. Chyba ze macie mgr inz przed nazwiskiem
BMW Dingol 2015-12-29 00:15:31
Ale z was ciołki.Jak....jak powtarzam się dostaniecie do Dingolfing BMW to się trzymajcie czym popadnie...Praca ciężka jak ktoś ma chory kręgosłup chleje albo mu się robić nie chce.Ja na trojce mam 2100,2200-teraz wybieraj ,ta praca to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba się wyalienować,albo zginiesz,jeśli nie masz tam znajomych bądź ostrożny,szczególnie wobec Polaczków,Ślązaki=chęć ,zemsta,podkładanie świń i kasakasakasa.Wyjątki się zdarzają.Podstawa język i dobre stosunki z Meisterem.Pozdrawiam OGL,OKR,OOL=śmierć na drodze,oby do Pragi.
3
benek 2016-02-03 14:43:08
ja pracuje w bmw Monachium i średnio na reke mam 1800eur
Mati 2016-03-04 10:13:04
Pierdoly opowiadasz straszne. Inaczej jak przez pośrednika się tam nie dostaniesz. Żadnego procentu nie biorą. Niejednokrotnie leiharbeiter zarabia więcej niż świeży stamwerker. Tyle, że nie przysługuje ci weinachtsgeld i urlabsgeld no i po za tym nie masz żadnych praw. Nie możesz być chory, a jak stwierdza, że cię nie potrzebują to tego samego dnia cie nie ma. To jest ta różnica, a w zarobkach nie ma aż takiej dużej.
Mati 2016-03-04 10:28:55
Bywały takie miesiące, że na trzeciej klasie wyciągnąłem 2500€ ale coś kosztem czegoś . To było latem bo festowcy chcieli mieć wolne i urlopy, a leihfirma musiała [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Jak przychodziła zima to jak debil siedziałem w domu i tracilem swoje godziny które sobie wypracowalem na urlop. Tylko po to jest leihfirma żebyśmy dymali kiedy nas potrzebują, a kiedy nie to mamy spieprzac.
1
Sandii 2016-04-14 11:51:03
Cześć. Jest tutaj ktoś kto pracuje w bmw ze śląska bądź opolskiego ? Raazem z koleżanką chciałybyśmy jechać do pracy do bmw. Jak tam z przyjęciami? jaka stawka? Wiekowa czy uzależniona od klasy?
Pozdrawiamy
Filip 2016-06-08 16:30:03
Słyszałem,że są przyjęcia obecnie na produkcję. Ciekawe jak to wygląda na dzień dzisiejszy z pracą tam,warunkami i znajomością języka itd. Ktoś się wybiera albo pracuję ?
Filip 2016-06-08 16:30:42
Słyszałem,że są przyjęcia obecnie na produkcję do BMW. Ciekawe jak to wygląda na dzień dzisiejszy z pracą tam,warunkami i znajomością języka itd. Ktoś się wybiera albo pracuję ?
Filip1 2016-07-06 14:28:19
Dopiero dziś to przeczytałem. Ogłoszeń typowo nie ma jeżeli chodzi o produkcję więc jest to wewnętrzna. Dowiedziałem się o tym wysyłając zapytanie na ich stronie i dostałem odpowiedz. Myślałem,że jest tu ktoś kto pracuję badz pracował i się wypowie. Pozdrawiam
Filip1 2016-07-06 16:11:21
Mają na stronie swojej oferty ale nie wszystkie jak widać więc warto zadzwonić czy zapytać meilowo. Ja tak zrobiłem jakiś czas temu. Chodziło mi o to bardziej,żeby ktoś się wypowiedział kto przez nich pojechał,pracował czy pracuje itd. Jak to w praktyce jest.
Filip 2016-07-07 14:08:04
Widzę,że nikt tu nie zagląda a szkoda. Kiedyś rozmawiałem o pracy na produkcji w Audi przez agencję Zeitm**n ale w porównaniu z Boetronic to ich oferta to padaka.
Fil 2016-07-07 15:40:43
Czytaj wyżej masz odpowiedz. Wejdz na stronę i masz obecne oferty możesz tez napisać na kontakt jaka praca Cię interesuję.
pechowy 2016-07-11 22:11:25
Radzę poważnie się zastanowić nad pracą przez tą firmę. Starałem się o nią kilka miesięcy, w końcu udało się, wszystko kolorowo się przedstawiało, Pan z danego biura pytał czy zdążę wszystko pozałatwiać- zwolnić się z pracy w Polsce, więc się zwolniłem. Po trzech dniach pracy okazało się, że zostaliśmy zatrudnieni tylko na okres jednego może dwóch miesięcy (niezależnie od tego, że w umowie zatrudnienie jest na 6 miesięcy), ponieważ likwidują tą część fabryki. Tak więc zostałem bez pracy w Niemczech jak i w Polsce...
biolog 2016-08-22 11:44:16
W mojm przypadku umowe mialem na miesiac pracowalem okey 4dni oo czym dowiedzialem sie ze bylem tylko na zastepstwo i ze ofert pracy narazie dla mnie nie maja Boeotrinic nie patrzecie na biuro tez z monachium jest biuro dobre hoffmann
Polak 2016-09-09 18:49:37
Wystarczy wjechać na,którykolwiek parking BMW i zobaczyć kto składa te auta,można wejść do fabryki każdego dnia jest kilka tur dla zwiedzających i zobaczyć kto tam pracuje,same wiochmeny z opolskiego,przez 5 lat nie spotkałem żadnego,ktory dobrze mówiłby po niemiecku.
Wymagania Boetronic w zakresie języka to czysty mit bo jakoś dostają prace zarówno Ci przez Boetronic,Aide,Loewe czy Cenis a potem jedyne co potrafią to nawzajem na siebie donosić i wchodzić w d... majstrom zmianowym.
Wiedzy w zakresie mechaniki ......?????
Jakiej wiedzy do zamontowania jednego lub dwóch elementów plastikowych bądź przykręcenia czegoś kluczem dynamometrycznym???
A opowiadają legendy o wykonywanej tam pracy.
Pracuje w BMW ale szczerze nie polecam mimo umowy na stałe.

Bo.
Nawet Deutsche Post płaci już od 14,70 i uwaga daje stałe umowy,bez problemu zarobicie tam 2200,- na jedynce plus dodatki i świadczenia których BMW juz od 9 lat nie daje nikomu do żadnej umowy,nawet jak pracujesz w cylindrach a nie "na werku".
Ślązacy czują się w tej fabryce Niemcami i wszem i wobec opowiadają jakimi są prawiwymi Niemcami i że Polacy to szkoda gadac itd itd.
Tylko zdania żaden z nich nawet po niemiecku napisac nie potrafi bez błędu i po pracy do passatów i do tej "okripnej" polski.
2
maciej 2016-09-09 18:53:07
A gdzie można znaleźć ogłoszenia o pracy z Boetronic GmbH - BMW A.G.? Może ktoś dać znać, jak je najlepiej śledzić? Jestem mocno zainteresowany pracą
Lukaszenka 2016-11-15 20:05:59
dałbym 4
ale mnie wyrzucili szybko to daje 3
:-(
1
Olek 2016-11-18 18:42:44
A wyrzucili cie za? i gdzie pracowałeś jeśli można wiedzieć?
Lukaszenka 2016-11-18 22:55:36
@Olek 2016-11-18 18:42:44

Pracowałem w Monachium w Werku na blachach
Przyszedł majster w piątek i powiedział że nie ma dla mnie pracy i podziękował mi za pracę
i koniec przygody.

Olek 2016-11-19 23:28:14
Witam, Lukaszenko a mozesz dac namiary na siebie jesli mozna, bo mialbym kilka pytan,
pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Boetronic GmbH - BMW A.G. - München
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Boetronic GmbH - BMW A.G.