Marmite S.A.

Zakrzewo

Opinie o Marmite S.A.

Natalia 2017-03-25 17:54
Marmite działa w Polsce od 40 lat i jest to czołowy europejski producent umywalek, brodzików i wanien. Firma ciągle się rozwija, to chyba jest powód do dumy . Czytając wpisy mam wrażenie jakby to nie dotyczyło Marmite!! Ale hejt nie ominął niestety firmy.
4
Maryska 2017-04-03 08:58
Witam,chce podjac prace w tej firmie:-) mam pytanko ile tam jest zmian?jakie sa zarobki przez pierwsze 3 miesiace?czy w weekendy sie pracuje?Pozdrawiam:-)
3
grzesiek 2017-04-05 09:59
zobacz sobie ogłoszenie - https://www.gumtree.pl/a-praca-na-produkcji/poznan/dobrze-platna-praca-na-produkcji-na-poczatek-3-000-zl-brutto/1001943595910910760445809
byłem u nich na spotkaniu, praca 3 zmiany, zarobki na początek ok. 2200 na reke, w tym są już jakies premie.
1
Ja 2017-04-06 13:33
Od 40 lat? Ha,ha dobre.
5
Zyta 2017-04-06 22:20
Najlepiej pisać takie żałosne teksty zamiast wsiąść się za pracę!. Firma istnieje natomiast niektórzy pracownicy będą musieli szukać nowej pracy.Ale tak jua jest!
Roberto 2017-04-12 22:39
Pracuję w firmie już od dawna i nie uważam żeby lata świetności mieli już za sobą. @cierpliwy czy wkurzony czy poinformowany to kto jest autorem tych "prawdziwych i sprawdzonych informacji". Najlepiej jak każdy weźmie się do pracy do której jest zatrudniony.
2
pracownik 2017-04-13 21:55
Drogi Roberto czy Arturo,a może jakoś tam...gdybyś pracował długo i miał odrobinę pojęcia co to rozwój Marmite na przełomie 25 lat istnienia w Polsce nie pisałbyś byś bzdur tylko zapytał nas nielicznych, którzy tu pozostali i pamiętają lata normalności i szacunku do pracownika jakim charakteryzował się twórca tej firmy Roger.
6
pracownik 2017-04-13 22:56
Roberto, twierdzisz że pracujesz od dawna, a używasz zwrotu...lata świetności mieli za sobą...czyżbyś się nie identyfikował z tak wspaniałą i rozwijającą się firmą...?? a może ty Roberto jesteś z ochrony i nie masz pojęcia o produkcji?
5
Zuzia 2017-05-01 17:39
Marmite ma sporo mało życzliwych pracowników, a szkoda bo są dobrzy!
1
Stefan 2017-05-23 14:00
Czy mógłby ktoś wytłumaczyć co jest nie tak w firmie? Słyszałem dobre opinie.
gimbo 2017-05-24 16:50
ja widziałem ich ogłoszenia niezla kase płaca i można se dorobić.
gimbo 2017-05-24 16:51
ja widziałem ich ogłoszenia niezla kase płaca i można se dorobić.
1
zadowolny 2017-06-07 22:09
jak sie wam nie podoba to idzcie do karmelitu albo maromirinu zobaczycie jakie tak sa warunki placy i pracy tylko zebyscie potem nie zalowali zmiany firmy bo praca jest taka sama
pożygany patologią tej stoczni 2017-06-08 09:36
odpowiedz na temat sasiada stoczni viko firma z niezlym potecjałem ,niestety pracodawca furiat zezwala na zakladowe patologie,marnuje kase ciurkiem nie ma odstawowego sprzetu,trzeba sie prosic lub kupowac samemu walki rekawiczki czy rozpuszczalnik ,trzy wyciagi na taka duzą hale smierdzi od samych drzwi ,zero stanowiskakoordynatoraczy kontroli jakosci ,płaci co obiecal ale odbiega to od ogloszenia ,pracownk z marmitu wytrzymal tydzien
2
Bartek 2017-06-11 12:23
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, tak można w skrócie ocenić sytuację.
john 2017-06-13 22:24
Witam co sie zmieniło w firmie odkąd Innova Capital jest właścicielem?
1
szczęśliwiec 2017-06-17 17:03
Wszystko, z małej podupadającej firemki wyrosła wprost do nieba, nastał czas aniołów, a kraina poczęła płynąć mlekiem i miodem. Pracują tu same wybitne jednostki to i płace to też wyższa półka europejska i zwykły normalny zjadacz chleba nie ma co tu szukać.
3
Zonia 2017-06-20 18:37
Co się zmieniło w firmie? Mogły ktoś jaśniej napisać?
gelo 2017-06-21 18:11
wszystko się zmieniło. Firma się cały czas rozwija, szuka pracowników, dobrze płaci.
3
Zonia 2017-06-23 19:26
Niektórzy narzekają ale jak widać , firma nie potrzebuje nowych ludzi, czyli załoga jest. Czasami zmiany są potrzebne!
1
pracownik 2017-06-24 08:38
Pytasz co się zmieniło??? Odszedł wlaściciel, odeszli najlepsi fachowcy z wieloletnim doświadczeniem, którzy rozeszli się po świecie i zasilają teraz różnej maści konkurencję, a pozostali chłopcy w krótkich spodenkach, którzy dopiero muszą się uczyć fachu. Krótko mówiąc Made in Ukraina.
11
Ja 2017-06-24 13:15
Jasne Zonia, zmiana jest potrzebna. Polaków trzeba zastąpić Ukrainami no i napisy w firmie też muszą koniecznie być w cyrylicy.
1
Karol 2017-07-05 09:41
Po lekturze wpisów już nic nie rozumiem. Jedni chwalą firmę inni tylko ganią, o co właściwie chodzi? Miałem zamiar aplikować ale nie wiem co jest?
1
karolina 2017-07-05 14:38
może po prostu aplikuj i zapytaj się u źródła. wszędzie znajda się ludzie niezadowoleni i to z reguły oni pisza. osoby zadowolone z pracy nie pisza
2
Karol 2017-07-13 15:58
Właśnie nie rozumiem dlaczego ludzie często mając na pieńku z firmą wypisują negatywne opinie? Czyżby chodziło o odstraszenie przyszłych kandydatów? Jak człowiek ma dobra robotę to jej nie szanuje a jak ją traci to wielkie pretensje do firmy. Dzięki za podpowiedź.
nick 2017-07-16 21:16
a może on robotę szanuje, a robota jego nie? więc z tym wzajemnym szanowaniem się, to tak ostrożnie
2
specjalista 2017-07-24 09:16
Ludzie byli zwalniani masowo, ale tez masowo sie sami zwalniali z jednego powodu: niesmaku i wstretu do tego co sie w fimie dzialo. I jak tam sie ludzi traktowalo I traktuje dalej. Mozna wymienic kadre, ale smrod pozostanie dopoki nie zmieni sie kierownictwo. W kazdym razie powodzenia @Karol. O ile nie jestes trollem oplaconym przez Marmite, to aplikuj i sprawdz na wlasnej skorze.
8
Justyna 2017-07-24 21:35
Czy firma nie ma aktualnie ofert pracy? Chciałabym dostać sie do działu kontroli, może mi ktoś podpowie gdzie szukać?
2
simply 2017-07-25 11:34
wyślij do nich emaila i napisz jakiej pracy szukasz, najprościej
Manuel 2017-08-12 15:29
Czy już jest jakaś poprawa w firmie? Z zasady jak spora część załogi jest wymieniona to jest lepiej, spokojniej. Czy warto dobijać się za pracą w Marmite? Słyszałem dobre zdanie o firmie ale pracownicy wiedzą więcej.
Anonim 2017-08-14 10:36
A jak wyglądają warunki środowiskowe przedsiębiorstwa?
Sara 2017-08-15 15:37
Dla niektórych oskarżanie o wszystko firmę jest pożywką i daje im siłę. Szkoda, że nie patrzymy w lustro jak pracujemy? Jestem pewna, że sporo winy zostałoby po stronie pracowników. Nie chcę mówić, że firma jest idealna. Jak każda ma swoje złe i dobre strony.
1
karol 2017-08-17 21:15
Saro...proponuję abyś sama spogladała w lustro w czasie kiedy piszesz takie brednie...to Ci może wiele pomóc w przeszłości.
4
Zonia 2017-08-19 11:10
Może w miejsce złośliwości warto poczytać miłe informacje o wyrobach firmy?
2
Lidia 2017-08-28 12:56
@specjalista a wiesz może z jakiego powodu byli zwalniani? Aktualnie poszukują do pracy jako PRACOWNIK PRODUKCJI. W ofercie napisali, że gwarantują wynagrodzenie zasadnicze zaczynające się od 3000 zł brutto, atrakcyjne stawki za dodatkowe prace, możliwość rozwoju i awansu, stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę, bogaty pakiet świadczeń i dodatkowych premii. Kto składa cv?
Rudy 2017-09-07 19:25
Litości u nas następny od was taki siwy i wysoki koledzy napiszcie co to za specjalista ?
Remigiusz 2017-09-11 11:26
Narzekać to my potrafimy najlepiej. Może w miejsce pisania zażaleń zaczniecie lepiej pracować to i nastroję będą lepsze?
SzukaPracy 2017-09-13 11:43
Witam Wszystkich wyrażających opinie. Jestem tutaj ponieważ chciałabym aplikowac do firmy Marmite ale jest tutaj kilka złych opini. Czy może sie wypowiedziec ktoś z doświadczeniem pracy w tej o to firmie? Ktoś kto pracuje a nie pracował? Pozdrawiam
Ben 2017-09-14 22:58
Niegdyś szef wszystkich szefów.
ren 2017-09-19 21:05
W Międzychodzie otwierają nową fabrykę po byłej firmie Christianopol a kuszą wielkimi zarobkami czy ktoś wie coś na ten temat?
ren 2017-09-19 21:07
W Międzychodzie otwierają nową firme
Lidia 2017-09-20 14:37
@SzukaPracy czy udało Ci się aplikować do firmy Marmite S.A.? Czy zaprosili Cię na rozmowę? Na jakie pytania można liczyć na rozmowie kwalifikacyjnej? Ile było etapów rekrutacji?
Rudy 2017-09-20 17:30
U was takie nowe wielkie inwestycje a szef szefów i specjalista od wszystkiego jednak u nas choć czegoś możecie nam zazdrościć.
1
Riczi 2017-10-09 18:31
No ja też chcę złożyć aplikację ale nic nie wiem konkretnego o tej firmie jakie tam są warunki .
Bertold 2017-10-10 18:55
Jaki jest powód, że tak mało opinii jest na forum? Sporo osób nowych chciałoby się dowiedzieć coś od pracowników.
donek 2017-10-11 14:04
na forum piszą tylko ci niezadowoleni, lepiej się zgłoś na rekrutację to dowiesz się więcej z pierwszej ręki
nick 2017-10-12 19:38
wiekszosc opinii jest skasowanych. Najlepiej uderzyc bezposrednio do bylych pracownikow. :) bo 99% obecnych to ci prawdy nie powie :)
5
Bartosz 2017-10-14 19:34
@nick Dlaczego tak uważasz, możesz tą myśl rozwinąć? Już sami pracownicy widzą, że na forum tylko maruderzy piszą swoje wypociny!!! Nawet najlepszą firme potrafią przedstawić w złym świetle. Bardzo szkoda, że tak jest bo nowi nie maja innego kontaktu z pracownikami.
Zonia 2017-10-19 11:50
Czy ktoś z obecnych pracowników firmy Marmite był zmuszony do podjęcia tu pracy? Niejedna osoba robiła wiele żeby tu pracować mimo, że wiedzieli jaka tu jest praca !!!. W dalszym ciągu nikt nikogo nie trzyma, ale sądzę, że niektórzy boją się konkurencji
Widmo 2017-10-20 01:11
Witam wszystkich.Tak czytam te forum i dziwie się że nikt nic konkretnego nie pisze tylko same bzdury.Fakt jest taki że sam się skusiłem oferta Marmite i jak na razie to co było zawarte czyli praca wyplaty świadczenia plus bounusy w kantynie czyli darmowa kawa i zupki jest jak najbardziej okey.Oczywiście szkolenie też jest zapewnione i jakieś tam jest ale naprawdę powierzchowne.Na szkoleniu się dowiecie historii firmy i z czym się zetkniecie i Raczej na tym dobre nowiny się kończą.Na szkoleniu różne bajki opowiadają ale naprawdę to co mówią to ma małe pokrycie w rzeczywistości na produkcji.Chodzi o to że będą was informować że gdy forma jest uszkodzona to wymiana.Tylko jak to zgłosicie brygadziście to was oleją.Liczą się sztuki.A kierownictwo chce i jakość i ilość.Hmm raczej jest to do zrobienia w mniejszej ilości niż jest ale plan jest wyśrubowany tak że naprawdę nie raz chce się to jeb...ć i iść w długą.Praca wykańcza i fizycznie i psychicznie i jeżeli ktoś ma pojecie jak jest w VW w Antoninku na ML-u to wierzcie mi ze jest podobnie,czyli zarzynanie się.Jakoś form jest opłakana ale tylko ze względu ze dają tam ludzi na przygotowanie i woskowanie form co nie maja pojęcia co robią.Każdy kto się bawił z żywicą wie że formę trzeba przetrzeć alkocholem i nałożyć wosk by oddzielał formę od sztuki.Właśnie tu zaczynają się schody.1 Zbyt mało czasu bo z tego co patrzyłem to jakieś 30 sek na wywoskowanie obicie młotkiem farby na stelażu plus nie zliczone uszkodzenia formy które są oblepione farba i tez trzeba to zdrapać a czas ucieka.Jeżeli chcesz to dobrze zrobić to zaczną na ciebie się drzeć że odjeżdżasz i nie dajesz rady.Jak zaczniesz gdzieś skracać czas bo się wycwanisz i zobaczą że się wyrabiasz to dołożą roboty tak że znowu zarzynanie i nadganianie.To samo dotyczy polerników.Nie ma żadnego szkolenia jak to gadają w szkółce Marmite.Dadzą ciebie na stanowisko i sobie radz i kombinuj byś się wyrobił.Ani nowemu pracownikowi nie wytłumaczą jaki papier jakiej grubości na jakie uszkodzenie i jaki na końcowe szlifowanie i jakiej grubości pasta itd...Załoga na linii to jest takla że maja radochę jak coś się nowemu nie udaje i szydzą i nie pomogą bo każdy ma to w d..e.Ekstruder to samo spróbuj zwolnic to ciebie zagryza bo pozabierają im premie.Szczerze to nie ma działu gdzie jest dobrze.Ciągle stres i wszystko przez brak czasu.Jeżeli ktoś się zastanawia czy nie zmienić pracy na Marmite to niech się lepiej zastanowi czy lepiej mieć mniej a spokojniej niż więcej i się zarzynać
2
Zostaw swoją opinię o Marmite S.A. - Zakrzewo
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marmite S.A.