BALTIMPEX TELECOM GROUP S.A.

Katowice

Opinie o BALTIMPEX TELECOM GROUP S.A.

R 2013-09-13 12:07:47
Na pół etatu, to może jako doradca biznesowy?

Praca bardziej wymagająca, niż w salonie, bo klient sam nie przyjdzie, ale też wynagrodzenie może być ciekawe, mimo krótszego czasu pracy.
3
doardca 2014-02-24 13:32:41
masakryczna firma, nie pracujcie dla nich(usunięte przez administratora) zero pomocy merytorycznej, (usunięte przez administratora) prowizje wypłacane po 9 miesiącach od sprzedazy.

canon 2014-04-05 16:19:44
i co myślicie w takim razie, że wraz z prezesem odeszła dobra atmosfera? jeśli tak to tylko współczuć
gregory 2014-04-09 22:24:39
Na stronie Baltimpex Telecom sa jakieś ogłoszenia odnośnie współpracy, trzeba wypełnic jakąś ankietę, w ten sposób aplikowaliście, czy inaczej jakoś?
Ktoś 2014-04-10 09:56:56
Kilka tygodni temu pozbyli się jednego z dyrektorów (świadomie małą literą). Pierwszy dobry ruch od bardzo dawna. Poważnej firmy nie może reprezentować ktoś taki.
wrona 2014-05-23 19:09:04
no dobra, to już wiem jak wyglądała praca kilka lat temu, ale czy teraz jest już w miare ok? czy nadal nie za bardzo?
konsultant 2014-05-27 09:24:07
Praca w tej firmie kiedyś była czymś niespotykanym w Polsce, niestety wraz z odejściem Prezesa wszystko się zmieniło. Były dyrektor znacznie się przyczynił do wprowadzenia zmian na gorsze. Ja po kilku latach pracy mam tego po dziurki w nosie i ostrzegam kandydatów przed tą firmą. Chcesz tutaj pracować to licz się z zarobkami znacznie zaniżonymi w stosunku do włożonej pracy, szukasz dobrej atmosfery? To przed przyjściem zażyj leki uspokajające.
3
konsultantka 2014-05-28 16:16:43
A co w nim Ci nie pasowalo? wyniki byly jedne z lepszych, tak slyszalam
1
NeXT 2014-05-28 17:36:27
Wyniki to nie wszystko. Trzeba jeszcze szanować innych. Zakochany w sobie...
1
konsultantka 2014-05-28 21:47:12
??? konkretnie, co przez to rozumiesz???
3
ex pracownik 2014-05-28 21:52:41
Ja wiem z pewnego źródła, że te negatywne zmiany wymusiła żona Prezesa, która przejęła po nim zarządzanie firmą - generalnie rządy autorytarne i nikt nie miał prawa głosu ...
1
konsultant 2014-05-29 14:41:04
Widzę że dyskusja rozkwita. Wyniki były jedne z najlepszych? Możliwe, produkt sam się sprzedawał, oferta z 2 tabletami spowodowała że ludzie stali w kolejce po to i bez żadnego wysiłku robiło się plany grubo ponad 100%. Gorzej było jak reklamy w TV przestały robić wielkie WOW. Facet usiłował robić plany metodą "zastraszania", wiem że duże słowo ale każdy milczał i nikt nic nie mówił.... Szkoda pisać o szczegółach bo jeszcze narobi się z tego szum. Firma była OK ale jak jest teraz to trzeba przeżyć... A co do Pani Prezes? Wątpię żeby którykolwiek konsultant mógł narzekać. Co ona wam mogła takiego zrobić? Jak dla mnie to jest kobieta na poziomie.
ex pracownik 2014-05-29 16:46:10
Hmmm to chyba pracowaliśmy w różnych firmach :) generalnie w tej branży jest cisnienie na wynik i to jest przykra norma. Co do Pani Prezes wiem ze to ona zdecydowala o radykalnych cieciach w premiach wiec ... Badzmy trochę obiektywni ... Wiem ze chlopaki z Baktimpexu probowaly ja przekonac ale tzw. Kontroling cisnal na redukcje premii i lepsze wyniki ... Wiec kto ponosi za to odpowiedzialność? Chyba jednak wlasciciel ... Jak ktoś myśli inaczej jego sprawa
1
magdas 2014-05-29 16:53:22
Sorry ale piszesz w takim kontekście jakbys robil to na polecenie Baltimpexu i probowal cos na sile udowadniać, wiemy dobrze jak bylo, ciekawe kto stoi za twoim nickiem?
konsultant 2014-05-29 19:00:12
tzn. ja na polecenie baltimpexu :) ?
konsultant 2014-05-29 22:17:06
Pieniądze zawsze były wypłacane w terminie, ale jak zaczynasz to czekasz kilka miesięcy na premię ze względu na proces weryfikacji kontraktów. Tak czy inaczej finansowego zawrotu głowy nie ma, w mięsnym zarobisz podobnie:) ale z mniejszą odpowiedzialnością.
1
Kolo 2014-09-16 22:44:02
Pracuje w BT niestety musze cie zmartwić. Podstawa po 3 miesiącach nie ulega zmianie -dalej dostajesz najniższą średnią krajową . :) plus marna premie przy planach wyrobionych na 100-120 procent/ Tak tak na rozmowie mówili co innego -ale nie dostałeś nic na papierze więc się tego wyprą ja pracuje już 3 lata i podwyżkę podstawy mam tylko wtedy jak Państwo dźwignie najniższą średnią :D:D:D Poza tym dokładają nam coraz więcej obowiązków T-mobile robi coraz gorsze promocje więc ludzie wola iśc do Play a winni tego sa konsultanci Ogólnie wyścig szczurów -bo plany robią na konsultanta . Odpowiedzialność duża , [pracy dużo płaca nie adekwatna do wykonywanych zadań.
ODRADZAM
1
Kolo 2014-09-17 22:52:50
Nowy Dyrektor nie ogarnia tematu nawet przestał oddzwaniac i odbierać telefony Dodatkowo rządy dyrektor Kontrolingu - zero dobrej admosfery która podobno była kiedyś
1
EX 2014-09-17 23:13:29
Ta firma nigdy nie miała szczęścia do Dyrektorów z dwoma wyjątkami jeden który odszedł ale wrócił i Zarządza P oraz drugim Dyrektorem który był alfą i omega - ale szkoda ze odszedł
2
_-' 2014-09-18 18:57:49
Wszędzie dobrze tam, gdzie nas nie ma... Pewnie są lepsze organizacje, ale my jakoś dla nich nie pracujemy.
Szkoda, że nie wrócą już czasy P.H.Z. Przez wiele lat pracowaliśmy w całkiem niezłej atmosferze. Swoją drogą zgadzam się z wypowiedzią dot. powrotu do P. byłego Dyrektora. Facet zawsze wiedział co robi i do tego szanował podwładnych. Co do Pani z Kontrolingu to jeszcze do połowy minionego roku była naszą koleżanką. Coś się zmieniło? Dostała nowe zadania i pewnie chce się jak najlepiej z nich wywiązać.
Ciekawi mnie również, który z tzw. byłych Dyrektorów nie potrafi zapomnieć i wypowiedział się już powyżej ;)
1
EX 2014-09-18 22:16:59
Nie zgadles lub nie zgadlas To nie Dyrektor tylko były Dealer i ADB który doskonale pamięta tamte fantastyczne czasy i Dyrektora za czasów którego ludzie byli szanowani wszystko grało jak w Szwajcarskim zegarku :) i rozwijał ta firmę
baobab 2014-09-30 14:00:15
dyrektor znów zmieniony , rządzi wiedźma z controlingu już wszędzie - czas uciekać :( a było nawet ku prostej
Ktos 2014-09-30 23:13:54
A wszystkim sie wydaje ze zarządza Pani Prezes - są w błędzie bo rządzi wiedźmę z controlingu dyrektor A Ciekawe czy Pani Prezes zdąży przejrzeć na oczy ? ze wiedzma nie patrzy dobra firmy tylko własnego interesu i wykończył każdego od którego poczuje zagrożenie Smutna Prawda
1
:( 2014-09-30 23:18:51
Podobno dyrektor controlingu A ma zajmować sie teraz sprzedażą - szkoda tylko ze sie na tym nie zna
1
bb 2014-10-02 09:38:13
A.koleżanką - wolne żarty - to nigdy nie była koleżanka - zarozumiała, wszystko wiedząca najlepiej z każdej dziedziny i bezczelna w swoich osądach innych, obrażająca się o lepiej napisany raport i widząca błędy tylko u innych - wykorzystała słabość p.prezes i tyle
1
CIT 2014-10-03 13:26:11
czemu tu ciągle jest Spółka z o.o. przecież Baltimpex od zeszłego roku jest Spółką Akcyjną?
2
z konkurencji 2014-10-28 11:40:55
Pieniądze z podstawy wypłacane są zgodnie z terminem - bo to obowiązek pracodawcy za świadczoną prace! tak jak ktoś wyżej pisał - za sama podstawę nie opłaca się tam pracować, bo inne mniej stresujące zawody daja kase na tym samym poziomie. tylko z tymi ich premiami jest jakoś dziwnie.... w ostatnim czasie dokonała się rewojucyjna zmiana - fora konsultantów az kipiały. Zmiany zaszły i wcale nie będą na lepsze, Klienci odchodzą od tradyctjnego kanału sprzedaży - traktują punkty jak informację i serwis!!! sprzedaż odbywa sie w sieci - tam sa tańsze telefony, ciężko jest konkurowac z ofertami internetowymi, a plany do zrobienia sa...najgorsze jest to, ze doswiadczony konsultant zarabia to samo co nowy!! nowi szybko się zniechęcają, albo ich wywalają zanim zdąrzą czegokolwiek się nauczyć i sprzedawać na zadawalającym poziomie. polityka kadrowa BT jest conajmniej dziwna - preferuje się średniaków, którzy nie pyskują. ktoś kto ma pomysly i stara sie bardzo przegrywa z kimś kto wyraźnie mówi, ze za taką nową premię to mu się nie opłaca pracowac i starac sie:))
1
Bobunio 2015-01-17 01:20:28
Jeżeli komuś tak mocno zależy na pracy to powinien się bezpośrednio z nimi skontaktować. Podejrzewam, że dają oferty pracy wówczas gdy kogoś rzeczywiście poszukują. Mam nadzieję również, że wypowie się ktoś, kto w niedawnym czasie miał okazję pracować bądź nadal pracuje u nich i mógłby powiedzieć jak to obecnie się prezentuje.
smerfetka 2015-03-26 15:19:26
no nie wiem czy tak od razu bezpośrednio chciałabym się kontaktowac w firmą jak nie za bardzo o niej cokolwiek wiem i nie wiem tez jakie ewentualnie by mi zaproponowali warunki pracy. jestem ostrożnym i świadomym poszukiwaczem pracy, najlepiej to oczekiwałabym pomocy ze strony osób które już pracują w firmie
pracownik 2015-03-31 20:56:05
Firma jak najbardziej ok, przełożeni w większości też, pani właściciel super. Firma dba o to by prawnie wszystko było ok (dokumenty itp.). Niestety praca za najniższą krajową, bo plany praktycznie nie realne, a oferta t-mobile śmieszna. W Play pełno ludzi, to samo w Orange au nas pustki... Tak jak ktoś pisał z racji oferty internetowej, ludzie do salonu przychodzą zobaczyć telefon, ewentualnie z reklamacjami itp. No a plany są, wiec albo wciskasz droższa i gorsza ofertę komuś kto nie patrzy na Internet albo nie pracujesz... A nawet jak wciskasz wszystko, każdemu to i tak planu nie zrobisz. W salonie firmowym t-mobile podstawa prawie 2000 a tu 1280:) U mnie po cichu wszyscy szukają czegoś nowego, dużo ludzi odchodzi, stąd dużo ofert pracy. Dużą odpowiedzialność, duża presja a kasa... sami oceńcie
1
pracownik 2015-03-31 21:08:12
A co do rozmowy, to trwa 20 minut max. Jak pokażesz że jesteś nastawiony na sprzedaż i nie masz skrupułów sprzedać biednej babci Internetu mimo że nie ma komputera to się dostaniesz:) wbrew pozorom oni potrzebują ludzi na szybko bo dużo odchodzi, wiec nie ma dużej konkurencji
lilly 2015-05-18 12:07:27
Hej, mam pytanie do osób pracujących w salonach T mobile Baltimpexu, bo przeczytałam te opinie tutaj, a słyszałam coś zupełnie innego. Jaką mniej więcej podstawę się tam teraz dostaje za pełny etat? Są premie od firmy i od t mobile osobna, czy udaje się do nich w ogóle dojechać czy np dostaje się tej premii 0 zł co kilka miesięcy? Jakie są warunki pracy? Bo rozumiem, że pewnie trochę cisną na sprzedaż, ale z drugiej strony chodzi mi o atmosferę, kierowników? Głównie zależy mi na opiniach o Warszawie. Bardzo proszę o świeże opinie.
kim 2016-05-07 21:08:10
konkretnie potrzebny był Konsultant ds. Obsługi Klienta w Punkcie Sprzedaży T-Mobile ale na takie stanowiska często są rekrutacje więc spokojnie kolego
Tom 2016-11-29 17:57:53
Przede wszystkim płacą marnie i do tego nieterminowo. Cała reszta jaka by nie była nie ma już w tej sytuacji żadnego znaczenia.
Tom 2016-11-29 17:58:09
Przede wszystkim płacą marnie i do tego nieterminowo. Cała reszta jaka by nie była nie ma już w tej sytuacji żadnego znaczenia.
Zostaw swoją opinię o BALTIMPEX TELECOM GROUP S.A. - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BALTIMPEX TELECOM GROUP S.A.