brak logo

MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.

Kętrzyn

Opinie o MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.

prowincjonalizm to stan umysłu 2017-03-08 18:11
policzmy - w Warszawie też korzystają z Biedronki (ceny te same) , miesięczne przejazdy dla miejscowych za grosze ( u nas by podjechać do Biedaszek 3zł) , opłaty mieszkań w spółdzielniach identyczne , a zarobki 3-4 krotnie wieksze. Wiem, kultura kosztuje (kino, teatr ) ale niby dlaczego mamy mniej zarabiać??? Czy na tzw. prowincji nie chcemy żyć na równi z mieszkańcami w-wy? nawet tej biedniejszej. Ja też pracuję po tzw. drugiej stronie i nie uważam ,że to luksus zarobić 2 tyś., na życie i tak brakuje.
12
jjk 2017-03-08 21:22
W tej zalosnej firmie nie chca dawac urlopu chociaz masz zalegly,a jesli chcesz wziasc to tylko na zadanie daja.
NIe zarabia sie 2 tys poniewaz oszukuja z wyplatami zawsze jest mniej niz powinno byc wg umowy.
11
aaa 2017-03-09 22:55
Ktoś tu sieje propagandę :)
8
Klo 2017-03-13 21:16
Forum jest publiczne i każdy je wykorzysta jak chce. Odnośnie pani która się oburzyła na pomysł ujawnienia cichodajek.
Co do wypłat na dzień dzisiejszy 2000 na rękę to jest naprawdę bardzo marnie. Bardzo. Przypominam że najniższa dzisiaj to 1500. O czym my tu dyskutujemy. Ale warunki są jakie są. Można je akceptować lub nie, ale najważniejsze to działać. Szkolcie się, języki kursy zawodowe i w świat lub w Polskę. Potrzeba na tą chwilę 50 000 kierowcowbc+e, pensja w dobrej firmie 6000 do 8000. Spawaczy, na południu w dobrej firmie około 5000. Nie ma co narzekać tylko brąz życie we własne ręce i działać. Olać dziadów i się na nich nie oglądać. Robić swoje, obrać cel i do niego dążyć. Niech ściągają Ukraińców. Zobaczymy jak na tym wyjdą w dłuższej perspektywie. Pamiętajcie, mieć atuty w rękawie i się cenić, a jak coś nam nie pasuje to dążyć do zmiany. Tyle.
12
jaro 2017-03-18 07:25
nie połowa .a wszyscy.na forach tylko wszyscy kozaczą
1
Kolek 2017-03-18 08:35
To jest smutne że właśnie tacy ludzie jak ty, mają swobodny dostęp do forum... powinno poziom IQ prawdzać przed napisaniem postu, albo przynajmniej czytanie ze zrozumieniem. Np, o czym jest to forum. Piszesz że potrzeba kierowców, no ok ale tyle, że za tą stawkę pizzy po mieście nie będziesz woził. A i kurier w DPD pewnie z 3k wyciąga. Napisz tym ludziom, że to płaca kierowców z tranzytem zagranicznym. A w szczegolności pozaunijnym (blok wschodni, bliski wschód). Jak masz chęci w domu nie przesiadywac i trzepać kapuchę za 3 tygodnie w trasie. A najlepsze pojechałeś że spawaczami, zostań politykiem mniejsze umiejętności są potrzebne a predyspozycje już masz :)
Ale do póki na tym forum tacy ludzie piszą i dostają ok, jestem szczęśliwy. Bo im więcej idiotow się podburzy, tym więcej moze odejdzie na spawacza lub na kierowcę :D
6
lolek 2017-03-20 09:17
Ludzie "nie dajmy się zwariować" różni ludzie tu piszą . Pewnie o różnym poziomie IQ . Ale nie ma co się dziwić ze ludzie chcą więcej zarabiać . To chyba normalne. Każdy ma wybór i może pracować za tyle ile mu pracodawca proponuje , negocjować lub próbować zmienić pracę . Z negocjacjami wszyscy wiedzą jak jest więc zostaje tylko forum lub zwolnienie się z pracy , a wiadomo że nie jest to łatwa decyzja . Zadowolony z płacy pracownik lepiej pracuje ( chodż na pewno są wyjątki ) i jest dumny ze pracuje w danej firmie . A co do postu powyżej to nazywanie ludzi "idiotami " świadczy o kulturze osobistej . Jedno jest pewne jeśli sporo doświadczonych ludzi by odeszło to ci którzy by zostali też by to odczuli w negatywnym znaczeniu . Więc nie ma się z czego cieszyć .
6
olaf 2017-03-28 11:24
na parkingu co nóż nowe bryki po kilkaset tys sztuka a z naszymi zarobkami golf 3 tdi od 1niemca żenada
12
Jakistakis 2017-03-30 08:46
Nie ma większej głupoty niż palenie za sobą mostów. Jeszcze przyjdzie koza do woza :)

A kierowniczek spanikował i usunął wpis hehe ale internet nigdy nie zapomina. Kto się frajerem urodził kierownikiem nie zdechnie. Pamiętamy.
7
gutek 2017-03-30 09:51
"....spalone mosty to najlepszy w życiu start....", koza do woza przyjdzie pewnie, ale woźnicy w buty nasra....ć :)
7
I LOVE MTI 2017-03-31 07:07
Nie jestes anonimowy w internecie. Slowa jakich uzywasz swiadcza tylko o Tobie. Skoro nie jestes dobrym pracownikiem to kierownik sie na Ciebie uwzial. Zwolnij sie i idzi pracowac gdzie indziej. Mozesz zalozyc swoja fitme i takze jezdzic dobrym samochodem.
6
HONDA 2017-03-31 07:09
Narob wiecej dzieci to sobie kupisz Porshe. Zaloz firme zatrudnij ludzi i zyj na poziomie. Nikt ci nie kaze tutaj pracowac.
5
nicki 2017-03-31 08:32
I LOVE MTI<PENTAGRAM>
2
ktoś 2017-03-31 11:11
Chciałbym zauważyć, że faktyczny założyciel firmy, w pierwszej kolejności dbał o pracowników , a później o swoją wygodę.A Ty pewnie jesteś kolejną zatrudnioną tu osobą z czyjegoś polecenia.
7
nick 2017-03-31 14:56
uhym
2
Jakistakis 2017-04-01 13:32
Jestem anonimowy na tyle ze Ty na pewno nie dowiesz się kim jestem :)
A kierownik jest ogólnie karirerowiczem wiec nie zwalaj jego winy na mnie. Poprzedni nie był dobry ale obecnemu uderzyło do głowy niezle.

6
Robcio 2017-04-02 20:16
Kierownik montażu jest jak szpieg z krainy deszczowców schowa się i obserwuje i mysli ze go nie widać :)
10
Yyy 2017-04-02 22:23
To jest frajer który mysli ze jest nie wiadomo kim.
Dostal posade za.... kumaci wiedza o co chodzi.
11
Dd 2017-04-03 10:30
Dlaczego nie zgloście tego do działu hr i dyrektora?
3
starszy 2017-04-03 19:20
Analogia do utrzymywania przez dzieci w tej firmie mocno nie trafiona...wie o tym każdy lekko rozgarnięty :)
4
:) 2017-04-03 19:40
Bo to dział HR go tam ustawił za zgoda dyrektora :)
8
tratatat 2017-04-04 09:57
Nie porshe tylko porsche :)
4
ccio 2017-04-04 13:05
Mów wprost konfident!!! już dawno mówiono uważajcie na Organka donosi wszystko przez co dostał to stanowisko bo nie przez swoje umiejętności . Każdy pamięta jak siedział w prototypowni i pisał programy na cnc . Nie było dnia żeby nie było baboli zresztą Ale to się odpisze lub dopisze i bez przerwy te jego ręce w kieszeniach. piasku nasypać i zaszyć brak szacunku do ludzi. Słowa śp. szefa "szanujcie ludzi bo jak ich zabraknie to wy mi nie będziecie potrzebni"
29
pol 2017-04-07 11:19
Moja praca , moja firma..... Tu większość żyje życiem innych osób. Tu większość czuje się zobligowana aby wszystkich i wszystko wokół oceniać - a przecież jedynie wiarygodne oceny - to najgorsze możliwe oceny.Tu najważniejsza jest siła masy - której się wszyscy boją , w myśl ostrzeżenia : "co ludzie powiedzą ? "
8
tap 2017-04-08 08:37
Nie ma jak na święta całej tapicerni wypłat zabrakło jednym to grosze innym spore pieniądze. Oddadzą za miesiąc w banku też powiem że za miesiąc zapłacę ciekawe co powiedzą hehe. Dzieki bardzo smacznego jajka Panie Dyrektorze.
5
Mon 2017-04-08 16:17
Człowieku naucz się pisać... Nic nie zrozumiałem z tego co napisałeś.
3
Jjj 2017-04-08 19:13
Ale o co chodziii ?
1
szwal :D 2017-04-10 08:08
Przesadzasz, coś Ci nie pasuje? Zgłoś do mistrza, to on ci nalicza godziny. Jak uczciwy - to się przyzna, że skrewił. Co biuro ma do tego, myślisz że jak nie naliczy ci 15zł to z automatu idzie na czyjeś konto?
ps. skoro twierdzisz, że ci zabrali pieniądze to jest przestępstwo... a skoro jedyne co robisz, to piszesz anonimowe posty na goworku... zamiast to zgłosić komukolwiek...
"tapi"... - jaaasne :D
6
byłemjestem 2017-04-10 19:09
Masz racje ziomek , mistrzowie to na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] siedzą i skarpety wąchają
5
Riley Reid 2017-04-12 17:16
Dzień dobry . Pracuje już w tej firmie 2 lata i mam dosyć , wkur*** mnie ten kieras Organek z montażu , cham , burak ... prostak . Ciężki człowiek z niego . O mistrzach też szkoda gadać dwóch z jedynki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic nie robią , wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dla kierasa i ciągle u niego przesiadują a jeżeli chodzi o zbożową to tam też podobno kabaret . Trzeba uważać komu i co sie mówi bo pełno konfidentów którzy wchodzą pod biurko dla Pana Czarka O !!! . Pamiętajcie , PIExxRDOLIĆĆ KUxxRXWY FAŁSZYWE ZAKŁAMANE ! MORDA W KUBEŁ I PRACOWAĆ ! Dziękuje bardzo za moją wypowiedź na temat ludzi . Pozdrawiam :) .
12
cnc 2017-04-13 14:25
Dziękujemy Ci za cudowną krytykę. Już niedługo zapukamy do Twoich drzwi aby poświęcić Twoje jajka. Pozdrawiamy
8
Obiektywnie 2017-04-13 17:08
Jajka należy uprzednio wyparzyć... w tym przypadku jęzor również ;)
7
olaf 2017-04-15 11:11
witam przepraszam wszystkich obrażonych posiadaczy golfów i bryk za kilkaset zł i inne wpisy na tym żenującym forum szczęśliwego alleluja i smacznego jaja
2
A.co.nie.wiecie 2017-04-16 21:23
Szczerze... Powiem wam jak to jest... Praca jest ciężka, zarobki w porównaniu do 2005 jak się przyjąłem o niebo niższe, co niejednokrotnie udowadniałem.( odcinki wypłaty dla zainteresowanych do wglądu). Człowiek nie jest szanowany, i traktuje się go jak rzecz, która ma przynosić zysk. Jeżeli nie masz "garba" jesteś nikim, nawet robotę gorszą dostajesz.
Jak jest w Mti?
Stawka akordowa, przez prawie 12 lat jak pracowałem została podniesiona 3 razy na łączną kwotę 2 zł.. Tak 2 zł brutto. Wszystkie czasy wyliczone, są kwotami brutto. I tak... Stawka akordowa wynosiła jeszcze niedawno 9 zł. Pracując 8 godzin dziennie ( zakładając wyrobienie 100% normy) zarabialismy 72 zł. Łatwo policzyć że pracując miesiąc, czyli 20,21 dni mogliśmy liczyć na 1440 -1512zł brutto. Ale oczywiście są jak to " Góra" mówi premie.. 2 premie po 15 %. Do czego zmierzam. Pracując normalnie.. Wyrabiajac 100% normy nie zarabialismy nawet minimum krajowego. Dziwne? Znajdą się którzy powiedzą, trzeba pracować szybciej. Ale czy na tym to polega?
Powiem jak było w moim przypadku.. Wychowuje dziecko które ma 2 latka, i dla kierownika nie spodobało się że przeniosłem pismo o tym że nie muszę pracować w godzinach nadliczbowych, weekendy.. Nie spodobało się to Organkowi... Przerzucenie na zakład nr 2 na traki. 3 miesiace ma prawo zmienić stanowisko, ale co za " mądry " kierownik przerzuca montażyste na traki a z traków, nieprzeszkolonych ludzi na montaż?
Jeden z fenomenalnych posunięć Organka. Co lepsze.. Nie mógł zmienić mi stawki przerzucajac mnie na zakład nr 2 więc co zrobił aby nie zarobić ciut więcej niż minimum? Zabrał 2 premie. Więc prosząc o wyjaśnienie stwierdził że nie musi mi się tłumaczyć.. Trudno, nie zarobiłem minimum więc firma do tego minimum musiała dopłacić. Więc kolejne fenomenalne zagranie " młodego wilka".
Co do mistrzów.. Wojtek to pierwszy lizak Organka, coś na wzór Bochenka i Kościelniaka. Jedynym plusem tego "duetu" było to że można było z nimi i Ryszardem dojść do jakiegoś porozumienia.
Jest mnóstwo spraw które można by było poruszyć ale już nie warto. Zastanówcie się czemu młodzi uciekają, nie podpisują umów i ciężko jest o pracowników na stanowisko montażysty.
Miłej pracy życzę, bo ja już odetchnąłem.. Pozdro MTI
19
Kolo 2017-04-16 23:46
Normalnie jak minister finansów. Przynajmniej nie psuj rzeczywistości. Jak już założysz firmę to przyjdziemy pracować do Ciebie na solidnych stawkach.
5
A.co.nie.wiecie 2017-04-17 08:46
Chyba kogoś prawda w oczy kole i nie potrafi przyznać się do błędu. Po drugie nie chodzi już o solidne stawki jak twierdzisz.. Chodzi o szacunek do pracowników, bo nawet nie przywitasz się z nikim jak przechodzisz po hali. A jak pracowałeś na prototypowni to lataleś po montażu i papierosy pożyczyłeś.. Wtedy wszystkim "cześć" mówiłeś...
14
Jjj 2017-04-17 10:43
Hehe dobrze powiedziane . Forum ? Jedyne miejsce gdzie możesz anonimowo wymiotować.
8
Opel gti 2017-04-17 14:50
Koleś ma dzisiaj gorzkie żale do wszystkich do roboty a niedawno miał wszytko głęboko gdzieś że jest nietykalny i z plecami na górze , nieźle.
6
Lala 2017-04-17 16:34
fura i komóra , balon włącz pralkę jak chcesz wyprać brudy
7
A.co.nie.wiecie 2017-04-17 20:27
Jak znasz się tak samo na robocie co na samochodach to brawo brawo
6
nonstop 2017-04-19 23:06
Ojj tam , piepszycie głupoty Czarek O. kierownik montażu to wporzo ziomuś . Czepiacie sie tylko ... Ma czas chłop , może sie ogarnie , dajcie sobie na luz i patrzcie na siebie ;/ . To dobry wariat jest z Giża , gruba ryba stamtąd ... nawet nie wiecie o co chodzi ...
5
gizycko 2017-04-20 08:26
Czarek nie pisz sam o sobie :) Bo mijasz sie z prawda:)
9
Ktoś 2017-04-21 18:35
Co za hipokryzja! Internetowi napinacze??? A ty kim jesteś w tym momencie?
4
tratatata 2017-04-22 07:52
: ) Ale dom wariatów :) A na maszynownię akwarium trzeba kupić :)
2
koles 2017-04-23 06:25
Co za poziom wypowiedzi. Myslę,że osoba odpowiedzialna za wiekszość ,,dobrych zmian ,,w firmie powinna pomysleć o wizerunku firmy .Może zamknąć forum i zrobić porządek ,tyle że nie z pracownikami ,a raczej z pseudo kierownikami.
18
Ds d 2017-04-26 23:25
Pewnie teraz pozastraszali pracowników zeby nie pisali nic na forum.
3
Konserwa 2017-04-27 11:43
A ja ogolić się nie pozwolę! Noszę zarost od przed wojny!
nick 2017-04-27 12:53
Zaliczki hahah, to jakaś kpina....pozdrawiam dyrekcje środkowym palcem
10
Regulamin. 2017-04-27 18:10
I to razem z życzeniami świątecznym " procedura została uruchomiona dowiem się kto to pisze . Zobaczymy kto się będzie śmiał "
S kłócić zastraszyc takimi lepiej się rządzi.
2
Gg khghtdsyb 2017-04-27 22:56
Ze ludzie pisza prawde to zastraszacie?
Polska to wolny kraj i nikt nikomu nie moze zabronic pisania i mówienia co mysli.
Widocznie prawda w oczy kole.
6
Zostaw swoją opinię o MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o. - Kętrzyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.