brak logo

MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.

Kętrzyn

Opinie o MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.

Jack Daniel's 2017-01-26 19:03
Kto Ci pozwolił wyjąć głowę z dooopy kierownika?
10
Kierownik 2017-01-27 10:31
@Jack Daniel's możesz włazić, mam prze chwile wolna dupę.
3
Jacķ Daniel's 2017-01-27 15:26
To nie portal gejowo.pl....poza tym u mnie przez łóżko nic nie zalatwisz, szczególnie tak zużytym odbytem, którego działu jestes kierownikiem? Fajnie wiedziec, że mamy w firmie miejszosci sexualne, swiadczy to, że jestesmy nowoczesną firmą, szacunek za ujawnienie się, ale nie pozdrawiam a skoro tak sie robi w firmie kariere to dłógo będę bez podwyzki ech...
7
uśmiechnięty 2017-01-27 20:33
Już teraz wiem czemu piszecie ze na niektórych działach tak trudno o podwyżkę :), takie mamy nowe kadry, co zrobić hahah
9
Pracownik 2017-01-27 20:48
Muszę cię zmartwić ale za czasów starej kadry było znacznie ,znacznie gorzej .Tam to dopiero były układziki ☺
8
Pracownik 2017-01-28 19:12
Układy były i zawsze będą, pracują tu klany rodzinne,kumple z branży itp.Ludzie są często wręcz ponizani przez mistrzów,którzy boją się o stołki odkąd wprowadzono liderów.Szkolenia prowadzone dla kadry zarządzającej produkcją nie mają nic wspólnego z tym co naprawdę dzieje się na produkcji.Mistrzowie i liderzy nie potrafią zmotywować ludzi do pracy, błędnie oceniają możliwości i pracę podwładnych.Brakuje im pokory,wiedzy i umiejętności.Liderzy i mistrzowie powinni doceniać pracę,umiejętności i wiedzę podwładnych.Chyba mistrzowie wiedzą najlepiej ile zarabiamy i jak pracujemy.Ale wstawić się za nami nie ma komu.Ludzie też boją się odezwać o podwyżki.
Czy ktoś doceni w końcu wykfalifikowanych pracowników? Ile jeszcze osób,które zdobyły tu wiedzę i umiejętności ma wyjechać za granicę?
25
ROBOL 2017-01-29 09:23
Szczera prawda mistrzowie i kierownicy działów dokładnie wiedzą ile kto zarabia i nic z tym nie robią . !!!!
17
xoi 2017-01-31 10:21
Ciekawe kto bedzie nowym kierownikiem tapicerni.
1
xxx 2017-01-31 11:12
firma z takimi obrotami a zarobkom daleko od tych za czasów śp bałandy jak to możliwe?doceniają pracownika po swojemu
9
zadowolona A 2017-02-01 00:56
Dalszego teraz tak źle, A za Bałandy było lepiej?
Krótka odpowiedź. Teraz są czytniki. Wtedy były karty pracy i zaczarowany długopis. To wystarczyło, żeby mieć dniówkę, na jaką się miało ochotę. A problem polega na tym, że Ci którzy wtedy zarabiali po 2 tyś. w tej chwili nie mogą wyrobić najniższej krajowej.
I to tyle.
10
Wesoły 2017-02-01 07:46
W przypadku akordu mozna by to tak tłumaczyc, a jaka teorie wysnujesz przy godzinowce? Rozrosla sie administracja,coraz wiecej darmozjadow to i stawki w akordzie spadły oraz podwyzek na godzinowce brak.
9
obiektywna 2017-02-01 09:07
"Wadą internetu jest fakt, iż wielu ludzi uwierzyło w to, że mają coś naprawdę ciekawego do powiedzenia"
~ ktoś~
5
andrzej 2017-02-01 09:16
Gdzie te PODWYZKI
8
Obiektywny 2017-02-01 11:26
Ja uważam, że to raczej zaleta. Dzieki internetowi i takiemu forum mozna wyrazic opinię pozytywna lub negatywna bez narażania sie na konsekwecje w miejscu pracy. Jak widac dyskusja trwa a osoby zainteresowane moga sie dowiedziec jak tu sie pracuje, niestety wiekszść wpisow jest negatywna, ale to juz zmartwienie działu HR. Domyslam się, ze nie wsmak to klakierom dyrektora i dla tego, Twoj wpis
14
tap-ako 2017-02-01 21:27
tradycyjnie coś zabiorą narobią szumu firmę wynajmą żeby określiła komu i ile zabrać a potem w obliczu chwały dadzą [to co zabrali], aż nosy sezonowe z komunalnika dogonią pracowników dużej fabryki z 10-20-letnim stażem. Pozdrawiam wszystkich zdegustowanych obecną jak przykrą sytuacją
15
zadowolona A 2017-02-01 23:18
Godzinówka? Nie wiem czy jest ich za dużo czy akurat. Ale te Godzinówki, które widzę , nie leżą.
Tyle jadu i nienawiści w tych wpisach. Czy ten, kto to pisze, czuje się dzięki temu lepiej? Nie wiem...
Ale myślę, że Ci najbardziej rozgoryczeni, powinni założyć własne firmy. Zatrudnić kilku pracowników i zapłacić im tyle, żeby przychodzili szczęśliwi do pracy. Może im to się uda.
8
Tw 2017-02-01 23:43
Kazdy normalny widzi ze placa coraz mniej i jest coraz gorzej.Ale w biurze co siedza nigdy nie zrozumieja pracownika fizycznego.
13
ktoś 2017-02-02 08:05
Albo dostać w spadku....
5
Ziomek 2017-02-02 08:18
Cos mi sie wydaje, że podwyżek nie bedzie. Do ostatniej chwili będą zwlekać, az jakas kontrola będzie, wiec jesli chcecie zarobic trzeba tak pracowac, żeby były nadgodziny inaczej ciężko wypracowana najniższa krajowa Fuck!
10
Ted 2017-02-02 10:00
Trzeba zrobic strajk.
Tylko ze polowa osob sie boi.
9
pracownik 2017-02-02 11:06
SZEFIE jedno pytanko- przeżyje Pan cały miesiąc za 2300 brutto????? bo większość z nas musi!!!!
18
Ss 2017-02-02 23:35
To pytanie chyba jego zatkalo.
Ale bardzo dobrze ze piszecie prawde,moze wiekszoscia cos zdzialamy z ta pseudofirma.
8
×××××× 2017-02-02 23:56
Strajk- dobra rzecz. Choćby Włoski .
Tylko jak zwykle Ci, którzy najwięcej mają do powiedzenia na forum, do strajku nie przystąpią. Podkulą" ogony" i uciekną.
"Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje"
8
Złośliwy 2017-02-03 06:34
Nie musisz nikomu ublizac....strajk, spoko niech kazdy robi jak chce, wystarczy, że zwolni o połowe i tyle a jak nie chce brac w tym udzialu to jego sprawa, niech każdy patrzy na siebie nie na innych.
5
×××××× 2017-02-03 08:55
Nikomu nie ubliżam. Wiem, z doświadczenia.
4
Ziomek 2017-02-07 18:01
Wygląda na to, że metoda strajku włoskiego zaczyna przynosić efekty, mało tych nadgodzin,ale nie od razu Rzym zbudowano, pozdrawiam wszystkich, którzy zrozumieli, że żeby w tej firmie zarobić muszą być nadgodziny, podwyżek nie będzie bo zbyt wielu leni w biurze do karmienia.
8
Rr 2017-02-07 20:36
Trzeba zrobic strajk calkowity.Nie ma sie czego bać.
Trzreba naglosnic to.
7
KK 2017-02-08 10:05
Naprawdę, niczego? To stań jak Bolek, pokaż jaki z Ciebie chojrak :)
Cwaniak w necie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w świecie.
5
andrzej 2017-02-08 19:32
Dajcie zarobić za uczciwą i ciężka prace
16
Rr 2017-02-09 09:22
Ale który Bolek? Bolek Wałęsa czy ten od Lolka? Nie stanę tak jak oni, bo faktycznie trochet pi zda ze mnie.
3
Alda 2017-02-15 22:17
Tak przeglądam te komentarze i opinie, zaciekawiła mnie wypowiedź jednej pani najwyraźniej cichodajki. Albo nie cicho skoro pisze o tym otwarcie na forum. Tak się zastanawiam czy dużo jest takich sytuacji w firmie?Ja nie zauważyłam., ale ja w pracy robię swoje. I mało się interesuje tym co na około. Zna ktoś takie sytuacje? Piszcie na forum pierwszą literę imienia cichodajki lub ruchacza i dział z którego jest może żona lub mąż takiego pustaka coś zajarzy i dojdzie prawdy uratuje sobie kawał życia. Kto wie. Tylko nie wymyślać po złości:)
Co do wypłat to tragedia. Myślę że średnia to około 2k na łapkę. Bez szału. Średnia krajowa na rękę około 3k. Więc słabo. Problem jest w tym że mazury to jeden najbiedniejszych regionów. Wykorzystują to, na dodatek zaczynają zjeżdżać do nas Ukraińcy co zatrzyma wzrost płac. Jedyne wyjście język jakiś i ewakuacja bo przyszłości godnej i bogatej w tej firmie nie ma i nie tylko w tej. Tak to wygląda wg mnie.
5
ł@jza 2017-02-16 12:18
Znaczy co, reklamę robić? Do tego jest te forum? Nikt tego nie ciągnie, bo to jest przykre i świadczy o niedojrzałości intelektualnej piszących. "Krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje" - stare i prawdziwe przysłowie, a jak dodamy jeszcze naszą zawistność i anonimowość (poniekąd, bo wiadomo, że z takich portali łatwo jest wyciągnąć dane piszących) przepis na niewymyślanie gotowy.
Co do zarobków cóż ten region jest jednym z najbiedniejszych w Polsce a i w Europie nie wypadamy super, bodajże 17 miejsce. Średnia krajowa 3tyś, gdzie ty to wyczytałaś? Średnia wynosiła 2469,5 zł brutto, czyli tylko 1787 zł netto. Piszemy oczywiście o zarobkach pracowników produkcyjnych i średniego szczebla, ktoś nie wierzy? http://wynagrodzenia.pl/moja-placa#A - sprawdźcie sami.
Co do twojego planu na przyszłość - cóż nie odkryłaś nic twórczego. Nawet języka się nie musisz uczyć, są tu polskie sklepy i w robocie gadają do Ciebie po polsku. Ale jak chcesz być polaczkiem za granicą, proszę bardzo! Nie blokuj miejsca ludziom, którzy chcą pracować i potrafią docenić starania firmy.
ps. nie jem glutenu i studiuję prawo
10
andrzej 2017-02-16 20:35
Jakaś konkurencja ja się szykuje w niedalekiej odleglosci.Nareszcie
4
taaa 2017-02-16 21:32
Niedługo trochę miejsc się odblokuje
5
Piotrek 2017-02-17 08:17
Wszyscy narzekacie, wylewacie żale, myślicie, że bez Was firma padnie. A to nieprawda, na Wasze miejsce przyjdą Ci, którzy docenią panujące tutaj warunki. Popytajcie znajomych ile zarabiają i w jakich warunkach pracują. Ile jest miejsc pracy w Kętrzynie gdzie można zarobić i nie narobić się przy tym!
A jeżeli chodzi o zarobki to polecam lekturę http://www.pulshr.pl/wynagrodzenia/praca-zarobki-ile-zarabiaja-pracownicy-szeregowi,41553.html

Pamiętajcie tylko że tam jest mowa o pensji BRUTTO.
10
tap-ako 2017-02-21 11:18
Oczywiście, że przyjdą , ale każdy to widzi , iż kolejny rzut pracowników jest coraz słabszy a tutaj każde stanowisko wymaga pewnego doświadczenia ale to zapewne jak wszędzie nawet w biedronce trzeba się nauczyć jak towar rozkładać. Mówimy jednak o mti naszym i co w tym złego że chcemy lepiej zarabiać po co przywoływać inne zakłady średnie krajowe a zaraz jakaś bystrzacha napisze że w chinach za miskę ryżu robią i też żyją to bez sensu. Pracownik ze stażem czy to akordowy czy godzinowy powinien mieć zapewnioną jakoś formę dodatku za wypracowany staż to by na pewno było sprawiedliwe i motywujące.Pozdrawiam ps (Pracownik pyta szefa; szefie czemu nowi pracownicy mają większe stawki od naszych;-bo za wasze już nikt nie chce pracować)
19
Kkk 2017-02-21 11:46
Brawo! Widac ze Pani lub Pan wie co pisze.Nas nie interesuja gdzie kto ile zarabia,ale co dzieje sie w naszej firmie.Popieram dodatki stazowe -jest to jakies docenienie pracownika, ktory wlozyl swoj wysilek w ta firme. Firme,ktora tak dobrze prosperuje ,stac chyba na podwyzki -dla wszystkich a nie dla wybranych.Panie Dyrektorze pracownicy z godzinowek tez chca wiecej zarabiac.:-) To dzieki nam produkcja rowniez idzie do przodu!
15
Henio 2017-02-21 19:44
Ja rozumiem że można się poskarżyć na świat, że jest niesprawiedliwy i w ogóle... ale macie swoich przełożonych? Oni was znają lepiej i wiedzą kto zasługuje na podwyżkę, widzę osoby na swoim dziale ( odje*ać 8g. i do domu) a potem żal że pracuję już 6lat i mi nie płacą stażowego. Niesprawiedliwe jest wrzucanie wszystkich do jednego garnka, zgłoście prośbę o podwyżkę. Macie takie prawo - nie zwolnią was przez to przecież. Czytam i widzę, że tylko ci co się opier*alają w pracy krzyczą najgłośniej. No ale ktoś musi, to czemu nie ja. Dawać kasy! Dużo, więcej, za wszystko!
3
piotr 2017-02-26 19:59
Piotrek interesują Cię fora dla hr-ów ? -:)
2
koles 2017-02-28 18:43
czy szykuja się dobre zmiany na tapicerni?
6
ktoś 2017-03-02 21:14
Nie wydaje mi się
2
tap 2017-03-04 10:33
Przyjdą inni ,pewnie, tylko znajdź ludzi przeszkolonych i odpowiedzialnych ,a to też trzeba ująć w koszta . Za staż pracy się płaci , a za staż dobrej pracy płaci i szanuje.
9
druga_strona_ulicy 2017-03-08 00:04
Trochę wpisów przeczytałem i dziwię się bardzo w tej chwili. Mówicie, że tak mało zarabiacie, akord itd. Wiecie jaki zakład jest po drugiej stronie ulicy. Tam pracuje gros ludzi, którzy zarabiają o niebo mniej od Was... Też narzekają, to jasne, bo wszyscy zarabiamy za mało, ale pomyślcie ilu ludzi tam zarabia 2012zł BRUTTO. Masa ludzi. Więc dziwią mnie niektóre wpisy, że te 2K na rękę i "szału nie ma"... Pewnie, że nie ma, ale co po niektórzy tutaj zachowują się tak jakby chcieli zarabiać jak w Warszawie, a koszty utrzymania mieć na poziomie kętrzyńskim. Sam pracuję po tej "drugiej stronie ulicy", sam chciałbym mieć te 2K na rękę, ale wiecie co? Cieszę się, że jeszcze mamy gdzie pracować i co do garnka włożyć, pozdrawiam Wszystkich ;)
6
prowincjonalizm to stan umysłu 2017-03-08 18:11
policzmy - w Warszawie też korzystają z Biedronki (ceny te same) , miesięczne przejazdy dla miejscowych za grosze ( u nas by podjechać do Biedaszek 3zł) , opłaty mieszkań w spółdzielniach identyczne , a zarobki 3-4 krotnie wieksze. Wiem, kultura kosztuje (kino, teatr ) ale niby dlaczego mamy mniej zarabiać??? Czy na tzw. prowincji nie chcemy żyć na równi z mieszkańcami w-wy? nawet tej biedniejszej. Ja też pracuję po tzw. drugiej stronie i nie uważam ,że to luksus zarobić 2 tyś., na życie i tak brakuje.
12
jjk 2017-03-08 21:22
W tej zalosnej firmie nie chca dawac urlopu chociaz masz zalegly,a jesli chcesz wziasc to tylko na zadanie daja.
NIe zarabia sie 2 tys poniewaz oszukuja z wyplatami zawsze jest mniej niz powinno byc wg umowy.
11
aaa 2017-03-09 22:55
Ktoś tu sieje propagandę :)
7
Klo 2017-03-13 21:16
Forum jest publiczne i każdy je wykorzysta jak chce. Odnośnie pani która się oburzyła na pomysł ujawnienia cichodajek.
Co do wypłat na dzień dzisiejszy 2000 na rękę to jest naprawdę bardzo marnie. Bardzo. Przypominam że najniższa dzisiaj to 1500. O czym my tu dyskutujemy. Ale warunki są jakie są. Można je akceptować lub nie, ale najważniejsze to działać. Szkolcie się, języki kursy zawodowe i w świat lub w Polskę. Potrzeba na tą chwilę 50 000 kierowcowbc+e, pensja w dobrej firmie 6000 do 8000. Spawaczy, na południu w dobrej firmie około 5000. Nie ma co narzekać tylko brąz życie we własne ręce i działać. Olać dziadów i się na nich nie oglądać. Robić swoje, obrać cel i do niego dążyć. Niech ściągają Ukraińców. Zobaczymy jak na tym wyjdą w dłuższej perspektywie. Pamiętajcie, mieć atuty w rękawie i się cenić, a jak coś nam nie pasuje to dążyć do zmiany. Tyle.
12
jaro 2017-03-18 07:25
nie połowa .a wszyscy.na forach tylko wszyscy kozaczą
1
Kolek 2017-03-18 08:35
To jest smutne że właśnie tacy ludzie jak ty, mają swobodny dostęp do forum... powinno poziom IQ prawdzać przed napisaniem postu, albo przynajmniej czytanie ze zrozumieniem. Np, o czym jest to forum. Piszesz że potrzeba kierowców, no ok ale tyle, że za tą stawkę pizzy po mieście nie będziesz woził. A i kurier w DPD pewnie z 3k wyciąga. Napisz tym ludziom, że to płaca kierowców z tranzytem zagranicznym. A w szczegolności pozaunijnym (blok wschodni, bliski wschód). Jak masz chęci w domu nie przesiadywac i trzepać kapuchę za 3 tygodnie w trasie. A najlepsze pojechałeś że spawaczami, zostań politykiem mniejsze umiejętności są potrzebne a predyspozycje już masz :)
Ale do póki na tym forum tacy ludzie piszą i dostają ok, jestem szczęśliwy. Bo im więcej idiotow się podburzy, tym więcej moze odejdzie na spawacza lub na kierowcę :D
6
lolek 2017-03-20 09:17
Ludzie "nie dajmy się zwariować" różni ludzie tu piszą . Pewnie o różnym poziomie IQ . Ale nie ma co się dziwić ze ludzie chcą więcej zarabiać . To chyba normalne. Każdy ma wybór i może pracować za tyle ile mu pracodawca proponuje , negocjować lub próbować zmienić pracę . Z negocjacjami wszyscy wiedzą jak jest więc zostaje tylko forum lub zwolnienie się z pracy , a wiadomo że nie jest to łatwa decyzja . Zadowolony z płacy pracownik lepiej pracuje ( chodż na pewno są wyjątki ) i jest dumny ze pracuje w danej firmie . A co do postu powyżej to nazywanie ludzi "idiotami " świadczy o kulturze osobistej . Jedno jest pewne jeśli sporo doświadczonych ludzi by odeszło to ci którzy by zostali też by to odczuli w negatywnym znaczeniu . Więc nie ma się z czego cieszyć .
4
Zostaw swoją opinię o MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o. - Kętrzyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MTI-Furninova Polska Sp. z .o.o.