brak logo

MIS S.A.

Wrocław

Opinie o MIS S.A.

pracownik 2012-10-15 13:25:21
Firma rodzinna. Matka, córka, syn, ojciec ....

Brak decyzyjności, kosmicznie wymagania, opóźnienia z wypłatami.

Ciągła rotacja w działach, przez lata brak działu handlowego i marketingu, brak sprzedaży oraz kogoś w firmie kto znał by jej ofertę.

Pracowników traktuje się jak wroga, brak opcji umowy na czas nieokreślony.
serdeczny 2012-11-02 13:43:16
Jeśli chcą cie zatrudnić do działu Sprzedaży lub Marketingu to pamiętaj że to praca na 3-4 miesiące.

Sprzedawcy mają za zadanie sprzedać coś o czym nie mają pojęcia za prowizje 2%.

Firma rodzinna, co skutkuje brakiem decyzyjności.
Piotr 2013-04-21 09:08:01
Zgadzam się z brakiem decyzyjności, marna płaca, trzeba wiedzieć co i do kogo się mówi, stres stres stres, wyciskają pracownika jak cytrynę i zapomnij o referencjach
pytanie 2013-04-23 19:31:21
Mam pytanie do obecnych i bylych pracownikow. Od jakiegos czasu chcialem zlozyc papiery do tej firmy. Mam kilkuletnie doswiadczenie w projektach Lotus Domino, do tego SAP ABAP, JAVA, Oracle, SQL, C++. Warto startowac ? Jaka obecnie jest atmosfera ? Zmienil sie zarzad ? To cos powaznego ?
Lubiś 2013-05-16 08:55:30
To taka zmiana jak w Rosji na stanowisku premiera i prezydenta. Szkoda czasu i energii, nawet na przetrwanie kryzysu.
anna38 2013-06-18 13:47:32
omijać z daleka mają wiatr w kieszeniach i cienko przędą miałam przyjemność być tam na rozmowie o pracę okazało się, że najlepiej jak bym tam pracowała dla nich za darmoche rozmawiałam z aroganckim zadufanym w sobie i egzaltowanym wszystkowiedzącym starym babskiem która fandzoliła dyrdymały miałam sprzedawać coś ale nikt nie wie w tej firmie co :)))))))))
kajtek 2013-07-13 12:08:04
Ile tam można zarobić na stanowisku programisty (zaznaczam programisty z dużym doświadczeniem). Są jakieś dodatki: telefon, samochód służbowy itp. ? Ile tam obecnie pracuje osób ?
willy 2013-08-20 14:30:34
Niestety ale nie polecam pracy w firmie MIS S.A. jedyne czego tam można się spodziewać na 100% to nerwów, stresu, depresji, kosmicznych wymagań zarówno Prezesa jak i pozostałych osób które "zarządzają tą rodzinną firmą" Prezes to syn (z nosem zadartym wysoko do góry i że kim to ja nie jestem...) i Prezes to matka, Córka-członek zarządu, jest jeszcze Tato (najmilszy człowiek z nich wszystkich) i zadufana w sobie, ciągle naburmuszona, narcystyczna wszystko wiedzącą stara panna,która myśli że pozjadała wszystkie rozumy... z brakiem jakiejkolwiek empatii w stosunku do ludzi dyrektor ds. administracji. Bardzo zła i nieprzyjazna atmosfera w pracy, a warunku zatrudnienia nie atrakcyjne.
4
2013-08-30 09:24:25
Jak liczysz na kokosy to nie masz na co liczyć w stosunku do wygórowanych wymagań b.marna płaca.
anonim 2013-11-14 10:11:17
willy - niestety mogę tylko potwierdzić twój wpis.
Po kilku latach pracy - nic innego nie pozostało jak tylko WIELKI NIESMAK po tej "rodzinnej firmie".

NIE POLECAM JAKO PRACODAWCY !!
3
anonimowy 2014-01-22 18:24:26
Cześć. Pracowałam w tej firmie parę miesięcy i odradzam. W firmie szuka się oszczędności na każdym kroku, głównie na pracownikach. Pracodawca płaci najmniej jak tylko może, część ludzi pracuje na umowę zlecenie, część [Ci najstarsi stażem] ma umowę o pracę, część przez pośrednika. Płaca to 1600zł brutto, plus premia ok. 100zł brutto [o ile nic nie nabroisz,około 1300złnetto] Na produkcji praca stojąca,ciężka na 3 zmiany, często przy głośnych maszynach. W biurze wymagania zarządu względem pracowników bardzo wysokie, dlatego w "biurowcu" jest taka rotacja, rzadko kto, wytrzymuje dłużej niż parę miesięcy. O jakiejś premii na święta, czy 13tce można zapomnieć, nawet w postaci słodyczy... Jednak mnie najbardziej denerwowało przymuszanie do pracy w soboty. Za przepracowaną sobotę, zakład nie płaci, tylko daje dzień wolny, jak się domyślacie później jest ciężko o odbiór tego dnia wolnego, w żądanym terminie. Jeśli chodzi o samą atmosferę przy stanowisku pracy jest okej, na to akurat nie mogę narzekać, można pogadać, pożartować, na przełożonych też nie można narzekać, są w porządku[w większości]. Podsumowując, odradzam pracę w tej firmie.
3
życzliwy 2014-03-12 13:27:49
To biedna rodzina, dajcie spokój. Jeżdżą sportowymi autami i range roverami, ale poza tym na nic ich nie stać, a głównie na wypłaty dla pracowników. OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3
pytajacy 2014-03-31 23:03:41
a daja jakies samochody sluzbowe ? jaka maja opinie wśród klientów ?
3
anonim 2014-04-01 22:55:18
Chyba pomyliłeś firmy.
3
Hermilion 2014-06-04 15:01:39
Jak widzę nic się od 10 lat w MIS nie zmieniło. (usunięte przez administratora)
3
Dolores 2014-07-19 23:09:43
Pracowałem w MIS'iu jako programista i mam bardzo mieszane uczucia. Firma buja w obłokach. Marzenia Inspirują Sukces to motto firmy. Pamiętam te cotygodniowe pogadanki na temat wizji, rozwoju i planów na przyszłość. Dużo się mówiło ale mało z tego wychodziło szczególnie kiedy ludzie otrzymywali "propozycje nie do odrzucenia" czyli nowe warunki umowy (mniejsze pieniądze) lub masowo odchodzili z firmy. Było to kuriozalne i niesmaczne, trąciło hipokryzją. Stanowiska obsadzone według klucza matka, syn, ojciec, córka, kolega ze studiów, drugi kolega ze studiów, kolega z wojska. Tak to się kręci, każdy może polegać na każdym, można by powiedzieć "solidarnie" :D wróć zespołowo. Tyle o górze. Ale ludzie z "niższych sfer" czyli programiści mistrzostwo świata. Ekipa najlepsza na świecie. Szkoda że coraz mniej liczna. Lubisz klimaty Barei zatrudnij się. Szukasz profesjonalnej firmy z możliwością rozwoju...to omijaj wielkim łukiem.
4
programista 2014-09-08 23:02:29
Miałem okazje pracować na tych produktach ludzi "najlepszych na swiecie". Faktycznie sa najlepsi w tym aby zrobic z prostego rozwiązania bubel który ledwo działa i otwiera się nawet minute. Zreszta lista referencyjna po 20 latach istnienia tej firmy mowi sama za siebie.
1
Johny 2015-01-05 15:35:21
Miałem wątpliwą przyjemność być współpracownikiem tej firmy przez kilka lat.
Niestety 2 lata temu "coś siadło" i zaczęły się problemy z płatnościami.
Po współpracy zostały nie zapłacone faktury. Nie polecam. Zgadzam się w przedmówcami o klice rodzinnej.
4
Ureus 2015-01-18 00:17:18
Kikus jeżeli chcesz pracować jako wolontariusz to miejsce idealne dla Ciebie. Kiedyś wymarzony pracodawca ale w momencie problemów wyszło prawdziwe oblicze osób zarządzających. Pracownik czy też współpracownik jest największym śmieciem. Nie ważne że nie masz za co rodziny wyżywić. Będą przeciągać, mydlić oczy a na końcu zostaniesz z niezapłaconym ZUSem, Vatem, podatkami a jak będziesz chciał odzyskać część pieniędzy to Cię będą straszyć i szukać multum powodów do niezapłacenia.
3
Ureus 2015-03-17 01:09:39
przestraszony stefan gąbka - tak mają potężne zaległości wszędzie gdzie się da poczynając od pracowników a kończąc na US i ZUS
3
aga 2015-03-18 12:14:38
Mam pytanie, czy robia jeszcze oni jakies projekty i jakas perspektywa wyjścia z kryzysu czy to już jest agonia. Odpowiedzcie proszę bo to dla mnie bardzo wazne
4
Ktosiek 2015-04-01 15:59:09
A ja jestem bardzo zadowolony z pracy w MIS, wyplata zawsze na czas, premia co 3 miesiące i samochod sluzbowy którym można jezdzic prywatnie. Bardzo przyjemna atmosfera w firmie i międzynarodowe projekty
2
Teodor 2015-04-02 19:34:08
Oczywiście, ze wszystkie opinie o zaległościach MIS sa wyzsane z palca. Gdyby faktycznie tak było to forum było by pelne złych opinii. Teraz dopiero dobrze się pracuje w tej firmie jak zwolniono tych wszystkich super specjalistow co nic nie umieli.
Ureus 2015-04-04 00:07:33
Teodor to może wyjaśnisz dlaczego MIS zmniejszył zatrudnienie o 90%(z czego większość ludzi jak mówisz została zwolniona ale dług względem nich pozostał)? Dlaczego zmienili siedzibę we Wrocławiu? Dlaczego ich wachlarz usług i oferowanego oprogramowania zmalał niemalże do 0? Dlaczego Warszawska siedziba biura zmieniała się w ciągu ostatniego roku 3x? Dlaczego przestali obsługiwać większość starych klientów? Dlaczego do dnia dzisiejszego nie jest rozwiązany spór z Ministerstwem Sprawiedliwości który pogrzebał finansowo spółkę? Jak jesteś takim wspaniałym pracownikiem MISa to powiedz ilu mają obecnie dochodowych klientów?

romek: a może podejdź do tego tak - osoby mówiące negatywnie mają rację a te pojedyncze głosy próbują zrobić dobrą minę do złej gry? Mnie tam wszystko jedno czy wierzysz czy nie. Chciałbym tylko ostrzec młodych ludzi żeby poszukali stabilniejszej firmy a nie pakowali się w kłopoty

aga: mając długi przekraczające kilka milionów złotych i dość mocno okrojony zespół ja bym nie wróżył im zbyt świetlanej przyszłości. Chyba że nagle im Ministerstwo zapłaci sporne pieniądze.
(usunięte przez administratora)
Uprzejmy 2015-04-15 21:55:23
Nawet już im strona internetowa nie działa - trafiony zatopiony.
robotnik 2015-05-04 14:29:00
Pracowałem w firmie kilka lat. Raz jest lepiej, a raz gorzej. Atmosfera, kontakt z przełożonymi i pracownikami - super. Musisz wyjść wcześniej - zazwyczaj nie ma problemu, potrzebujesz dnia wolnego - OK, zmiana godzin pracy - dobra. Dodatkowo ciekawe projekty, nie najgorsza pensja, możliwość rozwoju. Firma w dalszym ciągu prosperuje, jednak jest obecnie w kryzysie. Mimo to trzymam za nich kciuki, gdyż uważam, że w firmie pracują bardzo dobrzy specjaliści.
3
Ureus 2015-05-13 12:57:03
robotnik - niestety już nie pracują, uciekli. Jaki dobry specjalista będzie pracował za darmo?
Mistrz kierownicy 2015-05-14 12:30:38
Witajcie, a został tam jeszcze ktoś, a jak tam prezes mistrz kierownicy ?
3
Ureus 2015-07-03 02:07:18
No i gdzie piewcy dobrej pracy w MIS SA. Firma w upadłości likwidacyjnej.
1
Ureus 2015-07-22 12:37:00
ems.ms.gov.pl - Wyszukiwarka KRS - podajesz NIP, REGON, lub KRS i masz dane spółki. Upadłość likwidacyjna.

Jak na ironię, ten system eMS to dawny projekt MIS
Ureus 2015-07-22 12:41:45
żeby prościej było:

"MIS" SPÓŁKA AKCYJNA W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNEJ

Nazwa organu wydającego akt prawny SĄD REJONOWY DLA WROCŁAWIA-FABRYCZNEJ VIII WYDZIAŁ GOSPODARCZY DLA SPRAW UPADŁOŚCIOWYCH I NAPRAWCZYCH

Sygnatura aktu prawnego SYGN. AKT VIII GU 162/15

Data wydania aktu prawnego 2015-06-23

Określenie sposobu prowadzenia postępowania upadłościowego PROWADZENIE UPADŁOŚCI OBEJMUJĄCEJ LIKWIDACJĘ MAJĄTKU DŁUŻNIKA
1
Ureus 2015-08-24 05:13:39
kola: to fajnych ludzi szukają do pracy jak na firmę stricte informatyczną :D czy aby coś Ci się nie pomyliło :D Poza tym mnie nie musisz wierzyć, sam sprawdź w KRS.
1
hugoooa 2016-01-24 21:45:15
Nie ma szansy, aby takie zarządzanie firmą prowadziło do czegoś dobrego, a zarządza Pani doktor ekonomii w głową w chmurach i jednocześnie specjalistka od zarządzania - śmiechu warte! Żałuję, że podjęłam pracę w tej firmie - stres, stres, jeszcze raz stres!Nie liczą się z pracownikiem, który angażuje się w pracę na 100%, wieczne niezadowolenie bez powodu! Każdy kto odchodził miał niesmak po zakończonej współpracy. NIE POLECAM!
Jedyne co radzę, to trzymać się od nich z daleka, to jest przykład ANTYfirmy.
Życzę wszystkim forumowiczom aby byli zadowoleni ze swojej pracy jak ja teraz :) zadowolenia na pewno nie znajdziecie w MIS SA
1
anonim 2016-02-25 00:02:10
Jak najdalej od tego zakładu . Wszystkie negatywne komentarze są PRAWDĄ, zarówno te starsze jak i nowe. Ogromna rotacja, tzw. premie są ucinane i nie wypłacane za najmniejszy błąd, pensje głodowe, najniższe krajowe, może po pół roku, jak nie zwolnią pracownika za nic i nie zgnoją to 1500 zł się WYWALCZY . W firmie wszyscy odpowiedzialni są za wszystko, zbyt mało pracowników co do ilości pracy i obowiązków ( ludzie się zwalniają masowo, lub są zwalniani bez racjonalnego powodu ). Pracownicy mogą jedynie nabawić się nerwicy i depresji, zero szacunku ze strony zarządu. Uciekać jak najdalej i nie przekonywać się o tym na własnej skórze!
1
Ania 2016-04-07 10:04:52
UWAGA !!! MIS S.A. [ W UPADŁOŚCI LIKWIDACYJNE] (KRS: 0000136142, NIP: 8990204302, REGON: 930616497) wpis do KRS 07/2015 - proszę bardzo widzę, że co poniektórzy mylą firmy lub źle wyszukuję firma MIS S.A. z siedzibą we Wrocławiu to firma z branży IT (informatyczna, oprogramowanie komputerowe, systemy komputerowe itd.) to nie jest żaden zakład produkcyjny (tu się niczego nie produkuje) ani firma transportowa !!! Ludzie dokładnie czytajcie ze zrozumieniem a nie co poniektórzy piszą , że aplikują na stanowisko magazyniera lub spedytora i praca na produkcji jest na 3 zmiany chyba sami nie wiedzą do jakiej firmy lub w jakiej firmie pracowali !!! najgorsza firma z branży IT jaką znam i w jakiej mi było niestety ale dane pracować na nie-szczęście wytrzymałam tylko pół roku i się zwolniłam z tamtego obozu pracy !!!
A osoby korzystające z internetu najpierw niech poczytają komunikaty na stronie KRS - https://ems.ms.gov.pl/krs/danepodmiotu. Całe szczęście, że firma upadła bo mnóstwo ludzi straciło w niej swój cenny czas i zdrowie (nie obyło się bez kozetki u psychologa...)
1
Zostaw swoją opinię o MIS S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MIS S.A.