brak logo

Marmorin sp. z o.o.

Wschowa

Opinie o Marmorin sp. z o.o.

Demi 2017-05-05 22:45
Glowa do gory,bedzie lepiej. Widac same poytywy.
Niektorzy pracownicy , podobno ktorzy " dobrze wchodza w ....." tez dobrze zarabiaja a w sumie tylko sie madruja i spaceruja. Zarabiste ksywy , ale moze jasniej powiesz co to za elitarne osoby.
1
Triple xXx 2017-05-09 20:03
Nie POLECAM ! Jeśli komuś się nieposzczęści w życiu, i dostanie się do takiej firmy jak Marmorin , to zalecam pierwszego dnia pracy złożyć wypowiedzenie , szkoda psuć sobie nerwy. Wypłaty nigdy nie były na czas! , trzy miesiące pod rząd 13tego , i tu uwaga - nawet nie całość , za pozostałą częścią trzeba było czekać 2-3 tygodnie. Półtora miesiąca temu było zebranie na którym jeden z prezesów obiecywał że od następnego miesiąca wypłaty będą już 9 tego , dziś jest 9ty , a wypłaty nie widać, jutro 10ty i pewnie też wypłaty nie będzie, pewnie będzie 13tego, o BHP już nie będę wspominał , bo to również jest tragedia . Najbardziej boli to że zwykły człowiek - pracownik , za niecałe 2 tysiące musi czekać prawie 2 miesiące, za ciężko zarobionymi pieniędzmi! ( bo jeszcze się nie zdarzyło aby za pierwszym razem,ktoś otrzymał cała wypłatę - to graniczy z cudem !) Wspomnę jeszcze tylko że w ogłoszeniu napisanym przez tą firmę jest napisane " Zapewniamy obuwie oraz odzież roboczą" do dziś odzieży nie otrzymałem, a trochę już w tej firmie przepracowałem . Tyle chyba wystarczy? , resztę zatrzymam dla siebie :)
12
Xxx 2017-05-11 07:08
Ja od 1 stycznia czekam za swiadectwem pracy a dzis juz 11 maj .... ,wy koledzy tez?
3
Beny 2017-05-11 19:22
No i się zwolniłem :) po kłopocie a wy dalej narzekajcie jak to źle w marmorinie
6
tu odpowiadamy tylko "Tak Chef" 2017-05-13 20:47
Ja również, tylko zrobiłem to bardziej profesjonalnie...tak jak Marmorin z wypłatami potrafi sobie lecieć w ... tak ja sobie zaleciałem z chodzeniem do tego syfu.
A w skrócie tylko napisze : wypłaty nie na czas, brak klimatyzacji , zasyfiona wentylacja, człowiek ma tym oddychać? BRAK ODZIEŻY ROBOCZEJ !! na szkoleniu BHP strażak- BHP zakładowy odtwarzał film w którym było powiedziane że do obowiązków pracodawcy jest zapewnienie między innymi ubrania roboczego, jak się zapytałem strażaka kiedy dostaniemy te ubrania to odpowiedział że po okresie próbnym, czyli po 3 miesiącach... w innych zakładach pracy w pierwszym tygodniu otrzymuje się odzież i obuwie , są też zakłady gdzie pracodawca zapewnia odzież i buty pierwszego dnia pracy! ale Marmorin do nich nie należy!, ja pracowałem w tej firmie 6-7 miesięcy, poznałem wielu ludzi - zwykłych pracowników którzy pracują po 6 , 10 lat w tej firmie i nie otrzymali ubrania roboczego!! Przecież to jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej strony przykre!, jak można mieć tak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika ? ale mniejsza z tym, mnie już to nie dotyczy.
7
WC Picker 2017-05-15 18:23
Niezłe historie. A Ci dwaj kumple Dżak Daniels i Dżony Łolker ZUS-y za ludzi płacą czy na czarno cały Marmorin robi?
Były 2017-05-18 16:42
Zgłoś się do PIP - dostaniesz od ręki.
2
Były pracownik 2017-05-20 18:53
Pracowalem tam 6 lat i ciesze sie ze juz tam nie pracuje. Brak szacunku i docenienia dla ludzi. Ciagle tylko mało i mało. I najlepsze motto firmy- "jak ci sie nie podoba to na twoje miejsce 10 osób czeka za bramą " jakos ich nie widzialem jak wychodzilem ostatniego dnia z pracy. Pozdrawiam
6
Matiz 2017-05-21 10:54
Jak I ja nikogo nie widzialem:) pzdr T.
byly pracownik 2017-06-08 22:59
jest jeden sposób na sukces firmy, mianowicie - SZACUNEK do Pracowników, panie nowo- zarządzający, bez tego nie ujedzie pan. Firmę tworzą ludzie. A ludzie to wartość najwyższa. A wszystkim pracownikom marmorinu życzę znalezienia sobie godnej pracy, bo każdy człowiek ma prawo do godności, a ta nie ma ceny.
6
lider jakosci 2017-06-09 06:59
Do tych wszystkich superlatywów o Marmit, zapomniałeś wspomnieć, że będą wybierać ci znajomych, organizować czas wolny,śledzić, podsłuchiwać, straszyć. A jak już powiesz sobie dosyć, to w najlepszym przypadku zaoferują pomoc psychologa, w najgorszym zwolnią dyscyplinarnie za byle co, naślą policję i wszystkie mozliwe kontrole.
Jeżeli jednak się zaaklimatyzujesz, to znaczy że wyzbyłeś się człowieczeństwa, jesteś gotów sprzedać nawet własną matkę i nic w życiu już cię nie zatrzyma.
5
lider 2017-06-13 22:11
ale za to wyplaty sa na czas a nie na raty tak szczerze to pracowalem u was jakies 8 lat temu w wschowie jak z umamowami bylo ciezko zeby dostas i watpie w to ze technologia pracy przez ten czas sie zminila bo z tego co wiem to jestescie 100 lat do tylu za konkurencja a co do tych superlatyw to chyba miales na mysli wasza firme patrzac po tych opiniach wyzej wypisanych jesli jest tak super jak twierdzisza to dlaczego my przejmujemy wasze zamoienia ???
3
pracownik 2017-06-14 10:11
Ciekawe dlaczego usunięto opinię kolegi z Marmite o ludziach którzy pracują teraz w Marmorinie na kierowniczych stanowiskach a tak naprawdę zielonego pojęcia nie mają. Zapewne po to żeby PREZES nie zdążył przeczytać jakich to wykwalifikowanych pracowników mu ktoś zatrudnił.
4
Solid 2017-06-14 12:53
Od kiedy to pracownicy Marmorin czują się takimi fachowcami od technologi produkcji umywalek, że oceniają kompetencje pracowników Marmite? Czy to dlatego, że technologia Marmorin słynie na całą Europę z automatyzacji i robotyzacji procesów produkcyjnych? :)
6
FUKUS 2017-06-17 22:41
Magda zrobi 69 Sławkowi i projektowan i formiernia zrobi taki bom na marmorin będzie łon humdryt milion sprzędaży
5
Były pracownik 2017-07-06 23:48
Typowe scenka dotyczącą MARMORIN wąż mówi do węża czy my jesteś Jadowite, -tak,a dlaczego pytasz bo wlasnie ugryzłem się w język. coraz mniej rąk do pracy, Marmorin firma żmij i jadowitych węży. Nie polecam. Gadałem z chłopakami, oni też planują odejść...
9
Na wylocie 2017-07-14 20:36
choroba toczy ten zakład kombinatorstwo sprzedaż poza fakturami dobrabianie pracowników kombinatorstwo na paliwie dodatki dopisywanie nadgodzin układy między dyrekcją a produkcją a polerni. Wywożenie złomów tak żeby Prezes B.H nie widział wanny umywalki itp. Upojenie alkocholowe wiadomo jakich działów kontrola K.N i M.Z dają im tylną furtkę na wjazd alko aby robili łapią płotki i kopa im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wywoz past papierów ściernych na mokro klików produktów gotowych umywalek wann jest na porządku dziennym ale to jest jedna milionowa część tego co zarabiają Zapytajcie się kierowników działów jak robić kasę :) dla swoich pracowników aby im zapłacić aby nie odeszli :) Nocki w zakładzie to piękna rzecz :) Złomiarze Gałkarze Obrabianie Dupska Kontrola jakości i Produkcja szkoda mi tylko kierowniczki biedna musi wytrzymywać tych goMonika z produkcjii ale to tylko świadczy o jej sile charakteru a nie stuka wpaść i rzucać kur.....wami hehe:) ale chłopy mają klasę i poczucie czasu a czarna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z DP zawsze będzie chętna na popchanie w ......nie to to co myślicie :) a sze na koncu i tak wypije whisky z lodem bez colii
6
Chętny do pracy 2017-07-18 23:16
sama żółć na forum, a podobno zarobki śiwtne. nie ma co robic we wlasne gniazdo tylko pracować Firmie na potege.
Julita 2017-07-21 06:35
@ chętny do pracy a może wziąłeś już udział w rekrutacji? Firma prowadzi właśnie rekrutacje na stanowisko przedstawiciela handlowego. Jakiej pracy poszukujesz?
wiśenka 2017-07-29 08:01
ciekawi mnie czy teraz Bubuś z Merca nadal jest takim kozakiem pod butem małego Mar-Ecka.... Już nie H jak Hrabia.... tylko D jak Długi....
2
Extruder 2017-08-10 02:52
Powiem wam, - szczerze, że jestem zadowolony z tego zakładu, od kwietnia tam nie pracuje a dziś 09.08.2017 dostałem wynagrodzenie za lipiec , nie ma takiej możliwości abym oddał te pieniądze bo i tak tam za pół darmo robiłem , ale to że przysłali mi wynagrodzenie przed 10- czyli na czas to normalnie jestem w szoku! w tym zakładzie ? tak szybko ? zazwyczaj dostawałem 16 każdego miesiąca - i tu uwaga, nie całość! w Ratach! , zazwyczaj takie zarobki 1800zł były podzielone na 4 przelewy, w tym że za tym ostatnim czekałeś prawie do następnej wypłaty, to jest dopiero przykład "Jak robić , aby się nie narobić ? a ZAROBIĆ ! "
Normalnie aż oceniam pracodawce na ocenę : Celującą
Pozdrawiam
E.A.H.
Pracownik lakierni ;) 2017-08-11 15:24
Jest 11 a wyplaty dalej nie ma pozdrawiam wszystkich zaklad nie wyplacalny na czas złote gruszki obiecują a pieniedzy nie ma w ogóle pozdrawiam i nie polecam idziesz na jedno stanowisko a rzucaja po calym zakładzie.
2
Julita 2017-08-13 10:33
Brak terminowej wypłaty to rzeczywiście dość poważny minus @extruder, @pracowniklakierni. Czy jako pracownicy Marmorinu próbowaliście w jakiś sposób rozwiązać tę sytuację, interweniować? Zawsze warto spróbować, a później dać znać innym jak się skończyło.
Bambucza 2017-08-14 11:06
Proponuję zwijać się z tego dziurawego marmorińskiego okrętu. Pracy jest pełno, za takie pieniądze jakie płacą. Wystarczy dobrze poszukać.
5
Ghost Rider 2017-08-15 06:52
Zadajcie sobie pytanie, pytanie do grubo opłacanych ryb w Zarządzie.
Ryby podcieraja sobie tyłek hajsem jak arabscy szejkowie, a wy wykonujecie dla nich wyśrubowane normy.

Kto od kogo bardziej zalezy, ja od pracodawcy czy Fuhrer ode mnie?

Sierpień to najlepszy czas na zmiany, albo żeby dać kopa Fuhrer'owi.sobie
1
Buniu 2017-08-15 21:23
Zasuwać niewolnicy, jeszcze czego wynagrodzenie wam sie marzy. Micha ryżu i jazda. Wymienie was wszystkich, jesteście tylko pionkami
Rambo 2017-08-16 15:57
Bawicie się w tym zarządzie jak dzidzie pierniki. Chcecie rozpiepszyć tą firmę? To ogłoście ludziom, że cienko przędziecie i kombinujecie z fuzjami
Janusz 2017-08-16 22:01
Ta firma to

zenada

zenada

zenada


Jak tak dalej bedzie to zdobeda nominacje nie do Oscara, a do tytulu Najgorszy pracodawca 2017r wg Forbes, a malpki lykaja KIT
1
dobro 2017-08-17 07:40
Julitka warto próbować i trzeba ale sytuacja wewnątrz jest jaka jest i jedyne co w tej chwili trzeba to uciekać z tonącego okrętu. Próbowaliśmy kilka lat temu rozmawiać z (wtedy jeszcze szefem) teraz jak krawaciarze zaczęli rządy -musztarda po obiedzie. Tu jest drugie dno. Jeżeli ktoś przejmuje firmę produkcyjną i pierwsze co robi rozkłada na łopaty produkcie, chyba nie ma w zamiarach długoletniej współpracy:P Niewyrośnięty cwaniaczek ma inne zamiary.... a H jak H.. u... jnia ma boląc [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chciał " nowych wycykać na kas e a sam został .... Pamiętam jak kazali śmietnik zamykać bo nowy umowy nie podpisze:P

Odeszli klienci odeszli ludzie odeszli juz teraz " nowi menagierowie " a całkiem niedawno zwalnialiście pod dyktando nowego ładu i porządku pracowitych dobrych ludzi....
Ukraińcy nie dadzą rady uwierzcie mi oni chcą do Niemiec
BUBUŚ nadal taki kozak? na salonach sie nie pokazuje bo sakwa pusta :P koledzy ucekli hehehe
4
bebiko 2017-08-17 15:11
Widze coraz to lepsza sytuacja w MarmoLandzie :d
kudłaty 2017-08-17 21:05
Pracuję tu kilka lat i to nieprawda, że firma zwalnia kogokolwiek za nowego prezesa albo nie placi są nawet podwyżki ale co z tego.Odchodzi kto chce bo znalazł sobie lepszą prace albo lepszą płace. Ja jeszcze zostałem ale nie widzę nadziei bo strategia nie dość, że się nie zmieniła ale dalej pogarsza. To co nam każą robić to robota rzemieślnicza a nie produkcja. Fachowców coraz mniej a modele takie trudne, że nie da się tego robić kompletny kosmos i oni jeszcze chcą ilości. Przyszli nowi z konkurencji i co z tego, że polepszyli warunki pracy i porządek ale to za mało bo wciąż mamy coraz gorszy syf do produkcji i nie wiem czy jeszcze mi się chce męczyć. Nie polecam
Lexus na gaz w kredycie 2017-08-18 21:30
inni trąbią na stronie że wypłat nie na czas oraz wypłacanie ratalne a Ty piszesz że pracujesz kilka lat i tak nie jest. I że dostałeś podwyżkę... Pracujesz za krótko kolego w czasach świetności firmy za rządów jednego H. Wypłaty na czas inwestycje, ścieżka kariery regulaminowe premie, jeden z lepiej płacących zakładów w okolicy.... Teraz mówisz że masz premie ale każą Ci robić więcej w gorszych warunkach.
Sypie Ci sie na łeb a Ty myślisz ze pada... Niewyrośnięty wie co robi celowo rozbija działające komórki i wprowadza całkowity chaos... może młody macza też w tym palce, on lubi takie interesy pewnie kolejny kolega jak dobry przyjaciel a teraz dyr. prod. znawca Mercdsa i łysa pała wijąca się jak su Ca w ruii między "szefami" i jego Ma...gdzia
oj pisać i pisać
5
wiadereczko 2017-08-18 21:43
Za czasów kota żelkota nieliczn na tej stronie wiedzą.... Był prawdziwy Zarządzający zakładem.... Dyrektor z krwi i kości.... ale była nad nim też Pani dyrektor z odciskami na kolanach od klęczenia "przy modlitwie błagalnej" nooo i reszta [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właz... lizu... hien.... Niestety ten cały wymaz inteligencji powiatowej go ujechał.... mądry głupiego kopał nie będzie bo ten myśli że masaż.... Miło wspominamy ten czas zbudował dobre relacje a hieny je wyssały ze wzrostem swoich pensji.


Od wtedy zaczęło się pikowanie w dół
2
mar 2017-08-19 07:38
Zaciąg fachowców z konkurencji robi się coraz większy. Łysy i Ma...dzia mają teraz raźniej, tylko czekać kiedy przyprowadzą ludzi do produkcji jak to lubieją się odgrażać.
1
kudłaty 2017-08-19 12:25
Lexus nie chce z Tobą dyskutować co to pracować długo czy krótko pewnie masz o tym lepszą wiedzę ode mnie ale ja pamiętam tylko ostatnie kilka lat a dla mnie to długo jak w jednej firmie i czy to ci się podoba czy nie to teraz widzę poprawę nie mam też powodów chwalić tej firmy ale trzeba być elementarnie przyzwoitym w swoich ocenach i nie pisze o gorszych warunkach pracy tylko o pracy trudniejsze która nie pozwala mi dostawać premi i to mnie niepokoi
AXD 2017-08-19 17:46
Koleżanka to chyba jakaś biurowa/księgowa czy "Podbiurkowa" ? Temat wypłat na czas był już kilkakrotnie wspominany, ale zarząd sobie z tym nic nie robił, pracownicy musieli kilkakrotnie dzwonili do biura/księgowości pytali się czy przelew poszedł, co jak co ale żeby pracownik musiał się upominać o swoje ciężko zarobione pieniądze ? Ważne że zarząd i Ci wszyscy specjaliści z Madzią na celu po kilka tysięcy zarabiają i mają na czas. To jest najważniejsze, a pracownicy za 2 tysiące niech sobie czekają do 16 czy tam do następnej wypłaty .
2
Pinokio_ 2017-08-19 20:53
Za robote się weźcie LESERY, w tej firmie sie pracuje.....nie mylić z zarabianiem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Witch hunter 2017-08-22 18:54
Dawac kase zlodzieje, wam sie dobrze zyje...kawka papieros pogaduchy auto sluzbowe a nam tylko bat i pejcz i Mariolka
Julita 2017-08-23 06:53
@kudlaty czyli warunki pracy są dla ciebie zadowalające, jednak praca powoli staje się zbyt skompilowana ze względu na trudne projekty? A czy w takim razie firma podniosla wynagrodzenie w związku z podniesieniem trudności wykonywania pracy?
MadMax 2017-08-27 21:53
Zacznijcie sie wywiazywac z BHP, odziezy....bo jest gnoj, firma a warunki jak w stajni, wtedy pogadamy. Macie ludzi za idiotow?....
3
Adrian Harc 2017-08-28 16:26
Pani daj Pani spokój... PROSZĘ, pracowałem w tej firmie i nie jestem osobą która będzie się ukrywać pod pseudonimem, nie będę się tu zbytnio rozwijał z swoją wypowiedzią bo większość uwag już została napisana w postach powyżej, przez innych pracowników.
Czytając te wszystkie komentarze mogę jedynie potwierdzić że nie są to informacje "wyssane z palca"
Wypłaty zawsze były nie na czas i na dodatek w ratach , przykładowo podam sytuacje z lutego , wypłata przyszła nie na czas, dodatkowo nie całość, po rozmowie z Marcinem ,dostałem informacje że będzie jeszcze jeden przelew do max 15 lutego, wszystko będzie uregulowane,część dostała, ja jak zwykle nie, i znów rozmowa z Marcinem : "gdzie są moje ciężko zarobione pieniądze"?
Marcin mówi "Spokojnie dostaniesz jeszcze jeden przelew, system nie policzył Ci premii za frekwencje"
Czekałem do końca tygodnia i nic nie otrzymałem, nastał kolejny tydzień pracy popołudniówki (na godzine 14) Poniedziałek 20 luty - nic, wtorek 21 luty - nic, środa 22 luty - nic, czwartek godzina 10.15 dostaje SMS'a z banku "Przelew przychodzący Marmorin" wchodzę na komputer, loguje się na konto a tam przelew w wysokości 13zł i 36 groszy???, do dziś nie wiem na co był ten przelew ? na tłusty czwartek ? na pączki ?
Dodatkowo dorzucę tutaj screenshota z wyciągu : https://drive.google.com/file/d/0BwaQejAlCM_7RlctWEllX1JsTzQ/view?usp=sharing
Pozdrawiam kombajnistów Sławka , Krzysztofa i Dawida .
6
Rudy 2017-08-30 00:06
Zgłoś się do inspekcji pracy jak nie dostałeś wynagrodzenia za swoją pracę. Jeśli się Tobie należy inspekcja zrobi od ręki nakaz wypłaty dla Ciebie.
1
Julita 2017-08-31 11:16
@MadMax, napisz jeszcze na jakiej podstawie Marmorin sp. z o.o. zatrudnia pracowników, skoro nie wypłaca im należnego wynagrodzenia? Jeśli jest to stosunek umowy o pracę, to oczywiście masz pełne prawo dochodzenia swoich praw, tak jak napisał @Rudy.
AH 2017-08-31 12:06
Jeśli koleżanka tak bardzo chce to ja mogę zrobić screeny każdej wypłaty jaka otrzymałem z tej firmy, i tutaj udostępnić, mi już to w niczym nie pomoże, bo od kwietnia ? W tej firmie nie pracuje, ale innym może pomóc, bądź też zaszkodzić...
Ptak 2017-09-01 12:59
Inspekcja Pracy zna sytuację od ponad roku i nic z tym nie robi
Rudy 2017-09-01 19:24
To chyba wam nie zalezy.
Wrony i kruki 2017-09-07 16:07
Bo tutaj wrony latają do góry nogami.
Kto miał do czynienia z nimi, ten wie.
Julita 2017-09-09 16:57
@AH nie ma takiej potrzeby. Pytam, dlatego, że chcę zrozumieć sytuację, jaka ma miejsce w Marmorin. @Ptak a Ty jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Możesz napisać, jak wygląda sytuacja wynagrodzeń obecnie - czy coś się zmieniło?
Chudy 2017-09-11 11:14
A Ty co tak drazysz ten temat?
Ju 2017-09-15 15:17
Jula, chlopy chca
1
Zostaw swoją opinię o Marmorin sp. z o.o. - Wschowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marmorin sp. z o.o.