brak logo

Marmorin sp. z o.o.

Wschowa

Opinie o Marmorin sp. z o.o.

pierwszy śnieg 2016-11-10 21:38
racja niegdyś tych dwoje coś znaczyło ( ten młodszy mniej... raczej znaczenie miała kasa ojca chodź i tak był gość) a teraz siedzą jak myszki pod miotła, bujali się po salonach.... dziś posłusznie muszą przytakiwać bandzie i Di O t. Stali się pośmiewiskiem wśród okolicznych firmy.... oj z Hrabią niewiele was łączy...
czas przemija ale długi są wieczne....
8
Rex 2016-11-16 09:26
Yeah Wiadomości prosto z Nowego Jorku od samego Pana W. Agencja Pracy znalazła pracowniķów z Ukrainy :) teraz Marmorin podniesie się z popiołow jakość poprawi się o 1000 % Produkcja ruszy z kopyta ilość sztuk wypolerowanych każdy będzie robił teraz po 30 sztuk. Kasa kasa kasa plan ukrainzacji zakładu loadning 98 % Statystyki się poprawią Eventy Europa stoi otworem Koledzy Jim Bean Johny Walker Jack Daniels znów zawitają do kranów rządzoncych. Trzeba sciągnąć telewizje i zrobić wywiad na temat Warunków pracy Jakości produktów Pensji Pracowników oraz panującej atmosfery w pracy. Najnowsze media oraz uniwersytet palarni podają że w statystykach wszystko się podwyższa. Klienci będą zadowoleni to jest piotytet planu reorganizacji firmy aby sprostać najnowyszych trendów na rynku.
8
MALARZ 2016-11-18 19:57
najlepsze w tym wszystkim jest to że KADRY od wczoraj znajdują się w innym mieście!!ŻAL.PL
2
Anek2004 2016-12-07 11:46
A gdzie te kadry niby teraz są? Mam sprawe do zalatwienia.
a 2016-12-15 15:29
gdzie sprzedajecie wanny ? potrzebuję do łazienki
Kasia 2017-01-05 04:41
Witam nie długo zmieniam pracę i chciałam się dowiedzieć co się robi w Marmorinie ? I jakie są zarobki ?
mmn 2017-01-26 16:12
Zarobki….... zależy gdzie jak do biura to myślę, że względne ale jak na pracownika fizycznego to atrakcyjność oferty mormorin nie powala (no jest jakaś mizerna podstawa i coś do postawy z pewnymi haczykami). Inną istotną kwestią jest fakt, że trzeba tu jednak sporo potu zostawić, bo praca ogólnie ciężka, no i też trzeba wziąć pod uwagę dość trudne warunki pracy na wielu obszarach np. stanowisku SZLIFIERZ – POLERNIK - tu występuje duże zapylenie hałas, a nade wszystko nie do końca możliwość kontrolowania procesu pracy z uwagi na duże luki wdrożonej w marmorinie technologii produkcyjno- obróbkowej – podobnie jest na st. LAKIERNIK FORMIERZ ale tu dodatkowo występuje mikroklimat toksyn w postaci cząstek oparów i szkodliwych wyziewów, a PRACOWNIK OBSŁUGI LINII PRODUKCYJNEJ on ma wszystkiego po trochu. Moja opinia może być subiektywna - bo każdy kto podejmuje pracę kieruje innymi kryteriami, ale moim zdaniem nie jest to firma na długoletnią karierę zawodową bo trzeba tu trochę zdrowia zostawić, jeśli jednak jesteś w stanie pracować na okrągło w dobrej masce ochronnej, rękawicach i stoperami w uszach to myślę, że nieco zdrowia zaoszczędzisz i coś tam zarobisz.
magazynier 20 lat pracy 2017-01-30 18:14
jakie zarobki maja magazynierzy
al dżi in da hałs 2017-02-06 16:52
Firma ok pracownicy też. Kiedyś od jednego goscia polerki mechaniczne kupo wałem nowe używane umywalki tez takie z pierwszego drugiego gatunku z demontażu w dobrej cenie firma na plus jak na wschowe słyszałem ze zatrudniają 100 osób do pracy i dobrze tym nierobów wschowskich do pracy na gonić za 1500 zł przymusowo a nie na tyłku by tylko siedzieli. Podajcie jakie zarobki na danym stanowisku w biurowcu z językiem i bez na odlewni lakierni i magazyn
Kopytmistrz 2017-02-19 11:02
Zobaczcie to... 100 osób zatrudnia ale nie Marmorin tylko Marmorin Hr. To chyba jakaś firma krzak, bez majątku i z kapitałem 5 tyś. zł. Jak nie będzie zamówień i sprzedaży to zwykli pracownicy zostaną bez grosza przy duszy z dnia na dzień. Wtedy to nawet hrabia nie pomoże. Ludzie na działalnościach nie dostana wogóle nic ...a niewyrosniety Pan będzie już wtedy na Kajmanach kasę liczył i się śmiał jaką dobrą miał bajere... Biorąc pod uwagę to co inni piszą wyżej warto jak h... :)
9
stary pracownik 2017-02-28 23:48
Potrzebuję zaświadczenia. Pracowałem w Marmorinie w 2005 - 2006, gdzie są te kadry teraz? Gdzie je nowe kierownictwo przeniosło znów? Dobra zmiana ..., nic nie idzie załatwić.
Kombajn 2017-03-01 07:28
Stary Pracowniku na Paderewskiego 7 w Lesznie,obok takiego budynku z nauka jazdy
boczyna 2017-03-06 08:51
Aj... to chyba już koniec. Nie będzie jim beama w kranach, nie będzie nawet przeterminowanego sikacza z kielc. Trener piłkarski rozpierd ... już chyba wszystko co było do rozpierd... Kiwał, kiwał i się chyba sam wykiwał. ;)
12
Milena 2017-03-06 15:46
ZAPRASZAM WSZYTSKICH INZYNIERÓW DO MNIE Z DZIAŁÓW PRODUKCYJNYCH, R&D, TECHNOLOGICZNYCH. MAM ŚWITNĄ OFERTE PRACY, mgebska@philiprockwell.eu
1
MaxKolonko 2017-03-07 11:36
Media społecznościowe sołectwa starkowieckieckiego oraz uniwersytet zrzeszenia palarni ziemi wschowskiej podają, że wszechwładny lecz wzrostem nie grzeszący wiceprezes, znany najbardziej z zamiłowania do opowiadania wszystkim jakim to on nie jest kozakiem, wraz ze swą przyboczną dyrektorką biura znaną najbardziej z zamiłowania do konserwacji powierzchni płaskich, planują w najbliższym lecz nieokreślonym czasie nagle opuścić miejsce swych ponad rocznych uciech na ziemi lubusko - wielkopolskiej, gdzie z pełnym zaangażowaniem, determinacją, pietyzmem i ku swemu zadowoleniu demolowali zastana rzeczywistość i udać się do swego matecznika na ziemi świętokrzyskiej.

W chwili obecnej nie są znane powody tej szokującej decyzji a także nowi miejsce ich wspólnych poczynań . :)
6
magazynier 2017-03-09 14:24
Łolalala.... się dzieje.... ksìęgowe odeszły... kadrowa zaginęła ... z tego nowego prezesa to musi być niezła wajcha.... Czas przemija ale długi są wieczne .... :)
5
Jojo 2017-03-13 08:27
Dzieją się dziwne rzeczy w tej firmie. Brak wypłaty albo częściowe przelewy,kadrowy w areszcie.Ładne rzeczy.
5
polernik 2017-03-13 12:38
cóż... to są te nowe lepsze systemy zarządzania pana g... on zna się najlepiej na wszystkim :)
Solid 2017-03-13 18:24
ja dostałem kwotę jakas z kosmosu... wtf?
realista 2017-03-14 13:11
ale przecież wszystko idzie w dobrym kierunku... To są jakieś jaja i herezje opowiadane że we firmie wszystko jest ok są wyssane z nosa Pinokio :) Eksponowanie wyimaginowanej prawdy przez nie wyrośnietego Pana i pomijanie ważnych dla nas faktów nie jest problemem w odczytywaniu rzeczywistości która we firmie jest wypełniona
5
kombo 2017-03-30 22:45
O, Marmite szuka ludzi u nas....to są już jaja.
2
kombajn 2017-03-30 23:29
No szukaja do obsługi klienta i kadr obecnie... no rozjeb ... to co bylo juz po pare razy ale kombinuja dalej... ktos robic musi.... Pewnie jakies piz... bez perspektyw i jaj.. sie znajda ... :D A Marmite chyba podbija by dobic i przejac.... :D
kombo 2017-03-31 08:10
Tak wróble ćwierkają, ponoć mają nas przejąć.
Nic dobrego to nie wróży, słysząc co i tam się dzieje.
Chyba, że przejąć i zaorać, aby pozbyć się konkurencji.
1
Ktos 2017-04-09 18:01
Do księgowości szukaja
kontroler 2017-04-11 01:07
atmosfera = masakra !!! wszystkie działy na siebie napier... wzajemnie. skutek zarzadzania pana wiceprezesa. mase ludzi odeszlo z handlowego, prawie cala ksiegowosc i inni. proponuje unikac.
10
mr 2017-04-13 19:20
Malo robicie umywalek to malo zarabiacie ja robie 25 to zarabiam
2
:) 2017-04-18 14:12
Brawo ty
2
WYSOKI MARECZEK 2017-04-27 12:20
idzie zgodnie z planem... dziwny brak zamówień... ktoś zaciera ręce.... "sztab specjalistów" dopiął swego.... od początku interesował ich papier toaletowy i na tym poziomie zostało.... INŻYNIERIA WC....
5
Poznań 2017-04-28 13:50
Inżynieria klozetowa jak zwał tak zwał oni więcej zarobią Ci inżynierowie niż cały Ty z nadgodzinami przez dwa miesiące z sobotami i niedzielami. Kto ich nadzoruje hehe :) Ja wiem kto wiecie kto? powiem wam WC Piker to jest taki szef wszystkich szefów Jeżyna ze Szczecina i jego dwaj kumple Dżak Daniels i Dżony Łolker.
Poznań 2017-04-28 13:51
Inżynieria klozetowa jak zwał tak zwał oni więcej zarobią Ci inżynierowie niż cały Ty z nadgodzinami przez dwa miesiące z sobotami i niedzielami. Kto ich nadzoruje hehe :) Ja wiem kto wiecie kto? powiem wam WC Piker to jest taki szef wszystkich szefów Jeżyna ze Szczecina i jego dwaj kumple Dżak Daniels i Dżony Łolker.
Demi 2017-05-05 22:45
Glowa do gory,bedzie lepiej. Widac same poytywy.
Niektorzy pracownicy , podobno ktorzy " dobrze wchodza w ....." tez dobrze zarabiaja a w sumie tylko sie madruja i spaceruja. Zarabiste ksywy , ale moze jasniej powiesz co to za elitarne osoby.
1
Triple xXx 2017-05-09 20:03
Nie POLECAM ! Jeśli komuś się nieposzczęści w życiu, i dostanie się do takiej firmy jak Marmorin , to zalecam pierwszego dnia pracy złożyć wypowiedzenie , szkoda psuć sobie nerwy. Wypłaty nigdy nie były na czas! , trzy miesiące pod rząd 13tego , i tu uwaga - nawet nie całość , za pozostałą częścią trzeba było czekać 2-3 tygodnie. Półtora miesiąca temu było zebranie na którym jeden z prezesów obiecywał że od następnego miesiąca wypłaty będą już 9 tego , dziś jest 9ty , a wypłaty nie widać, jutro 10ty i pewnie też wypłaty nie będzie, pewnie będzie 13tego, o BHP już nie będę wspominał , bo to również jest tragedia . Najbardziej boli to że zwykły człowiek - pracownik , za niecałe 2 tysiące musi czekać prawie 2 miesiące, za ciężko zarobionymi pieniędzmi! ( bo jeszcze się nie zdarzyło aby za pierwszym razem,ktoś otrzymał cała wypłatę - to graniczy z cudem !) Wspomnę jeszcze tylko że w ogłoszeniu napisanym przez tą firmę jest napisane " Zapewniamy obuwie oraz odzież roboczą" do dziś odzieży nie otrzymałem, a trochę już w tej firmie przepracowałem . Tyle chyba wystarczy? , resztę zatrzymam dla siebie :)
10
Xxx 2017-05-11 07:08
Ja od 1 stycznia czekam za swiadectwem pracy a dzis juz 11 maj .... ,wy koledzy tez?
2
Beny 2017-05-11 19:22
No i się zwolniłem :) po kłopocie a wy dalej narzekajcie jak to źle w marmorinie
6
tu odpowiadamy tylko "Tak Chef" 2017-05-13 20:47
Ja również, tylko zrobiłem to bardziej profesjonalnie...tak jak Marmorin z wypłatami potrafi sobie lecieć w ... tak ja sobie zaleciałem z chodzeniem do tego syfu.
A w skrócie tylko napisze : wypłaty nie na czas, brak klimatyzacji , zasyfiona wentylacja, człowiek ma tym oddychać? BRAK ODZIEŻY ROBOCZEJ !! na szkoleniu BHP strażak- BHP zakładowy odtwarzał film w którym było powiedziane że do obowiązków pracodawcy jest zapewnienie między innymi ubrania roboczego, jak się zapytałem strażaka kiedy dostaniemy te ubrania to odpowiedział że po okresie próbnym, czyli po 3 miesiącach... w innych zakładach pracy w pierwszym tygodniu otrzymuje się odzież i obuwie , są też zakłady gdzie pracodawca zapewnia odzież i buty pierwszego dnia pracy! ale Marmorin do nich nie należy!, ja pracowałem w tej firmie 6-7 miesięcy, poznałem wielu ludzi - zwykłych pracowników którzy pracują po 6 , 10 lat w tej firmie i nie otrzymali ubrania roboczego!! Przecież to jest z jednej strony śmieszne, a z drugiej strony przykre!, jak można mieć tak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownika ? ale mniejsza z tym, mnie już to nie dotyczy.
7
WC Picker 2017-05-15 18:23
Niezłe historie. A Ci dwaj kumple Dżak Daniels i Dżony Łolker ZUS-y za ludzi płacą czy na czarno cały Marmorin robi?
Były 2017-05-18 16:42
Zgłoś się do PIP - dostaniesz od ręki.
2
Były pracownik 2017-05-20 18:53
Pracowalem tam 6 lat i ciesze sie ze juz tam nie pracuje. Brak szacunku i docenienia dla ludzi. Ciagle tylko mało i mało. I najlepsze motto firmy- "jak ci sie nie podoba to na twoje miejsce 10 osób czeka za bramą " jakos ich nie widzialem jak wychodzilem ostatniego dnia z pracy. Pozdrawiam
5
Matiz 2017-05-21 10:54
Jak I ja nikogo nie widzialem:) pzdr T.
byly pracownik 2017-06-08 22:59
jest jeden sposób na sukces firmy, mianowicie - SZACUNEK do Pracowników, panie nowo- zarządzający, bez tego nie ujedzie pan. Firmę tworzą ludzie. A ludzie to wartość najwyższa. A wszystkim pracownikom marmorinu życzę znalezienia sobie godnej pracy, bo każdy człowiek ma prawo do godności, a ta nie ma ceny.
6
lider jakosci 2017-06-09 06:59
Do tych wszystkich superlatywów o Marmit, zapomniałeś wspomnieć, że będą wybierać ci znajomych, organizować czas wolny,śledzić, podsłuchiwać, straszyć. A jak już powiesz sobie dosyć, to w najlepszym przypadku zaoferują pomoc psychologa, w najgorszym zwolnią dyscyplinarnie za byle co, naślą policję i wszystkie mozliwe kontrole.
Jeżeli jednak się zaaklimatyzujesz, to znaczy że wyzbyłeś się człowieczeństwa, jesteś gotów sprzedać nawet własną matkę i nic w życiu już cię nie zatrzyma.
4
lider 2017-06-13 22:11
ale za to wyplaty sa na czas a nie na raty tak szczerze to pracowalem u was jakies 8 lat temu w wschowie jak z umamowami bylo ciezko zeby dostas i watpie w to ze technologia pracy przez ten czas sie zminila bo z tego co wiem to jestescie 100 lat do tylu za konkurencja a co do tych superlatyw to chyba miales na mysli wasza firme patrzac po tych opiniach wyzej wypisanych jesli jest tak super jak twierdzisza to dlaczego my przejmujemy wasze zamoienia ???
2
pracownik 2017-06-14 10:11
Ciekawe dlaczego usunięto opinię kolegi z Marmite o ludziach którzy pracują teraz w Marmorinie na kierowniczych stanowiskach a tak naprawdę zielonego pojęcia nie mają. Zapewne po to żeby PREZES nie zdążył przeczytać jakich to wykwalifikowanych pracowników mu ktoś zatrudnił.
4
Solid 2017-06-14 12:53
Od kiedy to pracownicy Marmorin czują się takimi fachowcami od technologi produkcji umywalek, że oceniają kompetencje pracowników Marmite? Czy to dlatego, że technologia Marmorin słynie na całą Europę z automatyzacji i robotyzacji procesów produkcyjnych? :)
5
FUKUS 2017-06-17 22:41
Magda zrobi 69 Sławkowi i projektowan i formiernia zrobi taki bom na marmorin będzie łon humdryt milion sprzędaży
3
Były pracownik 2017-07-06 23:48
Typowe scenka dotyczącą MARMORIN wąż mówi do węża czy my jesteś Jadowite, -tak,a dlaczego pytasz bo wlasnie ugryzłem się w język. coraz mniej rąk do pracy, Marmorin firma żmij i jadowitych węży. Nie polecam. Gadałem z chłopakami, oni też planują odejść...
8
Na wylocie 2017-07-14 20:36
choroba toczy ten zakład kombinatorstwo sprzedaż poza fakturami dobrabianie pracowników kombinatorstwo na paliwie dodatki dopisywanie nadgodzin układy między dyrekcją a produkcją a polerni. Wywożenie złomów tak żeby Prezes B.H nie widział wanny umywalki itp. Upojenie alkocholowe wiadomo jakich działów kontrola K.N i M.Z dają im tylną furtkę na wjazd alko aby robili łapią płotki i kopa im w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wywoz past papierów ściernych na mokro klików produktów gotowych umywalek wann jest na porządku dziennym ale to jest jedna milionowa część tego co zarabiają Zapytajcie się kierowników działów jak robić kasę :) dla swoich pracowników aby im zapłacić aby nie odeszli :) Nocki w zakładzie to piękna rzecz :) Złomiarze Gałkarze Obrabianie Dupska Kontrola jakości i Produkcja szkoda mi tylko kierowniczki biedna musi wytrzymywać tych goMonika z produkcjii ale to tylko świadczy o jej sile charakteru a nie stuka wpaść i rzucać kur.....wami hehe:) ale chłopy mają klasę i poczucie czasu a czarna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z DP zawsze będzie chętna na popchanie w ......nie to to co myślicie :) a sze na koncu i tak wypije whisky z lodem bez colii
5
Chętny do pracy 2017-07-18 23:16
sama żółć na forum, a podobno zarobki śiwtne. nie ma co robic we wlasne gniazdo tylko pracować Firmie na potege.
Julita 2017-07-21 06:35
@ chętny do pracy a może wziąłeś już udział w rekrutacji? Firma prowadzi właśnie rekrutacje na stanowisko przedstawiciela handlowego. Jakiej pracy poszukujesz?
Zostaw swoją opinię o Marmorin sp. z o.o. - Wschowa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marmorin sp. z o.o.