brak logo

Mifama

Mikołów

Opinie o Mifama

anonim 2010-05-31 15:43
proszę o opinie pracy w tej firmie
2
znam 2010-09-20 23:28
znam nie polecam
1
kleks 2010-12-10 21:20
oto Polska właśnie
:) 2011-03-02 21:58
Ja jednak namawiam ludzi aby przychodzili do Mifamy bo dają podwyżki :) 100zł brutto
dzolero 2012-06-29 13:21
pracowałem jak nie było jeszcze tego śmiesznego Carbo. Było fajnie chociaż zarobki niskie. Teraz nie wiem jak jest ale sądząc po tym kto jest właścicielem to odradzam :)
Grzywa 2013-06-13 17:36
Trutu srutu, najlepiej pisać bzdury i głupoty. Firma ma sie dobrze, ktoś pisał 2 lata temu, że upada, a to nie wina Prezesa czy włąściciela tylko tej kliki z produkcji od dawna to oni trzymaja władzę i robią wszytstkich w ......, właśnie mają szczęście, że obecny Prezes nie słucha tego co śpiewają ptaki na dachu Mifamy tylko słucha tych co wykończyli już poprzednich właścicieli tej dobraj firmy. ogólnie jest dobrze a praca jak praca wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma , a ci co są teraz w Mifamie na tace niech dają, że jest taki Prezes co dokłada do tego dużo kasy i zdrowia, ale jak nie popatrzy na produkcję i tych co tam "kombinują" to nic to nie da i zawsze bedą tu pisać takie pierońskie gizdy, że im coś lezy na flaku a do roboty niech sie biorą - nieroby
Krystyna z gazowni 2013-07-01 06:21
jest dobrze a może i nie , praca jak praca, nikomu sie nie opłaca. Na kasie tego nie zarobisz a tu zawsze mozna gdzieś za rogiem przeczekać i po robocie. Nie ma kamer i cie nie widzą jak na kasie. Ja cie wezmą do roboty to bierz nie jest źle i kasa zawsze 10.
KGm 2013-08-28 21:46
Pracuję w firmie Carbo od kilku m-cy, ale co do Mifam-y też chętnie się wypowiem. Mam informację od znajomych którzy pracują w Mikołowie. Aż żal słuchać tego co się tam dzieje. Pan prezes wprowadza (usunięte przez administratora) w działach, wymaga rzeczy nierealnych, strasząc zwolnieniami (zresztą jak i w Carbo). Doprowadza do wyścigu szczurów...(usunięte przez administratora). Musiałam o tym napisać bo to jest już po prostu chora sytuacja. Niech się wreszcie ktoś za tego prezesa weźnie!!!!!!
Maxc 2013-08-28 21:50
Zadajecie głupie pytania, ile można zarobić, czy można się opierniczać? ..., w tej firmie nawet dobre, "uczciwe" zarobki, nie zastąpią zdrowia jakie się na produkcji traci !!! Zdecydowanie odradzam
2013-08-28 21:52
Osobiście odradzam tą firmę, brak organizacji, ciągły (usunięte przez administratora)i gonitwa. O podwyższce można zapomnieć ale o kolejnych zadaniach w pracy na pewno nie. Firma nie ma perspektyw na przyszłość, ciągłe zmiany w kadrach pracowniczych także działają negatywnie. Poza tym wspaniały właściciel ....
1
info 2014-04-02 22:25
Mifama szuka obecnie na cztery stanowiska pracy:konstruktor, spawacz - metoda MIG/MAG, ślusarz oraz wytaczarz, jakby kogoś to interesowało.
pracownik 2014-04-11 16:16
co do hali produkcyjnej to powiem tak:wymagaja ale nie na tyle zeby ktos jakies zdrowie tracil....to co pisza to chore bzdury....jest przerwa,jest premia i wszystko to co w innych firmach,nie ma jakiegos terroru jak pisza wyzej...ja pracuje w dziale montazu i nie narzekam ale pracowalem na hali i dobrze wspominam ten czas...8 godzin i do domu...jak ktos chce stac przy koledze i przez 8 godzin plotkowac z kolega to na pewno nie w mifamie,ale jak ktos robi swoje bez jakiegos dziczenia to odbebni swoje i do domu a co do stawek to 2300-2500 za normalnego slusarza....a prezes jak to prezes,malo kto go widzial czasem zajdzie i tyle....jak ktos chce robic to zarobi...
y 2014-05-02 17:07
żeby na produkcji nie było dyrektora pędziwiatra który powoduje że jest to obóz pracy i konstruktorów co by trocha myśleli to by ten zakład był dobry.Nie przyjmujcie się do tego domu wariatów
2
aleksy 2014-05-23 00:18
Może ktoś odpowie, bo na stronie mifama znalazłem 4 oferty pracy: konstruktor spawacz - metoda MIG/MAG ślusarz wytaczarz dwie mnie zainteresowały.
aleksy 2014-06-17 17:05
Nikt nic nie wie jak aktualnie pracuje sie w Mifama, bo trochę czasu już minęło, w czerwcu kończy mi sie obecna umowa z inna firmą, może jednak chociaz jedno słowo zachęty?
foczka 2014-08-24 12:50
To jest fakt że straszą zwolnieniami a o podwyżce nie ma co marzyć. A ogólnie świta produkcyjna bardzo lubi upodlać pracowników bo oni myślą że są "Bogami" ,ale kiedyś się to odwróci.
pejot do seweryn 2014-10-16 23:31
Nowoczesna konstrukcja i parametry ruchowe sprawdzają się właśnie na LW Bogdanka. Jakoś(ć)też.
1
biedny 2014-10-26 12:16
może jakość i parametry się zgadzają ale nie zarobki zwykłych pracowników czyli ;Sztuki od ciężkiej pracy; ciekawe co by zrobili brygadziści i dyrektor jak by nie sztuki ale ubijać ich to potrafią biedny
Heniek 2014-11-26 17:41
Od kiedy to konstruktor jest stanowiskiem produkcyjnym?
Juniak 2015-02-16 08:43
Produkty firmy czy taśmociągi, przesiewacze czy chociażby kruszarki wydają się być sprzętami bardzo zaawansowanymi technologicznie. Oczywiście do ich obsługi potrzebnych jest spora grupa mechaników i inżynierów, którzy znają ich słabe punkty na wylot. Z tego co stwierdziłem to są perspektywiczni, co dobrze rokuje na przyszłość.
k2000 2015-03-19 09:57
Do Juniak... Skoro tak zachwalasz zaawansowanie techniczne produktów Mifamy to proszę podaj mi choć 1 przykład takiego produktu...
były 2016-06-09 00:27
MIFAMA to relikt przeszłości.
kar 2016-09-11 14:25
zarobki spawacz z uprawnieniami 3000ty bru
Lolo 2016-10-11 21:45
Żalłosna firma
Zarząd bez pomysłu na biznes !!!!!!!!
Bez pomysłu na przyszłość ........
Prezes - Ż E N A D A - wazelina dla właściciela i mobing dla podwładnych
V-ce Prezes - jeszcze jeden dzień - jeszcze jedna rewolaryzacja ........
Lolo 2016-10-11 21:46
Żalłosna firma
Zarząd bez pomysłu na biznes !!!!!!!!
Bez pomysłu na przyszłość ........
Prezes - Ż E N A D A - wazelina dla właściciela i mobing dla podwładnych
V-ce Prezes - jeszcze jeden dzień - jeszcze jedna rewolaryzacja ........
2
Olol 2016-10-17 21:55
Do Lolo
Dlaczego masz takie krytyczne zdanie o Prezesie
Prezes z tego co słychać na rynku to bardzo dobry menager, jeden z lepszych wizjonerów i organizatorów. W swojej karierze przeprowadził wiele restrukturyzacji i reorganizacji mających na celu docenienie podwładnych i wyzwolenie w nich chęci do działania.
Prezes spółki to jeden z najlepszych ekonomistów w branży a przede wszystkim super organizator i jest w stanie oddać swoją pensję aby zwykłym pracownikom było lepiej w pracy ...,
Co do Vice to gość jest normalnym szefem, wyważony i roztropny, jego analizy pozwoliły wielokrotnie pozyskać intratne kontrakty i pozwalają na dynamiczny rozwój firmy .....
1
vfhyujio 2016-10-17 22:24
@ Olol - a czy to0 przsypadkiem wlaśnie ty ie jesteś aby tym prezesem? ;) bo tak zachwalasz, ze az miło czytać a wiec tez można odnieść wrażenie że właśnie sam jestes tym wspanialaym, pełny, sukcesów prezesem ;)
3
Thor 2017-03-01 21:01
Nie polecam tej firmy podwykonawcy czekają na zapłatę fv po kilka miesięcy. PORAŻKA!!!!! Nie polecam i więcej nie będę współpracował. Jak była stara OPA wszytko było OK!!!
8
Agnieszka 2017-03-17 10:24
@Thor, a jakie widziałeś pozytywy?
Franz 2017-04-08 14:20
Kolego trafiłeś w samo sedno istoty działania ten firmy, nic dodać, nic ująć. Cała jej działalność opisana w kilku trafnych słowach! Bytomski rynek oddany bez walki, cudowny prezent dla konkurencji. Jak ktoś ma zamiar zatrudnić się w tej firmie i ma jakieś marzenie, ambicje i ideały, to niech lepiej ją omija, bo straci tylko czas.
3
Agnieszka 2017-04-10 13:13
@mandee, a czy firma stosuje rekrutacje wewnętrzne?
mandee 2017-04-12 11:44
Dlaczego został usunięty mój poprzedni post, czyżby był dla kogoś nie wygodny albo obraźliwy?
Rekrutacje wewnętrzne oczywiście, kapusie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] awansują na stanowiska i zarabiają najwięcej.
Na stanowiska dostają się też członkowie rodzin tych "najważniejszych" w tej firmie.
Przykład: od pierwszego informatora prezesa syn, chłopak bez doświadczenia i wykształcenia elektrycznego siedzi w biurze.
1
Agnieszka 2017-04-12 11:52
@mandee, jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany , to musiał być on niezgodny z regulaminem GoWork.pl
1
lolek 2017-04-12 12:13
Jeżeli prezes jest takim dobrym menagerem to dlaczego firma się nie rozwija, tylko co miesiąc ludzie składają wypowiedzenia?
Intratne kontrakty - ciekawe kiedy to było, bo ostatnio to głównie bierzemy roboty których nikt nie chce albo robimy jako podwykonawcy za marne pieniądze. Jeżeli to jest według Ciebie to co przyczynia się do rozwoju firmy to gratuluje. Firma nie ma zaplecza żeby profesjonalnie wykonywać usługi, wszystko jest robione tak aby było.
"jeden z najlepszych ekonomistów" - tak, wie komu ile zabrać żeby wyjść na plus.
"super organizator" - a kiedy w Opie była dobra organizacja, bo nie kojarzę takich czasów, a pracuje w firmie 10lat.
"jest w stanie oddać swoją pensję aby zwykłym pracownikom było lepiej w pracy" - do tego dobry samarytanin
Nic tylko składać CV
2
Zostaw swoją opinię o Mifama - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mifama