brak logo

FUD S.A

Mińsk Mazowiecki

Opinie o FUD S.A

gość 2013-03-27 16:46:23
Ta fabryka w chwili obecnej to jedno wielkie dno. Jeżeli ktoś chce tam się zatrudnić niech się trzy razy zastanowi czy chce pracować "za darmo".Płacą pensje chyba komu chcą i kiedy chcą. Ludzie nie mają po 3 miesiące wypłacanej pensji.
Pozdrawiam wszystkich włodarzy tej firmy.
gość 2013-03-29 21:25:24
Witam wszystkich fudowców.. Wesołych Swiąt. Taka porządna firma ,że nawet na jajeczka nie dała wypłaty:(
"Włodarze" poswiętują a co ich reszta obchodzi?
pracownik 2013-04-11 20:14:01
Powiem tak. Pracuję w FUD od jakiegoś czasu i widzę komunę. Zwykłą komunę, kolesiostwo i beznadziejne zarządzanie a poza tym kompletny brak wizji na przyszłość. Nie, nie jestem tu po to aby krytykować firmę, bo to co jest poniżej prezesa jest w porządku. W miarę w porządku tylko brakuje zarządzania.

FUD to przede wszystkim niesamowity potencjał, który kupiony przez kogoś rozsądnego szybko stałby się niesamowicie konkurencyjną firmą, która prawdopodobnie byłaby najsilniejsza na rynku. Potencjał jest ogromny, ale prezes świadomie lub nie marnuje go. Nie wiem czy prezes zdaje sobie z tego sprawę, ale obecnie ma miejsce powolny rozkład firmy, która ma ogromną wartość w postaci kapitału ludzkiego.

Panie prezesie, mam nadzieję, że pan to przeczyta.

Ma pan pod sobą niesamowitych ludzi. Wiem, że wielu to niemal emeryci, a 1/3 to lenie. Wiem o tym, ale proszę zauważyć, że większość to tacy fachowcy, jakich nie sposób znaleźć w ciągu miesięcy. Proszę znaleźć takich ludzi(monterów) jak (usunięte przez administratora). Dobrze pan wie o kogo chodzi. Niech pan zauważy, że osoba zajmująca się zatrudnianiem spawaczy nie potrafi znaleźć kogoś takiego jak najlepsza trójka w tej brygadzie. Gdzie pan znajdzie ludzi takich jak "banda" (usunięte przez administratora)od wózków czy kabiniarzy? Nigdzie. Gwarantuję, że przez pół roku - nawet dając wysokie stawki - nie potrafiłby pan ich zastąpić. Gdyby ww. zwolnili się z dania na dzień FUD mógłby od razu zostać zamknięty. Dobrze pan o tym wie, ale może nie zdaje pan sobie sprawy z tego, że może przyjść dzień w którym oni odejdą i zostanie pan bez pracowników.

Dlaczego mówię teraz o fizycznych? Bo tych umysłowych łatwo zastąpić. Konstruktorzy nie błyszczą talentem, a zatrudnienie dobrego konstruktora to tylko kwestia stawki. To samo z innymi ludźmi pracującymi w biurze. Proszę się zastanowić jak potężną wartość w postaci robotników pan teraz posiada. Do tego zaplecze maszynowe i doświadczenie. To wszystko teraz gnije i niedługo zgnije.

Niech pan wreszcie zatrudni kogoś kto zna się na zarządzaniu bo Waldek to chyba tylko udaje, albo nic nie potrafi. Kogoś, kto będzie potrafił zrobić coś czego pan nie potrafi - zwolni ludzi niepotrzebnych (1/3) i wynagrodzi tych najlepszych. Niech wreszcie ruszy coś takiego jak planowanie produkcji i niech ktoś dostrzeże nie tylko to, że ktoś jest pijany czy stoi i gada z kimś innym, ale także to, że są prawdziwi fachowcy prawie niezastąpieni. Niech ktoś się wreszcie weźmie za tych, którzy wychodzą z biura na papieroska i nic nie robią, albo tych, którzy tylko są aby dotrwać do emerytury.

Panie prezesie. FUD to niesamowity potencjał, tylko proszę dać mu się rozwinąć. Jeśli firma zmniejszy się o 1/3 to nie jest wstyd. Wstyd to nie płacić ludziom od trzech miesięcy. Po co panu ludzie, którzy nic nie robią. Zwolnij ich i daj pieniądze tym, których wartość jest nie do przecenienia.
1
Ten Najlepszy 2013-04-12 15:05:46
Widzę ze ta treść pisze osoba z biura, chyba nie masz czystego pojęcia o pracownikach typowanie starych wyg co pracują po 30-40 lat to twoje rozwiązanie myślisz ze jeśli ktoś rozmawia albo zapali to już się opier.. Więc jesteś w błędzie. Owszem ci ludzie o których mowa są dobrzy w tym co robią, Moim zdaniem popatrz na całokształt bez młodych nie masz nic w tej firmie patrząc w przyszłości to ci ludzie za 10 lat odejdą i nic nie zostanie. Jeżeli prezes będzie robił tak dalej to ta firma upadnie jeszcze z końcem tego roku. Prezesie zastanów się co robisz który młody człowiek będzie u ciebie pracował za 1500 zł i jeszcze jak nie płacisz kto za tyle rodzinę utrzyma to czysty skandal mam nadzieje ze Pan coś z tym zrobi dogada się z (usunięte przez administratora)i podniesie firmę z popiołów.
pracownik 2013-04-16 22:24:10
(usunięte przez administratora)Chyba nie zrozumiałeś mojej treści. Poza tym używaj przecinków, bo pierwsze zdanie jest niezrozumiałe. Piszę dokładnie o tym, o czym ty na końcu. Kompletny brak wizji przyszłości w kontekście ludzi.
Nie typuje żadnych starych wyg tylko uważam, że są niezastąpieni w tej chwili. Mówię tu o robotnikach. Oni powinni szkolić młodych, a nie myśleć o tym czy uda im się dotrwać w fudzie do emerytury.
A stare wygi w biurze? Nie mówię, że nie ma wśród takich osób potrzebnych, ale dobrze wiesz, że wielu jest tam tylko po to, aby dokulać do emerytury. Młodsi zresztą też się tak zachowują. Poza tym, nie chcę wymieniać nazwisk, ale dobrze wiesz, że są osoby w np. kontroli jakości, którzy zasługują co najwięcej na stanowisko sprzątacza. I to nie jedyny dział gdzie są takie przypadki.
gośćng 2013-04-29 22:53:58
Popieram wypowiedz "Pracownika" w 100%. Święta prawda. Człowiek wie co pisze i wie co w tej firmie się dzieje złego.
Bocian 2013-05-14 10:36:25
gośćng - 2013-04-29 22:53:58

Popieram wypowiedz "Pracownika" w 100%. Święta prawda. Człowiek wie co pisze i wie co w tej firmie się dzieje złego.
Oj, co prawda to prawda, :-0 tylko jak tak źle zarządzana spółka zdołała zainwestować w nowy system grzania promieniowego, nową plazmę do wycinania blachy sterowaną numerycznie, nową komorę do śrutowania, nową kabinę do malowania, i odnawia przestarzałą infrastrukturę jak kanalizację i studnie do wody? Czy możę garstka malkontentów pluje do własnego gniazdka? Tylko po co?
gość 2013-05-14 15:37:02
Dobrze Bocian piszesz.Ciekawe jaką funkcję pełnisz w firmie?.Wszystko w porządku ,że są prowadzone inwestycje ,tylko czyim kosztem?
Znam firmy,w których działo się podobnie ,pracownicy nie dostawali wypłat.Poczyniono inwestycje i w tak dobrze wyposażonej firmie zostało kilkanaście osób a pozostali poszli na tzw."szczaw. Myślę ,że Ty Bocian należysz do tych ,którym nic nie grozi i dobrze się mają.
Marcin 2013-05-21 22:41:13
no niestety przeinwestowała:(
(usunięte przez administratora)
Dziesiona 2013-07-02 14:21:12
(usunięte przez administratora)
Tylko jak tak Bocianie piszesz, to dlaczego taka dobra firma co inwestuje żeby robiło się lepiej praktykantom co zarabiają nie wiele(w trzeciej klasie 181 zł czy coś takiego) nie wypłaca tych pieniędzy przez trzy miesiące, a już nie mówię o klasie drugiej jak i pierwszej. Moim zadniej jest to wina właściciela co tylko chce najwięcej dla siebie a jak najmniej dla ludzi co ciężko pracują.
Dziesiona 2013-07-13 17:27:37
Ile wyciągnąć, to nie wiem ale jak coś to bedę miał się na co popatrzeć:D
lena22 2013-09-04 20:22:27
Czy te ostatnie wpisy mają jakiś sens. Zdechł pies..., kto jeszcze te kości przewraca. Pieniądze to temat tabu, za takie pytania leciały głowy zaś dziś nie ma już prawie kogo zwolnić. Dyrektor "(usunięte przez administratora)", czyli prezes stowarzyszenia od nic nierobienia, zawsze mówi że w piątek, prezes mówi że w poniedziałek będą jakieś zaliczki tylko nie dodaje w którym miesiącu, a właściciel każe klękać i dziękować za możliwość darmowej pracy. Więc jakich pieniędzy oczekujecie w tej firmie i kiedy, bo w takiej formie karykaturalnego zarządzania, nie przetrwa kryzysu.To wie już nawet właściciel desperacko doglądając produkcji.
Więc czego oczekujecie od tej firmy w obecnej sytuacji? Jeśli zapytacie o możliwość realizacji swoich oczekiwań na rozmowach kwalifikacyjnych to na pewno nie otrzymacie uczciwych i wiążących odpowiedzi. Większość odpowiedzi będzie fałszywa i wymijająca,wszystko po to aby was przez chwilę wykorzystać. To dotyczy wszystkich stanowisk. Więc należy się zastanowić czy lokalizacja ma tu jakiekolwiek znaczenie.
1
anonim2 2013-09-22 11:33:24
Nic z tych rzeczy? W większości usłyszysz tu tylko wylane frustracje i subiektywne oceny ludzi, w ich ocenie, niedocenionych. Typowe hater'stwo.
1
elfio wuja 2013-12-25 15:24:34
Ale napisales m no dalej a niedlugo z prezesem sobie bedziesz mogl pogadac
elfio woja 2013-12-25 15:42:14
Wesolych Swiat FUD i TR
grog 2013-12-25 19:17:21
dzieki wzajemnie :)
1
bobi 2014-01-29 20:53:56
Minus pięć stopni to idealne warunki do pracy.
Jeszcze te zaległe pięć wypłat.
Firma która cofa się w rozwoju
5
mika 2014-02-20 18:52:51
To się zatrudnij,są wolne miejsca szukają (usunięte przez administratora).Poza tym tu pracują kmiotki (usunięte przez administratora)
5
hrb-2013 2014-02-28 12:50:43
Tu nie trzeba nic weryfikować.To jest prawda!Ten zakład to jedno wielkie kłamstwo i cwaniactwo Smalca i dyrektorów.Pracowałem tam i odradzam pracować,chyba że jako wolontariusz.
2
gość 2014-04-18 10:38:04
Człowieku to uwierz.Zatrudnij się i zobaczysz.Pięć to nie zawsze ale 4 to reguła.Niektórzy mają widocznie z czego żyć a inni wegetują ale takie życie nie każdy może pozwolić sobie na zmianę pracy.Pozdrawiam wszystkich pracowników i Zarząd Firmy. Człowieku wierzysz albo nie dzisiaj jest 19.04.2014r pojutrze święta a na koncie brak wypłaty jeszcze GRUDNIOWEJ 2013r.
3
gość 2014-04-18 10:55:00
Sory ,pomyliłem datę dzisiaj jest 18.04.2014 WIELKI PIĄTEK -konto PUSTE .
2
gość 2014-04-18 19:50:18
Ta firma już dawno powinna być zgłoszona do upadłości.Ludzie pracują bo co maja robić ,kto przyjmie 50-cio latka do pracy a młodzi popracują trochę i uciekają.Taka jest prawda.
2
mika 2014-06-29 09:59:18
Żadnych,chyba że masz znajomości,albo rodzinkę wyżej to awansujesz mimo bladego pojęcia o pracy.I to też jest jeden z głównych powodów że firma kuca.
2
mika 2014-07-01 05:39:30
Strasznie głęboki ten przysiad,i brak dobrego miejsca do odbicia się do góry.
Piotr 2014-07-09 17:21:24
Mika, skoro jest tak źle to po co się męczysz? Zwolnij się.
mika 2014-07-16 19:52:32
No niestety nie mogę bo drugi raz się nie daje,a to jedyny plus i niezła kasa,czego i tobie życzę.
mika 2014-07-16 19:56:35
sorki,to była odpowiedz na polemikę Piotra
lena 22 2014-08-19 12:31:23
Pawle główny profil firmy to niszczenie ludzi i ich rodzin. Jak u Putina, góra w..la kawior a pracownicy swoim dzieciom kórz z butów podają na obiad.
1
kaśka 2014-08-25 18:32:58
Ludzie to po co tam chodzicie jak nie płacą, to za co żyjecie jakaś ściema.
1
XXX 2014-09-13 14:39:23
Ludzie tam pracujący to frajerzy do potęgi.Boją się postawić (i mają to co mają jak większość pracowników w Polsce)właścicielowi i dyrektorowi (frajerowi, oszustowi, sexomaniakowi, i niemającemu pojęcia o całej produkcji jego firmie), choć nieżle w tym wszystkim lawiruje.Pracowałem tam i wiem co piszę.Potwierdzam, że wypłaty mają zaległe po pare miesięcy, choć cały czas są zamówienia.Żyją z oszczędności oraz różnego rodzaju pożyczek.Firmą zarządzają ludzie nie mający pojęcia o całej robocie, udający przed robolami, że się znają na robocie.Pieniądze są wyprowadzane z firmy gdzieś indziej.Ludzie siedzą cicho i liczą czas do odejścia na emeryturę, bojąc się o swoje miejsca pracy twierdząc, że w tym wieku nikt ich już nie przyjmie (a przecież tylko i wyłącznie to od nich zależy, czy właściciel zarobi, czy nie).Jeżeli czyta ten tekst Pan Jacek, to góla mu chodzi równa czytając całą prawdę.Pozdrawiam wszystkich tam pracujących.
1
XXX 2014-09-13 15:18:48
Proszę Panie Jacku przyjąć całą prawdę na klatę jak mężczyzna i nie zachowywać się jak ciota dzwoniąc o usunięcie komentarza jak niektóre wcześniej.Wszyscy pracownicy między sobą o tym mówią, tylko nikt w twarz Panu o tym nie powie (bojąc się o swoje miejsce pracy lub kredyt, pożyczkę do spłacenia którą posiada)Pozdrawiam obecnych lub kogoś, kto się podszywa pod pracownika piszącego pozytywne opinie.Nie liżcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkim wyzyskiwaczom i oszustom.To od was zależy tylko i wyłącznie, czy pracodawca zarobi , czy nie.
5
gość 2014-11-06 10:06:32
od Ciebie kolego też zależy czy pracodawca zarobi czy nie. Nie o to w tym wszystkim chodzi, niech sobie zarabia i to dużo ale niech i tym robolom da w miarę godnie żyć.Ale czego wymagać jak cała załoga boi się łącznie z Tobą XXX.Może masz wypłacone wszystkie pensje?.Większość ma zaległości z 5 miesięcy chociaż tak naprawdę to nie wiadomo bo każdy gada co chce ,jak mu wygodnie.Jedno jest pewne jak 2x2=4 ,że mają tam pracowników w "głębokim poszanowaniu", zero szacunku i zrozumienia.Aż sie prosi o podanie regułki humanitarnego traktowania pracownika." Humanitarne traktowanie - traktowanie z szacunkiem uwzglęniając czyjes potrzeby zapewniając ochronę i opiekę".
2
Sara 2014-11-28 12:22:07
To wy w tym FUDzie taczek nie macie? Na taczkę takiego prezesa! Prezes to tez stanowisko w firmie,jest takim samym pracownikiem jak Wy. jak się nie nadaje to za drzwi z nim!
1
gość 2014-12-03 12:14:44
korbi a z kim tam rozmawiać .Zastanów się o czym Ty piszesz. Jesteś chyba z tej samej ekipy co prezes? Prezes przynajmniej wie za co wylał ten pot:) a reszta to nawet nie wie za co marznie obecnie a w lecie wylewa pot.Prezes umie obiecać a pózniej i tak robi swoje.Kiedy miała być wypłata? i dalej nie ma .Za kilka dni będzie pięć albo i sześć zaległych w kupie. Banda oszustów.Sara prezesa nie wywieziesz to prywatna firma ,robi sie co się chce.
1
Zdziwiony 2015-01-26 18:36:10
Czytam i nic nie mogę zrozumieć kto tam rządzi i jak żle to dlaczego rada go nie odwołała ? Wydaje mi się że to nie Jacek jest przyczyną złej kondycji firmy.Na stronie oficjalnej FUD w Zarządzie i Radzie te same nazwiska prawdopodobnie rodzina co się niestety praktykuje w Polsce.Można też sobie wyobrazić pobierane gaże.Ktoś musi na to wszystko zapracować.Pewnie są też inne grzechy.
2
Piotr 2015-01-26 20:56:10
To jest firma prywatna więc nie ma nic dziwnego w tym, że członkowie jednej rodziny są w zarządzie.
1
Zdziwiony 2015-01-30 21:35:50
Dziwna jest twoja pozytywna opinia bez żadnego uzasadniania.Gratuluję Wam genialnego zarządu i dziwię się że ktoś w tej firmie narzeka.Albo zarząd oszczędza na papierze toaletowym i dobrze płaci ci za wiadome usługi.Jakbym był prezesem już by cię nie było.Masz szczęście daj na tacę.
2
Piotr 2015-01-31 08:02:49
Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to zobaczyłbyś że w moim wpisie nie ma żadnej opinii na temat firmy, a jedynie odniesienie się do kwestii formalnych. Jakbyś miał własną firmę to powierzyłbyś zarząd komuś innemu, obcemu? Nie sądzę.
Zdziwiony 2015-02-02 19:23:54
I właśnie to mnie dziwi bo tu się pisze opinie o pracodawcach a ty świetnie rozmydlasz temat w kwestji formalnej.
1
Piotr 2015-07-15 18:22:02
Jak znasz się na dziedzinach potrzebnych w FUD'zie to znajomości nie są potrzebne. Referencje się przydają ale najważniejsze są umiejętności.
1
KKK 2015-08-19 08:27:37
A czy firma wypłaca wynagrodzenie na czas??
1
Piotr 2015-08-28 07:37:50
Nie ma zaległości w wynagrodzeniach.
1
bepi 2015-09-01 07:54:36
atmosfera jest ok; praca daje dużo satysfakcji - robi się na prawdę DUŻE rzeczy (coraz większe); jeśli jesteś wykwalifikowanym mechanikiem na pewno Twoja kandydatura będzie rozpatrzona i będziesz potraktowany poważnie
Piotr 2015-10-01 20:40:19
FUD nie produkuje żurawi budowlanych tylko suwnice i żurawie przemysłowe. To jest inna działka, ale w przemyśle też się sporo dzieje i jest dużo pracy.
sw_mikołaj 2015-10-13 16:52:15
Jakie zarobki są w FUD dla konstruktora inżyniera z kilkuletnim doświadczeniem? Skoro praca jest zapewniona i atmosfera taka dobra to może warto pochwalić się co się oferuje jeśli chodzi o pieniądze?
kicia 2015-11-10 17:44:58
Ile wynegocjujesz tyle dostaniesz,nie wiadomo nigdy kiedy
2
bepi 2015-11-10 20:36:13
praca nie jest akordowa, trzeba po prostu uczciwie pracować; jest jedna zmiana od 6-14, na niektórych stanowiskach są dwie zmiany (wtedy druga jest 14-22); nie martw się - nie ma zmian nocnych; decyzja w jakich godzinach pracujesz jest Twoja
2
desun 2016-06-21 19:55:43
a czy spawaczy z zntk jeszcze potrzebuja ?
ktoś 2016-10-12 00:11:18
Z tego co wiem to z ZNTK-u to zwalniaja lub zwalniali na potege
wiem_co_mówię 2016-12-01 22:00:44
Upadek tej firmy to kwestia czasu. Nie zachęcają kompletnie młodych pracowników do pozostania w firmie bo kto będzie robił w tych czasach za 1600 zł przez co kto przyjdzie po pół roku się zwalnia. Starych bardzo doświadczonych fachowców garstka którym niewiele brakuje do emerytury którzy ciągną jeszcze jako tako tą całą "firmę z tradycjami". Od monterów w tym momencie wystarczy, że zabraknie 2 osób ( kto wie ten wie) i pozostałe 15 osób może jedynie zamiatać halę. Rozumowanie szefostwa naprawdę stoi na słabym poziomie i może kiedyś to zrozumieją ale może być za późno.
2
Zostaw swoją opinię o FUD S.A - Mińsk Mazowiecki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUD S.A