brak logo

FUD S.A

Mińsk Mazowiecki

Opinie o FUD S.A

Bocian 2013-05-14 10:36
gośćng - 2013-04-29 22:53:58

Popieram wypowiedz "Pracownika" w 100%. Święta prawda. Człowiek wie co pisze i wie co w tej firmie się dzieje złego.
Oj, co prawda to prawda, :-0 tylko jak tak źle zarządzana spółka zdołała zainwestować w nowy system grzania promieniowego, nową plazmę do wycinania blachy sterowaną numerycznie, nową komorę do śrutowania, nową kabinę do malowania, i odnawia przestarzałą infrastrukturę jak kanalizację i studnie do wody? Czy możę garstka malkontentów pluje do własnego gniazdka? Tylko po co?
gość 2013-05-14 15:37
Dobrze Bocian piszesz.Ciekawe jaką funkcję pełnisz w firmie?.Wszystko w porządku ,że są prowadzone inwestycje ,tylko czyim kosztem?
Znam firmy,w których działo się podobnie ,pracownicy nie dostawali wypłat.Poczyniono inwestycje i w tak dobrze wyposażonej firmie zostało kilkanaście osób a pozostali poszli na tzw."szczaw. Myślę ,że Ty Bocian należysz do tych ,którym nic nie grozi i dobrze się mają.
Marcin 2013-05-21 22:41
no niestety przeinwestowała:(
(usunięte przez administratora)
Dziesiona 2013-07-02 14:21
(usunięte przez administratora)
Tylko jak tak Bocianie piszesz, to dlaczego taka dobra firma co inwestuje żeby robiło się lepiej praktykantom co zarabiają nie wiele(w trzeciej klasie 181 zł czy coś takiego) nie wypłaca tych pieniędzy przez trzy miesiące, a już nie mówię o klasie drugiej jak i pierwszej. Moim zadniej jest to wina właściciela co tylko chce najwięcej dla siebie a jak najmniej dla ludzi co ciężko pracują.
Dziesiona 2013-07-13 17:27
Ile wyciągnąć, to nie wiem ale jak coś to bedę miał się na co popatrzeć:D
lena22 2013-09-04 20:22
Czy te ostatnie wpisy mają jakiś sens. Zdechł pies..., kto jeszcze te kości przewraca. Pieniądze to temat tabu, za takie pytania leciały głowy zaś dziś nie ma już prawie kogo zwolnić. Dyrektor "(usunięte przez administratora)", czyli prezes stowarzyszenia od nic nierobienia, zawsze mówi że w piątek, prezes mówi że w poniedziałek będą jakieś zaliczki tylko nie dodaje w którym miesiącu, a właściciel każe klękać i dziękować za możliwość darmowej pracy. Więc jakich pieniędzy oczekujecie w tej firmie i kiedy, bo w takiej formie karykaturalnego zarządzania, nie przetrwa kryzysu.To wie już nawet właściciel desperacko doglądając produkcji.
Więc czego oczekujecie od tej firmy w obecnej sytuacji? Jeśli zapytacie o możliwość realizacji swoich oczekiwań na rozmowach kwalifikacyjnych to na pewno nie otrzymacie uczciwych i wiążących odpowiedzi. Większość odpowiedzi będzie fałszywa i wymijająca,wszystko po to aby was przez chwilę wykorzystać. To dotyczy wszystkich stanowisk. Więc należy się zastanowić czy lokalizacja ma tu jakiekolwiek znaczenie.
1
anonim2 2013-09-22 11:33
Nic z tych rzeczy? W większości usłyszysz tu tylko wylane frustracje i subiektywne oceny ludzi, w ich ocenie, niedocenionych. Typowe hater'stwo.
2
elfio wuja 2013-12-25 15:24
Ale napisales m no dalej a niedlugo z prezesem sobie bedziesz mogl pogadac
elfio woja 2013-12-25 15:42
Wesolych Swiat FUD i TR
grog 2013-12-25 19:17
dzieki wzajemnie :)
1
bobi 2014-01-29 20:53
Minus pięć stopni to idealne warunki do pracy.
Jeszcze te zaległe pięć wypłat.
Firma która cofa się w rozwoju
5
mika 2014-02-20 18:52
To się zatrudnij,są wolne miejsca szukają (usunięte przez administratora).Poza tym tu pracują kmiotki (usunięte przez administratora)
5
hrb-2013 2014-02-28 12:50
Tu nie trzeba nic weryfikować.To jest prawda!Ten zakład to jedno wielkie kłamstwo i cwaniactwo Smalca i dyrektorów.Pracowałem tam i odradzam pracować,chyba że jako wolontariusz.
3
gość 2014-04-18 10:38
Człowieku to uwierz.Zatrudnij się i zobaczysz.Pięć to nie zawsze ale 4 to reguła.Niektórzy mają widocznie z czego żyć a inni wegetują ale takie życie nie każdy może pozwolić sobie na zmianę pracy.Pozdrawiam wszystkich pracowników i Zarząd Firmy. Człowieku wierzysz albo nie dzisiaj jest 19.04.2014r pojutrze święta a na koncie brak wypłaty jeszcze GRUDNIOWEJ 2013r.
3
gość 2014-04-18 10:55
Sory ,pomyliłem datę dzisiaj jest 18.04.2014 WIELKI PIĄTEK -konto PUSTE .
2
gość 2014-04-18 19:50
Ta firma już dawno powinna być zgłoszona do upadłości.Ludzie pracują bo co maja robić ,kto przyjmie 50-cio latka do pracy a młodzi popracują trochę i uciekają.Taka jest prawda.
2
mika 2014-06-29 09:59
Żadnych,chyba że masz znajomości,albo rodzinkę wyżej to awansujesz mimo bladego pojęcia o pracy.I to też jest jeden z głównych powodów że firma kuca.
2
mika 2014-07-01 05:39
Strasznie głęboki ten przysiad,i brak dobrego miejsca do odbicia się do góry.
Piotr 2014-07-09 17:21
Mika, skoro jest tak źle to po co się męczysz? Zwolnij się.
mika 2014-07-16 19:52
No niestety nie mogę bo drugi raz się nie daje,a to jedyny plus i niezła kasa,czego i tobie życzę.
mika 2014-07-16 19:56
sorki,to była odpowiedz na polemikę Piotra
lena 22 2014-08-19 12:31
Pawle główny profil firmy to niszczenie ludzi i ich rodzin. Jak u Putina, góra w..la kawior a pracownicy swoim dzieciom kórz z butów podają na obiad.
1
kaśka 2014-08-25 18:32
Ludzie to po co tam chodzicie jak nie płacą, to za co żyjecie jakaś ściema.
1
XXX 2014-09-13 14:39
Ludzie tam pracujący to frajerzy do potęgi.Boją się postawić (i mają to co mają jak większość pracowników w Polsce)właścicielowi i dyrektorowi (frajerowi, oszustowi, sexomaniakowi, i niemającemu pojęcia o całej produkcji jego firmie), choć nieżle w tym wszystkim lawiruje.Pracowałem tam i wiem co piszę.Potwierdzam, że wypłaty mają zaległe po pare miesięcy, choć cały czas są zamówienia.Żyją z oszczędności oraz różnego rodzaju pożyczek.Firmą zarządzają ludzie nie mający pojęcia o całej robocie, udający przed robolami, że się znają na robocie.Pieniądze są wyprowadzane z firmy gdzieś indziej.Ludzie siedzą cicho i liczą czas do odejścia na emeryturę, bojąc się o swoje miejsca pracy twierdząc, że w tym wieku nikt ich już nie przyjmie (a przecież tylko i wyłącznie to od nich zależy, czy właściciel zarobi, czy nie).Jeżeli czyta ten tekst Pan Jacek, to góla mu chodzi równa czytając całą prawdę.Pozdrawiam wszystkich tam pracujących.
1
XXX 2014-09-13 15:18
Proszę Panie Jacku przyjąć całą prawdę na klatę jak mężczyzna i nie zachowywać się jak ciota dzwoniąc o usunięcie komentarza jak niektóre wcześniej.Wszyscy pracownicy między sobą o tym mówią, tylko nikt w twarz Panu o tym nie powie (bojąc się o swoje miejsce pracy lub kredyt, pożyczkę do spłacenia którą posiada)Pozdrawiam obecnych lub kogoś, kto się podszywa pod pracownika piszącego pozytywne opinie.Nie liżcie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wszystkim wyzyskiwaczom i oszustom.To od was zależy tylko i wyłącznie, czy pracodawca zarobi , czy nie.
5
gość 2014-11-06 10:06
od Ciebie kolego też zależy czy pracodawca zarobi czy nie. Nie o to w tym wszystkim chodzi, niech sobie zarabia i to dużo ale niech i tym robolom da w miarę godnie żyć.Ale czego wymagać jak cała załoga boi się łącznie z Tobą XXX.Może masz wypłacone wszystkie pensje?.Większość ma zaległości z 5 miesięcy chociaż tak naprawdę to nie wiadomo bo każdy gada co chce ,jak mu wygodnie.Jedno jest pewne jak 2x2=4 ,że mają tam pracowników w "głębokim poszanowaniu", zero szacunku i zrozumienia.Aż sie prosi o podanie regułki humanitarnego traktowania pracownika." Humanitarne traktowanie - traktowanie z szacunkiem uwzglęniając czyjes potrzeby zapewniając ochronę i opiekę".
2
Sara 2014-11-28 12:22
To wy w tym FUDzie taczek nie macie? Na taczkę takiego prezesa! Prezes to tez stanowisko w firmie,jest takim samym pracownikiem jak Wy. jak się nie nadaje to za drzwi z nim!
1
gość 2014-12-03 12:14
korbi a z kim tam rozmawiać .Zastanów się o czym Ty piszesz. Jesteś chyba z tej samej ekipy co prezes? Prezes przynajmniej wie za co wylał ten pot:) a reszta to nawet nie wie za co marznie obecnie a w lecie wylewa pot.Prezes umie obiecać a pózniej i tak robi swoje.Kiedy miała być wypłata? i dalej nie ma .Za kilka dni będzie pięć albo i sześć zaległych w kupie. Banda oszustów.Sara prezesa nie wywieziesz to prywatna firma ,robi sie co się chce.
1
Zdziwiony 2015-01-26 18:36
Czytam i nic nie mogę zrozumieć kto tam rządzi i jak żle to dlaczego rada go nie odwołała ? Wydaje mi się że to nie Jacek jest przyczyną złej kondycji firmy.Na stronie oficjalnej FUD w Zarządzie i Radzie te same nazwiska prawdopodobnie rodzina co się niestety praktykuje w Polsce.Można też sobie wyobrazić pobierane gaże.Ktoś musi na to wszystko zapracować.Pewnie są też inne grzechy.
2
Piotr 2015-01-26 20:56
To jest firma prywatna więc nie ma nic dziwnego w tym, że członkowie jednej rodziny są w zarządzie.
1
Zdziwiony 2015-01-30 21:35
Dziwna jest twoja pozytywna opinia bez żadnego uzasadniania.Gratuluję Wam genialnego zarządu i dziwię się że ktoś w tej firmie narzeka.Albo zarząd oszczędza na papierze toaletowym i dobrze płaci ci za wiadome usługi.Jakbym był prezesem już by cię nie było.Masz szczęście daj na tacę.
2
Piotr 2015-01-31 08:02
Jakbyś czytał ze zrozumieniem, to zobaczyłbyś że w moim wpisie nie ma żadnej opinii na temat firmy, a jedynie odniesienie się do kwestii formalnych. Jakbyś miał własną firmę to powierzyłbyś zarząd komuś innemu, obcemu? Nie sądzę.
Zdziwiony 2015-02-02 19:23
I właśnie to mnie dziwi bo tu się pisze opinie o pracodawcach a ty świetnie rozmydlasz temat w kwestji formalnej.
2
Piotr 2015-07-15 18:22
Jak znasz się na dziedzinach potrzebnych w FUD'zie to znajomości nie są potrzebne. Referencje się przydają ale najważniejsze są umiejętności.
1
KKK 2015-08-19 08:27
A czy firma wypłaca wynagrodzenie na czas??
1
Piotr 2015-08-28 07:37
Nie ma zaległości w wynagrodzeniach.
1
bepi 2015-09-01 07:54
atmosfera jest ok; praca daje dużo satysfakcji - robi się na prawdę DUŻE rzeczy (coraz większe); jeśli jesteś wykwalifikowanym mechanikiem na pewno Twoja kandydatura będzie rozpatrzona i będziesz potraktowany poważnie
Piotr 2015-10-01 20:40
FUD nie produkuje żurawi budowlanych tylko suwnice i żurawie przemysłowe. To jest inna działka, ale w przemyśle też się sporo dzieje i jest dużo pracy.
sw_mikołaj 2015-10-13 16:52
Jakie zarobki są w FUD dla konstruktora inżyniera z kilkuletnim doświadczeniem? Skoro praca jest zapewniona i atmosfera taka dobra to może warto pochwalić się co się oferuje jeśli chodzi o pieniądze?
kicia 2015-11-10 17:44
Ile wynegocjujesz tyle dostaniesz,nie wiadomo nigdy kiedy
5
bepi 2015-11-10 20:36
praca nie jest akordowa, trzeba po prostu uczciwie pracować; jest jedna zmiana od 6-14, na niektórych stanowiskach są dwie zmiany (wtedy druga jest 14-22); nie martw się - nie ma zmian nocnych; decyzja w jakich godzinach pracujesz jest Twoja
2
desun 2016-06-21 19:55
a czy spawaczy z zntk jeszcze potrzebuja ?
ktoś 2016-10-12 00:11
Z tego co wiem to z ZNTK-u to zwalniaja lub zwalniali na potege
wiem_co_mówię 2016-12-01 22:00
Upadek tej firmy to kwestia czasu. Nie zachęcają kompletnie młodych pracowników do pozostania w firmie bo kto będzie robił w tych czasach za 1600 zł przez co kto przyjdzie po pół roku się zwalnia. Starych bardzo doświadczonych fachowców garstka którym niewiele brakuje do emerytury którzy ciągną jeszcze jako tako tą całą "firmę z tradycjami". Od monterów w tym momencie wystarczy, że zabraknie 2 osób ( kto wie ten wie) i pozostałe 15 osób może jedynie zamiatać halę. Rozumowanie szefostwa naprawdę stoi na słabym poziomie i może kiedyś to zrozumieją ale może być za późno.
11
Zainteresowany 2017-06-13 17:37
Witam
Jak obecnie wygląda sytuacja firmy? Czy warto aplikować do biura konstrukcyjnego?
1
1234 2017-06-19 18:58
Jak lubisz robić zadarmo to się zatrudnij
3
wrrrrrrr 2017-08-10 21:59
Odradzam komukolwiek kontakt z tą firmą. Dzis byl termin wyplaty, dostalem pasek i doslownie scielo mnie jak marne sa tam zarobki. Plus do tego mamy 10 sierpien, na pytanie kiedy pieniadze wplyna na konto dostalem odpowiedz - nie wiadomo. Dziekuje za wspolprace. Banda kretynów
1
Piotr Z. 2017-08-11 13:55
Kolego "wrrrrrrr" z Twojego wpisu wynika, że zatrudniając się , pewnie miesiąc temu, w FUDzie i negocjując swoją stawkę nie zadałeś sobie "trudu" pomnożenia jej przez liczbę godzin w miesiącu. Jeśli dostałeś (wg Ciebie) marną stawkę to znaczy, że słaby z Ciebie fachowiec lub negocjator. Poziom Twojego wpisu świadczy o tym, że chyba i tak za dużo dostałeś. Żegnamy Cię bez żalu.
1
b 2017-08-11 14:12
żal pl
ktoś kto pisze takie rzeczy chyba na prawdę nie umie liczyć
na dodatek obraża 200 uczciwie pracujących innych osób
życzę powodzenia w innej pracy - pewnie u brukarza na czarno na 6 miesięcy, reszta postojowe
1
wrrrr 2017-08-13 10:25
Skoro 200 osób pracuje uczciwie to wypadało by wobec nich również być uczciwym jeśli chodzi o wypłaty. Ludzie mają opłaty, rodziny do wykarmienia ale widać nikogo z zarządu to nie interesuje i nie dostrzegają takich istotnych "szczegółów". Nie istotne już ile sie zarabia, ale kiedy sie płaci, a terminy opłat nie czekają w przeciwieństwie do uczciwych pracowników.
5
Zostaw swoją opinię o FUD S.A - Mińsk Mazowiecki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FUD S.A