Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Pollux Sp z o.o

Pracowałeś w firmie Pollux Sp z o.o i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Ja - 2010-06-03 18:58:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Beznadziejna agencja pracy. Osoby tam pracujące to totalne tłumoki i (usunięte przez administratora). Nic nie potrafią wytłumaczyć, ani załatwić. Milutcy są z początku - do czasu podpisania umowy.
zdjecie uzytkownika
agnecjometr - 2011-06-09 11:24:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kompetencje oraz wiedza osób tam pracujących niestety jest na bardzo niskim poziomie. Do podpisania umowy wszystko jest ok, ale później jak potrzebujemy coś załatwić lub się dowiedzieć to nikt nic nie wie, albo poprostu nikomu się nie chce :). Ogólnie negatywne podejście do wszystkiego co wybiega poza zakres obowiązków (czyt. podpisywanie umów zlecenia), zapewne wynikające z niewłaściwego miejsca pracy do posiadanych umiejętności. Jak nie trzeba, to nie wchodzić :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-11-25 19:05:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W sumie to tak jak wszyscy piszą, ja się przekonałam na sobie, że nic nie potrafią do końca dopilnować. Pracowałam u nich krótko(na szczęście!) z 4 dni pracy wypłatę dostałam jak za dwa, co się później okazało nie dopilnowali listy z podpisami... Jak poszłam to zrobiłam zamieszanie, oddali mi listę i z podpisami wróciłam do nich(w przeciągu tygodnia dostałam zaległą kasę). Ale nie chce myśleć co by było jakbym miała pracować tam dłużej.
zdjecie uzytkownika
Worker89 - 2011-12-13 21:50:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja jak każda inna - ma swoje plusy i minusy. Co do godzin to raczej zawsze wszystko był ok a że trzeba samemu pilnować żeby były dobrze uzupełnione na liście to chyba oczywiste.
zdjecie uzytkownika
Tavria - 2012-06-26 18:41:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
umowa śmieciowa na najniższą stawkę/grosze/, oszukują na godzinach, potracenia za wyimaginowane usługi i rzeczy, które na oczy nie widziałaś!
Z całego serca odradzam - omijajcie ich szerokim łukiem ja dałam się nabrać na ich lewe oferty. Na forsę trzeba czekać długo i wykłócać się bo inaczej dużo po terminie płatności i w kwotach za dużo za małych. Ach te ich wskaźniki nie wiadomo dlaczego aż tyle potrącaja od pracownika! Nie polecam !
zdjecie uzytkownika
/. - 2012-06-28 17:22:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej : ) jak tak czytam te wszystkie opinie to mam zamiar zrezygnowac,serio,myslalam ze to wszystko inaczej wygląda ; / troche sie przeraziłam,czy mozna zrezygnowac nie zaczynajac tam pracy(sonoco) ale mam podpisaną umowe ? ; /
zdjecie uzytkownika
Beam - 2012-06-29 17:34:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1 lipca mam wyjazd zobaczymy jak bedzie, skoro nie ma pracy na miejscu trzeba szukac za granica takie zycie
zdjecie uzytkownika
Margo - 2012-11-21 23:14:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak dla mnie ta pożal się Boże agencyjka pracy to dno i wodorosty. Pracujące tam naburmuszone i obrażone na cały świat panienki nie mają bladego pojęcia o ofertach pracy jakie mają aktualnie w ofercie: co innego jest w internecie, a co innego opowiada dziewczę bez zaglądania do komputera. Po tym co zastałam w tej pseudo-agencji odradzam potencjalnym \\\"pracownikom\\\" współpracy. 0/10
zdjecie uzytkownika
byly pracownik - 2013-02-18 11:40:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jedna sprawa teraz mnie wkurzyła z tą agencją. Mam zgłosić się po odebranie rozliczenia PITu z zeszłego roku.. Naprawdę ich nie stać na najtańszy znaczek, by przysłać to pocztą jak to robi cała reszta!? Pierwszy raz się spotykam z taka sytuacją!

a jeśli chodzi o sprawę śmieciowych umów.. W ogóle nie rozumiem tego całego pocisku! Przecież tak jest praktycznie wszędzie na obecne czasy w tym kraju. Oczywiście, że są to beznadziejne umowy, ale przecież sami je podpisujecie co miesiąc i się na to godzicie dobrowolnie. Jesli juz macie pracę na takich warunkach to w między czasie szukacie czegoś innego. Jesli już znajdziecie cos lepszego i pewnego to rzucacie taką prace(najczęściej nie macie zobowiązań czego się boi pracodawca), albo nie podpisujecie kolejnej smieciowej umowy pod koniec miecha. (usunięte przez administratora)! MYŚLCIE BO TO NIE BOLI!!
zdjecie uzytkownika
Kaśka - 2013-04-06 13:02:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja właśnie szukam pracy za granicą i jak obserwuje co każdy pisze na temat agencji to pożal się boże nie znalazłam żadnej firmy na której by się ludzie nie żalili a mysle że jak ktos jedzie żeby zarobić i pracuje to bedzie wszystko ok a jak ktos jedzie na wakacje to sie nie dziwie ze takie rzeczy sie opisuje. A w wiekszosci sie czyta ze jada i pija cpaja itp. Wiec sami zdecydujcie czy jedziecie do pracy czy na wakacje
zdjecie uzytkownika
xyz - 2013-04-27 11:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja dostałam pit pocztą, co więcej- listem poleconym :)
Naprawdę nie mam powodu do narzekania... wypłata na czas, wszystko tak jak w umowie którą podpisywałam.
Ludzie- czytajcie co podpisujecie i pytajcie jeśli coś nie jest jasne!
Pozdro dla pań z Wrocławia!
zdjecie uzytkownika
agda17 - 2013-05-29 12:36:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również sie nie zawiodłam , miło wspominam ten okres kiedy tam pracowałam. Trafiłam do bardzo dobrego zakladu, pensje przyzwoite, na czas, ludzie fajni , praca nie najcięższa.
zdjecie uzytkownika
hulio - 2013-06-07 15:49:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam tez zaczynam żałować że podpisałem z tą firma jaką kolwiek umowę maja taki bałagan w papierach i kąpletnie nic im się nie chce. Do tego maja podpisany kontrakt z jakimś (usunięte przez administratora) lekarzem wygląda na człowieka chorego psychicznie co on mi gadał to wole sb to zaoszczędzić. Niczego od tych ludzi tam pracujacych sie nie dowiesz pogubili moje dokumenty panuje tam totalny nie ład nie polecam
zdjecie uzytkownika
xXGoSiaaa213Xx - 2013-06-07 22:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A w jakim miescie pracowałas i przy czym? Bo straszne opinie czytam na temat polluxa i aż zaczynam się bać wyjechac. Miałaś płacone na czas?
zdjecie uzytkownika
hulio - 2013-06-10 17:31:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam nie jak widac dzisaj 10 pieniędzy jeszcze nie mam odradzam naprawde bedziesz załowac a jeszcze za granice jak chcesz jechac ja bym tego nie robił bo mozesz czasem juz nie miec za co wrócic
zdjecie uzytkownika
rupert - 2013-06-17 13:39:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Agencja Pollux jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dzisiaj miałem dzisiaj z nimi podpisać umowe, rano jechałem z ich polecenia na badanie (książeczkę sanepid). Miałem być na 7.30, okazało się że od 10.30 jest ta pani doktor, Pojechałem wiec do polluxa i co się okazało? że już to ogłoszenie jest nieaktualne, i ze w tym dniu co się umówili ze mną na dziś, podpisali umówę z kimś innym. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług, tym bardziej że od pół roku jestem u nich zapisany, a do tej pory jeszcze nic nie udało mi się dzięki nim załatwić. Odradzam tą agencję, tak jak piszą-babki które tam siedzą (za każdym razem inne) na niczym sie nie znają, mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciekawe za co kasę dostają.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-23 21:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@rupert W końcu to agencja pracy tymczasowej, więc pewnie te panie co tam pracuję tez są tak zatrudniane - dzięki temu w Pollux Sp.z o.o. nikt nic nie wie?
zdjecie uzytkownika
hanka - 2013-08-27 07:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
miejscowa: a gdzie takie ekscesy mają miejsca ??? Jestem naprawdę zszokowana... Czy chociaż Pollux proponuje jakieś sensowne stawki?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-31 07:15:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
zdjecie uzytkownika
jacek - 2013-09-15 14:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie pieniądze można zarobić (i czy w ogóle można zarobić) w Polluxie? jak szefostwo? dzięki za odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
maaaaaa - 2013-09-19 15:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedzie ktos w ta niedziele tj 22.09.2013 ?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-22 09:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli dzisiaj:) trochę późno napisałeś/napisałaś :) (usunięte przez administratora) - dobre pytanie - ile można zarobić u nich?
zdjecie uzytkownika
Ania - 2013-09-30 21:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym momencie w okolicach Best, Roosendaal nie ma pracy, to ze jedziesz przez pollux, nie oznacza za bedziesz pracowal, ludzie siedza miesiac na domkach i dostaja salarisy na minusie, NIE RADZĘ!
zdjecie uzytkownika
grzeli - 2013-10-04 09:51:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dostałem wraz z dziewczyną propozycję wyjazdu do Holandi z firmą Pollux i nie wiem czy jechać czy nie. Czytam tyle opini są negatywne. Ale może ktoś ze mną popisze ktoś kto był lub jest. Prosze o pomoc już 3 miesiące szukamy
zdjecie uzytkownika
Gruba - 2013-10-08 22:12:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do Ania: siedzą w domu i nic nie robią? A jakie są perspektywy na rozpoczęcie jakiejś roboty w Holandii?
zdjecie uzytkownika
Kwiat - 2013-12-30 18:24:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt faktem jest dużo opini złych o pollux . Pracowałam z nimi przez miesiąc i szczerze faktycznie większość osób siedzic na domkach po tyg . Albo chodzą do pracy 2 lub 3 dni . Plusem tego jest że chociaż za domek wtedy dużo nie odbijają . Najwięcej co się na nich zawiodłam to że nie pomogli mi odzyskać laptopa który został mi skardzióny w biały dzień z mieszkania w centrum ! Mieli nas daleko gdzieś! W polluxie są zatrudniani sami kryminaliści o jedno słowo za dużo i możesz gorzej skończyć . Prawie w moim przypadku tak było. Ani pieniędzy ani laptopa nie mam i kasy też mało przywiozłam i nawet nie stać mnie na kupno nowego laptopa . I także nigdy oddemnie nie odbierali telefonów chyba że dzwoniłam od kogoś innego co tam dłużej pracowali . I są plusy i minusy tej agencji . Zresztą każda agencja ma wady i zalety
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-02-17 22:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kwiat, no to smutne co piszesz, ale co niby wtedy miał zrobić pollux, to nie policja, akurat trafiło na Ciebie, trzeba pilnować takich rzeczy.
zdjecie uzytkownika
ulcia - 2014-08-06 16:40:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam oferte do holandi do pakowania żywności przez pollux,napiszcie jak tam teraz jest?są godziny?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-27 18:02:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich oszukanych przez polluxsa i zapraszam do mojej grupy na fb nie ma co się z tą firmą Pierdzielić bo naciągają tylko na kasę a pracy niema Pozdrawiam Kordynatora Jacka który powiadomił nas o zjeździe do polski przez kolegę z pracy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Patryk - 2014-09-27 21:33:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fajna opcja z ta grupa na facebooku, zwłaszcza to foto zrobione na terenie Hotelu w miejscowości Bergen op Zoom, jak napisałeś w takie warunki mieszkaniowe można trafić. Nie wiem czemu Pollux wysyła w takim razie zdjęcia innego obiektu skoro wysyła potem ludzie gdzie indziej, faktycznie mozna poczuc się zawiedzionym, czy oszukanym.
zdjecie uzytkownika
marta - 2014-10-10 18:08:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-09-27 18:02:14]:
jak ta grupa sie nazywaz
zdjecie uzytkownika
halinka - 2014-10-27 18:49:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrzyłam na ich strone internetową, ale nie mogę w ogóle znaleźć żadnych informacji o tym czy obecnie kogoś przyjmują czy nie, nie ma tam żadnych zakładek "aplikuj" czy "pracuj z nami", więc w sumie nie wiem czy da się do nich dostać jeśli nie ma żadnego ogłoszenia od nich w internecie, jak sądzicie?
zdjecie uzytkownika
miłoszzs - 2014-12-30 17:05:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie ja tak jak Halinka wpadłam na ich stronę w poszukiwaniu jakiś info o pracy u nich w Polluxie ale nic nie ma, nie ma w ogóle takiej zmianki i miejsca na to u nich na stronie stad też pisze tutaj, czy ktoś wie o jakieś rekrutacji obecnie u nich a jeśli tak to gdzie trzeba się zgłosić ze swoim cv
zdjecie uzytkownika
piotrek - 2015-01-24 18:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szkoda że wszyscy tylko pytają a nie znajdzie się nikt kto mógłby pomóc i podpowiedzieć coś z własnego doswiadczenia o pracy w Polluxie. Nie ukrywam, sam jestem zaineresowany ale w ciemno składać i aplikowac to się trochę boję, bo wiecie nigdy nic nie wiadomo. Więc może mimo takiej ciszy znajdzie się ktoś kto by pomógł mi ale i kolegom i koleżankom wyżej też?
zdjecie uzytkownika
drops - 2015-03-05 18:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam może ktoś to czyta widzę opinie na temat firmy ale w odległym czasie a na czas teraźniejszy mógłby ktoś napisać czy można bez problemów z ta firma podjąć współprace? proszę o odpowiedz dziekije
zdjecie uzytkownika
bungaj - 2015-03-26 21:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak najbardziej warto z nimi podjąć współpracę. Agencja Pracy Pollux jest fachowym partnerem w zakresie rekrutacji i selekcji wykwalifikowanego personelu. Posiada w Polsce swoje biura w Świdnicy oraz Legnicy, a nie można zapominać , że wywodzą się przecież z Holandii i tam mają najwięcej interesujących ofert pracy
zdjecie uzytkownika
leszek - 2015-04-15 18:43:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
agencji jest wiele, teraz chciałabym wybrać najlepszą na rynku, czyli taką która dba o swoich pracowników i zabiera im jak najmniej hajsu. dajcie znać czy powienien wq takim razie wysłać cfv do polluca
zdjecie uzytkownika
pientoczi - 2015-04-30 00:13:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [leszek - 2015-04-15 18:43:28]:
takiej nie znajdziesz wśród tego całego zgiełku. Pollux można wyróżnić za to , że przynajmniej ma sporo różnorodnych ofert pracy dla swoich podopiecznych
zdjecie uzytkownika
dolan - 2016-02-04 20:33:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pientoczi, brzmisz jakbyś z nimi wspólracował wieloetapowo... ja szukam aktualnych ofert ale teraz tylko ludzi na montaż potrzebowali do wyrobów medycznych. Wydaje mi się, że tam słaba podstawa jest .
zdjecie uzytkownika
we56 - 2016-02-08 20:41:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to jest ich najnowsza oferta na montażystę wyrobów medycznych. Trzeba mieć zdolności manualne i lubić robótki na drutach :) Dają umowę o pracę tymczasową na cały etat i do tego możliwość bezpośredniego zatrudnienia po pół roku dla najlepszych pracowników.
zdjecie uzytkownika
chyliński - 2016-02-15 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
całkiem spoko warunki mają, to prawda @we56. mnie zainteresowała ta oferta na tego magazyniera w kątach wrocławskich, zwłaszcza, że można koło 2300 miesięcznie zarobić
zdjecie uzytkownika
tutek - 2016-02-19 22:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
chyliński, dzieki za informację. Własnie widziałem ogłoszenie na magazyn, to praca od 7 do 15, brzmi dobrze, bo zawsze mozna załatwić coś w urzedzie po pracy. Jednak umowa zlecenie to mały minus.
zdjecie uzytkownika
ilonka - 2016-02-22 18:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
fajnie, ze nie ograniczają się tylko do ludzi z Wrocławia, bo widze, ze jako Pracownik Magazynu można też liczyć na dojazd od firmy i to jest bardzo miłe.
zdjecie uzytkownika
tadeo - 2016-02-27 19:59:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widziałem ogłoszenie na pracownika działu obsługi technicznej spoko, że podają stawkę 2000 brutto plus 300zł brutto premii są uczciwi ale moim zdaniem to bardzo mało
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-04-06
Żródło: Gowork.pl
Świdnica
(dolnośląskie)
Agencja Pracy Pollux Sp. z o.o. jest obecna na polskim rynku usług HR od 2006 roku. Do tej pory powstały oddziały w 7 miastach: Świdnicy, Legnicy, Wrocławiu, Poznaniu, Strzelcach Opolskich, Częstochowie oraz w Przemyślu. Działalność firmy koncentruje się przede wszystkim na przeprowadzaniu procesów rekrutacyjnych dla klientów z rejonu Polski oraz Holandii. Dla Naszego Klienta z terenu Świdnicy poszukujemy kandydatów na stanow
zdjecie uzytkownika
mona - 2016-03-22 09:34:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bylam wczoraj na rozmowie w tej agencji pracy.Totalne dno!pani poswiecila mi mniej niz minute,zero jakiejkolwiek inicjatywy lub propozycji pracy.Niepotrzebnie jechalam przez cale miasto.Pani wygladala na ostro znudzona zyciem-a przeciez dziecki temu,ze zatrudniaja osoby,maja jakies tam profity.Nie polecam!
zdjecie uzytkownika
gnom - 2016-03-31 22:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To skoro wynagrodzenie jest w granicach 2500zł to stawka wcale nie jest taka zła. Pozwala ona spokojnie na utrzymanie siebie, a może są jeszcze jakieś benefity do tego.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Pollux Sp z o.o!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pollux Sp z o.o
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert