brak logo

Pollux Sp z o.o

Wrocław

Opinie o Pollux Sp z o.o

Ja 2010-06-03 18:58:54
Beznadziejna agencja pracy. Osoby tam pracujące to totalne tłumoki i (usunięte przez administratora). Nic nie potrafią wytłumaczyć, ani załatwić. Milutcy są z początku - do czasu podpisania umowy.
agnecjometr 2011-06-09 11:24:59
Kompetencje oraz wiedza osób tam pracujących niestety jest na bardzo niskim poziomie. Do podpisania umowy wszystko jest ok, ale później jak potrzebujemy coś załatwić lub się dowiedzieć to nikt nic nie wie, albo poprostu nikomu się nie chce :). Ogólnie negatywne podejście do wszystkiego co wybiega poza zakres obowiązków (czyt. podpisywanie umów zlecenia), zapewne wynikające z niewłaściwego miejsca pracy do posiadanych umiejętności. Jak nie trzeba, to nie wchodzić :)
anonim 2011-11-25 19:05:15
W sumie to tak jak wszyscy piszą, ja się przekonałam na sobie, że nic nie potrafią do końca dopilnować. Pracowałam u nich krótko(na szczęście!) z 4 dni pracy wypłatę dostałam jak za dwa, co się później okazało nie dopilnowali listy z podpisami... Jak poszłam to zrobiłam zamieszanie, oddali mi listę i z podpisami wróciłam do nich(w przeciągu tygodnia dostałam zaległą kasę). Ale nie chce myśleć co by było jakbym miała pracować tam dłużej.
Worker89 2011-12-13 21:50:23
Agencja jak każda inna - ma swoje plusy i minusy. Co do godzin to raczej zawsze wszystko był ok a że trzeba samemu pilnować żeby były dobrze uzupełnione na liście to chyba oczywiste.
Tavria 2012-06-26 18:41:22
umowa śmieciowa na najniższą stawkę/grosze/, oszukują na godzinach, potracenia za wyimaginowane usługi i rzeczy, które na oczy nie widziałaś!
Z całego serca odradzam - omijajcie ich szerokim łukiem ja dałam się nabrać na ich lewe oferty. Na forsę trzeba czekać długo i wykłócać się bo inaczej dużo po terminie płatności i w kwotach za dużo za małych. Ach te ich wskaźniki nie wiadomo dlaczego aż tyle potrącaja od pracownika! Nie polecam !
/. 2012-06-28 17:22:42
hej : ) jak tak czytam te wszystkie opinie to mam zamiar zrezygnowac,serio,myslalam ze to wszystko inaczej wygląda ; / troche sie przeraziłam,czy mozna zrezygnowac nie zaczynajac tam pracy(sonoco) ale mam podpisaną umowe ? ; /
Beam 2012-06-29 17:34:15
1 lipca mam wyjazd zobaczymy jak bedzie, skoro nie ma pracy na miejscu trzeba szukac za granica takie zycie
Margo 2012-11-21 23:14:49
Jak dla mnie ta pożal się Boże agencyjka pracy to dno i wodorosty. Pracujące tam naburmuszone i obrażone na cały świat panienki nie mają bladego pojęcia o ofertach pracy jakie mają aktualnie w ofercie: co innego jest w internecie, a co innego opowiada dziewczę bez zaglądania do komputera. Po tym co zastałam w tej pseudo-agencji odradzam potencjalnym \\\"pracownikom\\\" współpracy. 0/10
byly pracownik 2013-02-18 11:40:56
Jedna sprawa teraz mnie wkurzyła z tą agencją. Mam zgłosić się po odebranie rozliczenia PITu z zeszłego roku.. Naprawdę ich nie stać na najtańszy znaczek, by przysłać to pocztą jak to robi cała reszta!? Pierwszy raz się spotykam z taka sytuacją!

a jeśli chodzi o sprawę śmieciowych umów.. W ogóle nie rozumiem tego całego pocisku! Przecież tak jest praktycznie wszędzie na obecne czasy w tym kraju. Oczywiście, że są to beznadziejne umowy, ale przecież sami je podpisujecie co miesiąc i się na to godzicie dobrowolnie. Jesli juz macie pracę na takich warunkach to w między czasie szukacie czegoś innego. Jesli już znajdziecie cos lepszego i pewnego to rzucacie taką prace(najczęściej nie macie zobowiązań czego się boi pracodawca), albo nie podpisujecie kolejnej smieciowej umowy pod koniec miecha. (usunięte przez administratora)! MYŚLCIE BO TO NIE BOLI!!
2
Kaśka 2013-04-06 13:02:35
Ja właśnie szukam pracy za granicą i jak obserwuje co każdy pisze na temat agencji to pożal się boże nie znalazłam żadnej firmy na której by się ludzie nie żalili a mysle że jak ktos jedzie żeby zarobić i pracuje to bedzie wszystko ok a jak ktos jedzie na wakacje to sie nie dziwie ze takie rzeczy sie opisuje. A w wiekszosci sie czyta ze jada i pija cpaja itp. Wiec sami zdecydujcie czy jedziecie do pracy czy na wakacje
1
xyz 2013-04-27 11:15:49
A ja dostałam pit pocztą, co więcej- listem poleconym :)
Naprawdę nie mam powodu do narzekania... wypłata na czas, wszystko tak jak w umowie którą podpisywałam.
Ludzie- czytajcie co podpisujecie i pytajcie jeśli coś nie jest jasne!
Pozdro dla pań z Wrocławia!
agda17 2013-05-29 12:36:16
Ja również sie nie zawiodłam , miło wspominam ten okres kiedy tam pracowałam. Trafiłam do bardzo dobrego zakladu, pensje przyzwoite, na czas, ludzie fajni , praca nie najcięższa.
hulio 2013-06-07 15:49:51
Witam tez zaczynam żałować że podpisałem z tą firma jaką kolwiek umowę maja taki bałagan w papierach i kąpletnie nic im się nie chce. Do tego maja podpisany kontrakt z jakimś (usunięte przez administratora) lekarzem wygląda na człowieka chorego psychicznie co on mi gadał to wole sb to zaoszczędzić. Niczego od tych ludzi tam pracujacych sie nie dowiesz pogubili moje dokumenty panuje tam totalny nie ład nie polecam
xXGoSiaaa213Xx 2013-06-07 22:33:08
A w jakim miescie pracowałas i przy czym? Bo straszne opinie czytam na temat polluxa i aż zaczynam się bać wyjechac. Miałaś płacone na czas?
1
hulio 2013-06-10 17:31:39
Witam nie jak widac dzisaj 10 pieniędzy jeszcze nie mam odradzam naprawde bedziesz załowac a jeszcze za granice jak chcesz jechac ja bym tego nie robił bo mozesz czasem juz nie miec za co wrócic
1
rupert 2013-06-17 13:39:44
Agencja Pollux jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dzisiaj miałem dzisiaj z nimi podpisać umowe, rano jechałem z ich polecenia na badanie (książeczkę sanepid). Miałem być na 7.30, okazało się że od 10.30 jest ta pani doktor, Pojechałem wiec do polluxa i co się okazało? że już to ogłoszenie jest nieaktualne, i ze w tym dniu co się umówili ze mną na dziś, podpisali umówę z kimś innym. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług, tym bardziej że od pół roku jestem u nich zapisany, a do tej pory jeszcze nic nie udało mi się dzięki nim załatwić. Odradzam tą agencję, tak jak piszą-babki które tam siedzą (za każdym razem inne) na niczym sie nie znają, mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciekawe za co kasę dostają.
Anonim 2013-08-31 07:15:07
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
jacek 2013-09-15 14:58:41
jakie pieniądze można zarobić (i czy w ogóle można zarobić) w Polluxie? jak szefostwo? dzięki za odpowiedzi
maaaaaa 2013-09-19 15:58:49
Jedzie ktos w ta niedziele tj 22.09.2013 ?
Ania 2013-09-30 21:21:21
W tym momencie w okolicach Best, Roosendaal nie ma pracy, to ze jedziesz przez pollux, nie oznacza za bedziesz pracowal, ludzie siedza miesiac na domkach i dostaja salarisy na minusie, NIE RADZĘ!
grzeli 2013-10-04 09:51:52
dostałem wraz z dziewczyną propozycję wyjazdu do Holandi z firmą Pollux i nie wiem czy jechać czy nie. Czytam tyle opini są negatywne. Ale może ktoś ze mną popisze ktoś kto był lub jest. Prosze o pomoc już 3 miesiące szukamy
2
Kwiat 2013-12-30 18:24:51
Fakt faktem jest dużo opini złych o pollux . Pracowałam z nimi przez miesiąc i szczerze faktycznie większość osób siedzic na domkach po tyg . Albo chodzą do pracy 2 lub 3 dni . Plusem tego jest że chociaż za domek wtedy dużo nie odbijają . Najwięcej co się na nich zawiodłam to że nie pomogli mi odzyskać laptopa który został mi skardzióny w biały dzień z mieszkania w centrum ! Mieli nas daleko gdzieś! W polluxie są zatrudniani sami kryminaliści o jedno słowo za dużo i możesz gorzej skończyć . Prawie w moim przypadku tak było. Ani pieniędzy ani laptopa nie mam i kasy też mało przywiozłam i nawet nie stać mnie na kupno nowego laptopa . I także nigdy oddemnie nie odbierali telefonów chyba że dzwoniłam od kogoś innego co tam dłużej pracowali . I są plusy i minusy tej agencji . Zresztą każda agencja ma wady i zalety
ulcia 2014-08-06 16:40:33
mam oferte do holandi do pakowania żywności przez pollux,napiszcie jak tam teraz jest?są godziny?
pracownik 2014-09-27 18:02:14
Witam wszystkich oszukanych przez polluxsa i zapraszam do mojej grupy na fb nie ma co się z tą firmą Pierdzielić bo naciągają tylko na kasę a pracy niema Pozdrawiam Kordynatora Jacka który powiadomił nas o zjeździe do polski przez kolegę z pracy (usunięte przez administratora)
marta 2014-10-10 18:08:54
jak ta grupa sie nazywaz
2
piotrek 2015-01-24 18:39:58
szkoda że wszyscy tylko pytają a nie znajdzie się nikt kto mógłby pomóc i podpowiedzieć coś z własnego doswiadczenia o pracy w Polluxie. Nie ukrywam, sam jestem zaineresowany ale w ciemno składać i aplikowac to się trochę boję, bo wiecie nigdy nic nie wiadomo. Więc może mimo takiej ciszy znajdzie się ktoś kto by pomógł mi ale i kolegom i koleżankom wyżej też?
drops 2015-03-05 18:38:13
witam może ktoś to czyta widzę opinie na temat firmy ale w odległym czasie a na czas teraźniejszy mógłby ktoś napisać czy można bez problemów z ta firma podjąć współprace? proszę o odpowiedz dziekije
mona 2016-03-22 09:34:00
Bylam wczoraj na rozmowie w tej agencji pracy.Totalne dno!pani poswiecila mi mniej niz minute,zero jakiejkolwiek inicjatywy lub propozycji pracy.Niepotrzebnie jechalam przez cale miasto.Pani wygladala na ostro znudzona zyciem-a przeciez dziecki temu,ze zatrudniaja osoby,maja jakies tam profity.Nie polecam!
1
ikona 2016-05-07 18:27:26
wiesz, to oczywiście zalezy na jakimśtanowisku otrzymasz takie wynagrodzenie. szukają teraz na wkładanie towaru i czekoladek w sklepie ludzi i jakbym się dostała to po rękach by całowała za 2500, ale juz jako Montażystka wyrobów medycznych chciałbym znacznie więcej
Majorka 2016-11-30 14:50:18
spedziłem tam 3 dni na hotelu w hoeven jest masakra, ludzie robia syf, chodza nacpani, wszedzie walaja sie puszki i nie wspominam o stanie toalet, kordynator jeszcze bez skrupułów oprowadza nowych kandydatów, i nawet nie zwruci uwagi zeby posprzatac porozrzucane puszki, przez 3 dni widziałem jaka jest rotacj ludzi 10 busów przyjezdza i tego samego dnia odjezdza 9. to jest niepojete na prace czekasz kilka dni, nasciagaja ludzi a ludzie siedza czekaja na prace, brak internetu co jest podstawa tak? a kordynatorzy mówia prosze sprawdzic solariss na internecie hahahah czy to nie smieszne? brak organizacji u kordynatorów nawet nie wiedza gdzie kto mieszka taki nieład ludzie przyjezdzaja i czekaja kilkanascie godzin az ktos ich obsłuzy w biurze jestem tego swiadkiem, ta firma powinna sie nazywac Patollux :/
Majorka 2016-11-30 14:51:19
spedziłem tam 3 dni na hotelu w hoeven jest masakra, ludzie robia syf, chodza nacpani, wszedzie walaja sie puszki i nie wspominam o stanie toalet, kordynator jeszcze bez skrupułów oprowadza nowych kandydatów, i nawet nie zwruci uwagi zeby posprzatac porozrzucane puszki, przez 3 dni widziałem jaka jest rotacj ludzi 10 busów przyjezdza i tego samego dnia odjezdza 9. to jest niepojete na prace czekasz kilka dni, nasciagaja ludzi a ludzie siedza czekaja na prace, brak internetu co jest podstawa tak? a kordynatorzy mówia prosze sprawdzic solariss na internecie hahahah czy to nie smieszne? brak organizacji u kordynatorów nawet nie wiedza gdzie kto mieszka taki nieład ludzie przyjezdzaja i czekaja kilkanascie godzin az ktos ich obsłuzy w biurze jestem tego swiadkiem, ta firma powinna sie nazywac Patollux :/
Zostaw swoją opinię o Pollux Sp z o.o - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pollux Sp z o.o