brak logo

Pollux Sp z o.o

Wrocław

Opinie o Pollux Sp z o.o

Ja 2010-06-03 18:58:54
Beznadziejna agencja pracy. Osoby tam pracujące to totalne tłumoki i (usunięte przez administratora). Nic nie potrafią wytłumaczyć, ani załatwić. Milutcy są z początku - do czasu podpisania umowy.
agnecjometr 2011-06-09 11:24:59
Kompetencje oraz wiedza osób tam pracujących niestety jest na bardzo niskim poziomie. Do podpisania umowy wszystko jest ok, ale później jak potrzebujemy coś załatwić lub się dowiedzieć to nikt nic nie wie, albo poprostu nikomu się nie chce :). Ogólnie negatywne podejście do wszystkiego co wybiega poza zakres obowiązków (czyt. podpisywanie umów zlecenia), zapewne wynikające z niewłaściwego miejsca pracy do posiadanych umiejętności. Jak nie trzeba, to nie wchodzić :)
anonim 2011-11-25 19:05:15
W sumie to tak jak wszyscy piszą, ja się przekonałam na sobie, że nic nie potrafią do końca dopilnować. Pracowałam u nich krótko(na szczęście!) z 4 dni pracy wypłatę dostałam jak za dwa, co się później okazało nie dopilnowali listy z podpisami... Jak poszłam to zrobiłam zamieszanie, oddali mi listę i z podpisami wróciłam do nich(w przeciągu tygodnia dostałam zaległą kasę). Ale nie chce myśleć co by było jakbym miała pracować tam dłużej.
Worker89 2011-12-13 21:50:23
Agencja jak każda inna - ma swoje plusy i minusy. Co do godzin to raczej zawsze wszystko był ok a że trzeba samemu pilnować żeby były dobrze uzupełnione na liście to chyba oczywiste.
Tavria 2012-06-26 18:41:22
umowa śmieciowa na najniższą stawkę/grosze/, oszukują na godzinach, potracenia za wyimaginowane usługi i rzeczy, które na oczy nie widziałaś!
Z całego serca odradzam - omijajcie ich szerokim łukiem ja dałam się nabrać na ich lewe oferty. Na forsę trzeba czekać długo i wykłócać się bo inaczej dużo po terminie płatności i w kwotach za dużo za małych. Ach te ich wskaźniki nie wiadomo dlaczego aż tyle potrącaja od pracownika! Nie polecam !
/. 2012-06-28 17:22:42
hej : ) jak tak czytam te wszystkie opinie to mam zamiar zrezygnowac,serio,myslalam ze to wszystko inaczej wygląda ; / troche sie przeraziłam,czy mozna zrezygnowac nie zaczynajac tam pracy(sonoco) ale mam podpisaną umowe ? ; /
Beam 2012-06-29 17:34:15
1 lipca mam wyjazd zobaczymy jak bedzie, skoro nie ma pracy na miejscu trzeba szukac za granica takie zycie
Margo 2012-11-21 23:14:49
Jak dla mnie ta pożal się Boże agencyjka pracy to dno i wodorosty. Pracujące tam naburmuszone i obrażone na cały świat panienki nie mają bladego pojęcia o ofertach pracy jakie mają aktualnie w ofercie: co innego jest w internecie, a co innego opowiada dziewczę bez zaglądania do komputera. Po tym co zastałam w tej pseudo-agencji odradzam potencjalnym \\\"pracownikom\\\" współpracy. 0/10
byly pracownik 2013-02-18 11:40:56
Jedna sprawa teraz mnie wkurzyła z tą agencją. Mam zgłosić się po odebranie rozliczenia PITu z zeszłego roku.. Naprawdę ich nie stać na najtańszy znaczek, by przysłać to pocztą jak to robi cała reszta!? Pierwszy raz się spotykam z taka sytuacją!

a jeśli chodzi o sprawę śmieciowych umów.. W ogóle nie rozumiem tego całego pocisku! Przecież tak jest praktycznie wszędzie na obecne czasy w tym kraju. Oczywiście, że są to beznadziejne umowy, ale przecież sami je podpisujecie co miesiąc i się na to godzicie dobrowolnie. Jesli juz macie pracę na takich warunkach to w między czasie szukacie czegoś innego. Jesli już znajdziecie cos lepszego i pewnego to rzucacie taką prace(najczęściej nie macie zobowiązań czego się boi pracodawca), albo nie podpisujecie kolejnej smieciowej umowy pod koniec miecha. (usunięte przez administratora)! MYŚLCIE BO TO NIE BOLI!!
2
Kaśka 2013-04-06 13:02:35
Ja właśnie szukam pracy za granicą i jak obserwuje co każdy pisze na temat agencji to pożal się boże nie znalazłam żadnej firmy na której by się ludzie nie żalili a mysle że jak ktos jedzie żeby zarobić i pracuje to bedzie wszystko ok a jak ktos jedzie na wakacje to sie nie dziwie ze takie rzeczy sie opisuje. A w wiekszosci sie czyta ze jada i pija cpaja itp. Wiec sami zdecydujcie czy jedziecie do pracy czy na wakacje
1
xyz 2013-04-27 11:15:49
A ja dostałam pit pocztą, co więcej- listem poleconym :)
Naprawdę nie mam powodu do narzekania... wypłata na czas, wszystko tak jak w umowie którą podpisywałam.
Ludzie- czytajcie co podpisujecie i pytajcie jeśli coś nie jest jasne!
Pozdro dla pań z Wrocławia!
agda17 2013-05-29 12:36:16
Ja również sie nie zawiodłam , miło wspominam ten okres kiedy tam pracowałam. Trafiłam do bardzo dobrego zakladu, pensje przyzwoite, na czas, ludzie fajni , praca nie najcięższa.
hulio 2013-06-07 15:49:51
Witam tez zaczynam żałować że podpisałem z tą firma jaką kolwiek umowę maja taki bałagan w papierach i kąpletnie nic im się nie chce. Do tego maja podpisany kontrakt z jakimś (usunięte przez administratora) lekarzem wygląda na człowieka chorego psychicznie co on mi gadał to wole sb to zaoszczędzić. Niczego od tych ludzi tam pracujacych sie nie dowiesz pogubili moje dokumenty panuje tam totalny nie ład nie polecam
xXGoSiaaa213Xx 2013-06-07 22:33:08
A w jakim miescie pracowałas i przy czym? Bo straszne opinie czytam na temat polluxa i aż zaczynam się bać wyjechac. Miałaś płacone na czas?
1
hulio 2013-06-10 17:31:39
Witam nie jak widac dzisaj 10 pieniędzy jeszcze nie mam odradzam naprawde bedziesz załowac a jeszcze za granice jak chcesz jechac ja bym tego nie robił bo mozesz czasem juz nie miec za co wrócic
1
rupert 2013-06-17 13:39:44
Agencja Pollux jest do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dzisiaj miałem dzisiaj z nimi podpisać umowe, rano jechałem z ich polecenia na badanie (książeczkę sanepid). Miałem być na 7.30, okazało się że od 10.30 jest ta pani doktor, Pojechałem wiec do polluxa i co się okazało? że już to ogłoszenie jest nieaktualne, i ze w tym dniu co się umówili ze mną na dziś, podpisali umówę z kimś innym. Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług, tym bardziej że od pół roku jestem u nich zapisany, a do tej pory jeszcze nic nie udało mi się dzięki nim załatwić. Odradzam tą agencję, tak jak piszą-babki które tam siedzą (za każdym razem inne) na niczym sie nie znają, mają wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciekawe za co kasę dostają.
anonim 2013-06-23 21:44:40
@rupert W końcu to agencja pracy tymczasowej, więc pewnie te panie co tam pracuję tez są tak zatrudniane - dzięki temu w Pollux Sp.z o.o. nikt nic nie wie?
1
hanka 2013-08-27 07:54:44
miejscowa: a gdzie takie ekscesy mają miejsca ??? Jestem naprawdę zszokowana... Czy chociaż Pollux proponuje jakieś sensowne stawki?
Anonim 2013-08-31 07:15:07
Co gdybym musiał na chwilę wyskoczyć?
jacek 2013-09-15 14:58:41
jakie pieniądze można zarobić (i czy w ogóle można zarobić) w Polluxie? jak szefostwo? dzięki za odpowiedzi
maaaaaa 2013-09-19 15:58:49
Jedzie ktos w ta niedziele tj 22.09.2013 ?
anonim 2013-09-22 09:11:45
czyli dzisiaj:) trochę późno napisałeś/napisałaś :) (usunięte przez administratora) - dobre pytanie - ile można zarobić u nich?
Ania 2013-09-30 21:21:21
W tym momencie w okolicach Best, Roosendaal nie ma pracy, to ze jedziesz przez pollux, nie oznacza za bedziesz pracowal, ludzie siedza miesiac na domkach i dostaja salarisy na minusie, NIE RADZĘ!
grzeli 2013-10-04 09:51:52
dostałem wraz z dziewczyną propozycję wyjazdu do Holandi z firmą Pollux i nie wiem czy jechać czy nie. Czytam tyle opini są negatywne. Ale może ktoś ze mną popisze ktoś kto był lub jest. Prosze o pomoc już 3 miesiące szukamy
2
Gruba 2013-10-08 22:12:39
Do Ania: siedzą w domu i nic nie robią? A jakie są perspektywy na rozpoczęcie jakiejś roboty w Holandii?
Kwiat 2013-12-30 18:24:51
Fakt faktem jest dużo opini złych o pollux . Pracowałam z nimi przez miesiąc i szczerze faktycznie większość osób siedzic na domkach po tyg . Albo chodzą do pracy 2 lub 3 dni . Plusem tego jest że chociaż za domek wtedy dużo nie odbijają . Najwięcej co się na nich zawiodłam to że nie pomogli mi odzyskać laptopa który został mi skardzióny w biały dzień z mieszkania w centrum ! Mieli nas daleko gdzieś! W polluxie są zatrudniani sami kryminaliści o jedno słowo za dużo i możesz gorzej skończyć . Prawie w moim przypadku tak było. Ani pieniędzy ani laptopa nie mam i kasy też mało przywiozłam i nawet nie stać mnie na kupno nowego laptopa . I także nigdy oddemnie nie odbierali telefonów chyba że dzwoniłam od kogoś innego co tam dłużej pracowali . I są plusy i minusy tej agencji . Zresztą każda agencja ma wady i zalety
Jarek 2014-02-17 22:58:32
Kwiat, no to smutne co piszesz, ale co niby wtedy miał zrobić pollux, to nie policja, akurat trafiło na Ciebie, trzeba pilnować takich rzeczy.
ulcia 2014-08-06 16:40:33
mam oferte do holandi do pakowania żywności przez pollux,napiszcie jak tam teraz jest?są godziny?
pracownik 2014-09-27 18:02:14
Witam wszystkich oszukanych przez polluxsa i zapraszam do mojej grupy na fb nie ma co się z tą firmą Pierdzielić bo naciągają tylko na kasę a pracy niema Pozdrawiam Kordynatora Jacka który powiadomił nas o zjeździe do polski przez kolegę z pracy (usunięte przez administratora)
Patryk 2014-09-27 21:33:48
Fajna opcja z ta grupa na facebooku, zwłaszcza to foto zrobione na terenie Hotelu w miejscowości Bergen op Zoom, jak napisałeś w takie warunki mieszkaniowe można trafić. Nie wiem czemu Pollux wysyła w takim razie zdjęcia innego obiektu skoro wysyła potem ludzie gdzie indziej, faktycznie mozna poczuc się zawiedzionym, czy oszukanym.
marta 2014-10-10 18:08:54
jak ta grupa sie nazywaz
1
halinka 2014-10-27 18:49:30
patrzyłam na ich strone internetową, ale nie mogę w ogóle znaleźć żadnych informacji o tym czy obecnie kogoś przyjmują czy nie, nie ma tam żadnych zakładek "aplikuj" czy "pracuj z nami", więc w sumie nie wiem czy da się do nich dostać jeśli nie ma żadnego ogłoszenia od nich w internecie, jak sądzicie?
miłoszzs 2014-12-30 17:05:48
no właśnie ja tak jak Halinka wpadłam na ich stronę w poszukiwaniu jakiś info o pracy u nich w Polluxie ale nic nie ma, nie ma w ogóle takiej zmianki i miejsca na to u nich na stronie stad też pisze tutaj, czy ktoś wie o jakieś rekrutacji obecnie u nich a jeśli tak to gdzie trzeba się zgłosić ze swoim cv
piotrek 2015-01-24 18:39:58
szkoda że wszyscy tylko pytają a nie znajdzie się nikt kto mógłby pomóc i podpowiedzieć coś z własnego doswiadczenia o pracy w Polluxie. Nie ukrywam, sam jestem zaineresowany ale w ciemno składać i aplikowac to się trochę boję, bo wiecie nigdy nic nie wiadomo. Więc może mimo takiej ciszy znajdzie się ktoś kto by pomógł mi ale i kolegom i koleżankom wyżej też?
drops 2015-03-05 18:38:13
witam może ktoś to czyta widzę opinie na temat firmy ale w odległym czasie a na czas teraźniejszy mógłby ktoś napisać czy można bez problemów z ta firma podjąć współprace? proszę o odpowiedz dziekije
bungaj 2015-03-26 21:37:56
jak najbardziej warto z nimi podjąć współpracę. Agencja Pracy Pollux jest fachowym partnerem w zakresie rekrutacji i selekcji wykwalifikowanego personelu. Posiada w Polsce swoje biura w Świdnicy oraz Legnicy, a nie można zapominać , że wywodzą się przecież z Holandii i tam mają najwięcej interesujących ofert pracy
leszek 2015-04-15 18:43:28
agencji jest wiele, teraz chciałabym wybrać najlepszą na rynku, czyli taką która dba o swoich pracowników i zabiera im jak najmniej hajsu. dajcie znać czy powienien wq takim razie wysłać cfv do polluca
pientoczi 2015-04-30 00:13:58
takiej nie znajdziesz wśród tego całego zgiełku. Pollux można wyróżnić za to , że przynajmniej ma sporo różnorodnych ofert pracy dla swoich podopiecznych
dolan 2016-02-04 20:33:22
pientoczi, brzmisz jakbyś z nimi wspólracował wieloetapowo... ja szukam aktualnych ofert ale teraz tylko ludzi na montaż potrzebowali do wyrobów medycznych. Wydaje mi się, że tam słaba podstawa jest .
we56 2016-02-08 20:41:00
No to jest ich najnowsza oferta na montażystę wyrobów medycznych. Trzeba mieć zdolności manualne i lubić robótki na drutach :) Dają umowę o pracę tymczasową na cały etat i do tego możliwość bezpośredniego zatrudnienia po pół roku dla najlepszych pracowników.
chyliński 2016-02-15 18:17:35
całkiem spoko warunki mają, to prawda @we56. mnie zainteresowała ta oferta na tego magazyniera w kątach wrocławskich, zwłaszcza, że można koło 2300 miesięcznie zarobić
tutek 2016-02-19 22:30:11
chyliński, dzieki za informację. Własnie widziałem ogłoszenie na magazyn, to praca od 7 do 15, brzmi dobrze, bo zawsze mozna załatwić coś w urzedzie po pracy. Jednak umowa zlecenie to mały minus.
ilonka 2016-02-22 18:31:06
fajnie, ze nie ograniczają się tylko do ludzi z Wrocławia, bo widze, ze jako Pracownik Magazynu można też liczyć na dojazd od firmy i to jest bardzo miłe.
tadeo 2016-02-27 19:59:51
widziałem ogłoszenie na pracownika działu obsługi technicznej spoko, że podają stawkę 2000 brutto plus 300zł brutto premii są uczciwi ale moim zdaniem to bardzo mało
mona 2016-03-22 09:34:00
Bylam wczoraj na rozmowie w tej agencji pracy.Totalne dno!pani poswiecila mi mniej niz minute,zero jakiejkolwiek inicjatywy lub propozycji pracy.Niepotrzebnie jechalam przez cale miasto.Pani wygladala na ostro znudzona zyciem-a przeciez dziecki temu,ze zatrudniaja osoby,maja jakies tam profity.Nie polecam!
gnom 2016-03-31 22:13:24
To skoro wynagrodzenie jest w granicach 2500zł to stawka wcale nie jest taka zła. Pozwala ona spokojnie na utrzymanie siebie, a może są jeszcze jakieś benefity do tego.
ikona 2016-05-07 18:27:26
wiesz, to oczywiście zalezy na jakimśtanowisku otrzymasz takie wynagrodzenie. szukają teraz na wkładanie towaru i czekoladek w sklepie ludzi i jakbym się dostała to po rękach by całowała za 2500, ale juz jako Montażystka wyrobów medycznych chciałbym znacznie więcej
Zostaw swoją opinię o Pollux Sp z o.o - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pollux Sp z o.o