brak logo

sigit

Skoczów

Opinie o sigit

lolek123 2009-10-12 18:53
wzelinka nie podlizuj się :-)
2
adamar19741 2009-10-30 18:29
Pracuje tydzien w tej firmie i praca jak każda trzeba robić jak wszędzie a nie zajmować się plotkami.Pracowałam w innym zakładzie i było tak samo chcesz pracować pracuj a jak nie to po co zawracać głowe i obrzydzać innym!!!
1
adamar 2009-10-30 18:32
Pracuje tydzień i jak w innych zakładach chcesz pracować rób a nie zajmować się plotkami i obrzydzać innym
witam 2009-10-30 19:04
czy ktos moze powiedziec co to za firma w jakim systemie sie pracuje i czy sa przyjecia no i jesli to nie tajemnica jakie sa zarobki. Dzieki za konkretna podpowiedz , pozdrawiam
2
zadowolona 2009-11-01 20:37
w sigicie pracują wszyscy rzetelnie prócz mechaników z sinteco i wtryskarek a także kobiet tzn pod namiotu które zajmują sie tylko plotami zamiast pracą i dlatego mamy za dużo braków jeśli się ktoś nie zajmie nie będzie lepiej
kesz 2009-12-05 10:24
to jest wypowiedz jednej z zadowolonych "liderek",
anonim 2010-01-07 12:54
wspólczujący - 2009-12-05 10:21:20

Znam kilka osób (dziewczyn) pracujących w sigit poland skoczów. Gdy czasami się spotykamy i opowiadają o swej
Te- nie wiem z kim gadałeś ale chyba przerysowali Ci sytuację.... Nie mówię że jest różowo - ale to co tu piszesz to jakieś opowieści dziwnej treści.... Nikt do nas nie zwraca się Numerkiem z identyfikatora tylko po imieniu, a numerki wpisuje się w karty produkcji (oprócz imienia i nazwiska) - tak też było na innych zakładach na których pracowałam.... Atillio wie dobrze czego chce - nie chciałbyś tyle siedzieć w robocie co On nieraz musi być... I skąd wytrzasnąłeś Araba - Menadżera??? Jest tylko jeden ale on jest z serwisu Tosh'a !!! Maszyna jak nie chodzi - to się jest przenoszonym do innej pracy albo się sprząta swoje stanowisko. Liderki też zasuwają i to zdrowo - w innych zakładach lider TYLKO nadzoruje pracę podlegającego mu teamu a tu jeszcze wykonują pracę logistyka lub wózkowego (nazwij sobie jak chcesz). Na następny raz przyjrzyj się czemuś z bliska a potem wydawaj opinie!!!
ukryty 2010-02-09 19:49
zapomnij narazie o przyjęciach do Sigitu.firma ma kłopoty.my narazie nie pracujemy i nie wiadomo co dalej będzie
mama 2010-02-27 12:57
Wlasnie zaliczyłam wylot. Dostaliscie jakies odprawy.
lala 000 2010-09-30 14:02
Praca ogólnie nie jest zła ale organizacja do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
anonim 2011-06-28 14:56
Jest beznadziejnie nikomu nie polecam tam pracy.Urlopu niemożna dostać tylko na zadanie gdzie zabiora ci 50zl za to,nawet bezpłatnego niemożesz wziąć .Ktastrofa nigdy niebedzie tam dobrze to jest praca nie zapłacona musisz robic na 3 maszynach i nikogo to nie obchodzi czy dajesz radę!!
6
anonim 2011-07-11 08:40
Ten zakład to jedna wielka porażka,wykorzystywanie ludzi do maksimum,a za co za marna najnizsza krajową.
4
wizytator 2011-08-25 16:20
byłem tam kilka razy, jak gośc z firmy wspólpracującej...i bardzo mi sie podoba....byłem w róznych godzinach i zawsze tłum kobitek na papierosku na placu sobie siedzi na zacienionych ławkach.
Chętnie się tam zatrudnię jesli płacą za nicnierobienie i nawet narzekać nie będę
1
jo 2011-08-26 13:41
To musial pan trafić na czas przerw, bo normalnie w czasie zmiany jak sie komuś uda wyjść to jest to \"robienie rakiety\" z papierosa żeby jak najszybciej zapalić i wracać do pracy..... Poza tym na wyjście trzeba mieć zgodę i każdy robi przyczajkę z papierosem. Więc niech pan nie pisze że siedzi caly czas tłum kobitek na papierosie...... bo jest to nieprawdą!!!!! A tak się robią później plotki. (usunięte przez administratora)
2
nowe 2013-11-25 19:32
Co tam nowego w tej firmie jakos ucichlo a tyle sie dzieje :-)
operatorki 2013-12-14 13:45
GORACE PODZIEKOWANIA dla naszych przelozonych za premie swiateczna ktorej NIE DOSTALYSMY!w nadchodzacym nowym roku postaramy sie byc napewno jeszcze bardziej wydajne i dokladne(ha ha premia zobowiazuje) nie spotkalysmy jeszcze takiej firmy gdzie tak doceniaja pracownikow jak w Sigicie!a przepraszamy przeciez w sigicie pracuja tylko 3 osoby na zmiane i dzieki nim zaklad istnieje ,a reszta to tylko lezy i nic nie robi!!!WESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH CO PREMIE PRZYDZIELALI!
4
operatorki 2014-05-01 19:02
BRAWOOO WREŚCIE PORZĄDEK ZROBILI W SIGICIE...
Panie 2014-05-22 19:57
PANIE MAURYCY!!PROSZE SIE ZAJĄC ;[usunięte przez administratora];W PRACY!!! WIEZYMY ZE PAN TO ZMIENI-I BEDZIE MIŁA ATMOSFERA W PRACY I NIE BEDZIE TYLE REKLAMACJI!!!OPERATORKI
helou 2014-08-07 09:54
Możesz napisać jak wygląda system pracy, zmian i godzin, pracujecie też w święta i weekendy ? No i jak ma się kwestia zarobków na stan. produkcyjnym, jakieś premie, dodatki, wczasy pod gruszą, paczki czy bony na święta ?? Dziękuję ci za pomoc.
2
yeti 2014-10-29 10:10
co tak ucichło o sigicie
mmmmmmm 2015-02-08 11:51
Nic w tej firmie sie nie poprawilo, wrecz przeciwnie. Pracujemy na okraglo. Po 7 nocek robimy poniewaz wszystkiego brakuje na wysylki. Zmuszaja Cie na nadgodziny.pracujesz jak idziesz na nadgodziny 4 godz dluzej czyli po 12 godzin. My pracujemy nikt nas nie docenia nawet zadnej premi nie dostaniesz. Odradzam ta prace.Czasem jest ok, ale to tylko czasem , bo jak Ci daja 3 maszyny w roznych katach chali to Ci nogi do tylka wchodza. Chyba ze dostaniesz sie na audytora - To masz pewne ze nie bedziesz ciezko pracowac. Niech ktos wypowie sie jeszcze o tej firmie
3
babeczka 2015-03-26 16:41
ja również niestety nie mogę z jakichś niezrozumiałych dla mnie powodów wyświetlić polskiej wersji strony internetowej firmy sigit, coś się tutaj krzaczy na tej witrynie, i nie wiem czy na tyle niestety źle nie świadczy o firmie że zrezygnuję z pomysłu wysłania im cv, no chyba że firma ma jakieś inne atuty którymi może mnie do siebie przekonać
prod. 2015-03-30 18:56
Nie zgodzę się z twoją opinią. Są audytorki i audytorki jedne się obijają, a ktoś robotę musi zrobić. Tak jak lubiani i nielubiani.
ludzie 2015-04-21 19:39
SYF JEST JESZCZE WIEKSZY NIZ BYL DZIEKI KIEROWNICZKA ZE ZMIAN
5
OPERATOR 2015-04-22 19:51
SWIETA PRAWDA-PRACUJE TAM...TO WIEM!
wszystko i nic 2015-04-29 16:19
Pracowałem w Sigit, teraz firma jest dobra? jesteś zadowolony?
operator 2015-05-03 01:27
pracuje ,nie jestem zadowolony!
5
wszystko i nic 2015-05-04 13:39
Rozumiem, dlaczego nie jest zadowolony?
1
mm 2016-06-30 11:16
Firma funkcjonuje, w tym roku planowana jest rozbudowa zakładu ze względu na wzrost produkcji. Z tego co wiem to ciągle szukają do pracy na stanowisko operatora. Trzeba podejść do kadr i się doinformować.
mm 2016-07-05 12:56
Wiem że ogłoszenia o pracę zamieszczają na ox.pl, ciągle przyjmuja do pracy.
mm 2016-07-05 12:57
Firma Sigit Poland w Skoczowie zatrudni pracowników na stanowisko operator maszyn. Praca w systemie 3zmianowym, od poniedziałku do piątku. Zainteresowanych proszę o wysłanie CV ( CV jest wymagane! ) daria.goliasz@sigit.pl
1
mm 2016-07-11 08:14
Soboty od początku roku jak na razie są pracujące, ale przychodzą ochotnicy.
s 2016-07-14 09:54
W firmie jest głównie produkcja z tworzyw sztucznych, gumy bardzo mało. Obsługa wtryskarek plus montaże części samochodowych i do zmywarek. Stawki nadgodzin trzeba u kadrowej zapytać. Wiem że kiedys nadgodziny były płatne 100%, nie wiem jak teraz.
mm 2016-07-18 13:07
do arbuz
To zależy z czym są zaległości w produkcji, takie maszyny są włączane na weekendy. Zazwyczaj montaż plus jakieś wtryskarki.
aaa 2016-07-21 13:41
Podwyżki to ni w tej firmie ;/ niestety
5
aaa 2016-07-21 13:41
Podwyżki to nie w tej firmie ;/ niestety
6
dcfvb 2016-08-03 17:29
@aaa jak to dlaczego? przecież ja uwazam ze w kazdej firmie powinna być szansa na podwyzke moze nie od razu po rozpoczeciu rpacy ale po jakims czasie..
5
Janusz 2016-11-20 14:40
Hej. Czy rekrutują może na stanowisko inżyniera/technologa procesu?
Janusz 2016-11-20 14:41
Hej. Czy rekrutują może na stanowisko inżyniera/technologa procesu?
Leszek 2016-12-22 15:03
Syf kila i wyzysk .
2
Leszek 2016-12-22 15:05
Syf kila i wyzysk .
3
Leszek 2016-12-22 19:34
Jest pensja to 1900 na rękę technolog procesu
gall 2017-02-20 17:47
Ogólnie Shit,układy,układziki,zero szans na awans,przymykanie oczu na leserów
2
Zainteresowany 2017-02-22 14:13
Napiszcie jaka jest faktycznie stawka, czy po okresie próbnym jest coś lepiej.
Bo jak faktycznie 2000 brutto jak w ogłoszeniu to nie ma sensu iść...
1
prawnik 2017-03-16 22:32
idzcie sobie do koamu tam to jest tragedia kryszak i jego kochanki z QC powiniescie cieszyc ze pracujecie w normalnym zakładzie w koamie to jest dopiero rzeznia!!!!! to w sigicie przynajmniej sa normalne zasady chcesz to pracujesz jak nie to wp..... nikt ci za darmo pieniedzy nie da...leszek do ciebie wiadomosc rozpedz sie i pier.... w mur byłes leserem i plotkara temu ci podziekowali leserzeidz do koamu i liz dup..... prezesowi ko i kryszakowi
p.s debil z ciebie i tyle nie masz prawa nic mówic o ludziach z sigitu
3
stare operator 2017-03-23 19:29
lepiej przed czy teraz?
Zuzanna 2017-04-04 10:49
A na jakie warunki zatrudnienia mogą obecnie liczyć pracownicy sigit? Chętnie dowiemy się również od Was jak wygląda praca w firmie.
mira 2017-06-16 14:32
Zaliczyłam wypad niedawno.

Trudno wyrobić normę, chyba że na telewizorkach, albo w grupie na primontażu, lub na maszynie wysyłkowej PR21. Jak masz 3 maszyny to masz zapierdol, często nie dawała rady. Niby trza przeliczać, ale jakby mi nikt nie powiedział że na białe karty można nie liczyć i walić " do pełna ", byłabym zasypana na każdej. Albo na wagę.
Wypłata 2k brutto (1500zł na łapkę) - 100zł za przewóz, nadgodziny obowiązkowe (jeżeli korzystasz w dowozu)
Kierowca nie pojedzie po Ciebie 2gi raz 4 godziny później, jeśli jesteś z innego miasta.
Niesamowicie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e ci nie powiedzą dokładnie co masz robić, wszystko co przeczytasz w Dokumentacji Technicznej i Rysunku technicznego zrobisz, a potem przyjdzie ci baba z kontroli po 3 godzinach "gdzie są moje 3 plastiki na poprzednią godzinę, a dlaczego tego i tego i tego nie robisz".... chociaż niema tego w dokumentacji i nikt ci nie powiedział, a ukraina by ci powiedziała, no ale ukraina"я непанйемаю" po polsku, a ja po ukrainsku.

Uwagi i negatywy lecą do szefowej jak automat... ona słyszy, każdą uwagę dot. twojej pracy, ale pochwały nigdy i to jest to.
Pracę ogólnie dobrze wspominam, ale tylko na montażu i primontażu, łatwo można wyrobić normę na bransonie.
3
Zuzanna 2017-06-23 09:30
@mira piszesz, że nadgodziny są obowiązkowe. Jak często się one zdarzają? Wspominasz, też że największe problemy były z komunikacją i przekazywaniem poleceń służbowych. Czy próbowałaś to zgłaszać? Czy porozmawiać na ten temat?
Żyłka 2017-07-15 17:19
Mira co ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e na bransonie łatwo normę zrobić chyba nigdy nie zgrzewłaś spryskiwaczy
2
Zostaw swoją opinię o sigit - Skoczów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie sigit