brak logo

Vestas

Szczecin

Opinie o Vestas

bosal 2015-11-05 22:48:06
Witam,
1.Czy w podjęciu pracy w VESTAS POLAND koniecznie trzeba znać język angielski? i jak często trzeba się nim posługiwać w wykonywaniu codziennych obowiązków?
2.Jak przebiega rekrutacja krok po kroku ?
Bardzo proszę o odpowiedz znawców tematu .
1
technisk 2015-12-10 00:26:27
Jak ktoś cię poleca,lub masz jakąś rodzinę to nie musisz znać języka, wystarczą podstawy.
techniks 2015-12-14 00:01:54
To nie są godziny nielimitowane. Obowiązuje nas 11 godz przerwa miedzy poszczególnymi dniami pracy. Każda nadgodzina jest płatna. Soboty i niedziele wolne chyba że masz dyżur, wtedy z reguły piątek wolny dlatego rzadko jest tak że o 16tej jest koniec. Jest to praca przy utrzymaniu ruchu a nie odcinanie kuponów w biurze. Firma wymaga ale daje też w zamian możliwość rozwoju no i zarobki są OK. Język angielski jest potrzebny ponieważ coraz częściej pracujemy z technikami z innych krajów.
tingo 2015-12-17 23:53:54
@techniks- Co to znaczy jazda "Bonus"?
techniks 2016-01-17 00:18:55
@Tingo "Bonus" to jest tylko nazwa która ukrywa twoje nadgodziny.
przykład: jeżeli pracowałeś od 7.30 do 17.00 i wracałeś 2 godziny
czyli od 15.00 do 17.00 to za godzinę od 16.00 do 17.00 masz wypłacaną stawkę jakbyś pracował od 15.00 do 16.00.
Godzina ta (16.00 - 17.00) nie jest wykazywana w twoich godzinach pracy tylko jest przedstawiona jako Bonus.

Druga sprawa: Auta nie możesz wykorzystywać do celów prywatnych - czyli po wejściu do samochodu jesteś już w pracy - ale czas musisz rejestrować od momentu jak jesteś w siedzibie firmy.
pracownik 2016-01-18 10:45:10
witam, od tygodnia usiłuje sie skontaktowac z biurem vestas w Szczecinie ale nikt nie odbiera, czy ktoś zna jakiś numer kontaktowy? będe wdzieczny
fik 2016-01-18 17:46:36
Stare dane teraz jest od 4500 do 5000 na dzień dobry.
3
noname 2016-01-19 19:38:10
To lipa :) 5 lat temu na start dawali 4650 :)- czyli nic się nie zmieniło, po za wycinaniem "korzeni"
stefan 2016-01-19 20:43:59
Panowie macie jakieś namiary na siedzibę w Rawie Mazowieckiej ? Jest tam w ogóle jakaś baza czy tylko wiatraki i trzeba dojechać... ?
noname 2016-01-20 11:56:50
Nie zrozum mnie źle- realia w Polsce przez te 5 lat zmieniły się bardzo, a pensje z tego co widzę to raczej nie. Chociaż na tle konkurencji nie jest źle:) "E" takiej kasy raczej nie oferuje.
Sprawa szkoleń- to ważne i się ceni.
marian 2016-01-21 11:17:39
nosił koń po błoniach ,ponieśli i konia....
1
stefan 2016-01-21 20:10:55
koń jeszcze długo będzie się świetnie bawił dzięki zapasom garażowym
1
stefan 2016-01-22 14:35:37
Właśnie problem w tym, że nie znam konkretów a bardzo chętnie podjąłbym pracę jako owy technik. Jestem z Piotrkowa Tryb, trzeba by dojeżdżać ale może warto?
Jeśli ktokolwiek chciałby udzielić pomocnych informacji, to walcie śmiało pop262@interia.pl
stefan 2016-01-22 14:47:39
Myślę, że @Stef mógłby się wypowiedzieć, bo już jest po rozmowie kwalifikacyjnej :) Być może już tam pracuje...
Hansen 2016-01-23 08:59:37
Ciekawe kogo teraz ze starej gwardii wyp...lą ,ostatnio nawet Konia wywalili kto by pomyślał....Niewielu ich zostało...
Może sami siebie tym razem bo już czas najwyższy.
Może ktoś na ochotnika?
marian 2016-01-25 22:38:42
ponieśli i konia.. a zatem weryfikacja odniosła skutek...tylko żadnej odpowiedzialności w efekcie decyzji kumpli,..
marian 2016-01-25 22:39:57
ponieśli i konia.. a zatem weryfikacja odniosła skutek...tylko żadnej odpowiedzialności w efekcie decyzji,..

1
marian 2016-01-27 07:26:58
3000 ? Chyba śnisz.Brutto bez dodatkowych obciażeń.
1
Prawdziwek 2016-02-04 19:27:31
Chcecie wiedzieć jaka jest prawda? Wcale nie jest tak "pieknie". A jak szef szefów bierze się udaje że szefuje to już tragizm. Mysli, że chłopaki z pola to totalne zera, które można przyjąć i po wymianie przełożonego, wywalić! Nie jesteśmy KONMI do roboty, tylko ludźmi i mamy swoje rodziny. A co spotkanie na szczycie, to co raz lepsze niespodzianki. I to żadne miłe. Co raz gorszy brud!!!
1
Prawdziwek 2016-02-04 20:53:01
Ani to ani to. Robita ciężką i ciagle w terenie, poza domem za małe gr. Ale próbuj. Przyjdą niwi Superszefowie z zewnątrz to może się utrzymasz. Wielki Sławek już takiej ekipy jak miał teraz już nigdy nie znajdzie. Skończyła się nasza praca na jego medale, a dla nas nie było nawet miłego slowa i pochwały. Ciekawe kto na jego zasługi teraz popracuje?
Prawdziwek 2016-02-04 20:57:18
Wywalił kto mu przeszkadzał a kto jego wywali? Może Królowa w końcu przetrze oczy. Oby długo jej to nie schodziło, bo przy takiej taktyce położy na łopatki cały Vestas.
1
pracownik 2016-02-05 09:19:51
Nie było pochwały?????? co za Idioci???? Wciąż słyszę że technikom dziękujemy za to i za tamto, a w biurze nad ludźmi nikt się nie pochyli.
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wam się koledzy z pola poprzewracało, ot co!!!!!!!
Prawdziwek 2016-02-05 23:15:14
Proszę,proszę jak uczeni z biura się odnoszą o kolegach "idioci"!!! Tylko pogratulować, bo przecież w biurze to chrabiostwo po studiach stołki grzeją! Gdyby nie technicy to nie miałbyś co do roboty! Zapraszamy na pole, tylko nie zapomnij trzewików zmienić, zimą zabrać kaloryfer a latem klimę z biura.
Prawdziwek 2016-02-05 23:29:37
I jeszcze jedno, mam nadzieję, że na Twojego szefa też zrobią nabór i przyjdzie ktoś z zewnatrz, kto pozna się na takim biurokracie, pochyli się nad Tobą i ... baj baj. Teraz już wiadomo kto powyżej takie dokładne informacje wynosi z biura!
Technikos 2016-02-06 10:15:42
Ale trujesz, Ty muchomor jesteś
Wspomnij, że masz 5000 - 8000 miesięczne na rękę
Muchomor, depresję da się leczyć
Pracę da się zmienić
Prawdziwek 2016-02-06 19:10:56
Depresje to Ty masz, komórki Ci się spalily od zazdrości ile na polu mają. Mi się praca podoba i nie zamierzam jej zmieniać a mam nadzieję, że za wynoszenie tajemnicy wylecisz pierwszy. Wtedy poznamy chojraka!
Kalambur 2016-02-10 13:51:38
''Idioci'' - co się tutaj dzieje, dlaczego ktoś nazywa mnie idiotą. Dlatego że dobrze pracuję. Jeżeli jest to opinia z biura to barzo źle świadczy o ludziach którzy tam pracują. To jest forum na temat pracy a nie opinii pracowników o innych pracownikach.
Biurowy 2016-02-10 23:04:37
Ten - pracownik - co mówio o technikach takie rzeczy będzie miał ciepło. Własnie dostałem cynk że dziwne żeczy się tu dzieją i własnym oczom nie wierzę. Takie gadki to nie w tej firmie. Właśnie biuro zaczeło cię namierzać nie znasz dnia ani gorziny.
gringo 2016-02-10 23:42:11
włącz sobie sprawdzanie błędów ortograficznych, bo w twoim przypadku to nie przystoi..
1
boos 2016-02-11 21:52:44
Nie długo spotkanie na szczycie :) trzeba co nieco z ucha strzelić i będzie nagroda.
2
ucho 2016-02-12 20:00:56
Dokladnie, bedzie nagroda dla wszystkich 1 pensja, juz za 2 mies wiiiiii
PS ja nie strzelalem z ucha :)
grme 2016-02-12 23:10:25
Żeby wam uszy nie odpadły. Się wam ostatnio wszystkim udało także pensja będzie, nie trzeba z ucha strzelać. Pozdrawiam
nowy 2016-02-19 07:31:24
Dziwna firma przypomina Koree płn.pod rządami Kim Dzong Una.
Pozdrawiam Mordo ty moja..
oskopek 2016-02-19 17:34:31
A ja te Koreje nawet lubie.Se siedze i nic nie robie ,czasem kogoś zjade za byle co i kręci sie.Kasa jest.
2
mnr 2016-03-19 14:25:38
Przepraszam, a oni nie robią was?
Chyba nie wiesz jak było kiedyś w tej firmie- to co teraz tam jest to nawet nie 20% tego co kiedyś- ani w ludziach tam pracujących, ani w podejściu do pracownika.
marian 2016-04-20 20:04:58
Ale przedszkole sie zrobiło...Pan Wszystkowiedźma nieźle podporządkował pupili,obiecywanie i głaskanie uprzejmych lizusów odnosi mierny efekt.Technicznie poziom ratują doświadczeni technicy,wypruwają się na się szkolenia nowo przyjętych traktowani jako ich psie prawo.Dochodzi też oszukiwanie dokumentacji...wyrzucenie Braci Wyklętych..etc..Świetna Firma Europejska,nie Polska...Królowa jest naprawdę świetnym menadżerem..respect...
mocca 2016-05-09 20:50:44
Jak czytam te opinie frustratów którzy kombinowali i zostali zwolnieni to mi się śmiać chce... Co prawda w firmie niestety nie jest coraz lepiej a coraz gorzej ilość obowiązków nakładanych na pracowników jest coraz większa efektem czego praca wchodzi już w obszary rodzinne zabiera czas którego i tak jest mało dla rodziny.
asad 2016-05-10 19:20:45
Mam rozumieć ,że ci zwolnieni ,którzy kombinowali to zostali zwolnieni z paragrafu.
Czy możesz coś więcej powiedzieć na ten temat @mocca ?
@W& 2016-05-13 17:55:17
Mocca, mało wiesz. Ta praca już bardzo dawno temu zaczęła wchodzić w obszary rodzinne- praktycznie zaraz jak obecna władza zaczęła rządzić, V przewrócił się do góry nogami.
Powiedz że Ty święty jesteś i nie kombinujesz. Obracam się w tej branży sporo czasu, a widzę i słyszę jeszcze więcej.
Weź pod uwagę że jak Ciebie odstrzelą to znajdą się inni, którzy śmiać się będą z Ciebie.Mimo wszystko pozdrawiam Cię serdecznie,no i nie miej do mnie żalu za to co napisałem.
4
technik 2016-07-03 09:56:12
Zatrudniają bo firma się rozwija :-)

Większe obłożenie obowiązkami to fakt gdyż sytuacja na rynku rozwija się bardzo dynamicznie i niestety organizacja pracy nie zawsze nadąża za tymi zmianami a robotę trzeba wykonać. To jest utrzymanie ruchu a nie praca 7h przy biurku. Ważne jest to że firmę jednak interesuje ta sytuacja i stara się wprowadzać zmiany żeby nas odciążyć.
Jeśli chodzi o zwolnionych to nie kwestionuję słuszności takich decyzji bo niestety po czasie wypływa prawdziwy powód zwolnienia i jeszcze się nie zdarzyło żeby wina leżała po stronie firmy. Są technicy którzy odchodzą na własną prośbę z różnych powodów. W większości są to przyczyny finansowe. Mając duże doświadczenie i wiedzę jesteśmy bardzo atrakcyjnymi specjalistami a oferta +10k/m potrafi skusić.

Wchodzenie w obszar rodzinny - w/g mnie naciagane. Pokażcie mi prace za wynagrodzenie +5k/m która polega na odbijaniu karty pracowniczej. Pracujemy dużo ale nie ma mowy o łamaniu kodeksu pracy. Urlopy w okresie letnim nie sa wyczynem. Jakby nie patrzeć to codziennie jesteśmy w domu. W nagłych przypadkach nikt nie robi problemu z wzięciem dnia wolnego. Urlopu "tacierzyńskie" bez problemu. W/g mnie firma zwrócona jest w kierunku pracownika. I jak na dużą korporację to nie traktuje pracownika jak numer statystyczny czego nie można powiedzieć o innych korporacjach.
Jeśli komuś nie pasuje taka proporcja czasowa zawsze może szukać szczęścia w innych miejscach

Dlaczego jest inaczej niz kiedyś?
Wprowadzono wiekszą kontrolę technika z prostego powodu - wrodzonych sklonnosci do kombinowania. W/g mnie słusznie. Każdemu kto nie ma sobie nic do zarzucenia nie będzie przeszkadzał lokalizator GPS czy rejestrator w samochodzie. Nie bedzię szukał okazji do dorobienia jeśli ma poczucie odrobiny lojalności i szczątkowy kręgosłup moralny.

Na szczęscie pewne zachowania nie są akceptowane i niezadowoleni szybko opuszczaja nasze szeregi.

Zapewne teraz odezwą się hejterzy :-)



2
snyp 2016-07-15 21:14:17
Jarut przestań szerzyć tą demagogię.
5
masn 2016-07-15 23:50:16
co racja to racja
Bogumił Maś-Kefir 2016-08-09 14:31:57
Kto to był Koń?
toto 2016-08-12 22:36:15
"Niegdyś najpopularniejsze zwierzę pociągowe, następnie wyparte przez maszyny" - patrz Wolin ;)
Bogumił Maślanka-Kefir 2016-08-17 20:26:25
Chodzi mi o pseudonim artystyczny "Koń", kto to był?
Bogumił Maślanka-Kefir 2016-08-17 20:27:00
Chodzi mi o pseudonim artystyczny "Koń", kto to był?
technix 2016-09-27 12:18:40
kasa jest ok ale kasa to nie wszystko
dno sie robi zero szacunku do ludzi a biuro sie bawi po hotelach
13
abecede 2016-10-19 10:45:16
kim jest człowiek dla zarzadu i biura Vestas? Ktoś wie? jak nie wie to ja powiem.

Nikim.
7
Zainteresowany 2016-10-23 11:44:15
W jakiej formie wysyłać aplikacje. Pl czy ENG?
ToSeNeWrati 2016-11-13 11:16:12
Za Duńczyka w Vestas Polska największą wartością był technik- polskie kierownictwo skutecznie to zmieniło jak widzę. Starej gwardii też niewiele chyba zostało, safety first zostało chyba tylko martwym sloganem, bo coraz częściej widzę jednego technika pod turbiną.
Ehhh, młodzi tego nie znają i raczej nie zaznają z tego co widzę.
Pozdrawiam wszystkich "byłych"
2
Zostaw swoją opinię o Vestas - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vestas