logo Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o.

Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o.

Ewa 2014-12-09 15:49:45
Najpierw rozmowa kwalifikacyjna, testy, wielkie wymagania, wielkie och i ach, kogo tu nie potrzeba, a potem przynieś, podaj, pozamiataj, zwykłe klepanie w klawiaturę, bałagan, robota dla początkujących w beznadziejnej atmosferze wzajemnych pretensji. Część pracowników zapierd.... na okrągło po kilkanaście godzin, a część się opierd.... na stałe. Mało co się udaje, ale nic tak jak trzeba, bo liczy się tylko termin a nie sens tego, co się robi
1
Zadowolony 2014-12-18 12:23:51
A ja jestem zadowolony, jest super kuchnia, kawka, herbatka, można posiedzieć, pogadać. Dobry sprzęt biurowy, siedzę sobie na FB, a jak się zmęczę to idę na przerwę na lunch, akurat się nie przemęczam bo u mnie nie ma dużo pracy, tak to już mój kiero ustawił. I jeszcze za to biorę przyzwoitą kasę. No ale ja to nie mam bezpośredniego kontaktu z głównym carem, to i zdrowia nie tracę, mijam z dala na korytarzu i dobrze. Ale ci co akurat mają inaczej to zapierd.... na okrągło i jeszcze dostają za wszystko po głowie. Najlepiej być szarym pracownikiem gdzieś schowanym w kącie bo inaczej to jednak jedna wielka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia, jedyne co mnie martwi to ile jeszcze Poczta będzie do nas dopłacać, bo biznesu to nie ma żadnego a szkoda by mi było posadki.
Zadowolony 2014-12-18 13:28:11
A ja jestem zadowolony, jest super kuchnia, kawka, herbatka, można posiedzieć, pogadać. Dobry sprzęt biurowy, siedzę sobie na FB, a jak się zmęczę to idę na przerwę na lunch, akurat się nie przemęczam bo u mnie nie ma dużo pracy, tak to już mój kiero ustawił. I jeszcze za to biorę przyzwoitą kasę. No ale ja to nie mam bezpośredniego kontaktu z głównym carem, to i zdrowia nie tracę, mijam z dala na korytarzu i dobrze. Ale ci co akurat mają inaczej to zapierd.... na okrągło i jeszcze dostają za wszystko po głowie. Najlepiej być szarym pracownikiem gdzieś schowanym w kącie bo inaczej to jednak jedna wielka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nia, jedyne co mnie martwi to ile jeszcze Poczta będzie do nas dopłacać, bo biznesu to nie ma żadnego a szkoda by mi było posadki.
1
Arrow 2015-01-02 13:14:47
Byłem, pracowałem, nie pasowałem do zespołu to mi podziękowali.Bardzo pasował mi jeden projekt i tam się odnalazłem, lecz to nie pomogło w ostatecznej decyzji.Lepiej dać sobie spokój.
epocztowiec 2015-01-05 12:12:24
Pracuję w envelo.pl od ponad roku i naprawdę większość komentarzy mnie zaskakuje. Pozytywnie oceniam i firmę i projekty w których biorę udział. Stres się zdarza (nie większy niż u poprzednich pracodawców), ale ludzie z którymi pracuję rekompensują wszelkie negatywne doświadczenia. Trawa u sąsiada zawsze bardziej zielona, wiadomo. Plusów sporo, świetny socjal, super lokalizacja i zgrany zespół. Polecam!
epocztowiec 2015-01-05 16:13:32
Pisząc o socjalu mam na myśli opiekę medyczną (nie we wszystkich firmach które znam to standard)wysokie ubezpieczenie i multibenefit (z multisportem), to że jest dobrze zaopatrzona kuchnia również wrzucam do worka z plusami, ale nie traktuję jako socjal. Co do Twojego szukania pracy, naprawdę nie rozumiem dlaczego jeszcze pracujesz w miejscu w którym nie chcesz być? Dzięki takim malkontentom życie jest smutniejsze- dzięki!
1
pracujący 2015-01-07 12:47:24
Rzeczywiście, super socjal! To podstawy, które są praktycznie wszędzie. Co zasługuje na przymiotnik "super"? A gdzie jest fundusz socjalny? Nie ma. I nie będzie z wiadomych powodów. Pracownicy się "dobrowolnie" zrzekli. Nie jestem malkontentem. Opisuję smutną rzeczywistość. Badania warunków pracy sprzed dwóch lat - odczucia pracowników w anonimowym badaniu grubo poniżej wskaźników rynkowych. Badanie sprzed roku - wyniki o wiele gorsze niż rok wcześniej, praktycznie dno skali, obecne nastroje - jeszcze gorsze, to są wyniki obiektywne na bazie wypowiedzi wszystkich pracowników. Nie ma co rozwijać tematu, po prostu jest beznadziejnie z atmosferą, źle z realizacją projektów, katastrofalnie ze sprzedażą usług. I tyle.
3
andrzej 2015-01-10 13:19:44
Świetny socjal = ubezpieczenie, zdrowie i multisport, czyli 289% więcej niż w większości firemek zatrudniających na zlecenie.

Tragedii nie ma, może wszyscy pracowali w lepszych firmach, ja wcześniej wyłącznie w gorszych.
kmk 2015-01-12 13:13:22
Jeśli Internet Explorer jest Twoją ulubioną przeglądarką, a tworzenie dokumentacji w procesach kaskadowych jest twoją pasją. Zawsze chciałeś mieć ubezpieczenie na życie. Uwielbiasz wielogodzinne spotkania i robienie prezentacji udowadniających rzeczy oczywiste. Nie wiesz nic o SEO i Web 2.0. W projektowaniu nie zwracasz uwagi na użytkownika, nie potrzebujesz badań oraz danych, ponieważ posiadasz "wiedzę ekspercką" na temat e-usług pocztowych, które jeszcze nigdy nie powstały. Słowo "grafik" kojarzy ci się wyłącznie z zestawieniem godzin pracy. Chcesz mieć więcej szefów niż kolegów w zespole. Lubisz brać odpowiedzialność za rzeczy, na które nie masz wpływu. Preferujesz podłą kawę ale z ekspresu za 10 tyś. Ponadto spędziłeś ostatnie 10 lat w korporacji lub firmie konsultingowej i podobało Ci się tam. Ogólnie lubisz Mordor. To jest miejsce wymarzone dla Ciebie!
5
Alek 2015-01-12 16:01:47
Andrzej, pracowałeś wcześniej wyłącznie w gorszych firmach? W takim razie nie wiesz, jak wygląda normalność. Współczuję i życzę abyś trafił do dobrej, poważnej i uczciwej firmy. A tak na marginesie, uważam, że porównanie "firemki zatrudniającej na zlecenie" ze spółką wydającą dziesiątki milionów i załogą blisko 100 osób nie jest chyba zbyt trafne. To nie ta półka. A za Benefit przecież i tak płacimy sami.
1
Tomek 2015-01-15 14:28:48
nie Tobie jednemu, ponad 80% ludzi którzy raportowali do prezesa już nie pracuje, bo nie pasowali mu, asystentki to juz mial z 3 i kazda uciekla
pracownik 2015-01-16 16:03:34
Możnaby tu pracować nawet do emerytury.
Poeta 2015-01-16 18:58:52
Emerytura.

Do ziemi dać nura,
Najlepsza to w Envelo emerytura.
andrzej 2015-01-19 10:11:58
Ta firemka zatrudniająca na zlecenie ma ponad 3000 pracowników w całej Polsce i jest jednym z krajowych liderów branży, więc wiesz. Patologia istnieje w różnych miejscach. Nie wierzę już w normalne miejsca pracy.
waz 2015-01-20 13:30:33
Ta firma daje nieograniczone możliwości rozwoju. Jej szefem jest bardzo kreatywny i pomysłowy Prezes. W życiu się nie spodziewałem, że slajdy mogą być tak użyteczne. Jeśli chcesz się dowiedzieć jak porażkę biznesową przedstawić jako przekroczenie planu tak, aby R Nadzorcza biła brawo, jeśli chcesz się nauczyć jak można kadłubkowo realizowane inwestycje przedstawiać jako sukces, jeśli chcesz podziwiać kolorowy bełkot flipchartów zaklinających rzeczywistość, jeśli chcesz poznać nowy model ekonomii - prymat kosztów wewnętrznych nad nakładami, jeśli chcesz poznać styl zarządzania stanowiący mieszaninę konfliktu oraz braku: priorytetów, dwustronnej komunikacji, inteligencji emocjonalnej, za to jak u budowlanego majstra (przepraszam budowlańców) pełen inwektyw i braku kultury to w Envelo masz to zapewnione. Od ręki i bez ograniczeń! Jeśli nie będziesz: myślał, zadawał pytań, sugerował innych niż jedyne "właściwe" rozwiązań, realizował wyłącznie fałszywe priorytety w miejsce rzeczy, o których wiesz, że są naprawdę istotne i pogodzisz się z tym, że osiągnięcie 20 % rezultatu przy 80 % wysiłku (tu rządzi odwrotność zasady Pareto) jest twoją codziennością, to przetrwasz. Zapłacisz jednak pewną cenę. Codziennie będziesz się czuł jak..... ? No właśnie. Odpowiedz sobie sam. I nie masz na to żadnego wpływu - w Envelo.
4
Kadrowa 2015-02-03 20:36:18
Oczywiście, że są wolne miejsca. W informatyce, finansach, zarządzaniu projektami. Aplikuj. Jeśli jednak masz inną specjalizację - nic nie szkodzi. I tak składaj CV. Na pewno szybko się coś dla Ciebie zwolni. Rotacja pracowników ma charakter ciągły. To z dobrych wieści. A z jeszcze lepszych - ty też odejdziesz. Szybciej niż myślisz, a z tego powodu poczujesz ulgę i radość.
2
Apka 2015-02-05 17:16:45
Tak to już jest, że często trudno jest spojrzeć prawdzie w oczy. Uwiera, nie przystaje do własnych wyobrażeń, łatwiej wypierać ze świadomości prawdziwy obraz sytuacji i żyć w mirażu lub ukrywać prawdziwy stan rzeczy. Zdławić niezależne opinie, ukrywać przynajmniej na zewnątrz to, co dla pracowników jest smutną codziennością, stresem związanym z kontaktami (bo trudno to nazwać współpracą) z człowiekiem, który z poniżania innych, zdławienia kreatywności, likwidacji współpracy, uczynił swój znak firmowy samemu mieniąc się nieomylnym geniuszem. Slajdy, krzyki, slajdy, wulgaryzmy, slajdy, brak decyzyjności, slajdy do poprawy, podpisy, dupokrytki, poniżanie, deprecjonowanie i mobbing. To styl zarządzania w tej firmie. A produktów i biznesu jak nie było, tak nie ma. Tylko zdrowia pracowników, nerwów i zmarnowanego czasu żal. I tych wywalonych dziesiątek milionów.
4
Cenzura 2015-02-15 15:23:06
Uwaga !!!!! opinie na temat Envelo są cenzurowane!! Po raz kolejny zostały usunięte wpisy przedstawiające sytuację w firmie. także i ten, ujawniający działania cenzorskie. No cóż, opinie takie, jaka i firma, ale aż tak się tego wstydzić? W końcu atmosfera i styl pracy w tej instytucji jest jej dziełem. Czy to aż takie wstydliwe? Niech kandydatom do pracy da to do myślenia. Skoro wpis na forum jest problemem, to co się dzieje we wnętrzu firmy? Łatwo można to sobie wyobrazić.
8
Zmobbingowana 2015-02-17 12:45:46
Kiedyś dawałam sobie nick: zmotywowana...szkoda, że te czasy minęły. Prezesik staje na głowie, aby uprzykrzyć życie poddanym. Czy ktoś wie, jakie ma teraz napięcia, że jest już zupełnie nie do zniesienia? Czy to fatalna sprzedaż, czy premii nie dostał? Było kiepsko już wcześniej, krzyki, ubliżanie, ale teraz to jakby usiadł na ostrych grabkach. Jak go mijał na korytarzu, próbuję wtopić się w ścianę, aby nie zepchnął mnie ze swojej drogi:). Ale CV złożone w innej firmie jest, teraz tylko trzymam kciuki, aby nie wyrzucił mnie jak innych, zanim złożę wymówienie. Choć może wtedy dostałabym wysoką odprawę, jak inni:).
5
Tiaaaa... 2015-02-17 17:19:58
Tiaaaa... Jasne... A ja jestem torcik :)
1
pracownik 2015-02-21 12:18:02
Tak przeczytałem te wasze wywody i doszedłem do jednego tylko zdania,jeśli Pracodawca wymaga od pracownika to nie jest dobrze bo dlaczego,jesli daje benefity to za mało jeśli pensja jest bardzo dobra bo jakoś nikt nie narzeka na pensję premię itd też nie jest ok,więc zaraz po co przychodzicie do pracy chyba po to żeby coś robić,jeśli młody człowiek w wieku 28 lat zarabia NAŚCIE tysięcy złotych to chyba za pracę a nie za leżenie i wiem co mówię,teraz wszyscy by chcieli tylko brać a nic nie dawać,żeby nie być gołosłownym w firmie przysługują samochody(bez limitu km) laptopy komórki (bez limitu) opieka medyczna karta multispor czy to jest mało chyba nie.
Zwiedziłem już parę firm i wiem co piszę,piszecie o Mobingu :))) co to jest Mobing to że niedotrzymywane są terminy i Szef Was opieprzy to jest Mobing już no jest,ale to że Informatyk nie wie stojąc przy drukarce,gdzie są czyste kartki to jak to nazwać albo jak zamówić TAXI mając kartę firmy taksówkowej,więc za nim zaczniecie wypisywać takie głupoty najpierw zobaczcie sami czy jesteście tak Kryształowi i tacy idealni wiadomo jeszcze się taki nie narodził co by wszystkim dogodził,nie ma Ideałów
pracownik 2015-02-21 12:25:26
Zakładka KARIERA i tam znajdziesz wszystko co Cię interesuje to nie jest takie trudne tylko trzeba czytać co jest napisane
2
kmk 2015-02-21 14:44:02
Jeśli ktos lubi kopać rów a potem go zasypywać, to jest idealna praca dla niego. Tylko to się skończy za rok czy dwa i jaka firma zatrudni takich pracowników? Tam można się nauczyć tylko złych korpopraktyk. Natomiast masz rację gdybym był menadżerem trzymałbym się stołka, bo liczy się tylko pensja, premia i samochód.. tak właśnie jest w Envelo.
3
Ala 2015-02-21 19:50:34
Chyba nie doczytałeś dobrze tych postów. Nikt nie pisze, że chce się obijać, ani nie narzeka na niskie pensje. Rzecz w tym, że nasza praca jest marnotrawiona przez złe zarządzanie. Latanie z taczkami na prawo a potem z powrotem na lewo donikąd nie prowadzi. Wysiłku i zaangażowania prawie nikt nie szczędzi ale co z tego, kiedy najważniejsze jest mieszanie w korporacyjnej zupie. Każdy dzień pracy kipi od absurdów. Samodzielne myślenie jest zabronione. Ale nic, niech żyje kolejna zmiana struktury organizacyjnej. Na pewno od tego poprawi się jakość produktów, pokawią się nowe i zwiększy sprzedaż. Jutro poniedziałek, kolejny dzień zagrywek i dopytek ze slajdów, zestawiń, harmonogramów. A prawdziwa robota na końcu, czeka, bo jest najmniej ważna.
2
niezadowolona 2015-02-22 13:32:28
do zadowolonego
A w którym zespole można siedzieć na FB? Przy zmianie struktury się bym chętnie przeniosła.
1
zastraszony_pracownik 2015-02-25 15:32:05
Nie polecam, wlasnie odbywa sie kolejna zmiana struktury. Zapewne mnie wyrzucą, bo teraz wszyscy dogadują sie na stanowiska - wiec albo dobrze umiesz pływać w bagnie albo wylatujesz. Ja mam taki styl pracy, ze chce przyjsc zrobić swoje i wyjsc, nie jestem typem ktory sie podlizuje i robi wszystko dla stołka. Po prostu. I pewnie dlatego wylecę, tak jak kilka innych osob. Jesli ktos z Was mial opinie korposzczura ktory podklada swinie - polecam tę firmę, swietnie sie odnajdziecie w codziennym bagnie. Ja po wielu miesiacach jestem zmeczony tą firmą, jestem na skraju depresji - wykańcza mnie prezes oraz nowa struktura, gdzie na pewno zmusza mnie jakos bym odszedł. A jak wiekszosc mam kredyty i rodzinę - przeszedlem mocne sito rekrutacji tylko po to by wejsc w takie coś. Jestem rozczarowany - nie polecam.
6
Kiedyś zmotywowana 2015-02-26 23:51:04
Niestety masz rację. Każde z nas może wylecieć z pracy. Cel zmiany struktury organizacyjnej jest u nas jak zwykle dwojaki. Raz, niby coś zmieniamy aby firma lepiej funkcjinowała - ale to zmiana pozorna - szyldów na drzwiach, do niczego nie prowadzi bo i tak te same zadania są realizowane tylko przez komórki pod innymi nazwami, a dwa, pod przykrywką reorganizacji zmienia się ludziom stanowiska - łatwo zdegradować - bo nie ma dawnej komórki, to można zwolnić lub zdegradować pracownika a awansować nowego zaufanego. To już przecież ćwiczyliśmy rok temu. Najlepiej to siedzieć cicho i udawać głupiego. Pierwsi lecą ci, którzy mają własne zdanie albo wiedzą zbyt dużo. Kto pracuje dłużej, to pamięta co było rok temu. A i tak ta sama robota pozostanie do zrobienia tymi samymi ludźmi tylko w większym jeszcze chaosie i jeszcze gorszej atmosferze, kto kogo podjechał i czyje miejsce zajął. Zausznicy mogą spać spokojnie, to pewne.
4
Kadrowy 2015-03-10 22:51:07
Zapytaj się w kadrach, co to, nie potrafisz najprostszej rzeczy? Płaca zależy od stanowiska. Najwięcej się płaci zewnętrznym dostawcom. Tym się powodzi i są hołubieni. Dla nich kasy ani niczego nie brakuje. Nawet siedzą w naszym biurze, piją naszą kawę i luzik. Zero stresu bo nasz Car im może nafikać. Pracownicy to już inna bajka. I na krótki dystans.
2
brat_kadrowego 2015-03-11 23:22:50
Zgadzam się z kadrowym. Pracownicy to juz inna bajka. Najlepiej zatrudnij się u dostawcy - bedziesz siedział w biurze envelo, pił kawe, mało robił a co powiesz zostanie uznane za prawde objawioną (najglupszy dostawca madrzejszy od najbardziej lojalnego pracownika - nadrzedna zasada PPUC). Nie narobisz się duzo (opoznienia we wdrozeniach są ciagle), a zarobisz calkiem niezle. W dodatku nie dotknie Cie restrukturyzacja, więc w zasadzie nikt nic nie bedzie mogl Ci zrobić. Polecam zapytać się działu HR czy chociaż by na recepcji o nazwy dostawców i tam szukać pracy.
1
Kadrowy 2015-03-13 21:27:24
I pracując u dostawcy nie będziesz miał wstydu w CV. Bo od jakiegoś czasu praca w Envelo to niestety już obciach. A oprócz tego będziesz się rozwijał, budował bez stresu aplikacje, i nie wywalą Ciebie za błędy Cara. A jak się Envelo zwinie - a wcześniej lub później przecież przejmie nas Poczta, nadal będziesz miał pracę. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że nie będziesz biegał tam i z powrotem z taczką absurdów zamiast normalnie pracować, nie mówiąc już o utracie zdrowia i steku wyzwisk, codzienności Envelo.
1
Dworzanin 2015-03-14 18:09:59
To nie żaden car. To zakochany w sobie zakompleksiony trefniś.
2
kmk 2015-03-18 08:29:16
W envelo rotacja przekracza 20% rocznie. Odpowiedź sobie sam. Nie wiem czy śledzisz rynek usług pocztowych, jeśli nudny i zacznij..
nikt ważny 2015-03-22 17:59:39
.. jeśli nie wierzysz wpisom to się zatrudnij tam, i napisz po miesiącu czy Ci się podoba.
Mnie nie - zaczynam czegoś innego szukać bo już wiem że to tu to nie to ..
Od korporacji gorsze są tylko pozory korporacji.
Kontrahent 2015-03-26 22:51:51
Jak ominąć proces rekrutacji? Bardzo prosto. Zatrudnij się u kontrahenta firmy, a już z Envelo dostaniesz propozycję przejścia. I wtedy to ty jesteś górą, stawiasz warunki na jakich przyjdziesz. Tu brakuje ludzi na potęgę, bo jak tylko zobaczą o co chodzi to odchodzą. Też dojedziesz bo tu jest syf niepomierny, ale najpierw wydoisz ich trochę z kasy, za stawki większe jak byś sam do nich startował. Ostatnio wielu tak przeszło.
Przesłuchiwany 2015-04-01 11:27:30
Tak napastliwej rozmowy wstępnej przez telefon to nie miałem nigdy. Pani z HR była nieprzyjemna i nieprofesjonalna. Próbowała udowodnić brak wiedzy, chociaż nie sadzę, że sama taką posiadała.
1
Ciągle obecny - bo w cieniu 2015-04-01 22:47:18
Rubik, co ty, naiwny jesteś? Przecież właśnie po to jest "reorganizacja" aby się pozbyć niewygodnych - czyli logicznie myślących i optymalnie działających - a na ich miejsce przyjąć wiernych lizusów. Nie ważne co umiesz, ważne abyś potakiwał i popierał jedynie słuszne choć najbardziej kuriozalne idee. Na awans mają szansę tylko wiernopoddańcy. Wtedy nawet kwalifikacje nie mają znaczenia. Liczy się - ależ tak, jesteś genialny, szefie. Ale i tak za jakiś czas - wyjazd z baru panno Lalo, jest nowy, bardziej uniżony, łatwiejszy do upodlenia.
Slysak 2015-04-03 16:21:04
Też pozdrawiam!
Pytajnik? 2015-05-07 19:24:29
A co to znaczy nie szanuje pracowników? Jakie układy? Możesz to wyjaśnić Rajlen?
1
Wytrwały 2015-11-22 14:45:48
Kolejna "reorganizacja" awansowała nowych zauszników i pozwoliła na pozbycie się ostatnich niewygodnych. Ale to już bez znaczenia, bo biznesowa porażka jest widoczna jak na dłoni. Katastrofa finansowa - brak sprzedaży przy monstrualnych kosztach, nieudane produkty na które nie ma popytu. Brak wizji, trwanie od jednego zasilenia finansowego od właściciela do drugiego. To już długo nie potrwa. Klapa na całej linii. A wszytko to dzieło byłego prezesa i wspierającej go rady nadzorczej. Pora najwyzsza szukać miejsca gdzieś indziej. Tu już jest koniec.
1
Wytrwały 2015-12-07 08:50:04
Lew, mylisz sie. Firma, o której piszesz to nie Poczta Polska a PP Usługi Cyfrowe. Czyli nie żadna potęga a katastrofa organizacyjna, produktowa i finansowy bankrut na kroplówce Poczty. Bez przyszłości, w każdym razie z tym zarządem, który doprowadził do takiej sytuacji. Firma potrzebuje sprawnych managerów, a ci, co są do takich na pewno nie należą patrząc przez pryzmat zawalonych planów.
1
anna75 2015-12-24 00:49:13
Odeszłam z firmy w drugiej polowie tego roku. Zdecydowanie nie polecam - oszczedza sie na wszystkim, nie ma nawet ekspresu do kawy i wycofano wode gazowana bo to oszczednosc - uwaga - 70zl w skali roku. To idealnie pokazuje, ze liczona jest kazda zlotowka. Prezes od finansow chce wszystko zalatwic "za 200zl" lub "poprzez studentow". Handlowcy na wykonczeniu, marketing caly wyrzucony, w IT tez polecialo kilka osob. ZOstali ci ktorzy zaakceptowali obnizenie pensji o 20-30%. Brak wizji na rozwoj, sprzedaz na dramatycznie niskim poziomie. Ale deal zostal zrobiony - wiadomo co o chodzi. Slajdy przyjma wszystko, jako koncepcje. Pieniadze z PP wyprowadzono, kto mial zarobic, ten zarobil, a reszta pływa w szambie wzajemnie sie podtapiajac.
msms 2016-01-21 14:57:04
Pracowałem i zdecydowanie nie polecam.

Firma bez sponsora nie ma racji bytu, jest deficytowa. Jedyna szansa na biznes to stosowna ustawa a na to się raczej nie zanosi.

Rozwiązania technologiczne kupione, ale miernie pasują do oferowanych usług. Skala masowa w jaką celuje firma zupełnie nie realna do osiągnięcia.

I najważniejsze - kadry. Chyba były już prezes, niestety mocno średni. Dyrekcja w informatyce kompetentna, ale bez tzw. jaj. Nie komunikuje się z pracownikami, nie wyznacza kierunków, nie deleguje a wręcz... pracuje w roli specjalisty-introwertyka.

Szkoda czasu.
były 2016-01-25 14:42:36
Potwierdzam, wpisy są cenzurowane i te przedstawiające PPUC w negatywnym świetle są usuwane. Ja zamieściłem jakiś czas temu dwie krytyczne opinie i obie zostały usunięte. Bynajmniej nie z powodu użytego języka lub naruszenia tajemnicy przedsiębiorstwa - moje posty były rzeczowe, w kilku punktach pokazywały patologie występujące w firmie. Na tematy personalne ani wewnątrzfirmowe w ogóle się nie wypowiadałem.
Szkoda, że gowork zdecydował się na taki sposób postępowania - to tylko pokazuje, że jest to niewiarygodny portal, a ludzie którzy go prowadzą są nieuczciwi. Wstyd i tyle.
Arrow 2016-02-22 13:54:01
Stara gwardia już praktycznie poleciała. Zastąpili ją nowi, z firmy - podwykonawcy przeszli na drugą stronę barykady. Restrukturyzacja, po raz enty nie rokuje na to, by coś poszło ku lepszemu. Technologie??? Portal zrobiony metodą sznurków, przy większych obciążeniach siada, nie jest responsywna i ogólnie śmietnikowa. Pracowałem prawie rok i nie polecam. Tylko czekam, kiedy odpadną pozostałości starej watahy.
alejaja 2016-02-22 14:40:29
Nie myl firmy Poczta Polska z Pocztą Polską Usługi Cyfrowe (czyli Envelo). Ta druga jest zależna kapitałowo od PP, ale benefity, rekrutacja, zasady wynagrodzenia itp. są zupełnie inne. Przykład - w PPUC jest Benefit, ale nie ma funduszu socjalnego.
miko 2016-04-13 21:48:28
Firma na chwilę. Jak nie masz niczego to bierz tam pracę - ale za chwilę bedziesz sam/a szukał/a nowej. Byłem tam dłuższą chwilę, odszedłem i bardzo sobie decyzję chwalę. Nie polecam tej firmy.
obecny 2016-05-04 17:24:04
Nie było rotacji? Wolne żarty, co miesiąc lecą nowe kwity w kadrach. Tu jest chyba najwyższa rotacja w Polsce. Z ludzi, których znałam, już prawie nikt nie został. A sama firma to już tylko wydmuszka. Nic nowego się nie tworzy, usługi są jakie są - czytaj kiepskie. Atmosfery nie ma, jedna wielka kicha.
Przetrwalem 2016-05-04 17:30:27
Co za ulga. Po tylu latach w końcu, ojciec "sukcesu" spółki Grzegorz Świdwiński został z niej wyrzucony. Niezrealizowany plan biznesowy, niezrealizowany zakres i jakość usług, szkolna wręcz amatorszczyzna w zarządzaniu. W końcu jednak zmiana. Cokolwiek by mówić, na pewno dobra zmiana, bo gorzej już trafić nie można. Teraz tylko uchowaj innych, aby do nich nie trafił. I niech się trzyma z daleka od nas, tych, co przetrwali.
2
nike 2016-08-31 12:41:15
Przypisywanie klęsk prezesowi jest modne. Po 4 latach funkcjonowania spółki wśród kierownictwa nie ma nikogo, kto miał realizować cele spółki. Awansowali amatorzy, co nie mają wiedzy (czasem ukończonych studiów) , którzy brak realizacji celów tłumaczą brakiem personelu.

Spółka miała potencjał, teraz misiaki chcą status quo, robią dla swoich samochodów, a nie dla firmy.
Po zmianach władzy misiaki nadal nie zostały rozliczone z swoich planów, i cóż im zrobi nowa władza, która się na tym nie zna. Niekompetencje jednostki pozostaną na stanowiskach. W pierwszej kolejności: do zwolnienia kierownictwo piony biznesu, które samo nie wie co sprzedaje i zatrudnia sprzedawców, co tylko przekazywać emaile potrafią.
satszek 2016-08-31 13:21:32
słuchajcie, a jak praca u nich teraz wygląda tak naparwde? bo nie ma żadnych nowych opinii z tego co widze jednak. Satwki chyba również się trochę zmieniły z tego co widze.
Zostaw swoją opinię o Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poczta Polska Usługi Cyfrowe Sp. z o.o.