logo Exploreo Sp. z o.o.

Exploreo Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Exploreo Sp. z o.o.

Janek 2015-02-10 13:58:15
Witam, pracowałem dla tej firmy jako promotor alkoholi. Na początku wszystko brzmi ładnie, pięknie, w trakcie pracy też nie mogłem narzekać na liczne wizyty mojego koordynatora. Zawsze byłem punktualnie w pracy, przygotowywałem półki, żeby niczego nie brakowało, wykonywałem pracę fizyczne, jeździłem paleciakami, ponieważ było dużo towaru a dodatkowo namawiałem klientów na zakup danego alkoholu w zależności od potrzeb klienta. Byłem na każde zawołanie, koniec listopada do końca roku, czyli okres przed i po świąteczny Bożonarodzeniowy i Sylwester. Teraz wiem, że lepiej było siedzieć w domu i cieszyć się świętami niż pracować dla nich. Gdy po miesiącu pracy wysłali mi pieniądze byłem w szoku. Około tysiąc złoty mniej niż uzgadnialiśmy. Polskie realia wy ch ó ja nia w dupę.
Oferty Pracy
2015-03-03
Żródło: Gowork.pl
Wrocław
(dolnośląskie)
Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klientów. Merchandising, promocje sprzedaży, leasing pracowniczy, outsourcing sił sprzedaży, dystrybucja materiałów POS, monitoring cen, jak również badania marketingowe, to główny zakres usług naszej firmy.   SPECJALISTA DS. HANDLOWYCH B2B &ndas
Pomocny 2015-03-04 16:09:55
SPECJALISTA DS. HANDLOWYCH B2B Exploreo 2015-03-03 Żródło: Gowork.pl Wrocław (dolnośląskie) Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klie[...]">@Oferty Pracy - 2015-03-04 16:09:55
Jest taki Fanpage ,,Czarna lista pracodawców ze Szczecina i okolic" na Facebooku, i tam Exploreo ma bardzo nieciekawe opinię. Polecam omijać z daleka
ewa 2015-03-12 16:43:20
Nie polecam!!! Jeśli chcecie stracić kasę, czas i pieniądze to jak najbardziej to miejsce dla Was... Takiego pomieszania z poplątaniem jeszcze nie widziałam!!! Na maxa odradzam.
Oferty Pracy
2015-03-23
Żródło: Gowork.pl
Radom
(mazowieckie)
Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klientów.   Merchandiser Mobilny - praca w Radomiu    Dla Międzynarodowego Koncernu Alkoholowego poszukujemy kandydatów chętnych poznać tajniki pracy Przedstawiciela Handlowego.   Opis stanowiska: Dbanie o dostępność produktów alkoholowyc
Jaro 2015-03-23 16:45:47
Merchandiser Mobilny - praca w Radomiu Exploreo 2015-03-23 Żródło: Gowork.pl Radom (mazowieckie) Exploreo Sp. z o.o. działa na rynku od 2005 roku. Już ponad dziewięć lat specjalizujemy się we wszystkich formach wsparcia sprzedaży i ekspozycji produktów naszych Klient[...]">@Oferty Pracy - 2015-03-23 16:45:46
Hej ja nie miałam nigdy z nimi żadnych problemów.
. 2015-03-24 21:21:45
Również nie polecam pracy w tej firmie, wynagrodzenie naliczane i wypłacane wg widzimisię kadr, tudzież kierownika projektu. Nieterminowość i przeciąganie wyjaśnienia spraw trwa bardzo długo. Tak jak ktoś wcześniej napisał - jeśli macie za dużo kasy to praca idealna dla Was, bo odzyskanie zainwestowanej kasy graniczy z cudem!!!!!!!!!!!!!!!!
aga 2015-04-14 13:45:54
nie polecam, nie dostałam wgl wynagrodzenia!
Anonim 2015-04-21 19:29:47
witaj! W firmie zatrudniającej bardzo dużą liczbę osób mogą się trafić jakieś nieporozumienia, niejasności... Pracuję dla nich i spotkałem się już z nieprawidłowym naliczeniem mi wynagrodzenia, ale to było zwykłe niedopatrzenie/ przeoczenie! Sprawa została szybko wyjaśniona! Poza tym nie mam uwag do tej firmy, no... nie pracuję dla nich jakoś specjalnie dłuuugo... Ale myślę, że nie będzie problemów! Komunikacja z koordynatorem jest wręcz wzorowa, wszystkiego da się dowiedzieć i załatwić bardzo sprawnie i szybko. Zastrzeżenia mogą być co do zarobków, czyli nic nowego w naszym przepięknym kraju... Ale to już nie musi być do końca wina Exploreo, tylko zleceniodawców!!! Exploreo też ma swoje koszty i wydatki! I trzeba o tym pamiętać...! Zastanawia mnie czy czasem nie za szybko niektórzy wystawiają złe oceny firmom w necie...
Anonim 2015-04-21 19:34:17
jeszcze dodam, ze wynagrodzenie otrzymuję zawsze na czas!!!
lolavanx 2015-04-22 23:24:27
Szukam pracy dodatkowej -zaprzyjaźniony kierownik marketu kaufland - na moje pytanie o serwis / prace w exploreo powiedział tylko -daj spokój- nie płaca.
Anonim 2015-04-24 17:09:46
możesz coś więcej napisać na ten temat?
Baretto 2015-05-28 12:31:40
Witam Serdecznie, chciałbym odradzić współpracę z Exploreo, takiego syfu jak u nich jeszcze nie widziałem. Po pierwszym spotkaniu bezpośrednio z Panem Prezesem byłem dość zachęcony do współpracy,zgodziłem się na dzień próbny aby zobaczyć jak w praktyce wyglądają działania rekrutacyjne, po kilku godzinach wyszedłem i już nie wróciłem. O ile pracownicy całkiem mili, o tyle bardzo dziwnym wydało się dla mnie to że wszyscy zwracają się do siebie per Pan/Pani, było to bardzo rażące w stosunku do kultury organizacji z której się wywodzę. Później było już tylko gorzej. Szefowa HR i jej podejście zarówno do pracowników jak i do mojej osoby było karygodne. Opryskliwość, brak szacunku a w pewnych momentach również chamstwo to coś z czym nigdy wcześniej się nie spotkałem a pracowałem z różnymi ludźmi. Z mojej strony powiem tylko jedno, nie róbcie sobie krzywdy i nie idźcie tam na rozmowę bo nawet jeśli dostaniecie pracę to gwarantuję że długo nie wytrzymacie. Szkoda czasu na brak profesjonalizmu.
1
anonim 2015-06-01 13:21:14
Odradzam, na początku wszystko pięknie ale chwilę później kanty na wypłatach, w jednej brakło 50 zł w drugiej 100 zł, w końcu czas zrezygnować to wypłaty nie widać wcale.
1
Oszukany 2015-06-18 18:14:28
Potwierdzam wszystkie negatywne opinie o tej nędznej firmie. Oszukaństwo
Zawiedziony pracownik 2015-06-27 22:05:49
Jedna z najgorszych firm jaka może istnieć na rynku. Zgdadzam się ze zdaniem poprzedników. W firmie panuje chaos, co wpływa na terminowość rozliczeń oraz konieczność udowodnienia dobrze wykonanej wizyty merchowej np. sprzed 3 tygodni. Jeśli ktoś nie prowadzi własnej buchalterii, to pieniądze mu uciekną, np. różnicach w rozliczeniu kilometrowym. Ponadto, nie ma co wierzyć na słowo (m.in. Pani Marcie), tylko wszystko uzgadniać emailowo, bo warunki współpracy zmieniają się w trakcie realizacji projektu i zawsze gdzieś utną kasę. Dochodzą drobne zadania, które obniżają opłacalność pracy. Ciężko dostrzec atuty współpracy: niska płaca, długa płatność i liczne nieporozumienia przy rozliczeniach. Jak są różnice w rozliczeniach na niekorzyść pracownika, to raptem zapada cisza i nie ma kto tego zweryfikować.
Kazimierz 2015-07-30 22:13:26
Nakazują raportować smartphonem. Jeśli robisz inaczej (np. komputer w domu)to masz obcięcie wynagrodzenia -20 procent. Nie ma gadania, tak jest i tyle.
Nawet jeśli powiedzą na początku współpracy, że nie potrącają - to ŚCIEMNIAJĄ PROSTO W OCZY. Zobaczysz w chwili otrzymania przelewu.
4Mdv 2015-08-01 18:54:05
Zgadzam się z Panem powyżej. Szefowa HR w ogóle nie powinna być szefową. Takiego braku szacunku do podwładnych nigdy nie widziałam. Odradzam zarówno pracę w centrali jak i w terenie.
Supervisor 2015-08-24 22:42:48
Nie polecam nikomu pracy Supervisora/Koordynatora w tej firmie.
Takie firmy jak ta nie powinny istnieć. Idąc na rozmowe stracicie czas/pieniadze/nerwy.
Szkoda czasu!!!!!!!!!!
liczi 2015-09-08 10:38:19
exploreo? od 22czerwca do 20 sierpnia szarpalam sie z nimi o umowe. Gdy przyszlo do wyplaty ktora mialam dostac10 kolejnego miesiaca po 40 dniach dowiedzialam sie ze przelewy byly robione pod koniec miesiaca i musze czrkac kolejny miesiac jak chce dostac wyplate !!! Taka sprawa nadaje sie tylko do sadu nie uwazacie ? Odradzam na maksa !!!!!!
M. 2015-09-11 13:13:44
Oszuści. Nie dotrzymują terminu wypłaty. Mają kompletny bałagan. Trzeba milion razy dzwonić i błagać żeby łaskawie wysłali umowę.
2
rys 2015-09-18 14:26:16
bylam doradcą produktu w tej firmie. jedyny minus to to ze raz zdarzylo sie ze dostalam o 1000zl mniej ale bylo wyrownane w nastepnym miesiacu. pozniej i wczesniej wszystko bylo dobrze.
pracownik 2015-09-18 14:28:35
W jakiej czesci kraju?
Andrew 2015-09-19 13:12:04
Z firmą współpracuję jako merchandiser od kilku lat. Uprzedzam wszystkich patrzących na gwiazdki i opinie - negatywne wypowiedzi, o miernym poziomie merytorycznym, piszą osoby, które do pracy dorywczej się nie nadają, o poważnej pracy nie wspominając. Firma płaci na czas, w moim regionie kierownik regionalny to osoba bardzo kompetentna, służąca pomocą. Robisz swoje - wszytsko jest ok. Poza tym stawki są na poziomie średnio-dobrym. Wiadomo - na wykładaniu towaru ciężko jest się dorobić kokosów, ale to w końcu praca dodatkowa lub dla studentów potrzebujących parę groszy. Systematyczność, sprawdzanie dat, bycie uczciwym wobec firmy - dla 70% ludzi to problem, stąd te niezasłużone dwie gwiazdki.
Irka 2015-10-26 22:48:48
A jak wygląda praca w biurze? Jak traktowani są pracownicy?
były 2015-10-27 08:31:36
Praca w biurze jest całkiem ok, ja pracowałem ponad rok, ale odszedłem, bo dostałem lepiej płatną pracę. Miałem 2 tys., chyba większość na początek tak ma, a później to zależy ile się pracuje i w ogóle
Kazik 2015-12-27 00:54:55
A to napisał kierownik z warszawy. Wypisuje takie brednie a sam od nowego roku straci robotę
Gural 2016-01-11 16:52:02
Od 2 miesięcy czekam na wypłatę wynagrodzenia. Ciągle słyszę, że dostanę je w przyszłym tygodniu. OSZUŚCI!
yarojarek 2016-01-12 16:51:26
Od tygodnia pracuję z Tą firmą i niestety nie mogę się doprosić o umowę, najpierw kierownik był na wolnym a teraz mówił mi że jest awaria i nadal nic jeżeli jutro nie otrzymam umowy to nic więcej nie robię z tą Firmą.
adzio 2016-01-28 16:24:30
Czy orientuje sie ktos jak wyglada sytuacja w regionie Pomorskim sa wyplacalni na czas? prosze o opinie
biuro 2016-02-12 15:42:53
Panie Jarosławie K. otrzymał Pan umowę na emaila.
pgm 2016-02-14 21:38:37
Haha... czyli jednak nic się nie zmieniło... szanowna pani A. nadal znęca się nad pracownikami... cóż... brzydkie, paskudne babsko zawsze będzie gnębić ludzi byle podnieść swoje już i tak wygórowane ego.... Odradzam pracę w biurze zwłaszcza ładnym kobietom!!!
Pracownik2 2016-02-26 23:42:30
Nie polecam pracy jako merchandiser. Prawie najniższa stawka na rynku. Robisz rzetelnie serwisy, wysyłasz raporty, a tu się okazuje że połowa się nie zapisała z geolokalizacją i zabierają Ci połowę wynagrodzenia. Nic dziwnego że klienci uciekają. W końcu ktoś przejrzał na oczy.
ktoś 2016-02-26 23:45:31
Bajzel jest bo ludzie zmieniają się jak rękawiczki. Totalny brak szacunku dla ludzi.
Olek 2016-02-26 23:49:10
HAHAHA. To chyba pisał sam szef :) Firma idzie na dno jak Titanic!
Kazik 2016-03-19 22:06:11
Czy to prawda, że w ciągu kilku ostatnich miesięcy wymienili 100% koordynatorów? Obecnie najdłużej pracującą osobą w terenie jest "półroczniak". A i w biurze chyba nie ma nikogo kto pracuje dłużej niż rok!!!! A firma tyle lat na rynku! Pozabierali auta, umowy o pracę - brak poszanowania pracownika. No to jak taki nowy koordynator ma oganiać merchandiserów i od kogo się uczyć - może od Pana PREZESA???. HAHAHAAAAAA
żal 2016-03-21 14:14:13
skład jest wiecznie zmieniany, bo nikt nie chce pracować za takie psie pieniądze! Osoby, które pracują tam około roku, to rekordziści! Jeżeli prezes firmy na rozmowie rekrutacyjnej mówi, że płaci na up tylko 2000, a wszystko powyżej (tzn. 100-200 zł, bo więcej nie da się tam zarabiać) zostaje wypłacone w delegacjach, żeby nie płacić do zus i us, no to przepraszam bardzo... Gdzie szacunek do ludzi? Do ich pracy?! A skład koordynatorów został zmieniony niemalże w 100% przez ostatnie pół roku... Koordynatorom zabiera się wszystko up, auta, ogranicza się dostęp do internetu, telefonu, jak ma pracować ktoś w terenie bez telefonu czy auta?! Pomijając fakt, że odchodzą coraz to nowi klienci, bo kto chce współpracować z firmą, która notorycznie nie wypłaca merchom wypłat lub ucina ich wynagrodzenie nie wiadomo dlaczego?
Najtrafniej sytuację firmy określa komentarz powyżej: "Firma idzie na dno jak Titanic!"
abab 2016-04-02 11:21:21
Nie jest tak źle? widać, że pisał to ktoś kto nigdy nie miał do czynienia z tą firmą, albo ktoś z zarządu... prowizja?? chyba oszukiwanie a nie prowizja
sdsew 2016-04-02 11:25:25
Nie jest źle? buahahha
fsfasfaf 2016-04-22 15:48:59
"Żyła złota"? W Exploreo? Chyba dla prezesa
Były pracownik 2016-05-24 23:35:05
Pracowałem w tej firmie dwa lata. Podejmowałem się różnych zadań, merch, tk, audyty. Pieniądze powiedzmy, że są OK. Jeden duży minus - brak terminowych wpłat, trzymali mi pieniądze po 2 miesiące "bo coś się nie zgadza". Bardzo słaby kontakt, nikt nie ruszy ręką, żeby Ci pomóc. Centrala ma pretensje, że do nich dzwonisz i pytasz o cokolwiek. Nie polecam, jednak dostałem prace w firmie dla której byłem merchem.
Krystyna 2016-08-18 16:42:52
A czy ktoś pracował jako specjalista ds. rekrutacji w tej firmie? Jak wrażenia?
były pracownik 2016-08-29 14:26:35
"No wrażenia są bardzo fajne, powiem Ci że świetna atmosfera i doskonała praca, ja polecam wszystkim." - w pozytywnych komentarzach odnośnie tej firmy, a raczej firemki, bo firmą to już t dawno nie jest widoczna jest stała tendencja: pozytywne komentarze pojawiają się niemalże zawsze po negatywnych - ewidentnie widać, że ktoś z zarządu dostaje powiadomienia o nowych komentarzach i szybko reaguje, cóż skoro nie można liczyć na pozytywne opinie pracowników, to trzeba je wystawiać sobie samemu - gratulacje dla zarządu :)
Co do pracy nikomu nie polecam, kompletny brak szacunku , praca w ciągłym chaosie za żałosne pieniądze.
spec 2016-08-29 14:30:14
lepiej się tam nie pakować na jakiekolwiek stanowisko
kaja 2016-08-29 14:31:51
No i widze, że jest u nich teraz praca od zaraz - na przebudowie półek sklepowych i wydaje mi sie to dosyć pilne tak naparwde, bo sklep musi dobrze wyglądac.
Mloda 2016-11-03 13:06:01
Odradzam. Nie dosc ze maja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w papaierach to obcinaja wyplaty bo jak twierdxa raporty nie byly wysylame. Ciesze sie ze juz skonczylam z nimi wspolprace ( a pracowalam w tej agencji przez 3 lata). Nidgy wiecej z nimi nie podpisze zadnej umowy!!!!
Zostaw swoją opinię o Exploreo Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Exploreo Sp. z o.o.