logo CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Ociąż

Opinie o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa

Pomocny 2017-05-30 18:40
a jakie masz wykształcenie? Jak masz wyższe to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wa :) a jak podstawowe to dobra :)
... 2017-05-30 20:16
tak informacyjnie gdyby ktoś pytał czy piątek po bożym ciele pracodawca może zmusić do odrobienia tego dnia w jakąś sobote to oczywiście że nie nie może nawet nakłaniać do odrobienia wolnego piątku w jakikolwiek dzień wolny od pracy .
Pracodawca może zmusić pracownika do dnia urlopu dlatego że dysponuje połąwa urlopu pracownika i może zrobić taki dzień wolnym od pracy na zasadzie dnia urlopowego ale zmuszanie pracownika do przyjścia w sobote jest ciężkim nadużyciem pracodawcy
pracodawca może zmusić do pracy tylko w tych przypadkach=
=zachodzi konieczność prowadzenia akcji ratowniczej w celu ochrony życia lub zdrowia ludzkiego, ochrony mienia lub środowisk,
=zachodzi konieczność usunięcia awarii,
=jest to podyktowane szczególnymi potrzebami pracodawcy.
Firma nie może więc zmusić pracownika do pracy w dniu wolnym we wcześniej zaplanowanym terminie, wynikającym z uprzednio zaplanowanego harmonogramu pracy, ponieważ nie zostaje wtedy spełniony warunek nagłej potrzeby.
mowa oczywiście o pracy gdzie w umowie jest 40 godzinny tydzień pracy poniedziałek piątek a nie 4 brygadowym bo ich to nawet kodeks samuraja nie tyczy
jeszcze wytłumaczę ze warunek nagłej potrzeby to nie taki w którym dzień wcześniej czy jeszcze lepiej dwa lub trzy a i może tydzień wcześniej pracodawca wymyśli sobie a to niech odrobią w sobote i będzie git
i oczywiście trzeba wspomnieć o wspólnej chęci i zgodzie pracownika i pracodawcy bo w tedy to nawet w swięta pracownik może przyjść do pracy i będzie ok.
Także jak pracodawcę chce zrobić wolny piątek to proszę bardzo każdy dzień urlopu i no problem a nie do chadzania po działach i robienie wrażenia że się jest mafią sycylijską której wolno więcej niż prawo zakłada
A wiem że w tym zakładzie dochodziło już do jeszcze gorszych działań pomimo tego że pracownik przychodził odrabiać takie wolne w sobote to zapłaconie miał nie za prace w sobote czyli dzień wolny od pracy czyli co za tym idzie z dodatkowym wynagrodzeniem za nadgodziny tylko kadry w jakiś cudowny sposób zmieniały tą sobotę jednak w piątek i wynagrodzenie za piątek
Wyżej wymieniona opinia i spostrzeżenia są prawie skeczem kabaretowym hahahahahahahahahahahahaha jak ten cały zakład
9
:))) 2017-05-31 15:25
A wiesz jak to kadry robią (i to zgodnie z kodeksem) -Wystarczy odwrócić sytuacje i zrobić sobotę jako pracującą , czyli niby nadgodziny. Pracodawca jest zobowiązany zapłacić dodatek za te nadgodziny, albo oddać to pracownikowi dniem wolnym w innym dniu roboczym.
O ile różne rzeczy tu się dzieją nie tak jak powinny , to tu są akurat kryci.
pracownik 2017-05-31 17:02
I jeszcze jest coś takiego jak ^wewnętrzny regulamin zakładu pracy^ w kazdym zakładzie pracy i spytaj sie w kadrach czy jest on u nas i czy jest jakas czterobrygadówka
Normalny 2017-05-31 20:21
To przyjdź w piątek po Bożym Ciele do pracy. Każdy normalny człowiek woli mieć długi weekend i zachować urlop na inny termin.
3
x 2017-06-01 11:00
Wewnętrzny regulamin zakładu tej firmy opiera się głównie tylko na jednym punkcie,mobbing,zastraszanie,nękanie,zmuszanie do dwunastek,zakazem chorowania i odmawiania dwunastek jak i pracy w soboty,niedziele i czasem i w święta nawet i to wszystkie 3 zmiany,ta firma to istny kanał z którego już pora wyjść.
3
Jd 2017-06-01 15:14
Jak ma na imię dziewczyna która pracuje na piance na lini klejenia pracuje może dopiero z 2 miesiące młoda i o ślicznym uśmiechu
Pupa 2017-06-01 16:04
Jadwiga
PRACUS 2017-06-01 17:00
KTO Z PAN I PANÓW PLANUJE W LIPCU PO URLOPIE PRZEDŁUŻYĆ SOBIE URLOP O TYDZIEŃ DWA?,PROSZĘ O ODDANIE GŁOSU,W KOŃCU WSZYSCY DOSKONALE WIEMY JAKĄ TERAZ MIELIŚMY POGODĘ W URLOPIE MIĘDZY 1-14 MAJA, PODKREŚLMY ŻE TEN TERMIN ZOSTAŁ Z GÓRY NARZUCONY NA PRZE TYCH PSEUDO MANAGERÓW,JA OSOBIŚCIE SOBIE PRZEDŁUŻĘ DO KOŃCA LIPCA,NIE DAM SIĘ ZASTRASZAĆ,SKOCZYĆ MI MOGĄ,DOSYĆ MNĄ RZĄDZENIA.
17
Seba 2017-06-01 21:15
Szukam kilku młodych facetow w celu zorganizowania dla mojej żony jako niespodziankę na urodziny imprezy typu bukkake. Żona ma taką fantazję ale nigdy nie było okazji. Chłopaki, kto chętny? Zapraszam, im nas będzie więcej tym lepiej
Ps moja żona 24 lata 172/60 :)
5
Kamil 2017-06-02 14:34
Ja jestem chętny i moich dwóch kolegów. Mamy 25 26 i 30 lat. Jak się z wami można skontaktować?
1
Jakub 2017-06-02 17:34
Ja też jestem chętny a oprócz bukkake dasz ją zerznac też? Jak ładna to bym się z nią ostro zabawil.
1
Hf 2017-06-02 18:27
Audyt express co to?
SHE 2017-06-02 19:04
Koledzy popytajcie wśród Ukrainek może będzie jakaś chętna i jeszcze was czegoś nauczyć
1
lll 2017-06-03 14:09
Hej mam pytanko czy zgodne z prawem jest to że jeśli się odmawia przyjścia na nockę w sobotę w ramach odrobienia piątku przed Bożym Ciałem to czy w tej sytuacji firma ma prawo dać do podpisania i tu uwaga urlop na żądanie i zabrać 10% premii pomimo tego że pracownik otwarcie powiedział że tego dnia nie przyjdzie,jak żyję tyle lat i trochę tych lat pracy mam tak w tej firmie po raz pierwszy spotykam się z takim przypadkiem, w tym przypadku to inaczej nie można tego nazwać jak mobbing i szantaż,ciekawe co by na to związki zawodowe powiedziały gdyby oczywiście w tej firmie istniały.
2
On 2017-06-03 19:51
Witam. Czy może ktoś opisać stanowisko kontrolera jakości? Jak wygląda praca, pensja itd. Z góry dziękuje.
Adam 2017-06-04 13:34
co słychać w tak piękna niedziele na halach correktu?
1
O 2017-06-05 13:52
Urlop na żądanie może być tylko w dniu pracującym zgodnie z grafikiem. W dniu wolnym nie ma możliwości wprowadzenia takiego wniosku do systemu.
1
Długopis 2017-06-05 16:16
To co się dzieje na produkcji sprężyn to przechodzi wszelkie granice. Łamane są prawa człowieka jest mobbing, zmuszanie do nadgidzin, dogadywanie i zabieranie premii za byle co. Firma decyduje kiedy pracownik idzie na urlop, całym urlopem jaki pa pracownik rozporządza firma. Paranoja jest nie do opisania. Ciągle nowe standardy wchodzą tylko po to żeby premie zabrali. Akord akord tylko to się liczy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trzeba tak żeby pot ciekł po całym ciele. Co chwilę ktoś odchodzi bo nie wytrzymuje albo psychicznie albo fizycznie. Znam osobiście ludzi którzy są zmuszeni tam pracować z powodów finansowych tylko nie mają wyjścia. Powiem tak, odradzam młodym ludziom szczególnie mającym rodziny. Jeśli chcesz stracić zdrowie lub życie zapraszamy na produkcję sprężyn gdzie panuje reżim i dyktatura jak w CCCP
11
polak 2017-06-06 07:12
To co się dzieje na produkcji sprężyn to dzieję się na całym zakładzie kolego,prawa pracownicze w tej firmie nie istniały i istnieć nie będą,a dlaczego?ano dlatego że w tej firmie nie ma związków zawodowych i tym samym pracownik jest w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bity,jedyne sensowne wyjście to olać tą firmę,ja osobiście jak tylko słyszę od kogoś że chce tu startować do pracy tak kategorycznie mu odradzam żeby mu oszczędzić stresu,nerwów i ocalić życie,zresztą wstyd na ulicy się przyznawać że się tu pracuje słysząc co ludzie mówią.
8
Załamana 2017-06-06 15:30
To prawda dzieję sie to na całym zakładzie, nawet na piance !!! Jakas masakra nie liczy sie człowiek jego zdrowie życie i rodzina tylko praca praca i praca ile można Boże wytrzymać sie nie da już tam psychicznie i fizycznie!!!!
8
0606 2017-06-06 15:34
czy warto podjąć pracę w firmie correct?
2
Załamana 2017-06-06 20:48
Nie!!!
7
1234 2017-06-06 22:48
nie
5
Dżabar 2017-06-07 15:28
Jeśli już nie masz innego wyjścia to tak, ale nie licz na zbyt wiele . . .
3
:/// 2017-06-07 16:15
Jeśli potrzebujesz kasy to możesz podjąć prace w correct , ale wtedy możesz zapomnieć o czasie dla rodziny i znajomych i robocie w domu po pracy bo będziesz wykończony/wykończona fizycznie i psychicznie !
9
Iwona 2017-06-09 06:09
Szymon, mogłeś poprostu przyjść i powiedzieć mi to w 4 oczy a nie wypisywać na forum takie intymne szczegóły, żeby wszyscy mieli polewę z nas teraz. Ogarnij się człowieku.
4
Szogun 2017-06-09 06:44
Ha ha ale heca
1
Rumun 2017-06-09 07:12
Ale beka :) no Szymciu congratulations dobry masz gust, Iwona [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pierwsza klasa, też bym ją..... :)))
2
Jachu 2017-06-09 07:13
Brawo ty :)
Juzq 2017-06-10 11:51
Jaki dzial konkretnie i ktora hala?
Krzychu 2017-06-10 14:20
To chyba ten z pianki
1
Olcia 2017-06-10 18:00
Nie chciał byś tego postojowego i tej wypłaty mój drogi !
3
Ernest 2017-06-10 20:21
Jak Cię tak męczy to postojowe to się przenieś. Dziewczyny z tego postojowego sa tak zadowolone ze pół się zwalnia a pół jest na l4. Postojowe wszyscy widzą ale tego że resztę miesiąca [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po dwanascie to nikt nie widzi!!! Wypłaty zaledwie 2tysiące zapraszamy na linie klejenia w ten syf...
1
Artur N 2017-06-11 11:42
A ja tam lubię swoją pracę bo dużo się dzieje, fajni ludzie tu pracują a w nocy pobzykac można :)
1
nick 2017-06-11 11:48
A na którym dziale jest tak fajnie że pobzykać można w nocy?
1
Artur N 2017-06-11 16:06
Na cięciu pianki i sprezynach
Artur N 2017-06-11 16:07
No odkąd ukrainki są to już wogole się dzieje :)
3
SHE 2017-06-11 18:40
Panowie ale nie zapomnijcie o GUMKACH bo podobno Ukrainki często zmieniają partnerów ????
1
SHE 2017-06-12 12:05
Hahaha pomysły dobre!!!! Myślę że niektóre są pożądane i może ułożą sobie życie z jakimś Polakiem życzę Wam tylko tych pożądanych....
2
SHE 2017-06-12 17:22
Tak rozumiem i znam życie ale robiłam z Ukrainkami i szukały mezow- sponsorów w Polsce. Jak była kasy było super jak kasa się skończyła to szukały innego naiwnego. Miłej pracy ????
1
:))) 2017-06-13 11:39
Tak z innej beczki .
SHE widzisz różnice między pytajnikiem(?????) ,a wykrzyknikiem (!!!!) ??? Wiesz kiedy, które powinno się stosować?
1
SHE 2017-06-13 12:07
Właśnie widzę i miał być??? bo praca raczej nie jest niczym przyjemnym jak słucham ludzi na correkt!
1
on25 2017-06-13 18:53
Ja tam uważam inaczej, i z góry mówię że nie bzykam, nie pije i nie ćpam w pracy. Praca lekka, obsługa maszyny, bardziej na myślenie niż fizyczna, komputer steruje maszyna. Ludzie jak wszędzie, jedni spoko inni gorsi. No na wszystkie problemy psychiczne ludzi to ani firma ani właściciel nie poradzi. Kasa ok 3 tys. To uważam że źle nie jest. Wybaczcie ale pracowalem za 1400 ( w zimnie i deszczu) i potrafię uszanować to, że teraz mam lepiej. A jeśli przestanie z jakiegoś powodu mi praca odpowiadać, to zwyczajnie się zwolnię zamiast wypisywać tutaj jak to jest źle. Ludzie czy was ktoś tu trzyma na siłę? Jak tak niedobrze to róbcie kwafilikacje, uczcie się i działacie by znaleźć lepszą pracę a nie poplakiwac pod murami correktu. Pozdro
11
Stanisław 2017-06-17 10:24
Bracia i siostry co słychać na halach correktu w ten piękny długi weekend?
2
cp 2017-06-22 06:27
Podobno gruby ma cichego wielbiciela hahahahha
1
Stachu 2017-06-23 18:20
No też dobiegły mnie takie informacje. A wiadomo kto to taki?
Hieronim Walendowski 2017-06-23 18:21
Rużne rzeczy dzieją się we świecie a gróby w korekcie tańcuje w balecie :)
1
Wałek 2017-06-24 06:20
Tancowoł on rzwawo, bo z niego chłopak krewki obtancowoł wszystkie ładne dziewki
1
Jolosia 2017-06-24 06:22
A czy to prawda co mówia, że grubas ma kochanka?
1
Zostaw swoją opinię o CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa - Ociąż
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CORRECT K. Błaszczyk i Wspólnicy Spółka komandytowa