logo pkt.pl Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o.

pkt.pl Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o pkt.pl Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o.

anonim 2010-03-17 07:52:58
Kochana - miałaś szczęście, że cię nie przyjęli. Mnie przyjęli i chcieli prać mózg - pięć lat to długo, bardzo długo...
Pozdrawiam i życzę dobrej pracy.
tony 2011-06-15 10:41:06
Ludzie, pamiętajcie, że pkt.pl to nie tylko sprzedaż bezpośrednia, ale i również TM, w którym standardy pracy całkowicie są odmienne od tych w fieldzie!
mario 2011-06-30 20:56:33
Praca w field i w TM to całkowicie 2 różne kwestie. Inni Kierownicy, inni Dyrektorzy, inne cele, inna kasa, inne podejście!
anonim 2011-09-07 08:44:11
W sumie to dużo zależy od kierownika na jakiego się trafi. Wiadomo, że wszędzie jest ciśnienie na kasę, różnica polega na podejściu przełożonego do pracownika. Można trafić na normalną osobę albo na taką, która doprowadzi do załamania nerwowego. Jak ktoś dobrze sprzedaje to zarabia całkiem nie źle.
Obserwator 2012-01-05 09:58:33
Szczególny wyraz nowoczesność firmy znajduje w "niezwykle przejrzystym" układzie strony internetowej :) Próba wyszukanie większości informacji graniczy z cudem. Wpisujesz jedno, pojawia się wszystko, tylko nie odpowiedź relewantna do zapytania. Życzę powodzenia, choć w nie szczerze wątpię.
fdss 2012-03-06 13:12:30
Fantastyczna firma! Zatrudnia ludzi na kilka miesiecy poczym zwalnia całą załogę! Pseudo kierownictwo wyższego szczebla nie ma pojęcia o zarządzaniu zasobami, a o biznesplanie nie mówiąc. [usunięte przez moderatora]
Wiem 2012-03-08 12:59:25
PKT wynajmuje biuro od jakis 2 lat obok mojego. Widze i wiem - zaloga, to głownie młodzi i bardzo młodzi ludzie i zmieniają sie co kilka miesiecy. Najczęściej jest wymieniana cala grupa i przychodzi zupełnie nowa i zmiana.
seriously 2012-03-13 13:42:55
A proszę o informację jak jest w telesprzedaży w Poznaniu ?
seriously 2012-03-26 22:53:13
Uczciwy-nieuczciwy póki co chciałam wiedzieć jak w tym Poznaniu jest ?
anonim 2012-03-27 12:09:50
W Poznaniu jest mądry regionalny w bezpośredniej. Co do reszty to się dobrze zastanów, poczytaj fora. Jak patrzę na moje 5 lat pracy w pkt.pl to się dziwię, że ktoś może chcieć tam pracować - no chyba, ze nie ma wyboru.
1
Adam 2012-04-24 08:51:38
Ta firma to kompletna kpina.Czuje się oszukany przez nią.Nie wywiązują się z umowy.Nie kontaktują się z nami telefonicznie po wygaśnięciu umowy,mało tego,my się z nimi kontaktujemy i oni nie odpowiadają.Dodatkowo jak można prowadzić dalej założenia zawarte w umowie z skoro wygasła ona po 3 miesiącach ? Ja na pewno tego tak nie zostawie.Na pewno nikomu nie będę polecał tej firmy.
robi 2012-06-20 14:28:42
A jak wyglada praca i jakie sa warunki na stanowisku specjalisty weryfikacji danych?
kats 2012-06-21 20:21:25
Jakie sa zarobki w pkt po okresie próbnym? i jakie sie dostaje premie i czy sa co miesiac?
1
byly pracownik pkt 2012-06-21 22:31:05
nie polecam tej firmy, pracowałem w niej i znam jej politykę - pójść i sprzedać (hit and run) i nie ważne co dalej. bardzo duża presja, natomiast bardzo mało w zamian. słabe i przestarzałe produkty z bardzo słabym wsparciem. strony internetowe na nieuczciwych warunkach - bardzo złej jakości na poziomie tylko robionych obecnie w liceach przez uczniów.
oszukane statystyki, bardzo zła renoma wśród firm które korzystały.
bardzo cieszę się że tam pracowałem ponieważ poznałem w jaki sposób ludzie są oszukiwani przez wielką korporacje i jak można zarobić pieniądze dając im to czego chcą na uczciwych warunkach i z dbałością o nich.
2
robi 2012-06-25 11:26:20
Chodzi mi wyłacznie oto konkretne stanowisko o które pytłem (zarobki, premie...)itp.
Ja 2012-06-27 09:24:20
Dokładnie. zgadzam się, pracuję w firmie sprzedażowej z osobami, które pracowały w pkt. Złe traktowanie konsultantów i ogromny nacisk na sprzedaż....
dix 2012-06-28 18:43:41
Może ktoś coś napisze na temat zarobków po okresie próbnym i o premii ....od czego zależy i w jakiej jest wysokości;)
Krystyna 2012-09-11 21:21:44
Jestem właśnie w trakcie szkolenie w pkt w Bydgoszczy do działu telesprzedazy na dialerze. Odradzacie czy polecacie? Samo szkolenie bardzo fajne, obecni pracownicy wypowiadają się dobrze. Nie wiem, co mam mysleć?
emma 2012-09-12 23:03:31
jeśli masz inną mozliwosc uciekaj, uwierz mi to bardzo dobra rada inaczej czeka Cie stres i łzy.
2
KaWeR 2012-09-14 12:58:36
Firma NACIĄGA klientów przez tel. poza tym zamęcza ich ilością tel.
Korzystałem z usług pkt.pl i jestem z nich NIEZADOWOLONY.
Jak zrezygnowałem to zaczęły się groźby... ze mnie z internetu zlikwidują itd. Poza tym okres wypowiedzenia umowy mają 24h!!!!! od daty podpisania ( czyt. rozmowy telefonicznej )!!!!!! Paranoja!!!!
Odmówisz jednemu telemarketerowie to i tak dostaniesz jeszcze NAŚCIE następnych telefonów.... Telemarketerzy są perfekcyjnie wyszkoleni.... klepią te formułki jak opętani.... nie pozwalają o nic zapytać czy wtrącić się do rozmowy...... i na koniec.... super promocje typu normalnie to mamy za 1000 ale dla PANA za 300 i tylko i dziś itd it [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] śmiech :D
Pozdrawiam Wszystkich pracowników pkt.pl ( to Wasza praca-rozumiem :)
dk 2012-11-21 19:42:00
Oszukany przez PKT, chyba próba wyłudzenia pieniedzy
Witam,

pewnie Państwo się juz spotkaliście z tego typu sprawami bo nie jest chyba nikomu obce to że pkt stosuje nieetyczne sposoby na pozyskanie klienta. Moja sprawa trochę się różni od pozostałych o których można wiele znaleźć na tym forum i w internecie wpisując w wyszukiwarkę google umowa z pkt. Do rzeczy:

Ponad rok temu rozpocząłem działalność gospodarczą 01.04.2010 która jest obecnie zawieszona 01.02.2011, prowadziłem sklep internetowy. Pewnego dnia z tego co pami9ętam ok września zadzwoniła do mnie Pani z Polskich Książek Telefonicznych i zaproponowała reklamę linków sponsorowanych u nich na portalu i w google. Słyszałem wcześniej o ich praktykach i nie chciałem z nimi wchodzić w żadną wspópracę, mogłem powiedzieć w prost żeby moderacja i nie miał bym takich problemów jak teraz ale kultura mi nie pozwolila, Pani wydawała się sympatyczna, powiedziałem żeby zadzwonili w lutym bądz styczniu i jak będę wiedział że firma się rozwija to pomyślę nad ich ofertą. Chyba w styczniu zadzwoniła do mnie znowu żebym już wybrał słowa kluczowe bo zawarłem z nimi umowę. Wręcz wulgarnie i prawie z krzykiem zaprzeczałem i nie zgadzałem się na to, ona powiedziała że umowa jest zawarta i sama wybierze te słowa do reklamy po czym się rozłączyła. Oczywiście zaczęły przychodzić ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nki po ok 400zł i ponaglenia do zapłaty oraz straszenie mnie windykacją, pisałem z nimi wielokrotnie żeby się od tego odwołać ale bez skutecznie, prosiłem o przesłanie mi niby umowy którą z nimi zawarłem to zapłacę. Dostałem info że umowa została zawarta przez telefon i jest tak samo ważna jak na piśmie, a nagranie moge odsłuchać u nich w firmie bo mi go nie prześlą. Jestem w 120% pewien że nie wyraziłem zgody, bo rozmowa była prowadzona jak wyżej opisałem. Pomijając już fakt że i tak nie wyraziłem zgody na współpracę i reklamę czy taka umowa jest pełno prawna i zobowiązująca, przecież telefon mógł odebrać każdy, równie dobrze mogłbym zadzwonić podać się za sąsiada i zamówić reklamę w jego imieniu a on dostawałby mega ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nki do opłacenia, przecież to jest nierealne i chyba nie zbyt zgodne z prawem. Dodam że umowa nimy została zawarta na okres 12 miesięcy i w lutym ponoć ma trafić to do sądu że niby nie płacę ra [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nków i nie wywiązuję się z umowy. Bardzo proszę o pomoc. Mam już tego po prostu dość. Chcę zakończyć tą sprawę, dodatkowo oskarżyć ich o nękanie i próbę wyłudzenia pieniędzy oraz nieetyczne praktyki dodatkowo chcę od nich odszkodowanie, którego całość mogę oddać prawnikowi za wygranie tej sprawy bądz przekaże na cele charytatywne(możemy podpisać stosowną umowę, nie che od nich pieniędzy, chcę żeby dostali nauczkę) i nagłośnienie sprawy, bo nie jestem w tym sam. Jakie są szanse na wygranie tego, czy mam zgłosić sprawę na policję??? Jaka była by cena prowadznie tej sprawy, bądź jak wcześniej napisałem , mogę zgodzić się na oddanie odszkodowania w całości prawnikowi który uwolni mnie od nich raz na zawsze. Jeżeli to ułatwi sprawę mogę znaleźć klkadziesiąt osób z podobnymi problemami i złożyć pozew zbiorowy, takich osób naciągniętych jest kilka tysięcy innych osób wystarczy poczytać w necie. Czekam na radę.

Jeżeli ktoś został naciągnięty w podobny sposób jestem gotowy nawet jutro złożyć pozew zbiorowy. Im więcej nas będzie tym taniej nas to wyjdzie i mamy większą szansę na wygraną. Moderacja. Nie udzialemy porad poza forum. Bartata

Nie odpuszczę moderacja choć miałbym sprzedać samochód, działkę, kota i psa!!!

Pozdrawiam,
Tomasz Sałański
2
były p racownik 2012-12-14 11:09:27
Identycznie jest w Lublinie gdzie żądzi Pan I władca So..... ,nie możesz pójśc na zwolnienie lekarskie choćbyś umierał bo zaraz zadzwoni do Ciebie z informacją iż jak nie pójdziesz na bezpłatny urlop będzie dzwonił po klientach i wyciągal na ciebie reklamację ,mobbing, zastraszanie ,podpisywanie jakiś kwitów, traktowanie ludzi jak psów praca po kilkanaście godzin dziennie(wracając w nocy w zimie od klienta kazał mi kupić latarkę i świecić po bilbordach to możę mi wpadnie jakaś firma w oko:),poza tym każdy wie że pan i władca lubi sobie pop.....i do środy nie można wchodzić do jego pokoju bo jest tam tyle promilii zę ochochoo...,praca mordercza ,poniżanie , strach oszukiwanie klientów z polecenia szefa a pozniej się na ciebie wypnie i ty za wszystko odpowiadasz
2
karolina 2013-02-13 22:52:01
PKT to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i naciągacze . OSTRZEGAM!!!!!!!! TRZYMAJCIE SIĘ OD NICH Z DALEKA !!!! Jeżeli chodzi o pracę i zawieranie jakichkolwiek umów. Dziwi mnie tylko dlaczego prokuratura się jeszcze nimi nie zajęła.
1
Marta 2013-04-05 13:41:02
Zarobki w Clearsense to 1200netto + 10% prowizji
Olgierd 2013-06-06 14:31:53
Miałem okazję pracować w PKT i wiem, że to jest bardzo porządna firma. Jakby tak nie było, to nie istnieliby tyle lat na rynku, a oni dalej istnieją i są zdecydowanym liderem tego typu usług. Ciekawe czemu wszystkie komentarze są do siebie bardzo podobne? bo to nieuczciwa konkurencja próbuje ich oczernić.
Jowita 2013-06-10 13:34:55
Dziwne przez 7 lat pracy w pkt nie spotkała mnie żadna przykra sytuacja, a z firmą mam związane same miłe wspomnienia. Poznałam tam fantastycznych ludzi, którzy potrafili czerpać radość ze swojej pracy i to było piękne.
1
obserwator 2013-06-26 07:06:55
Ja tez parę lat w pkt.pl spędziłam. Zamiast się rozwijać cofnęłam się w rozwoju, a po odejściu było mi bardzo trudno znależć nową pracę. Niestety staż w pkt.pl nie jest najlepiej widziany przez rekruterów. Mnie na szczęście udało się wrócić na rynek pracy, ale teraz znacznie bardziej starannie patrzę na reputację pracodawców , u których miałabym pracować. Wolę iść nawet na nieco gorsze warunki, ale do dobrej firmy. Nauczkę dostałam.
1
ja 2014-09-29 21:07:00
witam,
chciałbym się dowiedzieć, jak się pracuje na stanowisku grafika w siedzibie w bydgoszczy? ktoś może mi pomóc? z góry dzięki i pozdro :)
były pracownik 2014-11-01 11:28:33
Lepiej dobrze się zastanów i to ze trzy razy zanim zdecydujesz się na pracę w PKT. W końcu to PKT hehe
ZZ 2014-11-13 13:58:49
Tak nieprofesjonalnego podejścia do tematu pozycjonowania i wizytówek w interncie nie widziałem nigdy. Pan który proponuje oferte dba tylko i wyłącznie o swoją prowizje istara się wcisnąc wszystko byle mieć spokój. Miesiac po podpisaniu umowy nie wprowadzono żadnych zmian, mimo, że na stronie znajdowały się błędy takie jak numer telefonu firmy, czy np na mapie podany był adres do konkurencyjnej firmy (!!!)

Firma chyba zatrzymała się na etapie lat 90 i książek i jak dla mnie powinna nie istnieć, sami wyłudzacze i oszusci ;/
rammstein 2014-12-17 13:00:19
nie polecam pracy w PKT. to extremalna akwizycja. masz wcisnac cokolwiek byle zrobic target, przelozonych nie obchodzi jak to zrobisz ( domysl sie jakie metody i sposoby wchodza w gre ). Non stop cisnienie i presja od szefostwa ktore nie rozumie ze oferta PKT jest b.kiepska i za droga na rynku i nikt tego nie chce juz brac. W dodatku firma PKT ma beznadziejna opinie (zasluzenie) i ciezko to sprzedac. Jesli chcesz sie nauczyc bezwzglednie wciskac co sie da to proboj ;)))
1
były pracownik 2014-12-22 22:26:23
pracowałam 2 lata. Wypłata zawsze na czas. Jak dobrze sprzedajesz możesz wyciągnąć z 5 tysi w najlepszych miesiącach.Są szanse na awans. Pierniczeniczenie takie ze zle, ze masakra, ze presja. Socjal pełen, ludzie fajni, nagrody za dobrą sprzedaż, 8 godzin w olne weekendy, umowa o prace...heloł! Przestańcie narzekac i zastanowcie sie czy to wszystko nie jest wazne w dzisiejszych czasach. Mega szkolenia! Prace wspominam b. dobrze. Niestety juz nie ma oddziału w gdańsku. zostal tylko clearsense :(
co za ??? 2015-01-19 22:05:43
co ty za pierdoły wypisujesz ??? szkolenia ???? i to mega !!!! gdzie ???
Najważniejszy w każdych czasach jest szacunek do człowieka a tego nie ma !!!!!!!!!!!
oszukany 2015-02-17 20:17:57
te 5 tysi to chyba zarabiałaś siedząc pod biurkiem he he....banda naciągaczy!!!!!!!!!!!!!!!!!
na szczęście BYŁY pracownik 2015-05-13 14:51:32
Zgadzam się z większością opinii...
Nie wiem o jakich szkoleniach jest tutaj mowa bo ja nie miałam żadnych... za to non stop testy z wiedzy z kosmosu... z którą nikt wcześniej Nas nie zapoznał, ponadto TYLKO pozytywny wynik testu pozwalał na sprzedaż niektórych produktów... żal i śmiech...
Co gorsza... konsultanci traktowani jak śmieci... krzyki, przekleństwa, poniżanie i rozmowy za zamkniętymi drzwiami to tylko niektóre z sytuacji które są tam codziennością...
Obowiazkowe nadgodziny... a jeśli odważysz się wyjść tak jak masz zapisane w umowie, na drugi dzień wylatujesz...
Wynagrodzenie... było spoko, ale chyba na samym początku kiedy firma powstała bo przez ostatnich kilka lat jest to śmiech przez łzy...

Każdemu kto oczekuje choć odrobinę szacunku do siebie i swojej pracy STANOWCZO ODRADZAM!!!
hen 2015-07-16 18:43:43
Nikomu nie życzę pracy w pkt, bo jest to kolchoz. Oszukują, obiecują umowę o prace, a po okresie próbnym okazuje się, ze nie ma na nią szans. Kasa? Jalmuzna chyba. 1300 na rękę za potworną harowke!!! Rob ciągle więcej i więcej. Nie wolno iść do toalety, jeść, pić, mówić. Wolno wylacznie harowac, a traktują cie jak śmiecia. Masakra. Uciekać stamtąd jak najszybciej. W tej firmie nie ma żadnej przyszlosci i żadnej możliwości rozwoju. Przypuszcza, ze w obozach koncentracyjnych byli lepiej! Pod żadnym pozorem nie idź tam do pracy.
alex78 2015-11-22 16:14:02
Słuchajcie pracuje w pkt juz 2 lata i uwazam ,ze jest całkiem ok- rózni się od wszystkich firm tele w Bydg- a mianowicie tym,ze socjal jest, staŁ pensja i żeczywiscie prowocja moze mniejsza niz kiedys-podobno z 6 lat temu mozna było dom budowac, mieszkanie kupic itp ale i tak uwqzam,że da sie wyżyc i pozwolic sobie na wiecej . Urlopy sa zawsze dla kazdego- wiadomo sprzedaje sie - nie tylko siedzi ale jak ktos juz pracował w podobn firmach to wie,ze włąsnie o to chodzi-ktos sporzedaje i ktos musi kupic.Z czystym sumieniem polecam
Grek 2015-12-10 16:51:21
Oferty pracy są na ich stronie i na innych ogłoszeniach , ale najczęściej umowy zlecenie dają, warunki inne niż dawniej... ;/
nnnnn 2016-01-25 14:24:32
Moja mama pracuje w pkt.pl od ponad 10 lat i jakoś nie narzekamy by źle nam się żyje. Ja teraz też niedawno zaczęłam tutaj prace i jestem zadowolona. Nie wiem kto wypisuje brednie, że nie można iść do toalety, zjeść czy wypić. Wręcz przeciwnie. Nigdzie nie jest łatwo, a tutaj nie zarabia sie 1200 tylko można wyciągnać nawet 10tyś. Atmosfera jest spoko, organizowanych jest sporo konkursów co mobilizuje do pracy ;)
haha 2016-03-10 16:25:07
Zlecenie jak widac w ogłoszeniach od pewnego czasu i rotacja. Stawki marne. Tylko sprzedaz sie liczy...a szkoda tak dzielic ludzi na lepszych i gorszych ale taka prawda...
Przemek 2016-05-05 15:16:08
Jako przedsiębiorca, który korzystał z usług PKT.pl, nie polecam tej firmy. Wzięli 300zł, ale zmian, które chciałem, aby wprowadzili w wizytówce nie zobaczyłem wcale. To by było pół biedy, jednak rzeczy, które tam były napisane o mojej działalności były nie tylko nie prawdą, ale niezgodne z prawem.
tongok 2016-05-10 21:46:32
przemek, a możesz konkretnie powiedzieć co napisali o twojej firmie ? Z tego co wiem ostatnio sporo zainwestowali w kampanię reklamową, która w jakiś sposób promuje ich działania, ale chyba rzeki kijem się nie cofnie.
Zostaw swoją opinię o pkt.pl Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pkt.pl Polskie Książki Telefoniczne Sp. z o.o.