brak logo

Cukiernia Sowa

Bydgoszcz

Opinie o Cukiernia Sowa

elo 2015-05-22 11:33
Wymagają by robić wszystko w cukierni (od tego tam są pracownicy), ale jednak na początku osoba nowa nie wie co ma robić a nikt jej tego nie powie bo nie wiedzą co mają ci tłumaczyć, później szefowa ma pretensje, że nic nie robissz w pracy. jednak gdybym wiedziała co mam robić albo ktokolwiek powiedziałby mi bym coś zrobiła (np. nawet: wyłóż naczynia ze zmywarki) to oczywiście ze bym to wykonala. Wymagają czegoś czego nawet nie potrafią same wytłumaczyć, żadnego zapoznania z lodówkami, zapleczem czy nawet łazienką
2
Znajomy 2015-06-02 12:48
Witam Wszystkich .Wasza praca jak praca ,Zaden z kierowników zmianowych ani Menadżer nie powinni byc na tych stanowiskach.Nie długo jak ktos sie zdenerwuje to bedzie ostro,Mobing ,molestowanie ,podteksty na tle sexualnym,spoufalanie sie z pracownikami i to wszystko na oczach klijentów.Gdzie jest Pan Adam którego znam ? Kierownicy i Menadżer nie zdają sobie sprawy z tego co robią jakie to niesie konsekwencje karne.Panie adamie Popatrzył bym na kierowników i menadżera jakie wystawiają Faktury,Jak sie spoufalają .WSTYD !!!!
5
Znajomy 2015-06-02 13:30
Do tekstu powyżej.Dotyczy to restauracji przy ul.Mostowej.Pozdrawiam Panie Adamie
2
kierownik 2015-06-25 18:11
Niestety podpisuję się pod wpisami.Praca po 13 h nie tylko weekendy, słabe zarobki, oszczędność na pracownikach jeden pracuje za trzech
5
nshshdhfh 2015-08-04 23:18
Pracuje w Sowie od kilku miesiecy/ to fakt zmiany sa rozne . bywa 6h a zdarza sie 12. nasz zespol jest zgrany i energiczny. Stawiamy na pelen profesjonalizm i idealna obsluge klienta aby kontrole z Bydgoszczy byly na jak najlepsza ocen. Licza sie dla nas standardy lokalu. PRcaowalam wczensiej w kilku punktach gastronomicznych i musze szczerze przyznac ze w Sowie jest najlepeiej. Trzeba ogarnac bardzo szybko iele rzeczy jak i mase informacji ale za takie pieniadze warto. Rzadko sie zdarza zeby przy pelnym etacie W GASTRO na reke dostac 2300. podstawa co 3 miesiace sie zwieksza do tego dochodzi co miesiac premia. Mam szczescie ze pracuje w lokalu ktory ma najwiekszy obrot w miescie. Na ta chwile nie mam na co narzekac. Pozdrawiam i zyce powodzenia i duzo szczescia. Nie kazdy lokal jest taki sam ;)
6
natalia 2015-08-18 13:00
7 zł to nie jest tragiczna stwaka? Czyli zarobić na cały etat Twoim zdaniem 1120 zł to nie jest tragedia? Gdzie za wynajem samego pokoju płaci się z 700 zł?
4
talzolifibufi 2015-10-27 19:34
Otwiera się Cukiernia Sowa w Alei Bielany na Bielanach Wrocławskich. Czy ktoś wie, jakie oferują warunki pracy?
5
Mali 2015-11-09 10:49
Ludzie, nie możecie tak wrzucać do jednego wora pracy w punktach franczyzy jako "PRACA W SOWIE". Pracuję w tej cukierni, miejsca nie będę zdradzać bo jesteśmy jedyni i jak mnie tu znajdą to koniec :P Właściciele to franczyzobiorcy i jest tragicznie. Oszczędzanie na wszystkim, kombinowanie, ale jakoś potrafię zrozumieć, że nie wszędzie tak jest i nie mogę odradzić pracy w Sowie jako takiej, bo nie wiem jak jest wszędzie... Miałam przyjemność trafić na produkcję i jestem w pozytywnym szoku. Jak na tyle punktów w Polsce, trzeba im bić pokłony za sposób wykonania wyrobów. Tam się robi większość rzeczy ręcznie. Pełno ludzi, niespotykana organizacja... Nawet eklery polewa się ręcznie czekoladą, praliny są też ręczną robotą, no coś niesamowitego, nie widziałam jeszcze czegoś takiego. Także myślę, że jakość produktów nie jest taka zła, wiadomo, że we wszystkich cukierniach stosuje się jakieś "utrwalacze", bo to żadna nowość. Jadłam wiele ich słodkości i konkurencję biją na głowę. Nie przebiją, wg mnie, tylko jednego- wypieków domowych, bo tego żadna cukiernia nie przebije ;) Moja ocena "mierny" dotyczy punktu, w którym pracuję. Jest dużo pracy, ogromna odpowiedzialność, ale mimo wszystko można działać w milszej atmosferze. "Panowanie" szefostwa nie sprzyja temu, brak pochwał, zauważanie tylko tego, co złe. Błędne koło. Polecam po prostu sprawdzić warunki panujące w punkcie, zanim złożycie tam cv.
kredka 2016-02-02 12:18
Czy ktoś wie co jest z Sową na Bielanach Wrocławskich? Dosłownie co chwilę na tablicy jest ogłoszenie od nich, że szukają sprzedawcy. Jakiś nienormalny kierownik, źle płacą czy co? Bo zastanawiam się nad aplikacją do nich, ale trochę mnie zastanawia częstotliwość pojawiania się ogłoszeń.
kredka 2016-02-04 19:52
Nie złożyłam i nie złożę, bo ogłoszenie pojawia się średnio co tydzień. Coś jest tam nie tak i sprawdzać tego na sobie nie będę. Trudno, poszukam czegoś innego.
1
kredka 2016-02-05 12:24
Ale ja mówię konkretnie o Cukierni Sowa w Alei Bielany. I tylko stamtąd pojawia się co chwilę ogłoszenie na olx z rejonu Wrocław/Bielany.
ogóreczek 2016-02-05 17:49
było już 3 kierowników od otwarcia, więc sami sobie odpowiedzcie
2
kredka 2016-02-05 18:58
No i właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję za info.
1
Martyna 2016-02-21 21:53
Ale produkty robia coraz gorsze...masówka i chemia
1
Jarek 2016-02-26 18:43
Pracownicy muszą selekcjonować banknoty i przyjmować tylko te gładkie i niepoprzerywane nigdzie. W przypadku, jeśli pracownik przyjmie banknot nieładny, niegładki i mocno zużyty to musi wykładać ze swoich. Idąc do cukierni Sowa (przynajmniej w M1 w Poznaniu) przygotuj odpowiednie banknoty, żeby Ci panie nie odrzuciły Twojej płatności.
gall 2016-02-27 16:34
kierownictwo i szefostwo w Aleje bielany Wrcoław gorzej niż dno.
2
kredka 2016-02-28 11:10
Ogłoszenie pojawia się średnio co dwa, trzy dni ;-)
mpoz 2016-05-18 07:54
a wiecie może jak wygląda praca w Sowie w Poznaniu? warto czy nie?
Kik 2016-05-29 23:42
Niestety ale w sowie nie przestrzegają kodeksu pracy gdyz czesto pra c uje sie tam np cala sobote i w niedziele tez na caly dzien a musi wg kodeksu byc 12 godzin przerwy , albo jeden dzien na popoludniu az do 24 a na drugi dzień np na 8 do pracy trzeba isc, a to jest niezbodne z przep7sami
3
Klient 2016-05-31 22:07
bylem w nowej restauracji sowy na mostowej i nieststy ale tam dopiero jest kicha pseudo menager stoi jak kolek mimo ze ludzie czekaja na zamowienie a on jeszcze opieprza pracownikow ciekawe kto takiego gościa zatrudnia bo on nie nadaje sie na to stanowisko, prawdziwy menager pomaga w pracy innhm pracownikom jezeli jest duzo klientow
3
pracownik 2016-06-07 23:34
Powiem tak - wymagane jest bardzo wiele w bardzo krótkim czasie. W moim mieście wypłata na początek - najniższa krajowa, z czasem więcej, ale w zależności jak długo pracujesz. Prawdą jest, że dzienny czas pracy nie wynosi 8h, czasami jest to 6h, czasami 5h, a czasem 11h. W ciągu tygodnia - wiadomo - musi być 40h, ale... Jeśli pracujesz w niedzielę 10h, to nie jest to liczone jako nadgodziny. Jako nadgodziny liczone są tylko 2h, a pozostałe 8h zabierane jest z tygodnia, tzn, że jeśli pracujesz w niedzielę, to któryś dzień w tygodniu masz wolny. O świeżości produktów nie wspomnę, bo szkoda o tym wspominać. Ciasta leżą nawet do 2 tygodni po terminie, bo "jeszcze się nadają". Oczywiście nie jest to wina pracowników, tylko szefostwa i właścicieli. Wszystko idealnie wygląda tylko na czas kontroli z Bydgoszczy, o której jesteśmy uprzedzani. Wielkim plusem jednak jest solidne przestrzeganie czystości. Na sklepie, jak i na zapleczu wszystko lśni. Jeśli chodzi o okres próbny - powinien trwać 3-7dni. Cóż.. w moim mieście okres wynosi nawet 3 tygodnie. A jeśli chodzi o ciągłe oferty pracy - nie dziwi mnie to. Kto chciałby przez całe życie pracować 7dni w tygodniu? Pracy jest ogrom, a wypłata jest stała. Nikt nie liczy ile godzin przepracowałeś, tzn, że im mniej tym lepiej dla Ciebie. Tutaj wiecznie kogoś potrzebują, bo dużo ludzi zwyczajnie nie daje sobie rady. Ale jeśli szukasz pracy i widzisz ogłoszenie z sowy, zanieś cv, co Ci szkodzi spróbować i przekonać się jak to w rzeczywistości wygląda. W każdym momencie możesz zrezygnować.
2
Hanka 2016-06-24 00:32
Ja, niestety na wyrobach (torty) Cukierni "Sowa" w Zielonej Górze, zawiodłam się, w pseudokremach wyczuwam coś z lekka słonawego, polepszacze? Jakieś chrupki, masy jakby z proszku, za daleko od klasyki. Z pięciu prób, jeden tort niezły, turecki. Reszty już nawet nie chcę próbować. Goscie imieninowym "tortem", chyba "orzech włoski" czy "włoski" zawiedzeni. Biszkopt z mielonymi orzechami włoskimi, z lekka wyczuwalnymi i jakiś nijaki krem. Finito! Wracam do Karpicka
MISIA 2016-07-15 17:03
w arkadach 8zł netto, pomimo że menagerka wmawia ludziom, że 9-10 zł netto.... kasę dostajesz do ręki. czemu? : praca zmianowa, także w weekendy. 11-22, 8-14 itp ... generalnie praca ciągle na nogach. Nie ma kiedy iść do toalety. Fakt wypędzają na przerwę, ale w ciągu 11h pracy, 15 min przerwy w ciągłym, pośpiechu to stanowczo za mało. W focusie proponują niby 10 zł netto, ale jaka w tym prawda?:
Napiwki... 60% z nich ląduje u Pani menager, czy tam kierownik.
2
asdasd 2016-07-15 17:08
2-3 dni próbnego. Za jeden dzień płacą 20 zł. Po tym okresie stwierdzają czy dają Cię na 3 miesiące na umowę-zlecenie. Po 3 miesiącach określają czy nadajesz się czy nie.
pracownik 2016-07-18 19:05
Praca w sowie to jakaś tragedia, "okres próbny" trwał u mnie 5 tygodni, praca ciężka, po 10h nawet w niedziele oraz każdą sobotę. Przez 5 tygodni przepracowałam 160h a szefostwo w zamian dało mi 1000zł, ponieważ uznali, że nie potrafię jeszcze tyle co inni pracownicy i dopiero się uczę więc na więcej nie zasługuję. Jakaś kpina
1
JoannaA 2016-08-30 11:07
Pracuje już w cukierni Sowa jakiś czas, ale mam nieco inne odczucie. U nas w Gdyni rzeczywiście mamy 9-10/h, pracuje po 8h jak jest potrzeba zmiany w grafiku od ręki, kierownictwo bardzo spoko.
To jest jednak jedna strona medalu, bo ja osobiście mam świetny kontakt z kierowniczką, są jednak dziewczyny które niestety jej nie pasuję i widać jej stosunek do nich. Szukanie dziury w cały, śmieszne znaczki/ślaczki na lodach itp
Wydaje mi się, że u nas podejście do pracowników jest indywidualne
1
Nahahajaaj 2016-09-12 16:29
Wiekszej glupoty nie slyszalam....
Jezeli banknot jest uszkodzony to rozsadnie jest go nie przyjmowac, a juuz widE jak pracownik wyklada ze swoich. Hahha
1
Maguś 2016-09-29 00:25
O jaką dokładnie cukiernie chodzi, w jakiej galerii?
kuba 2016-09-29 16:53
Pewnie, żę jak są szkolenia @bamos, to lepiej wypełnia sie obowiązki, bo wiadomo jak odpowiednio wykonywać swoje zadania. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Dbanie o takie szczegóły sprawia, że lepiej się wypełnia swoje obowiązki. Dzięki
Klient 2016-10-31 09:15
Sowa w bydgoszczy tam wlascicielami sklepow i restauracji sa dzieci pana adama, ale nieststy wyzej maja glowe niz..... pan adam lepiej traktowwl pracownikow , zarobki obecnie sa beznadziejne praca w kazde swieta tylko 3 dni w roku maja zamkniete 1.11 25.12 i wielkanoc jeden dzien, reszte swiat kobiety majace dzieci musza isc do pracy i zostawiaja swoje dzieci i mezow w domu a wlasciciele wyleguja sie na kanapach i maja gdziec ze inni musza dla ich zachcianek pracowac., praca w swieta nie jest dodatkowo platna , pracuje sie tam nieraz po 12 14 godzin i czasem nie ma sie potem dnia wolnego tylko znowu do pracy, ciekawe co by powiedziala na to PIP
Smakosz 2016-11-07 15:46
Jak mam być szczery, to nie ma lepszej piekarni & cukierni w Bydgoszczy od nowo powstałego miejsca nazwanego drożdżówa. Świetne chleby i rewelacyjne drożdżówki. Polecam www.drozdzowa.pl
hubert 2017-01-05 06:37
sowa wie co to jest kodeks pracy. jest minimalny czas odpoczynek 6x11h+24h na okres tygodnie.
dwbx 2017-01-11 16:32
Nadgodziny nie mogą trwać dłużej niż 150 godzin rocznie.Jeśli pracuje w nadgodzinach w zwykły dzień pracy, dodatek wynosi 50 procent wysokości wynagrodzenia. Ale uwaga: dodatki przysługują tylko wtedy, gdy pracodawca nie zdecyduje o wysłaniu pracownika na wolne w zamian za spędzone w pracy dodatkowe godziny (albo sam pracownik nie złoży takiego wniosku).Teraz bowiem właściciele firm mają ogromną swobodę w organizowaniu czasu pracy swoim pracownikom. Dostali między innymi możliwość oddawania wolnego za przepracowane nadgodziny w ciągu roku od momentu, w którym pracownik te nadgodziny przepracował. To oznacza w praktyce, że pracodawca – jeśli tylko zechce – może odmówić wypłaty dodatków i wynagrodzenia za nadgodziny, gdyż zawsze znajdzie termin, w którym będzie mógł pracownika wysłać na urlop.
dwbx 2017-01-11 16:34
pierwsze pytanie po zatrudnieniu w jaki sposób prowadzona jest ewidencja czasu pracy....
smakosz pączków 2017-02-24 09:53
Chciałem się wypowiedzieć na temat wczorajszych pączków z cukierni od Sowy . Cukiernia poszła na ilość i pączki były surowe byłem zawiedziony.
zita 2017-03-06 22:52
Drodzy poszukiwacze pracy. Strzeżcie się cukierni Sowa jeśli macie choć trochę szacunku do samych siebie! Jestem po pierwszym dniu w tym obozie pracy,który zakończył się rezygnacją. Totalny chaos! Pracownicy robią swoje-uczeń pałęta się po miedzy nimi zdezorientowany i przerażony,bo nikt nie raczy poświęcić mu czasu na podstawowe przeszkolenie. Koszmarne,wywyższające się kierownictwo,które po godzinnej obserwacji tego całego cyrku na kółkach stwierdza,że nie widzi twojego zaangażowania! Praca słabo płatna w porównaniu do ilości wykonywanych zadań i bezustanna kontrola! Pracownik traktowany jest jak idiota,bo nie ogarnia tego,czego mu nawet nie pokazano i niewytłumaczono! Zero kultury pracy! Jestem w szoku,że pracownicy tak pozwolili sobie wejść na głowę szefostwu tej firmy,a mówię tu o Sowie we Wrocławiu -Borek i Magnolia. Zastanówcie się czy warto poświęcać swoje zdrowie psychiczne,ponieważ atmosfera pracy tam jest tragiczna!!!
2
Cukierniczka 2017-03-18 14:59
Wiecie coś może o pracy cukiernika na produkcji w Bydgoszczy. Atmosfera, zarobki itp. ?
gość 2017-03-23 12:02
Też chętnie się dowiem, szukają cukierników, może warto u nich spróbować? Jakie macie opinie. Ile płacą?
Pracownik 2017-03-25 11:02
W sowie gdzie wlascicelem jest ola nie sa przestrzegany przepisy kodeksu pracy, pracujesz w sobote np 12 godzin az do zamkniecia lokalu i w niedziele idziesz znowu do pracy , nie szanuje ludzi
Obiecała podwyzki i oklamala ludzi do pracy sie chodzi w wszystkie swieta dla wlascicela nke wazne jest ze masz rodzine i dzieci, na umowie o prace nawet. Nie masz najnizszej krajowej co jest niezgodne z przepisami zapierniczasz w niedziele i swietw a zarabiasz 1700zl normalny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Kaja 2017-03-25 11:11
Inspekcja pracy powinnq blizej sie przyjzec sowie gdyz prqca tam to jakas parodia , jqk klient ucieknie i nie zaplaci rachunku to za niego musi zapalcic pracownik to jq sie pytam czy kelner ma przywiazac klienta sznurkiem do krzesla zeby nie uciekl
1
Alicja 2017-03-29 16:00
Zainteresowani podjęciem pracy w Cukiernia Sowa? Koniecznie sprawdźcie aktualne oferty! http://www.cukierniasowa.pl/pl/kariera
Cukierniczka 2017-04-01 07:05
Chodzi mi o pracę cukiernika nie ekspedientki w sklepie
nowy 2017-04-05 22:31
czy warto być franczyzantem? czy obecni franczyzanci tutaj sa? jakie macie obroty miesięcznie? czy to się oplaca? jak wspolpraca z sowa? warto?
tomek 2017-04-05 22:32
czy to prawda ze jakość mocno spadla i to już totalna hipermarketowa masowa?
1
Pracownik 2017-04-22 17:58
W sowie coraz gorzej sie pracuje , jezelk bedziesz mial podlegac pod aleksande to nie idz do pracy do sowy bo w markecie wiecej zadobisz a w sowie 1700zl a pracujesz wszystkie weekendy i wszystkie swieta za 1700zl to niech ona sama sobie pracuje miqly byc podwyzki obiecala i dala ale wybranym a ci co zaperniczaja w swieta zarabiaja 1700zl
o sowiec 2017-04-25 12:13
Witam a jak z pracą na magazynie w Bydgoszczy jaka płaca ile godzin i dni w tygodniu się pracuję?Da ktoś znać pozdrawiam!
Alicja 2017-05-04 12:31
@Pracownik warunki na jakim stanowisku opisujesz? Pamiętajmy, że są one zależne od obejmowanego stanowiska. Może powiesz również kilka słów więcej na temat pracy w Cukiernia Sowa?
Iwona z Wrocławia 2017-05-15 12:52
Zamówiłam tort malinowy z bitą śmietaną w cukierni Sowa w Magnolii we Wrocławiu na komunię 14.05.2017r. Po prostu ohyda , wstyd mi było przed wszystkimi gośćmi. A myślałam, że jak więcej zapłacę w znanej firmie to nie będzie fuszerki. Był mdły, maliny były, ale chyba w lesie, biszkopt suchy śmietana beznadziejna. Zawiodłam głównie dzieci. Nie polecam.
GG81 2017-05-24 16:12
a jak w Warszawie? np CH TARGOWEK
kandydat 2017-06-09 10:26
czy warto być franczyzantem ??
Zostaw swoją opinię o Cukiernia Sowa - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Sowa