brak logo

Cukiernia Sowa

Bydgoszcz

Opinie o Cukiernia Sowa

anonim 2010-03-16 23:29:59
Kierownictwo - OK wyrozumiali,pozwalaja sie obijac,kablowac itp itd
Praca - OK lekka zdrowa przyjemna
Zarobki - OK na poziomie 4 kyu
Atmosfera - OK bez podkladania swin, przyjacielska,rodzinna
ZRESZTA PO CO SIE ROZPISYWAC - PRZEZYJ TO SAAAAAAAAAM
1
szukam pracy 2012-03-06 18:00:04
szukam pracy i mam pytani czy startując do pracy w sklepie cukierniczym sowa trzeba mieć jakieś wielkie doświadczenie i czy szukać przez ogłoszenia w internecie czy iść bezpośredni?
2
Ja. 2012-06-02 14:09:28
Hej ja mam zle doswiadczenia pracy u Sowy bylam na Magnuszewskiej w inter marche masakra pracuje tam taka stara mala (usunięte przez moderatora), ani usiąść ani zjesc cos okropnego to źle tamto źle, przez jeden dzień ma sie dosyc, wcale sie nie dziwie ze tam co jakis czas kogos do pracy szukają, ale jak juz to jedź do sklepów do ich glownej bazy i zostaw cv.
5
zuza 2012-08-27 10:47:36
Jeśli ktoś lubi być śmieciem traktowanym jak idiota to polecam tę firmę.
Zarobki śmieszne i jakby tego było mało to chętnie odciągają żeby było jeszcze mniej. O przerwie na posiłek czy gorący napój trzeba zapomnieć.Zatrudniają chętnie ale na umowę zlecenie i wykorzystują przy tym do maximum (230h miesięcznie) a po 3-4 miesiącach zwalniają lub wpływają czynnie na samodzielną decyzję o zwolnieniu.
2
Gosia 2013-02-19 12:20:06
Pracowałam na produkcji i nie wspominam mile tych lat. Ciągły stres, głupia rywalizacja pomiędzy działami dodatkowo napędzana przez kierownictwo. Zarobki jak za tak ciężką pracę są zbyt niskie. Pamiętam, że wigilię zawsze spędzałam u rodziny bo sama nie miałam już siły aby coś przygotować w domu. Najgorszy był brak szacunku ze strony zwierzchników, priorytet - (usunięte przez moderatora), od brygadzisty po kierownika.
2
hannamaria 2014-07-06 13:37:51
a ja o produktach Sowy - był czas, kiedy były świetne, mimo że nie najtańsze. Dzis za tor dla dziecka - najmniejszy dostępny zapłaciłam 150 zł, obrzydlistwo niebieska sówka oblane marcepanem, którego dzieci nienawidzą. Nawiasem mówiąc dzieci tortów w ogóle nie lubią, ale musi być (ładny i ze świeczkami) - po imprezie ląduje w koszu, bo nikt tego nie chce zjeść. Czy Pan Sowa nie mógłby robić malutkich torcików dla dzieci, max 8 porcji i nie tak horrendalnie drogich? Dziś - po podwyżce stracił Pan masę klientów, takie opinie padały w cukierni (Gdynia), na pewno następnym razem zamówię tort u kogo innego, a zaoszczędzone pieniądze wolę wydać na zabawkę dla dziecka. Gratuluję chciwości
3
anonim 2014-07-29 19:55:03
Sowa w Galerii Mokotów
( usunięte przez administratora )zero szacunku dla pracowników, obcina bezpodstawnie wynagrodzenie.
( usunięte przez administratora )beznadziejna, nic nie umie sama załatwić, nie umie złożyć prostego zamówienia, zajmuje jej to kilka godzin dziennie.
Ucieka na zapleczu przed obsługą klientów.
Praca beznadziejna, atmosfera stworzona przez Szefową i Kierowniczkę jest zła, stresująca. Wynagrodzenie zawsze z opóźnieniem.
UWAGA na torty - często coś się psuje.
5
Smakosz 2014-08-20 23:14:32
Wyroby już teraz beznadziejne, jakość już absolutnie nie ta co była, potęga chemii bo przecież wyprodukować tyyyyle towaru na wszystkie pkty musi tak się kończyć! Ludzie uważajcie na tę cukiernię!! I należy dodać, że jest baaardzo droga nawet dla ludzi z dużych miast!! A jest już wiele cukierni które mogą poszczycić się wyrobami nawet znacznie lepszymi!!!
sowa w kominie 2014-09-12 10:39:41
wyzyskiwacze ,wyroby do kitu, fortuna zbita na kreceniu lodów
zniesmaczony pracownik 2014-10-14 12:31:33
Praca w Katowicach. Braki w personelu dzieki czemu trzeba pracowac
Zamiast 8h czasem po 10h dziennie. Zapieprz jak nie wiem za 7 zl obiecuja
Umowe o prace ale ciagna na zlecenie jak sie da. Ogolnie lepiej szukac gdzie indziej
trójmiasto 2014-12-11 21:35:14
jak ro jest z dniami próbnymi w cukierni? po takich dniach występuje zatrudnienie? trzeba się czymś wykazać
paulina 2014-12-17 07:26:16
Pracuje się w prawie wszystkie weekendy po 12 godzin na dzień, średnio 2-3 razy w tygodniu jest całodniowa zmiana. Rzeczywiście w tych cukierniach braki w personelu to chyba standard, dlatego też trzeba zapomnieć o wolnych weekendach. Po okresie próbnym (3 miesiące)dostaje się umowę o pracę. Jeśli chodzi o dni próbne to zazwyczaj są to 3-7 dni i po tym czasie słyszymy decyzję o tym czy zostajemy czy nie. Trzeba wykazać się umiejętnością ogarniania wielu rzeczy na raz, bo praca tam to wielki chaos, wszyscy są od wszystkiego. Normą jest też przechodzenie co jakiś czas z punktu na punkt, jeśli właściciel ma więcej niż jeden lokal, a to jest raczej regułą.
mireczka 0907 2014-12-26 13:35:22
falsz obluda okradaja Nas z ciezko zarobionych groszy ,rowniez z zycia prywatnego- zapomnij o rodzinie jak chcesz pracowac u SOWY -zachlannosc i chciwosc na pierwszym miejscu
1
śląsk 2015-01-20 21:11:53
pracował ktoś na Śląsku w cukierni? np Katowice Galeria Katowicka? oferta się pojawiła, ale zastanawiam się czy brak personelu spowodowany jest rozrostem marki i nowym punktem czy po prostu ktoś odszedł... ile można zarobić obecnie?
Pistacjowa 2015-01-27 14:29:41
Nie polecam pracy w Cukierni Sowa. Zwłaszcza w lokalach franczyznowych. Zarobki nie są wartę pracy która trzeba włożyć. Bez względu na starania pracowników nie należy spodziewać sie pochwały.Rotacja pracowników w katowickiej galerii jest spowodowana niezadowoleniem z warunków pracy. Radzę się dwa razy zastanowić zanim podejmie sie prace w rej Cukierni.
8798 2015-02-06 18:13:20
mam pytanie jakie sa godziny pracy
Pracownica. 2015-04-24 13:21:06
Niestety muszę podpisać się pod opiniami.
Pracuję już dłuższy czas w lokalu franczyzowym i zdecydowanie GÓRA, czyli Bydgoszcz jak przyjeżdża to powinna także zwrócić uwagę na to w jakich warunkach pracują pracownicy, a nie tylko czy się uśmiechamy i czy ich towar jest ładnie wyłożony :// żałosne no ale wiadomo dla nich tylko kasa się liczy a nie traktowanie pracownika.
Praca w stresie (głównie przez kierownictwo/szefostwo") zarobki marne, praca ciężka (to pewnie też zależne od punktu i od ilości narzuconej dodatkowej roboty) oczywiście umowa zlecenie i najlepiej studenci ;/
Marzę o dniu kiedy już skończę studia i się od tego uwolnię :)

NIE POLECAM! Chyba, że traficie na naprawdę fajny punkt z normalnym szefostwem.
3
elo 2015-05-22 11:33:05
Wymagają by robić wszystko w cukierni (od tego tam są pracownicy), ale jednak na początku osoba nowa nie wie co ma robić a nikt jej tego nie powie bo nie wiedzą co mają ci tłumaczyć, później szefowa ma pretensje, że nic nie robissz w pracy. jednak gdybym wiedziała co mam robić albo ktokolwiek powiedziałby mi bym coś zrobiła (np. nawet: wyłóż naczynia ze zmywarki) to oczywiście ze bym to wykonala. Wymagają czegoś czego nawet nie potrafią same wytłumaczyć, żadnego zapoznania z lodówkami, zapleczem czy nawet łazienką
1
Znajomy 2015-06-02 12:48:34
Witam Wszystkich .Wasza praca jak praca ,Zaden z kierowników zmianowych ani Menadżer nie powinni byc na tych stanowiskach.Nie długo jak ktos sie zdenerwuje to bedzie ostro,Mobing ,molestowanie ,podteksty na tle sexualnym,spoufalanie sie z pracownikami i to wszystko na oczach klijentów.Gdzie jest Pan Adam którego znam ? Kierownicy i Menadżer nie zdają sobie sprawy z tego co robią jakie to niesie konsekwencje karne.Panie adamie Popatrzył bym na kierowników i menadżera jakie wystawiają Faktury,Jak sie spoufalają .WSTYD !!!!
1
Znajomy 2015-06-02 13:30:32
Do tekstu powyżej.Dotyczy to restauracji przy ul.Mostowej.Pozdrawiam Panie Adamie
kierownik 2015-06-25 18:11:41
Niestety podpisuję się pod wpisami.Praca po 13 h nie tylko weekendy, słabe zarobki, oszczędność na pracownikach jeden pracuje za trzech
2
nshshdhfh 2015-08-04 23:18:34
Pracuje w Sowie od kilku miesiecy/ to fakt zmiany sa rozne . bywa 6h a zdarza sie 12. nasz zespol jest zgrany i energiczny. Stawiamy na pelen profesjonalizm i idealna obsluge klienta aby kontrole z Bydgoszczy byly na jak najlepsza ocen. Licza sie dla nas standardy lokalu. PRcaowalam wczensiej w kilku punktach gastronomicznych i musze szczerze przyznac ze w Sowie jest najlepeiej. Trzeba ogarnac bardzo szybko iele rzeczy jak i mase informacji ale za takie pieniadze warto. Rzadko sie zdarza zeby przy pelnym etacie W GASTRO na reke dostac 2300. podstawa co 3 miesiace sie zwieksza do tego dochodzi co miesiac premia. Mam szczescie ze pracuje w lokalu ktory ma najwiekszy obrot w miescie. Na ta chwile nie mam na co narzekac. Pozdrawiam i zyce powodzenia i duzo szczescia. Nie kazdy lokal jest taki sam ;)
4
natalia 2015-08-18 13:00:13
7 zł to nie jest tragiczna stwaka? Czyli zarobić na cały etat Twoim zdaniem 1120 zł to nie jest tragedia? Gdzie za wynajem samego pokoju płaci się z 700 zł?
3
talzolifibufi 2015-10-27 19:34:33
Otwiera się Cukiernia Sowa w Alei Bielany na Bielanach Wrocławskich. Czy ktoś wie, jakie oferują warunki pracy?
4
Mali 2015-11-09 10:49:03
Ludzie, nie możecie tak wrzucać do jednego wora pracy w punktach franczyzy jako "PRACA W SOWIE". Pracuję w tej cukierni, miejsca nie będę zdradzać bo jesteśmy jedyni i jak mnie tu znajdą to koniec :P Właściciele to franczyzobiorcy i jest tragicznie. Oszczędzanie na wszystkim, kombinowanie, ale jakoś potrafię zrozumieć, że nie wszędzie tak jest i nie mogę odradzić pracy w Sowie jako takiej, bo nie wiem jak jest wszędzie... Miałam przyjemność trafić na produkcję i jestem w pozytywnym szoku. Jak na tyle punktów w Polsce, trzeba im bić pokłony za sposób wykonania wyrobów. Tam się robi większość rzeczy ręcznie. Pełno ludzi, niespotykana organizacja... Nawet eklery polewa się ręcznie czekoladą, praliny są też ręczną robotą, no coś niesamowitego, nie widziałam jeszcze czegoś takiego. Także myślę, że jakość produktów nie jest taka zła, wiadomo, że we wszystkich cukierniach stosuje się jakieś "utrwalacze", bo to żadna nowość. Jadłam wiele ich słodkości i konkurencję biją na głowę. Nie przebiją, wg mnie, tylko jednego- wypieków domowych, bo tego żadna cukiernia nie przebije ;) Moja ocena "mierny" dotyczy punktu, w którym pracuję. Jest dużo pracy, ogromna odpowiedzialność, ale mimo wszystko można działać w milszej atmosferze. "Panowanie" szefostwa nie sprzyja temu, brak pochwał, zauważanie tylko tego, co złe. Błędne koło. Polecam po prostu sprawdzić warunki panujące w punkcie, zanim złożycie tam cv.
kredka 2016-02-02 12:18:59
Czy ktoś wie co jest z Sową na Bielanach Wrocławskich? Dosłownie co chwilę na tablicy jest ogłoszenie od nich, że szukają sprzedawcy. Jakiś nienormalny kierownik, źle płacą czy co? Bo zastanawiam się nad aplikacją do nich, ale trochę mnie zastanawia częstotliwość pojawiania się ogłoszeń.
kredka 2016-02-04 19:52:17
Nie złożyłam i nie złożę, bo ogłoszenie pojawia się średnio co tydzień. Coś jest tam nie tak i sprawdzać tego na sobie nie będę. Trudno, poszukam czegoś innego.
1
kredka 2016-02-05 12:24:46
Ale ja mówię konkretnie o Cukierni Sowa w Alei Bielany. I tylko stamtąd pojawia się co chwilę ogłoszenie na olx z rejonu Wrocław/Bielany.
ogóreczek 2016-02-05 17:49:03
było już 3 kierowników od otwarcia, więc sami sobie odpowiedzcie
2
kredka 2016-02-05 18:58:38
No i właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję za info.
1
Martyna 2016-02-21 21:53:23
Ale produkty robia coraz gorsze...masówka i chemia
1
Jarek 2016-02-26 18:43:48
Pracownicy muszą selekcjonować banknoty i przyjmować tylko te gładkie i niepoprzerywane nigdzie. W przypadku, jeśli pracownik przyjmie banknot nieładny, niegładki i mocno zużyty to musi wykładać ze swoich. Idąc do cukierni Sowa (przynajmniej w M1 w Poznaniu) przygotuj odpowiednie banknoty, żeby Ci panie nie odrzuciły Twojej płatności.
gall 2016-02-27 16:34:37
kierownictwo i szefostwo w Aleje bielany Wrcoław gorzej niż dno.
2
kredka 2016-02-28 11:10:53
Ogłoszenie pojawia się średnio co dwa, trzy dni ;-)
mpoz 2016-05-18 07:54:12
a wiecie może jak wygląda praca w Sowie w Poznaniu? warto czy nie?
Kik 2016-05-29 23:42:57
Niestety ale w sowie nie przestrzegają kodeksu pracy gdyz czesto pra c uje sie tam np cala sobote i w niedziele tez na caly dzien a musi wg kodeksu byc 12 godzin przerwy , albo jeden dzien na popoludniu az do 24 a na drugi dzień np na 8 do pracy trzeba isc, a to jest niezbodne z przep7sami
2
Klient 2016-05-31 22:07:07
bylem w nowej restauracji sowy na mostowej i nieststy ale tam dopiero jest kicha pseudo menager stoi jak kolek mimo ze ludzie czekaja na zamowienie a on jeszcze opieprza pracownikow ciekawe kto takiego gościa zatrudnia bo on nie nadaje sie na to stanowisko, prawdziwy menager pomaga w pracy innhm pracownikom jezeli jest duzo klientow
3
pracownik 2016-06-07 23:34:43
Powiem tak - wymagane jest bardzo wiele w bardzo krótkim czasie. W moim mieście wypłata na początek - najniższa krajowa, z czasem więcej, ale w zależności jak długo pracujesz. Prawdą jest, że dzienny czas pracy nie wynosi 8h, czasami jest to 6h, czasami 5h, a czasem 11h. W ciągu tygodnia - wiadomo - musi być 40h, ale... Jeśli pracujesz w niedzielę 10h, to nie jest to liczone jako nadgodziny. Jako nadgodziny liczone są tylko 2h, a pozostałe 8h zabierane jest z tygodnia, tzn, że jeśli pracujesz w niedzielę, to któryś dzień w tygodniu masz wolny. O świeżości produktów nie wspomnę, bo szkoda o tym wspominać. Ciasta leżą nawet do 2 tygodni po terminie, bo "jeszcze się nadają". Oczywiście nie jest to wina pracowników, tylko szefostwa i właścicieli. Wszystko idealnie wygląda tylko na czas kontroli z Bydgoszczy, o której jesteśmy uprzedzani. Wielkim plusem jednak jest solidne przestrzeganie czystości. Na sklepie, jak i na zapleczu wszystko lśni. Jeśli chodzi o okres próbny - powinien trwać 3-7dni. Cóż.. w moim mieście okres wynosi nawet 3 tygodnie. A jeśli chodzi o ciągłe oferty pracy - nie dziwi mnie to. Kto chciałby przez całe życie pracować 7dni w tygodniu? Pracy jest ogrom, a wypłata jest stała. Nikt nie liczy ile godzin przepracowałeś, tzn, że im mniej tym lepiej dla Ciebie. Tutaj wiecznie kogoś potrzebują, bo dużo ludzi zwyczajnie nie daje sobie rady. Ale jeśli szukasz pracy i widzisz ogłoszenie z sowy, zanieś cv, co Ci szkodzi spróbować i przekonać się jak to w rzeczywistości wygląda. W każdym momencie możesz zrezygnować.
2
Hanka 2016-06-24 00:32:11
Ja, niestety na wyrobach (torty) Cukierni "Sowa" w Zielonej Górze, zawiodłam się, w pseudokremach wyczuwam coś z lekka słonawego, polepszacze? Jakieś chrupki, masy jakby z proszku, za daleko od klasyki. Z pięciu prób, jeden tort niezły, turecki. Reszty już nawet nie chcę próbować. Goscie imieninowym "tortem", chyba "orzech włoski" czy "włoski" zawiedzeni. Biszkopt z mielonymi orzechami włoskimi, z lekka wyczuwalnymi i jakiś nijaki krem. Finito! Wracam do Karpicka
MISIA 2016-07-15 17:03:06
w arkadach 8zł netto, pomimo że menagerka wmawia ludziom, że 9-10 zł netto.... kasę dostajesz do ręki. czemu? : praca zmianowa, także w weekendy. 11-22, 8-14 itp ... generalnie praca ciągle na nogach. Nie ma kiedy iść do toalety. Fakt wypędzają na przerwę, ale w ciągu 11h pracy, 15 min przerwy w ciągłym, pośpiechu to stanowczo za mało. W focusie proponują niby 10 zł netto, ale jaka w tym prawda?:
Napiwki... 60% z nich ląduje u Pani menager, czy tam kierownik.
1
asdasd 2016-07-15 17:08:54
2-3 dni próbnego. Za jeden dzień płacą 20 zł. Po tym okresie stwierdzają czy dają Cię na 3 miesiące na umowę-zlecenie. Po 3 miesiącach określają czy nadajesz się czy nie.
pracownik 2016-07-18 19:05:10
Praca w sowie to jakaś tragedia, "okres próbny" trwał u mnie 5 tygodni, praca ciężka, po 10h nawet w niedziele oraz każdą sobotę. Przez 5 tygodni przepracowałam 160h a szefostwo w zamian dało mi 1000zł, ponieważ uznali, że nie potrafię jeszcze tyle co inni pracownicy i dopiero się uczę więc na więcej nie zasługuję. Jakaś kpina
JoannaA 2016-08-30 11:07:44
Pracuje już w cukierni Sowa jakiś czas, ale mam nieco inne odczucie. U nas w Gdyni rzeczywiście mamy 9-10/h, pracuje po 8h jak jest potrzeba zmiany w grafiku od ręki, kierownictwo bardzo spoko.
To jest jednak jedna strona medalu, bo ja osobiście mam świetny kontakt z kierowniczką, są jednak dziewczyny które niestety jej nie pasuję i widać jej stosunek do nich. Szukanie dziury w cały, śmieszne znaczki/ślaczki na lodach itp
Wydaje mi się, że u nas podejście do pracowników jest indywidualne
Nahahajaaj 2016-09-12 16:29:31
Wiekszej glupoty nie slyszalam....
Jezeli banknot jest uszkodzony to rozsadnie jest go nie przyjmowac, a juuz widE jak pracownik wyklada ze swoich. Hahha
Maguś 2016-09-29 00:25:21
O jaką dokładnie cukiernie chodzi, w jakiej galerii?
kuba 2016-09-29 16:53:32
Pewnie, żę jak są szkolenia @bamos, to lepiej wypełnia sie obowiązki, bo wiadomo jak odpowiednio wykonywać swoje zadania. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Dbanie o takie szczegóły sprawia, że lepiej się wypełnia swoje obowiązki. Dzięki
Klient 2016-10-31 09:15:40
Sowa w bydgoszczy tam wlascicielami sklepow i restauracji sa dzieci pana adama, ale nieststy wyzej maja glowe niz..... pan adam lepiej traktowwl pracownikow , zarobki obecnie sa beznadziejne praca w kazde swieta tylko 3 dni w roku maja zamkniete 1.11 25.12 i wielkanoc jeden dzien, reszte swiat kobiety majace dzieci musza isc do pracy i zostawiaja swoje dzieci i mezow w domu a wlasciciele wyleguja sie na kanapach i maja gdziec ze inni musza dla ich zachcianek pracowac., praca w swieta nie jest dodatkowo platna , pracuje sie tam nieraz po 12 14 godzin i czasem nie ma sie potem dnia wolnego tylko znowu do pracy, ciekawe co by powiedziala na to PIP
Smakosz 2016-11-07 15:46:27
Jak mam być szczery, to nie ma lepszej piekarni & cukierni w Bydgoszczy od nowo powstałego miejsca nazwanego drożdżówa. Świetne chleby i rewelacyjne drożdżówki. Polecam www.drozdzowa.pl
Zostaw swoją opinię o Cukiernia Sowa - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cukiernia Sowa