logo Genpact

Genpact

Lublin

Opinie o Genpact

WspolczujeCi 2014-03-01 08:13:18
Każda osoba w miarę inteligentna zrozumie, że racji nie masz. Robisz błędy na poziomie szkoły zawodowej, i Ty chciałaś pracować z klientem międzynarodowym?
Dobre sobie.

Zasady są sprawiedliwe, a firma jest jedną z najlepszych na rynku w Polsce. Twoje bezrobocie jest winą Twojej głupoty, a nie firmy na G.

Pozdrawiam - życzę powodzenia w życiu*

*Przyda się Tobie jak nikomu innemu :)
3
gosc 2014-03-01 16:40:41
Tak dla twojej wiadomości pracuje i jak nie wiesz to nie pisz o moim bezrobociu!!
I przestań mnie obrażać bo to też świadczy o tobie, że nie potrafisz bez obrażania kogoś nic napisać. ja mam zadanie ,że firma ma nie sprawiedliwe zasady ty masz zdanie odmmienne i tyle, jest wolność słowa każdy może mówić co myśli.
1
K 2014-03-17 18:15:31
Miałam dobre zdanie nt. firmy. Pojechałam na rozmowę, pani HR zapewniała, że będzie mnie polecała (sama wyszła z inicjatywą) oraz , że oddzwoni do końca tygodnia po decyzji Zarządu. Oczywiście minął miesiąc i tel. z jakąkolwiek informacją nie otrzymałam. Troszeczkę niepoważne podejście do osoby rekrutowanej.
2
WspolczujeCi2 2014-03-21 23:43:35
WspolczujeCi, gratuluje wytrwalosci w tlumaczeniu tych wszystkich prostych rzeczy tej Pani, ktora i tak pewnie do tej pory niczego nie zrozumiala.
Księgowa 2014-04-02 17:29:30
Rekrutowaliśmy ostatnio księgową. Niestety byli pracownicy Genpactu nie reprezentowali żadnej wiedzy księgowej.
bad 2014-05-02 14:13:59
omijać, firma przeprowadza zwolnienia grupowe
1
redutaordona 2014-05-24 15:52:47
Zwolnienia nie są z powodu tego, że interes siada, tylko Indyjski właściciel zabiera większość rzeczy do Indii. Ludzie sami się mocno zwalniają z działów typu GL, atmosfera jest gęsta i niefajna, pracy jest w cholerę - brakuje ludzi. Hindusom trzeba zdawać aktywności, pisać procedury itd.

Jesli ktos ma doświadczenie niech omija firmę /oddział Kraków/ szerokim łukiem. Płacą marnie.
TK 2014-05-30 01:27:38
a możesz napisać proszę ile płacą w Genpact w Oddziale w Krakowie? Przeprowadzam sie do Krakowa i chciałbym poznać jakies minimalne widełki. Z góry dzięki za info :)
gosc 2014-06-09 21:00:20
Witam, moze ktos mialby ochote podzielic sie jakimis nowszymi wrazeniami oraz doswiadczeniem zwiazanym z praca w lubelskim oddziale firmy? Faktycznie jest tak slabo? Bede wdzieczny za jakiekolwiek informacje. Jest teraz od nich sporo ofert pracy, takze zastanawiam sie czy nie aplikowac. Dzieki z gory.
2
explorer 2014-09-11 11:38:16
witam, proszę o opinie osoby, które pracują/pracowały w dziale zamówień w j. niemieckim, jak wygląda miejsce pracy, stanowisko, czas pracy, przerwy, zakres obowiązków, relacje z przełożonymi, proces rekrutacji. pensje to temat tabu ale o innych istotnych rzeczach chyba można coś napisać. cokolwiek, będzie to bardzo pomocne, bardzo proszę :)
2
zaciekawiona 2014-09-29 21:15:58
To co się dzieje w Krakowie jest naprawdę śmieszne. Z GL jednego dnia 3 osoby odchodzą, dział po dziale potrafią być po 3-4 osoby, które rzucają wypowiedzeniami jednocześnie. Hindusi robią błędy i sobie nie radzą z aktywnościami.

Ale jest "indyjska jakość". Ciekawi mnie kiedy Ahold powie do widzenia i wypowie umowę - to by było dobre - firma w końcu tnie koszty...

Zastanawiam się też, co zarządzający tą firmą myśleli? 6 tys. zł dodatkowej odprawy, za to, że ktoś zostanie "do końca", brak rozsądnych wynagrodzeń...? Czy wiesz, że junior accountant zarobi w genpact kraków ok. 2500 brutto? A accountant 3000-3500, przecież to kpina. Inne firmy płacą znacznie lepiej i się potem dziwicie, że się zwalniamy i odchodzimy. Za accounting plaza było lepiej!
9
zaciekawiona 2014-11-01 15:21:22
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Opisałam sytuację w firmie z której sama się zwolinlam. Ale rozumiem ze przerasta cie czytanie
3
niko 2014-11-27 10:04:04
Jesteś Debilem jakich mało :-), dzięki takiej miernocie jak Ty dalej nie wiemy jaka to super firma co płaci grosze tak jak każda inna Baranie :-)
gość 2014-11-28 01:13:08
O co ci chodzi? Pracujesz w genpact?
zos.zos.87 2014-12-12 12:20:14
Byłam dwa razy na rozmowach kwalifikacyjnych. Dostałam pracę, nie przyjęłam jej, trochę żałuję. Mocno nieprofesjonalny był moment, w którym rekruterka zadała mi pytanie po polsku i poprosiła o odpowiedź w języku obcym (rzadki europejski język). Jeśli na rozmowie rekruter chce sprawdzić poziom języka, to sam na ten język też przechodzi.
No i obecność zblazowanej, znudzonej, tem liderki, która z wielką łaską odpowiadała na jakiekolwiek moje pytania.
1
zos.zos.87 2014-12-17 15:22:58
dostałam inną ofertę, bliżej mojego wyształcenia i wydała mi się ciekawsza. Teraz żałuję, bo tak świetliście to nie wyglądało i ostatecznie zrezygnowałam po kilku miesiacach.
Jak masz jakies pytania to wal. Po angielsku rozmowa była ok, pytania o pierdoły, w tym drugim języku takiego czadu dali, dziwne to było:)
Ajak na Twojej rozmowie?
nick 2015-01-13 00:02:25
Słyszałam że udział w Krakowie likwiduja, czy ktos cos wie na ten temat?
nick 2015-01-13 00:03:15
Słyszałam że odział w Krakowie likwiduja, czy ktos cos wie na ten temat?
cl 2015-02-11 12:56:34
Nie likwiduja, tylko stopniowo redukuja zatrudnienie do nizszego poziomu. Jak to dokladnie wyglada juz zalezy od danego dzialu.
nie polecam 2015-02-14 09:11:28
Tak, redukcja o jakieś 80%
Gosc 2015-03-09 08:43:52
Ja na zarobki nie narzekam, dostałam duzo więcej niz w Capgemini. Praca dla mnie jest OK, w koncu wykorzystuje wiedzę zdobytą na studiach.
1
NOM 2015-03-12 13:37:17
pracuje i nie polecam. firma jak kazda inna w polsce jedno wielkie kolesiostwo nawet nie ma co marzyc o rozwoju a juz wogole o awansie.
zasada jest prosta nie pracuj za duzo bo cie zwolnia nie bedziesz im zawyzac statystyk przeciez.
moja rada omijac duzym lukiem PS: obiecuja podwyzki po okresie probnym? no to zapominaja o nich :D i jeszcze ci powiedza: to po co pracujesz jak ci placa nie odpowiada :D
lol 2015-03-12 13:40:26
typowy komentarz rekrutatora na forum :D napisz oddrazu jak oklamujecie ludzi na 5 zatrudnionych 3 nawet nie podpisuje umowy a 2 pracuje bo musi :D
gosc 2015-03-12 20:12:14
Co masz na myśli mówiąc, że "na 5 zatrudnionych 3 nawet nie podpisuje umowy a 2 pracuje bo musi :D"? Czy to firma nie podpisuje z nimi umowy, czy też ludzie sami rezygnują jeszcze zanim rozpoczną pracę? Jak do całej sytuacji ma się fakt, że oddział w Krakowie w dalszym ciągu poszukuje pracowników (widziałam ostatnio kilka ofert pracy)?
pejsata 2015-03-23 18:37:07
dołączam do pytania - jak to wygląda z tymi obietnicami a rzeczywistymi umowami? jak duże są rozbieżności w wys. zarobków/okresie obowiązywania umowy? jak wyglądają ewentualne bonusy?
Rod 2015-04-03 22:53:54
Miałem rozmowe z rekrutacyjną z managerem z Holandii z Genpacat'a. Pan nie potrafił mówić porządnie po angielsku; rekrutował na stanowisko consultant sap fico a nie zadał jednego technicznego pytania. Jak tak wygląda standard firmy to odradzam. Na moje pytanie jak wygląda ściężka kariery w firmie dla wewnętrzych konsultantów odpowiedział, że jedzie się do Indii na 2 tygodniowe szkolenie dla leaderów. Jak tam się jedzie na takie szkolenie, to leaderem może być każdy w tej firmie nawet pan z ochrony z tesco. Pytałem, gdzie jest siedziba firmy w Krakowie - a Pan na to, że nie wie. Ok mógł nie być nigdy w Polsce ale gdzie jego firma w naszym kraju się mieści to jest must wiedzieć. Nie wiem skąd Genpact takich specjalsów bierze na zachodzie? Moje odczucie i potwierdzone opinie z kolegami , którzy dali się na mówić na przygodę z Genpact w Krakowie to prowizorka, amatorszczyzna i nic to z General Electric nie ma wspólnego a chwalą się, że kiedyś byli jedną firmą.
Rodan 2015-04-09 09:19:07
pierdy a nie BPO
1
Gosia 2015-04-15 23:29:42
Firma to nedza tyle powiem. Zarobki małe, kolesiowstwo jak ktoś już wyżej napisał. Nigdy na nic oczywiście nie ma budżetu (bonusy dla pracowników minimalne, podwyżki roczne także) - dobrze, że menagerowie potrafią dostać dziesiąt tysięcy bonusu rocznego (wiem, widziałam na własne oczy przez przypadek) a księgowi np zostają nawet bez podwyżki inflacyjnej. Kpina nie firma!!
koralow 2015-07-20 18:40:38
a czy ktoś mógłby opowiedzieć coś więcej o rozmowie kwalifikacyjnej, jak wygląda jakie pytania lub zadania ? ewentualnie jakie pytania po angielsku i kiedy jest ten test z księgowości, o którym wspominano w tym wątku, czy podczas pierwszej rozmowy czy póżniej ? z góry dziękuję za każdą podpowiedź :)

wysłałem CV i będę miał rozmowę, ciekawi mnie jak wygląda tam rozmowa, różne opienie krążą po internecie i nie wiem na co się przygotować
2
leila 2015-08-04 23:37:40
Pracowałam w Genpact 3 lata, odeszłam kilka miesiecy temu, namowiona przez kolezanki z pokoju, ktore ciagle narzekaly i wmawialy mi jak to zle jest w genpact. Jestem teraz w innej firmie i masakra jakas - o premiach, darmowych kursach i szkoleniach, poszanowaniu praw pracowniczych jak to bylo w genpact, moge teraz pomarzyc. Zastanawiam sie jak tu sie wkrecic spowrotem. NIe wiem czy pogadac z bylym kierownikiem czy odezwac sie do hr.Jak polecacie? Slyszlam ze duzo osob teraz beda zatrudnaic.
2
czasnazmiany 2015-08-05 21:58:11
Gdzie będą zatrudniać? W Krakowie? W Krakowie to dobiega końca transition do Indii. O jakich premiach mówisz? O kursach? O szkoleniach? Nic nie było! Większość młodych zatrudniona przez śmieciowe agencje pracy na "półśmieciówce", bez ochrony przy zwolnieniach grupowych z tygodniowym wypowiedzeniem, małe bony, wynagrodzenie NIERYNKOWE. Za pozycję księgowego w AP/AR po 3300-3500 brutto, gdzie inne firmy dawno przebijały kwoty 4500-5000 brutto.


Poza tym w Genpact nie ma "pokoi" są open spacy - przestrzeń po 50-100 osób na piętrze, czasem więcej. Nie wal więc ściemy... Macie fatalną opinię na rynku Krakowskim, z resztą zasłużenie.
3
Pwc 2015-08-26 10:32:12
Pisze to jako byly pracownik - Chyba nie pracowalismy w tej samej firmie.
Pokoi brak, poza naprawde nielicznymi wyjatkami gdy jest sie w jednym z mikro dzialów majacych 3 pracowników.
Szkolenia, owszem sa czasami prowadzone przez pracowników ale kursy to jakas wyobraznia. No dobra, jest poszanowanie prawa pracowników ale za to chyba nie powinny byc oklaski.
Ale aby tak nie krytykowac to w sumie to w Genpact jest dobra atmosfera. Premie roczne istnieja, uznaniowe baardzo sporadycznie. Transition troche zmiejszyl zatrudnienie. Aby wszyscy nie zaczeli nagle szukac innej pracy dali jakes niewielkie bonusy jesli sie zostanie do konca.

Mam jednak duze wrazenie ze centrum ma generowac jak najmniejsze koszta. Zatrudnienie czesci nowych osób poprzez posrednictwa pracy - te osoby nie mialy ani bonusów, ochrony przed zwolnieniami, minimalnie mniejszy urlop, gorsze swiadczenia niz pracownicy. Ostatnio sie chyba z tego wycofali.
Jakies smieszne problemy techniczne jak ciagle braki miejsca na serwerach, czasami problemy z polaczeniami sieciowymi.
Firma chciala by zatrzymac pracowników, ale widac z postu wyzej robi to straszac przed konkurencja, zamiast po prostu zaplacic wiecej.

Podsumowujac firme bedac bylym pracownikiem:
-Atmosfera w porzadku, managerowie moze z nielicznymi wyjatkami rowniez
-Jak tylko twojego stanowiska wlasnie nie likwiduja z powodu przeniesienia do Indii to raczej stala posada, chyba ze w koncu wszystko sie przeniesie do Indii. Bywaja nawet osoby które pracuja tu i 8 lat.
-Swiadczenia pracownicze mniejsze niz u konkurencji ale sa
-Duze biurka
-NISKIE pensje, premie roczne rowniez.

Jak sie nic nie ma, to fajnie przejsc do Genpactu. Ale jak nie ma duzej presji zmiany pracy, to duza szansa ze konkurencja da lepsza oferte. A Genpact tak czy tak znajdzie ludzi, mniej doswiadczonych ale za mniejsze pieniadze.
1
Przekonana 2015-08-31 11:43:13
Przekonałam się, że na takich forach piszą w większości ludzie sfrustrowani. Jak komuś tak nie pasuje, to się niech zwolni. To jest korporacja! Trzeba sobie to uświadomić. Firma nastawiona na zmniejszenie kosztów, stąd transition do Indii. Wielu ludzi dostało propozycję przeniesienia do innych działów i liczba osób zwolnionych była zdecydowanie mniejsza niż przewidywano.
Jak każde korpo ma plusy i minusy. Jeśli ktoś pracował w kilku miejscach to ma porównanie.
+
- super atmosfera
- elastyczne godziny pracy
- szkolenia wewnętrzne

-
- ciężko o podwyżkę - najlepiej wynegocjować sobie wysoką stawkę na wejście, bo później już nie ma na co liczyć
- beznadziejny hr - brak kompetencji, brak znajomości przepisów. Ogólny dramat!
- niektórzy managerownie nie mają pojęcia co to znaczy zarządzanie ludźmi

Ogólnie dużo zależy do jakiego działu się trafia. Są pracownicy, który pracują nawet ponad 10 lat więc o czymś to świadczy. Tak jak wcześniej wspomniałam, jak ktoś jest niezadowolony z warunków pracy, to w Krakowie korporacji nie brakuje.
Laku 2015-09-01 05:32:38
Dziwisz sie ze hr beznadziejny i pseudoksiegowosc? Jak przyjmuja np. Takie tepe dzidy z wydawnictwa religijnego to Masz juz odpowiedz. Ale kto madry przyjdzie za taka kase robic. Zenua.
1
byly pracownik 2015-09-09 15:04:25
Genpact Szczecin to swietny pracodawca. Dzieki niemu zmienilem zdanie na temat korporacji. Wszystko przejrzyste, procedury nieuciazliwe, liczne benefity traktuja pracownika z szacunkiem i godziny pracy. Rewelka. A atmosfera w pracy celujaca. Ciezko mi bedzie znalezc pracodawce podobnego do Genpact.
1
anonim 2015-09-28 20:21:29
good company
anonim 2015-10-21 19:49:45
Genpact jest bardzo spoko. Wcześniej pracowałam w Capie i Genpact dał mi na wstęp więcej. Był i bonus roczny i 8% podwyżka (w HCL poprzednio - przed Capem dostawalo sie czasem 50 zl brutto...) i szkolenia z ksiegowosci i kursy jezykowe (angielski i czeski do wyboru), wiec nie wiem na jaki ból dupy cierpią ci co tak narzekaja. Ale i szefostwo spoko i godziny pracy elastyczne i atmosfera. Co wy chcecie w pracy? Zeby was calowali i dziekowali, ze prace wykonujecie swoja?
przebudzenie 2015-10-30 14:38:12
Nie kochani, oferty pracy tej firmy nie sa konkurencyjne. Placa bardzo malo jak na realia krakowskie, zatrudniaja przez agencje pracy, poziom rotacji jest ogromny. Zwolnili 80% osob z pierwotnego poziomu zatrudnienia. A o "atmosferze" pracy swiadczy fakt, ze sa pierwszym i JEDYNYM outsourcingiem w Krakowie w ktorym powstaly zwiazki zawodowe. W zadnym innym korpo w Krakowie nie ma zwiazkow zawodowych, a w Genpactcie sa. Podwyzki? 100 zl na rok? Inne firmy daja po 10-25%. Obudzcie sie... Wasza jedyna szansa sa mlodzi po studiach laknacy doswiadczenia...
1
byly skruszony pracownik 2015-12-04 15:07:48
Mialem dostac GP umowe na czas nieokreslony ale nie podpisalem bo dostalem prace w tym samym charakterze w DE. I niestety tam nie dostalem nawet umowy, sama gadka. Zrezygnowalem po 4 miesiacach a teraz chcialbym wrocic do Genpactu tyle ze nie wiem czy sie uda a chcialbym. Tyle w temacie.
Anonim 2016-01-02 15:51:05
Śmiechu warte są rekrutacje w Genpact. Chyba tak naprawdę rozbione tylko i wyłącznie po to by Panie z HR się nie nudziły ;) Brak profesjonalnego i rzetelnego podejścia a przede wszystkim konsekwencji w umawianiu się na rozmowy rekrutacyjne.
kandydat 2016-01-19 11:55:49
Biore udział w rekrutacji do Lublina i nie moge powiedzieć poki co zlego slowa o sposobie rekrutacji. Pierwsza rozmowa telefoniczna odbyla sie zgodnie z umowionym terminem i bardzo profesjonalnie. Sprawdzenie znajomosci jezykow, w moim przypadku nag./niem. przez "audytorów" też nie budził moich zastrzerzeń.

Jak na razie nie mogę podzielić opinii powyzej, dotyczacych przebiegu rekrutacji..kolejna rozmowa na miejscu w Lublinie..
kandydat 2016-01-23 10:38:36
@marka, bylem na rozmowie na miejscu w Lublinie i nie mam zastrzezen..rozmawiałem z managerem z Rumunii tez w sprawie O2C..rozmowa rzeczowa. Moze poprzednie negatywne komentarze dotyczace procesu rekrutacji dotyczyły Genpact w innym miescie
kandydat 2016-02-22 12:39:34
po zapewnieniach pani z HR o kontakcie z feedbackiem po rozmowie do tej pory brak jakiejkolwiej informacji..wszystko bylo by o.k gdyby sama nie obiecywala , ze bedzie informowac bez wzgledu na wynik rekrutacji..to taki troche brak profesjonalizmu i szacunku do osob aplukujacych do Genpact Lublin..
C 2016-02-26 09:24:05
Porzadna firma, a raczej rekrutacja jest na wyzsze stanowiska, lub bardzo dobrze sie wypada. Nie tyczy sie to tylko Genpactu, ale w ogole. Na nizszych juz rekruterom zdarza sie olewac kandydatow.
Zwykle z rekrutacji sa dwa typy odpowiedzi:
-OCZYWISCIE ze Pan/Pani przesla rekrutacje
-Inni kandydaci bardziej nam odpowiadali. Zatrzymamy Pana/Pani CV.

Nie ma tu czegos posredniego.
lilka 2016-03-11 18:44:59
Nie polecam! w końcu i tak wyniosą wszystko do Indii więc szkoda stresu,praca niepewna, kultura organizacyjna słaba. wykorzystują ludzi i mydlą oczy.
A koniec końców będą zwalniać, albo propozycja nie do odrzucenia
2
anonimek 2016-04-06 15:05:35
lilka...piszesz o Genpact Lublin czy generalnie o Genpact w Polsce..jak widzialem w necie otwieraja nowy projekt w Szczecinie i zatrudniaja 40 osób..czy wiesz coć na temat pracy/atmosfery w Genpact Szczecin?

dzieki
genT 2016-04-06 15:07:23
siema, czy ktoś wie jak wygląda atmosfera pracy w Genpact Szczecin?
genT 2016-04-18 14:08:25
@jarek..na Team Leadera..
arkadia 2016-05-05 21:42:20
a tak w ogóle to fajnie że poszukują na wiele stanowisk osób posiadających zdolności językowe różnorakie, ja wreszcie tutaj czuję że spełnię się jako księgowa i jeszcze wykorzystam moją rewelacyjną znajomość języka niemieckiego. ciekawe tylko za ile to zrobię...
pracownik2016 2016-11-27 09:27:54
Pracuję w Genpact w Lublinie już prawie 4 lata i jestem zadowolona z pracy. Atmosfera w bardzo fajna (wiadomo, trafiają się różne jednostki, które nic nie robią oprócz obgadywania i narzekania, ale tacy już niektórz są
Zostaw swoją opinię o Genpact - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Genpact