Zortrax S.A.

Olsztyn

Opinie o Zortrax S.A.

admin 2015-08-11 19:07:31
Macie nowe opinie o firmie Zortrax Sp. z o. o., pracy i szefie? Czekamy na Twój komentarz, napisz nam jakie zalety i wady ma firma i praca w niej.
7
znany 2015-10-31 12:09:25
To co wyrabia zarząd to wygląda na firmę wydmuszkę. Wywalili kompetentne osoby i firma zjeżdża po rowni pochylej. Zamykają nawet własny i jedyny sklep. Ogólnie ocena za produkt 9/10. Ocena firmy 3/10
8
bronek 2015-11-02 07:40:09
A kogo wywalił zarząd z tych kompetentnych wedlug Ciebie osob ? Zemsta zwolnionej "kompetentnej" osoby :D?
7
haha 2015-11-16 15:13:16
1500 netto i astronomiczne oczekiwania. zenada. a o zamknieciu sklepu to prawda- nie ma juz adresu na ich stronie
8
znany 2015-11-20 20:11:47
Hmm... Skoro zamykają własny sklep, który stosunkowo niedawno otworzyli to chyba cos jest nie halo. W branży aż huczy od plotek, więc chyba nie warto. A zarobki to średnie. No i niestety duża rotacja pracowników.
4
znany 2015-11-20 20:15:18
Akurat tam nie pracowałem, ale siedzę w branży. O ile jakieś 1,5 roku temu oceniłbym bym na 8/10 to teraz na 3/10. Produkty jedne z lepszych na rynku
5
Dobry 2015-11-22 12:54:24
Z tego co wiem wszyscy mają umowy o prace, a warunki finansowe jedne z najwyższych w regionie na pewno, a i patrząc po skali zarobków w PL to ponad średnią krajową przeważnie. A rotacja jak to w każdej firmie, słabych się odrzuca i wymienia na lepszych :)
7
znany 2015-11-24 07:07:01
Generalnie zarobki powinny być jawne. Wtedy wiesz czy chcesz się rekrutować. Na szczęście jest coraz więcej pracodawców podających zarobki netto/brutto dzięki czemu rynek pracy w Polsce ma szansę się uzdrowić sam.

Pytanie co to są dobre warunki zatrudnienia? Własna działalność?
szczery 2016-01-09 13:11:58
Z tego co się zorientowałem, nie warto zawracać sobie głowy! Zarobki niedużo wyższe niż minimalna.... Na stronie mają coraz więcej ogłoszeń o pracę, a ludzie w firmie nic nie wiedzą że szukają aż tylu pracowników haha! Ściema, bo znam kilka osób, które spełniały oczekiwania, wysłały CV i zerowy odzew! Kolejna firma KRZAK w Olsztynie..
4
Były pracownik 2016-01-10 21:45:09
Jak ktoś lubi atmosferę kolesiostwa, fałszu i nie boi się ubrudzenia języka (na brązowo) to polecam :)
6
olsztynianin 2016-01-11 14:28:54
Ludzie zastraszeni i kazdy o krok o decyzji o rzuceniu pracy, a szanowny pan prezes dostaje nagrody EY, bo pracownikow nikt o pracodawce nie zapytal. Ogloszenia na stronie to wydmuszka, zwykly PR, ktorym podnieca sie branza i niezbyt bystrzy aplikujacy...
9
Domu 2016-01-12 08:25:46
Chyba jakiś układzik się rozsypał, bo widać zwolnionych rozchwianych psychicznie nieudaczników życiowych wylewających żale, ludzie idzcie do na kase do supermarketu tam wasze miejsce ;)
3
Pani X 2016-01-13 06:28:46
Nie będę przedstawiała się z imienia i nazwiska bo nie o to chodzi. Pracowałam w tej firmie kilka miesięcy, krótko mówiąc jest to jedna z lepszych firm z którymi miałam do czynienia. Wszystko jest jasne i klarowne, umowa o prace, wynagrodzenia wyższe niż średnia w regionie, kompetentni ludzie ktorzy zarządzają zespołami, zarząd na bardzo wysokim poziomie, nigdy nie zauważyłam żeby zarząd czy menadżerowie chodzili z zadartym nosem, wręcz przeciwnie to oni najwięcej pomagali i najwięcej pracowali. Z komentarzy mogłabym wymienić po nazwiskach osoby które je piszą ale zachowam to dla siebie, w firmie powstał kwasny układzik który uważał że może wszystko a że Pan Prezes (bardzo przystojny;) nie toleruje układzików szybko rozwiązał sprawe zwalniając ludzi którzy jak się okazało robili dookoła siebie dużo szumu a wyniki mieli poniżej przeciętnych do tegu burzyli całą atmosferę w firmie oczerniając innych, także doskonale rozumiem rozgoryczenie bo jak co poniekótrzy zarabiali po kilka czasami nawet kilkanaście tysięcy złotych i stracili prace następnie zderzyli się z realiami to teraz jak to mówią "zbita [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boli". Szczerze polecam tą firmę i mam nadzieję że jak poukładają mi się moje sprawy prywatne będę mogła tam wrócić.
6
Chciałam wysłać cv, ale... 2016-01-14 09:27:14
Jako obserwatorka tego, co się dzieje w tych komentarzach mogę powiedzieć jedno. Coś z tą firmą jest nie tak, skoro budzi takie emocje. Widać, że jedni przystosowali się do sytuacji, a inni tego nie zrobili. Z jakich powodów to pewnie dowie się ten, kto zacznie tam pracować...Mnie te opinie nie przekonują do firmy Zortrax.
9
Pracownik wie najlepiej 2016-02-25 00:45:56
Pracowałam tam i rozwieję wasze wątpliwości:
Zarząd 9/10 - kompetentny i docenia pracowników, tylko młody, co skutkuje niewielkim doświadczeniem (prawda - prezes przystojny;);
Wynagrodzenie 9/10 - większość stanowisk jest doceniana i ma bardzo wysokie wynagrodzenie, nie do porównania do podobnych w regionie; niestety niektóre stanowiska (bardzo ważne) nie są doceniane - pragnę zauważyć, że nie chodzi tu o moje byłe;
Układy i układziki 0/10 - niestety prawda, niektórych to boli, inni szybko potrafią przywyknąć; nie przeszkadza to w pracy, trochę psuje atmosferę;
Rotacja pracowników 5/10 - nie odbiega od normy; młoda kadra szuka pracowników, jak trafią na kogoś kompetentnego - ok, jeśli nie - szukają dalej (tylko czasem te układy i układziki grają rolę w ocenie "kompetencji");
Umowa 10/10 - o pracę, na czas określony na początek, ale to nic dziwnego; wszystko zgodnie z prawem, nie mam nic do zarzucenia;
Podsumowując 90% pracowników to kompetentne osoby i bardzo fajni ludzie (i obecni i byli). Pozostałe 10% psuje atmosferę i udaje kompetencje, na co nabiera się młody zarząd. Podsumowując 9/10, składajcie CV, jeśli jesteście pewni swoich umiejętności i doświadczenia. Warto. Firma bardzo rozwojowa.
Sprostuję tylko, że zdecydowana większość nie była zwalniana (bynajmniej za moich czasów, a odchodziła sama - z różnych powodów, nie wnikałam).
5
gipsy king 2016-05-11 12:07:02
Pojawiło się dużo ofert pracy Zortrax-u. Czy ktoś wie jaka jest średnia zarobków na jednym z najpopularniejszych stanowisk Key Account Manager-a ? Tj. podstawa i średnie premie ? Jaki jest socjal - czy są jakieś elementy pozapłacowe ?
Noname 2016-07-06 18:13:25
Właśnie jestem w trakcie rekrutacji do sprzedaży. Możecie cos powiedzieć o tym dziale? Jak zarobki? Jaki zespół? Plany? Szef? Rozwój? Itp
Kiewi 2016-08-01 20:46:47
Witam,
Czy ktoś może powiedzieć jak wygląda proces rekrutacji w tej firmie? Czy jest tylko rozmowa kwalifikacyjna czy też może są zadania praktyczne lub test psychometryczny??
3
Pracownik wie najlepiej 2016-08-02 09:28:29
Mogę tylko powiedzieć co nieco o tym jak było jakiś czas temu...
Nie napisaliście, na jakie stanowiska chcecie aplikować, a tam jest dość duża rozbieżność, jeśli chodzi o zarobki. Dział sprzedaży to ponad 2 tyś netto podstawy i premie, uzależnione od wyników. Targety były dopasowane do stażu i doświadczenia, nie wymagali cudów, ale starać się trzeba. Najlepsi mieli nawet kilkanaście tyś premii każdego miesiąca. To wg. mnie bardzo dobre zarobki, nie tylko jak na Olsztyn. Asystentka i magazyn - to najmniej płatne stanowiska. Ale jak na Olsztyn i tak nie jest źle. Min 2 tyś (+- kilka zł). Pozostałe stanowiska są wynagradzanie pomiędzy wyżej wspomnianymi. Jeśli macie doświadczenie i kompetencje - warto spróbować. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej łatwo ocenią kompetencje. Część rozmowy zawsze odbywała się po angielsku, żeby sprawdzić poziom języka. Zadania praktyczne zwykle też są, ale nic dziwnego. Tylko coś, co miałoby należeć do obowiązków na danym stanowisku. Żadnych bzdurnych psychotestów nie ma, bynajmniej nie było:)
5
Zainteresowany 2016-08-06 15:36:41
A może wiesz czy na stanowiska asystentow też są zadnia praktyczne?
Pracownik wie najlepiej 2016-08-08 16:31:10
Tak, typowo biurowe, jakieś pismo stworzyć lub prezentacje. Nic trudnego.
Stefek Burczymucha 2016-08-21 00:09:53
Na czym polega praca w R&D w Zortraxie?
Jest tam taki dział w ogóle?
Aesdeef 2016-08-27 10:40:38
Wymagania wobec nowych pracowników są często z sufitu, stąd jest tyle nieobsadzonych stanowisk wiszących po kilkanaście miesięcy. Puszą się jakby byli wielką, znaną i poważaną korporacją ale tak naprawdę jest to niewielka polsko-chińska firma która markę zbudowała na nieistniejącym kontrakcie z firmą Dell, a kierownictwo to często dwudziestokilkulatkowie bez specjalnego doświadczenia.

Płaca jest uczciwa jak na region i zawsze na czas, zwykle na umowę o pracę. Biuro jest ładne i wygodne choć źle skomunikowane, atmosfera jest fajna - wszyscy mówią do siebie po imieniu, dla pracowników jest darmowa kawa (dla mnie to ważne :-).

Rotacja jest spora, z tego co wiem we wszystkich działach i na wszystkich stanowiskach, nawet kierownik który jest wyrzucany z dnia na dzień to nic nadzwyczajnego. Skutkuje to niekończącym się chaosem ale dzięki temu można się wykazać. Firma raczej nie inwestuje w pracowników.

Ogólnie jak pochodzisz z Olsztyna albo okolic, jesteś "młody" i "dynamiczny" (czytaj: "nie masz zobowiązań" i "nie przeszkadza Ci perspektywa dynamicznego wylotu z firmy") to polecam, w przeciwnym razie szkoda czasu.
9
igor 2016-09-14 14:05:18
Niestety wszystkie negatywne opinie o Zortraxsie to prawa. Firma zbudowana na dziwnym wewnętrznym układzie.
5
mr nice guy 2016-09-18 09:41:45
Coz,byl kiedys taki utwor:"Droga Pani z TV" Widac byl ulubiona fraza SpaPani,ktora z wypiekami na twarzy czekala na swoje 5 minut w pogoni parcia na szklo i posiadania niczym nieuzasadnionej wladzy...Jakosc rekrutacji w pojedynke dajaca nie tylko wiele do zyczenia, co wrecz bardzo gruntowny niesmak braku profesjonalizmu zostala opatrzona psychologicznym podparciem swych decyzji ferowanym przez Pana od butow,ktory szafujac terminami wprost ze stolecznej uczelni probuje jak slawetny Urban-podpierac psychologicznym sznytem wszelkie wywarte strachem o swoje siedzenie decyzje swojego dydaktycznego Gomulki.Troche smutne bo niedocenia sie ludzi ale czy to wazne dla kogos kto cala swa energie pozytkuje na wazenie czy ktos jest lepszy i moze zagrazac?Coz sila nawyku.Zarzadzanie silownia daly silowe metody i ciagly strach przed utrata czegos co sie wewnetrznie czulo,ze nigdy sie nie nalezalo...Ktos tu wspomnial o PR.Jedna z jego zasad jest wiarygodnosc...Wystarczy pare minut by zorientowac sie,ze skala ilozorycznych rekrutacji musialaby zaopatrywac etaty wyludnionego Michelina a nie firemki jak to stoleczny PR okresla wyjetym wprost z amerykanskich seriali.Coz,pretensje do czegos nie zmieniaja faktu ze z obecnym podejsciem jest to co najwyzej kiepska brazylijska nowela z budzetowa obsada...
8
advisor 2016-09-19 16:49:46
Godny polecenia i nasladowania jest PR, tutaj daje piatke z plusem. Firma ma potencjal, firma to jednak nie tylko PR, ale przede wszystkim ludzie - ich szczerosc i otwartosc, oddanie, motywacja, zyczliwosc. Tych ostatnich wartosci wg mnie w firmie brakuje, nawet wobec klientow - ktorzy sa przeciez zywicielami firmy. Dziwna firma ...ale i mloda, widocznie musi dojrzec, a personel sie dotrzec.
5
Bozon Hoggsa 2016-09-23 18:29:30
Niestety muszę zgodzić się z większością negatywnych opinii. Fajne biuro i darmowe kanapki to nie wszystko. Można by napisac wiele, bo opisywane wyżej sytuacje, to tylko czubek góry lodowej. Czy ktoś słyszał, żeby w ciągu roku były 3 dratstyczne obniżki pensji? Układy są straszne, a co gorsza uczestniczą w nich osoby wielce niekompetentne, które nadrabiają olbrzymie braki w wiedzy i doświadczeniu udawaną pewnością siebie. Taką niekompetencję i głupotę bardzo ciężko się obserwuje, a uczestniczenie w tym cyrku jest ponad siły kogoś kogo pojemność mózgoczaski jest choć o mikron większa niż co bardziej rozgarniętej wiewiórki.
Spowodowane tym braki kadrowe, szczególnie w R&D oraz sales prędzej czy później się zemszczą.
Kłamstwa także wychodzą na jaw. Polecam wpisanie w wyszukiwarkę "dell oraz zortrax"...
Szkoda, że prezes w tym uczestniczy, bo wymiana 2-3 osób z top mamagmentu zlikwidowałaby problemy oraz podobne mojej opinie.
Szkoda, bo s produkt choć mało innowacyjny, jeśli chodzi o branżę, to jednak bardzo udany. Szkoda, że cała reszta leży.
choć mało innowacyjny jak na branżę, jest bardzo udany. Ukł
5
XD 2016-09-26 18:17:29
Śmieszne jest to jak pod prawie każdą negatywną opinią, ktoś zaraz pisze, "dbanie o warunki finansowe to standard u nich", "wymagania sa adekwante do stanowiska", "firma jest profesjonalna", "mozna dobrze zarobic bla" Albo czy wyplata jest terminowa?
Ludzie - jeśli naprawdę jedynym kryterium jest dla Was terminowość wypłat, to TAK wypłata jest terminowa. Pamiętajcie że jedenak terminowość wypłat to nie wszystko, strasznie daje sę odczuć tzw "kolesiostwo" w tej firmie, brak kompetencji przelozonych, brak wdziecznosoci - zarowno dla klientow,, dzieki ktorym firma generuje takie dochody, jak i dla pracownikow, bez ktorych nie byloby tej firmy po prostu, a ktorym obniza sie wynagrodzenie (zazyczaj to powinno byc na odwrot). Pamietajcie, darmowa kawa to nie wszystko, atmosfera z amerykanskich seriali to to zdecydowani nie jest.
Jesli nic w tej firmie sie nie zmieni, nistety takich komentarzy mozna spodzieac sie coraz wiecej.
9
eryk 2016-09-27 11:16:51
Nie wiem jak na niższych stanowiskach ale jeśli chodzi o specjalistów to im tańszy tym lepszy. Wiedza i doświadczenie schodzą na dalszy plan.
3
Kirko 2016-09-27 21:18:55
Czytajac te opinie upewniam sir w przekonaniu ze to byla dobra decyzja ze nie podjolem u nich pracy. Wczesniej slyszalem pewne pogloski ale po takim wysypie negatywnych komentarzy cos musi byc na rzeczy.
5
4d 2016-09-28 15:35:04
Wypłata terminowa jest, są kanapki, jest nawet kawa a na dopełnienie sukcesu atmosfera jak w amerykańskim serialu haha kto to pisze bo mam nadzieję że nie HRy od nich.
1
Marudery 2016-10-05 08:08:23
Taaa, a po pracy cała góra siada i rzuca kostką kogo zwolnić. Angielskiego nikt nie zna, więc umowy z zagranicą pisane są przez googla :) Ludzie, co Wy tutaj piszecie, to w ogromnej części bzdury:) Pracodawca jak każdy inny. Ma swoje plusy (hajs się zgadza, raczej wyższy niż średnia w mieście, umowa o pracę, ludzie w większości spoko, młodzi i z pomysłem na siebie, no i sam produkt jest w porządku - nie wciskasz jakiś garnków lub innych badziewi) i zdarzają się minusy (presja czasu, czasami wysokie wymagania, stres szczególnie w sprzedaży). Jak w każdej pracy. Tym, którym to nie pasuje, to odpadają albo sami odchodzą. Ci którzy potrafią odnaleźć się w takim klimacie jadą dalej - proste :) A ci wylewający żale na forum to albo już byli pracownicy, albo Ci którym nie pasuje tempo. Osobiście współczuje firmie takich maruderów, niezależnie od tego, co to byłaby za firma:) pzdr dla normalnych:)
6
tomek 2016-10-10 15:43:18
No to skoro wypłata jest u nich w pełni respektowana, to się wcale nie dziwię, że zatrudnienie jest tak opłacalne. A socjale dorzucają? Dzięki za odpowiedź
Silver 2016-11-25 20:10:41
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć dlaczego stanowiska w sprzedaży mają taką rotacje? Nie tylko na stanowiskach podrzednych ale również tych kierowniczych? Proszę o konkrety a nie zapieranie się układem bo to nic nie mówi.
2
Sigma 2016-11-30 08:26:12
Konkrety:
Ostatnia zmiana w sprzedaży miała miejsce jakoś w wakacje. Od tamtej pory zespół jest taki sam albo się zwiększa. Także nie wiem, czy to jest duża rotacja.

Powody zmian są różne, niektórzy mają inny pomysł na siebie, niektórym nie pasuje tempo, produkt lub specyfika branży. Co człowiek to inny powód :)
1
Silver 2016-12-01 09:55:35
Jak na firmę która istnieje od 3 lat i odnosi same sukcesy - trzech kierowników sprzedaży to jednak dużo.
2
sigma2 2016-12-05 13:40:22
Poczytaj wcześniejsze komentarze to dowiesz się dlaczego tak się dzieje. W ten sposób firma kupuje tanio wiedzę z zewnątrz. Przeważnie ludzie z mega doświadczeniem są 'za słabi' albo się 'nie znają'. Szef tutaj wie najlepiej :) Pewnie dlatego te drukarki tak dobrze się sprzedają.
2
Zostaw swoją opinię o Zortrax S.A. - Olsztyn
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Zortrax S.A.