Profit Point

Warszawa

Opinie o Profit Point

Trader 2015-05-08 21:49:58
W "Profit Point" w Poznaniu (usunięte przez administratora)nigdy nie było biura )

Pozdrawiam
Alex 2015-05-08 22:53:17
do dzisiaj są oklejone szyby nazwa profit point! placku :)
Alex 2015-05-08 23:02:44
poza tym to na gumitree ciągle macie ul. Baraniaka w danych profilu uzytkownika
Trader 2015-05-08 23:19:32
Bylem na Kutrzeby )
Alex 2015-05-08 23:35:46
profit point miał biura w poznaniu(usunięte przez administratora)Jaki jest cel twojej wiadomości Trader - 2015-05-08 21:49:58?
king 2015-05-09 09:26:47
Będzie tak - wybory w Polsce start zamieszek w związku z nie dojściem prawicy do władzy i fałszowaniem wyborów, przez 3-5 kolejne dni mocne protesty z Korwinem na czele w Warszawie, Polska złotówka w dól, w tym czasie przygotowanie majdanu w Polsce i dodatkowy skandal który doprowadzi do mówienia w mediach na całym świecie o niestabilnej sytuacji w Polsce złotówka dalej w dól, w tym czasie zostaje odpalony przez masonerie spisek w Polsce żeby stłumić prawice + wywołać wojnę stanów z chinami poprzez sprowokowanie rosji do wejścia zbrojnego do Polski, w tym momencie wchodzi już Nato do akcji i siły ratujące porządek unii europejskiej, mamy przeddzień 3 wojny światowej złoto leci do 1800, dolar początkowo do góry ale kiedy już wiadomo ze będzie zadyma wszyscy jadą w złoto, masowa wyprzedaż euro, euro widzę po 3,70 już niedługo w końcu po 2,80 do złotówki, generalnie dałbym lota przeciwko złotowce już dzisiaj ale nie gram na spadkach mojej waluty - taka etyczna zasada - lota na złoto, lota na dolara bo dolar to tez złoto - ale zaraz spieniężyć do złota wlaściwego, lota na srebro oczywiście, lota na spadek euro, lota na franka szwajcarskiego na chwile się umocni potem tez do złota, wszystkie pozycje zabezpieczyć zamkami i odpalać jak będą kolejne sezony, potem będzie taki moment planowany od lat, ogłoszenie pokoju światowego, i zaproponowanie ustabilizowania sytuacji i zamieszek przez chipy, wyjąc wszystko ze złota i dolara i wsadzić w walutę chińska i patrzeć jak niedzwiedź ze smokiem niszczą amerykę łamiąc nowy pokój, chińczyk się umacnia, - wyjac wszystko z chińczyka kupci dużo ziemi i klasztor i modlić się do końca życia za grzechy bo to już koniec tzw. swiata nie będzie pieniędzy i walut wogółe.
Damian 2015-05-12 15:43:08
Czy filia firmy we Wrocławiu jeszcze istnieje?,
Big Ro 2015-05-15 17:15:00
Też oblałem ten cholerny egzamin nie wystarczyło 1 T/P (
Ale dałem sobie kolejną szansę na jednym z ich konkursów i jestem – 1 !
Mam kontrakt i poznali mnie z jedną Panią która też zaczyna jako Trader, pracuje z nią.
Po miesiącu damy znać jakie z nas Specjalisty )
Tomek 2015-05-28 22:44:00
Ja zrezygnowałem po rozmowie kwalifikacyjnej, pojawiło się zbyt wiele niejasnych odpowiedzi na moje pytania. Pytałem o życzy proste do wyjaśnienia, ale odpowiedzi były bardzo kombinowane.
2
krizanac 2015-07-09 17:04:17
Z tego co widziałem w internecie przeszukując oferty pracy to firma Profit Point ma do zaoferowania miejsca pracy w Warszawie na takich stanowiskach jak analityk rynków finansowych, specjalista do spraw międzynarodowych rynków finansowych; w Poznaniu zaś osoby do pracy biurowej w dziale finansów oraz specjalista do spraw rynków finansowych
Xyxy 2015-07-17 16:25:38
Witam, Jestem po rozmowie kwalifikacyjnej na Placu Bankowym 2, wszystko fajnie,spoko,zachęcająco. Kusi bardzo. Trochę mnie to ciekawi, czy jak dam 700zł za kurs i go zdam czy oni mnie w konia nie zrobią? Ktoś pracuje tam nadal?
Ktoś mógłby mi powiedzieć co i jak?

Bardzo z góry dziękuje :)
3
jacek 2015-08-17 13:21:05
ale przecież, żeby do nich iść musisz mieć doświadczenie - to element konieczny nawet w ofercie na pracownika biurowego do działu finansów. To jednak jest sprawa ważna, bo firma jest w sumie w 100% zwiazana z finansami, więc nie wyobrażam sobie jak można iśc do nich bez doświadczenia @Trader, przecież to jest ogromna odpowiedzialność
1
kali 2015-09-17 00:10:18
Dużo ostatnio mówi się o tej firmie. Albo przynajmniej na takie towarzystwo powiązane z nimi trafiam. Niemniej ludzie wypowiadają się na ich temat pozytywnie. Jeśli chodzi o zatrudnienie w Profit Poincie to poszukują głównie Traderów. Jednak nawet w tej chwili jest to wstrzymane na tyle , że trzeba czekać na swoją kolej
xzasd 2015-09-21 14:57:13
Nie, nie wypowiadają się pozytywnie. Tego typu komentarze to typowy schemat ocieplania wizerunku firmy stosowany w Profit Point.
Darek 2015-09-22 10:59:18
Poszedłem w sprawie pracy, a tam jakieś szkolenia. Mam pytanie czy ktoś był na szkoleniu i dostał pracę?, bo sam nie wiem co robić. Pozdrawiam
ania 2015-10-11 18:33:19
jakbyś się dopytał na rozmowie kwalifikacyjnej to byś wiedział, że podpisują umowę na szkolenie z gwarancją zatrudnienia po zdanym egzaminie. Tego typu firmy działają na całym świecie. Tylko jak zwykle w Polsce ciemne, nie wykształcone gówniarstwo się nie zna i ma najwięcej w temacie do powiedzenia. To nie jest firma co szuka pracowników na umowę o pracę. Dostajesz kontrakt. Pracujesz w domu. Zastanawiam się jaką ofertę pracy przemądrzałe polaczki by chciały żeby nie marudzić. Kasę każdy by chciał tylko za pierdzenie w stołek. Tutaj trzeba główką ruszać. Mózg trzeba mieć. To nie jest dla wszystkich praca. Wystrzegać trzeba się firm co każą inwestować swoje środki. Ten kurs nawet jakby kosztował 2000 to i tak by się opłacał. Tylko niestety jak widać większość piszących nie ma pojęcia o pracy TRADERA czy BROKERA. Polecam i powodzenia dla inteligentnych.
mediolan 2015-10-17 16:15:17
@pracownica - dlaczego miałyby sekretarki nie dostać wynagrodzenia, przecież każdemu przysługują zarobki nie zależnie od tego jaki wkład wkładają w firmę. Mają szeroki zakres usług, bo mają różne szkolenia np z zakresu ekonomii i programy edukacyjne. Ciekawe czy niedługo się pojawi jakieś ogłoszenie pracy.
Jacek 2015-11-06 15:50:03

jakbyś się dopytał na rozmowie kwalifikacyjnej to byś wiedział, że podpisują umowę na szkolenie z gwarancją zatrudnienia po zdanym egzaminie. Tego typu firmy działają na całym świecie. Tylko jak zwykle w Polsce ciemne, nie wykształcone gówniarstwo się nie zna i ma najwięcej w temacie do powiedzenia. To nie jest firma co szuka pracowników na umowę o pracę. Dostajesz kontrakt. Pracujesz w domu. Zastanawiam się jaką ofertę pracy przemądrzałe polaczki by chciały żeby nie marudzić. Kasę każdy by chciał tylko za pierdzenie w stołek. Tutaj trzeba główką ruszać. Mózg trzeba mieć. To nie jest dla wszystkich praca. Wystrzegać trzeba się firm co każą inwestować swoje środki. Ten kurs nawet jakby kosztował 2000 to i tak by się opłacał. Tylko niestety jak widać większość piszących nie ma pojęcia o pracy TRADERA czy BROKERA. Polecam i powodzenia dla inteligentnych.
http://profitpoint.pl/
czarek_____aij 2015-11-11 04:10:11
@Daro a wiesz, że pojawiły się teraz u nich oferty, że są poszukiwani specjaliści ds. międzynarodowych rynków finansowych? Skoro proponują wynagrodzenie w wysokości 1000 dolarów netto plus premie, to warto się nimi zainteresować. Dla chętnych zamiast systemu etatowego proponują zatrudnienie w trybie home office.
ostryga 2015-11-13 12:01:04
@czarek tylko to mnie intryguje w tej ofercie pracy że oferują ci 1000 dolarów netto plus premie a nie wymagają doświadczenie, dla mnie to zagadka niezła
kristof 2015-11-15 18:01:15
dziwne, w kazdej pracy przecież im bardziej doświadczony pracownik tym lepsze wynagrodzenie jest możliwe a przy okazji lepsze możliwości finansowe dla firmy
giku 2015-11-17 22:24:40
u nich są naprawdę dobre zarobki, tylko, że serio trzeba chcieć pracować i można góry przenosić, poza tym spoko doświadczenie
Madzia 2015-12-07 13:49:18
No czy ja wiem @trad czy Ty możesz mieć rację np. teraz poszukują na stanowisko Specjalista ds. Międzynarodowych Rynków Finansowych i jest to prawdziwa oferta do trzech miast, a nie szkolenie.
1
Madzia 2015-12-17 16:55:33
No @Mark nie przesadzaj i nie strasz ludzi, nie jest tak znów źle, nie ma co się rzucać jakoś strasznie, praca na poziomie, co już mówiłam i potwierdzam, że jest okej
1
Mark 2015-12-18 16:43:13
A ty tam pracujesz?
adamoto 2015-12-19 14:49:47
Z mojej grupy egzaminu nie zdał nikt i podobno jest to norma.
kali 2016-01-02 14:24:30
Z tego co słyszałem to pracować tu można na naprawdę fajnych warunkach zwłaszcza jeśli chodzi o te kwestie najbardziej sporne , czyli kwestie finansowe oczywiście.
1
alol 2016-01-04 19:24:03
widze, że firma od lat zajmuje sie szkoleniami i to na wysoką skale jak widze, a obenie nie ma żadnych ofert, masz co do tego racje @wwa, tylko taka profesjonalna strona..
1
kali 2016-01-08 20:51:00
jesli chodzi o możliwość podjęcia pracy w Profit Poincie to rzeczywiście już dawno nie było żadnych ofert do nich. Także widać chyba , że niestety @alol będzie miał rację w tym przypadku
wwa 2016-01-10 21:45:19
A ja znalazłam kilka w ciągu 2min
giguś 2016-01-22 16:02:07
Powiem wam tak, jestem po egzaminie. Mimo, że nie udało mi się go zdać to nie mogę narzekać, że wiedzy nie przekazali. Warunki są bardzo trudne, uczę się od paru miesięcy handlować i nie ustawiam TP i SL na 50 pisów, to jest bezsensowne. Mimo wszystko szkolenie praktyczne powiększyło moją wiedzę. Do zdania egzaminu brakło mi jednej zyskownej transakcji, trochę umiejętności, trochę szczęścia miałam. Jak to ujęli przed egzaminem, mogę się z nimi związać nie tylko handlując na rachunek inwestora, są też inne opcje. Ale to się okaże dopiero po weekendzie. Nie żałuje, że zapłaciłam te 400zł za praktykę. Miałam zajęcia z dwoma osobami, obie wykazały się wiedzą, nawet umiały ją przekazać, tłumaczyli po kilka razy jak było coś niezrozumiałe, powtarzali. Uważam to za dobrze spędzony czas. Wspominali także o możliwości powtórzenia egzaminu. Jednak teraz nadchodzi weekend i dopiero po będzie można coś powiedzieć więcej. Jeśli nie będę miała możliwości związania się z nimi w formie handlu na rachunek inwestora, to szukam innego brokera i na własnym kapitale podziałam. Trening czyni mistrza, dzięki ich pomocy zaczynam zarabiać.
1
walkor 2016-01-22 19:00:15
@kali, bo oni nei ogłoszają się zazwyczaj na portalach pracy, bo to kosztuje, ale na stronie internetowej coś przewaznie jest. Można aplikowac jako Trader i jest podobno umowa o pracę.
żoliborzec 2016-01-29 00:36:16
Jak masz doświadczenia na rynku realnym, chcesz w tym się rozwijać - oni poszukują teraz ludzi na stanowisko Managera ds. Międzynarodowych Rynków Finansowych i jest to prawdziwa oferta, jest umowa o pracę + bonusy jak u każdego pracownika Profit Point, z sekretarką))) Firma jest w sumie w 100% związana z rynkiem finansowym, więc nie chodzi o wyciągnięcie kasy za szkolenie, z tego nie zarobisz. Tylko niestety jak widać większość piszących nie ma pojęcia o pracy TRADERA czy BROKERA i nie chce to wyjaśnić wprost na rozmowie.Problem większości w tym że nie każdy chce się uczyć poważnego zawodu tylko marzy o poważnych zarobkach w fotelu przed telewizorem..i.. dalej wiecie)))))
1
t6y7 2016-01-29 19:39:15
@walkor a nie wiesz czy na kazdym stanowisku oferuja umowe o prace, bo ja bym chetnie aplikowal na stanowsiko trader gdy tylko pojawia sie nowe oferty..
dragon 2016-02-17 17:08:55
nie wierze jak można otwarcie @Nick_profitPoint pisać o tym, że na szkolenia szkoda kasy wydawać, przecież firma to przede wszystkim ludzie trzeba w nich inwestować!
1
darek 2016-05-15 09:38:05
Na to wygląda @das chociaż to trochę dziwne bo u nich na stronie nie ma żadnej tego typu informacji ale skoro tyle ludzi tak pisze to chyba coś w tym jest ;/
1
Maaati 2016-07-08 10:34:07
Witam, kilka dni temu zacząłem kurs wszystko wygląda OK rozmowa kwalifikacyjna przebiegła ciekawie, zarobki zachęcające, zobaczymy jak będzie przy podejściu do egzaminu…
1
tylda 2016-07-08 12:37:27
jak będziesz po egzaminie to napisz. ja na początkującego będę startować, liczę że w Warszawie start zapewni prestiż
1
Patina 2016-07-11 20:07:04
Patina

Byłam dwa lata temu w PP na szkoleniu i ogólnie wygladalo to słabo tak naprawde, natomiast niedawno slyszałam juz z kilku zrodel ze firma poszla mocno do przodu rozwijaja sie i chcialabym sprobowac u nich podejsc do tego egzaminu o prace. Orientuje sie ktos moze jak wyglada teraz u nich kwestia szkolenia i egzaminu ?

Z góry dziekuje.
2
xoxo 2016-07-11 22:01:50
Świetnie, że zarobki są zachęcające, ale czy wypłata jest terminowa? dzięki
1
Michu 2016-07-14 21:04:56
W tamtym roku byłem w PP na szkoleniu a pozniej podchodzilem do egzaminu i egzamin zdalem, w ciągu 2 tygodni od odpowiedzi pozytywnej o zdanym egzaminie dostalem dostep do konta oraz podpisalem umowe z Optimum Invest i wyplaty przez 3 miesiace otrzymywalem regularnie raz bylo kilku dniowe spoznienie ale poza tym nie mam zadnych zastrzezen. Pozdrawiam
1
65 2016-07-14 22:23:04
czesc znalalzem od nich najnowsza oferte pracy na stanowisko specjalsity do spraw rynikow finansowych w Warszawie fajnie ze oferuja możliwości awansu zawodowe atrakcyjne wynagrodzenie, podstawa + dodatkowe premie za wyniki w pracy specjalistyczne szkolenia
1
1234565 2016-07-17 19:29:22
Wybieram sie w przyszlym tygodniu na rozmowe kwalifikacyjna, zastanawialem sie kilka dni czy sie zdecydowac na wspolprace z nimi i mysle, ze warto sprobowac, dam znac jak przebiegla rozmowa.
1
das 2016-07-17 19:31:29
a jak wygląda cały ten egzamin do zadnia? rozumiem ze rozwiazuje sie jakis test? czy na kazde stanwsoiko jest inny, wogole ciekawi mnie to z ilu pytan sie sklada, czy jest łatwy, jak wyglada, jakie są pytania czego dotycza głownie oraz ile czasu masz na napisanie go
1
1234565 2016-07-21 06:57:09
Rozmowa przebiegła bardzo pozytywnie (spójnie wszystko sie trzyma kupy i Pani z którą miałem rozmowę bardzo miła i wie o czym mówiła) także zdecyduje sie na ich usługi co będzie dalej zobaczymy :)
Pozdrawiam.
1
mo 2016-07-21 11:32:43
a ty na jakie konkretnie stanowisko się rekrutowałeś?
1
1234565 2016-07-23 13:04:49
Specjalista ds. Miedzynarodowych Rynków Finansowych
1
Nomek 2016-07-23 21:14:25
MANAGER/Specjalista ds. Rynków Finansowych ma się tutaj chyba całkiem dobrze, tak mi się wydaje, ma godziwą pensję, aż dziwne że ten ziomeczek odszedł tak niespodziewanie z pracy, pewnie prywatne kwestie
1
LukiLuki 2016-07-25 20:47:31
Witam, czytam wasze niektóre opinie i sie troche dziwie, że narzekacie, gdzie znajdziecie kurs forex, miesieczny kurs forexa za 700zl ? Szukalem takich kursów w internecie i większość zaczyna się od 2000-2500tys zl. Mimo tego kurs w PP oferuje jeszcze prace po zaliczonym egzaminie a wszedzie indziej jest sam kurs bez żadnej możliwości dalszej współpracy. Więc uważam osobiście, ze taki kurs za 700zl nawet jeżeli ktoś nie zaliczy egzaminu to pozostanie mu w głowie bardzo przydatna wiedza na temat rynków finansowych. Osobiscie polecam i byłem na na tym kursie.

Pozdrawiam
1
alol 2016-07-27 15:41:12
Początkujący na rynku Forex tez jest mile widziany, wiec to na plus.
1
Zostaw swoją opinię o Profit Point - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profit Point