Profit Point

Warszawa

Opinie o Profit Point

mediolan 2015-10-17 16:15:17
@pracownica - dlaczego miałyby sekretarki nie dostać wynagrodzenia, przecież każdemu przysługują zarobki nie zależnie od tego jaki wkład wkładają w firmę. Mają szeroki zakres usług, bo mają różne szkolenia np z zakresu ekonomii i programy edukacyjne. Ciekawe czy niedługo się pojawi jakieś ogłoszenie pracy.
Jacek 2015-11-06 15:50:03

jakbyś się dopytał na rozmowie kwalifikacyjnej to byś wiedział, że podpisują umowę na szkolenie z gwarancją zatrudnienia po zdanym egzaminie. Tego typu firmy działają na całym świecie. Tylko jak zwykle w Polsce ciemne, nie wykształcone gówniarstwo się nie zna i ma najwięcej w temacie do powiedzenia. To nie jest firma co szuka pracowników na umowę o pracę. Dostajesz kontrakt. Pracujesz w domu. Zastanawiam się jaką ofertę pracy przemądrzałe polaczki by chciały żeby nie marudzić. Kasę każdy by chciał tylko za pierdzenie w stołek. Tutaj trzeba główką ruszać. Mózg trzeba mieć. To nie jest dla wszystkich praca. Wystrzegać trzeba się firm co każą inwestować swoje środki. Ten kurs nawet jakby kosztował 2000 to i tak by się opłacał. Tylko niestety jak widać większość piszących nie ma pojęcia o pracy TRADERA czy BROKERA. Polecam i powodzenia dla inteligentnych.
http://profitpoint.pl/
czarek_____aij 2015-11-11 04:10:11
@Daro a wiesz, że pojawiły się teraz u nich oferty, że są poszukiwani specjaliści ds. międzynarodowych rynków finansowych? Skoro proponują wynagrodzenie w wysokości 1000 dolarów netto plus premie, to warto się nimi zainteresować. Dla chętnych zamiast systemu etatowego proponują zatrudnienie w trybie home office.
ostryga 2015-11-13 12:01:04
@czarek tylko to mnie intryguje w tej ofercie pracy że oferują ci 1000 dolarów netto plus premie a nie wymagają doświadczenie, dla mnie to zagadka niezła
kristof 2015-11-15 18:01:15
dziwne, w kazdej pracy przecież im bardziej doświadczony pracownik tym lepsze wynagrodzenie jest możliwe a przy okazji lepsze możliwości finansowe dla firmy
giku 2015-11-17 22:24:40
u nich są naprawdę dobre zarobki, tylko, że serio trzeba chcieć pracować i można góry przenosić, poza tym spoko doświadczenie
Madzia 2015-12-07 13:49:18
No czy ja wiem @trad czy Ty możesz mieć rację np. teraz poszukują na stanowisko Specjalista ds. Międzynarodowych Rynków Finansowych i jest to prawdziwa oferta do trzech miast, a nie szkolenie.
1
Madzia 2015-12-17 16:55:33
No @Mark nie przesadzaj i nie strasz ludzi, nie jest tak znów źle, nie ma co się rzucać jakoś strasznie, praca na poziomie, co już mówiłam i potwierdzam, że jest okej
1
Mark 2015-12-18 16:43:13
A ty tam pracujesz?
adamoto 2015-12-19 14:49:47
Z mojej grupy egzaminu nie zdał nikt i podobno jest to norma.
1
kali 2016-01-02 14:24:30
Z tego co słyszałem to pracować tu można na naprawdę fajnych warunkach zwłaszcza jeśli chodzi o te kwestie najbardziej sporne , czyli kwestie finansowe oczywiście.
1
alol 2016-01-04 19:24:03
widze, że firma od lat zajmuje sie szkoleniami i to na wysoką skale jak widze, a obenie nie ma żadnych ofert, masz co do tego racje @wwa, tylko taka profesjonalna strona..
1
kali 2016-01-08 20:51:00
jesli chodzi o możliwość podjęcia pracy w Profit Poincie to rzeczywiście już dawno nie było żadnych ofert do nich. Także widać chyba , że niestety @alol będzie miał rację w tym przypadku
wwa 2016-01-10 21:45:19
A ja znalazłam kilka w ciągu 2min
giguś 2016-01-22 16:02:07
Powiem wam tak, jestem po egzaminie. Mimo, że nie udało mi się go zdać to nie mogę narzekać, że wiedzy nie przekazali. Warunki są bardzo trudne, uczę się od paru miesięcy handlować i nie ustawiam TP i SL na 50 pisów, to jest bezsensowne. Mimo wszystko szkolenie praktyczne powiększyło moją wiedzę. Do zdania egzaminu brakło mi jednej zyskownej transakcji, trochę umiejętności, trochę szczęścia miałam. Jak to ujęli przed egzaminem, mogę się z nimi związać nie tylko handlując na rachunek inwestora, są też inne opcje. Ale to się okaże dopiero po weekendzie. Nie żałuje, że zapłaciłam te 400zł za praktykę. Miałam zajęcia z dwoma osobami, obie wykazały się wiedzą, nawet umiały ją przekazać, tłumaczyli po kilka razy jak było coś niezrozumiałe, powtarzali. Uważam to za dobrze spędzony czas. Wspominali także o możliwości powtórzenia egzaminu. Jednak teraz nadchodzi weekend i dopiero po będzie można coś powiedzieć więcej. Jeśli nie będę miała możliwości związania się z nimi w formie handlu na rachunek inwestora, to szukam innego brokera i na własnym kapitale podziałam. Trening czyni mistrza, dzięki ich pomocy zaczynam zarabiać.
1
walkor 2016-01-22 19:00:15
@kali, bo oni nei ogłoszają się zazwyczaj na portalach pracy, bo to kosztuje, ale na stronie internetowej coś przewaznie jest. Można aplikowac jako Trader i jest podobno umowa o pracę.
żoliborzec 2016-01-29 00:36:16
Jak masz doświadczenia na rynku realnym, chcesz w tym się rozwijać - oni poszukują teraz ludzi na stanowisko Managera ds. Międzynarodowych Rynków Finansowych i jest to prawdziwa oferta, jest umowa o pracę + bonusy jak u każdego pracownika Profit Point, z sekretarką))) Firma jest w sumie w 100% związana z rynkiem finansowym, więc nie chodzi o wyciągnięcie kasy za szkolenie, z tego nie zarobisz. Tylko niestety jak widać większość piszących nie ma pojęcia o pracy TRADERA czy BROKERA i nie chce to wyjaśnić wprost na rozmowie.Problem większości w tym że nie każdy chce się uczyć poważnego zawodu tylko marzy o poważnych zarobkach w fotelu przed telewizorem..i.. dalej wiecie)))))
3
t6y7 2016-01-29 19:39:15
@walkor a nie wiesz czy na kazdym stanowisku oferuja umowe o prace, bo ja bym chetnie aplikowal na stanowsiko trader gdy tylko pojawia sie nowe oferty..
dragon 2016-02-17 17:08:55
nie wierze jak można otwarcie @Nick_profitPoint pisać o tym, że na szkolenia szkoda kasy wydawać, przecież firma to przede wszystkim ludzie trzeba w nich inwestować!
1
darek 2016-05-15 09:38:05
Na to wygląda @das chociaż to trochę dziwne bo u nich na stronie nie ma żadnej tego typu informacji ale skoro tyle ludzi tak pisze to chyba coś w tym jest ;/
1
Maaati 2016-07-08 10:34:07
Witam, kilka dni temu zacząłem kurs wszystko wygląda OK rozmowa kwalifikacyjna przebiegła ciekawie, zarobki zachęcające, zobaczymy jak będzie przy podejściu do egzaminu…
1
tylda 2016-07-08 12:37:27
jak będziesz po egzaminie to napisz. ja na początkującego będę startować, liczę że w Warszawie start zapewni prestiż
1
Patina 2016-07-11 20:07:04
Patina

Byłam dwa lata temu w PP na szkoleniu i ogólnie wygladalo to słabo tak naprawde, natomiast niedawno slyszałam juz z kilku zrodel ze firma poszla mocno do przodu rozwijaja sie i chcialabym sprobowac u nich podejsc do tego egzaminu o prace. Orientuje sie ktos moze jak wyglada teraz u nich kwestia szkolenia i egzaminu ?

Z góry dziekuje.
2
xoxo 2016-07-11 22:01:50
Świetnie, że zarobki są zachęcające, ale czy wypłata jest terminowa? dzięki
1
Michu 2016-07-14 21:04:56
W tamtym roku byłem w PP na szkoleniu a pozniej podchodzilem do egzaminu i egzamin zdalem, w ciągu 2 tygodni od odpowiedzi pozytywnej o zdanym egzaminie dostalem dostep do konta oraz podpisalem umowe z Optimum Invest i wyplaty przez 3 miesiace otrzymywalem regularnie raz bylo kilku dniowe spoznienie ale poza tym nie mam zadnych zastrzezen. Pozdrawiam
1
65 2016-07-14 22:23:04
czesc znalalzem od nich najnowsza oferte pracy na stanowisko specjalsity do spraw rynikow finansowych w Warszawie fajnie ze oferuja możliwości awansu zawodowe atrakcyjne wynagrodzenie, podstawa + dodatkowe premie za wyniki w pracy specjalistyczne szkolenia
1
1234565 2016-07-17 19:29:22
Wybieram sie w przyszlym tygodniu na rozmowe kwalifikacyjna, zastanawialem sie kilka dni czy sie zdecydowac na wspolprace z nimi i mysle, ze warto sprobowac, dam znac jak przebiegla rozmowa.
1
das 2016-07-17 19:31:29
a jak wygląda cały ten egzamin do zadnia? rozumiem ze rozwiazuje sie jakis test? czy na kazde stanwsoiko jest inny, wogole ciekawi mnie to z ilu pytan sie sklada, czy jest łatwy, jak wyglada, jakie są pytania czego dotycza głownie oraz ile czasu masz na napisanie go
1
1234565 2016-07-21 06:57:09
Rozmowa przebiegła bardzo pozytywnie (spójnie wszystko sie trzyma kupy i Pani z którą miałem rozmowę bardzo miła i wie o czym mówiła) także zdecyduje sie na ich usługi co będzie dalej zobaczymy :)
Pozdrawiam.
1
mo 2016-07-21 11:32:43
a ty na jakie konkretnie stanowisko się rekrutowałeś?
1
1234565 2016-07-23 13:04:49
Specjalista ds. Miedzynarodowych Rynków Finansowych
1
Nomek 2016-07-23 21:14:25
MANAGER/Specjalista ds. Rynków Finansowych ma się tutaj chyba całkiem dobrze, tak mi się wydaje, ma godziwą pensję, aż dziwne że ten ziomeczek odszedł tak niespodziewanie z pracy, pewnie prywatne kwestie
1
LukiLuki 2016-07-25 20:47:31
Witam, czytam wasze niektóre opinie i sie troche dziwie, że narzekacie, gdzie znajdziecie kurs forex, miesieczny kurs forexa za 700zl ? Szukalem takich kursów w internecie i większość zaczyna się od 2000-2500tys zl. Mimo tego kurs w PP oferuje jeszcze prace po zaliczonym egzaminie a wszedzie indziej jest sam kurs bez żadnej możliwości dalszej współpracy. Więc uważam osobiście, ze taki kurs za 700zl nawet jeżeli ktoś nie zaliczy egzaminu to pozostanie mu w głowie bardzo przydatna wiedza na temat rynków finansowych. Osobiscie polecam i byłem na na tym kursie.

Pozdrawiam
1
das 2016-08-02 19:36:03
a jak poczatkujace osoby zatrudniaja takie bez dosiwadczenia to jest jakas szansa na wstepne szkolenia?
1
Dymek 2016-08-03 00:31:45
W piatek wybieram sie do pp na rozmowe o pracę, analityk/trader rynkow finansowych? Mam rozumiec ze najpierw jest platny miesieczny kurs, a po zdaniu egzaminu umowa o prace. W trakcie trwania kursu nie dostaje sie zadnej wyplaty? Jesli nie to lipa. Z czego sie utrzymac w wawie jesli nie jestem stad
edf 2016-08-04 20:22:55
widze ze szukaja do pracy na stanowisko tele ankietera w Warszaiwe caly czas teraz oferuja m.in. tu system szkoleń wprowadzających do wykonywania zadań,system wynagrodzenia: podstawa + premie wynikowe
1
Aldi 2016-08-04 20:33:01
jesli jestes poczatkujacy bez doswiadczenia na forexie to tym lepiej poniewaz nie masz swoich przekonan co do handlu i managerowie sa wstanie nauczyc Cie odpowiedniego systemu ktorym oni sie posluguja na rynkach, brak doswiadczenia jest plusem akurat w tej sytuacji.
1
e 2016-08-04 22:08:25
hej widzieliscie ze szukaja managera/ specjalsity do spraw rnkow finansowych w Warszaiwe wymagana jest znajomość branży z zakresu MRF,komunikatywność i zdolności interpersonalne (czytelne, właściwe, umotywowane)
1
Alegoria 2016-08-05 12:27:53
A moim zdaniem to naprawdę fajna praca, dobrze się rozwija człowiek, gdy tutj pracuje, uczy się codziennie czegoś nowego i w coraz sensowniejszy sposó
1
Alom 2016-08-08 11:29:22
No na pewno potwierdzę to, że nie jest źle i wszystko jest tutaj w porządku tak jak umowy o pracę, tak opieka medyczna, paczki dla dzieci, bardzo fajna sprawa, bardzo dobre warunki finansowe
1
Maja 2016-08-09 14:23:34
Byłam dziś na rozmowie. Nie oczekują żadnego doświadczenia (troche dziwne, ale może dają młodym szansę). Nie wiem co myśleć o tym. Brzmi zachęcająco bo pani oferowała 2000 dolarów brutto. Tylko trzeba zapłacic 700 zł za ten kurs, który kosztuje 5000zł. Co myślicie o tym ?
1
Maja 2016-08-09 14:23:51
Byłam dziś na rozmowie. Nie oczekują żadnego doświadczenia (troche dziwne, ale może dają młodym szansę). (usunięte przez administratora). Co myślicie o tym ?
t6y7 2016-08-09 14:40:40
a mnie powiem Wam zaintersowała oferta pracy na stanowisko managera/ specjalsity do spraw rynków finansowych w Warszawie widze ze szukaja wazna jest znajomość branży z zakresu MRF,komunikatywność i zdolności interpersonalne (czytelne, właściwe, umotywowane)
1
... 2016-08-10 09:50:12
O jakim ty stanowisku piszesz @Maja? I o jakich dolarach i kursach? Bo tak przeglądam te aktualne ogłoszenia i zachodzę w głowę o co chodzi..myślałam, że nie wiem może ten teleankieter dzwoni do USA czy coś w tym stylu ale nie..ludzie piszcie jaśniej!
nieznajomy 2016-08-16 10:53:11
... chodzi o prace trejdera, praca na rynkach finansowych i tutaj poprostu obracasz głównie walutami a decyzje podejmujesz na podstawie informacji ze świata i analizy technicznej ktorej ucza przed podjeciem pracy
pzdr
1
Kasiaaaa 2016-08-16 10:57:15
Droga Maju co do doswiadczenia w tej branzy to nie jest wymagane dlatego, ze ludzie ktorzy ucza CIe strategi zarabiania maja ulatwione zadanie poniewaz nie masz swoich przekonan co do trejdingu i nie jestes nauczona zlych nawykow ktore bardzo ciezko później z czlowieka wyrzucić.
Floyd 2016-08-16 10:58:53
takie moje pytanie czy słyszał ktoś o podobnej ofercie jaką ma Profit Point na rynku ? czy spotkał sie ktos z czyms podobnym ?
1
jacek 2016-08-16 14:39:05
słuchajcie, a wiecie coś o tej ofercie pracy jako MANAGER/Specjalista ds. Rynków Finansowych i można tutaj zarobić naparwde dobrze, zastnawiam się tylko nad tym jak premie wyglądają i czy można na awans liczyć.
Marek 2016-08-19 12:32:58
Nie wiem jak Manager ale trader to tu nie ma ŻADNEJ realnej podstawy. Podstawa jest wtedy kiedy wypełni warunki handlowe (zbliżone do egzaminu). W cywilizowanym świecie to się nazywa Praca PROWIZYJNA.
jacek 2016-08-19 12:41:53
Specjalista ds. Rynków Finansowych jak na razie jest u nih potrzebny z tego co widze tak naparwde, dajcie znac cz to aktualne jest na pewno.
Zostaw swoją opinię o Profit Point - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Profit Point