brak logo

Gellwe/ food care

Kraków

Opinie o Gellwe/ food care

Duza 2014-03-06 08:56
pisał juz ktos, ze 14 lutego (haha, walentynki) wiekszosc ludzi z monpowera dostalo wypowiedzenia z dnia na dzien?
1
pyzdra 2014-03-13 15:38
Hej

Podobno w dziale marketingu na porządku dziennym są (usunięte przez administratora)
Słyszal ktoś coś w temacie?
lukee 2014-05-08 14:20
teraz jest strasznie goraco i krucho z $
donna_femminile 2014-05-24 19:46
praca jak wszędzie firma fajna kasa co miesiąc w całości kierownicy wymagający ale da się przeżyć trzeba tylko dużo siły a można tam nawet pracować 12lat osobiście polecam bo jeśli ktoś chce pracować to przetrwa nigdzie nie jest cudownie a umowy mamy takie bo rząd takie wymyślił a pracodawcy z nich umieją korzystać pozdrawiam :)
anonimowy 2014-05-27 00:24
kto miał przyjemność z panią lukrecja? (pani baster)?
5
alex krk 2014-05-27 14:38
Pracownik ile zarabia wiemy, wszędzie jest" lipa" a kierownicy
5
donna_femminile 2014-05-27 18:14
to zależy są trudne osoby ale najlepiej się nie wdawać a boje i uważać co się mówi i do kogo a zarobki mogły by być trochę lepsze ale nie jest źle płacom setki za Weekend człowiek zmęczony ale wypłata cieszy ja tam jestem zadowolona z tego co jest :)
pracownik gellwe 2014-06-04 17:35
Kolejne zwolnienia w FoodCare... nie wiadomo kiedy pracownicy spod ManPower wroca do pracy
4
darrek 2014-08-29 10:45
Jak sytuacja w Zabierzowie obecnie w biurze? Coś zmieniło się na lepsze? Czy dalej praca w nadgodzinach pod dużą presją?
MELASIA 2014-09-21 20:06
Ja pracuję w Niepolomicach ale mam mieszane uczucia co do tej firmy narazie roczek zobaczymy co dalej
BUS 2014-10-07 20:23
Wiadomość do pracowników Gellwe - Foodcare, jeżeli jesteście Państwo zainteresowani wynajęciem busa dowożacego Was wygodnie do i z pracy w Zabierzowie zapraszam do kontaktu pod adresem sssiwa@op.pl, Pozdrawiam
1
lenno 2014-11-26 18:13
5 ukończonych szkół ? to jak na magazyniera to chyba już aż zanadto :) co do pracy właśnie jako magazynier to nie oświece Cię niczym nowym, bo robota tutaj wygląda jak w każdym innym magazynie. Trzeba zasuwać , ale przynajmniej kasa pewna i szybko idzie się przyzwyczaić do roboty. Jest parę rzeczy do poprawienia , ale nie wielu się łudzi , że rzeczywiście ktoś się za nie weżmie
honey 2014-12-10 22:13
firma w dalszym ciągu poszukuje ludzi otwartych, o wysokiej kulturze osobistej, lubiących wyzwania i ciekawych świata do pracy w tej spółce. Jednak oczywiście tak naprawdę firma poszukuje pracowników którzy będą potrafili dla firmy się poświęcić i swoją ciężką pracą utrzymać ją na powierzchni. Ktoś się decyduje?
erek 2014-12-25 14:34
@honey, a gdzieś można zobaczyć w internecie oferty pracy w Gellwe? bo to co piszesz to fajnie fajnie ale nie ma konkretów jakich umiejętności poszukują, na jakie stanowisko itp, a ja może byłbym zainteresowany, dlatego jak możesz powiedz mi gdzie szukać i z kim się w razie czego kontaktować powinienem.
1
Misza 2015-01-18 23:09
A czy może ktoś coś powiedzieć o pracy w marketingu?
2
2lataInside 2015-01-31 11:42
Moja opinia? Brak poszanowania dla pracowników, brak benefitów, brak szkoleń, rewaloryzacja wynagrodzenia nie istnieje, wzajemna wrogość i dążenie do wyeliminowania współpracownika, ogólne włazidupstwo najwyższemu i kolesiostwo... Wszelkie inicjatywy duszone w zarodku... Ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na produkcji niewolnictwo w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ciągle poszukują ludzi bo większość nie wytrzymuje tu psychicznie.
7
Ala 2015-02-22 10:30
A czy ktoś pracował w kontroli jakości?Jak tam praca wygląda, jaka atmosfera, wynagrodzenie?
4
niezadowolony hurtownik 2015-02-23 20:09
ale niestety prawdziwe... popytaj na rynku. Znam paru byłych i obecnych pracowników tej firmy. Ludzie którzy znają branżę fmcg nie chcą tam nawet aplikacji wysyłać. Niestety (dla tej firmy) firmę tworzą ludzie a tutaj są nieodpowiedni ludzie na stanowiskach. Towar krąży w kółko (z dystrybutora na podhurt później z podhurtu na innego dystrybutora dlatego takie ceny na ich flagowy produkt a robią to pracownicy tej firmy ) . Teraz zaczęło się coś dziać- słyszałem ze ludzie się zwalniają. Wiem o czym mówię ponieważ ich produktami handluję ładne parę lat i od jakiegoś czasu jako hurtownia kupuję towar z rynku w cenie poniżej 1 zł :) brak jakiejkolwiek kontroli nad tym co się dzieję na samym dole...
Karollo 2015-03-04 17:05
Witam chciał bym się doinformować ile można zarobić jako magazynier na strefie w Niepołomicach w Food Care magazynier / kierownik magazynu . Czy praca jest w normalnych warunkach z góry dziekuję
karollo 2015-03-06 21:03
czy naprwde nikt nie pracuje pracował na magazynie food care w niepołomicach
Chciałbym tam kandydować na pracownika i tak naprawde nie wiem czy wearto kandydowac, wiekszośc powyzszych opinie jest raczej negatywna, jakie zarobki i warunki pracy dzieki z góry
bh 2015-04-22 17:00
Napisze mi ktos o ktorej odjerdza bus do gellwe z chrzanowa
gościu-gościu 2015-04-22 18:06
Witam, chciałbym sie dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy przedstawiciel handlowego w foodcare, jaka podstawa, jakie premie za wykonanie planu?? procentowe?? jaki samochód?? co z gps-em?? czy są prywatne km?? ile wizyt dziennie i ogólnie opinie jak sie pracuje ???????????
7
tomi 2015-05-04 21:20
w niepolomicach najbardziej rozbrajajace sa place jeden grosz brutto za puszke hahaha ale sa ludzie ktorzy pracuja po dwwa lata na smieciowkach
1
Pawelek 2015-05-06 01:04
Witajcie jestem ph na terenie Sląska. Auto przeciętne, ale jeździ. Flota Opel chyba w całej Polsce.
Podstawa jak w większości firm, jednak wymagają własnej działalności.
Handel cięzki, ponieważ ceny wysokie z miesiąca na miesiąc i coraz trudniej uhandlować i pozyskać nowego gdzie hurty i podhurty rozdają w niższych cenach niż nam.
GPS jest napewno w aucie. Limity na paliwo karta flotowa ( można się wyrobić na miesiąc pracy ).
Pracuje się od wczesnego ranka do późna. Wymagają bazy danych i doświadczenia.
Skusiłem się bo nie miałem alternatywy tymczasowo, ale już teraz żałuje.
Menagment kiepski, relacje trudne brak kontaktu i utrudniona współpraca. Trzeba samemu sobie radzić w każdej sytuacji.
Od cen zakupowych z firmy jako ph do cen końcowych czyli klient zarabiamy na róznicy. Czym drożej sprzedasz tym więcej zarobisz. Polityka firma niepoważna, sprzedaja towar w sieci, markety i mniejsze sieciówki w bardzo niskich cenach.
Tak niskich, że sami mamy problem ze sprzedażą. Dookoła TANIEJ !!!!
Czekam od dawna na wymiane auta na wieksze, ale cos budget im chyba stoi .

Ogolnie zmieniam tzn szukam lepszej roboty tu jest kibel !!
bobo1978 2015-05-26 22:51
Ta firma to dno patrzą ja wykorzystać pracownika brak urlopów bo najważniejsze jest żeby Pan Prezes zarabiał upokarzanie pracowników i praca ponad 8 godzin wpisywanie się na liste jak gdyby nic że sie pracowało 8 godzin pracujesz ponad 10 godzin i nikt ci nie powie słowa dziękuje .Nie płacą dostawcą bo kasy brak , ludzią którzy harują nie daja podwyżki ale na byle pierdoły kase mają . Dla wszystkich co chcą się tam przyjąć dobra rada omijać jak zgniłe jajo tą firmę .
1
poludnie 2015-05-27 18:36
Pawelek, nie łżyj, nie masz żadnej dzialalnosci handllowej, auta sprawne, z marży nikt handlowca nie rozlicza. praca ciezka bardzo ciezka, ale kasa jest ZAWSZE dziesiatego na koncie, i to kasa dużo lepsza niż w innych FMCG - oczywiście po realziacju jakichś 11 planów i targetów. niestety dyrekcja ma we łbach niepoukładane i daje bardzo dużo zadań, niemożliwych do dopięcia. NIEMNIEJ na poludniu ludzie jako ph pracują po 5 i więcej lat i jakoś sami się nie zwalniają! jak są dobrzy i rynek sobie dobrze ułożą to narzekają, ale zarabiają. taki lajf.
Wkadek 2015-06-24 22:56
Takie bzdury tylko w e.....
ciągnie swój do swego? 2015-06-26 11:02
Idol prezesa: "....Gdy dziennikarze dotarli do kartoteki szkolnej Mike'a Tysona w aktach znaleźli informację, że jego iloraz inteligencji znajduje się w zakresie 70-79 punktów, co umiejscawia go "na granicy upośledzenia umysłowego...." :-)
1
grzes 2015-07-20 11:34
potwierdzam
klient 2015-07-29 16:53
Cos slabo z waszymi produktami w okolicy Lwowka Slaskiego. A SZKODA BO BARDZO LUBIE GELLWE:-)
2
przyszły pracownik 2015-08-01 15:58
Chce podjąć prace czy warto??
2
drogi kliencie 2015-08-20 22:26
....drogi kliencie ,w okolicy tz??? W samym Lwowku, oprocz malego detalu sa trzy sklepy Biedronka i Fresh Market gdzie dostaniesz Gellwe do wyboru do koloru ...

Pozdrawiam Frugo Ci w koszyk :)
1
bardzo drogi kliencie 2015-08-20 22:39
Zgadzam się z drogim klientem. Moja refleksja ... kto szuka Ten znajdzie....

Pozdrawiam
1
koniczek 2016-02-04 15:45
Szukają teraz do pracy na stanowisko szefa floty w Zabierzowie.
wiecie dlaczego szukają ? Rozwijają ten dział ?
zainteresowany 2016-02-15 20:41
Moze ktoś podzielic informacjami na temat pracy PH małopolsce? Jaka podstawa na start, czy ciezkie targety do wyrobienia czy premia do osiagniecia. godziny pracy ??? Samochody widzialem chyba ople kombi, a czy sa prywatne kilometry do wykorzystania???
3
prawdomówny 2016-03-31 20:26
firma dno, to znaczy ludzie tworzą firmę a Ci którzy tam pracują nie reprezentują sobą nic. Zero zasad zero szacunku do pracownika i chodzi tutaj zarówno o kierowników jak i pracowników tego obozu pracy. Jesteś dla nich śmieciem i tak będziesz się tam czuł, tylko Ci którzy nie mają żadnych zasad i reguł w życiu pracują tam dłużej niż rok. wstyd to wpisywać do Cv. Człowieku nie marnuj sobie psychiki i życia. nie polecam z ręką na sercu.
2
ktoś 2016-04-04 14:04
nie rozwijają nikt tam nie chce pracować, ostatni gośc po miesiącu już nie przyszedł do pracy.
2
Szacunek 2016-06-20 12:29
Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.
3
Szacunek 2016-06-20 12:30
Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.
1
rffg 2016-06-20 13:51
@Szacunek ale co wedlug Ciebie podchodzi pod mobbing? wiadomo ze trzeba dażyć się wzajemnie jakims szacunkeim bez wzgledu na to kim sie jest i bez wzgledu na to na jakim stanowisku sie pracuje w firmie
3
yaro 2016-11-17 08:38
Witajcie.Czy ktoś może napisać jak wygląda praca specjalisty ds.windykacji? Czy tylko i wyłącznie siedzenie na telefonie,czy rownież praca z dłuznikami w terenie?Jakie są zarobki?Dziękuję z góry za odpowiedź.
mahidevran7 2017-03-02 17:13
Pracowalam w firmie Food Care na produkcji kilka lat i nie bylo najgorzej . Tempo pracy duze ,dyspozycyjnosc wymagana ( weekendy ) . Najgorzej sprawa sie miala z organizacja pracy . Czasem mialam wrazenie ,ze kierownicy po prostu nad niczym nie panuja . Chaos totalny.
Ludzie ogolnie w porzadku chociaz konflikty sie zdarzaly .
Zarobki kiepskie .Nadgodzin nie placili .Byly tzw. '' wybicia '' ale nie wtedy jak pracownik potrzebowal tylko jak kierownik wyznaczyl.
Odchodzac z tej firmy zal zal mi troche bylo bo pracowalam z fajnymi dziewczynami i raczej sie dogadywalysmy . Do dnia dzisiejszego milo je wspominam .
Aneta 2017-03-09 15:26
@mahidevran7 dziękuję za Twoją opinię. To ważne, że atmosfera w pracy Ci odpowiadała. A czy firma zapewniała benefity dla pracowników?
1
mahidevran7 2017-03-10 13:01
Owszem byly benifity ale bardzo slabe . Przy czym zaznaczam ,ze tylko dla pracownikow zatrudnoinych bezposrednio w firmie Food Care .
1
sultanka 2017-03-10 13:08
Ja podzielam Twoje zdanie w pelni jesli chodzi organizacje pracy . Rowniez podobnie jak Ty pracowalam z fajnymi osobami na zmianie Marty na maszynie nr 3 .Korzystajac z okazji chcialabym pozdrowic Wszystkich z tej zmiany a w szczegolnosci Edyte i Danusie .
1
Man szit 2017-03-19 16:15
JAk wygląda praca dzisiaj na produkcji ? Jak z tempem pracy, jak wyglądają nadgodziny i weekendy ? Man power poszukuje ludzi. Czy warto ? Nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę
2
mata hari 2017-03-20 11:50
Moim zdaniem nie warto .
2
Aneta 2017-03-24 15:58
Rozumiem, że firma oferuje benefity, ale tylko dla osób zatrudnionych bezpośrednio przez firmę. Jakie są to benefity?
Zniesmaczony 2017-03-25 11:34
Jedyny benefit ktory oferuje firma to karta Multisport. Chyba, ze benefitem nazwiesz codzienny stres przez prace w wyjatkowo nieprzyjemnej atmosferze - to wtedy faktycznie Foodcare jest liderem na rynku krakowskim. Odradzam wszystkim, ktorzy chca pracowac a nie tylko walczyc o utrzymanie stolka ( a tu WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE! ).
Aneta 2017-05-31 11:25
@Zniesmaczony wspominasz, o codziennym stresie jaki odczuwasz w pracy oraz nieprzyjemnej atmosferze. Z czego to wynika? Czy praca w dziale, w którym pracujesz wiąże się z dużą presją?
Zostaw swoją opinię o Gellwe/ food care - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gellwe/ food care