brak logo

Gellwe/ food care

Kraków

Opinie o Gellwe/ food care

Monia 2014-01-06 14:38:41
Oczywiscie moja wzpowiedz dotyczyla firmz Foodcare w Zabierzowie.
Maja 2014-01-06 14:47:21
Powyższy opis dotyczył firmy Foodcare w Zabierzowie.
xenia 2014-01-06 15:14:48
Mam nadzieje, ze ktoś po przeczytaniu mojej wypowiedzi i powyższych innych na temat pracz pracownik i kierowników w firmie Foodcare w Zabierzowie będzie miał pełniejszy obraz firmy i wyrobi sobie własne zdanie. A Firma Manpower ciagle jeszcze aplikuje pracowników, gdyby ktoś szukał pracy.
julia 2014-01-08 15:45:47
Foodcare-Zabierzów Uwaga! Ludzie czasem nagadują na innych, a potem czekają na twoją reakcję i donoszą do następnego pracownika, więc to, że komuś wolno mówić głupoty, to jeszcze nie oznacza, ze Tobie też, bo jesteś nowy i masz mniejsze prawa i z kogoś przecież trzeba mieć ubaw. powodzenia:)
julia 2014-01-08 15:55:29
w centrum zainteresowania pracowników Gellwe, szczególnie Pań jest tempo pracy. Niektóre Panie bardzo lubią poruszać ten temat, czepiać się tempa innych pracowników, a same nie potrafią czasem wykonać niektórych czynności, np zrobić prosty karton, a pracują tyle lat, co jest wręcz zaskakujące. ale za to dobrze wychodzi im ocenianie innych i patrzenie im na ręce oraz pogawędki o kierowniku oraz na inne tematy. np. jak minął dzień, jak Pan maszynista nie potrafi być na czas przy maszynie, a więcej mu płacą:)
galaretka 2014-01-14 18:47:45
Układy, spiski, intrygi do tego spora rotacja.
Ratuj się kto może!
abc 2014-02-15 13:10:01
Ten zakład to jedno wielkie nieporozumienie!
wisia 2014-02-19 13:01:38
Jakie stawki przez agencje w gellwe wie ktoś.....?
abc 2014-02-19 14:19:49
z manpower 10 zł brutto a sjc trochę mniej
Duza 2014-03-06 08:56:21
pisał juz ktos, ze 14 lutego (haha, walentynki) wiekszosc ludzi z monpowera dostalo wypowiedzenia z dnia na dzien?
1
pyzdra 2014-03-13 15:38:33
Hej

Podobno w dziale marketingu na porządku dziennym są (usunięte przez administratora)
Słyszal ktoś coś w temacie?
lukee 2014-05-08 14:20:45
teraz jest strasznie goraco i krucho z $
donna_femminile 2014-05-24 19:46:08
praca jak wszędzie firma fajna kasa co miesiąc w całości kierownicy wymagający ale da się przeżyć trzeba tylko dużo siły a można tam nawet pracować 12lat osobiście polecam bo jeśli ktoś chce pracować to przetrwa nigdzie nie jest cudownie a umowy mamy takie bo rząd takie wymyślił a pracodawcy z nich umieją korzystać pozdrawiam :)
anonimowy 2014-05-27 00:24:26
kto miał przyjemność z panią lukrecja? (pani baster)?
4
alex krk 2014-05-27 14:38:07
Pracownik ile zarabia wiemy, wszędzie jest" lipa" a kierownicy
3
donna_femminile 2014-05-27 18:14:01
to zależy są trudne osoby ale najlepiej się nie wdawać a boje i uważać co się mówi i do kogo a zarobki mogły by być trochę lepsze ale nie jest źle płacom setki za Weekend człowiek zmęczony ale wypłata cieszy ja tam jestem zadowolona z tego co jest :)
pracownik gellwe 2014-06-04 17:35:55
Kolejne zwolnienia w FoodCare... nie wiadomo kiedy pracownicy spod ManPower wroca do pracy
4
darrek 2014-08-29 10:45:01
Jak sytuacja w Zabierzowie obecnie w biurze? Coś zmieniło się na lepsze? Czy dalej praca w nadgodzinach pod dużą presją?
MELASIA 2014-09-21 20:06:14
Ja pracuję w Niepolomicach ale mam mieszane uczucia co do tej firmy narazie roczek zobaczymy co dalej
BUS 2014-10-07 20:23:30
Wiadomość do pracowników Gellwe - Foodcare, jeżeli jesteście Państwo zainteresowani wynajęciem busa dowożacego Was wygodnie do i z pracy w Zabierzowie zapraszam do kontaktu pod adresem sssiwa@op.pl, Pozdrawiam
1
lenno 2014-11-26 18:13:11
5 ukończonych szkół ? to jak na magazyniera to chyba już aż zanadto :) co do pracy właśnie jako magazynier to nie oświece Cię niczym nowym, bo robota tutaj wygląda jak w każdym innym magazynie. Trzeba zasuwać , ale przynajmniej kasa pewna i szybko idzie się przyzwyczaić do roboty. Jest parę rzeczy do poprawienia , ale nie wielu się łudzi , że rzeczywiście ktoś się za nie weżmie
honey 2014-12-10 22:13:08
firma w dalszym ciągu poszukuje ludzi otwartych, o wysokiej kulturze osobistej, lubiących wyzwania i ciekawych świata do pracy w tej spółce. Jednak oczywiście tak naprawdę firma poszukuje pracowników którzy będą potrafili dla firmy się poświęcić i swoją ciężką pracą utrzymać ją na powierzchni. Ktoś się decyduje?
erek 2014-12-25 14:34:32
@honey, a gdzieś można zobaczyć w internecie oferty pracy w Gellwe? bo to co piszesz to fajnie fajnie ale nie ma konkretów jakich umiejętności poszukują, na jakie stanowisko itp, a ja może byłbym zainteresowany, dlatego jak możesz powiedz mi gdzie szukać i z kim się w razie czego kontaktować powinienem.
1
Misza 2015-01-18 23:09:10
A czy może ktoś coś powiedzieć o pracy w marketingu?
2
2lataInside 2015-01-31 11:42:19
Moja opinia? Brak poszanowania dla pracowników, brak benefitów, brak szkoleń, rewaloryzacja wynagrodzenia nie istnieje, wzajemna wrogość i dążenie do wyeliminowania współpracownika, ogólne włazidupstwo najwyższemu i kolesiostwo... Wszelkie inicjatywy duszone w zarodku... Ogólny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Na produkcji niewolnictwo w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ciągle poszukują ludzi bo większość nie wytrzymuje tu psychicznie.
5
Ala 2015-02-22 10:30:42
A czy ktoś pracował w kontroli jakości?Jak tam praca wygląda, jaka atmosfera, wynagrodzenie?
2
niezadowolony hurtownik 2015-02-23 20:09:22
ale niestety prawdziwe... popytaj na rynku. Znam paru byłych i obecnych pracowników tej firmy. Ludzie którzy znają branżę fmcg nie chcą tam nawet aplikacji wysyłać. Niestety (dla tej firmy) firmę tworzą ludzie a tutaj są nieodpowiedni ludzie na stanowiskach. Towar krąży w kółko (z dystrybutora na podhurt później z podhurtu na innego dystrybutora dlatego takie ceny na ich flagowy produkt a robią to pracownicy tej firmy ) . Teraz zaczęło się coś dziać- słyszałem ze ludzie się zwalniają. Wiem o czym mówię ponieważ ich produktami handluję ładne parę lat i od jakiegoś czasu jako hurtownia kupuję towar z rynku w cenie poniżej 1 zł :) brak jakiejkolwiek kontroli nad tym co się dzieję na samym dole...
Karollo 2015-03-04 17:05:23
Witam chciał bym się doinformować ile można zarobić jako magazynier na strefie w Niepołomicach w Food Care magazynier / kierownik magazynu . Czy praca jest w normalnych warunkach z góry dziekuję
karollo 2015-03-06 21:03:05
czy naprwde nikt nie pracuje pracował na magazynie food care w niepołomicach
Chciałbym tam kandydować na pracownika i tak naprawde nie wiem czy wearto kandydowac, wiekszośc powyzszych opinie jest raczej negatywna, jakie zarobki i warunki pracy dzieki z góry
bh 2015-04-22 17:00:10
Napisze mi ktos o ktorej odjerdza bus do gellwe z chrzanowa
gościu-gościu 2015-04-22 18:06:24
Witam, chciałbym sie dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy przedstawiciel handlowego w foodcare, jaka podstawa, jakie premie za wykonanie planu?? procentowe?? jaki samochód?? co z gps-em?? czy są prywatne km?? ile wizyt dziennie i ogólnie opinie jak sie pracuje ???????????
3
tomi 2015-05-04 21:20:10
w niepolomicach najbardziej rozbrajajace sa place jeden grosz brutto za puszke hahaha ale sa ludzie ktorzy pracuja po dwwa lata na smieciowkach
1
Pawelek 2015-05-06 01:04:16
Witajcie jestem ph na terenie Sląska. Auto przeciętne, ale jeździ. Flota Opel chyba w całej Polsce.
Podstawa jak w większości firm, jednak wymagają własnej działalności.
Handel cięzki, ponieważ ceny wysokie z miesiąca na miesiąc i coraz trudniej uhandlować i pozyskać nowego gdzie hurty i podhurty rozdają w niższych cenach niż nam.
GPS jest napewno w aucie. Limity na paliwo karta flotowa ( można się wyrobić na miesiąc pracy ).
Pracuje się od wczesnego ranka do późna. Wymagają bazy danych i doświadczenia.
Skusiłem się bo nie miałem alternatywy tymczasowo, ale już teraz żałuje.
Menagment kiepski, relacje trudne brak kontaktu i utrudniona współpraca. Trzeba samemu sobie radzić w każdej sytuacji.
Od cen zakupowych z firmy jako ph do cen końcowych czyli klient zarabiamy na róznicy. Czym drożej sprzedasz tym więcej zarobisz. Polityka firma niepoważna, sprzedaja towar w sieci, markety i mniejsze sieciówki w bardzo niskich cenach.
Tak niskich, że sami mamy problem ze sprzedażą. Dookoła TANIEJ !!!!
Czekam od dawna na wymiane auta na wieksze, ale cos budget im chyba stoi .

Ogolnie zmieniam tzn szukam lepszej roboty tu jest kibel !!
bobo1978 2015-05-26 22:51:22
Ta firma to dno patrzą ja wykorzystać pracownika brak urlopów bo najważniejsze jest żeby Pan Prezes zarabiał upokarzanie pracowników i praca ponad 8 godzin wpisywanie się na liste jak gdyby nic że sie pracowało 8 godzin pracujesz ponad 10 godzin i nikt ci nie powie słowa dziękuje .Nie płacą dostawcą bo kasy brak , ludzią którzy harują nie daja podwyżki ale na byle pierdoły kase mają . Dla wszystkich co chcą się tam przyjąć dobra rada omijać jak zgniłe jajo tą firmę .
1
poludnie 2015-05-27 18:36:28
Pawelek, nie łżyj, nie masz żadnej dzialalnosci handllowej, auta sprawne, z marży nikt handlowca nie rozlicza. praca ciezka bardzo ciezka, ale kasa jest ZAWSZE dziesiatego na koncie, i to kasa dużo lepsza niż w innych FMCG - oczywiście po realziacju jakichś 11 planów i targetów. niestety dyrekcja ma we łbach niepoukładane i daje bardzo dużo zadań, niemożliwych do dopięcia. NIEMNIEJ na poludniu ludzie jako ph pracują po 5 i więcej lat i jakoś sami się nie zwalniają! jak są dobrzy i rynek sobie dobrze ułożą to narzekają, ale zarabiają. taki lajf.
Wkadek 2015-06-24 22:56:37
Takie bzdury tylko w e.....
ciągnie swój do swego? 2015-06-26 11:02:45
Idol prezesa: "....Gdy dziennikarze dotarli do kartoteki szkolnej Mike'a Tysona w aktach znaleźli informację, że jego iloraz inteligencji znajduje się w zakresie 70-79 punktów, co umiejscawia go "na granicy upośledzenia umysłowego...." :-)
1
grzes 2015-07-20 11:34:06
potwierdzam
klient 2015-07-29 16:53:03
Cos slabo z waszymi produktami w okolicy Lwowka Slaskiego. A SZKODA BO BARDZO LUBIE GELLWE:-)
2
przyszły pracownik 2015-08-01 15:58:29
Chce podjąć prace czy warto??
1
drogi kliencie 2015-08-20 22:26:35
....drogi kliencie ,w okolicy tz??? W samym Lwowku, oprocz malego detalu sa trzy sklepy Biedronka i Fresh Market gdzie dostaniesz Gellwe do wyboru do koloru ...

Pozdrawiam Frugo Ci w koszyk :)
1
bardzo drogi kliencie 2015-08-20 22:39:58
Zgadzam się z drogim klientem. Moja refleksja ... kto szuka Ten znajdzie....

Pozdrawiam
1
koniczek 2016-02-04 15:45:24
Szukają teraz do pracy na stanowisko szefa floty w Zabierzowie.
wiecie dlaczego szukają ? Rozwijają ten dział ?
zainteresowany 2016-02-15 20:41:02
Moze ktoś podzielic informacjami na temat pracy PH małopolsce? Jaka podstawa na start, czy ciezkie targety do wyrobienia czy premia do osiagniecia. godziny pracy ??? Samochody widzialem chyba ople kombi, a czy sa prywatne kilometry do wykorzystania???
2
prawdomówny 2016-03-31 20:26:44
firma dno, to znaczy ludzie tworzą firmę a Ci którzy tam pracują nie reprezentują sobą nic. Zero zasad zero szacunku do pracownika i chodzi tutaj zarówno o kierowników jak i pracowników tego obozu pracy. Jesteś dla nich śmieciem i tak będziesz się tam czuł, tylko Ci którzy nie mają żadnych zasad i reguł w życiu pracują tam dłużej niż rok. wstyd to wpisywać do Cv. Człowieku nie marnuj sobie psychiki i życia. nie polecam z ręką na sercu.
ktoś 2016-04-04 14:04:43
nie rozwijają nikt tam nie chce pracować, ostatni gośc po miesiącu już nie przyszedł do pracy.
Szacunek 2016-06-20 12:29:13
Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.
3
Szacunek 2016-06-20 12:30:35
Prawda. Przykladem jest jeden z dzialów administracji gdzie panuje mobbing i zastraszanie pracowników przez kierowniczkę i jej koleżankę. Nikt ich nie weryfikuje zwlaszcza kierowniczki, która 90% czasu pracy spędza na plotach, siedzeniu w internecie (przepisy kulinarne, plotki), na zadawane jej pytania najczęściej odpowiada "nie wiem", a jak dostaje nawet najprostsze zapytanie od zarządu to caly dzial musi za nią przygotować odpowiedź bo ona nie wie a zarabia piękne pieniądze tylko że pracują na jej wypatę 3 murzyny, zresztą na wyplatę jej koleżanki również. Ciekawe czy prezes zdaje sobie sprawę kogo zatrudnia jako kierownika i za co jej placi....no chyba że bawi go jak rycząca 50-tka ucieka przed nim po schodach i kryje się. Ta pani pracuje tam kilkanaście lat tacy ludzie tworzą tą firmę dlatego to dno. Nikt z klasą tam nie będzie dlugo pracowal.
1
rffg 2016-06-20 13:51:28
@Szacunek ale co wedlug Ciebie podchodzi pod mobbing? wiadomo ze trzeba dażyć się wzajemnie jakims szacunkeim bez wzgledu na to kim sie jest i bez wzgledu na to na jakim stanowisku sie pracuje w firmie
1
yaro 2016-11-17 08:38:22
Witajcie.Czy ktoś może napisać jak wygląda praca specjalisty ds.windykacji? Czy tylko i wyłącznie siedzenie na telefonie,czy rownież praca z dłuznikami w terenie?Jakie są zarobki?Dziękuję z góry za odpowiedź.
Zostaw swoją opinię o Gellwe/ food care - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gellwe/ food care