logo Direct Promo

Direct Promo

Kraków

Opinie o Direct Promo

xyz 2013-12-19 16:11
Ogłoszenie znalazłam w Internecie, niedawno byłam na rozmowie kwalifikacyjnej. W skrócie, firma zajmuje się (wg mnie) akwizycją, choć nazywane jest to handlem, ja właśnie aplikowałam na stanowisko sprzedawcy handlowego. Praca dotyczy prądu i zachęcania ludzi do skorzystania z niby niższych stawek, puka się od drzwi do drzwi. Na rozmowie pan 'prezes' nie chciał w ogóle rozmawiać o finansach (dla mnie to dziwne), ja wpisałam zadowalającą wypłatę 1200zł netto, a on pytał ile NAPRAWDĘ chciałabym zarabiać. Sądzę, że od każdego klienta jest jakaś prowizja + stała wypłata, w formie dwutygodniówek, ale szczegółów nie znam, bo te omawiane są na 2 etapie rekrutacji, na który się nie dostałam. Wypełniałam kwestionariusz, na jego podstawie dostałam kilka pytań (typu: napisała pani to i to, dlaczego.. czym się cechuje dobry sprzedawca itp.). Jeśli ktoś czuje się dobrze w takiej formie pracy to może próbować, choć radziłabym być ostrożnym, gdyż samo biuro jak i ten prezes, nie wzbudzili mojego zaufania, wręcz odwrotnie, pozostało wiele nierozwianych wątpliwości.
Ogólnie ocena neutralna.
6
Oerejr 2014-06-26 08:24
Firma cały czas w ten sposób działa? Z tego wynika, że to po prostu akwizycja, ale jak ktoś ma gadane to i może dobrą kasę jest w stanie wykręcić.
Asia 2014-07-06 01:12
Różne rzeczy prowadzą. Ja byłam ostatnio na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko sprzedawcy w punkcie w galerii, ale zrezygnowałam, bo Gość na rozmowie powiedział, że szukają od zaraz, a ja mam jeszcze egzaminy...
5
killalyssa 2014-07-09 02:10
może ktoś cos więcej o tej firmie napisać? czy faktycznie można zarobić 2000 podstawy czy to tylko ściema i nie opłaca się tam iść? pytam, bo w piątek mam II etap rekrutacji (prawdopodobnie wyjazd)i nie wiem czy się wgl tam wybierać.
z góry dziękuję za odpowiedź :)
dimdam 2014-07-09 21:54
Witam, pracowałem jakiś czas temu w (usunięte przez administratora) cznych. Ogólnie rzecz biorąc praca ciekawa(jak dla mnie przynajmniej), atmosfera świetna, ludzie na prawdę w porządku. Natomiast jeśli chodzi o wynagrodzenie, tu już wszystko zależy od (usunięte przez administratora) . Jeśli wyrabiasz dużą ilość to dostajesz bonus pieniężny. Są też konkursy, z nagrodami dla najlepszych. W firmie atmosfera jest na prawdę fajna, polecam osobą które potrafią w odpowiedni sposób przedstawić dany produkt, bardzo ważna jest również motywacja i niepoddawanie się stresowi. Tak na prawdę osoba bez doświadczenia jest sobie w stanie poradzić.
5
annka 2014-08-13 09:22
świetna opinia, nic dodać nic ująć. Nie każdy sie nadaje,kasa z tego jest bo sama pracuje już od roku czasu tylko trzeba motywacji i niezłomności w działaniu. polecam tą prace ludzią którzy chcą popracowac nad pewnością siebie i własną wartością wyznaczając sobie wciąż nowe cele
dżon 2014-09-08 16:45
no ale czym dokładnie zajmuję się ta firma ?
jopkzx 2015-02-02 23:04
o wiec mozna wyznaczyc sobie cel w tej firmie chyba najgorzej nie jest ...Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną.. czy ktos doswiadczony odpoiwe na moje pytania szukam pracy i chce wiedziec czy warto aplikowac jak jest naprawde ....
Agnieszka 2015-02-04 12:17
A wie ktoś na czym dokładniej polega ta praca? Co trzeba robic ? Czy jest to sprzedaz poduktów przez telefon czy chodzi się od domu do domu? I czy wypalata jest w formie podstawy + premia ? czy tylko prowizja od sprzedazy ?
3
blackcherry 2015-04-21 12:04
raczej przez studentów, którzy idą i mówią, że 1200 zł na rękę im wystarczy, logiczne, że pracodawca zatrudni takiego osła, jako najtańszą siłę roboczą.
1
ika 2015-04-22 02:02
A ja mam mieszane uczucia. Nie powiem o pracy wewnątrz bo zrezygnowałam po rozmowie kwalifikacyjnej. Wszystko było na opak. Składam CV na stanowisko sprzedawcy w punkcie cyfrowego polsatu. Na rozmowie usłyszałam, że owszem może i składałam na takie stanowisko CV, ale to nie aktualne. Zapraponowano mi też pracę przy sprzedaży usług cyfrowego polsatu ale już w call center. Oczywiście stawka godzinowa najniższa, plus profity od opchniętych umów. Na dodatek pani z rekrutacji mnie zirytowała. Zadzwoniła do mnie o godzinie 13, że zaprasza mnie na rozmowę kwalifikacyjną na rozmowę 15 tego samego dnia. Bo jak wiadomo, potencjalny pracowniki nie ma życia osobistego tylko czeka aż do niego zadzwonia i zaraz się zjawia. Byłam tak poirytowana, a wiedziałam, że mam testy próbny na inne stanowisko już po rozmowie kwalifikacyjnej i podziękowałam. Ale to wszystko było malo zachęcające i profesjonalne jak na dobry początek.
Marta 2015-07-13 14:23
Ika, jeśli Ci ZALEŻY NA PRACY, to nawet jeśli by ktoś zadzwonił o godzinie 10:00 i zaprosił Cię na 11:00 to byś poszła, chyba że szukasz dziury w całym, jesteś leniem, a to że szukasz pracy, to jedynie usprawiedliwienie przed rodzicami lub samą siebie, a pracy i tak nie podejmiesz.

Pracowałem tam jakiś czas, a opinia wyżej ma się nijak do tego jak jest faktycznie. Zadzwonił do mnie pracownik z tej firmy około godziny 10:00, był to mężczyzna o anielskim głosie i zaprosił mnie na godzinę 16:00, także miałam jeszcze bardzo dużo czasu na ogarnięcie się i przyjechanie w wyznaczone miejsce. Także jeśli komuś zależy na pracy to przyjedzie nawet i w ten sam dzień i nie piszcie mi że tak nie jest ;)

Co do atmosfery pracy, jest całkiem sympatycznie, aż chce się przychodzić. Wynagrodzenie jest dość spore. Mieszkałam sama w Krakowie, zupełnie mi wystarczała moja wypłata na opłacenie mieszkania oraz przeżycie :) bardzo polecam, warto! Dlaczego nie pracuję? Ponieważ wróciłam na studia :)

tytusan 2015-07-14 13:06
Praca za domokrążcę jak komuś pasuje. Osobiście nie polecam takiej pracy ludzie wyzywaja od oszustów itp :)
bema 2016-06-07 09:27
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej, kazali mi wypełnić ankietę dotyczącą tego jaki powinien być handlowiec, jakie powinien mieć cechy, jakie są wady i zalety handlu, co mnie wyróżnia spośród innych osób, jakie są moje zalety, które pomogły by mi w pracy w handlu, czy chciałabym pracować z klientem pośrednio czy bezpośrednio(akwizytor). Następnie zadali mi pytania- czym się zajmuję, gdzie pracowałam, jakie mam plany na przyszłość, co jest według mnie ważne w pracy i ile naprawdę chciałabym zarabiać.
Podsumowując miejsce trochę podejrzane, pracownicy nie wzbudzili mojego zaufania, a pracy nie dostałam.
1
Rafał 2016-06-28 16:04
dostałem prace, ale niestety muszę wracać do rodzinnych stron ze względów rodzinnych. Jestem w szoku,że w dzisiejszych czasach można trafić na tak zgraną grupę , w której nie ma sztucznej atmosfery. Do tej pory pracowałem raczej fizycznie i niby zarobki miałem fajne ale naprawdę praca była ciężka.Tutaj zobaczyłem zupełnie inną prace, do której chce się przychodzić.nikt nie patrzy na ręce, duża swoboda. Chociaż miałem tam krótką przygodę, pokazała mi , że można bawić się pracą i fajnie zarabiać.Dzięki temu obiecałem sobie,że już nigdy nie pójdę do pracy fizycznej.Gdy tylko poukłada się moje życie prywatne będę próbował tam się dostać. pozdrawiam cała załoge. Rafał Z.
anonim 2016-08-18 10:55
Byłem wczoraj ja rozmowie kwalifikacyjnej w tej firmie. Szczerze mówiąc nie spotkałem się jeszcze z tak nieprofesjonalnym wykonywaniem pracy w dziale HR. Po pierwsze na start otrzymujesz do wypełnienia ankietę, której treść ma chyba na celu uświadomić Ci, iż ta firma nie jest warta zainteresowania. Gdy już wypełnisz ankietę, do pokoju zaprasza Cię osoba rekrutująca. I teraz przychodzi najlepsza część spotkania.... pytania kompletnie nie związane z pracą. Jeśli osoba rekrutująca zada jakieś pytanie i odpowiadasz na nie to albo przerywa Ci w połowie odpowiedzi, lub patrzy dosłownie w sufit. Natomiast końcówka rozmowy kwalifikacyjnej to już podsumowanie profesjonalizmu osoby rekrutującej, ponieważ zadaje pytania czy kandydat ma jakieś pytania, więc jako kandydat chcąc się w ogóle dowiedzieć o co chodzi, zadałem 3 podstawowe pytania, które zawsze powinny być poruszone na rozmowie kwalifikacyjnej.
1) Chciałbym dowiedzieć się dokładnie czym zajmuje się firma, i czym ewentualnie zajmowałbym się Ja - na to pytanie uzyskałem odpowiedź - Sprzedaż produktów, o których nie będziemy rozmawiać teraz na rozmowie ...... Więc dopytałem, czyli rozumiem, iż klientów trzeba zdobywać samych ? - odpowiedź nie czas i miejsce na takie rozmowy
2) Kolejnym pytaniem które zadałem była informacja na temat formy zatrudnienia czy umowa o pracę czy własna działalność - odpowiedź wszystko będzie jasne przy podpisaniu umowy
3) Po tych dwóch pytaniach straciłem już kompletnie ochotę na rozmowę z osobą rekrutująca, natomiast zadałem ostatnie pytanie dotyczące czy jest podstawa + premia , czy sama premia , czy inny system wynagradzania - odpowiedź zarobki są atrakcyjne a informację o nich uzyska Pan przy podpisaniu umowy.

Szczerze odradzam tracenie czasu na spotkanie rekrutacyjne w tej firmie.
2
oleander 2016-08-18 13:56
takie legendy na mieście zaczynają krażyć, że u was w simie w d2d zarabia się nawet 3000 zł netto - czy jest to prawda czy jednak tylko ploteczki? odp
Fox 2017-03-02 07:39
Ja po odbyciu II etapu byłam w szoku a etap trwał od 16 do 20 i polegał na chodzeniu od drzwi do drzwi. Na początku pierwszego etapu wszystko fajnie ale tajemnicą było wysokość zarobków i warunki. Dopiero po drugim etapie dowiedziałam się że to nie ma nic wspólnego z przedstawicielem handlowym. A atmosfera bardzo luźna aż za bardzo jak ktoś myśli o poważnej pracy. Praca nie dla mnie. Moja opinia dotyczy innego oddziału ale procedura jest taka sama.
Agnieszka 2017-03-16 13:26
@Fox, co masz na myśli mówiąc, że atmosfera jest bardzo luźna?
Blackpl 2017-05-05 12:38
Proces rekrutacji to jakis absurd ! 10 rano dzwoni telefon i pytanie czy jestem na tyle dyspozycyjny żeby odbyć spotkanie jeszcze dzisiaj bo prezesowi zależy- sciema. Ale ze jestem osoba poszukująca pracy udałem sie na rozmowę. Na wstepie widzę ze robia jakas masowke bo w poczekalni parę osób takich jak ja i cały czas przybywa kandydatów. Dostałem do wypelnienia ankietę ktora już jest śmiechem na sali i czekałem 40 min na to żeby rozmowe kwalifikacyjna- totalny absurd. Sama rozmowa tez mega dziwna, pytania z dupy, a odpowiedzi na moje pytania z kosmosu, w tle muzyka z radia, konkretów zero. Był to etap pierwszy, co do drugiego miałem zostać poinformowany telefonicznie. W mojej opinii marnowanie czasu i brak szacunku do czasu drugiej osoby. Nie polecam.
Agnieszka 2017-05-05 12:43
@Blackpl, a o jakie stanowisko się ubiegałeś? Przebieg rozmowy kwalifikacyjnej uzależniony jest od docelowego stanowiska.
An 2017-05-10 20:14
szkoda tylko że większość opinii wrzuconych tutaj jest od osób, które ostatecznie nie pracowały w Direct Promo , ja pracuje ponad rok i szczerze polecam !
4
Agnieszka 2017-05-11 10:01
@An to znakomicie, że jesteś zadowolona. A w jakim dziale jesteś zatrudniona? Co więcej możesz powiedzieć na temat ogólnych warunków pracy, atmosfery, benefitów w Direct Promo? Czekamy na Twoją opinię. Jakie jeszcze pozytywne aspekty dostrzegłaś w pracy w powyższej firmie?
Admin 2017-05-23 13:03
Oprócz tego ze naciągali na tańszy prąd pisze tu o (ENERGETYCZNYM CENTRUM) bylo głośno na ten temat i uważam że to firma naciągaczy i oszustów
Agnieszka 2017-05-23 13:18
@Admin według Ciebie Direct Promo to 'naciągacze'? Dlaczego tak uważasz? Co jest powodem Twojej niechęci do firmy?
Nina 2017-09-26 16:57
Byłam tylko na rozmowie rekrutacyjnej. Tłumów nie było, przede mną czekała tylko jedna osoba. Przed rozmową do wypełnienia krótki kwestionariusz (dobre/złe strony, preferowane wynagrodzenie, etc.). W połowie ogólnej rozmowy zapytano mnie na jakie stanowiska u nich aplikowałam (czyli ds. marketingu), po czym okazało się, że poszukują na tę chwilę jedynie akwizytorów do UPC i dostawców gazu (nie wspomniano nawet ogólnie o rodzaju tej pracy w ogłoszeniu). Sugeruję grupie rekrutacyjnej Direct Promo o lepsze zorganizowanie informacji w ogłoszeniu, bo dla wielu przyjście do Was jest stratą czasu (ma się wrażenie, że aplikuje się na zupełnie inne stanowisko).
Agnieszka 2017-09-27 07:39
@Nina a jak dużo czasu minęło od Twojej aplikacji na wspomniane stanowisko, do rozmowy rekrutacyjnej w Direct Promo? Może po prostu zaszło jakieś nieporozumienie wynikające z historycznie prowadzonych w firmie rekrutacji? Jak oceniasz samą rozmowę samą w sobie? Czy zadawano Ci jakieś kłopotliwe pytania?
patryk 2017-09-27 11:41
Byłem na rozmowie w tym samym dniu. Wielki PLUS dla firmy ,że nie było tłumów -tylko mądrze rozłożono czas dla kandydatów.Jak ja wychodziłem to przychodziła następna osoba.Bardzo mi przykro ,że nie zostałem zaproszony do kolejnego etapu, ponieważ chciałbym spróbować swoich sił.Dlatego nie rozumiem opinii ludzi , którzy są najmądrzejsi po rozmowie , nie pracując nigdy w jakiejś firmie.Później chodzą przez pół roku ,,od cygana do pogana " szukając raju na ziemi (często bez jakiegoś doświadczenia- oczekują ,że z pocałowaniem ręki każdy im da prace.Wymagają od wszystkich nie dając nic od siebie).Ale punkt widzenia od punktu patrzenia. Gdyby każdy dostał po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od życia (choćby zapieprzając jak ja w Anglii na budowie ,zacząłby doceniać niektóre rzeczy a nie narzekać jak typowy polak)...Jeżeli będą Państwo prowadzić jeszcze rekrutacje ,liczę ,że będę miał możliwość wykazać się bardziej .Czekam na maila w tej sprawie dlugosz.patryk89.@interia.eu (na pewno nie zawiodę Państwa....Dla osób , które słabo się przygotowują do rozmów i chodzą na wielkie ,masowe rekrutacje całymi dniami ,,szukają tego jedynego" proponuje najpierw zagłębić się w oznaczenie słowa MARKETING (jeżeli szukacie ogłoszeń o tematyce podobnej jak ja)to tylko ogólna definicja a nie szczegółowa...Marketing – proces społeczny, w którym jednostki i grupy otrzymują to, czego potrzebują poprzez tworzenie, oferowanie oraz swobodną wymianę z innymi towarów i usług, które posiadają wartość . Najkrótsza definicja marketingu brzmi „zaspokajać potrzeby, osiągając zysk”. Dobrze rozumiany marketing to nie zestaw trików i działań doraźnych, lecz przemyślana strategia i wynikająca z niej taktyka działania, dostosowane do docelowych odbiorców, oparte na wiedzy i badaniach, osadzone mocno w realiach rynkowych.

W ramach marketingu możemy wyróżnić wiele zagadnień, takich jak:

odnajdywanie i ocenianie możliwości rynkowych, prowadzących do zaspokojenia potrzeb określonych odbiorców (nabywców) oraz dokładne ustalenie tych potrzeb,
opracowywanie w oparciu o tę wiedzę produktu oraz strategii jego dystrybucji,
przygotowanie odpowiedniej strategii ceny,
komunikacja z rynkiem.

z poważaniem
Patryk Długosz
1
Klaudia 2017-09-27 23:20
Zastanawiam się dlaczego w firmie pracują samie młodziutkie osoby ?
Co chwile ktos odchodzi i przychodzi?
Justyna M. 2017-10-06 15:23
Pracowałam w tej firmie przez wakacje ( uczę się dziennie na UJ) prace wspominam bardzo dobrze , dużo się nauczyłam jeśli chodzi o zagadnienia z marketingu i sprzedaży a nawet negocjacji , fajnie bo jest to wiedza nie książkowa a praktyczna, gdzie mogę teraz ja spokojnie wykorzystać .

@Klaudia w zespole rzeczywiście młode osoby ale według mnie to akurat dobrze , bo panuje genialna atmosfera (szczególnie rano) i łatwo się dogadać.

Pozdrawiam
Justyna M.
1
Justyna 2017-10-12 14:15
Tak jak komentarze wyżej. Na start ankieta w której odpowiadasz na proste pytania, typu co Cie wyroznia, jakiesa Twoje dobre i złe cechy. Jedno pytanie dotyczyło w jakim dziale chciałabyś być zatrudniona, bardzo mnie to zdziwiło bo skoro kandyduje na określone stanowisko to po co mam coś wybierać ? Jak dla mnie brak profesjonalizmu - ankiety powinny być spersonalizowane do odpowiednich stanowisk, no ale przy takiej masówce byłby to kłopot. Sama rozmowa bardzo dziwna. Początek jak spotkanie towarzyskie z nieznajomym - powiedz coś o sobie, jakie są Twoje pasje, czym się lubisz zajmować. Później w dalszym ciągu brak konkretów, taki zwykły interview bez JOB ;) Na moje konkretne pytania czym dokladnie bym się zajmowała dostałam odpowiedź ze sprzedażą (oświecił mnie), gdy zapytałam w jakiej formie, usłyszałam że dowiem się na dniu próbnym (2etap) na pytania odnosnie umowy jaka obowiązuje i zarobków rownież dowiedziałam się ze dowiem sie w swoim czasie. Reasumując zwykła rozmowa, brak konkretów, brak jakichkolwiek informacji. Odrzuciłam oferte przyjścia na 2 etap ze względu na brak profesjonalizmu i zatajanie informacji które wg mnie są kluczowe.
Zostaw swoją opinię o Direct Promo - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Direct Promo