logo Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.

dan 2015-05-19 13:32
Brak kompetencji u kierownikow, brak dlugotrwalej strategi jak powinna funkcjonowac firma. Wszystkie strategie i plany dzialan, wymyslane sa na szybko bez zastanowienia sie z miesiaca na miesiac.
Preparaty slabo promowane u lekarzy, w dodatku firma jest zle postrzegana w srodowisku farmaceutycznym. Lekam nie rozlicza zobowiazan w aptekach, a jesli rozliczy to z kwartalnym opóźnieniem. Brak mozliwosci rozwoju. Zdecydowanie odradzam.
2
nm 2015-05-21 11:46
Aurisy nowe w zakroczymiu stoją
Radek 2015-07-16 14:05
Alizo uważaj bo prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko panom prezesom tej firmy. Chodzi o aferę z dotacjami. Zaraz będzie gorąco, bo media nie odpuszczą takiej okazji. Będziesz musiał się na każdym kroku tłumaczyć ;-) poza tym leki czy sd tej firmy to niezły badziew
3
Nika 2015-07-28 17:10
Radku, z tego co słyszałam to sprawa już dawno została wyjaśniona i zarzuty odparte. Aferę medialną mieli w 2012 roku, więc temat już chyba nieaktualny… W Lek-am pracuje mąż mojej koleżanki i w przyszłym roku ma dostać nagrodę jubileuszową, więc wnioskuję, że można przetrwać dłużej:)
Maja 2015-07-31 11:15
Nika o jakiej nagrodzie jubileuszowej piszesz...? Ja pracuję w Lek-AM już długo i jakoś nikt takiej nagrody jeszcze nie dostał ;-) Poza tym jest gorąco, bo dziennikarze już się dobijają, a sztab prawników siedzi nad aktem oskarżenia. Zatem temat powraca, ale już w nowym wymiarze, bo co innego domysły, a co innego fakty.
1
NIka 2015-07-31 13:11
Jubileuszowej za 10-lecie pracy :)
Aśka 2015-08-04 12:49
Hejka! Czy ktoś się orientuje w sytuacji jaka jest w Lek-AM? W aktualnym Newsweeku jest artykuł o tym, że zarząd już ma akt oskarżenia, a wcześniej Nika pisała o aferze medialnej z 2012 roku. Jeżeli jest akt oskarżenia to raczej nie ma żadnej afery tylko faktycznie prezesi mają coś na sumieniu. W artykule jest mowa o tym, że wyłudzili prawie 4 mln złotych...
2
nie lubię dziennikarzy 2015-08-04 17:10
A to od tego dziennikarza, który w 2009 roku został nagrodzony tytułem "hiena roku" przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, za najbardziej zmanipulowane i nierzetelne materiały? Żenada.
Anna 2015-08-05 07:34
Akt oskarżenia nie ma związku z dziennikarzami, został skierowany przez prokuraturę do sądu, po śledztwie które trwało 3 lata. Prawda jest taka, że media ujawniły przekręty, które prokuratura potwierdziła. Panowie prezesi jednak odpowiedzą za wyłudzanie publicznych pieniędzy :-)
2
Dziennikarz 2015-08-05 08:00
Ta hiena dziennikarska to laureat nagrody Grand Press za dziennikarstwo śledcze... ale widać, że hejterzy Lek-Amu już na forach działają, żeby odwrócić uwagę od faktów... a fakty są takie, że Lek-Am ma proces karny. Zarzuty są poważne, więc tak łatwo prezesi się nie wywiną.
1
Nemezis 2015-08-21 11:36
Nika przekaż starcowi, że vindicta delectet deorum... bo pacta sunt servanda! Najgorsze przed nim... ;-)
1
Lola 2015-10-13 14:51
Uwaga na prezesów tej firmy! Najpierw zmuszają pracowników do przekrętów (np. do korumpowania lekarzy), a potem jak sprawa wyjdzie na jaw, wywalają pracowników dyscyplinarnie, nasyłają na nich wynajętych bandytów i straszą aż do zakończenia śledztwa. Mafia przy nich to mały pikuś...
1
Robson 2015-10-14 07:41
Nie bardzo rozumiem Iga, co miałaś na myśli? O jakie usługi Ci chodzi? Lek-am to nędzna jakość, stare leki i nieustające reklamacje. Plany sprzedażowe z sufitu i brak kasy na wszystko. Zaległości z płatnościami za akcje promocyjne w hurtowniach i nie wywiązywanie się z obietnic... uciekłem z tej firmy szybciej, niż się zatrudniłem. Nie polecam.
1
zainteresowana 2015-11-02 18:19
Mam pytanie dotyczące zarobków w firmie, za tydzień idę na rozmowę . O jakich pieniądzach (netto) mogę rozmawiać , żeby się nie wygłupić ? Dzięki za pomoc
Gość 2015-11-04 09:33
Zainteresowana - pytasz o stanowiska sprzedażowe? Zależy na jaki teren startujesz i do jakiego zespołu. W liniach specjalistycznych płacą więcej. 3.500 netto to średnia.
1
kaśka 2015-11-24 10:02
Hej jakie auta obecnie ma lekam?? Jak z limitami prywatnymi :)
omka 2015-12-10 13:56
hej.. wiecie cos może na temat zarobków w dziale badań i rozwoju albo laboratorium?
7
Rene 2015-12-16 11:44
Na początek 3,5 tys netto, specjaliści po dwóch latach mają 5-7 tys. kierownicy 8-10 tys. dyrektor- 15 tys. wszystko netto. Tylko trzeba wykonywać polecenia nie do końca zgodne z sumieniem ;-) no ale za taką kasę warto trochę pościemniać.
3
Mag 2015-12-17 08:58
Na ich stronie wymieniają:
(usunięte przez administratora) dostęp do najnowocześniejszych narzędzi i technologii,
prywatną opiekę medyczną dla Pracowników oraz możliwość objęcia opieką medyczną członków rodziny,
grupowe ubezpieczenie na życie dla Pracowników oraz możliwość objęcia ubezpieczeniem członków rodziny,
dofinansowanie kart dających możliwość nielimitowanego korzystania z obiektów sportowych na terenie całej Polski,
samochód służbowy (zależny od zajmowanego stanowiska),
telefon służbowy (zależny od zajmowanego stanowiska),
świadczenia z ZFŚS,
dofinansowanie kosztów nauki,
możliwość udziału w imprezach sportowych np. w Mistrzostwach Polski Branży Chemicznej i Farmaceutycznej w Piłce Nożnej (w Lekam działają drużyny piłki nożnej i koszykówki),
wyjazdy szkoleniowo – motywacyjne.
@@@ 2015-12-20 10:56
Możecie napisać Ci którzy wiedzą jakie nastroje i jaki kierownik na śląsku ?? Czy plany są do zrobienia i premia do wypracowania ? Ni mają zbyt dużej rotacji więc może tragicznie nie jest :-)
1
Franek Kimono 2015-12-21 10:39
Zależy w jakiej linii. Na Śląsku w linii farmaceutycznej masz dobrego kierownika. Plany na początku na pewno będą do zrobienia, a potem to już tylko od Ciebie zależy jak sobie tym wszystkim zarządzisz.
@@@ 2016-01-04 22:15
Hej a wiesz jakie nastroje na śląsku w przypadku p. medycznych ? zostałam zaproszona na ostatni etap ale tak naprawdę nie wiem na co się porywam :-)
Jak p.m. mają rozliczany plan czy w ogóle mają jakieś plany ??
Dzięki za pomoc .
jestem jaki jestem 2016-01-23 14:00
W lini farmacjieutycznej jest spoko. Pracuję co prawda od niedawna, wszystko maja poukładane (czasem az za bardzo). Na te chwile jestem zadowolony.
gosciowa 2016-02-17 21:42
Witam Was, podzielcie się informacją.
ile zarabia przedstawiciel farmaceutyczny ? jaka podstawa? Jakim autem się wozi?
premie się dostaje czy raczej liczyć tylko na podstawe?
gosciowa 2016-02-22 10:55
premie są kwartalne? półroczne?
Flow 2016-03-14 10:50
Wszystko zależy od Twojego doświadczenia w farmacji i/lub w obszarze sprzedaży. 3.000 netto bez premii można wyciągnąć.
as 2016-03-14 19:02
Podejscie firmy do uczestników rekrutacji-tragedia, totalny brak szacunku. Na pierwszy etap zapraszają z dnia na dzień i jeśli się zdecydujesz musisz jechać 200km, a rozmowa trwa 15min. Następny etap na miejscu w firmie, też info z dnia na dzień, trzeba zarezerwować ok 3 godz. W pierwszej kolejności testy (matematyczno - logiczny 15 zadań), zadanie z treścią (tekst typowo medyczny, pisany językiem lekarskim, musisz wyłapać nieprawidłowości). Następnie rozmowy indywidualne z 3 osobami po kolei, biorą Cie na rekrutację chyba nie rozumiejąc Twojego CV. Najgorsza z ostatnią Panią (z tego co pamiętam dyrektor)- zimna, oschła, w ogóle nie patrzyła na osoby nawet się z nimi witając, ignorancja i brak szacunku wyczuwalny na odległość. Maglują jak na prezesa firmy (choć opinie mają fatalne). Niestety nie informują o wyniku rekrutacji....
13
ojojoj 2016-03-15 18:51
Nie trzeba mieć medycznego tylko wyższe. Ja też startowałem na medycznego a jestem po fizjoterapii. Najpierw rozmowa z kierownikiem regionalnym, jak przejdziesz wyżej to wyjazd do centrali do Warszawy. Tam pierwszy sprawdzian z matematyki (10 zadań z poziomu podstawówki: wylicz procent, oblicz niewiadomą w zadaniu z treścią, ciąg cyfr w ciągu logicznym). Potem czytanie ze zrozumieniem i tak jak pisze "as" to tekst medyczny, ale nie chodzi o znajomość medycyny tylko odpowiedź na pytanie czy zdanie jest prawdziwe czy fałszywe w porównaniu do tekstu z czytanki. Później rozmowa z panią z kadr, jak ci pójdzie ok to z krajowym i na końcu z dyrektorem sprzedaży. Dostałem info z decyzją.
3
as 2016-03-15 19:10
W takim układzie po co zapraszają ludzi bez takiego wykształcenia i narażają ich na utratę 2 dni urlopu skoro z góry skazani są na porażkę?
1
zaczynam 2016-03-19 09:07
Byłem. Test matematyczny banalnie prosty (poziom szkoły podstawowej). Test logiczny to czytanie ze zrozumieniem. Tu ciężko określić poziom. Albo rozumiesz i zaliczasz, albo nie :) W mojej ocenie nic ambitnego. Etapy rekrutacji podobnie jak gdzie indziej. Ja się dostałem i zaczynam.
1
Max 2016-03-21 22:23
Mógłbyś podać przykłady tych zadań matematycznych? Dziekuje
Max 2016-03-22 11:41
Wlasnie na PM :) tez chciałbym wiedziec zanim sie wybiorę. Podajcie jakiś przykład konkretny prosze halllo!
ona ze wsi 2016-03-22 12:56
Generalnie żenada, dno. Poziom Pań które zwą się krajowym i kolejno dyrektor sprzedaży porażka. Pani Krajowy nie wie do jakiego koszyka sprzedaży włożyć dany produkt. Myślą że jak przyszły z Soraya to już pozamiatają cały rynek. Brak kultury osobistej , ale myślę że to akurat wyniesione jest z domu.Pensja- brak komentarza. Osoby, które pracowały po rok w innych firmach mogą liczyć na 2500 netto, dla dłuższych stażem od 3000- 3500 netto. Plany bardzo wysokie- premii brak.!!!!!!!!!!
Samochody- wszystko zależy od Kierownika. W OTC nie ma nikogo konkretnego- wszyscy z Soraya :) jakiś klan się robi w tej padace. Wracając do samochodów- stare zdezelowane Ople astry III z GPS-każdy kilometr dokładnie śledzony baaaaa nawet dostajesz maila z informacja że przekroczyłeś prędkość, oraz nowe Toyoty auris.
Generalnie szkoda czasu.
6
zaczynam 2016-03-26 20:26
Test matematyczny to za dużo powiedziane. Zadania banalne. Spotykasz się z podobnymi zagadnieniami codziennie. Np ile to jest 30% jakiejś wartości.
1
Lambda 2016-03-29 18:37
daj sobie spokój.
2
as 2016-03-30 19:28
Zadania na poziomie podstawówki...ciekawe, jeśli któś jest na poziomie podstawówki i dopiero skończył naukę z pewnością się dostanie. Zadanie oblicz procent z ... było akurat najprostsze. Ale reszta z treścią, dla ludzi którzy "podstawówkę, a nawet studia skończyli dawno temu" może sprawić problem, ciekawe kto ostatnio obliczał zadanie z dwiema niewiadomymi i pamięta wzory.... Od dłuższego czasu za przedstawicieli pracują kompy, tablety itp... Ja pracuje 15 lat i oprócz szybkiego wyliczania procentowego (rabatowego)i z marżą (dziwne że kierownicy aptek robią to na kalkulatorze,hahaha kto ich zatrudnił do apteki-powinien powiedzieć lekam) nie spotkałem się z żadnym przypadkiem, wymagania umiejetnosci takich zadań. Tyle co LEKAM proponuje podstawy z premia, można wyciągnąć w każdej firmie FMCG. Pozdrawiam
4
as 2016-03-31 12:09
Tu sie pojawia problem czytania ze zrozumieniem. Jest wyraznie napisane ze zadanie z wyliczeniem % bylo najlatwiejsze :) ehhh
liczący w pamięci 2016-04-07 21:43
A ja test bez problemu rozwiązałem, chociaż bardziej humanistą się czuję. Podstawę o 60% większą od tej, o której tu jakiś "specjalista" pisał wynegocjowałem i zaczynam - HEJ!
Gender 2016-04-28 10:08
I etap to asesment składający się z 4 części.
1. autoprezentacja pod kątem zawodowym plus na koniec należy zaproponować jakąś wycieczkę w dowolne miejsce przedstawiając wszelkie u temu atuty.
2. prezentacja produktu z ulotki, która zostanie wręczona. Należy tu pamiętać o sondowaniu i zadawaniu pytań otwartych gdyż jest to symulacja prezentacji na oddziale szpitalnym.
3. zadanie zespołowe - hipotetyczna sytuacja, należy wypracować wspólne stanowisko. Oceniana jest aktywność, ale nie krzykliwość.
4. Rozmowy indywidualne ok 45 min. m.in. o zarobkach tutaj nie schodzimy poniżej 6 tys. brutto.
II etap w Warszawie składa się z dwóch części
1. test matematyczny i test logiczny - przykłady zadań przedstawię w następnym poście.
2a. rozmowa z szefową HR - w zasadzie to ona mówi.
2b. rozmowa z dyrektorką sprzedaży. Najważniejszy etap bo to ona decyduje czy przyjąć kandydata. Będzie scenka, która ma być idealna. Musi być zagajenie, sondowanie w formie pytań otwartych no i prezentacja korzyści, a na końcu twarde zamknięcie. Jeżeli pani "doktor" nie została przekonana do polecania produktu - wówczas możesz mieć pewność, że tej pracy nie dostaniesz :)
5
Gender 2016-04-28 11:09
test tzw. "logiczny" polega na przeczytaniu tekstu medycznego na jednej kartce i zaznaczenie na właściwej odpowiedzi na drugiej kartce - prawda lub fałsz.
Dobry sposób to przeczytać najpierw kilka razy pytania, a później czytając tekst szukać zdań, które są tymi pytaniami.
W pytaniach często są to zdania zmienione np. w tekście jest "zmniejszają", a w pytaniach "zwiększają".
2
ASM 2016-05-04 14:18
jak na managerskie aspiracje to kiepsko u Ciebie Aga z gramatyką - o interpunkcji nie wspominając :)))
2
blow 2016-05-25 00:27
Firma jak każda inna na chwilę obecną. BARDZO DUŻO zależy od tego na jaki teren się trafi (mówię o PM i PF) i na jakiego kierownika. U niektórych kierowników rotacja bardzo duża, częściowo z winy tych kierowników. Dział OTC miał kłopoty i zrobili głęboką przebudowę działu w związku z czym w zeszłym roku w tym dziale rotacja była na poziomie 75%. Teraz już niby wszystko się poukładało. Jeżeli chodzi o PM to specjalistyka jest warta polecenia, większe tereny ale lepsze leki, lepsza kasa i lepsze samochody (Nowe Aurisy w hybrydzie) ale też mała rotacja. Podstawowa linia PM to teoretycznie kardio, jeździ się głównie do GP,i różnych specjalistów jak kardio, chirurgów, ginekologów, ortopedów i co jakiś czas coś zmieniają. W tej lini oprócz kilku leków jest sporo suplementów i od jakiegoś czasu jest coraz większe ciśnienie na sprzedaż apteczną. IMS na końcu i tak jest kluczowy bo według niego rozliczają plany ale na indywidualną sprzedaż jest kładziony mega nacisk (rankingi sprzedażowe, zadania, milion e-mail'i itd). W tej lini auta to Nowe Aurisy i trochę staroci (wymieniają partiami) jak pięcioletnie Astry czy Focusy. Premia w podstawowej lini PM (nie wiem jak w innych) raczej na papierze, chyba że ktoś trafi na b.dobry teren, generalnie jakąkolwiek premię zgarnia średnio pewnie z 20-30% ludzi, w zeszłym roku w najlepszym cyklu zgarnęło 50% ludzi i był szał. Cykle 4 miesięczne. Kasa na podstawie jak kto sobie wynegocjuje i jakie ma argumenty (doświadczenie itd) ale nie jest najgorzej. Z małym doświadczeniem 3 do 3,5 można dostać, z lepszymi argumentami można wołać więcej. Czy polecam .... polecam spróbować, znam kilka osób które dobrze trafiły z terenem itd i kilka, które się mocno sparzyły, sam mam mieszane uczucia co do swoich doświadczeń w tej firmie.
6
daria 2016-08-02 17:59
Cześć,
Czy ktoś z Was orientuje się jak wygląda rozmowa na stanowisko analityka (laboranta) ? Jakie zarobki czy jakieś dofinansowania dojazdów do fabryki?
olo 2016-10-07 18:10
witam ,
czy ktoś może przedstawić ocenę pracy na samej produkcji ???? no i oczywiście jakie są płace na produkcji ...Będę wdzięczny za szybką odpowiedz .
romko 2016-10-09 21:47
Najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych obowiązków, o czym dobrze o nich teraz świadczy.
Adam 2017-01-03 21:18
wzory do 2 niewiadomych???wtf
Adam 2017-01-03 21:19
wzory do 2 niewiadomych???wtf
Xyz 2017-01-30 11:53
Kierownictwo nie potrafi ustalić konkretnych zasad działań itd. Co chwilę zmiany zmiany zmiany. Ciągły chaos i bałagan. Ciężko się pracuje w takich warunkach. Często coś wypracujesz np.lekarza a za chwilę zmiana lub przejmuje kto inny...
Samochody stare z GPS. Astry III lub focusy wymieniane po przejechaniu danej liczby km aby przebieg był duży np. 200 tys. to wymienia ci na Toyotę Auris. I jedziesz nim do upadłego.
Dużo zależy od terenu!!!! Da się pracować ale ogólnie ciężko..... wytrzymać w takim bałaganie..
Chyba nie polecam. Produkty ok. Da się z nimi pracować gdyby nie utrudnienia że strony zarządzających..
mm 2017-02-26 21:12
a o który chodzi dział ?
niedoszły PM 2017-06-30 14:21
Firma niepoważna. Odradzam, chyba że chcesz być traktowany jak śmieć.
Ja tak właśnie zostałem potraktowany a jeszcze ich robolem nie byłem.
Uważam, że są o wiele ciekawsze firmy na rynku.
1
Zostaw swoją opinię o Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM Sp. z o.o.