logo Westwing Home&Living Sp. z o.o.

Westwing Home&Living Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Westwing Home&Living Sp. z o.o.

anna 2015-08-26 15:48
Pracowałam w Westwing przez pół roku i mogę śmiało powiedzieć, że to najbardziej wykorzystujący pracodawca jakiego spotkałam. Wszędzie napięcie, nie wychodzi się po 8h pracy, atmosfera fatalna, zarobki nieadekwatne.
Nie polecam i wierzę, że moja opinia nie zostanie tak szybko skasowana.
10
były pracownik 2015-09-10 11:41
Atmosfera jak najbardziej na plus (zatrudniają fajnych ludzi, ale każdy gdy zorientuje sie o co co chodzi zaraz odchodzi).
Poza tym - praca po 10 - 12 godzin, w tym weekendy. Nierealne targety. Bardzo duża rotacja.
Pracowałam tam pół roku i to już było długo w porównaniu do innych pracowników.
Nie polecam.
2
anonim 2015-12-03 11:21
żenująca firma, wykorzystująca ludzi na każdym kroku.
nie polecam. pracowałam tam rok, masowe zwolnienia. na szczęście mam teraz pracę w dużo fajniejszej firmie. w westwing jest stosowany mobbing, ale nikt się do tego nie przyzna, bo kazdy boi się straci pracę.
5
PRACUJACA 2016-01-22 18:13
PRACOWALAM TAM ROK, FIRMA TRAGEDIA!!! ZATRUDNIAJA CPUNOW, ALKOCHOLIKOW I BANDZIOROW. CHODZI TAKI PSEUDO LIDER I PILNUJE CIE GOZEJ NIZ PRZESTEPCE!! ZWALNIAJA ZA BYLE PRZEWINIENIE. PRACA CIEZKA NA MAXA. NIE POLECAM NIKOMU KTO ZNA SWOJA WARTOSC!! NA RYNKU JEST TYLE FAJNEJ PRACY ZE NIE WARTO LAPAC SIE ZA WESTWING!! NIE POLECAM!! UWAZAJCIE
4
WW worker :) 2016-01-27 13:00
seku: wpadnij na rozmowe, zaproponuj cos to się przekonasz :)
Marta 2016-01-29 10:51
Po okresie próbnym i po umowie czasowej dostałam propozycję pracy, ale za mniejsze pieniądze niż na okresie próbnym :) (dział operacyjny). Ta wspaniała propozycja została mi przekazana w ostatnim dniu mojej umowy.
Podziękowałam, nie polecam nikomu kto się szanuje.
5
Kandydat 2016-01-31 12:49
Marta w jakim okresie tam pracowałaś jeżeli można zapytać? :)
Kandydat 2016-01-31 12:58
Być może bo było dawno i teraz to się zmieniło... byłem na rozmowie ostatnio i trochę mnie zmartwiłaś
Rafał1990 2016-02-19 11:18
Czytasz Andrzeju bez zrozumienia już tam nie pracuje. Jest w rzeczywistości 20 minut przerwy a nie 30. Pisałem o pracy na magazynie ale jeżeli chodzi o stanowiska biurowe to pewnie praca ok bo więcej jest tych co siedzą w biurze niż pracowników fizycznych a na magazynie powinno być odwrotnie. Znam dobrze angielski i podczas ostatniej wizytacji stwierdzili że jest za mała wydajność pracy. Tak się dzieje jeżeli jest więcej kierowników niż pracowników ja zauważyłem na tym magazynie że jest około 10 osób siedzących a max 15 pracujących. Moja opinia jest kompletnie obiektywna gdyż znalazłem już inną prace. Ale szczerze nikomu nie polecam prac fizycznych w tej firmie.
1
do Rafała 2016-02-19 11:49
@Rafał1990
Stary,
Czy ty kiedyś pracowałeś na magazynie? Praca od 8 do 16 i przerwa 30 minut - to straszne. Jak można tak człowieka poniewierać. I nie mów, że dali Ci jeszcze ubrania robocze i kazali abyś w nich chodził.
1
Rafał1990 2016-02-19 11:54
Dalej czytasz bez zrozumienia ewidentnie chcesz mi wmówić że jest 30minut przerwy a w rzeczywistości jest 20. Paczki po 20-30 kilo średni dzień pakowania 100 paczek, co daje około 2,5 tony do spakowania w kartony. Rozumiem że tam pracujesz ale nie podważaj faktów. Co do odzieży roboczej faktycznie firma uposaża pracownika co nie jest dla mnie plusem a standardem.
2
do Rafała 2016-02-19 12:07
Wow, spakowałeś 100 paczek dziennie... no nieźle.

Życzę Ci abyś znalazł pracodawcę, który doceni Twoje zaangażowanie i poświęcenie.

ps. Długo tam pracowałeś?
2
Rafał1990 2016-02-19 12:27
Nie długo jak większość pracowników bo zwalniają ludzi masowo. Po mojej rezygnacji czy też jak kto woli zwolnieniu, dnia następnego straciło prace 2 kolejne osoby.
Rozumiem że masz taką pracę ale nie próbuj mnie znieważyć sarkazmem bo jest tu nie wskazany. Wyrażając opinie nie miałem na celu obrazić nikogo ale podać fakty na temat pracy. Czytając poprzednie komentarze przedmówcy mieli podobne odczucia. Pozdrawiam
2
Mari 2016-03-06 16:23
Nie polecam nikomu. Wytrzymałam tam 9 miesiecy i wspominam je bardzo źle. Bardzo zły pracodawca! Brak organizacji, niekompetentni kierownicy, brak rozwoju, nawał obowiązków, nadgodziny mnóstwo, telefony po godzinach pracy z pretensjami-ogólny mobbing i brak jakiegokolwiek szacunku dla ludzi i ich czasu, zarobki bardzo niskie, wszelkie obietnice podwyżek są oczywiście nieprawdziwe. Szkoda czasu a przede wszystkim Waszego życia prywatnego i nerwów!
8
Marta 2016-03-18 11:27
2 lata temu, managerem była M. Pogorzelska.
Krzysiek 2016-03-18 21:48
Witam nie polecam nikomu. Zwolnili mnie bez przyczyny jak większość osób.
5
Robert 2016-03-21 11:24
Do Krzysiek- w skrócie jak wygląda praca u nich w magazynie? I czemu cię zwolnili? Tak po prostu bez przyczyny? Ile czasu tam pracowałeś? Przez agencję czy bezpośrednio przez firmę?
nikki 2016-06-15 15:51
witam, czy ktoś ze stanowiska asystenta ds e-commerce mógłby ogólnie opowiedzieć o pracy, przedziale zarobkowym, itp?
Ogolnie 2016-06-15 17:51
ogólnie opowiedzieć o

pracy:

praca – rodzaj działalności człowieka, w ekonomii jeden z trzech czynników produkcji

przedziale zarobkowym:

Przedziały płacowe wyznaczają maksymalną i minimalną wartość wynagrodzenia dla danego stanowiska lub dla grupy stanowisk. Ustalenie wąskich lub szerokich przedziałów płacowych uzależnione jest od polityki firmy. Ich wykorzystanie ułatwia proces ustalania stawek płac dla stanowisk różniących się stopniem trudności czy odpowiedzialności.

To tak ogólnie jak jest w Westwing :)
XYZ 2016-06-18 01:28
Jeśli chodzi o magazyn praca dobra dla osób po maturze ,którzy szukają pierwszej pracy.Dużym plusem jest system pracy jednozmianowy oraz atmosfera jaka panuję w kontaktach ze współpracownikami na podobnych stanowiskach( z kierownictwem bywa różnie ,zależy jaki dział itp). Jeśli chodzi o minusy głównym jest system rozliczania nadgodzin dla stałych pracowników oraz słabe zarządzaniem pracą magazynu. Przykładowo na koniec roku przed świętami zwolniono wszystkich zleceniowców po to by reszta musiała robić obowiązkowe nadgodziny w okresie poświątecznym co na pewno nikomu nie było na rękę. Dalej?
Nie będę wymieniał nazwisk ,ale w firmie istnieją fikcyjne stanowiska na ,których udaje się że się pracuje. A wiadomo na takich ktoś popracuje i wykonuje pracę za dużo niższe pieniądze. Na przełomie roku z firmą pożegnało się kilku ogarniętych pracowników z dłuższym stażem spowodowane było to tym o czym wyżej napisałem oraz brakiem ścieżki rozwoju w tej firmie.
6
Antoni 2016-06-20 20:54
Nie polecam.Jak się trafi na dział Inbound na magazynie to będziecie pod obserwacją okularnika ,który chyba był bity w szkole i swoje marne stanowisko wykorzystuje do wyżywania się na pracownikach.Każdy nowy pracownik co przychodzi do pracy to pyta się starszych pracowników czy on ma coś z głową?
11
xxx 2016-06-21 17:15
Nie wiem skąd biorą się te negatywne komentarze. Pracuję już kilka miesięcy i uważam, że firma jest super! Mega sympatyczni ludzie, nadgodziny zdarzają się, ale bardzo rzadko i są dodatkowo płatne, jest dużo okazji do wspólnej integracji, super biuro i co ważne - dobre pieniądze. Nie jest to typowe korpo, można kiedy się chce wyjść na lunch, co do stroju tez nie ma wymagań. Ze wszystkimi jest się na "ty" i tez to bardzo fajna praktyka!
xxzzxx 2016-06-22 16:54
chyba w biurze , bo na magazynie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
yyxx 2016-06-22 17:41
nadgodziny -bezpłatne do odbioru i to bardzo dużo . W okresie świątecznym nawet do 50-60 nadgodzin każdy pracownik .Nawet złotówki więcej nie dostaniesz
Wyjście na lunch hahahahah na magazynie na papierosa nie wolno wyjść , napoju do kuchni nie można się iść napić .
3
kkk 2016-07-14 22:23
3 brutto i klepiesz pan
aaa 2016-07-21 10:06
czy ma ktos doswiedczenia co sie dotyczy prace z jezykem slowackim/tlumaczenia? dziekuje
1
aaa 2016-07-21 10:23
BIURO
czy ma ktos doswiedczenia co sie dotyczy prace z jezykem slowackim/tlumaczenia? dziekuje
gość 2016-07-21 11:29
Wiecie jakie stawki są dla specjalisty ds. obsługi klienta i zamówień z językiem słowackim. Dobrze, że jest opieka medyczna i nawet wynagrodzenie motywujące, co znacznie urozmaica zatrudnienie w firmie. A wypłata jest terminowa? Dziękuję za odpowiedź.
Aneta 2016-10-25 09:51
Witam wszystkich
Jeśli ktoś jest zainteresowany stanowiskiem pracy w Warszawie Team Leader with Slovak lub E-commerce Specialist to proszę o maila amalanowska.linguajob@gmail.com Poszukujemy kandydatów z j. słowackim
gość 2016-12-05 19:16
Ostrzegam, jeden z liderów był bardzo zdziwiony gdy mu powiedziałam, że nie będę szybciej pracować i żeby mnie zwolnił .Każdy swoim tempem robi nie wiem czemu ja miałabym zasuwać w przyspieszonym.
5
m 2017-01-17 17:53
Fatalna atmosfera, brak podwyżek mimo bardzo dobrych ocen podsumowujących rok/półrocze. Brak szkoleń, płatna karta multisport. Odradzam.
1
Biuro 2017-01-18 18:41
Jeśli ktoś aplikuje do pracy w biurze - polecam. O magazynie nie wiem nic.

Wracając do biura - po przeczytaniu opinii na tym portalu mocno zastanawiałam się, czy w ogóle iść na rozmowę rekrutacyjną. Poszłam i od kilku miesięcy jestem szczęśliwym człowiekiem :) Przed Westwing pracowałam w różnych firmach, gdzie czułam się wykorzystywana. Umowy śmieciowe, niskie zarobki, nadgodziny, mobbing. Westwing oferuje przyzwoite zarobki, umowę o pracę, prywatną opiekę medyczną i pakiety sportowe, ale PRZEDE WSZYSTKIM wspaniałą atmosferę, młody zespół, przepiękne biuro, które wygląda jak redakcja magazynu modowego z Nowego Jorku (serio) i rozwój! Jeśli w przyszłość zmienię zdanie, na pewno dam znać. Póki co (6 miesięcy) nie mam zamiaru szukać innej pracy i jestem bardzo zadowolona. Polecam.
XX 2017-01-27 14:43
Pracowałem w biurze. Podwyżka po 2 latach pracy, bardzo dobrych ocen i podsumowań na koniec roku - 120 zł... Mnie by było głupio oferować coś takiego. Oprócz tego bezpłatne nadgodziny, wieczne ciśnienie na cel i dziwne relacje między współpracownikami. Nie wspominam miło i nie polecam.
Anna 2017-01-27 18:53
Pracowałam krótko w biurze - po tym co zobaczyłam, zrezygnowałam tak szybko jak rozpoczęłam swoją przygodę z tą "firemką". Nadgodziny niepłatne to norma, pracownicy (młode dziewczyny głównie bez doświadczenia) starają się jak mogą wziąć udział w wyścigu o cel, zostając tak długo jak się da by nadrobić zaległości wynikające z planów nie do realizaji w przeciągu 7,5 h pracy (odliczając przerwę). Jak ktoś zdobędzie doświadczenie odchodzi, albo się uzależnia od pracy, żeby zapomnieć ile zarabia. Zajście w ciąże wiąże się w 90% przypadków z pożegnaniem z pracą.
3
Hanna 2017-03-09 15:48
Widzieliście, że Dyrektor Zarządzający Westwing Home&Living Sp. z o.o. udzielił wywiadu specjalnie dla portalu GoWork.pl? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,885649,wywiad-tomasz-kasperski Coś Was szczególnie zainteresowało?
Kierowca 2017-04-11 22:30
Firma dramat przyjechalem do nich z Grecji z 9 paletami i kazali mi do piatku czekac zero wyrozumialosci dla dostawcow i pracownikow jakis nowobogacki wiesniak sie dorabia i biznesmana ze Stolicy struga!!! Firma dramat i niemiła obsluga !!!
2
Hanna 2017-04-12 09:27
@Kierowca, ile w takim razie musiałeś czekać? Kiedy przyjechałeś?
1
Aga 2017-04-21 09:26
Zgadzam się, nic się nie zmieniło
1
Jan Magazyngerman 2017-05-13 16:04
Po uwolnieniu się z obozu Westwing znalazłem godna pracę. Teraz stac mnie na nowy Home & calkowicie zmienilem swoj Living. Nic tam sie nie zmienilo i raczej nie zmieni. Generalnie nie polecam!
1
Hanna 2017-05-17 10:06
@Jan Magazyngerman po Twoich nicku wnioskuję, że byłeś zatrudniony na stanowisku magazyniera. Piszesz, że nie polecasz pracy w Westwing Home&Living Sp. z o.o.? Dlaczego? Co jest powodem Twojej niechęci do firmy?
Magazyna 2017-05-25 15:23
Nie polecam pracy na magazynie.
W firmie dzieje się coraz gorzej.
Brak zycia, ciągle obawiasz sie czy czasem nie będziesz mieć popsutego weekendu przez pracująca sobote, albo całego tygodnia przez nieplatne nadgodziny.
1
Hanna 2017-05-25 16:22
@Magazyna piszesz, że pracownik nie jest do końca pewny czy nie będzie pracował w sobotę. Czy to znaczy, że grafik jest ustalany z dnia na dzień? Jak to wygląda na stanowisku magazyniera? Wspominasz również o niepłatnych godzinach. Jak to wygląda? Czy naprawdę uważasz, że nadgodziny są nieodpłatne?
Magazyna 2017-05-25 22:19
W środku tygodnia informacja o pracującej sobocie. Informacja o nadgodzinach dzien przed. Nadgodziny są zwracane w postaci godzin do odbioru, ale można je odebrać gdy jest mało pracy.
Są też zdarzenia które nie wymagają żadnego komentarza: przykazanie z którego dystrybutora pić wode, zakaz siadania w czasie picia, a wręcz zabranie miejsc do siedzenia.
2
Hanna 2017-05-26 10:50
@Magazyna dziękujemy za Twoją opinię. Może warto zwrócić się ze swoimi uwagami do przełożonego? Może byłaby możliwość, żeby powiadamianie o pracujących sobotach odbywało się z większych wyprzedzeniem?
Zmagazynu 2017-06-01 10:32
niestety nie. zarządzanie pracą na magazynie pozostawia wiele do życzenia. ostatnio mówiono o 10 godzinach pracy na dwa dni z rzędu (dzień wcześniej), po czym pracodawca w ciągu dnia przychodzi i mówi, że będzie jednak 8 albo 9, a na drugi dzień to on jeszcze nie wie ile. była rozmowa na temat wcześniejszego zapowiadania nadgodzin, ale nic się w tej kwestii nie zmieniło, oprócz tego, że został wprowadzony grafik, który niczego nie wnosi, bo często i tak się nie zgadza to co na nim widnieje.
prawnik 2017-06-06 22:09
Pracy w godzinach nadliczbowych nie można planować ale jest ona dopuszczalna w przypadku wystąpienia szczególnych potrzeb pracodawcy. Widocznie tak było w Twoim przypadku. Praca w godzinach nadliczbowych stanowi obowiązek pracownika i jej odmowa może stanowić podstawę do wypowiedzenia umowy o pracę, a nawet kwalifikować się jako ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych i uzasadniać rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.
1
Tukoo 2017-06-08 14:01
Tylko że te szczególne potrzeby występują kilka razy w miesiącu... Albo przy grudniu cały miesiąc po 9 godzin plus 3 soboty...
3
Zyrandol 2017-07-19 21:04
Witam. Nie polecam tej pracy, pracowałem tam jako magazynier i większego obozu pracy niewidzialem. Nadgodziny gdzie są nie płatne na umowie o pracę to tylko mała cząsteczka co się tam dzieje. Uciekajcie bądź nie przychodzcie. Jeszcze teraz szukają kogoś na inną lokalizację magazynu. Najlepiej Ukraińców polecam.
2
Qsz 2017-08-03 13:45
Fajna firma, super atmosfera. Pracuję w magazynie i z żalem odchodzę tylko dlatego że magazyn przenosi się do nowej lokalizacji a ja nie mam jak tam dojechać. Polecam
9
Kinkiet 2017-08-15 18:19
Jeżeli ktoś się zastanawia czy przyjąć ofertę pracy w magazynie Westwing zachęcam to spróbowania. Nie jest to praca dla każdego - jeżeli ktoś nie pracował wcześniej w magazynie to może być zaskoczony że pracy jest tak dużo ale doświadczone osoby bez problemu się tu odnajdą. Praca jest ciężka ale atmosfera fajna.
6
Zostaw swoją opinię o Westwing Home&Living Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Westwing Home&Living Sp. z o.o.