brak logo

Seriusz Sp. z o o

Bielsko-Biała

Opinie o Seriusz Sp. z o o

OSZUKANY 2009-10-08 23:01:45
Uwaga firma Seriusz, a szczególnie pani(usunięte przez administratora) To osoba, która nie mówi prawdy personel zmienia średnio co 3 miesiące. Na rozmowie zgadza się na warunki które stawiają potencjalni kandydaci do pracy, aby podkreślić swoją prawdomówność odwołuje się nawet do Boga. Zapytajcie na rozmowie ile przewinęło się przez tą firmę kierowców i pań wystawiających faktury( konia z rzędem jak usłyszycie prawdę). Zapytajcie na czym polega awans w tej firmie? Kierowca, magazynier, przedstawiciel handlowy i fakturzystka to są etaty w tej firmie więc z czego na co jest awans i rozwój. Specjalista do spraw administracji tak nazywa fakturzystkę jest również sprzątaczką. Kodeks pracy to abstrakcja, która zupełnie nie jest stosowana. Wymusza pracę sporo ponad etat i zakazuje to wpisywać na listę obecności. Kierowca w zależności od tego jaką ma trasę przychodzi do pracy około 8;00 rano a kończy pracę zdarza się nawet ok. 22 ;00 - towar ma być dostarczony a jak się nie wyrobi to jego problem. LEPIEJ JEŚĆ SUCHY CHLEB, NIŻ DAĆ SIĘ PONIEWIERAĆ.
1
poszukująca 2009-11-28 14:38:50
Dzięki za tę bardzo rzeczową opinię. Właśnie pojawiło się świeżutkie ogłoszenie na stanowisko fakturzystki tzn. specjalisty ds. administracji i obsługi klienta.
Hanah 2010-01-20 21:50:37
Dzieki za info, pojawiło sie ogłoszenie na Warszawę niestety nie ma opini, ale jak tak "super" w Bielsku, to pewnie w Warszawie podobnie...
Hanah 2010-01-20 21:50:43
Dzieki za info, pojawiło sie ogłoszenie na Warszawę niestety nie ma opini, ale jak tak "super" w Bielsku, to pewnie w Warszawie podobnie...
realista 2010-06-30 13:58:19
oszukany kolego, witaj w Polsce, zdaje się że dopiero co się urodziłeś, w seriuszu nie jest źle w porównaniu z innymi a na chleb z masłem też trzeba zarobić
kierowca 2010-07-29 09:43:28
widze ze dzis pojawilo sie ogloszenie na kierowce... skoro tak to wypada wyslac PIP.
mario 2010-08-26 16:59:27
Mam pytanie ile zarabia kierowca w tej firmie? i czy warto sie starac do tej firmy?
pop 2010-09-06 11:12:02
1700 jak masz 50 nadgodzin, nie warto, chyba że chcesz do 20 lub dłużej dziennie tam siedzieć
A 2012-02-27 23:26:38
za 260 wyrobionych godzin w miesiącu (norma 168, reszta to nadgodziny) z biedą i wielką łaską na koncie pojawia się 2300 na koncie.
jak coś się po*ebie na trasie to można i pracować od 6 do 22, 23 i na drugi dzień jak grafik pechowo wyjdzie przychodzić na 5 do pracy.
A i tak każdy powie że kierowca siedzi, pojeździ sobie i się opierdziela.. a prawda jest taka że po miesiącu nie wiesz jak się nazywasz.
(usunięte przez administratora) obiecuje lojalność, rzetelność itd. a prawda jest taka że to jest \"Pani kierownik\" która nie ma pojęcia o żadnym stanowisku nad jakim sprawuje władzę ufa swojej wyobraźni na temat poszczególnych działów.
Lubi też bardzo układać trasy kierowcom (patrzy na mape Polski, widzi jakąś żółtą małą ścieżkę i jest święcie przekonana że ta trasa to kawałeczek(w praktyce nawet 40, 50km) jest idealną drogą dla busa. a tak na prawdę to taka droga nadaje się dla traktorów.
Ogólnie rzecz ujmując nie polecam... (usunięte przez administratora) Każdy ma Cię w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie i traktuje Cię jak robota do zapierdzielania...
Tam powinien zagościć PIP i zerknąć w grafik kierowców.
Wtedy byloby bardzo ciekawie
sprawiedliwość 2012-04-02 09:49:21
Proponuję, aby otworzyć własną firmę zatrudnić w niej super pracowników,dać spokój "seriuszowi", zarobione miliony będą wesołością.
Aby zarobić trzeba pracować, a opinie o sobie sami wystawiacie.
Za obelżywe słowa pod adresem (usunięte przez administratora)to skandal.Podziwiam ją bo inna by sprawę skierowała do sądu.Tylko po co skoro nie wiadomo ile ten, czy ta ma już wyroków na koncie i po co zadzierać z takimi.

Error 2012-04-19 18:23:15
Hahaha, jak ktoś nie potrafi zarządzać firmą, to niech się za to nie bierze :)
Niektórzy nie muszą otwierać swojej firmy, wystarczy się ochajtać z odpowiednią osobą i stanowisko samo przychodzi :) Nie ważne jaką speccjalizację się ma wyuczoną czy jakie się ma predyspozycje/kompetencje.
Nikt o nikim opinii nie wystawia, tylko przedstawia realia, żeby potencjalny przyszły pracownik (a rotacja jest bardzo duża) nie był zdziwiony obozem pracy.
A co do sądu to powinna pani (usunięte przez administratora) iść, bo nie wiem jak duże łapówki inspekcji pracy daje, bo nie wierzę że inspekcja wyraża zgodę na pracę kierowcy 12-15 godzin na dobę przez 5 dni w tygodniu.
Do sądu (usunięte przez administratora), a po 2 za takie wykorzystywanie pracowników i nie stosowanie się do kodeksu pracy o którym tak często przypomina jak coś jest nie po jej myśli...
sierra 2012-04-26 15:25:19
Czy ktoś może mi powiedzieć o co chodzi w tym seriuszu?
Prowadził ze mną rozmowę rekrutacyjną mężczyzna ,który reprezentował seriusza. Nagle okazuje się że wkrótce kończy współpracę z Seriuszem
a moje dane przekazuje kierownictwu. Z rozmów jasno wynikało że proponuje mi sie pracę w seriuszu jako PH w bielskim oddziale, a teraz amba i cisza.Może ktoś coś wie??
Stanlej 2012-05-31 20:10:38
Kolego to są właśnie realia tej firmy. Nikt nic nie wie, rozmowy kwalifikacyjne przeprowadzają przypadkowe osoby, ogólna zasada jaka panuje to "co złego to nie ja"....
Jak nie oddzwonili do Ciebie, to znaczy że Bóg nad Tobą czuwa i chce Cię oszczędzić...
Szukaj czegokolwiek co się SERIUSZ nie nazywa, bo amatorka na najwyższym poziomie
nowy 2013-06-05 23:50:34
Witam,

pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Przedstawiciela Handlowego na Warszawę. Czy mógłby ktoś napisać jak się pracuje w tej firmie, jakie są warunki pracy, socjal, jakie auto, przełożeni, itp.
Pozdro.
5
Ciekawski 2014-01-22 19:43:29
Witam

Czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi jakie są zarobki przedstawiciela handlowego w tej firmie? i jak wygląda dzień pracy? w sensie czy jest to 10h czy tyranina od 6 do 22?? Z góry dzięki
:) 2014-02-14 23:41:31
przedstawiciel pracuje od 7 do 21 satndard, czasem zdarzało sie wracać 23.30 :) ale to nikogo nie obchodzi, (usunięte przez administratora) po przepracowaniu 256godz pensja 2300 - 2600 w porywach :) powodzenia
1
pilanin 2014-09-11 17:26:54
ja tam pracowałem 15 miesięcy chciałeś coś zarobic trzeba było dużo jeżdzić dalej bym pracował ale zlikwidowali oddział piła.Ja nie narzekałem na prace nowy kierownik był super stary do niczego
ciekawy 2015-02-03 21:44:46
Szukają nowych na ph, na czym polega ta praca?dużo trzeba jeździć?ile godz.trzeba pracować itp???ile się zarabia????
kumpel 2015-05-27 22:16:21
dajcie sobie spokój z seriuszem, kiedyś z oddziału w bielskiej wyjeżdzało codziennie 12 busów w trase, na wszystkich oddziałach mają raptem 20 kilka aut, piłe zamknęli, wrocław leży i kwiczy, konkurencja punktuje ich pizzeria po pizzerii, kwestia czasu zeby zamkneli wrocław. ale tak to jest jak nie kontroluje sie kosztów w efekcie czego doprowadza do rozpie rdolenia przeogromnego kapitału i możliwosci, kiedyś mieli monopol, teraz są na równi pochyłej w dół, dajcie sobie spokój
Ja Serek Bierek 2015-06-17 19:21:34
kumpel widać że zazdrość Cię zżera :-) masz niestety nico przestarzałe informacje... to już nie Seriusz Sp. z o.o. a Seriusz Chefs Culinar Sp. z o.o. wystarczy troszkę poczytać więcej na ten temat w necie a nie siać dziwne teorie...
2
lysy 2015-06-17 21:01:38
Hej kumpel jutro ide na rozmowe do oddzialu w bielsku dac sobie spokoj czy zaryzykowac?stanowisko kierowca
Obi 2015-07-14 14:08:56
Robota jak robota najgorzej jak dzieci abo nygusy szukają roboty to wtedy lamentują.Ludzie szału niema płaca rynkowa z 2 z przodu i jazdy w ciula ale jak ktoś liczy na płatne wakacje to musi szukac dalej.Pracuję przeszło miesiac wypłata na czas z pełnym ZUS w miarę fajna ekipa szoferaków czego więcej chcieć jedyny problem to nadgodziny ale sobota i niedziela wolna.Każdy musi sam ocenić i spróbować nie sugerujcie się opiniami innych każdy szuka czegoś innego.
Robby 2015-08-21 19:06:39
Idę na rozmowę do Seriusza Chefs Culinar w Warszawie i po opiniach zaczynam wątpić czy nie zrezygnować... Możecie coś więcej napisać? Jak tam jest?
Tak 2015-11-17 08:03:55
Tak oczywiście
Otto 2015-11-17 08:12:30
Firma nazywa sie juz Seriusz Chefs Culinar i jest filią Niemieckiej firmy.
Bardzo sobię chwalę pracę w tej firmie jest miła rodzinna atmosfera. Kompetentni i mili ludzie przysłani z centrali z Niemiec szczególnie pani AG która wysłucha i doradzi.Bardzo polecam pracę w tej firmie smiłao składajcie swoje CV.
1
szraczek 2015-11-21 12:53:50
Otto
Nigdy nie bawiłem się w jakieś pisanie w internecie ale twój wpis mnie powalił.
są 3 możliwości albo byłeś najarany albo ktoś ci kazał albo ci mili i kompetentni sami zaczeli o sobie pisać.miłą i rodzinną atmosferę to mam jak sobie puszcze bąka w kabinie a tak naprawdę to nic takiego w firmie nie wystepuje jest nerwówka wszyscy na siebie warczą i podejzewają się na wzajem.
Kompetentni? ciekawe rozwala mnie ten koleś który przylatuje samolocikiem i rozbija się po drogich chotelach za nasze pieniądze.jego kompetencje miałem okazję poznać jak zadałem mu pytanie i jaką usłyszałem odpowiedz myślałem ze padne ze smiechu on się na niczym nie zna nie wejdzie do chłodni bo albo jest chory albo nie ma ciepłych ciuchów najwazniejsze sa dla niego jakieś reejestry.Chłopaki z Poznania mówili że z niego wielki fachowiec ,ze jak ich dyspozytor idzie na urlop to musi go jakiś kierowca zastąpić bo koleś niepotrafi wypuścic w trasę 4 samochodów pytanie skąd Niemcy go wytrzasneli i czy ktoś go sprawdzał.Co do tej dziewczyny to nie wiem czy jest kompetentna czy nie musi ktoś inny się wypowiedzieć.
Miało być super a jest jak zawsze okazało się ze jak nie wyjeżdzisz 100 nadgodzin to gówno zarobisz i w dodatku nowozatrudniani zarabiaja wicej niż starzy pracownicy.
Rozmawiałem z chłopakami z Poznania oni byli na szkoleniu w Nieczech i mówią że tam pracownicy w 1 dniu pracy dostają ciuchy a unas czeka sie nawet 6 miesięcy.Zadzwoniłem do PIP i gościu powiedział mi że w Polsce też jest takie prawo i że jeżeli nie dostajemy ciuchów to jest dyskryminacja i możemy to zgłosić i dostaniemy odszkodowanie za prace we własnych ciuchach.
oceniam tą firmę na 3 w skali od 1do 6.Jak ktoś ma wybór i może pracowac w polskiej firmie to myślę ze warto może bedzie trochę biedniej ala chociaż nikt cię nie będzie dyskryminował.Ciekawe czy właściciele z Niemiec wiedza co tu się wyprawia.
To jest moja opinia i nie chcę aby zaraz posypały się gromy że jetem taki czy owaki kazdy ma prawo napisać co myśli jak ktoś uważa inaczej to chętnie poczytam.
3
Otto 2015-11-22 12:27:29
Do Szraczek a może sraczki?

Nie jaram, nikt mi nic nie kazał tak jestem miły i kompetentny.Atmosferę tworzą sami pracownicy więc jeżeli pretensję to do siebie!Jeżeli nie podobają ci się zarobki to nikt cię nie trzyma droga wolna. Wam kierowcą to zawsze jest źle albo za dużo pracy albo za mało i tak w kółko jak stare przekupki.Ciekawe czy zgłaszałeś komuś problem braku odzieży?Chyba od razu poszedłeś do PIP zobaczysz narobisz sobie i firmie kłopotów. Ta dziewczyna to jak byś nie wiedział od niedawna twoja szefowa bardzo miła i kompetentna.Robi porządek po starym właścicielu który wiadomo co po sobie zostawił.Ten "koleś" jak piszesz może i nie jest sympatyczny może momentami odpychający ale taką ma naturę to nie jego wina ,a czy kompetentny to chyba wiedzą jego szefowie.
To tez jest moja osobista opinia.
Firmę oceniam na mocną czwórkę z tendencja wzrostową.
3
StTt 2015-11-23 18:07:02
Witam szanowny kolego Szraczek.
Widać, że masz jakieś osobiste zatargi z firmą i najwidoczniej nie odpowiada Ci praca. Proponuję abyś się podpisał swoim nazwiskiem a nie pisał swoją opinie i zastawiał się że wiesz to od kierowców z Poznania. Nie wszyscy szukają kłopotów. Jeśli jesteś niezadowolony z zarobków i uważasz ze Cię dyskryminują to najlepiej dla Ciebie jak poszukasz innej pracy a jeśli nie możesz to narzekaj sobie w domu bo wygląda to tak jakbyś pisał tu w imieniu innych kierowców. A z „kolesiem” którego opisaleś to może wyjaśnij sobie sprawę osobiście bo jeśli dopłacasz mu do samolotu i hotelu to coś jest nie tak. U nas jak jest jakiś problem z oddziałem seriusza to każą zawsze dzwonić do niego i jakoś zawsze wszystko jest zorganizowane. Czasem nie rozumiem skąd problem i dlaczego tak trzeba to rozwiaząć ale podobno niemcy tak chcą to tak ma być. I chyba nie jest to mniejsce gdzie powinieneś pisać jak Ci jest źle.
Tomek jeśli zastanawiasz się czy iść na rozmowę to chyba lepiej zaryzykować i się przekonać.
3
nie zgadzam się 2015-12-16 21:06:46
Właśnie od tego jest to forum, żeby dowiedzieć się prawdy więc fajnie, że chłopak napisał. Byłem w tej firmie na rozmowie kwalifikacyjnej. Była prowadzona w bardzo nieprofesjonalny sposób, ale ok, zdarza się, nie będę się czepiać. Znam opinie klientów Seriusza i niestety produkty (nie wszystkie) gówniane, przedstawiciele niestety porażka totalna, logistyka żenada. Nie wiem, może coś się zmieniło, ale takich opinii słyszałem wiele. Dlatego nie zdecydowałem się na zmianę pracy.
NIE POLECAM 2015-12-30 19:50:16
Pracowałem kilka miesięcy w tym czymś.Co chwile jakieś oszustwo najpierw przedstawiaja ci zasady premiowania a po miesiącu je zmieniaja po to aby ci nie zaplacic albo uzalezniaja premie od wciskania klientom dziadowskiego drogiego niemieckiego sera.Jacyś szaleni ludzie zarządzają tą firmą,polka udająca niemkę
która krzyczy na rozmowie kwalifikacyjnej i obiecuje niestworzone rzeczy, i przybity dyrektor i do tego przerażeni pracownicy.Uwolniłem się z tego bajzlu i teraz widzę co to za licha firemka. Jezeli przydazy ci sie choroba i pojdziesz na L4 to napewno dlugo nie popracujesz od razu wylecisz pod byle pozorem. Podczas rozmowy obiecają cuda z których się wycofują.Wiem ze osoby z którymi pracowałem myślą podobnie odwagi jestście fachowcami duzo się od was nauczyłem, spokojnie zanjdziecie pracę w normalnej firmie.Uprzedzając obazliwe wpisy pod moim adresem informuję że nie miałem żadnych zatargów z przełozonymi nie zostałem zwolniony i starałem się napisac to co myslę i co zaobserwowałem podczas mojej pracy. I jeszcze słówko do Soczo i otto i StTt czyli jednej osoby!! śmierdzi na odległosc ze jesteś jakimś firmowym szpiclem ktory szuka haków na pracowników albo zatrudnionym pijarowcem dbajacym o nadwontlony wizerunek tej firemki.Forum jest po to aby wyrazac SWOJE opinie nawet jak to się firmie niepodoba. Sajonara Amigos
2
TC 2016-01-02 08:12:35
Wyjasnimy wszystko i karaniu zaniedbänia. :)
serek 2016-01-24 22:13:42
Proszę wszystkich narzekających i chwalących o sprecyzowanie o jakiej pracy w tej firmie mówią czy o stanowisku kierowca czy przedstawiciel. Ja tam się bujam jako kierowca już rok i nie mam nic do zarzucenia tej firmie. Pozdrawiam.
serek 2016-01-27 11:17:08
W dzisiejszych czasach zarobki na poziomie a co ważniejsze normalna umowa jasna i przejrzysta bez żadnych kruczków ukrytych. Płaca godzinowa (jeśli chodzi o kierowców) więc łatwo można sobie wyliczyć ile dostaniesz. Każda nadgodzina płacona uczciwie.
serek 2016-01-30 23:48:23
@xon Ja tam już prawie 2 lata. Pozdrawiam!
To ja Jarząbek 2016-02-14 18:47:07
@Tomek wyśli w końcu to CV oczywiście z kat C masz duze szanse.
Przepraszam ,ze dopiero teraz piszę przebywałem w szpitalu trochę chorowałem.
glupio nie probowac 2016-02-19 10:55:22
Co racja to racja forum jest po to żeby napisać swoja opinie o firmie i każdy może mieć inną. Ja pracuje jako kierowca i owszem narzekam na prace codziennie bo ciągle jakieś problemy i atmosfera też nie zawsze dobra. Ale co do kasy nie ma co się przyczepić, mało która firma płaci!! za wszystkie nadgodziny a to duży plus. Jeśli ktoś może porównać do lepszych firm to będzie narzekał. Ja startowałem z gorszej pozycji. W porównaniu z poprzednim pracodawca tutaj mam jasną umowę i płacone za pracę. Nie wiem czy wszyscy wiedzą, ale firma jest teraz własnością niemieckiej firmy z oddziałem w polsce. I tam pracownicy chwalą sobie robote. Ja sie narazie trzymam roboty bo mam nadzieje ze i tu tez bedzie lepiej. Niemcy podobno dużą kase włozyli w seriusza wiec zamknac raczej jej nie beda chcieli.
2
P.H. 2016-04-18 19:11:06
Nie wiem kto tobie naopowiadal takich bzdur o działalności gospodarczej, ja pracuje w tej firmie od kilku lat jako P.H. i nigdy o tym nie słyszałem.
Oczywiście każda praca ma swoje plusy i minusy. Ale w innych firmach jest dużo gorzej.
Porostu jak się chce siedzieć w domu to nie ma szans taki zawód. Ale firma godna polecenia.
Maciej 2016-10-17 22:34:21
Panowie, może ktoś sprecyzować jakie KONKRETNIE są zarobki jako ph w chef's?
Pozdrawiam
pinta 2016-10-17 22:38:19
zastanawiam się czy ph mają tutaj konkurencyjne prowizje
Zostaw swoją opinię o Seriusz Sp. z o o - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seriusz Sp. z o o