brak logo

Orion Pharma

Warszawa

Opinie o Orion Pharma

lena45 2015-01-21 09:24:35
Nie trzeba mieć przesadnie wielkiego IQ, by wyczuć, kto na tym forum jest przedstawicielem firmy, o której mowa. Inteligenci, jeśli już wypisujecie brednie, to róbcie to w taki sposób, by jedno zdanie nie kłóciło się z drugim. Żenada...
1
Pablo 2015-01-21 10:38:03
Przede wszystkim frustrat- czyt. niespełniony lekarz bez doświadczenia managera nie powinien zarządzać firmą farmaceutyczną, bo wydaje mi się że ów szef szefów, nie pracował nigdy w terenie, więc skąd ma wiedzieć co i jak? Ale cóż- Finlandia jeszcze się nie obudziła...
łoś super ktoś 2015-01-21 10:46:16
Gościu5555- jak pracą Twych marzeń jest praca 20h/dobę, bycie inwigilowanym, włażenie w tyłek przełożonym i słodzenie aż zemdli... za 2500 netto (może teraz ciut więcej)- to gratuluję, ja też byłem taki napalony, świeży w branży i pełen entuzjazmu, który szybko mi zgaszono, a co do zwolnień i beznadziei w pulmo, to potwierdzam powyższe wypowiedzi! ŻENADA! Ciekaw jestem czy z 1 składu pulmo ktokolwiek jeszcze pracuje?
amigos 2015-03-16 18:33:26
co oznacza skrót ORMP/KC ???
Nicol 2015-03-19 10:18:32
Witajcie, opinii jest wiele z sposobu wypowiedzi wynika, że wypowiadają się ludzie którzy mają coś do powiedzenia i potrafią się wypowiadać. Jestem w rozterce jestem z innej branży i mam jej dość farmacja to ciekawy rynek, chciałbym zacząć coś nowego nie boję się ciężkiej pracy, ale już kiedyś trafiłem na oszustów. Jest ktoś zadowolony, komuś z "nowych" się udało? Nie mam wygórowanych oczekiwań.
3
elo 2015-03-26 20:32:44
Jaka jest podstawa dla PM w linii pulmo (osoba z doświadczeniem)? Jaką flotą dla PM dysponuje Orion Pharma, jak wygląda dzienny target- ilu lekarzy jest w targecie dla PM?
5
Don amigos 2015-03-30 12:23:44
Śmieszna rekrutacja w Cz-wie... ale w sumie zgodnie z założeniami firmy, tj. szukają osób bez doświadczenia, bądź takich które mogą zmanipulować- czyt. nagiąć do swych wartości/przekonań. Wszystkie osoby z doświadczeniem odpadły- tj. osoby z większym niż rok doświadczeniem i te z dużych korporacji farmaceutycznych. :) Tzw. assesstment wątpliwej jakości- 2 kolesi zamiast obserwować rozmowę, wymianę poglądów wśród uczestników- woli gadać między sobą... no cóż- jaki kraj tacy terroryści, jaka firma tacy "rekruterzy" :)
5
stary wyjadacz 2015-05-15 13:08:08
Jeśli się Tobie wydaje, to może nie pisz... skąd wiesz, że to lekarz frustrat? Z tego co ja wiem, to człowiek mega sukcesu. Rozpoczynał od pracy Przedstawiciela, jakoś tak 20 lat temu. przeszedl przez wszystkie szczeble działu sprzedaży, zarządzał zespołami róznej wielkości. Zbudował Oriona w Polsce od zera. Skutecznie nim zarządza, gdyż firma co roku odnotowuje dwucyfrowy wzrost, zawsze powyżej wzrostu rynku. Gdy Orion zaczynał był na około 90 miejscu w rankngu firm, obecnie 48 miejsce... mało? Dodatkowo nasz ojciec dyrektor od kilku lat ma dodatkjowe obowiązki w Orion Pharma i odpowiada za całą wschodnią Europę. Czegoś takiego nie osyąga się będąc frustratem i jełopem. Jego sukces to nie tylko praca. Każdy zazdrości mu tego co osiągnał także prywatnie. Ale o tym nie będę pisał, bo to jego sprawa. Dla mnie jest wzorem od ponad 10 lat, od kiedy z nim pracuję. Super gość.
5
wujek dobra rada 2015-05-15 13:22:51
Wierzyć to powieninieś w Boga... a pracę wybrać samodzielnie, bez głupawych podpowiedzi anonimów na forum w necie, gdzie jest zerowa odpowidzialnosć za to co się pisze.
Sceptyczny 2015-05-24 19:27:30
Gratuluje firmie wzrostów dwucyfrowych w skali roku rozumiem że osoby wypracowujące te cyfry czyt. Przedstawiciele muszą zgarniać niezłe premie oj oj oj czyt. Nic z tego. Gratuluje też dyrektorowi na wschodnią Europę i trochę mi go żal że pracuje z takimi zazdrośnikami to nie jest za zdrowe. Przesłanie na niedzielę "za jednostką na szczycie zawsze stoją inni ludzie, którzy oceniają ze swojego punktu widzenia" . Wujku widzę że Twój punkt jest wysoko zawieszony, zwolnij kilku PM to pewnie awansujesz.
kandydat 2015-06-21 10:56:09
Witam. Byłem na rozmowie w Warszawie. Rozmowa przeprowadzona na dobrym poziomie. Sprawdzenie dotychczasowego doświadczenia, ocena odporności na stres, umiejętności negocjacji oraz umiejętności sprzedaży. Mam kilkuletnie doświadczenie jako Ph. Natomiast nigdy nie pracowałem w tej braży.
6
ddd 2015-07-06 10:59:18
poszukaj innej firmy, dobra rada
Piotr Dobrowolski 2015-07-31 19:46:58
Bylem na wstepnej rozmowie w Krakowie(hotel Conrad, sala konferencyjna). Rozmowa na poziomie, pytania kierowane do mnie bardzo trafne, pokazujace moje poglady i sposoby radzenia sobie z klientami. Rozmowa trwala ok. 40-50min. Otrzymalem wyczerpujace informacje na temat produktow, firmy i sytuacji na rynku. Mala wzmianka o zarobkach. Jedyny minus to mala "obsuwa" czasowa. Wydaje mi sie ze jezeli tak zaczeli podchodzic do rozmów to moze tez zmienilo sie podejscie do pracownikow. Rozmowe prowadzila Pani Daria J. Mila i sympatyczna osoba. Rozmowe prowadzila w sposob przyjemny, wiec rozmowa nie powinna nikogo stresowac. Zostalem poinformowany o II etapie(jezeli sie do niego zakwalifikuje) ktory odbywa sie w Warszawie. Informacje o tym czy dostalem sie do II etapu otrzymam w przeciagu tygodnia. Jezli dostane sie do drugiego etapu napisze rowniez o nim. Pozdrawiam Piotr D.
Ami 2015-08-12 15:50:01
Dostałeś sie,bo prowadzą rekrutacje w Krk dalej
2
Piotr Dobrowolski 2015-08-17 18:03:00
ostateczna odpowiedz czy dostalem sie na drugi etap mam dostac do 19.08(przesuniecie z powodu urlopu osoby rekrutujacej).
alberto 2015-08-18 10:36:17
Widzę, że troli z firmy Orion Pharma nie brakuje na tym portalu.
Spójrzcie na pracuj.pl i inne portale z ogłoszeniami o pracę. Na tych samych regionach Orion ciągle prowadzi rekrutacje. Ciągła rekrutacja oznacza ciągłe zwolnienia. Jako przedstawiciel medyczny Orion pamiętam pierwszą swoją wizytę u lekarza, który powiedział do mnie "Kolejny przedstawiciel Orion? Panie... Szukaj Pan nowej pracy, bo po dwóch miesiącach Pana zwolnią z tej firmy". Tam ciągle zwalniają. Szkoda sobie głowy zawracać tą firmą. Odradzam współpracy i aplikowania do tej firmy.
3
gość 2015-08-21 09:39:58
Byłam na rozmowie w szczecinie, gość prowadzący 0 emocji, bardzo ordynarny, od razu zdałam sobie sprawę że jeżeli pracują tam tacy ludzie to mówię nie dziękuję, kolejna rozmowa w warszawie, ludzie!!!! a kto zwróci koszty ?!!! jaja sobie robią w tej firmie, szkoda było mojego czasu, Panu z rekrutacji powinni podziękować bo nie robi dobrego wrażenia o firmie którą reprezentuje. ps. odpowiedz miałam dostać do 20 sierpnia bez względu na wynik, oczywiście się nie doczekam.A słowa trzeba dotrzymywać
6
do gość 2015-08-21 19:29:07
Właśnie tak wygląda osoba która sobie nie radzi i nie potrafi zarządzać ludzmi, bywało tak że ludzie jeszcze nie zaczeli pracować a już odchodzili.Chłop psuje opinie o firmie.Chłopu słoma z butów wystaje więc twoje spostrzeżenia są trafne i masz szczęście że się nie odezwali.
pannakotta 2015-08-26 13:01:18
A do jakiej linii startowałaś? Pamiętasz ewentualnie nazwisko osoby, która rekrutowała?
Pomoc 2015-09-10 06:13:59
Do branży medycznej możesz spróbować ale omijaj Oriona szerokim łukiem, jako doświadczenie zawodowe tylko zaszkodzi, staraj się dostać do renomowanych firm a już najlepiej do tych z oryginalnymi preparatami. Powodzenia
1
gość 2015-09-22 21:19:25
Z rynku far. chodzą słuchy że się poukładało w Orionie.. i ludzie sa zadowoleni.. juz nie wiadomu komu wierzyc..
1
Sila 2015-10-11 08:12:22
Tak jak wszystkie inne firmy, patrząc na fora to nie powinno się pracować w żadnej, trzeba samemu zweryfikować. Chyba, że patrzycie na firmy, które skrzętnie płacą za usuwanie negatywnych postów na forach, a są takie i znam nawet osobiście.
2
ja 2015-10-15 19:53:23
jak masz chęci do pracy i angażujesz się w co robisz jesteś doceniany. Jeśli chcesz pracować do 13 to powodzenia gdzie indziej
6
jowi 2015-11-03 18:23:40
Nie polecam. Warunki pracy śmieszne. Najpierw opowiadają jak to 2 miasta większe masz w rejonie a okazuje się, że czasem nawet dojazd do pracy to 200km. Oczywiście Twój czas pracy zaczyna się wchodząc na 1 wizytę, a kończy wychodząc z ostatniej i kogo interesuje, że musisz wyjechać o 6, żeby o 8:30 zrobić najpóźniej wizytę, a wracasz po 18. Do tego raporty sms, porażka, szkolenie? brak, to tylko pogadanka z kierownictwem i piszesz sobie wszystko w notesie, zero materiałów szkoleniowych. No i te codzienne wysyłanie zamówień więc siedzisz przed komputerem (oczywiście własnym, bo nie ma firmowego) do wieczora i zero czasu prywatnego. Ich narzędzia to auto i telefon. Szkoda czasu dla tej firmy.... tylko usłyszycie: kolejny przedstawiciel z Oriona.
3
Maciek 2015-11-04 15:22:30
Kolego nie pisz ogólnie jak jest bo linia apteczna to nie jest jedyna linia w tej firmie. Znam osobę co pracuje w innej linii i tak nie ma.
Może za miękki jesteś do pracy w firmie farmaceutycznej. Pokaz mi firmę która traktuje wyjście z domu jako rozpoczęcie pracy. Np pracujesz w fabryce to jak ci liczą czas.?
7
iza 2015-11-05 15:57:02
Jowi to jakieś nieporozumienie, czyli rozumiem, że jeśli nie mam komputera własnego i drukarki w domu to niestety w tej firmie miejsca dla mnie nie ma. Żenada.
Moi znajomi pracują z tabletami, to już przecież standard.
arek68 2016-01-14 00:38:02
Cześć
Jakiś czas temu dostałem się na 3 etap do firmy Orion Pharma na przedstawiciela.
Czy ktoś z was przechodził przez 3 etap zakończony egzaminem? czego mogę się na nim spodziewać
Z góry dzięki
Anna 2016-02-29 00:37:51
rowniez bylam na rozmowie. etap 1 assestemn, przede mna wyszla grupa zestresowanych osob przepraszajacych sie wzajemnie, wiec odczucia srednie. Assestment spoko, jak jest sie osoba na poziomie, ptrafiaca utrzymac emocje. przeszlam do drugiego etapu. Drugi etap to rozmowa indywidualna z dwoma jak sadze decycyjnymi panami 40+. Aroganckie zachowanie, bez klasy, czulam sie osaczona, wprowadzali dosc nieprzyjemna atmosfere, blaznujac jeden przed drugim. Czulam sie jak potencjalne narzedzie, nie zostalam potraktowana jak czlowiek (homo sapiens), wrecz na rownie z samochodem czy telefonem. Malo tego komunikacja ze strony panow nie byla ani szczera ani otwarta. Umniejszali moje osiagniecia cyt. "pani wyksztalcenie nie robi na mnie zadnego wrazenia" itd itd Bardzoo sie ciesze, ze nie dostalam sie do 3 etapu. Szukam kadry menadzerskiej na poziomie.
10
... 2016-03-29 19:15:54
a to co takiego???
Scar 2016-04-01 13:15:54
Zadaj pytania to Ci wszystko opisze. Jako pracownik
1
vego 2016-05-13 12:50:41
Rekrutacja to jakies nie porozumienie szczerze odradzam ta firme jak taki poziom jest na rekrutacji to strach pomyslec co bedzie dalej. Rekrutacja polegala na przeczytaniu opisu 6 osob a nastepnie w kolejnosci ustawic ktora najpierw ratujemy bo ci ludzie sa w jakiejs jaskini. No i zaczela sie dyskusja i na tej podstawie przechodzi sie dalej. Ja zrezygnowalem spodziewalem sie jakis testow na planowanie organizacje pracy a to co zobaczylem to jest smiech na sali
4
Jola 2016-05-13 14:33:29
Oferują normalną umową o pracę więc jak nie wiesz to nie mów.
Wszystko powyżej się zgadza.
monia 2016-05-13 16:27:19
Czesc dzisiaj bylam na rozmowie i tak na pierwszym etapie dyskusja dotyczaca historyjki do niczego nie prowadzaca i tak kazdy mial swoje zdanie po tym 4 osoby polecialy teraz czekam na rozmowe zobacze co tutaj sie bedzie dzialo ogolnie bardzo dziwna jest rekrutacja i mam obawy co do tej firmy. Przeczytalam troche opini i faktycznie nie jest najlepiej. Nie wiem czy brnac w to dalej czy sobie odpuscic ponoc 3 etap jest w warszawie.
1
Miła 2016-05-13 18:32:59
Co to znaczy 3 etap? Z tego co wiem to już drugi jest w Warszawie.
Maciej 2016-05-17 20:27:45
Monia odpuść - praca w firmie farmaceutycznej nie jest bajka a jesli masz watpliwości po przeczytaniu opinii - zatrudnij sie w sklepie
do Maciej 2016-06-07 22:24:44
Maciuś praca w firmie farmaceutycznej może nie być bądź być bajką, w zależności jak to kreują osoby zarządzające, jeśli twierdzisz, sądzisz że biznes w tej branży taki jest, to znaczy że takich ludzi spotkałeś, bo biznes to ludzie, to jak on wygląda też zależy od ludzi, zresztą pracując w sprzedaży powinieneś wiedzieć, że to my kreujemy.
Szafa 2016-08-02 00:45:49
Szczerze odradzam pracy w tej firmie
1
Monika 2016-08-07 18:23:31
Byłam na rozmowie w Warszawie. Wyszłam bardzo zawiedziona i zdegustowana. Praca tylko na 3 miesiące co dalej nie wiadomo. Żadnej informacji o szkoleniach, wynagrodzeniu, o produktach. Nic o strategii i rozwoju firmy nie dowiedziałam się. Na kilka moich pytań uzyskałam odpowiedź w formie ciszy. Przychylam się do wypowiedzi z forum" Anna 2016-02-29". Niestety miałam podobną rozmowę.
Kosztów podróży do Warszawy na rozmowę rekrutacyjna nie zwracają, jak inne firmy farmaceutyczne. Mój wyjazd był stratą czasu i pieniędzy.
3
Di 2016-10-05 22:42:45
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ,jestem PH z 10 letnim stażem w fmcg i zastanawiam się nad zmianą branży więc kilka pytań : jakie zarobki (podstawa i premia realizacja targetów? ) jaka atmosfera w firmie; jaki samochód; ile wizyt dziennie ? jak wygląda raportowanie ? jak wypadają produkty na tle konkurencji ?(cena , jakość) jak widzą firmę klienci z branży ? Podkreślam że nie pracowałem jako PM . Proszę o konkrety . Pozdrawiam Wszystkich
Di 2016-10-05 22:43:05
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ,jestem PH z 10 letnim stażem w fmcg i zastanawiam się nad zmianą branży więc kilka pytań : jakie zarobki (podstawa i premia realizacja targetów? ) jaka atmosfera w firmie; jaki samochód; ile wizyt dziennie ? jak wygląda raportowanie ? jak wypadają produkty na tle konkurencji ?(cena , jakość) jak widzą firmę klienci z branży ? Podkreślam że nie pracowałem jako PM . Proszę o konkrety . Pozdrawiam Wszystkich
Pio 2016-10-06 16:49:30
Wizyty raportowane smsem, bez żadnego gpsa. Kasa mocno poniżej 2800netto na start, zapomnij o jakichkolwiek premiach. Kadra menadżerska tragedia... W porównaniu z innymi firmami-10000lat za murzynami. Jeżeli lubisz mocno imprezować- polecam. Jeżeli oczekujesz od życia czegoś więcej niż telefonów i pracy po 17-18 i tłumaczenia się- ODRADZAM.
4
Toga 2016-10-21 09:17:53
Też dostałem zaproszenie czyli z tego co piszesz,w tej firmie, nie tak jak w innych nie ma beznajdziennego siedzenia po południu i nocach przed kompem i tworzenia fikcyjnych tabelek i raportów, flotowiec i kierownik nie dzwoni do Ciebie gdzie jesteś, czy aby w pracy bo stanąłem 500 m od przychodni bo GPS nie pokazuje tego miejsca co powinien, później się tlumaczysz się z tego,nie inwigilują gdzie jeździsz w weekend. Czyli podejście na zasadzie zaufania to bardzo ok, z mojego doświadczenia wolę mniej kasy na początku, pracować normalnie i wypracować sobie podwyżki i premie niż być odrazu tak traktowany GPS i te inne klimaty, a mam doświadczenie w tym temacie.
4
Obserwator 2016-11-10 11:32:49
Witam, chciał bym sie dołączyć do dyskusji czy dalej jest taki przesiew?? czy tergety są trudne do zrealizowania? może sie ktoś wypowiedziec co tam pracował??
Bylypracownik 2016-11-17 00:00:34
Np na jednym z terenów, podczas mojej rocznej pracy było 4przedstawicieli. Wiec rotacja straszna, firma bez perspektyw, praca i telefony z godzinnymi wykładami o 18-19. Do tego za taka kasę.... wrogowi nawet nie polecam
1
Mati 2016-11-23 17:24:33
Baardzo nie polecam! Zaczynę od braku profesjonalizu pana który rektutował - sposób przeprowadzonej romowy- żenada!!! Warunki- brak możliwości korzystania z samochodu służbowego prywatnie ( w weekendy auto ma stać i czekać do poniedziałku), nawet jeśli chcesz zatankować "za swoje"- nie ma takiej możliwości.... raportowanie każdej wizyty, milony bezsensownych tabelek. Okropna rotacja, dwa razy nie zrobisz planu i lecisz... a wynagrodzenie jak w typowej nierotującej firmie.

praca dla osób bez doświadczenia, które chcą jedynie "czegoś sie nauczyć" ale nie wiążą przyszłości z Orionem.
Regionalny.... facet bez zasad, nie chciałbym ubliżać, ale burak to najdelikatniesze określenie Pana X
1
orionowiec 2016-11-23 20:59:39
Chyba nie pracowałeś w Orion, bo piszesz bzdury! Czy chciałbyś raportować co drugą czy co trzecią wizytę? Samochód do użytku priv jest, bo każdy pracownik posiadający samochód płaci podatek z tym związany... więc głupoty co piszesz. Twoja ocena innych, wskazuje, że masz jakieś kompleksy. Życzę, abyś się z nich wyleczył/wyleczyła... jedyne co jest zgodne z prawdą, to to, że w Orionie możesz się bardzo wiele nauczyć.
1
Julka 2016-11-23 21:58:25
Odradzam pracy w tej firmie . Płaca ok 2400 netto bez możliwości podwyżki przez najbliższe 2-3 lata . Targety nie realne przy tych produktach . Brak stabilności. Omijać szerokim łukiem - ogólnie sieczka ...
1
Julka 2016-11-23 21:59:31
Odradzam pracy w tej firmie . Płaca ok 2400 netto bez możliwości podwyżki przez najbliższe 2-3 lata . Targety nie realne przy tych produktach . Brak stabilności. Omijać szerokim łukiem - ogólnie sieczka ...
orionowiec 2016-11-24 19:15:17
Bzdury piszesz dziewczyno/chłopaku... Podwyżki są co rok, oczywiście najatrakcyjniejsze dla tych, którzy mają wyniki. Nie masz wyników, ciesz się, że masz możliwość pracy, bo dawno cię tu nie powinno być, gdyż ja muszę na ciebie tyrać... Kwota, którą wymieniasz za brak wkładu do wspólnego wyniku to i tak za dużo!
Rzetelny 2016-12-05 07:47:07
Jakiej tabeli byś nie stworzyła to zawsze jest ktoś na górze i ktoś na dole. Rozumiem że darzysz sympanią tylko tych z pięciu górnych pozycji, nowi nie macie co liczyć na pomoc i wyrozumiałość. Gratuluję atmosfery pracy. Jest takie przysłowie "jej szczeble kariery to cztery litery". Odradzam pracy w tej firemce i przestrzegam.
Zostaw swoją opinię o Orion Pharma - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orion Pharma