brak logo

Orion Pharma

Warszawa

Opinie o Orion Pharma

Jola 2016-05-13 14:33
Oferują normalną umową o pracę więc jak nie wiesz to nie mów.
Wszystko powyżej się zgadza.
monia 2016-05-13 16:27
Czesc dzisiaj bylam na rozmowie i tak na pierwszym etapie dyskusja dotyczaca historyjki do niczego nie prowadzaca i tak kazdy mial swoje zdanie po tym 4 osoby polecialy teraz czekam na rozmowe zobacze co tutaj sie bedzie dzialo ogolnie bardzo dziwna jest rekrutacja i mam obawy co do tej firmy. Przeczytalam troche opini i faktycznie nie jest najlepiej. Nie wiem czy brnac w to dalej czy sobie odpuscic ponoc 3 etap jest w warszawie.
1
Miła 2016-05-13 18:32
Co to znaczy 3 etap? Z tego co wiem to już drugi jest w Warszawie.
Maciej 2016-05-17 20:27
Monia odpuść - praca w firmie farmaceutycznej nie jest bajka a jesli masz watpliwości po przeczytaniu opinii - zatrudnij sie w sklepie
do Maciej 2016-06-07 22:24
Maciuś praca w firmie farmaceutycznej może nie być bądź być bajką, w zależności jak to kreują osoby zarządzające, jeśli twierdzisz, sądzisz że biznes w tej branży taki jest, to znaczy że takich ludzi spotkałeś, bo biznes to ludzie, to jak on wygląda też zależy od ludzi, zresztą pracując w sprzedaży powinieneś wiedzieć, że to my kreujemy.
Szafa 2016-08-02 00:45
Szczerze odradzam pracy w tej firmie
2
Monika 2016-08-07 18:23
Byłam na rozmowie w Warszawie. Wyszłam bardzo zawiedziona i zdegustowana. Praca tylko na 3 miesiące co dalej nie wiadomo. Żadnej informacji o szkoleniach, wynagrodzeniu, o produktach. Nic o strategii i rozwoju firmy nie dowiedziałam się. Na kilka moich pytań uzyskałam odpowiedź w formie ciszy. Przychylam się do wypowiedzi z forum" Anna 2016-02-29". Niestety miałam podobną rozmowę.
Kosztów podróży do Warszawy na rozmowę rekrutacyjna nie zwracają, jak inne firmy farmaceutyczne. Mój wyjazd był stratą czasu i pieniędzy.
5
Di 2016-10-05 22:42
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ,jestem PH z 10 letnim stażem w fmcg i zastanawiam się nad zmianą branży więc kilka pytań : jakie zarobki (podstawa i premia realizacja targetów? ) jaka atmosfera w firmie; jaki samochód; ile wizyt dziennie ? jak wygląda raportowanie ? jak wypadają produkty na tle konkurencji ?(cena , jakość) jak widzą firmę klienci z branży ? Podkreślam że nie pracowałem jako PM . Proszę o konkrety . Pozdrawiam Wszystkich
Di 2016-10-05 22:43
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną ,jestem PH z 10 letnim stażem w fmcg i zastanawiam się nad zmianą branży więc kilka pytań : jakie zarobki (podstawa i premia realizacja targetów? ) jaka atmosfera w firmie; jaki samochód; ile wizyt dziennie ? jak wygląda raportowanie ? jak wypadają produkty na tle konkurencji ?(cena , jakość) jak widzą firmę klienci z branży ? Podkreślam że nie pracowałem jako PM . Proszę o konkrety . Pozdrawiam Wszystkich
Pio 2016-10-06 16:49
Wizyty raportowane smsem, bez żadnego gpsa. Kasa mocno poniżej 2800netto na start, zapomnij o jakichkolwiek premiach. Kadra menadżerska tragedia... W porównaniu z innymi firmami-10000lat za murzynami. Jeżeli lubisz mocno imprezować- polecam. Jeżeli oczekujesz od życia czegoś więcej niż telefonów i pracy po 17-18 i tłumaczenia się- ODRADZAM.
6
Toga 2016-10-21 09:17
Też dostałem zaproszenie czyli z tego co piszesz,w tej firmie, nie tak jak w innych nie ma beznajdziennego siedzenia po południu i nocach przed kompem i tworzenia fikcyjnych tabelek i raportów, flotowiec i kierownik nie dzwoni do Ciebie gdzie jesteś, czy aby w pracy bo stanąłem 500 m od przychodni bo GPS nie pokazuje tego miejsca co powinien, później się tlumaczysz się z tego,nie inwigilują gdzie jeździsz w weekend. Czyli podejście na zasadzie zaufania to bardzo ok, z mojego doświadczenia wolę mniej kasy na początku, pracować normalnie i wypracować sobie podwyżki i premie niż być odrazu tak traktowany GPS i te inne klimaty, a mam doświadczenie w tym temacie.
4
Obserwator 2016-11-10 11:32
Witam, chciał bym sie dołączyć do dyskusji czy dalej jest taki przesiew?? czy tergety są trudne do zrealizowania? może sie ktoś wypowiedziec co tam pracował??
Bylypracownik 2016-11-17 00:00
Np na jednym z terenów, podczas mojej rocznej pracy było 4przedstawicieli. Wiec rotacja straszna, firma bez perspektyw, praca i telefony z godzinnymi wykładami o 18-19. Do tego za taka kasę.... wrogowi nawet nie polecam
1
Mati 2016-11-23 17:24
Baardzo nie polecam! Zaczynę od braku profesjonalizu pana który rektutował - sposób przeprowadzonej romowy- żenada!!! Warunki- brak możliwości korzystania z samochodu służbowego prywatnie ( w weekendy auto ma stać i czekać do poniedziałku), nawet jeśli chcesz zatankować "za swoje"- nie ma takiej możliwości.... raportowanie każdej wizyty, milony bezsensownych tabelek. Okropna rotacja, dwa razy nie zrobisz planu i lecisz... a wynagrodzenie jak w typowej nierotującej firmie.

praca dla osób bez doświadczenia, które chcą jedynie "czegoś sie nauczyć" ale nie wiążą przyszłości z Orionem.
Regionalny.... facet bez zasad, nie chciałbym ubliżać, ale burak to najdelikatniesze określenie Pana X
1
orionowiec 2016-11-23 20:59
Chyba nie pracowałeś w Orion, bo piszesz bzdury! Czy chciałbyś raportować co drugą czy co trzecią wizytę? Samochód do użytku priv jest, bo każdy pracownik posiadający samochód płaci podatek z tym związany... więc głupoty co piszesz. Twoja ocena innych, wskazuje, że masz jakieś kompleksy. Życzę, abyś się z nich wyleczył/wyleczyła... jedyne co jest zgodne z prawdą, to to, że w Orionie możesz się bardzo wiele nauczyć.
1
Julka 2016-11-23 21:58
Odradzam pracy w tej firmie . Płaca ok 2400 netto bez możliwości podwyżki przez najbliższe 2-3 lata . Targety nie realne przy tych produktach . Brak stabilności. Omijać szerokim łukiem - ogólnie sieczka ...
1
Julka 2016-11-23 21:59
Odradzam pracy w tej firmie . Płaca ok 2400 netto bez możliwości podwyżki przez najbliższe 2-3 lata . Targety nie realne przy tych produktach . Brak stabilności. Omijać szerokim łukiem - ogólnie sieczka ...
orionowiec 2016-11-24 19:15
Bzdury piszesz dziewczyno/chłopaku... Podwyżki są co rok, oczywiście najatrakcyjniejsze dla tych, którzy mają wyniki. Nie masz wyników, ciesz się, że masz możliwość pracy, bo dawno cię tu nie powinno być, gdyż ja muszę na ciebie tyrać... Kwota, którą wymieniasz za brak wkładu do wspólnego wyniku to i tak za dużo!
Rzetelny 2016-12-05 07:47
Jakiej tabeli byś nie stworzyła to zawsze jest ktoś na górze i ktoś na dole. Rozumiem że darzysz sympanią tylko tych z pięciu górnych pozycji, nowi nie macie co liczyć na pomoc i wyrozumiałość. Gratuluję atmosfery pracy. Jest takie przysłowie "jej szczeble kariery to cztery litery". Odradzam pracy w tej firemce i przestrzegam.
2
Nick 2016-12-13 20:53
Witajcie,
Jestem osobą z branży jakiś czas temu trafiła do mnie pani Kinga DM z przedstawicielem medycznym. Po wizycie stwierdziłem że nie chcę jej wiedzieć więcej na oczy . Jest po prostu głupia i współczuję przedstawicielom którzy muszą z nią współpracować. Piszę to ponieważ jetem poruszony jej postawą.
6
Marek 2016-12-20 17:08
Witam,
Pisać każdy może różne rzeczy. Jeśli piszesz "głupia" - przedstaw się. Tak po prostu wypada. Jeśli piszesz po to, aby kogoś dotknąć, ubliżyć a sam boisz się przedstawić - jesteś tchórzem i oszczercą. Ale to Twój problem... warto przemyśleć

Życzę Ci Wesołych Świąt, ciepła i dobroci od wszystkich bliskich i tych, którzy są przy Tobie

Marek
Dyskutant 2017-01-24 16:02
Jeżeli zasady logiki są Tobie obce to zastanawiam się jak możesz być przedstawicielem lub ich przełożonym. Zasada jest prosta jeżeli wstaje rano, wsiadam w samochód i jadę samochodem służbowym w miejsce wyznaczone przez pracodawcę w ramach pracy, to czas tej pracy rozpoczyna się w momencie rozpoczęcia jazdy samochodem, do tego miejscem Twojej pracy jest określony obszar a więc jazdę samochodem należy wliczać do czasu pracy, tak również jest np. przy delegacjach czy pracy kierowcy a więc jeżeli dojeżdżasz do klienta 100 - 200 km to liczymy od wyjazdu a nie od tej wizyty. Jeżeli jesteś kierownikiem przedstawicieli a jednocześnie trolem i tak postępujesz z podwładnymi to jesteś niedouczony i łamiesz przepisy pracy a tym samym sam sobie wystawiasz odpowiednią ocenę a przy tym firmie ponieważ ją reprezentujesz. Podaj może gdzie tak rozliczają przedstawicieli abyśmy wiedzieli gdzie nie przestrzegają przepisów i gdzie się nie zatrudniać. Kierujesz pracownikami w Orion P.? Gratuluje.
1
kP 2017-02-17 16:51
Czas pracy liczy się jak wsiadasz do auta i wysiadasz pod domem. Takie są przepisy prawa pracy, a ono jak wiadomo dotyczy umow o pracę . A nie od pierwszej wizyty. Piorą wam mózgi
Aneta 2017-03-01 12:29
Firma obecnie poszukuje Przedstawicieli Farmaceutycznych. Zamierzacie aplikować?
Myśliciel 2017-03-01 17:49
Ja otrzymałem zaproszenie na rozmowę rekrutacyjną do Opola. Po przeczytaniu opinii szczerze się zastanawiam nad pojawieniem się na rozmowie. Myślę, że ile ludzi tyle opinii a najlepiej spróbować.
Czy jest tu jakiś pracownik, który może opowiedzieć o pracy, flocie, ilości wizyt. Bo praktycznie wszystkie wpisy nic nie wnoszą.. Dzięki za odpowiedzi
Kola 2017-03-04 18:58
Na którą godzinę masz zaproszenie do Opola?
GM 2017-03-06 08:14
Daj sobie spokój z firma Orion Pharma...jedyny plus to zatrudnienie przez firmę zewnętrzną. Przed zatrudnieniem też sobie myślałem, że ludzie tu wypisują bzdury, niestety się przekonałem że to wszystko prawda. Popracujesz 2 mc i będzie następny ;-) flota opel 13 wizyt
Gość 2017-03-06 13:56
Zgadzam się ze wszystkimi opiniami powyżej. Rotacja pełna para! Brak stabilnego i stałego składu zespołu non stop. Kierownictwo niekompetentne, ordynarne i bez wiedzy. Telefony i monotonne pseudo wykłady, trwające 40-60 min W GODZ 18-19 - SKANDAL!!! Miliony bezsensownych tabelek i wymogi tylko względem pm (a kierownictwo powinno zacząć od siebie i douczyć sie JAK sie zarządza zespołem, bo póki co to porażka straszna). Nie polecam, chyba ze chcesz popracować kilka tygodni, tak dla zabicia nudy i podniesienia sobie ciśnienia idiotycznymi zagrywkami "przełożonych" ;)
3
Tomek 2017-03-06 23:31
Myśliciel - jeśli sie zastanawiasz czy być obecny to zastanawiam sie po co wysłałeś CV ?
Spróbować to można co najwyżej ciastko a nie pójścia na rozmowę !
To ja będę w piątek i wszystko sie dowiesz na miejscu, nie ma co czytać tych wylanych żali osób które po prostu nie dały rady sprostać pracy Przedstawiciela Medycznego bądź Farmaceutycznego. Wiem tym wszystkim osobom co zostały zwolnione jest dziwnie bo jak pogodzić sie z porażka ze nie dały rady ? czuja ze musza przelać jad i zostać Hero i jak czytam czynią ale to jest głupie ....
Akurat ten vacat jest po osobie która pracowała ponad 3 lata .... dziwne co ? A ponoć tu zatrudnia sie na chwile.
Troche normalności i bez jadu nienawiści a każdemu będzie lepiej i milej każdego dnia.
1
Aneta 2017-03-07 14:43
@Myśliciel zawsze najlepiej wybrać się na rozmowę kwalifikacyjną i samemu wyrobić sobie opinię na temat firmy. Powodzenia na rozmowie, jeśli zdecydujesz się na nią wybrać. Chętnie poznamy również Twoje wrażenia na temat procesu rekrutacji.
Myśliciel 2017-03-08 14:48
A jak z wynagrodzeniem na rękę?
Aneta 2017-03-09 10:51
@Tomek Rzeczywiście praca w charakterze przedstawiciela medycznego nie będzie pracą odpowiednią dla wszystkich. Dobrze rozumiem, że w ten piątek wybierasz się na rozmowę o pracę? Chętnie usłyszymy jak Ci poszło.
Orion NIE 2017-03-10 14:59
Po rozmowie rekrutacyjnej. W dużym skrócie. Na spotkaniu miał być jeden Pan. Było dwóch. Na pierwsze spotkanie zapraszają kilka osób jednocześnie..osoby z branży już mogą sobie wyrobić zdanie. Prezentacja swojej osoby polega na rozmowie w grupie. Po tej części kilka osób odpada. Następne spotkanie tego samego dnia za kilka godzin.
Pani umawiająca na spotkanie nie informuje ile czasu zarezerwować. Nie ma informacji również o formie rekrutacji...
Ogólnie nie jestem zadowolony. Rekrutacje tego typu nie świadczą dobrze o Firmie.
Jedziesz ze Śląska, robisz z siebie idiotę , nie masz możliwości przedstawienia swojej kandydatury i tyle w temacie. Potem odpadasz i wypad. Panowie nawet nie podają ręki wychodzącym. Zero szacunku. Dla rekrutujących, zapewne niezła zabawa. Najlepsze jest typowanie osób, które powinny zostać zatrudnione, przez samych kandydatów.
4
Aneta 2017-03-10 15:11
@Orion NIE rzeczywiście jeśli nie miałeś informacji na temat czasu trwania rekrutacji, to można być zaskoczonym. Rozumiem, że rekrutacja do firmy jest wieloetapowa. Jakie pytania padały podczas pierwszego spotkania?
2
Orion Nie 2017-03-10 16:36
Nie padały żadne pytania. Przeczytaj jeszcze raz mój wpis. Do sali wchodzi kilka osób na raz. Dostajesz karteczkę z historyjką i wymyślasz, co zabrać na bezludna wyspę. Wszyscy chcący się wypowiedzieć coś tam wymyślają. Po czy Panowie wypraszają z sali. Za chwilę w chodzimy i odczytywane są nazwiska osób, które zostają do następnego etapu. Osobom wychodzącym dziękują i tyle. Do widzenia. Reszta zostaje. Równie dobrze mogła ekipa stanąć pod ścianą a Panowie mogliby wskazać palcem. Ten,ten i ten ...dziękujemy, do widzenia. Dla osób, które nie przeszły dalej nic to spotkanie nie wniosło. Od dawna takich rekrutacji się nie prowadzi, tym bardziej na stanowisko PM. To była szybka selekccja.
2
Tomek 2017-03-11 09:44
Witam Orion Nie
Jest mi przykro ze zamiast podejść do mnie i zapytać o co kaman bo jak czytam nie kumasz dlaczego tak wlasnie wyglada ten proces rekrutacji - to Ty teraz jakies żale przelewasz i siejesz zament.
Myśle ze każda w miarę rozumna osoba wie po co było to spotkanie grupowe, każdy miał jednakowe szanse ( ze względu na staż i doświadczenie ) pokazać swój charakter, sile przebicia, kreatywność i pomysłowość - bo jak można w ciągu dnia spotkać sie z np 20 osobami gdzie z tego kilka osób nie przyjdzie ....a każdemu wypada tak po ludzku poświecić kilkanaście minut na rozmowę
Pomysl czasami co chcesz napisać czy warto....
Ja bardzo żałuje bo chciałem sie spotkać z jedna z osób co tak aktywnie na forum sie wykazuje , ale niestety albo strach albo odpuściła ta osoba - szkoda !
Pozdr Wszystkich serdecznie i zycze spokoju ducha inresetu w weekend
1
Tomek 2017-03-11 09:48
Aneta
Proszę tak samo jak Ty -przeczytaj spokojnie bez emocji mój wpis.
Poczytaj o sposobach rozmów rekrutacyjnych ....
Być może byli lepsi w tym dniu - taka jest prawda
Ja Ci zycze znalezienia odpowiedniej firmy która sprosta wszystkim Twoim wyobrażeniom jak i oczekiwaniom.
Daj znak jak to uczynisz ...
Magik 2017-03-11 14:37
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie stanowisko zajmuje gburowaty Pan w ciemnej marynarce będący rekruterem w Opolu?
D 2017-03-12 23:31
Jeżeli nie potrafisz zaplanować 20 rozmów w ciągu jednego dnia to zaplanuj rekrutacje na dwa dni. Jeśli nie potrafisz to brak organizacji jest dość znaczny jak na osobę na szczeblu zarządzającym
7
Orion NIE 2017-03-13 21:21
Dziękuję D.
Sposób rekrutacji odpowiada poziomowi Firmie.
Ps. Do Pana Tomka: wyrażam jedynie Swoją opinię. Do tego służy Forum. Żałuję, że trzeba było jechać 100 km i poświęcać czas , nie mogąc się wypowiedzieć. O sposobie rekrutacji oczywiście decyduje rekrutujący.
Mnie osobiście rozczarowało całe spotkanie. To moja subiektywna ocena.
Panie Tomaszu, cytując Pana słowa: każda kumata osoba od dawna już takich rekrutacji nie przeprowadza. Proszę okazać odrobinę kultury i nie obrażać ludzi za wypowiadanie swoich opinii. To jedynie potwierdza moją opinię . Wcześniej słyszałem tylko pogłoski. Teraz się potwierdziło zdanie na temat Firmy. Tyle w temacie.
4
Aneta 2017-03-14 10:56
@Tomek a Ty rozumiem jesteś pracownikiem firmy? Chętnie poznamy również Twoją opinię. Co uważasz za największy plus pracy w Orion Pharma?
1
SPP 2017-03-19 21:14
Według mnie kolego, albo brakuje Ci pewności siebie, albo jesteś mega zakompleksiony, albo nie dorosłeś do szukania pracy i uczestniczenia w rekrutacjach.
Cytuję Twoje słowa : "Jedziesz ze Śląska, robisz z siebie idiotę , nie masz możliwości przedstawienia swojej kandydatury i tyle w temacie."
Ile Ty masz lat ?! Profesjonalista z Ciebie...
Poszukuje informacji na temat firmy, nie interesują mnie żale wylewane, jak to jest ciężko itd, że ktoś komuś ręki nie podał, bo książę chciał...
Proszę o rzetelne informacje. Coś ktoś ?
1
Konkurencja 2017-03-22 11:16
Gościu powyżej chyba trochę przegina. Po co obrażasz innych? Widać na odległość, że jesteś z ekipy rekrutującej. Trochę szacunku dla innych ...i pokory. Sam prędzej czy później będziesz szukał pracy z takim podejściem. :)) życzę powodzenia w realnym świecie.
KE 2017-03-22 11:28
zgadza się liczy się czas od momentu wsiadania do samochodu, pracowałam w pewnej firmie gdzie nam mówili że od momentu wejścia do przychodni...wszyscy tak myśleli do momentu szkolenia z Panem z BHP który potwierdził że zgodnie z przepisami w momencie wsiadania do samochodu już jesteś w pracy. W związku z tym niektórzy przedstawiciele zwolnieni wykorzystali GPS-a w sądzie żeby Firma zapłaciła za nadgodziny i wygrali, pozdrawiam;-)
SPP 2017-03-23 21:19
Konkurencja i siedzi na forum innej firmy ? Szukasz pracy tak samo jak ja ? Jeśli jesteś byłym pracownikiem, może odpowiesz i pomożesz w temacie informacji o jakie prosiłem, zamiast komentować a idąc Twoim tokiem rozumowania ( każdy sądzi po sobie ) - obrażać innych i dodatkowo źle życzyć ? Nieładnie ....
gosc 2017-04-07 15:33
Czy był ktoś dzis w Olsztynie na rozmowie?jak wrazenia?
lotos 2017-05-16 18:06
Opowiem swój przypadek. Projekt trwa już 2,5 roku. Sytuacja na dziś dzień wygląda tak: Kierowników projektu było 3-ech, właśnie poszukiwany jest następny. Przedstawicieli na moim rejonie było 3. Ja jestem 4. Na innych rejonach taka sama sytuacja. Z tego co wiem jeden z rejonów został zamknięty wraz ze zwolnieniem 2 następujących po sobie przedstawicieli pracujących łącznie 5 miesięcy :) Po zamknięciu tego rejonu otworzono inny w zupełnie innej części PL, gdzie sytuacja nie jest lepsza. Do tego projektu przyjmują do pracy tylko i wyłącznie os. bez doświadczenia. Sami oceńcie czy warto.
Kolorowa tecza 2017-05-19 18:34
Rekruterzy firm orginalnych/duzych korporacji slyszac Orion robia dziwne miny, pelne wyrazow wspolczucia dla metod rekrutacj/szkolenia/warunkow pracy w tej firmie. Znam z autopsji.
krzysiek 2017-05-23 12:06
Ktos napisze jakie zarobki na dzień dobry?
xxx 2017-05-27 10:38
@krzysiek na poczatek daja okolo 2800 netto
Zostaw swoją opinię o Orion Pharma - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orion Pharma