"Herbapol - Lublin" S. A.

Lublin

Opinie o "Herbapol - Lublin" S. A.

Miki 2016-12-22 20:22
Widać, że myślenie jest Ci obce, a i bystrością nie grzeszysz.
3
Agentka 2016-12-23 21:58
Zdrowych i spokojnych świąt. Zostawmy to co złe za nami, niech nadzieja przyniesie dobre rozwiązania sprawom spędzającym sen z powiek. O wiele ładniej brzmimy i wyglądamy dzieląc się uśmiechem. Karpi bez ości, kierownicy żeby przemówili ludzkimi głosami, produkcji żeby się jeszcze chciało:). Wszystkim razem i osobno ... kochajmy się.
2
Poldek 2016-12-27 12:37
Ktoś może coś napisać o pracy ph na rejon podkarpacia? Czy 3500 brutto podstawy jest realne na początek? Z tego co czytałem na premie raczej nie ma co liczyć chyba że coś się zmieni
lol 2016-12-29 13:59
Raczej 3000 - 3200.
3
Poldek 2017-01-03 18:42
Super że ktoś pisze fajnie w tonacji świat. Niejeden malkontent może pomyśli zanim zacznie wylewać z siebie złość i opluwać miejsce dające kasę na życie. Pogoda ducha przyciąga dobrą energię i kto wie , może coś zmienić.
2
do happy 2017-01-05 10:19
Happy co Ty gadasz? za kartę dopłacasz 40 zł. Zorientuj się człowieku, zanim napiszesz bzdury! a pakiet medyczny nie jest obowiązkowy, nie chcesz nie wykupujesz i 100 masz w kieszeni i czekasz w 3 miesięcznych kolejkach do lekarza.
porażka 2017-01-05 17:19
do karty benefit dopłacam 40 zl a do karty zdrowotnej 100 zl TU SIĘ wszystko zgadza , może nawet nie wiesz za co Ci potrącaja ??? generalnie chora firma wszyscy odchodzą, a jak już ktoś nowy przyjdzie to popracuję 3 mies i ucieka gdzie pieprz rośnie!!!! ludzie otworzcie oczy. wszyscy mają wszystko w d.... nikt nic nie załatwia - nie ma wsparcia od przełożonych, rotacja w regionie średnio na kwartał - 4 PH na 6 CZY TO JEST NORMALNE ? brak stabilizacji, brak wsparcia , NIE WSPOMNE o motywacji, zarobki na coraz gorsze.... premie nie osiągalne, na własny plan czeka się 3 tyg zanim łaskawie kierownik czy dyrektor przekażę wartości. . . mówmy fakty a nie ratujmy tonacego tytanica.
17
były 2017-01-05 17:25
wiesz ja obecnie jestem w firmie , gdzie mam wszystkie pakiety multi sport VIP i lux med i nie płacę grosza!!!! tak więc 140 zł to bardzo dużo . żadnej łaski firma nie robi jak Ci zapewnia benefity w postaci kart a jak sam masz za nie płacić to jaki to profit ? wyłudzenia kasy i tyle
7
Herbuś 2017-01-08 13:02
Nie należy oceniać firmy przez pryzmat swoich niepowodzeń. Tak zarabiasz, masz pracę, która dowartościowuje każdego człowieka. Firma uznawana na rynku, mająca swoje tradycje. Niejedna osoba chciałaby tam pracować.
Maserak 2017-01-08 20:25
Tak jak i niejedna osoba po zetknięciu się z tą firma czuje głębokie rozczarowanie ;).

Ja przygodę z tą firmą mam na szczęście za sobą. Szkoda się nawet rozpisywać bardziej ;).
12
Bury 2017-01-08 20:59
przyjdź...popracuj miesiąc..będziesz wiedział o czym mowa na tym forum..
10
smutny 2017-01-09 11:12
to oznacza że 90 % osób pracujących lub tych którzy odeszli miali swoje niepowodzenie? ja rozumiem 30 % , narzeka czy uważa ze jest źle, ale kogo się nie zapytać z obecnych to zdanie jest jednoznaczne .. najlepszym dowodem jest podejście do pracy niektórych Kierowników i Dyrektorów - przyszli na przetrwanie , ludzie nie piszcie bzdur jaka to dobra firma i jak się super pracuje !!! bo tak nie jest. może jesteś jednym z tych co ma "inne zarobki " . generalnie nie polecam byłem długoletnim pracownikiem i pora było się rozstać ! kiepska atmosfera, brak wsparcia ze strony kadry zarządzającej, wręcz ignorancja, brak rozliczenia na czas , zero wsparcia ze strony TM , każdym wszystko w d...
29
gapcio :) 2017-01-18 11:28
A czego się spodziewać po dyrektorach i kierownikach, którzy mają swoją firmę a pracę w herbapolu traktują jako darmowy zus i ubezpieczenie ??? Wszyscy pewnie wiedzą o kogo chodzi. Miejmy nadzieję, że w końcu ktoś wyżej zauważy, że nie w przedstawicielach leży problem, a w totalnym braku wsparcia, debilnych pomysłach, nierealnych planach. Straszenie zwolnieniami i blokowanie urlopów to kolejny świetny przykład debilizmu niektórych osób wyższego szczebla. Szkoda firmy i marki Herbapol, która właśnie przez taką pseudo-kadrę wyższego szczebla ma bardzo złą opinie pracodawcy na rynku.
22
Witold 2017-01-18 16:12
Opinie na tym forum są tak różne , że jak ktoś chciałby wyrobić sobie zdanie to nie ma szans. Jedno jest pewne, jak kadra kierownicza dobrze prowadzi firmę to efekty widać.
Leszek 2017-01-22 20:41
Jak wyglada struktura na produkcji ? Jest jakiś dyrektor produkcji ? kto jest odpowiedzialny za produkcje ?
Poldek 2017-01-24 19:23
Czasami myślę, że wpisy bardzo dyskredytujące firmę robią byli pracownicy na zlecenie. Jestem pracownikiem i nie zgadzam się z niektórymi opiniami. Wszędzie są popełniane błędy ale można to naprawić.
2
Minia 2017-01-27 12:25
Ja napiszę tylko, że to forum ma być opinią o pracodawcy. Weszłam na kilka firm, także takich, w których pracowałam i okazuje się, że w zasadzie wszędzie jest tak tragicznie i beznadziejnie, że sama zastanawiam się co tam robiłam :-) niestety chyba troszkę jest tak jak napisał Poldek, Ci którzy odeszli, coś tam mają do swoich przełożonych, czy firmy i piszą swoje negatywy, tak by dociąć firmie, a nie by pomóc potencjalnym kandydatom. Pracowałam w kilku firmach, faktem jest, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, jednak teraz, po odejściach poprzedniej ekipy pracuję w Herbapolu i wcale nie jest tak źle. Coś tam może mniej działa niż gdzieś, ale też są kwestie, które gdzieś działają za bardzo, jak wizyty i ich ilości, czy trasy, itp. Do potencjalnych kandydatów napiszę, nie jest tak źle, jak możecie przeczytać. Ekipa faktycznie się zmieniła, ale może to i dobrze... Mam kontakt z kolegą, znałam go wcześniej, który odszedł do alkoholu i także narzeka, więc nie jest tak doskonale i tam, może Ci którzy odeszli są także i tym sfrustrowani, nie mi to oceniać. Moim szczerze zdaniem, firma jak wiele innych, cudów nie ma, ale źle także nie jest, znam gorsze warunki pracy w innych firmach, nazw nie wymienię bo regulamin zakazuje.
1
Maserak 2017-01-27 13:31
Nie wątpię, że coś jest w tym co piszesz. Ja swoją negatywną opinię akurat wystawiam na podstawie własnych doświadczeń, które mam po prostu bezwzględnie złe. Wszystko zależy od położenia, zapewne gdybym był inaczej przypisany, to miałbym lepsze zdanie, ale z mojej strony do tej pory u każdego pracodawcy czułem się lepiej, niż w HL i tylko HL oceniam z nich tak na prawdę negatywnie. Na podstawie własnych doświadczeń nikomu nie polecam, tym niemniej decyzja należy do potencjalnego pracownika.
1
Minia 2017-01-27 17:34
Nie PRowych, tylko wyraziłam swoją opinię. Wszystko co lepsze niż najgorsze musi być PRowe? MAm prawo mieć swoje zdanie i tyle. Z drugiej strony z całym szacunkiem do Twojego zdania, nie chcesz, nie musisz pracować w HL. Jest tak, że ludzie piszą negatywy na temat każdej firmy, a jednak każda z nich zatrudnia nas PH tysiące, dziesiątki tysięcy. Tak jak ktoś napisał, nasi przełożeni tworzą atmosferę, w mojej opinii coś się zmienia na lepsze, ale to w mojej, nie koniecznie musi się pokrywać w całym Kraju. Chyba, że to forum ma być miejscem ponarzekania i wyładowania frustracji, to ok, tylko niech nowi potencjalni mają tą jasność. Ja niedawno przyszłam i też czytając to tutaj się zastanawiałam, zaryzykowałam, bo wcześniej pracowałam z marką, z którą było mega ciężko pod względem rotacji, itd. W mojej ocenie mam lepiej. Dlatego też napisałam, że wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma, takie jest moje zdanie, nic więcej i nie uprawiam PR, bo nie w tym rzecz.
2
Minia 2017-01-27 17:43
Rozumiem, nie dyskutuję z opiniami, tylko wyraziłam swoją. Faktycznie jest tak, że zależy gdzie, u kogo, itd. już to zauważyłam. Czasami według mnie warto poczekać co dalej, a nie wyrzucać z siebie wszystko co negatywne. Tak czy inaczej poza obecnymi pracownikami, jestem pewna, że piszą też byli pracownicy nie koniecznie wyładowując frustrację na HL, tylko na to co teraz mają, bo o tym się dowiedziałam i tylko dlatego postanowiłam tutaj też coś napisać. W kwestii tego, że jest źle, coraz gorzej, ja wcześniej pracowałam także w polskiej firmie, jeszcze wcześniej w światowej i w tej polskiej miałam o 50% więcej do zrobienia, za czasami gorszą kasę, spotkania w soboty z kierownikiem, odprawy poranne i inne głupoty, a w koncernie to już w ogóle byłam jedną z kilkuset PH, więc tylko numerkiem na liście płac. O to mi chodzi, o nic więcej. Nie piszę, że każdemu jest dobrze, jednak tak już jest, że zmiana to coś złe i tyle, sama nie raz tak mam. W HL jest wiele spraw i sytuacji, które mi się nie podobają, ale nie chcę przez nie pisać zaraz, że cały HL to syf. Jest dużo nowych ludzi jak słyszę i każdy jakoś musi to ogarniać.
Minia 2017-01-27 17:49
I po co mnie obrażasz pisząc o przedawkowaniu. Ty masz swoje zdanie, a moje jest złem bo inne? Mam takie jakie mam. Może nie doświadczyłeś syfu, o jakim nie masz pojęcia gdzieś w innej firmie. Ja miałam szefów idiotów i kretynów, miałam też lepszych. Tu się sporo zmieniło, ja daje na wstrzymanie i poczekam, bo nie wszytsko od razu. W Twojej opinii wszystko co lepsze niż syf w HL jest bzdurą, w mojej nie. Szanujmy się chociaż tutaj.
3
Obecny 2017-01-30 23:02
Pracuję i uważam , że Herbapol to światowa firma !!!!!!!!
5
nextstart 2017-02-02 11:35
To chyba nikt nie wie co jest grane w innych firmach pracowalem juz w 4 tez duzych przedsiebiorstwach i czasem az krew czlowieka zalewala na sama mysl ze trzeba isc i urzerac sie z idiotami ludzie nooo
3
Bynio 2017-02-02 17:49
Jakich zarobkow można się spodziewać jako operator maszyny lub magazynier?
4
sss 2017-02-03 21:50
Czy może ktoś się wypowiedzieć na temat pracy na stanowisku kierownika w Lublinie? Znalazłem ofertę i się zastanawiam czy warto?
1
Podium 2017-02-04 13:44
Super firma i super marka. Praca tu daje satysfakcję.
4
2324 2017-02-05 23:00
Ha ha ha .
12
Nick 2017-02-10 22:03
(usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) e. Skończcie te komentarze, idźcie tam gdzie lepiej i nie spuszczajcie swoich frustracji tutaj. Idziecie do innych firm, tam macie lepiej, a wielokrotnie i gorzej, a później jako, że głupio się przyznać piszecie swoje idiotyzmy. Wam to jakby można było kraść, sprzedawać na lewo, nie wychodzić z domu i czasami coś sprzedać przez telefon, to byłoby dobrze. Wtedy byłaby urocza i doskonała firma. Róbcie co tam macie do roboty, bądźcie wiecznymi PHowcami.
3
Fridel 2017-02-11 09:07
(usunięte przez administratora) ) (usunięte przez administratora) ) Najpierw zatrudnia pan nierobów a później narzeka? To całe pańskie (usunięte przez administratora) towarzystwo to jakas pomyłka. Pełna improwizacja. A może nie ma pan bladego pojęcia co wyprawiaja co poniektorzy kierownicy ?! Radzę się przyjrzeć, bo PeHa, to pan będziesz miał, czas w tej firmie się kurczy, prezes nie daje drugiej szansy. Trzeba tez zacząć szanować ludzi. Za (usunięte przez administratora) o wszystko hulało a teraz niestety okręt tonie. Za kadencji tej władzy lepiej nie będzie. No cóż, kto nie pilnuje swojego interesu, ten tak ma...spadki, spadki, spadeczk (usunięte przez administratora) i
17
McGyver 2017-02-13 15:45
Kierownicy traktują pracowników jak śmiecie. Krzyk bez powodu i fatalna atmosfera. Pracowałem w wielu miejscach ale z takim CHAMSTWEM nigdy się nie spotkałem. Z całego serca odradzam. Nie rozumiem jak można tak poniżać ludzi. Żenada.
14
Zuzanna 2017-03-01 10:10
Wysłałeś/wysłałaś już swoją aplikację do firmy Herbapol? Informacje o pracy, praktykach oraz link do przesłania swojej kandydatury znajdziesz tutaj: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,8845,0,0,kariera
lol 2017-03-26 10:20
Nastał nowy rok i plany o 100 % w górę !!!! Wycisnąć jak najwięcej z RKS i PH i nie dać zarobić !!!!!!!!! Tylko chory człowiek zakłada wzrosty rok do roku na poziomie 70-110 % !!!!!!!!
lol 2017-03-26 10:21
Nastał nowy rok i plany o 100 % w górę !!!! Wycisnąć jak najwięcej z RKS i PH i nie dać zarobić !!!!!!!!! Tylko chory człowiek zakłada wzrosty rok do roku na poziomie 70-110 % !!!!!!!!
9
Zuzanna 2017-03-27 08:33
@lol rozumiem, że jesteś pracownikiem firmy. A co więcej możesz nam powiedzieć o warunkach zatrudnienia w Herbapol - Lublin? Na jakie warunki mogą liczyć pracownicy?
Lol 2017-03-27 10:40
Pani Redaktor ,
podstawa to 3000 - 3400 brutto, premia co 2 miesiące do 120 % podstawy, składa się na nią wiele czynników nie tylko sprzedaż netto, są również zadania numeryczne, zadania indywidualne, ekspozycje, standy, pakiety. Sama sprzedaż to 60% premii, która jest jeszcze rozbita na brendy.
Samochód Toyota Yaris, telefon, tablet. Opłata za użytkowanie samochodu w celach prywatnych, płatne za kilometr, ryczałt za telefon za użytkowanie prywatne. Dodatkowo płatne dobrowolne ubezpieczenie, dodatkowo płatna karta Multi sport .
5
były pracownik 2017-04-06 20:25
Odradzam pracę w tej firmie z prostego powodu, mianowicie brak towaru na przeterminy. Długi na sklepach i wszystko to o czym mówił przedmówca.
7
Zenon 2017-04-12 22:52
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, oczernianie firmy przychodzi niektórym łatwo. Szkoda, że w pracy nie są tacy aktywni.
1
gru 2017-04-13 08:39
Zenon w 100 % zgadzam się z Tobą!. Pracowałem już w wielu firmach i tu jest dla mnie ok.
gru 2017-04-13 08:40
Zenon w 100 % zgadzam się z Tobą!. Pracowałem już w wielu firmach i tu jest dla mnie ok.
On 2017-04-13 14:54
Chciałoby się rzec że tradycja plus doświadczenie są wizją na przyszłość. Niestety. Wypromowana marka staje się wydmuszką, pustą, z toczącą ją bylejakością.
Cele, ależ owszem, normy w górę!
Premiowanie według widzimisię.
Brud ... to nie wina pań sprzątających, a zatrudnienia firmy zewnętrznej która pracuje przez jedną zmianę w ciągu doby w okrojonym składzie, na sprzęcie pamiętającym króla ćwieczka. Przez weekendy wszystko urasta do centymetrowych warstw, kipiących koszy ... ech!
Brak logistycznego zabezpieczenia produkcji w weekendy!
Brak osób odpowiedzialnych za bezawaryjny tok produkcji. Partnerzy? Owszem, ich skuteczność i dostępność ... na telefon, gdzie czasem się machnie ręką z myślą ''oby do końca zmiany dotrwać''
Przełożony/a? A co jeśli ludzie mają obiekcje do miss co to na wybiegu nosa zadziera, jest błyskotliwa w uwagach lecz bez zaangażowania, zainteresowania tematem rzeczywistym?

Chciałoby się iść do pracy gdzie posłuch przełożonych na równi z produkcyjnymi. Gdzie zgłoszony problem nie czeka w kolejce ... bo tu przecież wszystkim powinno zależeć na jakości, ilości, końcowych efektach.

Chciałoby się ... żeby wszystkim zależało na Herbapolu.

Wesołych Świąt koleżankom i kolegom.
Powodów do dumy z miejsca w którym przyszło żyć, pracować, i współtworzyć.
Zdrowia nade wszystko!
2
Zuzanna 2017-04-13 14:55
@gru a co Tobie odpowiada w pracy w Herbapol? Chętnie usłyszymy więcej o plusach pracy w firmie.
3
Ludek 2017-04-23 12:45
Kolejny raz widzę, że negatywne wpisy to inspiracja nie z potrzeby serca tylko z potrzeb konkurencji!!
1
lol 2017-04-30 23:02
I jeszcze zgadzasz się z tym że 2300 netto w tym zawodzie to godna płaca....
2
Polak 2017-05-05 10:22
Herbapol to świetna firma z tradycją, mało już takich zostało. Praca tu jest przyjemnością ale jak widać nie dla wszystkich.
Ana 2017-05-05 11:14
Czyli mam rozumieć, że niewarto się zastanawiać nawet nad pracą w tej firmie na stanowisku PH?
dj 2017-05-05 11:26
Moim zdaniem warto. To dobra marka i dobra firma, a miałem szczęście pracować już w kilku. Jeśli podejmowanie życiowych decyzji uzależniasz od komentarzy innych ludzi, to pozostawiam to już twojej własnej decyzji czy chcesz się opierać na pozytywnych czy negatywnych opiniach.
Zuzanna 2017-05-05 11:35
@dj a mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w firmie? Jak oceniłbyś Herbapol jako pracodawcę?
Ana 2017-05-05 12:37
Nie uzależniam, pracowałem już w wielu firmach jako pH i wiem, ze opinie często są na wyrost. Zazwyczaj wypisują nie osoby, którym nie chce się pracować lub tez z jakichś powodu czuja się oszukane. Zastanawiam się nad złożeniem cv i stad moje zainteresowanie tematem. A jakie są warunki pracy, przełożeni i dodatki?
dj 2017-05-05 13:05
Warunki pracy są jak dla mnie bardzo w porządku. Jeśli masz dobre relacje z klientami i dobrze poukładasz sobie teren można spokojnie pracować. W ostatnim czasie dużo ( wg. mnie )zmieniło się na plus. Dyrektor Handlowy to człowiek na poziomie, dyrektorzy dystryktów z tego co widzę, ludzie z którymi idzie się dogadać. PH pracują bezpośrednio z Kierownikami Dystryktu - ja osobiście nie narzekam. Podstawa + premia co 2 miesiące płacona po zakończonym okresie premiowym. Samochód służbowy yaris można używać prywatnie. Dla mnie plusem pracy tutaj jest to, że jak robisz swoją pracę i nie kombinujesz to wszystko jest ok. Dziwią mnie te opinie które ludzie zamieszczają, bo zamiast narzekać i pisać takie opnie, wzięliby się do pracy i zaczęli zmieniać świat od siebie, bez wymagań że wszystko im się należy za to że istnieją. Ale to również moja opinia. Powodzenia kolego!
Polduś 2017-05-16 10:48
Powiem krótko, dobrymi radami piekło jest wybrukowane. Lepiej będzie jak każdy będzie solidnie wykonywał swoje obowiązki a w firmie zarządzanie pozostawcie szefom.
Zostaw swoją opinię o "Herbapol - Lublin" S. A. - Lublin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "Herbapol - Lublin" S. A.