Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

zdjecie uzytkownika
david - 2014-12-12 00:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [najka - 2014-10-31 09:52:07]:
Moja rada skotaktuj sie z inna firma miałem to samo to ja musiałem dzwonić poprostu partacze teraz rozwiazuje umowe i szukam innej firmy mam uszkodzony poważnie kręgosłup po wypadku a oni nie zamierzaja negocjować przydtali na propozycji 5 tys gdzie za badania itp. wydałem o wiele więcej a uraz mam stały nie polecam szkoda nerwów i czasu także przemyśl pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
anti - 2014-12-15 00:24:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Votum to doświadczona firma... Wydaje mi się że jak mówią że się wiecej nie da wyciągnąć to się nie da. Im też zależy na tym żeby jak najwięcej wyciągnąć, bo mają z tego prowizje po prostu :) Moim zdaniem są skuteczni
zdjecie uzytkownika
voka - 2014-12-20 16:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mnie sie podoba, że Votum wszystko za mnie załatwiło. Samej by mi sie nie chciało tego dopilnować i pewnie bym nie odzyskała pieniędzy bez nich
zdjecie uzytkownika
chrabąszcz - 2014-12-20 21:57:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, chciałbym wyrazić swoją opinie na temat Votum.

Moja przygoda z odszkodowaniami może nie jest długa (współpracuje od początku tego roku z PCO VERSUS), ale dosyć spore mam już rozeznanie w firmach, jak działają itp. Musze przyznać że jestem mocno poirytowany i zdenerwowany faktem, że takie firmy jak votum krzywdzą ludzi.

Miałem mnóstwo przypadków i wciąż mam gdzie trafiam do poszkodowanych po votum. To co ta firma robi z ludzi to się w głowie nie mieści! Na porządku dziennym ugody, w ogóle do sądu nie idą, nie biorą sprawy karnej( klientom mówią że jak najbardziej działają w tej sprawie) Klienci sami muszą się upominać o jakiekolwiek informacje dotyczące przebiegu sprawy. Przykład z dziś nawet( po którym postanowiłem w końcu się wypowiedzieć) klientka straciła męża i syna w wypadku, votum podpisało ugodę firmą ubezp. na kwotę 15 tys. zł !!! Bez wiedzy klientki i zgody, dokument po prostu przyszedł pocztą!! w takim przypadku nic się nie da zrobić, kobieta jest w szoku, przekazała mi tą ugodę i powiedziała, żebym wszędzie tam gdzie jakaś rodzina podpisała umowę z votum pokazywał tą ugodę i mówił o jej przypadku.

O współpracy z VOTUM też mogę co nieco powiedzieć.

Kiedy zacząłem ,,odbierać'' im klientów, po jakimś czasie miałem telefon od przedstawiciela regionalnego firmy VOTUM(nazwiska nie będę podawał), który jak to ujął zauważył że jestem ,,aktywny'' w swoim rejonie i ,,podebrałem'' im kilku klientów i płynnie przeszedł do zaproponowania mi pracy u nich, zapewniając że w ich firmie są lepsze warunki (jak sam powiedział,,przede wszystkim dajemy zaliczki'' za podpisane umowy). Nie wspomniał jednak, że ten miecz ma dwa końce, bo w przypadku gdy klient z którym podpisano umowę wypowiada ją, trzeba takową zaliczkę zwrócić w całości. Znam osobę która pracowała w votum i stąd wiem, że te super zaliczki nie są takie super, bo w przypadku gdy w miesiącu wypowie umowe 10,20 klientów to możesz czasem być na zero albo i nawet na minusie.


na koniec chciałbym pozdrowić wszystkich pracowników Votum ; )
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
banda zlodzieji i oszustow!!! nic nie potrafia zrobic by wywalczyc nalezne odszkodowanie a pieniadze biora i tak. przyznano mi 1000 zl tytulem odszkodowania czyli tyle albo i mniej jezeli bym sam dzialal w tej sprawie bez tej zjebanej firmy, a i tak wzieli swoja czesc do kieszeni... Zlodzieje i tyle nie polecam nikomu. uwazajcie na oszustow
zdjecie uzytkownika
szymon - 2015-01-09 13:20:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
masz rację, miałem wypadek za granicą. Oddałem sprawę odszkodowania do Votum. Pytali czy mój kuzyn nie mógłby się przejść na policje po papiery z wypadku bo akurat mieszka niedaleko.Następnie jak już otrzymali dokumentacje drogą pocztową to przez 3 m-ce nic nie zrobili tylko powiedzieli, że jak chce sprawę wygrać to muszę zapłacić około 100-150 euro dla niemieckiego adwokata. To po co mi to Votum?
zdjecie uzytkownika
ewelina - 2015-01-11 13:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja teraz jestem w takiej sytuacji, że potrzebuję wsparcia w kwestii wyciągnięcia większej kwoty ubezpieczenia. Votum oddzwoniło do mnie i w sumie to myslę że to dobry pomysł żeby to oni za mnie sprawe przejeli
zdjecie uzytkownika
równierz poszkodowany - 2015-01-19 09:55:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2014-12-22 11:01:38]:
Witam co mogę doradzić to wziąć sobie dobrego radce z swojej okolicy i żądać na rozprawie opinii biegłych sądowych najlepiej z uniwersytetu jakiegoś oni wyliczą uszczerbek i wtedy zacząć całą batalie nie podpisywać żadnej ugody co skutkuje na przyszłość.Co do Votum nigdy nie proponowali ugody wręcz przeciwnie,lecz lekceważąco podchodzą do sprawy,niby do każdego klienta indywidualnie wynajmują lokalnych prawników co sprawa to innego który nawet nie jest zorientowany w sprawie szczerze odradzam tą firme.
zdjecie uzytkownika
andreess - 2015-01-20 10:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [patka - 2014-10-29 10:19:06]:
Witam, votum wypłaciło mi za potrącenie na przejściu z winy kierowcy 9 tys. zł brutto. Wzieli 25% i zastanawiałem się czy to brać czy iść na ugodę. Poniewaz mam znajomych w Automobile (też bardzo skuteczna firma) zapytałem co robic i odpowiedzieli żeby brać, bo ono moga zrobić poprawke, ale więcej nie wyciagną.Jak nie zgadzasz się na ugodę, sprawa może trafić do sądu ale tu prawnicy firmy analizuja sprawę i jesli sprawa jest ewidentna, t zn. mozna wysądzić więcej, wtedy prawnicy kieruja sprawę do sądu. Jeśłi natomiast jest ryzyko(sad np. może w ogóle stwierdzic że się nic nie należy bo jest niezawisły) wtedy na Twoje ryzyko prawnicy moga skierowac sprawę do sądu, ale płacisz np. 1000 czy 1500 zł zanim sprawa trafi na wokandę i możesz wygrać lub stracić jak na loterii. W przypadku gdy otrzymałas juz pieniadze inna firma moze sprawę przejąć i starać się o więcej ale w przypadku "poprawki" z kwoty którą uda ise uzyskać zabiora min. 50%. Natomiast (piszesz że sprawa się ciagnie bardzo długo), w momencie gdy firma wypłaciła Ci 50 tys. i podpisałaś oświadczenie że chcesz zakończyć sprawę, wówczas juz nic sie nie da zrobić. Mozesz ewentualnie skierować osobiście sprawę do sądu bezpośrednio przeciwko sprawcy (za szkody moralne..itp), ale przy podpisywaniu oświadczenia zazwyczaj jest klauzula że nie będziesz miała roszczeń równiez do sprawcy, wiec musiałabyś wykazać przed sądem że podpisując oświadczenie nie wiedziałaś że wystapią jakies tam nowe okoliczności z powodu których poniosłaś dalsze straty(wtedy musisz to wykazać przed sadem). Tak to wygląda...ceedart. blogspot.com (tam jest mój mail.. jak chcesz to pisz i pytaj
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
NIKA! - 2015-01-22 22:09:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-23 23:56:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Z całego serca odradzam Votum, EUCO, czy tym podobne firmy. Przeszłam piekło z nimi. Wolę mniejsze firmy. Obecnie staram się dostać do multi-form Kancelarie Prawne współpracującą w wieloma innymi kancelariami, bo zajmują się tym od 99 roku i dają dużo lepsze warunki, i to bez niedozwolonych klauzul o konkurencji itd. W dodatku będę miała stała pensję od innych spraw nie odszkodowawczych. Uważajcie, co podpisujecie. Wkopałam się tak w DRB, ale mi pomogli się wykaraskać z umowy. Obiecacnki niby tych najw. firm już mnie bawią, a wcześniej dawałam się nabrać. Ostrożności życzę.
zdjecie uzytkownika
Sylwia - 2015-01-24 00:02:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak ktoś by sobie życzył kontakt do nich, to podam. Będę miała pierwszych ludzi do grupy. Mam zamiar zostać tam managerem. W najbliższym czasie prowadzą kolejną rekrutację. Są telefony, auta itd.
TO mi się podoba. Poważne traktowanie człowieka.
zdjecie uzytkownika
dydydupa - 2015-01-25 09:00:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sylwia - 2015-01-24 00:02:22]:
co ty Sylwia bredzisz? Nie chlej tyle w samotności przed komputerem bo się gubisz w zeznaniach.
zdjecie uzytkownika
poszkodowany przez Votum - 2015-01-27 09:41:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Votum to zwykli naganiacze i naciągacze. Ja też dałem się wmanipulować w podpisanie umowy z nimi. Przyjechali do mnie do szpitala gdzie leżałem po operacji i podszywali się że to mój dobry znajomy ich do mnie wysłał. Było to KŁAMSTWO. Żenada. Byłem na lekach po operacji i podsuneli mi dokumenty do podpisania. Na szczęście gdy wyszedłem ze szpitala posłuchałem innego prawnika który pomógł mi odstąpić od umowy zawartej z Votum w szpitalu. Nie dajcie się nabrać! Warto skorzystać z kancelarii prawnej ale nigdy z usług Votum które przede wszystkim posługuje się KŁAMSTWEM i postępuje nieetycznie.
zdjecie uzytkownika
Wypadek - 2015-01-27 23:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam od kilku lat działam w ubezpieczeniach od 2lat w odszkodowania chwili. Są firmy lepsze gorsze ale tak okropne firmyn nieważne ma chyba że DRB to się nie mieści w głowie że można tak ludzi krzywdzi. Taka firma nie powinna istnieć UGODA za ugodę,bez wiedzy klienta. NAJGORSZE DNO Idźcie do małych firm a dopiero wtedy można zobaczyć jak powinna być zalatwiona sprawa. Agenci znajdzi
zdjecie uzytkownika
poszkodowana - 2015-01-30 21:21:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Banda oszustów,mojej cioci zginął mąż dostała 15 000zł i przysłali jej ugodę,której ona nie podpisała.Chciała iść do sądu to powiedzieli jej ,że sprawę ma przegraną i to ona sama poniesie koszty procesu a firma ubezpieczeniowa nie ma pieniędzy DNO!!!Sąsiadka wzięła firmę z Rzeszowa Ve...s uzyskali dla niej takie pieniądze,że nawet nie śniła w tym profesjonalna usługa.Ludzie którzy pracujecie dla Votum opamiętajcie się robicie pokrzywdzonym kolejną krzywdę!!!Jeśli ktoś się zastanawia czy Votum to NIE!!!
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-02-13 13:03:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie prawda co wypisujecie na firme VOTUM jest to firma rzetelna i uczciwa dla mnie wywalczyli odszkodowanie po smierci syna a teraz jeszcze raz poraz drugi walcza o wieksze odszkodowanie w sadzie zobaczymy jak bedzie .Ale jako firma sa rzetelni i uczciwie podchodza do kazdej sprawy maja dobrych prawnikow i wiedza czy mozna wywalczyc z PZU odszkodowanie nikogo nie naciagaja jak sie nie chce to na siłe nic nie robia .Pozdrawiam p.E.K i całe VOTUM życze samych udanych spraw...
zdjecie uzytkownika
poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Votum znane jest tylko z ugód,nachodzenia klientów a nawet pożyczania przez agentów pieniędzy od klientów a potem jest problem odzyskać te pieniądze. Odradzam a szczerze słyszałem o nich dużo złych opinii. Co do pożyczania pieniędzy to osobiście się z tym spotkałem . Pewien dyrektor z Votum pożycza pieniądze od klientów. żenada
zdjecie uzytkownika
aureola - 2015-03-16 23:19:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [chrabąszcz - 2014-12-20 21:57:41]:
Aleś ty głupi! Zaliczek nie trzeba zwracać a votum nie podpisuje ugody bez wiedzy klienta. Takie pierdoły piszesz.
zdjecie uzytkownika
VOTUM - 2015-03-16 23:23:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16]:
No chyba sobie żartujesz w tej chwili. Palnij się w swój głupi łeb.

Ludzie CZYTAJCIE UMOWY! VOTUM NIE PODPISUJE UGODY BEZ ZGODY KLIENTA!
zdjecie uzytkownika
Poszkodowany - 2015-03-22 20:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tak wywalczyli grosze i o grosze idą na ugodę albo do sądu.Jeżeli ktoś nie wie o jakie pieniądze chodzi to się wydaje ,że dużo to co uzyskuje votum to 20-góra 30% tego co się należy,Żal ludzi poszkodowanych.A co do dobrych prawników to jedną sprawą zajmuje się raz jeden raz drugi prawnik i tak na prawdę nie wiedzą o co chodzi.Jak ktoś pisze ,że votum uzyskało duże odszkodowanie TO AGENT VOTUM .
zdjecie uzytkownika
osoba - 2015-03-24 18:48:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16]:
Jesteś śmieszny!!!!!!!!!!!!!!!!!
Votum ma dopiero zakazy!!!!!!!!!!!!!!!!
Śmiesznie niskie odszkodowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
KRA - 2015-03-24 18:55:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak pozytywnych opinii:)
No poza tymi które piszą pracownice/pracownicy Votum!
zdjecie uzytkownika
V - 2015-03-25 19:29:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podpisując umowę z Votum, podpisujesz lojalkę nie tylko dla siebie ale i dla żony.dzieci, braci, siostry, rodziców!
A tu patrz pomagają ją obejść?
Czyżby lojalki Votum były inne?
zdjecie uzytkownika
DDD - 2015-03-26 12:49:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam
Miałem szkodę w Austrii i szukam Firmy która pomogła by mi uzyskać odszkodowanie za szkodę osobową co byście doradzili ? dariuszd32@wp.pl
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-03-30 08:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [DDD - 2015-03-26 12:49:22]:
Proponuję Votum jeśli chcesz niewiele:)
zdjecie uzytkownika
beata - 2015-04-01 17:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Czytam te wypowiedzi aż żal mi tych ludzi same bzdury i nie prawda jak już tak ktoś oczerni firme bo miał z nią do czynienia to podpisać się imieniem i nazwiskiem
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-04-13 19:38:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2015-04-01 17:34:14]:
Może Ty się podpiszesz!
Szefostwo Ci kazało coś pozytywnego napisać?
zdjecie uzytkownika
Paweł X - 2015-04-17 13:42:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam jestem Paweł. W 2009r. uległem wypadkowi komunikacyjnemu. Od 2010r. przeszedłem do ww firmy od mniejszej pseudo firmy z pobliskiej miejscowości. Czytając Wasze opinie jestem przekonany,że piszą to konkurencyjne firmy bądź osoby które nie miały nic do czynienia z tą firmą a popychają jedynie plotki. Moja sprawa jest w toku (czekam na ostatniego biegłego sądowego). Nie zgadzam się z opinią że Votum podpisuje ugody wręcz przeciwnie w mojej sprawie odradzali ugodę. Pracują tam fachowcy którzy analizują każdą sprawę i tak jak wyżej czytam jeżeli ktoś był potrącony na pasach bez znacznego uszczerbku na zdrowiu i bez dokumentacji medycznej to rzeczywiście stwierdzają, że ugoda w tym przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem gdyż szkoda zachodu, a wiadomo że sądy są niezawistne i to jest loteria. Nie zgadzam się również że Votum pożycza pieniądze od klientów (haha) to jak mi pomogli finansowo jest dla mnie największym dowodem, że to jest pomówienie. Mam u nich prawie 50 tys długu i gdyby nie te pożyczki bo było ich kilka nie miał bym za co zatankować auta by dojeżdżać na rehabilitację. Fakt sprawa ciągnie się już 5 lat ale stwierdzam, że nie działa to na moją niekorzyść wręcz przeciwnie, myślę tu o odsetkach ustawowych i na fakturach i innych dokumentach które zbieram do sądu. W tym okresie umowy z Votum (5 lat) miałem nieprzyjemność spotkać na swojej drodze inną bardzo dużą firmę 'M....." która nachodziła mnie, obiecywali gruszki na wierzbie i omotali mnie tak, że zerwałem umowę z Votum a podpisałem z Nim. Na moje szczęście nie trwało to długo gdyż okazało się że po 2 tygodniach zadzwoniła Pani z ubezpieczalni w sprawie śmiesznej ugody. To dało mi do myślenia i od wróciłem do Votum. Mimo, że moja sprawa się nadal ciągnie to bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. I na pewno po zakończeniu wszystkiego będę chciał się podzielić z wyników tego całego długiego procesu odszkodowawczego. I proszę zastanowić się co się pisze w szczególności gdy nie ma się z jakąś firmą do czynienia. Służę pomocą, gdyby ktoś miał jakieś pytania. Dodam jestem z woj. łódzkiego. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
katia - 2015-04-18 10:49:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja się zwróciłam do nich jak moją córkę potrącił jakiś konował i jeszcze zbiegłz miejsca wypadku.... Pan z Votum mnie znalazł i mi pomógł. na początku chciałam to sama załatwić. niestety okazało się że ubezpieczyciel ma mnie gdzieś, wiec zdecydowałam się ze jednak zadzwonie do Votum. No i dobrze zrobiłam bo pewnie do tej pory bym nie widziała tych pieniędzy na oczy
zdjecie uzytkownika
stasia - 2015-04-25 12:32:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z usług jestem zadowolona. Z moim ubezpieczycielem nie mogłam dojsć ładu i składu. Odszkodowanie odzyskałam w pełnej kwocie dziekiVotum właśnie. Oceniam współpracę na plus
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-28 18:30:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [beata - 2015-04-01 17:34:14]:
Brawo za obronę firmy "pracowniku"
HAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHHAAHHHAHHAHAH
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-28 19:23:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stasia - 2015-04-25 12:32:50]:
pewnie niewielkie więc nie wiem z czego się cieszyć:)
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-28 19:27:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł X - 2015-04-17 13:42:40]:
Powiem tak PIERO....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sam jesteś pracownikiem Votum.
A pozytywy piszą tu jak widzę tylko pracownicy!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Paweł X - 2015-04-29 16:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2015-04-28 19:27:11]:
Chcesz możemy się spotkać i się przekonasz "niewierny Tomaszu". Opisuję tu tylko swoje poczynienia z tą firmą i służę pomocą osobą które szukają tak jak ja kiedyś opinii na temat tej firmy.
zdjecie uzytkownika
pl - 2015-05-03 10:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Paweł X - 2015-04-29 16:07:58]:
O czym chcesz rozmawiać!
Pracowałem dla tej firmy więc mam wiedzę!
Odszedłem bo odszkodowania były dramatycznie niskie!
Poza tym obsługa pozostawia wiele do życzenia!
Więc o czym chcesz rozmawiać!
Chyba o zmianie kancelarii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
mar - 2015-05-08 18:56:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Te złe opinie piszą sami flustraci
zdjecie uzytkownika
ByłyPracownik - 2015-05-15 06:59:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [poszkodowany - 2015-03-16 19:16:16]:
Bzdury opowiadasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sprawy prowadzą likwidatorzy, którzy nie mają wykształcenia prawniczego.
Ich praca polega na wysyłaniu standardowych zgłoszeń szkody do TU.
Adwokat może i jest ale dopiero podczas postępowania sądowego.
Niestety do niego żadko dochodzi gdyż Votum woli zadowolić się "jałmużną", jaką proponuje TU na drodze postępowania polubownego!
Poza tym nie prawdą jest że nie ma lojalek i można współpracować z innymi podmiotami z tej samej branży.
Lojalka wotum obejmuje agenta, jego małżonka, rodziców i dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wspomniałeś o awansie. Ayby awansować trzeba namówić kolejne osoby które będą pracowały na twojego menago bo do puki ty nie awansujesz to nic z tego nie masz.
Jeżeli masz jeszcze jakieś wspaniałe teorie dotyczące współpracy z Votum chętnie się im przyjrzę i z przyjemnością je obalę
Z poważaniem
Były pracownik

zdjecie uzytkownika
franc - 2015-05-18 10:53:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie przesadzacie trochę? A co ma zrobić taki człowiek po wypadku który nie ma rodziny, jest sam jak np ja. Wtedy dobrze jest jak przyjdzie ktoś z pomocą, nawet taka firma. Ja po wypadku nie mogłem dojść ładu z tymi ubezpieczeniami i w końcu sam się zgłosiłem do Votum, bo już nie widziałem innej drogi. Nie ubyło mnie, że zapłaciłem parę złotych prowizji. Prawnikowi też trzeba zapłacić, nawet za glupią poradę. Ja nic do nich nie mam bo obsłużyli mnie jak trzeba i był efekt ich działań
zdjecie uzytkownika
naturia - 2015-05-18 13:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zdecydowanie dużo tu jest nieprawdy na temat Votum. Moim zdaniem - i przekonałem się o tym - to uczciwa firma. Nie robią nic na siłę, i to nieprawda, że zadowoalają sie byle czym, bo dużo jest spraw, w których wygrali naprawdę znaczne odszkodowania - chyba by ich nie było gdyby tylko dogadywali się z TU? Jaki mieli by z tego pożytek. Czasami jest tak, że nie da się w sądzie wywalczyć więcej - oni mają od tego prawników, żeby zaopiniowali sprawę.
zdjecie uzytkownika
BUHAHA - 2015-05-19 22:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [franc - 2015-05-18 10:53:03]:
SORKI FRANC ale teraz to pojechałeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kto Ci to kazał napisać??????????????????????????????????????????????/
DRAMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
zdjecie uzytkownika
BUHAHA - 2015-05-19 22:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [naturia - 2015-05-18 13:42:15]:
NATURIO a jak znalazłaś tą wspaniałą firmę?
I skąd wiesz o tych wygranych sprawach?
Bajki czytałaś czy Ci je opowiedzieli?

zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-05-20 15:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Prawnikowi też trzeba zapłacić, bo za darmo sprawy nie weźmie, a przynajmniej jeszcze o czymś takim nie słyszałam. A Votum zdaje się ma prowizję od wywalczenia odszkodowania, więc im też zależy na tym żeby sprawa się potoczyła dobrze dla klienta. Jak ktoś nie chce to nie musi przecież korzystać z ich usług :).
zdjecie uzytkownika
franc - 2015-05-20 16:18:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [BUHAHA - 2015-05-19 22:11:17]:
Nie wiem czemu masz taką obsesję na punkcie tej firmy i o co człowieku Tobie chodzi... I niestety ale to Ty przesadzasz. moja opinia i tyle.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-05-30 18:09:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Poszkodowany - 2015-03-22 20:11:17]:
witam. korzystałam z usług firmy votum w 2014 i na poczatku 2015 roku i jedno co moge powiedziec-oszusci..obiecują gruszki na wierzbie(w moim przypadku po smierci czlonka rodziny mialo byc to ponad 100 tysięcy złotych zadośćuczynienia i za znaczne pogorszenie się sytuacji życiowej). Kwota bezsporna wyplacona przez ubezpieczyciela to 35000 zł a kwota uzyskana w toku postepowania sądowego-25 000 czyli łacznie 60 000 zł. Jak to się ma do ich obietnic? z perspektywy czasu uwazam,iz bledem jest korzystanie z uslug takich firm. Rodziny poszkodowane moga same wyslac taki wniosek,ktory znajduje się na stronie ubezpieczyciela nie placac przy tym prowizji,w moim przypadku bylo to 33% od kazdej uzyskanej kwoty. Dodatkowo firma dwa razy pomylila odbiorcę przelewu strasząc przy tym komornikiem. Na sprawie-według obietnic-miał być obecny profesjonalny prawnik a skonczylo się na aplikancie adwokackim. Oczywiscie mozliwa byla apelacja lecz firma stwierdzila,ze jest to ryzykowne...wczesniej o tym nie wiedzieli? zastanowcie sie zanim podpiszecie umowe,bo wszystko to potraficie zrobic sami,dokumentacje przeciez tez trzeba im dostarczac... i przede wszystkim nie dzialajcie pod wplywem chwili. na zakonczenie moge dodac iz jestem bogatsza o kolejne doswiadczenie i biedniejsza o kupe pieniedzy przez ta firme. nie polecam.
zdjecie uzytkownika
VOT - 2015-05-31 10:34:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem agentem Votum.
Negatywy które tu czytam raczej są prawdziwe.
Pozytywy na pewno nie.
Osobiście nic dobrego nie mogę o nich powiedzieć.
zdjecie uzytkownika
glik - 2015-06-01 21:56:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [VOT - 2015-05-31 10:34:13]:
i jak długo udało Ci się wytrzymać @vot w Votumie ? ja sam chce obecnie zaaplikować do tej firmy na stanowisko przedstawiciela regionalnego którego szukają we Włocławku i zastanawiam się czy własciwie jest sens. Nie pisza niestety w swojej ofercie co własciwie mają do zaoferowania więc aplikowanie trochę w ciemno
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Bardzo fajnie. Był lekki stres, ale gdy rozmowa się rozkręciła udało się go opanować. Spotkanie odbyło się w siedzibie firmy. Przebiegało sympatycznie i miło.
Pytania: Sprawdzano moją wiedzę, plany na przyszłość, uczelnię na której studiuję. Nie było jakiś wyjętych spod ziemi zagadnień. Normalnie rzeczowo, na temat.

zdjecie uzytkownika
lele - 2015-06-03 16:32:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ja sądze że te negatywy są raczej przesadzone. Przecież to jest ogromna firma im też zależy na tym żeby klienci wygrywali jak największe odszkodowania - przecież to ich praca... Skoro sądzisz,że można było samemu złożyć ten wniosek to trzeba było złożyć. Nie sądzę że bez ich pomocy udaloby się uzyskac te kwotę, no ale to moje zdanie.
zdjecie uzytkownika
zawiedziona - 2015-06-03 21:44:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mysle,ze tak,wyplacili by ta sama kwote poniewaz byla to kwota bezsporna i kancelaria nie musiala sie specjalnie wysilac zeby otrzymac wplyw...po 2.skoro analizowali wszystkie dokumenty przed zalozeniem sprawy i znali moja sytuacje to dlaczego po zapadnieciu wyroku uznali,ze apelacja jest ryzykowna-mimo mniejszej o ponad 100 tysiecy zł kwoty od ządanej- i gdyby sie nie udalo to bede musiala poniesc koszty tej sprawy(apelacji) czyli ponad 6 tysiecy zlotych? dla mnie jest to dziwne.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert