brak logo

Votum Centrum Odszkodowań S.A.

Wrocław

Opinie o Votum Centrum Odszkodowań S.A.

NIKA! 2015-01-22 22:06:50
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
NIKA! 2015-01-22 22:09:04
jestem przerazona tym co czytam!Duzo opini negatywnych!Moja sprawe prowadzą od wrzesnia2014.Zostalam poinformowana ze odszkodowanie wplynelo do Votum w ubieglym tyg.jednak na moim koncie kasy nie ma!Czekam juz tydzien i zaczynam sie bać jak czytam te wszystkie opinie!
Sylwia 2015-01-23 23:56:53
Z całego serca odradzam Votum, EUCO, czy tym podobne firmy. Przeszłam piekło z nimi. Wolę mniejsze firmy. Obecnie staram się dostać do multi-form Kancelarie Prawne współpracującą w wieloma innymi kancelariami, bo zajmują się tym od 99 roku i dają dużo lepsze warunki, i to bez niedozwolonych klauzul o konkurencji itd. W dodatku będę miała stała pensję od innych spraw nie odszkodowawczych. Uważajcie, co podpisujecie. Wkopałam się tak w DRB, ale mi pomogli się wykaraskać z umowy. Obiecacnki niby tych najw. firm już mnie bawią, a wcześniej dawałam się nabrać. Ostrożności życzę.
3
Sylwia 2015-01-24 00:02:22
Jak ktoś by sobie życzył kontakt do nich, to podam. Będę miała pierwszych ludzi do grupy. Mam zamiar zostać tam managerem. W najbliższym czasie prowadzą kolejną rekrutację. Są telefony, auta itd.
TO mi się podoba. Poważne traktowanie człowieka.
1
dydydupa 2015-01-25 09:00:58
co ty Sylwia bredzisz? Nie chlej tyle w samotności przed komputerem bo się gubisz w zeznaniach.
poszkodowany przez Votum 2015-01-27 09:41:01
Votum to zwykli naganiacze i naciągacze. Ja też dałem się wmanipulować w podpisanie umowy z nimi. Przyjechali do mnie do szpitala gdzie leżałem po operacji i podszywali się że to mój dobry znajomy ich do mnie wysłał. Było to KŁAMSTWO. Żenada. Byłem na lekach po operacji i podsuneli mi dokumenty do podpisania. Na szczęście gdy wyszedłem ze szpitala posłuchałem innego prawnika który pomógł mi odstąpić od umowy zawartej z Votum w szpitalu. Nie dajcie się nabrać! Warto skorzystać z kancelarii prawnej ale nigdy z usług Votum które przede wszystkim posługuje się KŁAMSTWEM i postępuje nieetycznie.
1
Wypadek 2015-01-27 23:53:09
Witam od kilku lat działam w ubezpieczeniach od 2lat w odszkodowania chwili. Są firmy lepsze gorsze ale tak okropne firmyn nieważne ma chyba że DRB to się nie mieści w głowie że można tak ludzi krzywdzi. Taka firma nie powinna istnieć UGODA za ugodę,bez wiedzy klienta. NAJGORSZE DNO Idźcie do małych firm a dopiero wtedy można zobaczyć jak powinna być zalatwiona sprawa. Agenci znajdzi
poszkodowana 2015-01-30 21:21:27
Banda oszustów,mojej cioci zginął mąż dostała 15 000zł i przysłali jej ugodę,której ona nie podpisała.Chciała iść do sądu to powiedzieli jej ,że sprawę ma przegraną i to ona sama poniesie koszty procesu a firma ubezpieczeniowa nie ma pieniędzy DNO!!!Sąsiadka wzięła firmę z Rzeszowa Ve...s uzyskali dla niej takie pieniądze,że nawet nie śniła w tym profesjonalna usługa.Ludzie którzy pracujecie dla Votum opamiętajcie się robicie pokrzywdzonym kolejną krzywdę!!!Jeśli ktoś się zastanawia czy Votum to NIE!!!
zadowolony 2015-02-13 13:03:23
Nie prawda co wypisujecie na firme VOTUM jest to firma rzetelna i uczciwa dla mnie wywalczyli odszkodowanie po smierci syna a teraz jeszcze raz poraz drugi walcza o wieksze odszkodowanie w sadzie zobaczymy jak bedzie .Ale jako firma sa rzetelni i uczciwie podchodza do kazdej sprawy maja dobrych prawnikow i wiedza czy mozna wywalczyc z PZU odszkodowanie nikogo nie naciagaja jak sie nie chce to na siłe nic nie robia .Pozdrawiam p.E.K i całe VOTUM życze samych udanych spraw...
1
poszkodowany 2015-03-16 19:16:16
Votum znane jest tylko z ugód,nachodzenia klientów a nawet pożyczania przez agentów pieniędzy od klientów a potem jest problem odzyskać te pieniądze. Odradzam a szczerze słyszałem o nich dużo złych opinii. Co do pożyczania pieniędzy to osobiście się z tym spotkałem . Pewien dyrektor z Votum pożycza pieniądze od klientów. żenada
aureola 2015-03-16 23:19:34
Aleś ty głupi! Zaliczek nie trzeba zwracać a votum nie podpisuje ugody bez wiedzy klienta. Takie pierdoły piszesz.
1
VOTUM 2015-03-16 23:23:31
No chyba sobie żartujesz w tej chwili. Palnij się w swój głupi łeb.

Ludzie CZYTAJCIE UMOWY! VOTUM NIE PODPISUJE UGODY BEZ ZGODY KLIENTA!
Poszkodowany 2015-03-22 20:11:17
Tak wywalczyli grosze i o grosze idą na ugodę albo do sądu.Jeżeli ktoś nie wie o jakie pieniądze chodzi to się wydaje ,że dużo to co uzyskuje votum to 20-góra 30% tego co się należy,Żal ludzi poszkodowanych.A co do dobrych prawników to jedną sprawą zajmuje się raz jeden raz drugi prawnik i tak na prawdę nie wiedzą o co chodzi.Jak ktoś pisze ,że votum uzyskało duże odszkodowanie TO AGENT VOTUM .
osoba 2015-03-24 18:48:38
Jesteś śmieszny!!!!!!!!!!!!!!!!!
Votum ma dopiero zakazy!!!!!!!!!!!!!!!!
Śmiesznie niskie odszkodowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KRA 2015-03-24 18:55:02
Brak pozytywnych opinii:)
No poza tymi które piszą pracownice/pracownicy Votum!
V 2015-03-25 19:29:18
Podpisując umowę z Votum, podpisujesz lojalkę nie tylko dla siebie ale i dla żony.dzieci, braci, siostry, rodziców!
A tu patrz pomagają ją obejść?
Czyżby lojalki Votum były inne?
DDD 2015-03-26 12:49:22
Witam
Miałem szkodę w Austrii i szukam Firmy która pomogła by mi uzyskać odszkodowanie za szkodę osobową co byście doradzili ? dariuszd32@wp.pl
:) 2015-03-30 08:41:57
Proponuję Votum jeśli chcesz niewiele:)
1
beata 2015-04-01 17:34:14
Czytam te wypowiedzi aż żal mi tych ludzi same bzdury i nie prawda jak już tak ktoś oczerni firme bo miał z nią do czynienia to podpisać się imieniem i nazwiskiem
4
Michał 2015-04-13 19:38:07
Może Ty się podpiszesz!
Szefostwo Ci kazało coś pozytywnego napisać?
Paweł X 2015-04-17 13:42:40
Witam jestem Paweł. W 2009r. uległem wypadkowi komunikacyjnemu. Od 2010r. przeszedłem do ww firmy od mniejszej pseudo firmy z pobliskiej miejscowości. Czytając Wasze opinie jestem przekonany,że piszą to konkurencyjne firmy bądź osoby które nie miały nic do czynienia z tą firmą a popychają jedynie plotki. Moja sprawa jest w toku (czekam na ostatniego biegłego sądowego). Nie zgadzam się z opinią że Votum podpisuje ugody wręcz przeciwnie w mojej sprawie odradzali ugodę. Pracują tam fachowcy którzy analizują każdą sprawę i tak jak wyżej czytam jeżeli ktoś był potrącony na pasach bez znacznego uszczerbku na zdrowiu i bez dokumentacji medycznej to rzeczywiście stwierdzają, że ugoda w tym przypadku będzie najlepszym rozwiązaniem gdyż szkoda zachodu, a wiadomo że sądy są niezawistne i to jest loteria. Nie zgadzam się również że Votum pożycza pieniądze od klientów (haha) to jak mi pomogli finansowo jest dla mnie największym dowodem, że to jest pomówienie. Mam u nich prawie 50 tys długu i gdyby nie te pożyczki bo było ich kilka nie miał bym za co zatankować auta by dojeżdżać na rehabilitację. Fakt sprawa ciągnie się już 5 lat ale stwierdzam, że nie działa to na moją niekorzyść wręcz przeciwnie, myślę tu o odsetkach ustawowych i na fakturach i innych dokumentach które zbieram do sądu. W tym okresie umowy z Votum (5 lat) miałem nieprzyjemność spotkać na swojej drodze inną bardzo dużą firmę 'M....." która nachodziła mnie, obiecywali gruszki na wierzbie i omotali mnie tak, że zerwałem umowę z Votum a podpisałem z Nim. Na moje szczęście nie trwało to długo gdyż okazało się że po 2 tygodniach zadzwoniła Pani z ubezpieczalni w sprawie śmiesznej ugody. To dało mi do myślenia i od wróciłem do Votum. Mimo, że moja sprawa się nadal ciągnie to bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy. I na pewno po zakończeniu wszystkiego będę chciał się podzielić z wyników tego całego długiego procesu odszkodowawczego. I proszę zastanowić się co się pisze w szczególności gdy nie ma się z jakąś firmą do czynienia. Służę pomocą, gdyby ktoś miał jakieś pytania. Dodam jestem z woj. łódzkiego. Pozdrawiam
1
katia 2015-04-18 10:49:36
ja się zwróciłam do nich jak moją córkę potrącił jakiś konował i jeszcze zbiegłz miejsca wypadku.... Pan z Votum mnie znalazł i mi pomógł. na początku chciałam to sama załatwić. niestety okazało się że ubezpieczyciel ma mnie gdzieś, wiec zdecydowałam się ze jednak zadzwonie do Votum. No i dobrze zrobiłam bo pewnie do tej pory bym nie widziała tych pieniędzy na oczy
stasia 2015-04-25 12:32:50
Z usług jestem zadowolona. Z moim ubezpieczycielem nie mogłam dojsć ładu i składu. Odszkodowanie odzyskałam w pełnej kwocie dziekiVotum właśnie. Oceniam współpracę na plus
Pracownik 2015-04-28 18:30:50
Brawo za obronę firmy "pracowniku"
HAHAHAAHAHAAHAHAHAHAHHAAHHHAHHAHAH
Pracownik 2015-04-28 19:23:54
pewnie niewielkie więc nie wiem z czego się cieszyć:)
Pracownik 2015-04-28 19:27:11
Powiem tak PIERO....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sam jesteś pracownikiem Votum.
A pozytywy piszą tu jak widzę tylko pracownicy!!!!!!!!!!!!
Paweł X 2015-04-29 16:07:58
Chcesz możemy się spotkać i się przekonasz "niewierny Tomaszu". Opisuję tu tylko swoje poczynienia z tą firmą i służę pomocą osobą które szukają tak jak ja kiedyś opinii na temat tej firmy.
pl 2015-05-03 10:45:06
O czym chcesz rozmawiać!
Pracowałem dla tej firmy więc mam wiedzę!
Odszedłem bo odszkodowania były dramatycznie niskie!
Poza tym obsługa pozostawia wiele do życzenia!
Więc o czym chcesz rozmawiać!
Chyba o zmianie kancelarii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mar 2015-05-08 18:56:01
Te złe opinie piszą sami flustraci
ByłyPracownik 2015-05-15 06:59:19
Bzdury opowiadasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sprawy prowadzą likwidatorzy, którzy nie mają wykształcenia prawniczego.
Ich praca polega na wysyłaniu standardowych zgłoszeń szkody do TU.
Adwokat może i jest ale dopiero podczas postępowania sądowego.
Niestety do niego żadko dochodzi gdyż Votum woli zadowolić się "jałmużną", jaką proponuje TU na drodze postępowania polubownego!
Poza tym nie prawdą jest że nie ma lojalek i można współpracować z innymi podmiotami z tej samej branży.
Lojalka wotum obejmuje agenta, jego małżonka, rodziców i dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wspomniałeś o awansie. Ayby awansować trzeba namówić kolejne osoby które będą pracowały na twojego menago bo do puki ty nie awansujesz to nic z tego nie masz.
Jeżeli masz jeszcze jakieś wspaniałe teorie dotyczące współpracy z Votum chętnie się im przyjrzę i z przyjemnością je obalę
Z poważaniem
Były pracownik

franc 2015-05-18 10:53:03
Nie przesadzacie trochę? A co ma zrobić taki człowiek po wypadku który nie ma rodziny, jest sam jak np ja. Wtedy dobrze jest jak przyjdzie ktoś z pomocą, nawet taka firma. Ja po wypadku nie mogłem dojść ładu z tymi ubezpieczeniami i w końcu sam się zgłosiłem do Votum, bo już nie widziałem innej drogi. Nie ubyło mnie, że zapłaciłem parę złotych prowizji. Prawnikowi też trzeba zapłacić, nawet za glupią poradę. Ja nic do nich nie mam bo obsłużyli mnie jak trzeba i był efekt ich działań
1
naturia 2015-05-18 13:42:15
Zdecydowanie dużo tu jest nieprawdy na temat Votum. Moim zdaniem - i przekonałem się o tym - to uczciwa firma. Nie robią nic na siłę, i to nieprawda, że zadowoalają sie byle czym, bo dużo jest spraw, w których wygrali naprawdę znaczne odszkodowania - chyba by ich nie było gdyby tylko dogadywali się z TU? Jaki mieli by z tego pożytek. Czasami jest tak, że nie da się w sądzie wywalczyć więcej - oni mają od tego prawników, żeby zaopiniowali sprawę.
BUHAHA 2015-05-19 22:11:17
SORKI FRANC ale teraz to pojechałeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Kto Ci to kazał napisać??????????????????????????????????????????????/
DRAMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
BUHAHA 2015-05-19 22:15:33
NATURIO a jak znalazłaś tą wspaniałą firmę?
I skąd wiesz o tych wygranych sprawach?
Bajki czytałaś czy Ci je opowiedzieli?

Justyna 2015-05-20 15:43:42
Prawnikowi też trzeba zapłacić, bo za darmo sprawy nie weźmie, a przynajmniej jeszcze o czymś takim nie słyszałam. A Votum zdaje się ma prowizję od wywalczenia odszkodowania, więc im też zależy na tym żeby sprawa się potoczyła dobrze dla klienta. Jak ktoś nie chce to nie musi przecież korzystać z ich usług :).
franc 2015-05-20 16:18:04
Nie wiem czemu masz taką obsesję na punkcie tej firmy i o co człowieku Tobie chodzi... I niestety ale to Ty przesadzasz. moja opinia i tyle.
zawiedziona 2015-05-30 18:09:31
witam. korzystałam z usług firmy votum w 2014 i na poczatku 2015 roku i jedno co moge powiedziec-oszusci..obiecują gruszki na wierzbie(w moim przypadku po smierci czlonka rodziny mialo byc to ponad 100 tysięcy złotych zadośćuczynienia i za znaczne pogorszenie się sytuacji życiowej). Kwota bezsporna wyplacona przez ubezpieczyciela to 35000 zł a kwota uzyskana w toku postepowania sądowego-25 000 czyli łacznie 60 000 zł. Jak to się ma do ich obietnic? z perspektywy czasu uwazam,iz bledem jest korzystanie z uslug takich firm. Rodziny poszkodowane moga same wyslac taki wniosek,ktory znajduje się na stronie ubezpieczyciela nie placac przy tym prowizji,w moim przypadku bylo to 33% od kazdej uzyskanej kwoty. Dodatkowo firma dwa razy pomylila odbiorcę przelewu strasząc przy tym komornikiem. Na sprawie-według obietnic-miał być obecny profesjonalny prawnik a skonczylo się na aplikancie adwokackim. Oczywiscie mozliwa byla apelacja lecz firma stwierdzila,ze jest to ryzykowne...wczesniej o tym nie wiedzieli? zastanowcie sie zanim podpiszecie umowe,bo wszystko to potraficie zrobic sami,dokumentacje przeciez tez trzeba im dostarczac... i przede wszystkim nie dzialajcie pod wplywem chwili. na zakonczenie moge dodac iz jestem bogatsza o kolejne doswiadczenie i biedniejsza o kupe pieniedzy przez ta firme. nie polecam.
VOT 2015-05-31 10:34:13
Byłem agentem Votum.
Negatywy które tu czytam raczej są prawdziwe.
Pozytywy na pewno nie.
Osobiście nic dobrego nie mogę o nich powiedzieć.
glik 2015-06-01 21:56:02
i jak długo udało Ci się wytrzymać @vot w Votumie ? ja sam chce obecnie zaaplikować do tej firmy na stanowisko przedstawiciela regionalnego którego szukają we Włocławku i zastanawiam się czy własciwie jest sens. Nie pisza niestety w swojej ofercie co własciwie mają do zaoferowania więc aplikowanie trochę w ciemno
lele 2015-06-03 16:32:55
No ja sądze że te negatywy są raczej przesadzone. Przecież to jest ogromna firma im też zależy na tym żeby klienci wygrywali jak największe odszkodowania - przecież to ich praca... Skoro sądzisz,że można było samemu złożyć ten wniosek to trzeba było złożyć. Nie sądzę że bez ich pomocy udaloby się uzyskac te kwotę, no ale to moje zdanie.
zawiedziona 2015-06-03 21:44:53
mysle,ze tak,wyplacili by ta sama kwote poniewaz byla to kwota bezsporna i kancelaria nie musiala sie specjalnie wysilac zeby otrzymac wplyw...po 2.skoro analizowali wszystkie dokumenty przed zalozeniem sprawy i znali moja sytuacje to dlaczego po zapadnieciu wyroku uznali,ze apelacja jest ryzykowna-mimo mniejszej o ponad 100 tysiecy zł kwoty od ządanej- i gdyby sie nie udalo to bede musiala poniesc koszty tej sprawy(apelacji) czyli ponad 6 tysiecy zlotych? dla mnie jest to dziwne.
1
naturia 2015-06-08 12:32:34
Nie wiem dlaczego administracja usunęła mój wcześniejszy post. Natomiast tak jak pisałam: w internecie można znaleźć informacje o wygranych sprawach votum - ostatnio była to sprawa upadku na śliskim chodniku i ponad 200 tyś. odszkodowania wywalczonego przez Votum.
zawiedziona 2015-06-10 08:29:15
uwazaj,bo jeszcze uwierze..dodam,iz koszty sprawy sadowej sa pokrywane przez skarb państwa wiec firma votum nie byla zbytnio stratna. Poza tym ani razu nie mialam w tej firmie do czynienia z profesjonalnym doradcą tylko z aplikantami-zarowno na sprawie w sądzie jak i podczas rozmowy telefonicznej.
zawiedziona 2015-06-10 19:42:07
moze i uzyskali takie odszkodowanie,ale osoba która zarabia najnizsza krajową nie ma szans na taka kwote. Widocznie dana sprawa dotyczyla kogos,kto np.zarabia 10 tysięcy miesiecznie i przez ten wypadek nie byla zdolna do wykonywania pracy przez co utracila wiele pieniedzy.
miszmasz 2015-06-11 15:36:56
nie rozumiem po co te negatywne emocje. nie powinniśmy tu spokojnie rozmawiać o tym, jak się w Votum pracuje, jak wygląda rekrutacja, itp.
2
nanana 2015-06-11 20:09:49
jakie negatywne emocje? niech ludzie znają prawdę i wiedzą,że sami sobie poradza bez takich "pomocnikow",ktorzy wykonuja minimum pracy a my glupcy im za to placimy
agent 2015-06-13 14:04:13
Witam
Byłem agentem Votum, teraz pracuję dla innej kancelarii.
Mogę śmiało powiedzieć że kwoty wywalczane przez votum są śmiesznie niskie w porównaniu z obecną kancelarią dla której pracuję!

EFEK 2015-06-17 21:33:08
Sprawa jest prosta, bezsporną załatwia się zwykłym wezwaniem, a na sporną trzeba zatrudnić dobrego pełnomocnika ( kancelarię adwokacką ) który weźmie w przybliżeniu tyle ile wyniesie dodatkowy zysk z podwyższenia kwoty odszkodowania. Dlatego firma moloch, woli zrobić w tym czasie trzy umowy z kwota bezsporną, niż "boksować" się poważnie z jedną sprawa w sądzie. nie muszą angażować aż takich środków a zarobek trzy razy większy. Wniosek jeżeli nie masz na adwokata, wybieraj małe kancelarie, które współpracują z dobrym adwokatem specjalizującym się sprawach odszkodowawczych - jeżeli takiego mają to się tym pochwalą. Jeżeli będą bełkotali "sprawę prowadzą prawnicy" i zero konkretów, to twoją sprawę poprowadzą aplikanci albo kiepski adwokacina.
11
zawiedziona 2015-06-17 23:28:09
zgadzam się z Tobą w 100 %. Jednak wcześniej nie posiadałam tej wiedzy...teraz żałuję i czekam na rozwój wydarzeń.
2
nosek 2015-06-18 13:17:17
ALe to jest przecież wątek dotyczący pracy w votum a nie tego kto komu pomógł. Do opiniowania pracodawców ta strona służy!
Zostaw swoją opinię o Votum Centrum Odszkodowań S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Votum Centrum Odszkodowań S.A.