brak logo

SILESIA PERSONAL SP.ZO.O.

Gliwice

Opinie o SILESIA PERSONAL SP.ZO.O.

ZNIESMACZONA 2013-04-01 15:03:46
[usunięte przez admina] Prawda jest taka, ze pracuje nas tu ponad 60 osob z Polski i nikomu nie



brakuje pieniedzy na wyplate ani nie zarabiamy mniej niz w umowie o prace napisane. ( pewnie, ze moglo by byc wiecej... ). Jezeli przeszkadza jej nasze towarzystwo i chce mieszkac max.



w 2 osoby, to musi sobie sama wziasc mieszkanie i sama jezdzic do pracy. Tylko, ze za 200 € miesiecznie tego nie da rady.



Nie rozumie tez co wspolnego ma pracodawca z organizowaniem czasu



wolnego i zycia prywatnego. Tutaj mamy koordynatorow ktorzy pomagaja



w zalatwianiu spraw w banku, urzedach lub u lekarza. W firmach w ktorych pracowalem przedtem, nikogo nie interesowalo gdzie spie i jak dostane sie do pracy.



Ta " zniesmaczona" powinna sie nad soba zastanowic zanim zacznie obsmarowywac firme i innych ludzi, bo to czego oczekuje od zycia



i od niemieckiego pracodawcy, jest nierealne.
to widac w jakiej pracy pracowałes skoro sie toba nie interesowali lol.kazda agencja w ktorej jestem jest na kazde zawolanie,to znaczy jesli zglaszam problem pomagaja,jesli chce zjechac nie ma problem[usunięte przez admina]i!sama do pracy?lol? pierwszy raz slysze -jezdze od 5 lat do pracy za granicą i zawsze transport zapewniony spanie tez ,pokoje 2 osobowe,na takie domki co maja to max 8 osob.[usunięte przez admina]
zniesmaczona 2013-04-01 23:08:09
[usunięte przez admina] W Pasternak Personal pracuje juz od 3 lat na trzecim zleceniu i nigdy nie

mialam zadnych problemow. Z tego co wiem, wysyla Silesia Personal

rocznie ok. 1000 osob do pracy w Niemczech i to juz od 13 lat.

aneta 2013-04-02 00:06:54
witam pracowałam w tej firmie w 2001 roku w kilku miejscach min w fabryce lodów, w deninghaus, w firmie Damhus przy mięsie i byłam bardzo zadowolona. Wypłaty miałam zawsze na czas a warunki mieszkaniowe hm....to zależy na jakich współlokatorów trafisz mieszkania były w porządku. Trzeba pojechac by sie przekonać pamietaj ze zawsze ludzie beda narzekac a szczególnie Ci którzy nie chca pracowac. Mnie też było ciężko czasami ale wiedziałam ze jade zarobic i tyle . Mój rekord w sezonie w fabryce lodów to 280 godzin w miesiąc więc jak sie chce to się da:))no i wypłata na tamte czasy ładna była. Teraz z perspektywy czasu jeszcze bym sobie pojechała popracować :))) w biurze jest kilka przyjaznych osób szczególnie Pani W.. niemka nie wiem czy jeszcze jest .
Justyna 2013-04-03 17:41:52
[usunięte przez admina] Pracowałam w tej firmie i jakoś nigdy nie musiałam narzekać.. wszystko było dobrze.. kasa na czas, umowy ok. opieka koordynatorów, mieszkania super w pełni wyposażone.[usunięte przez admina]
abc 2013-06-05 16:54:33
no nareszcie sie tu w lodach wyczyscilo. [usunięte przez admina] albo sami zjechali i jest spokoj.[usunięte przez admina] robota fajna, kasa gra, slonce swieci i lody
smakuja...
CZESIEK 2013-09-02 22:56:58
Ale to jest twoja sprawa jak chcesz to jedź co do warunków mieszkaniowych hmm łóżka piętrowe szare metalowe dwie sztuki brak okna mieszkanie fatalne jeżeli chodzi o Hamm ul. werler strasse 335 i nie radzę brać za dużo zaliczek bo potem oni odciągają z wypłaty i za buty 20 euro z pierwszej wypłaty,,, wypłaty bez brania zaliczek to jakieś 900euro - 200 euro mieszkanie - 200 euro na jedzenie = 500 euro 2000 zł na polskie umowa na pół roku praca średnio ciężka przy pakowaniu bułek główna firma Wback jak chcesz się więcej dowiedzieć to dzwoń na tel[usunięte przez admina]
zszokowana 2013-09-28 00:55:26
ludzie co wy wyprawiacie piszecie głupoty ja tam byłam i mile wspominam pracę i ludzi z którymi mieszkałam i pracowałam warunki mieszkaniowe dobre praca fajna jak zadzwonią to znowu tam pojadę
morena 2013-10-03 10:22:13
witam polecam tą firmę ponieważ pracuje w niej już kilka ładnych lat a to przy mięsie a to bułki i pakowanie lodów ,ludzi może nie ma rewelacji ale co wy chcecie dzięki takim firmom jak ta macie wogóle szanse wyjechać za granicę i zarobić co kolwiek mówie tu o tych co nie znają jezyka firma ta jest wypłacalna pieniądze na czas urlop płatny polscy kordynatorzy i dziwię się tym ludziom co wypisywali niegatywne opinie na temat tej firmy jesli przepracowali w niej kilka dnia a jak wiadomo praca pracy nie równa i nigdzie nie ma lekko . a ci co najwiecej narzekali i wypisywali powracali do taj firmy i pracują jak gdyby nic pozdrawiam ...........
1
smerfetka 2013-10-29 10:14:57
nie piszcie glupot firma nie taka zla lata znia pracuje kasa na czas wszystko opłacone a pracowac to iw polsce za grosze trzeba ciezko ..jak ktos jest leniwy to iza granica nie chce mu sie pracowac ,warunki mieszkaniowe so dobre ,ato zalezy od polakow czy utrzymuja czystosc,kazdego pozna po wychowaniu.ikulturze.
1
gosiakoscień@interia.pl 2014-01-07 13:57:13
Witaj podasz namiary na firme ?
bardzo prosze
dema 2014-01-23 21:47:59
jak najdalej od tej firmy czekam za zwrot podrozy i cisza a prace juz u nich zakonczylam
sadan 2014-02-05 13:31:33
Kaufland naga prawda.Praca wymagania ,wozki widlowe .jezyk.A okazuje sie ze pracujesz 5-6.5 godziny.nocna zmiana bez dodatkow.(usunięte przez administratora)
1
KAMIL 2014-02-11 10:10:46
Silesia Personal kieruje spawaczy do Niemiec-Pasternak Personal,a tam umowa na pomocnika spawacza i stawka 8,74 euro brutto. Od tego trzeba odliczyć koszty zakwaterowania i dojazdu do pracy.
2
marek 2014-02-13 10:15:43
Jak nie przejdziesz testów-prób spawalniczych w Niemczech to wracasz do Polski bez kasy.Dlaczego o tym nie mówią przed wyjazdem.Szukają spawaczy,ale zaraz możesz wracać do domu.
spawacz 2014-02-20 18:38:49
nie ma sie czemu dziwic, ze sprawdzaja czy potrafisz spawac. Przyjezdzaja tacy,
ktorzy tylko chyba przygladali sie spawaniu. Nie moga wpuscic faceta na spawanie urzadzen za pare tysiecy € zeby j(usunięte przez administratora) Jezeli chodzi o zarobki, to masz co prawda 8,74 brutto, ale do tego dochodza jeszcze dodatki delegacyjne, tak ze wychodze 8,50 € netto na godzine.
ARTUR 2014-03-10 11:03:19
Po pierwsze stawka 8,74 brutto,ale dodatki są wolne od podatku i jest to niekorzystne,bo przy rozliczeniu rocznym z podatku jesteś stratny.
Po drugie Silesia wprowadza spawaczy w błąd ,bo mówi że naprzykład prace spawalnicze sa wykonywane przy pojemnikach i kontenerach ,a na miejscu musisz spawać zbiorniki na szczelność.Każdy ma różne doświadczenie zawodowe i różni spawacze zaraz po próbkach zjeżdzali do Polski bez kasy.
beata 2014-04-14 09:36:20
UWAŻAJCIE NA AGENCJE PRACY SILESIA JEŻELI MOŻNA JĄ TAK NAZWAĆ TO SA OSZUŚCI ! WYSYŁAJĄ LUDZI DO PRACY DO NIEMIEC I TO NA SIWĘTA JESZCZE .PO DOJECHANIU NA MIEJSCE OKAZUJE SIĘ ZE WOGÓLE NIE MA TEJ PRACY I NIKT NIE CHCIAŁ Z NAMI ROZMAWIAĆ Z TEJ ICH FIRMY PASTERNAK DO KTÓREJ KIERUJĄ LUDZI ! TO SA JAKIEŚ KPINY !
1
beata 2014-04-14 09:38:50
UWAŻAJCIE NA AGENCJE PRACY SILESIA JEŻELI MOŻNA JĄ TAK NAZWAĆ TO SA OSZUŚCI ! WYSYŁAJĄ LUDZI DO PRACY DO NIEMIEC I TO NA SIWĘTA JESZCZE .PO DOJECHANIU NA MIEJSCE OKAZUJE SIĘ ZE WOGÓLE NIE MA TEJ PRACY I NIKT NIE CHCIAŁ Z NAMI ROZMAWIAĆ Z TEJ ICH FIRMY PASTERNAK DO KTÓREJ KIERUJĄ LUDZI ! TO SA JAKIEŚ KPINY !
beata 2014-04-14 09:45:33
Dobre opinie o tej Agencji to piszą osoby pewnie podstawione ,warunki na pakowaniu lodów są skandaliczne ,ale pomijając to ,ze wysyłają ludzi do pracy i to na święta jeszcze ,po dojechaniu na miejsce okazuje się że w ogóle tej pracy nie ma ! to są jakieś kpiny !
1
Nowa 2014-04-25 11:09:47
Witam. Czytałam że firma ma koordynatorów które się opiekują z pracownikami. Ja nie znam języka niemieckiego i dlatego mi jest ważne że na miejscu będzie jakaś osoba która pomoże mi. Gdzie są dobre koordynatory i jaka praca u nich jest? Pracowałam już w Niemczech i nie boje się pracy.
2
marita 2014-04-26 12:20:14
firma nie jet zła pracowłam 2-lat kasa na czas zaliczki, pomoc, mieszkania fajne.prywatne domy ,byłam lody.nidaleko bremen ala ta fabryka teraz zamknieta.no i hurtowniw piekarnie mieso bylo zawsze oky teraz znow jade .wiec jak komus nie chce sie pracowac to narzeka .lili
jurek 2014-06-04 17:43:22
Marita, masz racje. Ja tez tam pracowalem 3 razy po polroku i nigdy nie bylo problemow. Zawsze kasa na czas i w porzadku ludzie. Polecam !
Cwany 2014-06-12 13:52:48
Siema wszystkim po co jechac przez jakoms firme i nabijac im kieszen nie lepiej jechac na stale do niemiec wluczylem sie po holandi niemcach i belgi dziekuje do widzenia za wluczenie sie na walizkach
adam 2014-07-14 15:05:53
gdzie sie z jezyka podszkolisz jak wszyscy tylko po polsku gadaja.
juskuc89 2014-07-24 12:45:28
Witam, czy jedzie ktoś może do Hamburga na recykling??
adam 2014-09-07 19:38:55
mam pytanko chce wyjechac i pracowac w tej firmie ale mam dylemat czy to nie jest kolejny obuz pracy jak tam jest z wynagrodzeniem i czy mozna normalnie wyjsc sobie z domu i isc sobie do sklepu lub na jakis spacer
2
mysza 2014-09-08 12:40:10
ktos pracowal przy pakowaniu walizek kolo dortmund
1
pracownik 2014-09-21 18:21:43
firma ok ale polityka ..... zakaz odwiedzin miedzy domkami ale tez rodzina i znajomi ma zakaz cyrki na domkach imprezy jak wszędzie a najgorsi kapusie dobrze nie pierdnie a już koordynatorka wie . koordynatorka wierzy w każda plotke i potem ma raz pretensje a dwa roznosi to na domki
kuba 2014-10-01 20:25:48
ne jedzcie tam pracowałem w adelszain jaja robia sobie mieszkanie nora gozej najpierw na godzine za 3 dni akord teraz sie znimi sadze szedłem 3 dni i 3 noce do polskiej granicy nawwt złotówki nie dostałem od tej firmy
SPAWACZ 2014-10-12 12:55:15
WYSYŁAJĄ DO NIEMIEC, A TAM PASTERNAK PERSONAL,KTÓRY NIE SZANUJE PRACOWNIKA.
MAŁA KASA I UWAŻAJCIE NA ZALICZKI I WYPŁATE.NIEPOROBISZ I NIEZAROBISZ>
1
adam 2014-10-20 15:33:56
spawacz co ty wypisujesz ?
ja pracuje w Pasternak personal juz ponad rok jako spawacz i nigdy mi nie brakowalo wyplaty. jest nas tu 15 spawaczy i nikt nie narzeka a jesli bierzesz
zaliczki to jest jasne, ze ci je odlicza z wyplaty.
eliz 2014-10-27 10:39:59
witam mam zamier wyjechac przez ta firme do pracy prosze powiedzcie czy warto czy to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a moze cos wiecie na temat pracy w Hanburgu na recyklingu powiedzcie pozdrawiam
amiariol 2015-01-15 12:56:19
ja bym tak nie krakala, bo przeciez cisza wcale nie musi odznaczac , zze zaraz bedzie gorzej, jak dla mnie cisza tez moze oznaczac ze wszystko jest w porzadku i jesli nikt nie narzeka to w firmie sie dzieje dobrze, ale to juz prosze bardziej o opinie o silesia personal sp zoo bo wtedy bede wiedzial co zrobic
EwC 2015-03-22 02:28:48
Jakby nie było to cisza nie jest dobrym znakiem dla potencjalnie nowych pracowników takich jak ja. Bo nie mam skąd zaczerpnąć informacji na temat firmy. No ale może tak na początek powie mi ktoś jak obecnie wygląda sytuacja w firmie. Czy istnieją jakieś rzeczy do których można się czepić no i co przemawia na plus dla tej firmy ?
Informacja 2015-04-28 21:37:26
zawsze szukaja ludzie nazywaja sie teraz D&D Personal znajdziesz na FB lub google.pl
kami 2015-05-17 21:05:44
jedzie ktoś do pakowania mięsa w region Baden Wumtemberg piszcie coś na ten temat
nati 2015-06-25 22:31:15
Ja też pracowałam w tamtym roku w wakacje w Wbacku. Nie narzekałam, robota jak robota. Miła atmosfera, z wynagrodzeniem wszystko było w porządku. W biurze można było się dogadać. W tym roku też chce jechać, ale póki co roboty nie ma.
1
PannaJ 2015-06-28 12:42:38
A jak warunki mieszkaniowe? Iii czy jak się jedzie z koleżanką to mieszka się razem cz rozdzielają?
nati 2015-06-29 13:34:01
Warunki były naprawdę w porządku. Raz w tygodniu dostawaliśmy auto, żeby jechac na zakupy. Był nawet telewizor :-) Teraz nie mam pojęcia jak jest, bo nie wiem czy wiesz ale tam był pożar. Ja mieszkałam z koleżankami w pokoju, nawet dawali nas razem na jedną zmianę. Moje zdanie jest takie, że jedzie się za granice do pracy a nie odpoczywać. I pomimo to warunki były dobre.
2
PannaJ 2015-06-29 15:52:08
Dziękuję za informacje ;)
MłodyLodzik 2015-07-08 22:31:31
Koniec pierdolenia. Jak ktoś chce to niech jedzie. Są uczciwi ale cisną jeśli chodzi prace. Robiłem w fabryce lodów. Pakowanie spoko tylko trzeba chcieć, z tym, że pracy mało wiec mogą przerzucać z miejsca na miejsce. Srelato CLassico to spoko firma, westfalia spoko dla wytrwałych. Koordynator spoko, ale troche olewał nas. Najważniejsze to chcieć i nie dać się wyruchac. PS. Są wypłacalni!
Ja 2015-07-23 21:05:27
silesia nazywa sie teraz D&D personal . Ale ci sami ludzie i numery telefonów.
Firma dobra i w tej chwili szukaja ludzi do miesa i do magazynów.
jajaja 2015-09-15 21:22:41
super ja mam jechac z kolezanka do pakowania lodow czy jest tam ok? bo jedziemy pierwszy raz
ewa-2015-0918 2015-09-29 15:29:00
czy jedzie ktoś na winogrona z Eulen Flexiplan z okolic Krakowa proszę odpiszcie.
anita 2015-10-03 00:39:24
ewa my jedziemy z Eulen Flexiplan na winogrona. Wpłaciłaś piniądze ?
Legenda 2016-03-18 19:41:10
Czy wie ktoś jakie są warunki mieszkaniowe w Heilbad Heiligenstadt?I czy warto wogóle tam jechać?Praca ma być przy pakowaniu mięsa.Jak co to na priv legenda2730@gmail.com
prymas 2016-06-26 21:35:49
Witam. Dostalem prace przy pakowaniu miesa i jade do miejscowosci Heilbad-heiligenstad w biurze zaprwniala mnie,ze bede pracowal 35 godzin tygodniowo, jaka jest laczna stawka netto za godzine pracy bo ja na umowie mam 10 euro brutto a tu pisza 8,80 brutto polus jakies 1,20 z kauflandu i czy to jest liczone razem na godzine czy osobno. I czy rzeczywiscie jest tam tak zle jak pisza?
prymas 2016-06-26 22:39:01
Na umowie mam pol roku pracy ,a rzekomo praca ma byc na 6 tygodni ,o co tu chodzi ?
anon 2016-07-11 12:38:25
??"siwęta" żałosny poziom to żałosne potraktowanie. Polecam skończyć jakąś szkołę..
franko 2016-07-23 20:05:52
Witam,wybieram się do munster do pracy spawacza,może ktoś tam pracował albo pracuje-jak wygląda ogólnie praca i płaca? Czy jest się ubezpieczonym. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o SILESIA PERSONAL SP.ZO.O. - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SILESIA PERSONAL SP.ZO.O.